از تنش آبی تا درخواست صرفهجویی
غزاله طایفه دبیر گروه صنعت و بازرگانی ۳۷ میلیون نفر معادل ۵۰ درصد جمعیت کشور در معرض تنش آبی قرار دارند. این جدیدترین آماری است که مسوولان وزارت نیرو از آن خبر داده و در عین حال هشدار میدهند در تابستان امسال در هر ثانیه با ۳۸ مترمکعب کمبود آب مواجه هستیم. در حال حاضر شمار مشترکان آب کشور ۱۹ میلیون فقره است که شامل ۵ میلیون مشترک روستایی و ۱۴ میلیون مشترک آب شهری است. برای تامین آب این میزان مشترک، حدود ۶/۶ میلیارد مترمکعب ظرفیت تولید در کشور ایجاد شده، اما گفته میشود با قرمز شدن وضعیت آب در ۱۱ کلانشهر و ۵۱۷ شهر کشور، ظرفیت موجود کفاف مصرف بهخصوص در ماههای گرم سال را نمیدهد.
غزاله طایفه دبیر گروه صنعت و بازرگانی 37 میلیون نفر معادل 50 درصد جمعیت کشور در معرض تنش آبی قرار دارند. این جدیدترین آماری است که مسوولان وزارت نیرو از آن خبر داده و در عین حال هشدار میدهند در تابستان امسال در هر ثانیه با 38 مترمکعب کمبود آب مواجه هستیم. در حال حاضر شمار مشترکان آب کشور ۱۹ میلیون فقره است که شامل ۵ میلیون مشترک روستایی و ۱۴ میلیون مشترک آب شهری است. برای تامین آب این میزان مشترک، حدود ۶/۶ میلیارد مترمکعب ظرفیت تولید در کشور ایجاد شده، اما گفته میشود با قرمز شدن وضعیت آب در ۱۱ کلانشهر و ۵۱۷ شهر کشور، ظرفیت موجود کفاف مصرف بهخصوص در ماههای گرم سال را نمیدهد. در این میان، مسوولان وزارت نیرو اعلام میکنند که چنانچه ۱۰ درصد در مصارف مشترکان آب صرفهجویی شود، میتوان تابستان امسال را با کمترین محدودیت و مشکل سپری کرد. کاهش بارندگیها، کاهش جریانهای سطحی و روان آبها در سال آبی گذشته در مقایسه با متوسط درازمدت، مصارف بالای آب کشاورزی و... از جمله مواردی هستند که منابع آبی استانهای کشور را در وضعیت قرمز قرار داده است. بر این اساس، تکمیل سامانههای آبرسانی به کلان شهرها، اطمینان
از تامین میزان سرانه آب، اولویتبخشی و تمرکز بر طرحهای نیمهتمام، پیشبینی طرحهای اضطراری، اجرای برنامه نگهداری و بهرهبرداری از تاسیسات، توجه به کیفیت آب، مدیریت تقاضا و استفاده از شیوههای کنترل مصرف، اندازهگیری و سرعت عمل در رفع حوادث و... از جمله برنامههایی است که به نظر برخی از کارشناسان بهمنظور عبور موقت از تنش آبی میتواند راهگشا باشد.
ارسال نظر