امتیاز اوباما به تندروها
احسان ابطحی دبیر گروه خبر کاخ سفید به حمید ابوطالبی ویزا نداد؛ پیش از این برخی نمایندگان سنا و مجلس نمایندگان کنگره طی نامهای به باراک اوباما، خواستار صادر نشدن ویزا برای نماینده پیشنهادی ایران در سازمان ملل شده بودند. کاخ سفید متذکر شده است که ارتباط حمید ابوطالبی با ماجرای گروگانگیری ۵۲ تن از کارکنان سفارت آمریکا در تهران در سال ۱۳۵۸ و نقش او در این گروگانگیری ۴۴۴ روزه علت رد درخواست ویزای او برای ورود به آمریکا بوده است. پیشتر ابوطالبی حضورش در ماجرای تسخیر سفارت را رد و تاکید کرده بود که تنها به عنوان مترجم در این ماجرا حضور داشته و در تسخیر سفارت نقشی نداشته است.
احسان ابطحی دبیر گروه خبر کاخ سفید به حمید ابوطالبی ویزا نداد؛ پیش از این برخی نمایندگان سنا و مجلس نمایندگان کنگره طی نامهای به باراک اوباما، خواستار صادر نشدن ویزا برای نماینده پیشنهادی ایران در سازمان ملل شده بودند. کاخ سفید متذکر شده است که ارتباط حمید ابوطالبی با ماجرای گروگانگیری ۵۲ تن از کارکنان سفارت آمریکا در تهران در سال ۱۳۵۸ و نقش او در این گروگانگیری ۴۴۴ روزه علت رد درخواست ویزای او برای ورود به آمریکا بوده است.
پیشتر ابوطالبی حضورش در ماجرای تسخیر سفارت را رد و تاکید کرده بود که تنها به عنوان مترجم در این ماجرا حضور داشته و در تسخیر سفارت نقشی نداشته است. پس از این اتفاق، مقامات جمهوری اسلامی بارها تاکید کردند که تنها نماینده پیشنهادی ایران، ابوطالبی است و شخص دیگری را معرفی نخواهند کرد.در این میان به نظر میرسد باراک اوباما این بار با اتخاذ چنین تصمیمی به نوعی میخواسته به برخی تندروها و افراطیون در کنگره آمریکا یک امتیاز بدهد؛ زیرا پیشتر در جریان توافقنامه ژنو و حتی پس از آن، رئیسجمهوری آمریکا در برابر خواستههای برخی نمایندگان تندروی کنگره که خواهان تصویب تحریمهای جدید علیه ایران بودند، ایستاد؛ دولت آمریکا چندین بار کنگره را تهدید کرد که در صورت تصویب تحریمهای جدید آن را وتو خواهد کرد. در واقع اوباما با پذیرش این خواسته به این نمایندگان یک امتیاز داد تا فضا را کمی تلطیف کند؛ البته در جمهوری اسلامی ایران نیز دولت جدید با مساله تندروها مواجه است و گاه مشاهده میکنیم که روحانی، رئیسجمهوری و ظریف، وزیر خارجه، سیاستهایی را در حوزه مسائل خارجی در پیش میگیرند تا اندکی از فشار تندروهای داخلی بر دولت کاسته شود
ارسال نظر