شماره روزنامه ۶۱۵۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۳۰۶۵ دنیای اقتصاد

اخبار خبر و دیپلماسی - روزنامه شماره ۳۰۶۵

  • علیه مداخله‌گرایی

    دنیای‌اقتصاد: دونالد ترامپ پس از دوران طلایی، زمانی که گروور کلیولند در دوره‌‌‌های غیرمتوالی به ریاست جمهوری انتخاب شد، به بازگشتی سیاسی دست یافته است که مشابهی ندارد. ترامپ در راه رسیدن به این پیروزی، واکنش مردمی علیه نهادهای اصلی هر دو حزب سیاسی را برانگیخته است. این همسویی مجدد، بر تغییر در جمعیت‌‌‌شناسی حزب جمهوری‌خواه تاکید و تحول گسترده‌‌‌تری را در خود رای‌‌‌دهندگان روشن می‌کند.
  • انتقاد قالیباف از بنگاه‌داری بانک‌ها

    دنیای اقتصاد: محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته در همایش «تامین مالی تولید؛ از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازی» که با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس‌کل بانک مرکزی، روسای کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه بودجه مجلس و مدیران عامل بانک‌های دولتی و خصوصی در ساختمان مرکزی بانک ملی ایران برگزار شد، خلق ثروت جدید را یکی از مهم‌ترین موضوعاتی دانست که باید امروز در کشور مورد توجه باشد و تاکید کرد: خلق ثروت باید توام با ارزش‌آفرینی باشد یعنی حتما باید بر بستر عدالت شکل گیرد و به سمت اشتغال و پیشرفت برود و تولید را محور خود قرار دهد. بنابراین هر مجموعه‌ای پیش از تصمیم‌گیری باید جهت خود را مشخص کند. این هدف واحد باید از روسای قوا گرفته تا مردم دنبال شود و هم‌افزایی شکل گیرد.
  • مذاکره با ایلان ماسک تکذیب شد

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی وزارت خارجه ایران دیدار ایلان ماسک با سفیر ایران در سازمان ملل را تکذیب کرد. روزنامه نیویورک‌تایمز روزجمعه مدعی دیدار این فرد نزدیک به ترامپ با امیر سعید ایروانی در اقامتگاهش درسازمان ملل شده و هدف از این دیدار را کاهش تنش میان ایران و آمریکا بیان کرده بود.
  • استراتژی جدید روسیه برای گسترش توریسم تجاری

    دنياي اقتصاد: دفتر کنوانسیون سن‌پترزبورگ طی روزهای ۲۱ تا ۲۴ آبان ماه (۱۱تا ۱۴نوامبر) میزبان روزنامه‌نگارانی از ایران و هند بود. در جریان این سفر چهار روزه که با هدف آشنایی با جاذبه‌های تاریخی و آشنایی از ظرفیت‌های این شهر برای برگزاری همایش‌های تجاری برگزار شد، ظرفیت‌های سن‌پترزبورگ برای افزایش توریسم تجاری و اقتصادی تشریح شد.
  • خبر لاریجانی در مورد جزئیات پیش‌نویس آتش‌بس

    علی لاریجانی، مشاور مقام معظم رهبری در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه المیادین با اشاره به سفرهای اخیرش به سوریه و لبنان گفت: «ما پیامی برای رئیس‌جمهور سوریه و رئیس مجلس لبنان داشتیم و به آنها دادیم؛ پاسخ به نامه را به آنها واگذار کردیم؛ بی‌شک آنها نیاز به زمان برای بررسی آن دارند.» لاریجانی در پاسخ به این سوال که این پیام‌ها تا این حد مهم هستند که نیاز به بررسی دارند، گفت: این بررسی به علت خطرناک بودن یا محرمانه بودن این نامه نیست. ما به اراده دیگران احترام می‌گذاریم تا اگر خواستند مضمون آن را اعلام کنند. این به آنها ارتباط دارد. اما می‌توانم بگویم که این نامه درباره حمایت از مقاومت و ملت‌های سوریه و لبنان بود.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۲۷

    روزنامه جمهوری اسلامی روز پنج‌شنبه ۲۶آبان در سرمقاله اصلی خود با عنوان «دیپلماسی، کارآمدترین سلاح» درباره اخبار غیررسمی از دیدار و مذاکره یکی از افراد سرشناس و موثر نزدیک به دونالد ترامپ با سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل درباره روابط آمریکا نوشت: «این آغازی برای پیمودن راهی جدید در سیاست‌ خارجی کشورمان تلقی می‌شود. مسوولان دولتی جمهوری اسلامی ایران نیز در اظهارنظرهایشان طی یک هفته‌ای که از انتخاب مجدد دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری آمریکا گذشته، علائمی نشان داده‌اند که به معنای اعلام آمادگی برای کاهش تنش‌ها دانسته می‌شوند.» روزنامه کیهان اما در یادداشت روز «درباره یک ملاقات پنهان در یک مکان مخفی!» آورد: «اکنون این پرسش از برادر عزیزمان جناب آقای پزشکیان، در میان است که آیا ملاقات نماینده ایران در سازمان ملل متحد با نماینده ترامپ، به صورت «پنهان»! و در یک مکان «مخفی»! و خودداری طرفین از اعلام‌نظر درباره انجام این ملاقات، با اطلاع رئیس‌جمهور محترم کشورمان صورت پذیرفته یا بدون اطلاع ایشان بوده است؟!»
  • تحول روابط ایران و آژانس؟

    دنیای اقتصاد: مدیرکل آژانس در حالی به تهران سفر و با مقامات جمهوری اسلامی دیدار کرده که ایران و آژانس با عدم قطعیت‌های زیادی مواجه هستند؛ از بازگشت ترامپ، روابط پرچالش با اروپا تا تنش‌ها در منطقه و نشست فصلی شورای حکام در هفته آینده که صدور قطعنامه را محتمل کرده است. پزشکیان، عراقچی و اسلامی در دیدار با رافائل گروسی با تاکید بر اینکه ایران اهل مذاکره و طرفدار صلح و ثبات است، از آژانس خواستند به وظایف قانونی و سازمانی خود عمل کند.
  • پرتگاه نامرئی «سرمایه‌ اجتماعی»

    دنیای اقتصاد: صبح پنج‌شنبه گذشته به مناسبت روز جهانی دیابت، دومین همایش سالانه بررسی چالش‌ها و راهکارهای مدیریت دیابت در ایران با حضور تمام‌عیار «جامعه پزشکی متخصص در حوزه غدد» برگزار شد، اما «مسوولان بلندپایه» که روزها قبل از آنها برای حضور در این رویداد ملی دعوت شده بود، غیبت کردند و برخی از آنها، «نماینده» فرستادند.به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، دکتر علیرضا استقامتی، استاد بخش غدد دانشگاه علوم پزشکی و رئیس انجمن دیابت گابریک در مراسم افتتاحیه این همایش، سخنان خود را با تشریح «شیوه به‌روز و جهانی توجه دولت‌ها به دیابت» آغاز کرد و در عین حال با اعلام «آمار تکان‌دهنده از روند فزاینده دیابت در کشور»، درباره «آستانه شکل‌گیری بحرانی مشابه ناترازی برق در حوزه درمان دیابت» هشدار داد.
  • فرستاده ویژه ترامپ در اتاق ایروانی؟

    دنیای‌اقتصاد: ایلان ماسک، مشاور نزدیک دونالد جی. ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب، روز دوشنبه در نیویورک با سفیر ایران در سازمان ملل دیدار کرد که دو مقام ایرانی موضوع این دیدار را بحث در مورد چگونگی کاهش تنش بین ایران و ایالات‌متحده توصیف کردند. به گزارش نیویورک‌‌‌تایمز، دو مقام ایرانی گفتند که دیدار ماسک و امیرسعید ایروانی بیش از یک ساعت به طول انجامید و در مکانی محرمانه برگزار شد. این دو شخص که به شرط ناشناس ماندن صحبت کردند، به دلیل اینکه مجاز به بحث در مورد سیاست‌‌‌های عمومی نبودند؛ این نشست را «مثبت» و «خبر خوب» توصیف کردند.
  • روابط ایران و مراکش از سر گرفته می‌شود؟

    ایسنا: یک رسانه مراکشی مدعی شده یک فرستاده از ایران با مقام‌‌‌های این کشور در رباط دیدار و گفت‌‌‌وگو کرده است. منابع آگاه می‌‌‌گویند ایران مایل است صفحه جدیدی در روابط خود با مراکش بعد از چهار سال از قطع روابط دیپلماتیک باز کند.
  • پیام رهبر انقلاب به نبیه ‌بری

    دنیای اقتصاد: علی لاریجانی فرستاده ویژه رهبر معظم انقلاب اسلامی در رأس هیاتی به سوریه سفر و تایید کرد که پیامی از رهبر انقلاب به نبیه بری داشته است. او پس از ورود به دمشق با بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه و حموده صباغ رئیس مجلس جمهوری سوریه دیدار و گفت‌وگو کرد.
  • کانال‌های تماس با آمریکا باز است

    دنیای‌اقتصاد: سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه در سخنانی در حاشیه هیات دولت با تاکید بر اینکه اختلافات بین ایران و آمریکا بسیار اصولی و مبنایی است و ممکن است حل‌شدنی نباشد، گفت که کانال‌های تماس بین ما و آمریکایی‌ها همچنان وجود دارد.
  • شکسته شدن رکورد مهاجرت از روستا

    دنیای اقتصاد: «پنج سالی است که روستای ما آب ندارد. از همه چیز خسته شده‌ایم و بار سفر بستیم.» این گفته‌های مردی ساکن یکی از روستاهای خراسان شمالی است. مصداقی بر گفته‌های معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه روستایی: «از ۶۹ هزار روستای کشور، تنها ۳۸هزار روستا دارای سکنه هستند و ۳۱هزار روستا خالی از سکنه شده است.»
  • ۱۸۰۰ همت؛ کسری بودجه عملیاتی ۱۴۰۴

    دنیای اقتصاد-شيرين جمشيديان: بر اساس گزارش دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور که روز سه‌شنبه در مجلس مطرح شد، بودجه سال گذشته ۳۵۰ همت کسری داشته است و آن‌طور که پیش‌بینی‌ها از لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز نشان می‌دهد، در سال آینده با کسری بودجه چشم‌گیری مواجه خواهیم بود. برای کاهش کسری بودجه باید اقداماتی انجام شود تا مشکلات مسبوق‌به‌سابقه بودجه اصلاح شود. حالا که لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجلس در حال بررسی است و مجلس نیز اذن تغییرات را از دولت گرفته می‌توانند اصلاحاتی را برای کاهش کسری بودجه انجام دهند. در همین راستا با نمایندگان مجلس به گفت‌وگو نشستیم و راهکار مجلس برای کاهش کسری بودجه را جویا شدیم.
  • محور تاب‏‏‌آوری تهران

    در پاسخ به عملیات حماس در ۷ اکتبر سال گذشته، اسرائیل جنگ منطقه‏‏‌ای را با هدف تغییر شکل خاورمیانه آغاز کرد. اسرائیل به طور مشخص محور مقاومت را هدف قرار داد؛ یعنی شبکه‏‏‌ای از گروه‏‏‌های متحد با ایران که شامل حماس در غزه، حزب الله لبنان، حوثی‏‏‌ها در یمن، دولت بشار اسد در سوریه و بخش‏‏‌هایی از نیروهای حشد الشعبی در عراق می‌شود. رناد منصور، محقق ارشد و مدیر پروژه ابتکار عراق در اندیشکده چتم‏‏‌هاوس در فارن‌افرز نوشت: اسرائیل با کار روی مقیاسی که تلاش‏‏‌های قبلی علیه این محور را نادیده می‏‏‌گیرد، یک سال گذشته را صرف از بین بردن زیرساخت‏‏‌های سیاسی، اقتصادی، نظامی، لجستیکی و ارتباطی شبکه کرده است. همچنین تل‏‏‌آویو دست به کارزار بی‏‏‌سابقه‏‏‌ای علیه رهبری این محور زده و رهبران حماس و حزب‏‏‌الله و چند فرمانده ارشد سپاه را ترور کرد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۲۴

    روزنامه کیهان دیروز در ستون اخبار ویژه خود به معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان محیط‌زیست در دولت روحانی تاخت و نوشت: «نه فرق صدام و ترامپ را می‌فهمند و نه از مذاکره سر در می‌آورند.» این مطلب در جواب گفته‌های عیسی کلانتری عنوان شده است که گفت‌وگویی با روزنامه اعتماد داشته و در آنجا مطرح کرده است: «زمانی ایران با عراق و صدام در جنگ بود و صدام بسیاری از فرزندان و سرداران این کشور را به شهادت رساند، ولی در راستای منافع ملی‌مان با صدام مذاکره کرده و به توافق رسیدیم. در مورد آمریکا هم باید در راستای منافع ملی‌مان فکر و تصمیم‌گیری کنیم.»
  • پایان استثناگرایی آمریکایی

    دنیای اقتصاد: تنها چیزی که در مورد دونالد ترامپ بحث‌برانگیز نیست این است که چگونه او در دور دوم ریاست جمهوری خود به‌رغم نظرسنجی‌‌‌هایی که انتظار طولانی شدن نتایج انتخابات را می‌‌‌داد، اوایل صبح چهارشنبه گذشته برنده اعلام شد. برخلاف سال ۲۰۱۶، او آرای مردمی و همچنین کالج الکترال را به دست آورد و تقریبا در هر جمعیتی حاشیه‌های خود را بهبود بخشید. جمهوری‌خواهان اکثریت قوی سنا با ۵۳ کرسی را به دست آوردند و به نظر می‌رسد کنترل مجلس نمایندگان را نیز حفظ کنند. برای بقیه جهان، تصویر باید واضح باشد: جنبش «بزرگی را دوباره به آمریکا باز‌می‌‌‌گردانیم»، سیاست خارجی ایالات متحده را برای چهار سال آینده تعریف خواهد کرد.
  • پیام ریاض برای تهران و واشنگتن

    دنیای اقتصاد: نیویورک‌تایمز به اهداف عربستان از برگزاری اجلاس سران عربی و اسلامی اشاره می‌کند و می‌نویسد: این نشست نشان‌دهنده نزدیکی به ایران پس از یک دهه رقابت تنش‌زا و همزمان ارسال این پیام به ترامپ است که عربستان می‌تواند میانجی تلاش‌های دیپلماتیک باشد.
  • باید با دوستان مروت و با دشمنان مدارا کنیم

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور روز گذشته در نشستی با جمعی از وزرای سابق امور خارجه، در ابتدای جلسه ضمن ارائه تحلیلی از عملکرد دولت چهاردهم در این حوزه، اظهار کرد: ما در مدت کوتاهی که دولت چهاردهم سر کار آمده تلاش‌های زیادی کردیم که برخی مسائل و مشکلات سیاست خارجی را حل کنیم. در حال حاضر ارتباط ما با همسایگان مطلوب است و توافقاتی هم در جلسات و دیدارها داشته‌ایم.
  • بنزین سوپر آزاد شد

    «بنزین سوپر آزاد شد» این خبری است که سخنگوی دولت در نشست مطبوعاتی دیروز در نهاد ریاست‌جمهوری اعلام کرد. فاطمه مهاجرانی واردات و توزیع بنزین ویژه یا سوپر توسط اشخاص حقوقی دارای مجوز از وزارت نفت را بدون اختصاص ارز یارانه‌ای دانست و اعلام کرد: «این بنزین به‌صورت مجزا از زیرساخت‌های سوخت یارانه‌ای با رعایت قوانین و مقررات توزیع می‌شود.» او این تصمیم را راهکاری برای تامین بنزین باکیفیت برای خودروهای وارداتی و لوکس دانست که مطالبه بخشی از جامعه بوده است.
  • ادامه فیلترینگ قابل قبول نیست

    مسعود پزشکیان در جلسه شورای عالی فضای مجازی به موضوع فیلترینگ فضای مجازی اشاره کرد و با تاکید بر اینکه بر اساس پیمایش‌های صورت گرفته به‌طور کلی اهداف این طرح محقق نشده است، تصریح کرد: ما ضمن تاکید بر ضرورت توسعه حکمرانی در فضای مجازی برای جلوگیری از آسیب‌های آن، معتقدیم ادامه این روند با توجه به ایجاد نارضایتی‌های عدیده برای مردم قابل قبول نیست، بنابراین باید برای اصلاح این روند همه نهادهای حاکمیتی به زبان و نگاه مشترک برسند. رئیس‌جمهور در این راستا به آقامیری، دبیر شورای عالی فضای مجازی دستور داد با تشکیل کارگروهی به فوریت ابعاد مختلف این موضوع را بررسی و نتیجه کارشناسی را برای تصمیم‌گیری در جلسه آتی شورا ارائه کند./ پایگاه اطلاع‌رسانی دولت
  • تجربه فوق‌العاده عالیخانی چه بود؟

    آن رفیق من هم گفت «بله، من هم نمی‌خواهم آنجا کار بکنم این مسائل همین‌طور پشت سر هم پیش آمد و آدم نمی‌توانست چیزی بگوید. رفتن آمریکا هم خیلی جالب بود برایم و خیلی تجربه فوق‌العاده‌ای بود. بختیار گفت «نه شما به خاطر من نباید استعفا بدهید.» من چیزی نگفتم آن رفیقم با خنده گفت «خیالتان راحت باشد، به خاطر شما نیست به هر حال ما می‌خواستیم استعفا بدهیم برویم و نمی‌خواستیم اینجا بمانیم.»
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳

    روزنامه کیهان در یادداشتی نوشت: اوکراین و زلنسکی «بازنده بد، تحقیر شده» و شاید «بزرگ‌ترین بازنده» نتایج انتخابات آمریکا هستند. اما این نتیجه، یک بازنده تحقیر شده دیگر هم دارد و آن، بخشی از آن جریانی است که در ایران خود را «اصلاح‌طلب» می‌نامند. چگونه؟! بخوانید: بخشی از مدعیان اصلاح‌طلبی در ایران- نه همه آنها- پیش از این‌ بارها علیه ترامپ و جمهوری‌خواهان آمریکا موضع گرفته و آنها را «تندرو» معرفی کرده بودند. هدف واقعی و اصلی حمله این طیف به ترامپ و جمهوری‌خواهان هم، نه تندرو بودن آنها که تایید کردن دموکرات‌ها بود. آنها به ترامپ و جمهوری‌خواهان حمله می‌کردند تا بایدن و هریس و دموکرات‌ها را تایید کنند. تا دلتان بخواهد نیز درباره تفاوت‌های این دو مصاحبه و گزارش تهیه کرده و کاریکاتور کشیده و تحلیل رفته‌اند!
  • در دیدار عارف و بن‌سلمان چه گذشت؟

    دنیای‌اقتصاد: معاون اول رئیس‌جمهور که برای حضور و سخنرانی در اجلاس اضطراری سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب به ریاض سفر کرده بود، شامگاه دوشنبه، در دیداری دوجانبه با محمد بن‌سلمان، به بررسی اقدامات صورت‌گرفته برای تعمیق روابط حسنه دو کشور و راهکارهای توقف تجاوزات وحشیانه رژیم اشغالگر و امدادرسانی به مردم فلسطین و لبنان پرداختند.
  • زمینه‌های مصالحه در سیاست خارجی ترامپ

    دنیای اقتصاد: آمریکایی‌ها باید اختلافات خود را کنار بگذارند و طرحی مشترک برای سیاست خارجی و استراتژی کلان در چهار سال آینده تهیه کنند. «بنیامین جنسن» کارشناس ارشد برنامه امنیت در مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی (CSIS) ۶ نوامبر نوشت: دموکرات‌‌‌ها می‌‌‌توانند با جمهوری‌‌‌خواهان سازش کنند تا اجماع جدیدی ایجاد شود که مستقیما نگرانی‌‌‌های رای‌‌‌دهندگان به ترامپ در مورد سیاست‌های اقتصادی و مهاجرت را مدنظر قرار دهد. جمهوری‌‌‌خواهان نیز می‌‌‌توانند راه‌‌‌هایی برای گفت‌وگو با نگرانی‌‌‌های رای‌‌‌دهندگان به هریس بیابند به ویژه درباره حفظ شراکت‌‌‌های بین‌‌‌المللی که آمریکا برای رسیدگی به درگیری‌‌‌های جاری در اروپا، خاورمیانه و آفریقا و جلوگیری از کشمکش بزرگ‌‌‌تر در آسیا و اقیانوسیه به آن نیاز دارد. این سازش با قرار دادن هراس رای‌دهندگانی که ترامپ را در مرکز کاخ سفید قرار داده اند و ارزیابی آنها در رابطه با روندهای کلان شکل‌دهنده به محیط امنیتی جهانی در سال ۲۰۲۴ آغاز می‌شود.
  • امانی دوباره راهی بیروت شد

    دنیای‌اقتصاد: سفیر ایران در لبنان پیش از سفر به بیروت با وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفت‌‌وگو کرد. به گزارش «ایسنا»، «مجتبی امانی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت، پیش از اعزام مجدد به محل ماموریت خود، با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفت‌‌وگو کرد. امانی که پس از مجروحیت در نتیجه انفجار تروریستی پیجرها در بیروت برای درمان به تهران منتقل شده بود، پس از بازیابی سلامتی خود، عازم محل ماموریت در بیروت خواهد شد. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران با تاکید بر ضرورت اتخاذ تمام تدابیر لازم و به‌‌کارگیری امکانات سیاسی و بین‌المللی برای توقف فوری جنایات رژیم صهیونیستی علیه لبنان، دستورالعمل لازم برای دوره پیش رو را به سفیر ایران در بیروت ابلاغ کرد.
  • بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره منطقه

    ایسنا: ایران، روسیه و ترکیه روز سه‌‌شنبه و در چارچوب مذاکرات آستانه درباره سوریه، یک بیانیه مشترک در محکومیت اقدامات تجاوزگرانه رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آسیا منتشر و آن ‌‌را ناقض قوانین بین‌المللی توصیف کردند. ایران، روسیه و ترکیه در بیانیه خود نسل‌‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه و همچنین تجاوزات آن به لبنان و کرانه باختری را محکوم کردند و خواستار آتش‌‌بس شدند. آنها همچنین تمامی حملات نظامی رژیم اشغالگر در سوریه را محکوم کردند و این اقدامات را ناقض قوانین بین‌المللی دانستند. سه کشور در ادامه تاکید کردند که تشدید خشونت‌‌ها در غرب آسیا بر وضعیت سوریه تاثیر منفی می‌‌گذارد. روسیه، ایران و ترکیه بر سر برگزاری بیست و سومین نشست «روند آستانه» در روسیه در نیمه اول ۲۰۲۵ توافق کردند.
  • ۵۸۰۰ پیشنهاد برای بودجه ۱۴۰۴

    دنياي اقتصاد: در هفته جاری کمیسیون‌های تخصصی مجلس به بررسی پیشنهادهای نمایندگان در لایحه پیشنهادی بودجه ۱۴۰۴ و ارائه گزارشی به کمیسیون تلفیق می‌پردازند. بر همین اساس بیش از ۵۸۰۰ پیشنهاد تاکنون از سوی نمایندگان در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به ثبت رسیده است که همین امر نیز نشان از تغییرات گسترده در این لایحه دارد. اگرچه برخی از این پیشنهادها مربوط به حوزه‌های انتخابیه نمایندگان است، اما در این میان پیشنهادهای جامعی نیز مطرح است همچون افزایش بودجه تامین کالاهای اساسی که به نظر می‌رسد یکی از دغدغه‌های نمایندگان باشد. بر این اساس احتمالا بودجه کالاهای اساسی که در سال جاری ۱۵ میلیارد دلار در نظر گرفته شده بود و در لایحه بودجه ۱۴۰۴ با ۳ میلیارد دلار کاهش ۱۲ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است، افزایش می‌یابد. از سوی دیگر نمایندگان پیشنهادهایی برای تامین اعتبار برخی از پروژه‌ها همچون انتقال آب دریای عمان را مطرح کرده‌اند و به دنبال عدم توقف این پروژه هستند. علاوه بر این برخی نمایندگان با پیشنهادهایی به دنبال مکلف کردن دولت برای هزینه‌کرد ۵۴۰ همت برداشته شده از صندوق توسعه ملی در پروژه‌های عمرانی هستند.
  • دفاع ریاض از تهران

    دنیای اقتصاد: با تایید گزارش دیروز دوشنبه «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «چرا رئیس‌جمهور به عربستان نرفت»، محمدرضا عارف، معاون اول مسعود پزشکیان به ریاض رفت تا در دومین اجلاس اضطراری و مشترک سران عربی و اسلامی درخصوص فلسطین سخنرانی و رایزنی کند. در این نشست ولیعهد عربستان سعودی با محکومیت تهاجم اسرائیل به ایران خواستار پاسخ‌گو کردن این رژیم شد. در پایان این نشست، بیانیه نهایی با حضور اعضا قرائت شد. عارف در حاشیه این اجلاس با برخی مقامات شرکت‌کننده، دیدار و گفت‌وگو کرد.
  • برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است

    دنیای‌اقتصاد: در آستانه سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت برخی بخش‌های سند برجام نیازمند برخی به‌روزرسانی‌هاست. اسماعیل بقایی روز دوشنبه تصریح کرد: موضع ما در ارتباط با موضوع هسته‌‌‌ای همان است که همواره‌‌‌ گفتیم؛ برنامه ما صلح‌آمیز است و سندی مشخص به عنوان برجام داریم و هرچند در بخش‌‌‌هایی از این سند ممکن است تاریخ آن گذشته باشد که لازم است برخی به‌روزرسانی‌‌‌ها انجام شود که متاسفانه به دلیل برخی تحولات متوقف شد. بقایی درباره سفر مدیرکل آژانس به تهران نیز گفت: ما همواره اعلام کردیم که از آژانس و شخص مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این انتظار می‌رود که به دور از فشارهای سیاسی و فضاسازی‌‌‌های دیگران به صورت مستقل و حرفه‌‌‌ای عمل کند.
  • دیدار مشاور امنیت ملی عراق با سردار قاآنی

    دنیای‌اقتصاد: مشاور امنیت ملی نخست‌‌وزیر عراق با فرمانده نیروی قدس سپاه دیدار و گفت‌‌وگو کرد.به گزارش «ایسنا»، «قاسم الاعرجی» مشاور امنیت ملی عراق در ادامه دیدارهای خود با مقام‌‌های ایرانی، با سردار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دیدار و گفت‌‌وگو کرد.«قاسم الاعرجی»، مشاور امنیت ملی عراق در صفحه شخصی خود نوشت: ما بر لزوم گسترده نشدن دامنه درگیری در خاورمیانه و اهمیت همکاری جامعه جهانی برای دور کردن منطقه و جهان از خطرات و پیامدهای جنگ‌‌ها تاکید کردیم.مشاور امنیت ملی عراق که روز یکشنبه وارد تهران شد علاوه بر دیدار با سردار «قاآنی» با «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه و «علی‌‌اکبر احمدیان» دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز دیدار و گفت‌‌وگو کرد.
  • کوچ به شرکت ملی نفت ایران

    وقتی سوار هواپیما شدیم که بیاییم تهران،[ تیمور]بختیار گفت «من می‌خواستم به شما بگویم که من استعفا داده‌ام.» بعد من گفتم «ما هم می‌خواستیم پس از این سفر به شما بگوییم که می‌خواهیم استعفا بدهیم. مدتی بود که من می‌خواستم بروم چون می‌دیدم آنجا، فضا برای من بسته است؛ یعنی آزادی عمل نداشتم و کار نمی‌توانستم بکنم؛ چون به همه کارها مدام حالت مخفی و سری و پنهانی و فلان دادند. کار آدم انجام نمی‌شد و می‌خواستم فضای بازتری داشته باشم. من با کشورهای مختلف تماس داشتم، اما پس از مدتی متوجه شدم که نه تصوری که مردم از کار من در آنجا دارند خیلی تعریفی است، نه اینکه خودم خیلی علاقه دارم که بیش از آن ادامه به کاری بدهم که به هر حال محدودیت‌هایی دارد؛ بنابراین در نخستین فرصتی که برایم پیش آمد، از این کار استعفا دادم و به شرکت ملی نفت ایران رفتم.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۲۲

    روزنامه کیهان در گزارشی به انتصاب سعیدی به عنوان مدیر شستا اعتراض کرد و نوشت: مدیریت ۱۶۶ شرکت شستا با کدام معیار انتخاب شده‌؟! محمدرضا‌(میثم) سعیدی با حکم وزیر رفاه به عنوان مدیر شستا انتخاب شد! سعیدی همکار احمد میدری در مجلس ششم بوده و از امضاکنندگان نامه موسوم به جام زهر و متحصنین بوده است. مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، با صدور حکمی غیرقانونی و سوال برانگیز، محمدرضا سعیدی را به عنوان سرپرست شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی (شستا) منصوب کرد. محمدرضا (میثم) سعیدی، از اعضای طیف رادیکال دفتر تحکیم در دهه هفتاد بود که به همراه برخی دیگر وارد مجلس ششم شدند و در تحرکات ساختارشکنانه به عنوان پیاده‌نظام حزب منحله مشارکت نقش داشتند.
  • تهران؛ میزبان رویداد تاریخی

    دنیای اقتصاد: ارتشبد فیاض بن حامد الرویلی عصر دیروز با سفر به تهران با رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران دیدار کرد. این اولین سفر یک مقام عالی‌رتبه نظامی عربستان به ایران پس از گذشت بیش از دودهه از امضای تفاهم‌نامه امنیتی بین دو کشور در سال ۱۳۸۰ شمسی است. به گزارش روابط‌عمومی ستادکل نیروهای مسلح، توسعه دیپلماسی دفاعی و گسترش همکاری‌های دوجانبه از جمله محورهای اصلی این دیدار محسوب می‌شود. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عربستان در صدر هیات بلندپایه‌‌‌ای از مقامات نظامی این کشور وارد تهران شده است.
  • ۴ دستور ویژه برای مکران

    دنیای اقتصاد: سواحل بکر مکران قرار است شاهد تحولات اقتصادی و سیاسی شود. اتفاقی که کارشناسان منطقه‌ای پیش‌بینی می‌کنند با توجه به ۴دستور مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور، چشم‌انداز روشنی را برای جنوب شرق ایران رقم می‌زند. در صورت تحقق این ۴دستور در روزهای پیش‌رو، مکران می‌تواند کریدورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را تقویت کند و تحول اقتصادی و سیاسی مهمی را به‌وجود آورد. با این حال کارشناسان معتقدند، مهم است که رویکرد ما برای این توسعه چه باشد، معیشت‌محور یا توسعه‌محور؟
  • چرا رئیس‌جمهور به ریاض نرفت؟

    دنیای اقتصاد: به‌رغم تاکید ایران بر برگزاری نشست اضطراری سران سازمان همکاری اسلامی درخصوص فلسطین و دعوت از جمهوری اسلامی برای مشارکت در این اجلاسیه در ریاض، مسعود پزشکیان به عربستان نرفت. متغیرهای داخلی، دوجانبه و منطقه‌ای درخصوص دلایل این عدم حضور قابل ذکر است.
  • معنای بین‌المللی بازگشت ترامپ

    دنیای‌اقتصاد: دونالد ترامپ در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری آمریکا برنده شد و در ۶ نوامبر، آسوشیتدپرس، دونالد ترامپ را برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۴ اعلام کرد. اکنون فرآیند انتقال قدرت آغاز می‌شود، آن‌هم در زمانی که رویدادهای جهانی همچنان در حال تغییر هستند. هنگامی که او در ۲۰ ژانویه بر کرسی ریاست جمهوری تکیه زند، صندوق پستی ترامپ پر از چالش‌های جهانی خواهد بود. او چگونه پاسخ خواهد داد و عواقب آن، چه خواهد بود؟ کارشناسان شورای آتلانتیک به سوالات مهم در مورد اینکه این انتخاب برای نقش آمریکا در جهان به چه معناست پاسخ داده‌اند.
  • در گفت‌وگوی خصوصی بختیار با پاکروان چه گذشت؟

    این دوستم هم که به من گفت، خیلی تعجب کردم که بختیار چرا این حرف را زده ولی خب صحبتی پیش نیامد. گزارش‌های‌مان را نوشتیم و بعد من و آن دوستم رفتیم پاریس. بختیار گفت «حالا که کارهایتان را یک ماهه کرده‌اید؛ دو روز پاریس بمانید.» واقعا خیلی کار کرده بودیم؛ کانادا رفته بودیم و آنجا همه صحبت‌ها را با مقام‌های کانادایی کردیم؛ بعد یک جلسه مشترکی با اسرائیل و ترکیه داشتیم که اتفاقا آن دفعه جلسه در اسرائیل بود. بختیار گفت که ما از پاریس برویم اسرائیل و به او بپیوندیم. او هم قرار شد برود تهران و گزارش کارش را به شاه بدهد و بیاید اسرائیل. خب ما هم پس از دو روز رفتیم اسرائیل و کنفرانس‌مان هم شروع شد. برای من خیلی جالب بود از روز اول که بختیار از تهران برگشت و آمد اسرائیل، رفت در یک اتاق و مدت زیادی با پاکروان خصوصی صحبت کرد و باز هم روز بعدش همین اتفاق افتاد و اینها با هم مقداری صحبت کردند. خیلی برای ما غیرعادی بود و برایمان سوال بود که اینها صحبت‌هایشان چه هست، ولی بعد کارهای جلسه‌مان را داشتیم و دیگر زیاد وارد ماجرا نشدیم.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۲۱

    روزنامه کیهان دیروز در یادداشتی نوشت: «نشست کاپ ۲۹ در حالی در باکو برگزار خواهد شد که علاوه ‌بر بی‌فایدگی و مقاصد سیاسی پشت‌پرده معاهده اقلیمی پاریس و دیگر مصوبات کنوانسیون ملل متحد برای مقابله با تغییرات اقلیمی، حضور هیاتی از رژیم صهیونیستی به ریاست اسحاق هرتزوگ، لزوم تحریم این نشست از سوی دولت ایران را بیش از پیش متوجه می‌سازد.» روزنامه اعتماد هم در مطلبی با عنوان «آسمان آبی‌تر می‌شود» آورد: «با توجه به کمبود سوخت برای تولید برق نیروگاه‌ها در کشور و اطلاعیه شورای اطلاع‌رسانی دولت مبنی بر اعمال خاموشی منظم به جای مازوت‌سوزی و آلودگی هوا، از امروز ۲۰ آبان خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده در سطح کشور اعمال می‌شود. مدیرعامل شرکت توزیع برق در این باره گفته است: «۳ نیروگاه در سطح کشور در بحث مازوت‌سوزی و جلوگیری از آلودگی تعطیل شده؛ اما فعلا محدودیت در بخش صنایع اعمال نشده است. با توجه به ناترازی در تولید و مصرف برق به‌ دلیل کمبود سوخت نیروگاه‌ها و جلوگیری از مازوت‌سوزی و آلودگی هوا، روزی ۲ ساعت خاموشی در بخش خانگی و تجاری از امروز اعمال خواهد شد.»
  • آماده گفت و گو با اروپا هستیم

    دنیای اقتصاد: وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه در مورد همکاری ما با روسیه، آماده گفت وگو با اروپایی‌ها هستیم، گفت: بیایید وارد گفت‌وگو شویم و از تحریم‌ها دوری کنیم. تحریم‌ها فقط مشکلات را پیچیده می‌کند. آنها هرگز به حل مشکل کمک نکرده‌اند؛ حداقل در ایران. پیام من این است: تحریم ها را فراموش کنید! نه در گذشته کار می کردند، نه الان کار می‌کنند و نه در آینده کار می‌کنند.
  • سنگ تمام برای نصرالله در اجلاس سران

    دنیای اقتصاد: مقامات کشور روز گذشته در همایش بین‌المللی «مکتب نصرالله» چهلمین روز درگذشت دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان را گرامی داشتند. رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه، معاون راهبردی رئیس‌جمهور، وزیر امور خارجه و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، درسخنانی به بیان ابعاد مختلف فکری و معرفتی شهید نصرالله پرداختند.
  • تغییرات ۲۵درصدی در لایحه بودجه۱۴۰۴؟

    دنیای‌اقتصاد: با موافقت دولت، قرار است لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجلس دچار تغییر شود. این موافقت را پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در هنگام تصویب کلیات لایحه در صحن علنی مجلس و در پاسخ به محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس اعلام کرد. این در حالی است که تا پیش از این و در سنوات گذشته نیز لایحه بودجه در هنگام بررسی در صحن دستخوش تغییراتی می‌شد، اما این تغییرات باید با موافقت دولت اتفاق می‌افتاد و چنانچه دولت از موافقت اولیه که در جلسات اتفاق می‌افتد منصرف می‌شد، شورای نگهبان بر اساس اصل۷۵ قانون اساسی با این تغییرات مخالفت می‌کرد. اما با توجه به قول رئیس سازمان برنامه و عزمی که مجلس در روز رای‌گیری کلیات بودجه از خود نشان داد، به نظر می‌رسد مجلس آماده ایجاد تغییرات گسترده در بودجه است.
  • انتقاد اتاق فکر نومحافظه‌کاران از ایده‌های ترامپ

    دنیای‌اقتصاد: اکثر متحدان ایالات متحده مطمئنا از انتخاب آمریکایی‌ها در ۵ نوامبر نگران هستند. بسیاری از ناظران از تمایل رای‌دهندگان برای انداختن تاس و انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور گیج شده‌اند. اما آمریکایی‌‌‌ها مدت‌‌‌هاست که تحمل ریسک بزرگ را داشته‌‌‌اند، ویژگی‌‌‌ای که هم برای پویایی اقتصاد کشور و هم برای نشاط جامعه ضروری است. همان‌طور که رابرت پینسکی شاعر، در سال ۲۰۰۲ نوشت، فرهنگ آمریکایی «آنقدر در جریان است، و گاهی بی‌‌‌رحمانه که مدل‌‌‌های استاندارد برای آن به کار نمی‌‌‌آیند».
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۲۰

    روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان «ستاد عملیات روانی ترامپ در تهران چه می‌کند؟» نوشت: با پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، جریان غرب‌گرا و به عبارتی افراطیون مدعی اصلاحات در داخل عزادار شده و در اقدامی مسبوق به سابقه، شروع به ارسال پالس ضعف و حقارت کرده است. تحرکات این طیف به‌گونه‌ای است که گویی ستاد عملیات روانی ترامپ در تهران فعال شده است.
  • بر اساس وعده الهی پیروزی مقاومت قطعی است

    پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز پنج‌شنبه در دیدار اعضای مجلس خبرگان، با اشاره به بالندگی، پویایی و ادامه مقابله قدرتمندانه حزب‌الله و حماس تاکید کردند: براساس وعده‌های تردیدناپذیر یاری خداوند و برمبنای تجربیات مقابله پیروز حزب‌الله و حماس در دهه‌های گذشته، حوادث اخیر قطعا پیروزی جبهه‌ حق و مقاومت را به دنبال خواهد داشت. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در بخش دیگری از سخنانشان خاطرنشان کردند: دنیا و منطقه روزی را خواهد دید که رژیم صهیونیستی به‌طور واضح از این مجاهدین شکست می‌خورد که امیدواریم همه شما آن روز را مشاهده کنید.
  • هیاهوی جهانی با ترامپ۲

    دنیای اقتصاد: اقتصاد و شاخص‌های بازارها، سیاست، تحولات ژئوپلیتیک، دامنه جنگ‌ها و نوع رویکرد سیاستمداران با روی کار آمدن ترامپ تغییر خواهد کرد. همان‌طور که تجربه «ترامپ یک» نشان داد، باید هم در زمین بازی داخل آمریکا و هم در تمام جهان، شاهد مجادله سیاستگذاران با ترامپ باشیم. «دنیای‌اقتصاد» در مجموعه‌ای از گزارش‌ها، وضعیت جهان و ایران را با روی کار آمدن مجدد ترامپ بررسی کرده است. به نظر می‌رسد که در سیاست داخلی، ترامپ به دنبال این است که برنامه‌های دوره اول خود را ادامه دهد. هرچند که احتمالا در تیم خود تغییرات قابل توجهی خواهد داد تا بتواند اهدافش را با چالش‌های کمتری اجرایی کند. سیاست‌های او برای مهار مهاجران بسیار تبلیغ شده و بسیاری از لاتین‌تبارها نیز به‌دلیل حمایت از بازار کار، به ترامپ رای دادند. از سوی دیگر، احتمالا او با تداوم سیاست‌های تجاری، به‌دنبال حمایت از صنایع داخلی خواهد بود. به نظر می‌رسد دعوای اول ترامپ شروع شده و جرمی پاول، درباره استقلال بانک مرکزی برای او خط و نشان کشیده است. در بخش سیاست خارجی نیز وعده ترامپ، پایان دادن به جنگ‌های جاری دنیا است. اکونومیست در این زمینه معتقد است: با افول نقش آمریکا در سازمان‌دهی نظم بین‌المللی، جهان متعلق به قلدرها خواهد بود. کشورها قادر خواهند بود بدون ترس از عواقب سیاست‌های خود، همسایگان خود را از نظر اقتصادی و نظامی مرعوب سازند. قربانیان آنها که نمی‌توانند برای کمک گرفتن به آمریکا روی آورند، به ‌احتمال زیاد تن به مصالحه می‌دهند یا تسلیم می‌شوند و در این میان پیگیری ابتکارات جهانی، از مقابله با تغییرات اقلیمی گرفته تا مباحث مرتبط با کنترل تسلیحات دشوارتر خواهد شد. همان‌طور که با روی کار آمدن ترامپ، نااطمینانی جهانی افزایش یافته است، اقتصاد داخل کشور نیز با ریسک‌های جدید روبه‌رو می‌شود. صنایعی نظیر خودروسازی، فولاد و پتروشیمی که با دنیای بیرون ارتباط قابل توجهی دارند، نگران هستند و بازار سهام نیز متاثر از این نگرانی‌ها، حرکت خواهد کرد.
  • ترامپ با دنیا چه می‌کند؟

    دنیای‌اقتصاد: در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور منتخب برای دومین بار سوگند ریاست جمهوری یاد می‌کند. به گزارش شورای روابط خارجی «CFR»، دوره اول ترامپ، ایالات متحده شاهد تغییر اساسی در سیاست خارجی در راستای فلسفه «اول آمریکا» بود.شورای روابط خارجی از دنبال‌‌‌کننده‌‌‌های خود در اینستاگرام خواسته است تا سوالات خود را درباره اینکه چگونه دولت دوم ترامپ می‌تواند بر سیاست خارجی ایالات متحده تاثیر بگذارد، مطرح کنند. کارشناسان CFR به طیف گسترده‌‌‌ای از مسائل، از جمله در خصوص چین، روسیه، خاورمیانه و سایر حوزه‌‌‌های کلیدی پاسخ دادند.
  • دیدار دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی «جعفر بن ابیطالب» با رهبر انقلاب

    متن بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری همایش بین‌المللی جناب «جعفر بن ابیطالب» که در ۲۹ مرداد ۱۴۰۳ برگزار شده بود، صبح روز‌ پنج‌شنبه در محل برگزاری این همایش در قم منتشر شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار، ابعاد زندگانی آن شخصیت برجسته و کمتر شناخته شده را حاوی درس‌های تاریخی، تبلیغی، اجتماعی و معارفی دانستند و گفتند: باید با تولید آثار ماندگار فرهنگی همچون کتاب، این درس‌ها را به نسل‌های مختلف منتقل کرد.رهبر انقلاب با اشاره به جایگاه ویژه جناب جعفر‌بن‌ابیطالب نزد پیامبر اکرم‌(ص)، لزوم تحقیقات علمی و تولید آثار فرهنگی درباره دیگر شخصیت‌های برجسته تاریخ اسلام را نیز خاطرنشان کردند و افزودند: دستگاه‌های فرهنگی و هنری همچون صداوسیما باید زندگانی این مفاخر تاریخی را دستمایه سوژه برای تولید فیلم و سریال قرار دهند.در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام رفیعی رئیس همایش بین‌المللی جعفربن ابیطالب گزارشی از تولیدات علمی و مقالات پژوهشی برای این همایش ارائه کرد. حجت‌الاسلام عباسی رئیس «جامعة المصطفی» نیز گزارشی از برنامه‌های علمی این دانشگاه بیان کرد./پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری
  • پایان واقعی مازوت‌سوزی؟

    با اعلام دستور رئیس‌جمهور برای پایان مازوت‌سوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان، امیدها برای دسترسی مردم به هوای پاک پررنگ شده است. موضوعی که روزگذشته با استقبال امام جمعه تهران هم روبه‌رو شد.کارشناسان این اقدام دولت را گامی درجهت پنهان نکردن ناترازی و نشانه صداقت ارزیابی می‌کنند.
  • واکنش ایران به انتخابات آمریکا

    دنياي اقتصاد: با گذشت چند روز از اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، مقامات بلند‌پایه کشور در اظهاراتی به انتخاب او و تاثیر آن بر سیاست‌های ایران واکنش نشان دادند‌. در همین راستا، شامگاه چهارشنبه مسعود پزشکیان رئیس‌جمهوری، شامگاه چهارشنبه در گردهمایی مسوولان ستاد امید، با بیان اینکه برای ما هرگز تفاوتی نخواهد داشت که چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز شده، چرا که کشور و نظام ما به قدرت درونی خود با ملتی با عزت و عظمت متکی است، تصریح کرد: ما در توسعه روابط خود با دیگر کشورها به هیچ عنوان نگاه بسته و محدودی نخواهیم داشت.
  • ترامپ به‌دنبال تغییرات اساسی در سیاست خارجی آمریکا

    دنیای اقتصاد: به دنبال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴، او می‌تواند سیاست بین‌المللی را به طور اساسی تغییر دهد. به گزارش «وکس» ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی به صراحت گفته که معتقد است تغییرات اساسی در سیاست خارجی آمریکا ضروری است. ترامپ در ماه سپتامبر در یک رویداد کمپین انتخاباتی ویسکانسین به حضار گفت: «با ما بسیار بد رفتار شده است، عمدتا توسط متحدان... متحدان ما در واقع بدتر از به اصطلاح دشمنان‏‏‌مان با ما رفتار می‌کنند. در ارتش، ما از آنها محافظت می‌کنیم و سپس آنها ما را به تجارت می‌کشانند. ما دیگر اجازه نمی‌دهیم این اتفاق بیفتد.»
  • انتقاد یارانه‌ای پزشکیان

    دنیای اقتصاد: رئیس‌جمهور در دو برنامه مختلف از وضعیت پرداخت یارانه‌ها در کشور انتقاد کرد. او ابتدا عصر سه‌شنبه در دیدار جمعی از استادان این را که عده‌ای از رانت‌ها و یارانه‌ها بیشترین سهم را ببرند و عده‌ای هم از این رانت‌ها محروم باشند، غیرمنطقی توصیف کرد و از اقتصاددانان خواست تا راهکار عملی ارائه کنند. پزشکیان دیروز نیز در مراسم روز پرستار تاکید کرد: باید تدبیری اتخاذ کنیم که حق همه بر اساس سرانه به دستشان برسد و پرداخت یارانه به نحوی نباشد که فقیر فقیرترشود و پولدار، پولدارتر. او برای رفع ناترازی‌ها از صاحب‌نظران درخواست کمک کرد.
  • مدیریت عدم‌قطعیت‌های ژئوپلیتیک

    دنیای اقتصاد: موسسه خاورمیانه مستقر در واشنگتن دی.سی ۵ نوامبر روز انتخابات آمریکا در تحلیلی به معنای رقابت هریس و ترامپ برای خاورمیانه پرداخته و این استدلال را مطرح کرده که به همان اندازه که این به سیاست واشنگتن بستگی دارد، به منطقه نیز بستگی دارد. برایان کاتولیس عضو ارشد سیاست خارجی ایالات متحده در موسسه واشنگتن می‌نویسد: خاورمیانه عمدتا در کمپین انتخاباتی امسال به حاشیه رانده شد، اما هر کسی که ریاست و کنترل کنگره را به دست آورد، توانایی شکل دادن به رویکرد آمریکا در منطقه را در بلندمدت خواهد داشت.
  • چرا ما این همه زمان را صرف کار با اروپا می‌کنیم؟

    دنیای‌اقتصاد: نشریه فارن پالیسی در گزارشی با عنوان سیاست خارجی دوم ترامپ در کاخ سفید چگونه می‌تواند باشد؟ می‌نویسد: پیدا کردن سیگنال در سر و صدای اظهارات اغلب پراکنده رئیس‌جمهور سابق می‌تواند دشوار باشد. البریج کولبی، مقام سابق وزارت دفاع ایالات متحده که از او به عنوان فردی که می‌تواند نقش مهمی در کاخ سفید تحت ریاست جمهوری‌خواهان داشته باشد، یاد می‌شود، معتقد است: «مدت‌هاست که ایالات متحده بیشتر بر اروپا تمرکز می‌کند تا آسیا، بیشتر بر اوکراین و کمتر بر چین. چرا ما این همه زمان را صرف کار با اروپا می‌کنیم؟ البته من نمی‌‌‌خواهم اروپا را رها کنم، با واقعیتی که با آن روبه‌رو هستیم سروکار دارم. به سادگی می‌توان گفت محدودیت‌هایی وجود دارد.»
  • میزبانی عمان از اجلاس جهانی صندوق‌های ثروت

    محمود رسولی/ کارشناس مسائل اقتصادی
    بزرگ‌ترین اجلاس جهانی صندوق‌‌‌‌های سرمایه‌گذاری (ثروت) از سال ۲۰۰۹ تاکنون، در روزهای ۱۳ تا ۱۶ آبان ماه در سلطنت عمان برگزار شد. این نشست با حضور سران و مدیران بیش‌‌‌از ۵۰ صندوق ثروت از ۴۶ کشور که در مجموع بیش ‌‌‌از ۸ تریلیون دلار دارایی را مدیریت می‌کنند، برگزار شد. ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌‌‌ اکس و تسلا، یکی از چهره‌‌‌‌های برجسته این نشست بود که با وجود تبلیغات گسترده و گزارش‌های اولیه مبنی بر حضور فیزیکی او در مسقط، به ‌‌‌صورت ارتباط ویدئویی در این گردهمایی شرکت کرد. این نشست فرصتی برای معرفی ظرفیت‌‌‌‌های سرمایه‌‌‌‌گذاری عمان و ایجاد بسترهای اقتصادی جدید در حوزه صندوق‌های ثروت به شمار می‌آید.
  • فروملی‌ها در چهارگوشه جهان چه می‌کنند؟

    دنياي اقتصاد- عسگر قهرمانپور: کتاب دیپلماسی موازی: نظریه و عمل (حکومت‌های محلی در روابط بین‌الملل) را انتشارات راتلج به سال ۲۰۱۶ منتشر کرد و حدود ۳۰۰صفحه است. اگر چه این کتاب چند سال پیش منتشر شده است، اما مطالب آن از حیث نظری و عملی در حوزه دیپلماسی موازی بسیار تازگی دارد. مخاطبان این کتاب دانشجویان حوزه دیپلماسی، فدرالیسم، حکمروایی، سیاست خارجی و روابط بین‌الملل و همچنین دست‌اندرکاران دیپلماسی موازی هستند. این کتاب به زودی راهی بازار نشر می‌شود. نویسنده کتاب حاضر، مدیر منطقه‌‌‌ای‌(اروپا) در دانشگاه آلبرتا، کانادا است و دارای مدرک دکتری در رشته نظام‌‌‌های سیاسی و تغییر نهادی از دانشگاه IMT، موسسه مطالعات پیشرفته در شهر لوکا، ایتالیا است.
  • اولین واکنش دولت به انتخاب ترامپ

    دنياي اقتصاد: با اعلام نتایج انتخابات آمریکا، سخنگوی دولت در نخستین واکنش به پیروزی دونالد ترامپ در این انتخابات، گفت: فرقی نمی‌کند چه کسی در ایالات‌متحده رئیس‌جمهور شود چون برنامه‌ریزی‌هایمان از قبل انجام شده است. فاطمه مهاجرانی در پاسخ به سوال خبرنگار «دنیای اقتصاد» در حاشیه جلسه هیات دولت در واکنش به انتخاب ترامپ و تاثیر این انتخابات بر اقتصاد کشورمان، گفت: انتخاب رئیس‌جمهور ایالات‌متحده خیلی به ما ربط مشخصی ندارد. سیاست‌های کلی ایران سیاست‌های ثابتی است که با جابه‌جایی افراد تغییر نخواهد داشت.به گزارش ایسنا، مهاجرانی گفت: با توجه به تحریم‌های کشور طی بیش از چهار دهه گذشته، ایران آبدیده شده و نگران رای آوردن مجدد ترامپ نیستیم و اصلا بین این دو نفر‌(ترامپ و بایدن) تفاوتی نمی‌دانیم. تحریم‌ها قوه داخلی ایران را تقویت کرده و قوه برخورد با تحریم‌های جدید را داریم. به گزارش تسنیم، مهاجرانی در پاسخ به سوالی درمورد قیمت بنزین نیز تصریح کرد: افزایش قیمت بنزین در دستورکار دولت نیست.
  • واکنش دبیرکل حزب‌الله لبنان به انتخابات آمریکا

    دبیرکل حزب‌الله لبنان عصر روز گذشته پیرامون آخرین تحولات تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان در سخنانی تاکید کرد: مقاومت به راه خود ادامه می‌دهد و بیش از این رشد خواهد کرد.به گزارش «ایسنا» شیخ «نعیم قاسم» دبیرکل حزب‌الله لبنان در چهلم شهادت «سیدحسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان به دست رژیم صهیونیستی گفت: سیدحسن نصرالله رهبری نمونه، مربی الهام‌بخش، پرچم مکتب ولایت و آزادی فلسطین است. سخنانش نوار هدایت و آرام‌بخش دل‌هاست.نعیم قاسم در ادامه گفت: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب ایران سیدحسن نصرالله را بی‌نظیر توصیف کرد و این تعریف عظیمی است.
  • دیپلماسی ظریف «هریس»

    دنیای اقتصاد: موسسه خاورمیانه سیاست‌های خاورمیانه‌ای ترامپ و هریس نامزدهای انتخابات آمریکا را بررسی کرده است. این گزارش بر دو موضوع اصلی متمرکز است که احتمالا بر دستور کار منطقه‌ای دولت بعدی ایالات متحده تسلط پیدا می‌کند؛ دو مساله ایران و مناقشه اسرائیل و فلسطین.
  • توافقات جدید مرزی ایران و پاکستان

    دنیای اقتصاد: عباس عراقچی، وزیر امور خارجه دوشنبه شب با هدف دیدار با مقام‌های بلندپایه پاکستان درخصوص روابط دوجانبه و بررسی تحولات منطقه‌ به اسلام‌آباد سفر کرد. عراقچی در جریان این سفر دو روزه با شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، محمد اسحاق‌دار، وزیر خارجه پاکستان و ژنرال سید عاصم مُنیر فرمانده ارتش این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد‌. افزایش همکاری‌ها در حوزه‌های مرزی میان دو کشور و لزوم آتش‌بس فوری میان اسرائیل و حزب‌الله لبنان از جمله محورهای گفت‌وگوی دو‌جانبه مقامات ایرانی و پاکستانی بود. وزیر امور خارجه در بدو ورود به اسلام‌آباد‌ نیز بر روابط ویژه ایران و پاکستان تاکید کرد و گفت: روابط ما با پاکستان همواره برادرانه و دوستانه بوده و در این سفر نیز تلاش خواهد شد طیف وسیعی از مناسبات فی‌مابین و همکاری‌های همه‌جانبه را مورد بررسی قرار دهیم. او تصریح کرد که در این سفر پیرامون کاهش تنش‌ها در منطقه با دوستان پاکستانی مذاکره خواهد کرد. عراقچی همچنین از وزیر خارجه پاکستان برای سفر به ایران دعوت به عمل آورد‌. عراقچی پیش از این اواسط آذرماه ۱۳۹۷ در مقام معاون سیاسی وزارت امور خارجه کشورمان سفری رسمی به پاکستان انجام داده بود.
  • نظارت ویژه بر داروهای حساس

    در پی انتشار مطلبی با عنوان «موج نگرانی در بیماران دیالیزی» در تاریخ ۱۵آبان در روزنامه «دنیای‌اقتصاد» سازمان غذا و دارو در پاسخی به روزنامه بر نظارت دقیق بر کنترل کیفیت و تولید داروها، به‌ویژه داروهای حساس مانند محلول‌های دیالیزی و حمایت از بیماران دیالیزی تاکید کرد.
  • دادگاه پرونده‌ چای دبش دو هفته دیگر آغاز می‌شود

    دنياي اقتصاد: سخنگوی قوه‌قضائیه از ارجاع پرونده چای دبش به شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی تهران ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی خبر داد و گفت که وقت رسیدگی به این پرونده در روز ۳ آذرماه امسال تعیین شده است. اصغر جهانگیر همچنین گفت: این پرونده در ۱۲ آبان ماه امسال به شعبه اول دادگاه انقلاب ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی ارجاع شد و بلافاصله وقت رسیدگی تعیین شده است و زمان رسیدگی ۳ آذرماه امسال است.
  • تمرکز مجلس بر تسهیلات تکلیفی در بودجه

    دنياي اقتصاد-شيرين جمشيديان: لایحه بودجه ۱۴۰۴ اول آبان ماه از سوی رئیس‌جمهور تقدیم مجلس شد. کلیات این لایحه در روز سه‌شنبه ۸ آبان ماه در مجلس به تصویب رسید. بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس، از زمان تصویب کلیات بودجه نمایندگان، ۵ روز برای ارائه و ثبت پیشنهادهای خود فرصت دارند. همچنین ۵ روز هم مهلت کمیسیون‌های تخصصی برای بررسی پیشنهادهای نمایندگان و ارائه گزارش به کمیسیون تلفیق است. اما با توجه به تعطیلی مجلس و در‌خواست کمیسیون‌های تخصصی قرار بر این است که جلسات کمیسیون تلفیق از هفته آخر آبان ماه برای بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ تشکیل ‌شود. آن‌طور که نمایندگان در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام کردند در لایحه بودجه باید تکلیف تسهیلات تکلیفی از جمله وام ازدواج و فرزند‌آوری مشخص شود، همچنین باید احکامی در خصوص کسری انرژی در بودجه لحاظ شود.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۱۶

    روزنامه کیهان در گزارشی از انتصاب معاون جوانان وزیر ورزش انتقاد کرد و نوشت: چند روز قبل با حکم وزیر ورزش و جوانان، «علیرضا رحیمی» به عنوان معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان منصوب شد. جدا‌ از اینکه این فرد بر اساس چه سوابق، ضوابط، تجربه و تحصیلاتی به عنوان متصدی بخش مهم و پر چالش معاونت جوانان وزارت ورزش منصوب شده است، در همین ابتدای این انتصاب خبر آمد که علیرضا رحیمی پس از انتصاب به عنوان «معاون جوانان وزیر ورزش» مراسم شادباش پر زرق و برقی گرفته است! آنچه تصاویر منتشر شده از این جشن نشان می‌دهد، گویای جشنی خاص برای یک انتصاب است که ما تاکنون در بین مسوولان شاهد چنین اقدامی نبوده‌ایم.
  • انتقاد قالیباف از حل نشدن مساله مسکن

    محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس روز گذشته در همایش سراسری سالانه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: بعد از گذشت ۴۵ سال نتوانستیم مشکل مسکن را حل کنیم؛ آن هم در شرایطی که انباشتگی بزرگ از سرمایه‌هایی داریم که باید صرف پیشرفت کشور شود. باید این سرمایه‌ها سالی دو نوبت بچرخند، اما در عرصه‌های مختلف اقتصادی دفن‌ شده و در زمین راکد مانده بعد با تورم منفعت آن را می‌برند و هیچ موقع شکوفایی رخ نمی‌دهد. وی افزود: چند میلیون مسکن در کشور وجود دارد که خالی است و در این شرایط چند میلیون خانواده بدون خانه هستند؛ این بدان معناست که تولید مسکن کم است و همان خانه‌هایی که تولید شده هم احتکار می‌شود. رئیس مجلس با طرح این پرسش که با ادامه این وضعیت افراد در چه سنی خانه‌دار می‌شوند، گفت: با فرض اینکه هر خانواده یک‌سوم درآمدش را برای خانه‌دار شدن پس‌انداز کند، اگر در دهک‌های پایین باشد ۸۰ سال طول می‌کشد خانه‌دار شود؛ پس فرد از دنیا رفته و صاحب‌خانه نمی‌شود. این میزان برای قشر متوسط در شهرهای بزرگ حداقل ۵۰ سال است حال اینکه میانگین زمان خانه‌دار شدن در سایر کشورها بین ۸ تا ۱۵ سال طول می‌کشد. رئیس مجلس با بیان اینکه باید به فهم درستی از موضوع مسکن برسیم، گفت: باید همه ما در یک حکمرانی در حوزه مسکن به درک و فهم مشترک رسیده و برای آن برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کنیم./ایسنا
  • موج نگرانی در بیماران دیالیزی

    دنياي اقتصاد: خبر مرگ ۷۰بیمار دیالیزی به دلیل «عنصر آلومینیوم آلوده» برای بسیاری از مردم ایران شوک‌آور بود. یکی از کارکنان مراکز دیالیزی کشور به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: «از صبح برای تک‌تک بیماران توضیح می‌دهم که این مشکل مربوط به بیماران همودیالیزی نمی‌شود؛ اما نمی‌دانم چقدر می‌توانم از اضطراب آنها کم کنم.»
  • دیپلماسی بحران نسبت به اروپا چگونه باشد؟

    دنیای اقتصاد-سعیده سادات فهری: مرکز مطالعات اروپا و آمریکای شمالی و دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در نشستی با عنوان «تصاعد بحران در غرب آسیا و چشم‌انداز روابط ایران و اروپا» به بررسی چالش‌های بین تهران و بروکسل و سناریوهای آینده روابط پرداخت. سخنرانان این نشست عبارت بودند از دکتر کیهان برزگر استاد دانشگاه علوم و تحقیقات، دکتر محمدرضا دهشیری استاد دانشکده روابط بین‌الملل، دکتر محمدرضا مجیدی، استاد دانشگاه تهران، دکتر سیدجلال دهقانی فیروزآبادی استاد دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر بهزاد احمدی استاد دانشگاه تهران.
  • زلزله انتخابات بر سیاست خارجی آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: جیمز لیندسی کارشناس سیاست خارجی شورای روابط خارجی آمریکا یکم نوامبر در تحلیلی از چشم‌انداز انتخابات آمریکا نوشت: هر جمعه، من به آنچه مدعیان ریاست جمهوری درباره سیاست خارجی می‌گویند نگاه می‌کنم. این هفته: رای دهندگان در سراسر جهان دولت‌های فعلی را کنار زدند. آیا انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده متفاوت خواهد بود؟ رای دهندگان در بریتانیا علیه حزب محافظه‌کار حاکم رای دادند. در ماه ژوئن، کنگره ملی آفریقا برای اولین بار اکثریت پارلمانی خود در آفریقای جنوبی را از دست داد.
  • ایران برای دفاع به هرچه لازم باشد، مجهز می‌شود

    دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری گفت: حمایت از حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی کشور یک اصل است. الگوهای پاسخ ما به تجاوزات رژیم صهیونیستی هم مشخص است و در عین حال طبیعی است که ما از همه امکانات مادی و معنوی برای پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی استفاده می‌کنیم. اسماعیل بقایی افزود: موضع رسمی ما در رد سلاح‌های کشتار جمعی و در خصوص ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران واضح است و در‌عین‌حال همان‌طور که رهبری هم فرموند به هرچه لازم باشد برای دفاع از ایران مجهز خواهیم شد. سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سفر گروسی به تهران گفت: این سفر در دستورکار است و در خصوص تاریخ آن هر زمان قطعی شود اعلام می‌کنیم. موضوع رایزنی‌ها هم مشخص است؛ مواردی هست که آژانس مطرح کرده و در گفت‌وگو با آنها برای رفع ابهامات تلاش می‌کنیم. بقایی همچنین در خصوص اخراج کارکنان کنسولی ایران در آلمان گفت: تا الان اخراجی صورت نگرفته و طی چند روز گدشته تماس‌های مستمری بین ما و آلمان وجود داشت و در تهران و برلین گفت‌وگوهایی صورت گرفته است. ما گفتیم که اقدام آلمان قابل‌توجیه نیست.
  • جنگ امروز اقتصادی است

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری روز گذشته در مراسم تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیم‌زارها، باتاکید بر اینکه امروز با جنگ تمام‌عیار اقتصادی مواجه هستیم، گفت: جنگ امروز جنگ اقتصادی است، جنگ بمب و موشک نیست، ما موشک داریم برای اینکه آنها جرات نکنند به ما حمله کنند. پزشکیان همچنین در این مراسم که در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، تصریح کرد که از جنگ نظامی نمی‌ترسیم. او در بخش دیگری از سخنانش به اقدام مداخله‌جویانه آلمان برای اعدام جمشید شارمهد، سرکرده گروه تروریستی تندر نیز واکنش نشان داد و از آلمان و غرب به‌دلیل استانداردهای دوگانه انتقاد کرد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵

    با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا روز گذشته برخی روزنامه‌ها تیتر یک خود را به این موضوع اختصاص دادند. روزنامه هم‌میهن با تیتر «تیم ویرانگر» و روزنامه سازندگی با تیتر «پیشتازی هریس» به بررسی این موضوع پرداختند. روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان «تزریقات سمّی در جنگ ترکیبی» نوشت: دشمن اگر قادر به جنگ نظامی موثر بود، ظرف چند دهه گذشته بارها تهدید به حمله نمی‌کرد و با این وجود، روند روزبه‌روز قدرتمند‌تر شدن ایران را عاجزانه به تماشا نمی‌نشست. نباید درجا زد، یا از منافذ آسیب نظامی که در همه کشورها هم هست، غفلت کرد. در عین حال، واقعیت این است کشور ما در این حوزه بسیار قدرتمند شده، تا جایی که سرآمدان قدرت نظامی در جهان، درخواست بهره‌مندی از تسلیحات پیشرفته ایران را دارند.
  • چرا مدرنیته به ادیان نیاز دارد؟

    دنیای اقتصاد: پروفسور هارتموت روزا، جامعه‏‏‌شناس آلمانی، استاد دانشگاه ینا و نظریه‏‏‌پرداز مطرح در زمینه شتاب‏‏‌زدگی و انباشتگی در جوامع مدرن است. کتاب «آیا دموکراسی به دین نیاز دارد؟» نوشته پروفسور هارتموت روزا به بررسی نقش دین در جوامع دموکراتیک مدرن می‏‏‌پردازد. روزا در این کتاب استدلال می‌کند که دین می‌تواند با ایجاد فضاهای تفکر، تأمل، و ارزش‏‏‌های اخلاقی، به حفظ بنیان‏‏‌های دموکراسی کمک کند. او به‏‏‌ویژه به نقش دین در کاهش شتاب‏‏‌زدگی و ایجاد وقفه در جامعه‏‏‌ای که تحت فشار بی‏‏‌وقفه مصرف‏‏‌گرایی و کارکردگرایی است، توجه دارد. گفت‌وگوی زیر بین دکتر یونس نوربخش استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران و او صورت گرفته است.
  • پیام مراسم ۱۳ آبان

    دنیای اقتصاد: مراسم ۱۳آبان روز گذشته با شعار محوری «راهیان راه قدس» در کشور برگزار شد. در تهران این مراسم با سخنرانی فرمانده کل سپاه همراه بود. علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه نیز در مراسمی در دانشگاه صنعتی شریف گفت: موضوع اصلی این روزهای ایران جنگ و مسائل فرهنگی نیست، مشکلات معیشتی است.
  • سه دهه هشدار به ایرانیان مضطرب

    دنیای اقتصاد-فاطمه علي‌اصغر: «بیماری‌های اعصاب و روان دومین بیماری شایع کشور است.» این بخشی از گفته‌های جنجالی علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاحیه نخستین دانشکده روان‌شناسی و سلامت اجتماعی است. این برای نخستین‌بار نیست که کارشناسان درباره افزایش بیماری‌های اعصاب و روان هشدار می‌دهند. ۲۲ مهر همین امسال بود که محمدرضا شالبافیان، سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اعلام کرد: «طبق آخرین آمارها در کشورمان، از هر ۴ نفر یک نفر به یکی از اختلالات روان مبتلاست.» نتایج پایش‌ ملی سلامت روان در سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد که شیوع اختلالات روانی در ایران از پایان دهه ۱۳۷۰ رو به افزایش است و از حدود ۲۱ درصد‌(طبق نتایج پایش کشوری سال ۱۳۷۸) به بیش از ۲۹ درصد‌(در سال ۱۳۹۸) رسیده است.
  • دیدار خانواده‌های شهدای شرارت اخیر رژیم صهیونیستی با رهبر انقلاب

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر دیروز در دیدار خانواده‌های شهدای نیروی پدافند هوایی ارتش که در شرارت اخیر رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند، مقام این شهدا را عالی دانستند و گفتند: همه شهدا در جایگاه ممتاز و در جوار پروردگار از نعمت الهی برخوردار هستند، اما شهادت این عزیزان به دلیل دفاع از کشور و ملت در مقابله مستقیم با رژیم صهیونیستی که خبیث‌ترین دشمن اسلام است، شهادت برجسته و مهمی است. رهبر انقلاب همچنین برای خانواده‌های این شهدا صبر و آرامش دل مسئلت کردند و افزودند: اجر خانواده‌های شهدا از شهدا کمتر نیست. در این دیدار خانواده‌های شهیدان حمزه جهاندیده، محمدمهدی شاهرخی‌فر، مهدی نقوی و سجاد منصوری حضور داشتند./پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری
  • هرچیزی که لازم است درباره آمریکا بدانیم؟

    در حالی که فردا روز مهمی برای ایالات متحده است، باید این سوال را از شما پرسید که چقدر با این کشور آشنا هستید؟ به گزارش الجزیره، ایالات متحده با ۲۹ تریلیون دلار بزرگ‌ترین تولید ناخالص داخلی (GDP) را در جهان دارد. در داخل کشور، کالیفرنیا، تگزاس و نیویورک با قوی‌ترین اقتصادها به ترتیب با ۴.۸ تریلیون دلار، ۲.۹ تریلیون دلار و ۲.۳ تریلیون دلار پیشتاز هستند. تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا با ژاپن، تگزاس با فرانسه و تولید ناخالص داخلی نیویورک برابر با ایتالیا است. دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان هر دو اقتصاد آمریکا را در اولویت قرار می‌دهند و گفته‌اند که در سیاست‌های خود ابتدا به آن رسیدگی خواهند کرد.
  • پاسخ دندان‌شکن به دشمنان

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از دانش‌آموزان و دانشجویان با تبیین علل اساسی مبارزه حداقل ۷۰ساله ملت ایران با ظلم و زیاده‌خواهی‌های آمریکا تاکید کردند: مقابله اسلامی، ملی، عقلانی، خردمندانه و انسانی ملت ایران با استکبار آمریکا که منطبق با قوانین بین‌المللی است، با نقشه‌‌راه صحیح و بدون غفلت یا تعلل ادامه خواهد یافت و در این مسیر پیروزمندانه، رژیم صهیونیستی و آمریکا در قبال هر اقدام ضد ملت ایران، قطعا پاسخ دندان‌شکنی خواهند گرفت. رهبر انقلاب، مبارزه ملت ایران با استکبار را امری مستمر و در متن زندگی ملت خواندند.
  • سرنوشت دوئل ترامپ و هریس

    دنیای اقتصاد: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بین دو کاندیدای جنجالی یعنی دونالد ترامپ، رئیس‌‌جمهور سابق و کامالا هریس به عنوان یک کاندیدای زن رنگین پوست روز سه‌‌شنبه ۱۵ آبان ماه برگزار می‌شود. هر چه به انتخابات نزدیک‌‌تر می‌‌شویم رقابت ترامپ و هریس در نظرسنجی‌‌ها نزدیک‌‌تر می‌شود. در این بین نتیجه انتخابات در آمریکا جزو معدود مواردی است که علاوه بر مردم ایالات متحده برای بسیاری از کشورهای دیگر مانند ایران نیز مهم است و سیاست‌‌های کسی که وارد کاخ سفید می‌شود، می‌تواند تبعات زیادی از نظر اقتصادی و سیاسی برای کشور ما به دنبال داشته باشد.
  • وزیر اقتصاد: تعرفه واردات آی‌فون بیشتر از ۳٠ درصد نمی‌شود

    دنیای اقتصاد: در هفته گذشته واردات و رجیستری آی‌فون آزاد شد و تعیین سود بازرگانی ۹۶ درصدی برای این گوشی‌ها خبرساز شد؛ تا جایی که دولت در کمتر از یک روز از موضع خود عقب‌نشینی کرد و از اصلاح این تعرفه خبر داد. در ادامه و روز گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی از تعرفه ۳۰ درصدی دولت برای واردات گوشی‌های آی‌فون صحبت و تاکید کرده است که تعرفه بیشتر از آن معنا ندارد. به نظر می‌رسد دولت متوجه اشتباه افزایش نجومی حقوق گمرکی این گوشی‌ها شده و سعی کرده است تا به گفته فعالان و کارشناسان بازار موبایل در خصوص تعیین تعرفه متعادل بین ۲۰ تا ۲۵ درصد توجه کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر