میزبانی عمان از اجلاس جهانی صندوقهای ثروت
در حاشیه برگزاری این اجلاس، همچنین نشستهای تخصصی در زمینه گذار از دوران انرژیهای فسیلی به انرژیهای تجدیدپذیر، هوش مصنوعی و زنجیرههای تامین برگزار شد. ایلان ماسک در مراسم افتتاحیه اجلاس سالانه صندوقهای سرمایهگذاری با تاکید بر لزوم سرمایهگذاری در فناوریهای هوش مصنوعی، گفت: «سرمایهگذاری در فناوریهای هوش مصنوعی نهتنها به توسعه پایدار کمک میکند، بلکه میتواند به ایجاد فرصتهای جدید و بهبود کیفیت زندگی در سراسر جهان منجر شود... ما باید از هوش مصنوعی برای پیشرفت استفاده کنیم، اما ضروری است که این توسعه با رعایت ملاحظات انسانی و اخلاقی انجام شود.»
ذی یزن بن هیثم آل سعید، ولیعهد سلطنت عمان با حضور در این اجلاس بر جایگاه ویژه این کشور در عرصه جهانی و توانمندی در جذب سرمایههای خارجی تاکید کرد و گفت: «برگزاری این رویداد جهانی در عمان، نشان از توان بالای آن در تقویت شراکتهای راهبردی و سرمایهگذاریهای متقابل دارد.» وی همچنین با اشاره به ارتقای رتبه اعتباری سلطنت عمان و ورود سرمایههای خارجی در سالهای اخیر، این کشور را مکانی مناسب برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف از جمله انرژیهای تجدیدپذیر عنوان کرد.
همچنین، رابرت اسمیت، سرمایهگذار و تاجر برجسته آمریکایی که یکی دیگر از چهرههای برجسته حاضر در این اجلاس بود، با تاکید بر لزوم استفاده حداکثری از هوش مصنوعی در حوزههای مرتبط با سرمایهگذاری، اظهار کرد بسیاری از شرکتهای بزرگ سرمایهگذاری از فناوریهای نوین بهویژه هوش مصنوعی برای بهینهسازی فرآیندهای خود بهره میبرند. از دیگر مهمانان ویژه و سخنرانان این اجلاس میتوان به آنتونیو کراسیس، مدیرعامل شرکت ویلور و یان یو، مشاور حقوقی صندوق بینالمللی پول اشاره کرد. موضوعاتی چون تغییرات جهانی در حوزه سرمایهگذاری مانند دوران گذار از انرژیهای فسیلی به انرژیهای تجدیدپذیر، هوش مصنوعی، زنجیره تامین و مدیریت آن و همچنین تاثیر جامعه بر هدایت سرمایهگذاریها از محورهای اصلی سخنرانی در این اجلاس به شمار میرفت.
این نشست به عنوان یک پلتفرم مهم برای تبادل تجربیات، بررسی فرصتهای سرمایهگذاری و تحلیل چالشهای اقتصادی و مالی جهانی، اهمیت زیادی دارد. در این نشست، علاوه بر بحث و تبادل نظر در مورد راهبردهای سرمایهگذاری، توجه ویژهای به پایداری مالی، اقتصاد سبز و تاثیر تحولات جهانی بر بازارهای مالی میشود. مقامات صندوقهای ثروت کشورهای مختلف، کارشناسان و مشاوران اقتصادی به بحث و بررسی بهترین شیوههای مدیریت داراییها، ایجاد تنوع در سبد سرمایهگذاری و کاهش ریسک میپردازند. همچنین، این نشست فرصتی برای بررسی همکاریهای بینالمللی در زمینه پروژههای توسعهای و سرمایهگذاریهای مشترک ایجاد میکند.
شیخ ناصر بن سلیمان الحارثی، معاون عملیات در صندوق سرمایهگذاری عمان، تاکید کرد که این نشست به منظور ایجاد روابط پایدار با صندوقهای جهانی و جذب سرمایهگذاری در حوزههای راهبردی در عمان برگزار شد. نماد «مندوس عمانی» به عنوان لوگوی این همایش انتخاب شده است. این نماد فرهنگی با هدف نمایش هویت عمانی و ترویج ارزشهای تاریخی و اجتماعی این سرزمین طراحی شده است و هدف همایش را در مسیر توسعه و تعامل با صندوقهای سرمایهگذاری جهانی نشان میدهد. بهعلاوه به مناسبت این رویداد جهانی که بزرگترین گردهمایی جهانی صندوقهای ثروت با حضور مجازی ایلان ماسک بود، بانک مرکزی عمان یک سکه یادبود و تمبر پستی ویژه با عنوان «عمان، سرزمین فرصتها» منتشر کرد تا این لحظه را برای همیشه در تاریخ اقتصادی عمان به ثبت برساند. اجلاس امسال فرصتی برای سلطنت عمان ایجاد کرد تا به معرفی ظرفیتهای گسترده سرمایهگذاری این کشور بپردازد.
در واقع سلطنت عمان با بهرهگیری از حضور سران و مدیران صندوقهای ثروت از سراسر جهان، بسترهای جدیدی را برای توسعه و رشد اقتصادی خود فراهم و تلاش کرد به سرمایهگذاران خارجی نشان بدهد که این کشور بسترهای زیادی جهت جذب سرمایهگذاری دارد. این گردهمایی، در واقع فرصتی بینظیر برای عمان ایجاد کرد تا سرمایهگذاران بینالمللی از نزدیک با ظرفیتها و فرصتهای سرمایهگذاری در این کشور آشنا شوند. عمان با موقعیت جغرافیایی راهبردی، ثبات سیاسی و اقتصادی و ایجاد و تکمیل زیرساختهای مدرن، یکی از مقاصد جذاب برای سرمایهگذاری در منطقه شناخته میشود. در سالهای اخیر، دولت عمان با اجرای برنامههای توسعهای و اصلاحات اقتصادی، تلاش کرده است تا محیطی مناسب برای جذب سرمایهگذاریهای خارجی فراهم کند. این کشور با ارائه تسهیلات و معافیتهای مالیاتی، ایجاد مناطق آزاد تجاری و توسعه زیرساختهای حملو نقل و ارتباطات، زمینه را برای رشد و توسعه اقتصادی فراهم کرده است.