چرا این حجم از یارانهها را به ثروتمندان میدهیم؟
انتقاد یارانهای پزشکیان
مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری طی روزهای گذشته در دو برنامه مختلف از وضعیت پرداخت یارانهها درکشور انتقاد کرد. او روز گذشته در مراسم روز پرستار، در خصوص تغییر احتمالی در شیوه پرداخت یارانهها، با بیان اینکه اگر قرار شد در پرداخت یارانهها مداخله کنیم باید اطمینان دهیم این روند به نفع مردم و استقلال کشور است، گفت: امروز پولدارها از یارانه بیشتر استفاده میکنند.
رئیسجمهور تصریح کرد : باید تدبیری اتخاذ کنیم که حق همه بر اساس سرانه به دستشان برسد و پرداخت یارانه به نحوی نباشد که فقیر فقیرتر شود و پولدار، پولدارتر! برازنده نیست برخی در این جامعه نان شب پیدا نکنند و ما این همه یارانه به افراد ثروتمند جامعه بدهیم . رئیسجمهور سهشنبه عصر نیز در دیدار جمعی از استادان و صاحبنظران جامعهشناسی، به موضوع ناترازیها در کشور اشاره کرد و گفت: کمک کنید ناترازیها را رفع کنیم. ما، هم میخواهیم در رفع ناترازیها محرومان آسیب نبینند و هم میخواهیم ناترازیها برطرف شوند. این منطقی نیست که یک عدهای از رانتها و یارانهها بیشترین سهم را ببرند و عدهای هم از این رانتها محروم باشند. از اقتصاددانان میخواهم که راهکارهای عملی برای حل این مشکل ارائه دهند.
باید مملکت را از بحران نجات دهیم
به گزارش «ایرنا»، رئیسجمهور دیروز در مراسم روز پرستار که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با اشاره به اعتراضهای صنفی اخیر برخی پرستاران، گفت: آغاز کار ما به نحوی بود که برخی پرستاران اعتراضاتی درمورد حقوق و مزایای خود داشتند، ما گفتیم اجازه بدهید مستقر شویم به این موضوع هم میپردازیم. منطقی نیست برای یک ساعت اضافه کار ۲۵ هزارتومان پرداخت شود و توقع داشته باشیم آنها بمانند و کار کنند. رئیسجمهور با تاکید بر اینکه ما خودمان را موظف به پیگیری حق و اجرای آن در جامعه تا جایی که میتوانیم، میدانیم، گفت: ما جزو کسانی بودیم که به این وضعیت معترض بودیم .
پزشکیان با بیان اینکه باید برای حل مشکلات راه علمی و درست را طی کنیم، افزود: پزشک، پرستار، ماما، کارشناس آزمایشگاه، بهیار، بهورز، کاردان و کارشناس سلامت همه یک تیم هستیم، وقتی همه با هم کار کنیم میتوانیم سلامت جامعه را تامین کنیم. ایران ما یک کشور است اینکه برای یک گروه یا سازمان یا جایگاهی اختیاری بدهیم و نتوانیم حق سازمان دیگر را پرداخت کنیم اجحاف کردهایم. رئیسجمهور تاکید کرد: ما را در مخمصهای گرفتار کردند که در کشور نارضایتی ایجاد شود، دشمنان به این دلیل تحریمهای ظالمانه را اعمال کردند که ما را زمینگیر کرده و بستری ایجاد کردند که این اتفاق بیفتد و بعد امیال و اهداف خودشان را محقق کنند.
پزشکیان گفت: من نیامده بودم رئیسجمهور شوم، آمده بودم بگویم که مردم به این انقلاب و باورها پایبند هستند و به همین دلیل مردم باید پای صندوقها بیایند تا دشمن را ناامید کنند. امروز همه ما باید برای ایران و موفقیت کشورمان تا جایی که میتوانیم تلاش کنیم.رئیسجمهور در ادامه با اشاره به اینکه من انتخاب کردم برای این مملکت بمانم و کار کنم و حتی اگر قرار شد، شهید شوم، گفت: به آنها که میخواهند به خارج بروند نمیگویم نروید، اگر میخواهند بروند این انتخاب آنهاست. اما شما میتوانید از ما مطالبه حق کنید، با هم صحبت میکنیم و آنچه داریم منصفانه پرداخت میکنیم.
وی اظهار کرد: طبیعی است که حقوق یک پزشک در ایران به اندازه یک پزشک در آمریکا نیست؛ سرانه آنها ۹هزار دلار است، اما اینجا ۴۰۰دلار. وضعیت فعلی شایسته و برازنده ما ایرانیها نیست. باید تلاش کنیم مملکتمان را از این بحران نجات دهیم. اینجا هستیم برای اینکه این وضعیت را تغییر دهیم و به شرایط بهتری برسیم.
دستور رئیسجمهور در مورد کولبران
پزشکیان همچنین روز گذشته در جلسه هیات دولت، در واکنش به مباحث مطرح در رسیدگی به موضوع ساماندهی تجارت مرزی با محوریت کولبران، سوختبران و ملوانان، تاکید کرد: باید قانون را به شکلی تنظیم کنیم که فعالان این عرصه احساس نکنند فعالیت قانونی به صرف آنها نیست و دوباره به فعالیت غیرقانونی رو بیاورند.
دوقطبیها ملتها را نابود میکند
پزشکیان سهشنبه عصر نیز در دیدار جمعی از اساتید و صاحبنظران جامعهشناسی، با بیان اینکه «ما به شما و رهنمودهای شما نیاز داریم و شما میتوانید مسیر برون رفت جامعه از گرفتاریها و مشکلات را پیشنهاد دهید»، تصریح کرد: واحد زمان در تغییرات اجتماعی و فرهنگی، حداقل دهه است، بنابراین انتظار تغییرات اساسی در این مدت کوتاهی که بنده کار را در دست گرفتهام، دور از انتظار است، آن هم با تنوع، تعدد و پیچیدگی مشکلاتی که در کشور وجود دارد. به گزارش «ایسنا»، رئیسجمهور با اشاره به اینکه روند تغییرات اجتماعی و فرهنگی به طور طبیعی کند است، گفت: همچنان معتقدم بدون رسیدن به وفاق نمیشود در روند جامعه تغییر ایجاد کرد. ما تغییر را برای وحدت و مشارکت همه و برقراری عدالت، حق و انصاف میخواهیم؛ بنابراین از شما جامعهشناسان درخواست میکنم اینکه چگونه عمل کنیم را به ما پیشنهاد بدهید و کمک کنید که مشکلات را حل کنیم.
رئیسجمهور درباره ایجاد تغییرات سریع در دولت اظهار کرد: تغییرات انقلابی و فوری، درگیری درست میکنند، اما با گفتوگو میتوان بسیاری از مشکلات را حل کرد. تصور من این است که آنها که در نقطه مقابل ما هستند هم به دنبال حق و عدالت هستند و باید با زبان آنها با خودشان صحبت کرد. در دو قطبیها و دعواها اتفاقی جز نابودی برای ملتها نمیافتد و برآیند نیروها صفر میشود، بنابراین اگر یک قدم هم با تفاهم و وفاق به جلو برویم بهتر از دو قطبیهاست.
واکنش به موضوع حجاب
پزشکیان با اشاره به نگاههای متفاوت به موضوع حجاب و انتقادهای برخی حاضران نسبت به سیاستهای حاکم در این زمینه گفت: در زمینه حجاب سوی دیگر ماجرا را هم در نظر داشته باشید که توسعه مستلزم احترام به فرهنگ جامعه است، اگر فرهنگ جامعه را مسخره کنیم دیگر امکان تغییر و تفاهم وجود نخواهد داشت. کسی که روشنفکر است و حرف از تغییر میزند، اگر به فرهنگ دیگری احترام نگذارد دعوا و جنگی پیش میآید که نباید اتفاق بیفتد؛ به هر حال باید فرهنگ جامعه را پاس بداریم.