شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

ویژه نامه

  • تاثیر چشمگیر نمایشگاه انرژی کیش بر صنعت نفت

    هر چند بشر نمی‌تواند به آینده‌ای با منابع لایزال فسیلی دل خوش کند و حداکثر تا یکصد سال آینده ماه عسل انسان امروزی و منابع نفتی به اتمام می‌رسد، اما روند رو به رشد مصرف این منابع در سال‌های پیش رو به خصوص در کشورهایی که رشد صنعتی شتابزده‌ای را تجربه می‌کنند، هنوز این مایع سیاه و غلیظ را در رده یکی از مهم‌ترین کالاهای استراتژیک بشر قرار می‌دهد؛ نفتی که توانسته است بسیاری از معادلات سیاسی جهان را به ویژه در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه بر هم زده و برخی اقتصادها را به زیر کشیده و برخی دیگر را در ظاهر رونق ببخشد.
  • قراردادهایIPC و تحول در سرمایه‌گذاری صنعت نفت

    مدل جدید قراردادهای نفتی مورد استقبال گسترده شرکت‌های داخلی و خارجی گرفته است. بیژن زنگنه درباره مدل جدید قراردادهای نفتی گفت: این مدل قرارداد بدون هیچ اشکالی در هیات تطبیق قوانین تایید شده و مشکلی برای اجرایی شدن آن وجود ندارد. وزیر نفت افزود: در مدل جدید قراردادهای نفتی ایران (IPC) قرار بر این است که حلقه‌های مختلف صنعت نفت (اکتشاف، توسعه و تولید) به صورت یکپارچه واگذار شوند تا شرکت‌های خارجی با چنین قراردادی، انگیزه‌ای برای حضور در صنعت نفت ایران داشته باشند.
    زنگنه گفت: انتقال فناوری و شفافیت مالی یکی ازمهم‌ترین مباحث قراردادهای تازه (IPC) است که براساس آن قرار است در قراردادهای تازه، کارشناسان ایرانی در کنار شرکت‌های سرمایه‌گذار خارجی قرار گیرند تا با آخرین فناوری‌های روز دنیا آشنا شوند.
  • چالش‌های موجود در نظام پرداخت

    میر مسعود مجید زنوزی
    مدیرعامل شرکت داده‌ورزی فرادیس البرز

    حجم و رشد تجارت الکترونیک در تمام کانال‌ها نظیر پایانه‌های فروش، درگاه‌های اینترنتی و موبایل با توجه به سهولت، امنیت و کاهش هزینه‌ای‌ که به ازای هر تراکنش نسبت به روشهای سنتی به همراه می‌آورند، تاثیر قابل توجهی در شاخص تولید ناخالص داخلی کشور دارد. سیستم‌های پرداخت الکترونیکی نظیر شاپرک و سپاس، به لحاظ تاثیرگذاری ویژه آن در این حوزه نیازمند نگاه خاصی می‌باشد که به مواردی از چالش‌های آن به شرح زیر اشاره می‌گردد:

    • رویه‌های سیاست‌گذاری در حوزه پرداخت:

    با توجه به آمادگی زیرساخت‌ها نظیر اینترنت و موبایل و همچنین اقبال عمومی (پذیرش فناوری) و نیاز جامعه برای بهره‌برداری از کلیه کانالهای پرداخت به ویژه پرداخت خرد، پیشدستی و تسریع در اجرای قانون و رویه‌ها در موضوعاتی نظیر کیف پول الکترونیک می‌تواند ضمن ساماندهی این بخش، روند رو به رشد آن را تضمین نماید.

  • نفت،‌ گاز و انرژی جذاب‌ترین حوزه‌ها برای سرمایه‌گذاران اروپایی است

    مشاور رییس جمهور با اشاره به حوزه‌های جذاب برای ورود سرمایه‌گذاران اروپایی،‌ گفت: اروپایی‌ها را یکی از شرکای مناسب صنعتی ایران می‌دانیم و البته دیگران را هم نفی نمی‌کنیم، اما از ظرفیت خوب اروپایی‌ها برای توسعه همکاری‌هایمان استفاده می‌کنیم. جذاب‌ترین حوزه‌ها برای همکاری با سرمایه‌گذاران اروپایی نفت،‌ گاز و حوزه‌های انرژی هستند. اکبر ترکان،‌ دبیر شورای عالی مناطق آزاد درباره همکاری‌های اقتصادی با فرانسوی‌ها با توجه به عدم همراهی مناسب آن‌ها در جریان مذاکرات هسته‌ای، تاکید کرد: در حال حاضر هدف ما بازگشت به گذشته و زندگی در گذشته نیست بلکه هدفمان ساختن آینده با استفاده از تجربیات گذشته است، بنابراین باید به آینده اقتصاد ایران و رونق و رشد اقتصادی فکر کنیم اما از تجربه گذشته هم درس بگیریم.
  • نقش شعبه در عصر دیجیتال

    سید مسلم ثابتی
    کارمند بانک مسکن

    آیا درحالی‌که بانکداری دیجیتال روبه رشد است، باید نقش سنتی و فیزیکی شعب را نادیده گرفت؟در زمانی که بانکداری الکترونیک، مشتریان ثروتمند و باثبات مالی را جذب می‌کند، نقش فیزیکی یک شعبه با همان خاصیت سنتی و قدیمی‌اش، همچنان محفوظ است. بااین‌حال تحقیقات مشخص کرده است که مشتریان زمانی در روند بانکداری بیشتر سهیم می‌شوند و از آن راضی هستند که این سیستم به‌سوی دیجیتالی شدن پیش رود. اما هنوز مسئله این است: بانکداری مجازی یا شعب حقیقی؟

    ترکیبی مناسب از سنت و تکنولوژی

    جزئیاتی که همزمان با تأسیس جدیدترین بانک خرد بریتانیا TSB به دست آمد نشان‌دهنده تغییر ذائقه مشتریان در افتتاح حساب است.

  • نقشه راه بانکداری الکترونیک درایران

    میلاد محمدی
    اواسط دی‌ماه هر سال مقعطی است که با برگزاری همایش‌ها و برنامه‌هایی، توجه به بانکداری الکترونیک در سرلوحه کار مدیران بانکی و سیاست‌گذاران اقتصادی قرار می‌گیرد. اکنون نیز و با نزدیک شدن به این زمان، فرصت مناسبی است که نگاهی به وضعیت کنونی بانکداری الکترونیک، مسیر طی شدن در آن و دورنمای نزدیک تحولات آن،‌انداخته شود. به خصوص این که با برداشته شدن تحریم‌های بانکی و اتصال به «سوئیفت» در پایان دی‌ماه امسال ضعف و عقب‌ماندگی بانک‌های ایرانی بیشتر مورد توجه قرار گرفته و به عنوان معضل بعدی اتصال به شبکه جهانی از آن یاد می‌شود.
  • شرایط برابر و عادلانه برای شرکت‌های ایرانی و خارجی

    سندیکای صنعت برق ایران یک نهاد صنفی، متشکل از شرکت‌های سازنده تجهیزات، پیمانکاران و مشاوران صنعت برق است که در راستای دفاع از منافع مشروع اعضای خود و بر اساس نقش و جایگاه تشکلهای صنفی در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور، افزایش اثربخشی سرمایهگذاریهای انجام شده در صنعت برق از طریق ساماندهی بخش خصوصی و تعمیق مشارکت و شکل دهی به سرمایه اجتماعی در میان خانواده صنعت برق ایران را دنبال می‌کند. آن‌چه می‌خوانید حاصل گفت‌وگوی ما با مهندس کلاهی، رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران است.
    لطفا در ابتدا درباره عملکرد و فعالیت سندیکای صنعت برق در حوزه انرژی توضیحاتی ارائه نمایید؟
    سندیکای صنعت برق ایران در حال حاضر بالغ بر ۴۵۰ شرکت تولیدی، پیمانکاری و مهندسی مشاور و بازرگانی را در عضویت خود دارد و در قالب تشکیلات و سازمان پیشرفته‌ای فعالیت‌های خود را سامان داده است.
  • اقتصادی شدن توسعه در نظام پرداخت

    همایون فطرس

    با وجود افزایش رشد قابل ملاحظه‌ی تعداد تراکنش‌های کارت‌های بانکی در پایانه‌های فروش و نیز افزایش چشم‌گیر استفاده از موبایل و اینترنت برای پرداخت‌ها، مشاهده می‌شود مجموع مبالغ تراکنش‌های ثبت شده نسبت به سال گذشته نه تنها افزایش نداشته، بلکه با کاهشی در حدود یک درصد رو به رو بوده است. کل مبلغ تراکنش‌های انجام شده‌ مربوط به خرید در پایانه‌های فروش در آذر ماه امسال در کشور رقمی بالغ بر ۷۴ هزار میلیارد تومان ثبت شده است که نسبت به همین ماه در سال گذشته تنها ۳ هزار میلیارد تومان افزایش نشان می‌دهد.

  • از همکاری و انتقال تکنولوژی استقبال می‌کنیم

    ایران صرفا بازاری برای محصولات تولیدی نیست، بلکه ما توانمندی صنعتی خوبی در زمینه آب و برق داریم، بنابراین از شرکت‌هایی که ضمن حضور در بازار ایران، انتقال تکنولوژی را در این زمینه انجام دهند، استقبال خواهد شد. وزیر نیرو تصریح کرد: شرکت‌هایی که پیشنهاد خود را با فاینانس اجرای پروژه‌ها همراه کنند، برای ما اولویت دارند و تمایل داریم همراه با شرکت‌های خارجی، محصولات مشترکی را تولید کنیم و در کشورهای ثالث به صورت مشترک حضور یابیم.
    مهندس حمید چیت‌چیان در دیدار و گفت‌وگو با وزیر امور خارجه دانمارک و هیات اقتصادی همراه، افزود: عمده نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور در آینده نیروگاه‌های بادی و خورشیدی خواهد بود.
  • بخش خصوصی آماده ورود به عصری جدید در دوران پسا تحریم

    سید فواد نبوی
    صنعت نفت ایران با تکیه بر توانایی و قابلیت‌های شرکت‌های توانمند ایرانی آماده ورود به دوران پساتحریم است و در این مسیر فعالان بخش خصوصی آماده همکاری و تعامل با دولتی‌ها برای گذر از رکود اقتصادی و بازگشت رونق به اقتصاد در دوران پساتحریم هستند. این روزها مدیران ارشد اقتصادی کشور به ویژه وزارت نفت در حال آماده شدن برای دوران پساتحریم هستند تا یک بار دیگر رونق اقتصادی به میهنمان بازگردد و بر این باورند که بخش خصوصی یکی از ارکان توسعه در آینده اقتصاد ایران خواهد بود و بدون مشارکت این بخش رسیدن به هدف‌های پیش بینی شده میسر نخواهد بود.
  • سرگذشت چک از کاغذی تا الکترونیکی

    از تاریخ اولین چک نوشته شده اطلاعات دقیقی در دست نیست . بعضی کارشناسان بر این عقیده‌اند که ممکن است رومی‌ها در حدود ۳۵۲ سال قبل از میلاد چک را ابداع کرده باشند. حتی اگر این مطلب صحیح باشد ظاهرا این ایده‌ها در آن زمان چندان جایگاه کاربردی نداشته‌اند. به گزارش سایت بانکی دات آی آردر کشورماچک طبق ماده ۳۱۰ قانون تجارت، نوشته ای است که به موجب آن صادر کننده می‌تواند تمام یا قسمتی از پول خود را که در نزد بانک دارد باز پس گیرد یا به شخص دیگری واگذار نماید. چک از نظر قانون تجارت از اسناد تجاری کوتاه مدت است اما با گذر زمان و تغییر نیاز‌های افراد جامعه ، امروزه این سند تجاری برای معاملات مدت دار استفاده می‌شود.
  • انتشار کتاب تخصصی مدیریت کلید ازسوی شرکت توسن تکنو

    از مهم‌ترین مقوله‌های مهم و حساس در حوزه پرداخت الکترونیکی مقوله امنیت است. تراکنش‌های الکترونیکی ایمن خصوصاً با ظهور ابزارهای نوین پرداخت همراه همواره دغدغه فعالان صنعت بانکداری و پرداخت الکترونیکی بوده است. شرکت توسن تکنو در راستای مسئولیت اجتماعی خود به‌عنوان یک شرکت دانش‌بنیان در اشاعه و نشر دانش تخصصی در این حوزه، اقدام به انتشار سری کتاب‌های مهم و معتبر امنیت در پرداخت الکترونیکی کرده که پایه‌های مفهومی استاندارد جهانی PCI DSS است.

    انجمن استانداردهای امنیتی صنعت پرداخت‌کارتی یا PCI Security Standard Council یک انجمن جهانی است که در سال ۲۰۰۶ تشکیل شد.

  • فرصت‌های سرمایه‌گذاری صنعت برق ایران در دوران پساتحریم

    احداث پست‌های جدید GIS، ساخت خطوط انتقال با ولتاژ بالا، دستیابی به فناوری نسل جدید نیروگاه‌های خورشیدی و ساخت توربین‌های با راندمان بالا از مهمترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت برق ایران به شمار می‌رود. هوشنگ فلاحتیان، معاون وزیر نیرو ضمن تشریح مهمترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری ایران در دوران پساتحریم، از برنامه‌ریزی به منظور ساخت ۲۵ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در دوران پساتحریم خبر داد و گفت:در حال حاضر ظرفیت تولید برق ایران به حدود ۷۴ هزار مگاوات افزایش یافته که احداث طرح‌های جدید نیروگاهی در حوزه‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.
  • «فیشینگ» مصیبتی که نادیده گرفته می‌شود

    روح اله صلاحی شامیر*
    فیشینگ (Phishing)‏ به تلاش برای بدست آوردن اطلاعاتی مانند نام کاربری، گذرواژه و اطلاعات حساب بانکی از طریق جعل یک وب‌سایت، آدرس ایمیل و… گفته می‌شود. شبکه‌های اجتماعی و وب‌سایت‌های پرداخت آنلاین از جمله اهداف حملات فیشینگ هستند. همزمان با توسعه بانکداری الکترونیک و اقبال عمومی به اینترنت و خریدهای اینترنتی خلاء بزرگی در سیستم مبادلات اینترنتی کشور مشاهده می‌شود که همانا بی توجهی به احتمال حملات فیشینگ است. این روزها سارقان نوین یا همان هکرها یک سایت که از نظر ظاهری کاملا مشابه سایت‌های بانک‌هاست طراحی کرده و ضمن فریب افراد اطلاعاتشان را سرقت می‌کنند و به تبع آن حساب فریب خوردگان خالی می‌شود.
  • کیش و فرصتهای نو برای اقتصاد ایران

    داریوش عباسی
    دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی کیش، عصر امروز در شرایطی متفاوت از سال‌های گذشته درهای خود را به روی هزاران بازدیدکننده داخلی و خارجی می‌گشاید. شرایطی که مصادف با واپسین سال‌های سخت تحریم صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور بوده و شمارش معکوس رفع کامل تحریم‌ها آغاز شده است.
    هم از این‌روست که بر خلاف نمایشگاه‌های سال‌های گذشته، نمایندگان بسیار بیشتری از کشورهای خارجی در نمایشگاه امسال حاضر شده‌اند تا با رایزنی و مذاکره، باب مراوده، همکاری و سرمایه‌گذاری را با طرف‌های دولتی و خصوصی ایران بگشایند.
  • نقش انرژی در توسعه سیاسی- اقتصادی ایران

    شادی آذری: ایران کشوری غنی از منابع طبیعی است و یک ابرقدرت در حوزه انرژی محسوب می‌شود. بر اساس اعلام سازمان اطلاعات انرژی آمریکا، ایران دارای چهارمین ذخایر اثبات شده نفت خام و دومین ذخایر گاز طبیعی جهان پس از روسیه است. با وجود هدفگذاری‌های برنامه‌های توسعه ۵ ساله ایران برای تنوع‌بخشی به اقتصاد، نمی‌توان این حقیقت را کتمان کرد که اقتصاد کشور هنوز اقتصادی متکی بر درآمدهای نفتی است. بیش از ۵۰ سال است که گاز طبیعی و نفت برکل تولید منابع انرژی ایران سایه افکنده‌اند. از سال ۱۹۹۹ گاز طبیعی بخش عمده‌ای از مصرف نهایی را به خود اختصاص داده است، در عین حال سهم زیاد سوخت‌های فسیلی در عرضه و استفاده از انرژی در ایران، در عین حال که موتور توسعه اقتصادی - سیاسی کشور بوده است، تبعات سیاسی، اقتصادی و زیست‌محیطی بسیاری نیز داشته است.
  • حضور کم سابقه شرکت‌های خارجی در نمایشگاه انرژی امسال

    محمود صدیقی
    مدیرعامل شرکت سپنتاس کیش برگزارکننده دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی کیش
    در سال‌های اخیر جزیره زیبای کیش، با برپایی نمایشگاه‌های متعدد بین‌المللی در گسترش روابط تجاری جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دنیا تأثیر بسزایی داشته است. در این راستا استقبال وسیعی که از نمایشگاه بین‌المللی انرژی کیش از طرف شرکت‌های بزرگ تولیدی و صادراتی به عمل آمده، موجب استمرار برپایی این نمایشگاه‌ها در جزیره کیش شده است.
    منطقه آزاد کیش به سبب موقعیت استراتژیک خود در دل خلیج فارس یعنی ناحیه‌ای که بیش از ۶۰ درصد ذخایر انرژی دنیا را در خود جای داده است، به ‌عنوان پایگاه مهمی برای فعالیت شرکت‌های شاغل در بخش انرژی به شمار می‌رود و در آینده نزدیک با پر رنگ‌ترشدن بورس انرژی به یکی از اصلی‌ترین مراکز دادوستد این فرآورده‌ها در دنیا تبدیل می‌شود.
  • سازندگان ایرانی آماده تامین نیازهای صنعت پتروشیمی هستند

    شرکت‌های پتروشیمی می‌توانند نیازهای خود را در زمینه تجهیزات و قطعه‌های مورد نیاز از طریق شرکت‌های سازنده ایرانی تأمین کنند. رییس هیات مدیره انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت ایران، « استصنا» در سی و هشتمین اجلاس رییسان کمیته‌های خودکفایی، تدارکات و انبارهای مجتمع‌های پتروشیمی با موضوع گسترش فعالیت‌های سازندگان داخلی در دوران پساتحریم اظهار کرد: سازندگان ایرانی با بهره‌گیری از بالاترین استانداردهای جهانی آمادگی دارند مشارکت فعال‌تری در توسعه صنعت پتروشیمی ایران داشته باشند.
    رضا پدیدار افزود: اکنون ۷۳ درصد از نیازهای صنعت پتروشیمی را سازندگان ایرانی تأمین می‌کنند و در دوران پساتحریم نیز با همکاری شرکت‌های معتبر بین‌المللی آمادگی داریم حضور فعال‌تری در تأمین نیاز تجهیزات و قطعه‌های پتروشیمی‌ها ایفا کنیم.
  • چالش‌‌ جذب سرمایه در صنعت نفت ایران

    در یک سال و نیم اخیر بازار نفت با افت بی‌سابقه‌ای مواجه شده است به طوریکه در آخرین رکوردزنی‌ها، طلای سیاه در کمترین قیمت خود ظرف ۱۱ سال اخیر به فروش رسید. در این بین افت قیمت نفت، همه بازارها از بازار سهام گرفته تا بورس‌های کالایی و به دنبال آن اقتصاد بسیاری از کشورهای جهان را تحت تاثیر قرارداده است، اما این همه ماجرا نیست. نفت مهم‌ترین منبع درآمد کشورهای نفت خیز محسوب می‌شود و افت بی‌سابقه قیمت این کالا درآمدهای کشورهای نفتی از جمله کشورمان را تحت تاثیر قرارداده که یکی از تبعات آن کاهش قدرت دولت در پیشبرد پروژه‌های عمرانی از جمله پروژه‌های نفتی و گازی است.
  • نوآوری، لازمه بهبود اقتصاد کشور

    توران فرج‌لو
    کارشناس رسانه

    سه ماهه سوم سال ۹۴ شاهد برگزاری استارت‌آپ‌ها و هکاتون‌هایی در حوزه باتکی و اپراتور‌های مخابراتی بودیم که فضای پویایی را پیش روی اهالی این حوزه‌ها قرار داد. آتچه در ادامه می‌خوانید گزارشی است از سخنرانی دکتر مهران محرمیان معاون شبکه شرکت خدمات انفورماتیک در رویداد برنامه نویسی این باتک ۲ که با تاکید بر اهمیت و جایگاه کار افرینی و نوآوری به ویژه در حوزه کاربردهای فناوری اطلاعات و نقش آن در رشد و توسعه کشورها به ویژه ایران ارائه شد.

    خالق تغییر باشیم

    انسانها سه دسته‌اند گروهی تابع شرایط، گروهی خالق تغییرات و گروهی گاه درگروه اول و گاهی در گروه دوم.

  • ورود سرمایه‌های خارجی جهش دوم صنعت پتروشیمی را درپی دارد

    معاون وزیر نفت با تشریح ۵ برنامه محوری و اولویت دار صنعت پتروشیمی ایران در سال جاری، اعلام کرد: در صورت لغو تحریم‌ها آمادگی مشارکت شرکت‌های خارجی در صنایع پتروشیمی را داریم. عباس شعری مقدم در تشریح مهم ترین برنامه‌های توسعه صنعت پتروشیمی در سال جاری، گفت: سال گذشته اهداف تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری مطابق با برنامه‌های تدوین شده، محقق شد. مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر اینکه با وجود تحقق اهداف تولید محصولات پتروشیمیایی اهداف جذب سرمایه گذاری‌های جدید در صنعت پتروشیمی محقق نشد، تصریح کرد: سال گذشته در کنار تحقق اهداف تولید، برنامه‌های صادرات محصولات پتروشیمی هم به طور کامل عملیاتی شد.
  • رونمایی از نخستین سرویس پرداخت موبایلی IPAY در ایران

    رمزینه یا QR امروزه کاربردهای گسترده‌ای پیدا کرده است؛ مهم‌ترین دلایل گسترش آن اطلاعات زیادی است که QR-code می‌تواند در خود ذخیره کند و همچنین به واسطه پیشرفت سال‌های اخیر در صنعت تلفن‌های همراه و رواج گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها، قابلیت خواندن و انتقال اطلاعات گوناگون نهفته در این کدها، توسط دوربین تلفن‌های همراه هوشمند برای همگان به راحتی فراهم شده است QR-code هم ‌اکنون در مفهومی بسیار وسیع‌ در اروپا، آمریکا، آسیای شرقی و حتی کشور ما مورد استفاده قرار می‌گیرد و در روزنامه‌ها، تبلیغات، راهنمای کالاها و ردیابی مرسولات پستی کاربرد فراوان پیدا کرده است.
  • پتانسیل‌ها و کمبودهای تبدیل ایران به‌ هاب انرژی منطقه

    ایران براساس افق ۱۴۰۴ باید به ‌هاب انرژی منطقه تبدیل شود، یعنی علاوه بر اینکه نیازهای انرژی خود را تامین می‌کند، از طریق شبکه و خطوط انتقال گسترده‌ای که با کشورهای همسایه برقرار کرده، نیازهای همسایگان خود را هم مرتفع کند. به این ترتیب ایران به محلی برای تبادل انرژی بین کشورهای اطراف خود تبدیل می شود. تبدیل شدن ایران به‌هاب انرژی منطقه دو نتیجه مهم دارد: عرضه آخرین دستاوردهای تولیدکنندگان داخلی و خارجی در حوزه انرژی‌های نفت، گاز، پتروشیمی، آب، برق و انرژی‌های نو و تبادل اطلاعات و ظرفیت‌ها، برقراری ارتباطات بین تولیدکنندگان، سازندگان تجهیزات و مصرف‌کنندگان این تجهیزات.
  • نقش دوگانه فناوری اطلاعات در بانک‌ها

    علیرضا لگزائی
    معاون مدیرعامل بانک تجارت در امور فناوری اطلاعات و ارتباطات

    کارکردهای فناوری اطلاعات در سازمان‌ها طی دو دهه اخیر تفاوت‌های بسیاری پیدا کرده است. امروز دیگر IT به عنوان یک ابزار و یا تسهیل کننده سایر عملیات و فرآیندهای سازمان تلقی نمی‌شود، بلکه فناوری اطلاعات موتور محرکه همه بخش‌های سازمان است. در واقع باید گفت IT امروز در بانکها نقش دوگانه استراتژیک و عملیاتی دارد، این نقش و رویکرد مسئولیت مدیران و کارکنان این حوزه‌ها را بسیار سنگین‌تر می‌کند چون علاوه بر تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری ، در اجراء و پشتیبانیِ آنچه که تصمیم‌گیری شده نیز مسئولیت خواهند داشت.

  • صنعت گاز، بازاری مطمئن برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی

    صنعت گاز بازار مطمئنی برای سرمایه‌گذاری در پساتحریم به شمار می‌رود و در این دوران می‌توانیم از سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در پروژه‌ها دعوت کنیم. مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، در تشریح برنامه‌های این شرکت گفت: هم‌اکنون امکان ۴۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنعت گاز به روش‌های BOO و BOT وجود دارد. حمیدرضا عراقی با بیان این‌که فرصت‌های فراوانی برای سرمایه‌گذاری در صنعت گاز وجود دارد، افزود: هم اکنون سیاست خرید کالا در میان نیست و آماده دریافت و خرید فناوری در حوزه گاز هستیم.
    وی تاکید کرد: در پساتحریم با ایجاد ارتباط منطقی و معقول، می‌توانیم با کشورهای همسایه رابطه داشته باشیم و به راحتی گاز را به این کشورها صادر کنیم.
  • چالش انطباق با استانداردهای جهانی

    حمیدرضا اسلامی منوچهری

    بانک مرکزی تاکنون دو برنامه بلندمدت برای گسترش بانکداری الکترونیک در ایران تدوین کرده است که از آن به عنوان نقشه راه بانکداری الکترونیک در کشور می‌توان یاد کرد. نخستین برنامه به سال ۱۳۸۱ بازمی‌گردد که تاکنون منجر به اجرای طرح‌های مختلفی شده است. ساتنا، پایا، شتاب، شاپرک، تابا، سپام، نسیم و چکاوک از جمله این طرح‌هاست که با استفاده ازظرفیت شرکت‌های فعال در عرصه فناوری اطلاعات به ثمر رسیده و مشتریان بانکی نیز کم و بیش از وجود آن اطلاع دارند و از دستاوردهای آن بهره می‌برند.

  • گام‌های موثر «آریا پالایش ایرانیان» در راستای حضور در بازارهای جهانی

    شرکت آریا پالایش ایرانیان یکی از شرکت هایی است که در زمره شرکت‌های جوان با نیروی انسانی متخصص و زبده در حوزه بازرگانی و تامین تمامی اقلام پایپینگ بخش عمده ای از اقلام ابزار دقیق در حوزه نفت ، گاز ، پتروشیمی و نیروگاهی فعالیت دارد. سکاندار این شرکت مهندس علیرضا رنجبر پور آذری زاد که خود نیز از موسسان شرکت آریا پالایش به شمار می‌رود، دارای مدرک فوق لیسانس مدیریت است . وی عضو فعال خانه صنعت معدن و تجارت جوانان ایران و همچنین دارنده گواهینامه هلدینگ برتر از سوی اولین کنفرانس بین المللی هلدینگ ایران است.
  • انتقال تکنولوژی، شرط سرمایه‌گذاری خارجی است

    امروز در موقعیتی قرار گرفته‌ایم که برای شرکت‌هایی که قصد همکاری با ایران را دارند، حق انتخاب داریم و در خصوص ارتباط با آن‌ها ملاحظات سیاسی را در نظر نخواهیم گرفت بلکه مسائل تجاری و فنی آن‌ها برای همکاری در این صنعت مدنظر است. دکتر امیرحسین زمانی‌نیا، معاون امور بین‌الملل وزیر نفت با اعلام این مطلب گفت: در عرض دو سه ماه گذشته علاقه‌مندی زیادی از سوی شرکت‌های بین‌المللی نفت هم از اروپا و هم از آسیا برای مشارکت در پروژه‌های ما ابراز شده است. معتقدم بعد از رفع تحریم‌ها و اجرایی شدن این قرارداد، مذاکرات جدی برای عقد قراردادهای جدید به منظور شراکت - چه سرمایه‌گذاری ، چه انتقال تکنولوژی و مدیریت - صورت خواهد گرفت.
  • چهار نسل بانکداری الکترونیک در ایران

    تدوین نقشه راه ۱۰ ساله بانکداری الکترونیکی برای اولین بار در زمان برگزاری اولین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت در بهمن‌ماه سال ۹۰ مطرح شد. آن زمان تقریبا ۱۰ سال از اجرایی شدن بانکداری الکترونیک در ایران می‌گذشت و برنامه ۱۰ ساله اول نیز به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شد و قرار بود با برگزاری آن همایش و نزدیک شدن نظرهای کارشناسان به یکدیگر کلیاتی برای ۱۰ سال پیش رو مشخص شود.

    ماهنامه پیوست در گزارشی ازفرهاد نیلی رئیس پیشین پژوهشکده پولی و بانکی و دبیراولین همایش بانکداری الکترونیکی و نظام‌های پرداخت نقل کرده است:«نسل اول بانکداری الکترونیکی ایران شامل انتخاب سخت‌افزار و سفارش نرم‌افزار بود تا از این طریق خدمات بانکی به صورت الکترونیکی انجام شود، نسل دوم توجه به بانکداری متمرکز بود و نسل سوم نیز با این تفکر که فناوری به ما سرعت می‌دهد سعی در جدا کردن خدمات پرداخت و انتقال وجوه از شعب داشت.

  • بانکداری الکترونیک ،رهایی ازقید زمان و مکان

    عصر حاضر را «عصر انقلاب اطلاعات» معرفی کرده اند. اهمیت این نامگذاری در تاثیر بلامنازع اطلاعات در تمامی تحولات روزمره جهان می‌باشد به گونه ای که تمامی جهت گیری‌های سیاسی ، اقتصادی، فرهنگی، نظامی و به خصوص اقتصادی در این دوره با استفاده از کاربرد صحیح از اطلاعات صورت می‌گیرد. توسعه فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی آثار بسیار مثبتی در عرصه‌های مختلف علمی، اجتماعی و اقتصادی جوامعی که از این فناوری‌های بهره مناسب را برده اند گذاشته است. کارشناسان مسائل توسعه امروزه در بررسی شاخص‌های توسعه هرگز موارد خاص را موردتوجه قرار نمی دهند بلکه تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم هر یک از عوامل تاثیر گذار را در ترکیب با سایر عوامل مورد ارزیابی قرار می‌دهند.
  • رابطه دو سر برد مناطق آزاد و توسعه انرژی

    علیرضا سلطانی
    کارشناس ارشد انرژی
    یکی از چالش‌هایی که اقتصاد ایران با آن درگیر است، عدم ارتباط ارگانیک بین ظرفیت‌های موجود در اقتصاد کشور و میزان تولید و برداشت از این ظرفیت‌هاست. این مسأله باعث شده است بخش زیادی از این ظرفیت‌ها به صورت بالقوه باقی بماند و به فعلیت نرسد و عملا باعث شود قطار توسعه اقتصادی کشور دچار کندی حرکت شود. در واقع، وقتی ظرفیت‌های اقتصادی کشور در یک فرایند تکاملی قرار گرفته و نقش تکمیلی برای هم پیدا کنند زمینه‌های لازم برای توسعه کشور با سرعت بیشتر و کیفیت بهتر فراهم خواهد شد.
  • نشست های دوازدهمین نمایشگاه بین المللی انرژی کیش

  • نمایشگاه انرژی طلایه‌دار جذب سرمایه‌ در پسابرجام

    دکتر اکبر نعمت الهی
    مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت
    حال که به یاری خداوند متعال جمهوری اسلامی ایران با عبور از شرایط سخت و دشوار در پرتو تحرکات و موفقیت‌های دیپلماتیک دولت تدبیر و امید وارد عصر جدیدی در مناسبات و مراودات بین‌المللی شده است و با عنایت به مزیت‌های فراوان کشورمان در حوزه انرژی اعم از نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی، آب و برق و انرژی‌های نو نمایشگاه‌های بین‌المللی انرژی به طور عام و نمایشگاه بین‌المللی انرژی کیش به طور خاص می‌تواند نقش بسیار تأثیرگذار به‌ویژه در فضای پسابرجام ایفا نماید.
  • کیش در کانون توجهات ملی و بین‌المللی

    دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی کیش، از امروز به مدت چهار روز با حضور نزدیک به ۲۰۰ شرکت داخلی و خارجی در محل دایمی نمایشگاه‌های منطقه آزاد کیش برگزار می‌شود. بنابر اعلام دبیرخانه نمایشگاه، حضور شرکت‌های خارجی در این دوره در مقایسه با سال گذشته با رشد ۵۰ درصدی روبه‌رو بوده است. در نمایشگاه امسال علاوه بر حضور ۳۵ نمایندگی خارجی در ایران، شرکت‌هایی از ایتالیا، چین، هلند، کره جنوبی، ترکیه، فرانسه، اتریش، اسپانیا، آلمان، بلژیک، استرالیا، روسیه، انگلیس، ژاپن، کانادا، پرتغال، سوییس، هندوستان، تایوان، مالزی، ترکیه، کویت، امارات متحده عربی و جمهوری آذربایجان شرکت دارند.
  • سرمایه‌گذاری آلمان، ژاپن، کره جنوبی و ایتالیا در پتروشیمی

    مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی از مذاکره با شرکت‌های آلمان، ژاپن، کره جنوبی و ایتالیا به منظور سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی ایران خبر داد و گفت: بخشی از طرح‌های اوره و متانول در برنامه ششم توسعه صنعت پتروشیمی تعدیل می‌شوند. حمیدرضا رستمی مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه در شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: صنعت پتروشیمی ۲ نقشه راه دارد که یکی رسیدن به ظرفیت تولید سالانه ۱۸۰ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی است و دیگری نیز رسیدن به اهداف برنامه ششم توسعه در صنعت پتروشیمی است.
  • ۵ انتظار ایران برای امضای قرارداد با شرکت‌های بزرگ نفتی جهان

    معاون وزیر نفت با تشریح ۵ انتظار ایران برای واگذاری توسعه میادین نفت و گاز به شرکت‌های بین‌المللی در دوران پساتحریم، اعلام کرد: تمامی شرکت‌های خارجی در ایران باید مسئولیت‌های اجتماعی با فرهنگ ایرانی و نیازمندی‌های مناطق نفت و گازخیز کشور را در دستور کار قرار دهند. رکن‌الدین جوادی در تشریح مهم‌ترین انتظارات شرکت ملی نفت ایران از شرکت‌های خارجی علاقه‌مند به مشارکت و سرمایه‌گذاری در طرح‌های توسعه‌ای صنعت نفت و گاز ایران در دوران پساتحریم، گفت: HSE به عنوان کلیدواژه اصلی همکاری‌های شرکت ملی نفت با شرکت‌های طرف قرارداد در صنعت نفت خواهد بود.
  • چشم‌انداز تحولات زیست سنجی همراه در نظام پرداخت

    مترجم :حسن کریمی

    پرداخت‌های همراه (با استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی همراه)، روش‌های زیست‌سنجی (بیومتریکس) و فینتک (تاثیر تکنولوژی در حوزه‌های مالی واعتباری) را باید از جمله اصطلاحات پرکاربرد حوزه مالی و اعتباری در سال ۲۰۱۵ میلادی به حساب آورد. این سه شاخه، مبنای عرضه سرویس‌ها و محصولاتی مملو از نوآوری و متفاوت در سال گذشته میلادی بوده‌اند و شواهد و قرائن از تداوم این روند در سال ۲۰۱۶ میلادی حکایت دارند. نکته مهم‌تر، همگرایی این سه موضوع، در ساختار صنعت رو به رشدی است که طنین ظهور نسل جدید پرداخت‌ها در سال‌های آتی را به صدا درآورده است.

  • نگاهی به بازار پرداخت‌های مالی و اعتباری در سال‌۲۰۱۵

    با آغاز سال ۲۰۱۶ میلادی بد نیست نیم‌نگاهی به مهم‌ترین موضوعات مورد بحث در بازار پرداخت‌های مالی و اعتباری در سال ۲۰۱۵ داشته باشیم. از پرداخت‌های انجام شده در قالب تراکنش‌های بین‌المللی تا روش‌های مورد استفاده در کسب و کارهای کوچک که با هدف همراه شدن با تغییرات ایجاد شده در سیستم‌های پرداختی انجام شده‌اند، در ادامه به نمونه‌های مثبت و منفی اشاره خواهیم کرد که اکوسیستم پرداخت‌ها را از جنبه‌های مختلفی تحت تاثیر قرارداده‌اند.

    تبدیل خریداران به مشتریان

    اگرچه تجارت الکترونیک سال موفقی را پشت‌سر گذاشت اما مشکلات مرتبط با رها کردن نیمه‌کاره فرایند خرید توسط خریداران، همچنان گریبان‌گیر فروشگاه‌های آنلاین است.

  • کیش؛ هاب جذب سرمایه برای صنعت نفت ایران می‌شود

    معاون بازرگانی و سرمایه‌گذاری و توسعه کیش تصریح کرد: منطقه آزاد کیش این هفته کانون جذب سرمایه برای صنعت نفت ایران خواهد بود. سراج در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد تصریح کرد: با توجه به جایگاه ویژه منطقه آزاد کیش، این جزیره قصد دارد خود را به عنوان هاب تبادلات سرمایه‌ای و فناوری حوزه انرژی کشور در دوره جدید پساتحریم مطرح کند. وی افزود: در این راستا، در دوازدهمین نمایشگاه بین‌المللی انرژی کیش که با «رویکرد سرمایه‌گذاری» از ۲۱ تا ۲۴ دی‌ماه سال جاری در این جزیره برگزار می‌شود، برای نخستین بار در نزدیک به ۱۰ سال اخیر، شرکت‌های خارجی به‌طور مستقیم حضور خواهند داشت.
  • پساتحریم و الزامات امنیت در حوزه پرداخت

    مهندس نوش آفرین مومن واقفی
    مدیر ریسک و امنیت اطلاعات شرکت خدمات انفورماتیک

    با اجرایی شدن برجام و ورود به دوران پساتحریم، امکان اتصال بانک‌ها و سوئیچ ملی کشور به زیرساخت‌های بین‌المللی فراهم می‌شود و بی‌شک این نکته یکی از مهم‌ترین رویدادهای صنعت بانکی در دوران پساتحریم خواهد بود. ‌اما سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است: الزامات امنیت در این زمینه چه خواهد بود و پرداختن به آن تا چه حد در این صنعت ضرورت محسوب می‌شود؟

    مقوله امنیت صرفا ضرورت صنعت پرداخت در دوران پساتحریم نیست اما می‌دانیم در دوران تحریم بسیاری از بانک‌ها و شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس‌های بانکی پرداختن به امنیت را به دلایل مختلف در اولویت قرار نداده‌اند و اکنون شاهد تهدید جدی کسب و کار خود از سوی رقیبان بین‌المللی هستند.

  • فرصت انعقاد قراردادهای برد-برد در صنعت نفت فراهم است

    رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به فراهم شدن امکان انعقاد قراردادهای جدید نفتی، فرصتی فراهم شده تا با کشورهایی که مایل به سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران هستند بتوان قرارداد‌هایی به صورت برد- برد منعقد کرد. دکتر علی مروی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: به طور طبیعی توجه به انرژی، جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد جمهوری اسلامی ایران دارد و این مسئله از سابقه دیرینه برخوردار است.
    رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تحریم‌ها و چالش‌هایی که دشمنان برای ایران در حوزه‌های مختلف مانند انرژی ایجاد کردند، باعث شد که علاوه بر درآمدهای نفتی، تدابیری برای کسب درآمدهای دیگر نیز اتخاذ شود.
  • بزرگان قاره سبز پشت دروازه‌های ایران

    کشورهای اروپایی خود را برای حضور دوباره در صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی‌ایران در دوران پساتحریم آماده می‌کنند. صنعت نفت ایران با بیش از یکصدسال قدمت، هنوز هم برای سرمایه‌گذاران بین‌المللی به ویژه برای شرکت‌های صاحب نام قاره سبز جذاب است و این شرکت‌ها همگام با رقیبان آسیایی و اروپایی خود به دنبال حضور دوباره در کشورمان هستند. کشورهای اروپایی و شرکت‌های بزرگ غربی که تا پیش از این به دلیل اعمال تحریم های غرب از حضور در صنعت نفت ایران منع شده بودند، در حال بررسی و آماده‌سازی خود برای ورود به این بخش از اقتصاد ایرانند.
بیشتر