دنیای اقتصاد: درست از زمانی که هنری فورد اولین خط تولید انبوه خودرو در جهان را راهاندازی کرد، مساله نیروی کار در صنعت خودرو به یک مساله حیاتی تبدیل شد. خیلی زود در کشورهای صاحب صنعت خودرو مشخص شد که این صنعت ظرفیت بالایی برای جذب نیروی کار دارد و از نیروی کار ساده تا ماهرترین آنها به راحتی میتوانند در آن جذب شوند. امروزه بسیاری از اقتصادهای نوظهور مانند چین، هند و روسیه به خودروسازی به چشم یک صنعت قابل اتکا برای کاهش بیکاری در جامعه نگاه میکنند. خودروسازی بهطور مستقیم نیز انبوهی از مشاغل را حول خود ایجاد میکند و این یکی دیگر از مزایای آن به حساب میآید.
دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینههای موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چراکه اغلب باید بانگاهی بلندمدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو خود را عوض میکنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوتها و شباهتهای آنها با خودرو کنونیشان چیست. در بازار روبه رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا میکند. در این صفحه سعی شده خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیتهای فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.
با معرفی ویرایش جدید بامو سری ۷ خیلیها معتقد بودند که لوکسترین خودروی مدل ۲۰۱۷ وارد بازار شده است. مدتی بعد مرسدسبنز نسخه فیسلیفت S کلاس را عرضه کرد تا همچنان بهعنوان گربه سیاه باواریاییها باقی بماند. سپس آئودی مدل بهینهسازی شده A۸ را رو کرد تا مثلث آلمانیهای تجملگرا تکمیل شود. در همین زمان، کادیلاک از آستین خود نمونه سیتیاس سال جدید را بیرون آورد. درحالیکه تصور میشد قرار است رقابت بین همین چهار خودرو برگزار شود، لینکلن با خونسردی جدیدترین ویرایش کانتیننتال را پردهبرداری کرد.
در سبد محصولات مرسدس بنز قبل از جنگ جهانی دوم و بعد از جنگ، خودروهای لوکس و باارزشی همچون آدنائر وجود داشتند. اما کمکم گرد پیری بر چهره این خودروها نشسته بود و از طرفی حریفانی همچون رولزرویس، بنتلی، کادیلاک، لینکلن و کرایسلر ایمپریال نیز بیکار ننشستند. به این ترتیب مرسدس بنز احساس کرد در بازار خودروهای فوق لوکس که عمدتا به ثروتمندان و سیاسیون اختصاص داشت، در حال عقب ماندن از قافله حریفان است. به این ترتیب طراحان مرسدس بنز دست به کار شدند تا یک اسطوره را خلق کنند.
از بحث در مورد طرحهای تحقیقاتی و.
دنیای اقتصاد: یکی از شاخصهای رده بندی شرکتها در دنیا بررسی ارزش برند آن شرکت است که نشان میدهد مشتریان و مخاطبان آن شرکت تا چه اندازه به محصولات و خدمات آن برند اطمینان دارند و حاضرند به خاطرش هزینه بیشتری کنند. ارزش برند باعث میشود تا محصولات در صورت داشتن شرایط یکسان به خاطر ارزش برند بیشتر قیمت بالاتری داشته باشند. محاسبه ارزش برند هر شرکت کار بسیار پیچیده و دشواری است. کیفیت، قابل اتکا بودن و اطمینانی که مشتریان به یک برند دارند مشخصکننده میزان ارزش آن برند است و هر چه یک برند محبوبیت بیشتری داشته، آن برند میتواند محصولاتش را با قیمت بالاتری بهفروش برساند.
مرسدسبنز کلاسS و بیامو سری۷ همیشه در تلاش بودهاند تا توانمندی تجملگرایانه خود را به رخ هم بکشند. سوبارو ایمپرزا و میتسوبیشی لنسر نیز همیشه میخواستند خواص مسابقهای خود را به رخ هم بکشند. کادیلاک اسکلید و لینکلن نویگیتور همیشه قصد داشتند تا ابهت و وقار در دنیای شاسیبلندها را به رخ هم بکشند. آریل اتم و کیتیام ایکس BOW همیشه سعی میکردند تعریف جدیدی از اسپیدسترهای روباز را به رخ هم بکشند. خلاصه اغلب رقابتهای ۲ تایی معروف در دنیای خودروها، بیشتر به قصد به رخ کشیدن یک توانمندی مقابل نفر مقابل است.
به راستی که بعد از نفت، فولاد و انرژی، تاثیرگذارترین صنعت دنیا، خودروسازی است. صنعتی با رشد۳۰ درصدی در ۱۰ سال گذشته که از نظر آمار و ارقام بیرقیب نشان میدهد. گردش مالی این حوزه چیزی بیش از ۲ هزار و ۷۹۰ میلیارد دلار برآورد شده است. ارزش بورسی شرکتهای خودروساز در دنیا حدود ۱۶هزار میلیارد دلار است. این یعنی شانزدهمین گروه با ارزش. حتی بالاتر از برخی گروههای دارویی، خوراکی و پتروشیمی. این در حالی است که ارزش بورسی شرکتهای قطعهساز نیز از مرز ۸/ ۳ هزار میلیارد دلار گذشته است. رکوردی که جایگاه پنجاه و چهارمین گروه با ارزش در بورسهای دنیا را به ارمغان آورده است.
شرکت تیونینگ «پیپی-پرفورمنس» در اقدامی خیرهکننده، یک دستگاه آئودی آر. اس۷ را با پوششی استثنایی تولید کرد. رنگ عالی این خودرو به گونهای است که در ساعتهای مختلف روز و بر حسب بازتاب نور خوشید، جلوهای متفاوت دارد. اما این تمام اتفاقات خوب روی این خودرو نیست. آئودی فوق که بهصورت استاندارد میتوانست ۵۵۳ اسببخار نیرو و ۷۰۰ نیوتنمتر گشتاور را از دل پیشرانه ۴ لیتری دو توربو هشت سیلندر Vشکل خود بیرون بکشد، حالا با تغییراتی که روی ECU (مرکز کنترل الکترونیکی) آن اعمال شده میتواند ۷۴۵ اسببخار نیرو و ۱۰۰۰ نیوتنمتر گشتاور فراهم کند.
اولین نسخه از تنها سه دستگاه کونیگزگ آگرا مدل One:۱ برای حراج آماده شد. این اقدام به خاطر پایان یک دوره پرافتخار از ساخت ابرخودرویی بود که به تنهایی با بوگاتی رقابت میکرد. کونیگزگ فوق دارای یک پیشرانه ۵ لیتری دو توربو هشت سیلندر Vشکل است که به طرزی باورنکردنی میتواند ۱۳۶۰ اسببخار نیرو و ۱۳۷۱ نیوتنمتر گشتاور تولید کند. دلیل نامگذاری خاص این خودرو (یک به یک) آن است که نسبت قدرت به وزن این خودرو دقیقا برابر است. یک پدیده فوق مهندسی که تقریبا روی هیچ خودروی دیگری ندیده بودیم. شتاب صفر تا صد این سوئدی تنها ۸/ ۲ ثانیه، صفر تا ۲۰۰ آن ۶/ ۶ و صفر تا ۳۰۰ کیلومتر در ساعتش ۹/ ۱۱ ثانیه است.
فیسلیفت دومین نسل از آئودیهای Q۳ خود را برای حضور در بازار بهعنوان مدل ۲۰۱۷ آماده میکند. البته این اتفاق به خوبی نشان میدهد که ارباب حلقهها فعلا برنامهای برای عرضه کیو۲ ندارد. اسیووی جدید آئودی با حفظ همان ابعاد قدیمی، چهرهای متین و همهپسند دارد. میتوان او را یک اِس۵ بزرگتر شده یا یک کیو۵ کوچکتر شده لقب داد. شرکت قول داده است که برای اولینبار از دو رنگ جدید «قهوهای توندرا» و «سبز ارتشی» استفاده کند. نسخه جدید بهصورتی گسترده در آپشنها و تریم داخلی خود تغییراتی را تجربه کرده است.
تیونر صاحب سبک و گزیدهکار «مولینر» یکی از لوکسترین سدانهای دنیا یعنی بنتلی مولسان را شبیه به یکی دیگر از لوکسهای مطرح دنیا یعنی رولزرویس فانتوم تبدیل کرد. داستان از این قرار است که بنتلی فوق با همان طراحی معروف رولزرویسها یعنی دو ترکیب رنگی روی بدنه خلق شده است. اما واقعیت آن است که محصول فوق از یک نظر نسبت به رقیب هموطنش برتری دارد و آن استفاده از طلای خالص ۲۳. ۹ قیراطی در نماد B روی کاپوت است. داخل کابین نیز صندلیهایی با چرم طبیعی و نوشتههای طلاکوب دیده میشود. مولسان که به خودی خود یکی از خاصترین لوکسگراهای دنیا بود، حالا با این تغییرات منحصر به فردتر هم شده است.
مدتها بود که الماس نقرهای ژاپن میخواست توانمندیهایش در حوزه خودروهای برقی را در دنیای شاسیبلندها نیز به رخ بکشد. شرکت که تجربه خوبی با اوتلندر و ای. اس. ایکس پیدا کرده بود حالا میخواهد با معرفی یک مفهومی جدید به اسم گرند تورر تجربه جدید خود در دنیای تمام برقیهای فولسایز را نیز استارت بزند. کانسپت جدید ژاپنیها با همان زبان طراحی فضایی و دربهای قیچی تولید شدهاند. استفاده از مهشکنهایی که از چراغهای اصلی بزرگتر شدهاند، نوآوری جالبی بود که روی خودروی کمتری دیده بودیم. گفته میشود گرند تورر دارای سه موتور برقی مستقل است که ۲ تای آن در محور جلو و آخری در میانه محور عقب تعبیه شده است.
از همان روز اول فورد رپتور بهعنوان یکی از اسپرتترین پیکاپهای دنیا به میدان آمد، اصلیترین رقیبش از ژاپن برای او مشکلساز شد، اما حالا نیسان تیتان با چالش بزرگتر روبهرو شده است؛ چراکه فورد با معرفی ویرایش ۲۰۱۷ این خودرو یکی از خشنترین نسخههای آن را وارد میدان کرده است. شرکت میگوید قوای محرکه پیکاپ جدید همان قلب ۵/ ۳ لیتری اکوبوست ۶ سیلندر Vشکلی است که ۴۵۰ اسببخار نیرو و ۶۹۱ نیوتنمتر گشتاور دارد. اما نکته حیرتانگیز این خودرو جعبهدنده ۱۰ سرعته اتوماتیک آن است. حضور رپتور جدید پایانی است برای پیشرانههای سنتی ۲/ ۶ لیتری هشت سیلندر Vشکل و جعبهدندههای ۶ سرعته اتوماتیک.
هوندا میخواهد تکستاره صنعت خودروی ژاپن در نمایشگاه آینده پاریس باشد. این شرکت با معرفی زودهنگام نسخه سفارشی سیویک هاچبک خود که مخصوص اروپاییها تغییر داده شده، دل از مشتریانش برده است. چهره جسور این اسپرت با اعمال تغییراتی ساده، جسورتر هم شده است. چراغها، سپرها و جلوپنجره آن با فرم تند و تیزتری شکل گرفتهاند. محل قرارگیری اگزوزهای دوبل آن نیز به مرکز انتهای خودرو منتقل شد. همین تغییرات در ظاهر معمولی طول خودرو را ۱۳۰ میلیمتر، عرضش را ۳۰ و ارتفاع آن را ۲۰ میلیمتر بیشتر کرد. همچنین اضافه شدن آپشنهای مخصوص مشتریان اروپایی برایش ۱۶ کیلوگرم وزن بیشتر را نیز به همراه داشت.
سالها پیش از آنکه پژو تبدیل به یک خودروساز نامدار فرانسوی شود، در حوزه دوچرخه و موتورسیکلت شهرت بیشتری داشت. در حقیقت این شرکت در دهههای ابتدایی ۱۸۰۰ میلادی بیشترین تولید خود را در این زمینه داشت. حالا فرانسویها به احترام گذشته درخشان خود یک دوچرخه برقی ساده را تولید کردهاند. محصولی که به آن «eU۰۱s» گفته میشود. نامی در ظاهر بیمعنی که البته تکتک حروف آن اشاره به نکتهای دارد. حرف e اشاره به برقی بودن، U اشاره به شهری، ۰۱ اشاره به نسل اول و S اشاره به سرعتی بودنش دارد. این در حالی است که مدتی پیش پژو یک اسکوتر برقی را نیز روانه بازار کرده بود که خیلی با استقبال روبهرو نشد.
جانشین جنجالی سوپراسپرت «اس. ال. اس» بعد از یک سال تولید بهصورت یک کوپه دو در مسقف حالا بهعنوان یک رودستر روباز بازگشته است. مرسدس ایامجی جیتی جدید با سقف جمعشونده، پاسخ به نیاز خاصپسندهای آمریکایی به حساب میآید. خودرویی که گفته میشود تحول چندانی در مشخصات فنی آن ایجاد نمیشود اما با توجه به تغییر وزنی ناشی از حذف سقف، باید روی توزیع وزن آن کارهای بیشتری اعمال میشد. این خودرو دارای یک پیشرانه ۴ لیتری دو توربو هشت سیلندر Vشکل به قدرت ۴۶۹ اسببخار است. این عدد نشان میدهد که خروجی آن به نسبت نمونه کوپه ۱۳ اسببخار افزایش یافته است.
کمتر پیش آمده بود که «گایگرکارز» دست روی خودرویی غیر از شورولت و دوج بگذارد. اما حالا با انتخاب کادیلاک ATS-V سبک و سیاق خود را نسبت به سدانهای لوکس-اسپرت نیز برملا کرده است. پروژه جدید این تیونر که ۸۸۶۰ دلار قیمت دارد شامل تیون کردن آن پیشرانه ۶/ ۳ لیتری ۶ سیلندر Vشکل دو توربو به قدرت ۵۰۲ اسببخار است. در حالی که نمونه استاندارد این کادیلاک میتوانست ۴۶۴ اسببخار نیرو فراهم کند. البته جعبهدنده مدرن ۸ سرعته اتوماتیک قبلی هنوز روی این مدل نیز دیده میشود. گایگر روی ایتیاس جدید کاری کرده است که سرعتش به ۳۱۲ کیلومتر در ساعت برسد.
جانشین ویرون از همان روز اولی که معرفی شد، تا به امروز مدام زیر ذرهبین بوده است. تکتک حرکات «شیرون» رصد میشود. در چنین شرایط پیچیدهای است که بوگاتی ناگهان اعلام میکند که میخواهد سقف سرعت نهایی این ابرهیولا را افزایش دهد. در حال حاضر این خودرو با یک نیروگاه خارقالعاده ۸ لیتری ۱۶ سیلندر Wشکل چهار توربو خود میتواند ۱۴۷۹ اسببخار نیرو و ۱۶۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید کند. سرعت نهایی آن بهصورت محدودشده ۴۲۰ کیلومتر در ساعت است. بوگاتی میگوید میخواهد این عدد را تا ۴۵۸ کیلومتر در ساعت افزایش دهد.
با اینکه در طول تاریخ ۴۲ ساله فولکسواگن گلف نمونههای مختلفی ۲ درب روباز، ۳ و ۵ درب هاچبک و حتی پیکاپ تولید شده بود ولی تمرکز روی نسخههای واگن یا به عبارتی همان استیشنها آنقدر جدی نبود. حالا فولکس به قدری نسبت به این مساله موضع گرفته که گلف جدید خود با ساختار استیشنها را رقیبی برای سوبارو اوتبک ژاپنی معرفی کرده است. اگر تصور میکنید که این یک شوخی است باید این نکته را متذکر شویم که حتی قیمت این خودرو نیز تعیین شده است. ۲۷ هزار و ۷۷۰ دلار برای واگنی که درون سینهاش یک قلب ۸/ ۱ لیتری توربوشارژ ۱۷۰ اسببخاری با ۲۷۰ نیوتنمتر گشتاور است، خیلی هم بد به نظر نمیآید.
در حالی که دیگر ابرخودروسازهای بزرگ دنیا نشستهاند و تحولات خودروهای برقی را زیر چشمی رصد میکنند و برای ورود به این صنعت دچار شک و تردید هستند لامبورگینی دل به دریا زده و اعلام کرده است که میخواهد وارد این میدان شود. لامبورگینی درحالی این تصمیم را گرفته است که برخی مدیران ارشد سوپر اسپرتسازان معتقدند که خودروهای برقی نمیتوانند همتراز با خودروهای احتراق درونی عمل کنند و رضایت مشتریان را جلب کنند.
مهندسان لامبورگینی در تلاش هستند اولین خودروی تمام برقی خود را که ویژگیهای یک خودروی سوپر اسپرت را دارد، بسازند.
موضوع انرژی یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی دنیای آینده خواهد بود و بسیاری از محققان و برنامه ریزان سرگرم تحقیق و تفحص در این رابطه هستند تا با تامین انرژی مورد نیازانسانها این خطر را از کره زمین دور کنند. تولید انرژی پاک با هزینه کم هدفی بسیار سخت است که رسیدن به آن مدتها زمان نیاز دارد. شرکت جنرال موتورز در همین راستا از تمام مراکز خود در ۵۹ کشور دنیا خواسته است تا به تولید انرژی پاک تا ۲۰۵۰ اقدام کنند. جنرال موتورز با بسیج کردن ۳۵۰ شرکت خود تکالیف آنها را مشخص کرده است تا به دنبال تولید انرژیهای ۱۰۰درصد تجدید پذیر باشند و کارخانههای خود را فقط با این نوع انرژیها اداره کنند.
برگزاری نمایشگاههای خودرو در شهرهای اصلی کشورهای مختلف در دنیای ماشینها اتفاقی مهم است و در این رویداد بینالمللی بسیاری از خودروسازان آخرین دستاوردهای خود را در بخشهای مربوط به صنعت خودروسازی در معرض نمایش قرار میدهند. لکسوس از جمله خودروسازانی است که در نمایشگاه آینده خودرو در پاریس ۲۰۱۶ شرکت خواهد کرد و این بار در کنار معرفی مدلهای جدیدش از صندلی خاصی رونمایی میکند که ویژگیها منحصر بهفردی دارد و از نظر طراحی خلاقیتهای زیادی در آن ایجاد شده است. صندلیها از جمله بخشهایی هستند که عموما کمتر تغییر میکنند و در کنار تغییراتی که در طراحی داخلی خودرو و بدنه خودروها صورت میگیرد و خلاقیتهای خیرهکننده ممکن است توسط خودروسازها در این بخشها ارائه شود در بخش صندلیها آنها ظاهر سنتی خود را تقریبا حفظ کردهاند و تنوع زیادی در این رابطه در دسترس نیست.
پژو از جمله خودروسازان فرانسوی است که کمتر خبرساز است و به اصطلاح سرش به کار خودش گرم بوده و با چالشهای مالی و فنی خود در خفا دست و پنجه نرم میکند هر چند شریک تجاریش نیسان همواره خبر ساز بوده و جبران مافات میکند، اما همین شرکت ساکت و سر به زیر حضور قدرتمندی در مسابقات پاریس-داکار داشته است. وقتی صحبت از رالی در بیابانهای بی آب و علف میشود، پژو از جمله خودرو سازانی است که پای ثابت این رویدادها تلقی میشود و همواره خودروهای اختصاصی تیم پژو از مدعیان این رقابتها بوده است.
این شرکت اعلام کرده است که قصد دارد از غول جدید خود برای شرکت در این رقابت رونمایی کند.
شرکت تسلا موتورز بهعنوان یکی از خودروسازان مبتنی بر فناوری محصولاتی پرقدرت و پیشرفته را که از پیشرانههای قدرتمند برقی استفاده میکنند در سالهای اخیر به بازار آمریکا معرفی کرده است. خودروهای تسلا موتورز به سامانههای هدایت خودکار مجهز هستند که میتوانند خودرو را با ایمنی بالا و با کمترین دخالت راننده هدایت کنند. شک و شبهه زیادی در رابطه با عملکرد این سامانهها وجود داشته است و پس از حادثهای که برای یکی از مدلهای تسلا روی داد و در آن راننده خودرو جانش را از دست داد و سامانههای هدایت خودرو نتوانستند از این حادثه پیشگیری کنند این شکها بیشتر هم شده است.
با وجود افزایش استفاده از روبات در خطوط تولید خودروسازیها، هنوز هم این صنعت روی دستان کارگران به جلو میرود. هر چه این کارگران ماهرتر و دقیقتر باشند، محصول نهایی از کیفیت بالاتری برخوردار است. تمام آنچه در طراحی یک خودرو برای با کیفیت بودن آن فکر شده است، تنها با دقت عمل کارگران است که در محصول نهایی بروز پیدا میکند.
در صنعت خودرو جهان از این دست کارگران ماهر کم پیدا نمیشود و دلیلش هم انبوه خودروهای با کیفیت موجود در دنیا است. اما بدون تردید معروفترین کارگران صنعت خودرو جهان کارگران معروف به «سر خاکستری» هستند.
اینکه روباتها میتوانند بهطور کامل جانشین نیروی کار انسانی در خطوط تولید خودرو شوند یا خیر، یکی از چالشهای مهم منابع انسانی در این صنعت بهحساب میآید. دو مقوله تربیت کارگران ماهرتر و طراحی روباتهای کارآمدتر تقریبا بهطور موازی از سوی خودروسازیهای بزرگ جهان دنبال میشود. این نشاندهنده آن است که صنعت خودرو همچنان به هر دوی این نیروهای کار نیاز دارد.
دو دهه قبل با افزایش استفاده از روباتها در خطوط مونتاژ خودرو، این ذهنیت شکل گرفت که خودروسازی در حال عبور از دوران سلطه نیروی کار است.
الساندرو زاناردی معروف به الکس زاناردی راننده سابق فرمول یک و همچنین قهرمان سایر مسابقات اتومبیلرانی بود که در براثر یک حادثه در پیست مسابقه در آلمان هر دو پای خود را از دست میدهد. در این حادثه که در سال ۲۰۰۱ رخ میدهد او درحالیکه سعی میکرد مجدد وارد پیست شود با شدت زیادی به خودروی دیگری برخورد میکند و از زانو به بالا پاهایش را از دست میدهد.
الکس در این تصادف حدود سهچهارم از خونش را از دست میدهد؛ اما با حضور سریع گروه پزشکی و ایجاد کمای مصنوعی از خطر مرگ نجات پیدا میکند اما برای همیشه پاهایش را از دست میدهد و نمیتواند مسیر مسابقه را تکمیل کرده و به خط پایان برساند.
بعد از خودروها و هواپیماهای خودران، اکنون نوبت به قایقها رسیده است تا دنیای فناوری خودران را تجربه کنند. در یک پروژه چند ملیتی به رهبری یک شرکت هلندی، قایقهای خودران بهصورت نمونه اولیه یا همان پروتوتایپ مورد آزمایش قرار گرفتند. بودجه در نظر گرفته شده برای تحقیق در این پروژه ۲۰ میلیون دلار ذکر شده است. دانشگاه مهندسی MIT در ماساچوست آمریکا بخش پشتیبانی فکری این پروژه را به عهده دارد.
هدف از راهاندازی این پروژه رسیدن به مرحلهای است که بتوان کشتیهای بزرگ اقیانوسپیما را به فناوری خودران مجهز کرد.
حراجیها از جمله اتفاقهایی است که هر چند وقت یکبار باعث میشوند خودرویی تاریخساز آشیانه خود را ترک کرده و در انظار عمومی حاضر شود. در جدیدترین حراجی پای یک مازراتی به میان آمده است که از نظر طراحی و توان در زمان خود خودرویی فوقالعاده بوده است و با مشخصاتی که دارد هنوز میتواند در رقابتها و پیستهای مسابقه مدعی باشد. مازراتی MC۱۲ خودرویی سوپراسپرت بوده که در سال ۲۰۰۴ بهصورت کاملا محدود تولید شده است.
مازراتی این خودرو را بر اساس فراری انزوا طراحی کرده و میتوان رد پای این هممیهن دوستداشتنی را در این مدل فوق ستاره پیدا کرد.
تصور شما از یک پارچه با دوام چقدر است؟ یک سال، پنج سال یا بیشتر؟ اگر به شما بگوییم لباسهایی در حال ساخته شدن است که برای بیش از یک قرن به مانند روز اول باقی میمانند چقدر آن را باور میکنید؟
این لباسها اکنون در حال طی کردن مراحل اولیه تکامل خود هستند. برخلاف لباسهای معمولی به جای نساجان، این بار خودروسازان هستند که در خط مقدم تولید چنین لباسهایی قرار گرفتهاند. چرا که جنس این لباس از فیبرکربن است. همان ماده شگفتانگیز سبک اما مقاومی که سالها است خودروسازان از آن برای ساخت بدنه لباسهای خود استفاده میکنند.