شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

آخر هفته

  • کلاف سردر گم تکالیف مدرسه

  • من روایت می‌کنم پس هستم

    نگاهی که پیک نوروزی را راه اتصال دائمی دانش‌آموزان و کودکان به امر آموزش و فراگیری می‌داند، چارچوبی از یک فهم محدود را از موضوع و مفهوم فراگیری و آموزش به تصویر می‌کشد. ماهیت تکالیف یاد‌شده که دانش‌آموزان و کودکان ایرانی آن را بیشتر با نارضایتی و از سر تکلیف و اغلب در آخرین ساعات تعطیلات نوروزی در طی سال‌های طولانی انجام داده‌اند، با نوروز به‌عنوان ایامی که زمان تعطیلات تلقی می‌شود، در تضادی آشکار قرار دارد.
  • عکس خبری

  • تحکیم قرن‌ها دوستی با هند

    سفر سه روزه روحانی به هند در شرایطی صورت گرفت که عزم جدی برای گسترش و تعمیق روابط دوجانبه ازجمله مهم‌ترین دلایل این سفر مطرح شده بود. با وجود اینکه هند یکی از مهمترین شرکای اصلی تجاری ایران بوده و در رتبه ششم کشورهای مقصد صادرات غیرنفتی ایران و نیز مبدا واردات کالا به ایران در سال های اخیر محسوب می‌شود اما طی سال‌های گذشته، سطح مبادلات دو کشور کاهش محسوسی داشته است.
  • ابهام در اجرای طرح ترافیک ۹۷

    اگرچه به نظر می‌رسید که اجرای طرح ترافیک جدیدی که شهرداری پایتخت برای سال ۹۷ پیشنهاد داده است در مراحل آخر خود به سر می‌برد، اما مخالفت فرمانداری تهران با اجرای این طرح، وضعیت طرح جدید را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. معاون فرمانداری تهران از رد لایحه طرح ترافیک جدید در کمیته انطباق فرمانداری خبر داده است؛ ظاهرا ایراداتی قانونی درباره قیمت‌های ارسال شده شورای شهر برای طرح ترافیک جدید مطرح شده و طرح به شورای شهر تهران برگشت خورده است. چنانچه شورای شهر نتواند ایرادات فرمانداری را برطرف کند طرح ترافیک ۹۷ برای بررسی بیشتر به شورای حل اختلاف خواهد رفت. پیش از این هم پلیس راهور با اجرای طرح ترافیک جدید مخالفت کرده و آن‌را خام و کارشناسی نشده توصیف کرده بود. در حال حاضر کمیته تطبیق مصوبات به ۶ بند از ۹ بند طرح جدید ایرادات قانونی گرفته است. این در حالی است که مسوولان شهرداری تهران به شدت معتقدند که طرح جدید به کاهش آلودگی هوا و ترافیک تهران کمک کرده و عدالت هم در نحوه استفاده از طرح جدید برای شهروندان لحاظ خواهد شد. حال چنانچه فرمانداری تهران مهر تایید بر اجرای طرح ترافیک جدید نزند، سرنوشت اجرای آن در سال ۹۷ در هاله‌ای از ابهام قرار خواهد گرفت.
  • پرونده تعلیق کشتی همچنان مفتوح

    با وجود اینکه خطر تعلیق کشتی ایران، موقتا از بیخ گوش فدراسیون کشتی کشورمان گذشته است اما خادم رئیس این فدراسیون در بیانیه‌ای تاکید کرده که باید با رفتاری صادقانه، در مواجهه با حریف رژیم اشغالگر قدس، براساس سیاست‌های ابلاغی کشورمان، رسما از رویارویی با آنها خودداری ورزیم و صادقانه تبعات ناشی از آن را بپذیریم. در پی شکست عمدی علیرضا کریمی در مقابل حریف روسی خود در مسابقات امیدهای جهان، اتحادیه جهانی کشتی این کشتی گیر ایرانی را به مدت ۶ ماه از حضور در رقابت‌های جهانی محروم کرد. در همین حال جمشیدی، مربی کریمی هم با محرومیت دو ساله مواجه شد. از دو ماه پیش بحث تعلیق کشتی ایران در پی این حوادث به شدت داغ بود اما ظاهرا با رایزنی‌های دیپلماتیک مسوولان کشتی، فعلا این موضوع منتفی شده است. نایب رئیس فدراسیون کشتی در این باره گفته که پرونده تعلیق همچنان مفتوح است و باید کلیه دستگاه‌های مرتبط برای حل این مشکل که قطعا در آینده نیز در کمین کشتی و ورزش ایران است یک راه اصولی بیابند. این در شرایطی است که به فاصله تیر تا مهر۹۷، کشتی ایران، ۸ مسابقه جهانی در رده‌های سنی نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان در رشته‌های آزاد و فرنگی پیش‌رو دارد.
  • مرثیه‌ای برای حمل‌ونقل عمومی

    سانحه سقوط هواپیمای مسافربری شرکت آسمان، در حوالی شهرستان سمیرم یکی از مرگبارترین سوانح هوایی ایران از سال ۸۹ تاکنون بوده است. در این هواپیمای ای‌تی‌آر۷۲ که به گفته کارشناسان صنایع هوایی احتمالا به‌دلیل نقص فنی قادر به ادامه مسیر نشده ۵۹ مسافر و ۶ خدمه جان خود را از دست دادند. ظاهرا چند هفته قبل نیز همین هواپیمای حادثه‌دیده، دچار نقص فنی شده و یکی از موتورهایش هنگام پرواز از کار افتاده بود. آنگونه که برخی کارشناسان می‌گویند، هواپیماهای‌ای تی آر ایمنی بالایی دارند و نقطه ضعفشان توانایی پایین در شرایط یخبندان است.
  • پیشبرد دیپلماسی ایران در مونیخ

    در ادامه تلاش‌های دیپلماتیک بنیامین نتانیاهو برای ایجاد اجماع جهانی علیه توافق هسته‌ای ایران، این بار هم نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، پنجاه و چهارمین کنفرانس امنیتی مونیخ را فرصت مناسبی دانست تا با اجرای یک نمایش مضحک، ایران را بزرگ‌ترین تهدید جهانی معرفی کند. او با نشان دادن قطعه‌ای فلزی مدعی شد که قطعه‌ای از پهپاد ایرانی را که در روزهای اخیر از سوریه وارد اسرائیل شده در دست دارد.
  • سایه روسیه بر انتخابات‌های آمریکا

    اگرچه گزارش کمیته تحقیق درباره نفوذ و مداخله روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا نشان داد که ۱۳ شهروند روسی متهم هستند که با سفر به آمریکا خود را به جای شهروندان آمریکایی جا زده‌اند تا در شبکه‌های اجتماعی وجهه عمومی دونالد ترامپ را مقابل هیلاری کلینتون، رقیب انتخاباتی او بالا ببرند اما حالا بیشترین نگرانی‌ها از ادامه تاثیرگذاری روسیه بر روند انتخابات‌های آتی در ایالات متحده است. بحث دخالت روسیه در انتخابات آمریکا در شرایطی دوباره داغ شده که برخی مقامات از نفوذ روسیه در انتخابات میان دوره‌ای کنگره آمریکا در پاییز آینده ابراز نگرانی کرده‌اند. این در حالی است که دونالد ترامپ همواره موضوع دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ و اتهام کمک مسکو به پیروزی خود را بی‌اساس دانسته است. در همین حال سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به ادعاهای آمریکا مبنی بر اینکه شهروندان روس در انتخابات آمریکا مداخله‌ کرده‌اند، آن‌را احمقانه دانست. پیش از این، ماجرای روس‌گیت در نخستین ماه‌های ریاست‌جمهوری ترامپ مطرح شده بود؛ موضوعی که در صورت انتشار اسناد کافی در ارتباط با اطلاع کامل دونالد ترامپ از همکاری مشاوران و خانواده‌اش با مقامات روسیه به اتهام مداخله در انتخابات آمریکا، استیضاح ترامپ را بیش از پیش محتمل خواهد کرد.
  • آشوب و خشونت در گلستان هفتم

    درست در زمانی که مردم ایران در انتظار شنیدن اخباری از پیداشدن لاشه هواپیمای آسمان در شرایط سخت و برفگیر کوهستان دنا بودند در تهران تجمع برخی دراویش گنابادی در مقابل کلانتری ۱۰۲ پاسداران به آشوب و خشونت کشیده شد و بنا بر اعلام سخنگوی نیروی انتظامی ۵ نفر در این درگیری‌ها به شهادت رسیدند. حمله خشمگینانه یکی از هواداران این فرقه با یک دستگاه اتوبوس به صف ماموران نیروی انتظامی، علاوه‌بر شهادت سه مامور نیروی انتظامی، باعث آسیب رسیدن به ۱۲ دستگاه خودروی عبوری و پارک شده مردم و همچنین زخمی شدن تعدادی از عابران پیاده شد. درهمین حال در ادامه نا آرامی ها، یک نفر هم توسط خودروی سمند زیرگرفته و نفر دیگر باضربات سلاح سرد به شهادت رسید. حدود دو هفته پیش هم دراویش در مقابل خانه نورعلی تابنده، رهبر دراویش گنابادی در خیابان گلستان هفتم پاسداران تجمع کرده بودند که آن درگیری هم به خشونت کشیده شد. اما تجمع روز دوشنبه دراویش در مقابل کلانتری پاسداران در اعتراض به دستگیری نعمت‌الله ریاحی آغاز شد که با شعار الله اکبر خواهان آزادی وی شده بودند. سخنگوی پلیس از دستگیری بیش از ۳۰۰ نفر که دربین آنان رانندگان خودروهای مرگ (اتوبوس و سمند) و نیز ضاربان و عناصراصلی به چشم می‌خورد، خبر داده است.
  • آرامش ارزی با ترفندهای بانکی

    نوسانات نرخ ارز در ماه‌های اخیر سرانجام بانک مرکزی را مجبور کرد تا چاره‌ای برای التهاب بازار بیندیشند. دلار طی هفته گذشته تنها چند قدم با ۵ هزار تومان فاصله داشت و سفته‌بازان ارزی حتی در تلاش بودند تا قیمت‌های بالاتری برای این ارز خارجی رقم بزنند. اما سیاست‌گذاران پولی وارد میدان شدند و با ارائه سه راهکار حیاتی به فکر جمع‌آوری پول‌های سرگردان در بازارهای سکه و ارز افتادند تا شاید تب قیمت در این بازارها فروکش کند. انتشار گواهی سپرده ریالی با نرخ سود ۲۰ درصد، انتشار گواهی سپرده ریالی مبتنی بر ارز با نرخ سود ۴ و ۵/ ۴ درصد(یک و دو ساله) و پیش‌فروش سکه بهارآزادی با نرخ ۱۴ و ۱۳ میلیون ریال(شش ماهه و یکساله)، تدابیر سه‌گانه دولت در این زمینه بودند که به مدت دو هفته از تاریخ ۲۸ بهمن به اجرا درآمد.
  • دیپلماسی در مونیخ

    پنجاه و چهارمین کنفرانس امنیتی مونیخ به صحنه جدال ظریف، نتانیاهو و الجبیر تبدیل شد تا بیش از پیش شاهد افزایش تخاصم میان ایران، عربستان و اسرائیل باشیم. اگرچه وزیر خارجه ایران با هوشمندی از این جدال لفظی عبور کرد تا تمرکز خود را بر ابتکار تهران برای تدارک امنیت در منطقه و حل بحران‌های موجود بگذارد، اما به‌نظر می‌رسد که زمینه‌های همگرایی میان ریاض و تل آویو با محوریت ایران بیش از پیش بروز و ظهور یافته است.
  • مسیر تازه در روابط تهران-دهلی‌نو

    سفر سه روزه حسن روحانی، رئیس جمهوری در صدر هیات ۲۱ نفره عالی‌رتبه سیاسی و اقتصادی به هند که نخستین دیدار یک رئیس جمهوری ایران به هند از سال ۲۰۰۳ تاکنون بود از ابعاد بسیار مهمی برخوردار است. امضای پانزده سند و توافق‌نامه همکاری میان تهران و دهلی‌نو بیانگر اراده دو طرف باهدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی، اقتصادی و ژئوپلیتیک برای ترسیم مسیر تازه‌ای در مناسبات دو طرف است.
  • علاج واقعی بازار ارز

    نرخ ارز، به یکی از مهم‌ترین متغیرهای اقتصادی و چالش سیاست‌گذاری، در سال ۱۳۹۶ تبدیل شد. درحالی‌که در نیمه نخست سال جاری نرخ ارز روند کم نوسانی را پشت‌سر گذاشت، نیمه دوم سال، نوسانات و التهابات بازار ارز شدت یافت. این موضوع در حالی بود که بسیاری از کارشناسان نسبت به بروز جهش قیمتی ارز هشدارهایی را مطرح کرده بودند.
  • جذابیت بورس ناگزیر است؟

    بانک مرکزی برای کنترل رشدهای افسارگسیخته ارز مجبور به ارائه بسته جدید سرمایه‌گذاری به‌منظور جذب نقدینگی سرگردان شد. گواهی سپرده ریالی با نرخ ۲۰ درصد، امکان پیش‌خرید سکه و همچنین ایجاد سپرده‌های ارزی از مواردی هستند که به‌عنوان رقیبی تازه‌نفس برای بورس تهران در جذب نقدینگی مطرح شده‌اند.
  • سال‌شمار تغییرات پیک نوروزی در یک دهه گذشته

    ماجراهایی که در ۱۰ سال گذشته برای «پیک‌ نوروزی» یا همان «پیک شادی» اتفاق افتاده، به اندازه یک داستان یا فیلم هیجان‌انگیز جذاب است. این مجله که هر سال در تعطیلات نوروز میان دانش‌آموزان دبستانی توزیع می‌شد، امسال به گفته مسوولان وزارت آموزش و پرورش حذف شده است و به جای آن داستان‌نویسی تکلیف دانش‌آموزان برای عید خواهد شد. در ادامه گزارش به‌طور مفصل به جزئیات این موضوع می‌پردازیم اما از همین ابتدا به عرضتان برسانیم که داستان حذف پیک نوروزی، داستانی ۱۰ ساله است. در طول این سال‌ها به‌طور متناوب سالی خبر حذف پیک نوروزی منتشر شده و سالی خبر غیراجباری شدنش. اما جالب آنکه هیچ یک از این دو خبر در هیچ سالی جدی گرفته نشدند. هرچه دولت‌ها و وزیران آموزش و پرورش هم تغییر کردند باز پیک نوروزی با قدرت سر جایش باقی ماند و داد دانش‌آموزان و خانواده‌ها را هم درآورد. اما به نظر می‌رسد که امسال تصمیم آموزش و پرورش برای حذف این پیک قطعی است. در این گزارش مروری داریم بر پیشینه‌های تصمیمی که امسال اتخاذ شده و گویا عملیاتی هم شده است.
  • موافقان و مخالفان تکالیف تعطیلات

    ماجرای حذف پیک‌های نوروزی مدارس که پیش از این از اواخر اسفندماه در دبستان‌های سراسر کشور توزیع می‌شد و پیشتر با نام پیک شادی معروف بود، واکنش‌های مختلفی را در پی داشته است. وزارت آموزش و پرورش در بیش از ۱۰ سال گذشته رغبتی به ادامه اجرای این طرح یعنی توزیع پیک‌های نوروزی نداشته و همواره در طول سال‌های اخیر سعی کرده در فرآیندی زمان‌مند از اولویت آن بکاهد. مسوولان این وزارتخانه در چند سال اخیر همواره بر اختیاری بودن آن تاکید کرده‌اند. به نظر می‌رسد این تاکیدهای مداوم بیشتر نوعی زمینه‌سازی برای حذف تدریجی پیک‌های نوروزی بوده است. گزارش‌های میدانی ما از نقاط مختلف کشور نشان می‌دهد کمترین تمایل به ادامه طرحی به نام پیک نوروزی در میان معلمان، کارشناسان آموزشی و حتی خانواده‌های دانش‌آموزان دبستانی وجود دارد. نظرگاه‌ها درباره این موضوع متفاوت است. بیشتر معلمان معتقدند که تکالیفی مانند پیک نوروزی نه تنها کمکی به حفظ ارتباط دانش‌آموزان با موضوعات درسی نمی‌کند بلکه بیشتر نوعی دردسر برای خانواده‌هاست و تناسبی با فرهنگ خانواده‌های ایرانی در شادی‌ها، دید و بازدیدها و جشن‌های سال نو ندارد. محتوای تکراری و غیرجذاب هم بخشی از مهم‌ترین موضوعاتی است که مورد انتقاد معلمان قرار گرفته است. در این گزارش نظرات پنج تن از معلمان و والدین کودکان را در نقاط مختلف و استان‌های مختلف کشور جویا شده‌ایم، در واقع آنچه ازنظر می‌گذرانید، چکیده‌ای از مهم‌ترین مواضعی است که درباره پیک‌های نوروزی وجود دارد.
  • پاسخ‌های کوچک

    خواندن نظرات کودکان درباره موضوعاتی که در زندگی‌شان وجود دارد، همیشه جذاب است. در این گزارش سعی کرده‌ایم از چند استان مختلف در چند منطقه کشور از دانش‌آموزان دبستانی نظرشان را درباره پیک نوروزی بپرسیم. تلاش کردیم تا نظر واقعی‌شان را بدون راهنمایی یا اعمال نظر خانواده‌ها بپرسیم، اما احتمالا به‌طور کامل موفق نبوده‌ایم. بسیاری از نظرها را به‌صورت صدای ضبط شده از طریق پیام‌رسان تلگرام دریافت کردیم. از لحن و شیوه بیان کودکان می‌شد تشخیص داد که تا حدودی آنچه می‌گویند نظر خودشان بوده نه والدین، برخی دیگر را با مصاحبه مستقیم و برخی را نیز متن مکتوبی که پدر و مادرها از گفته‌های فرزندانشان برایمان فرستادند. با این حال آنچه در این گزارش خواهید خواند نزدیک ترین نظرها به چیزی است که خود بچه‌ها در مورد پیک نوروزی تصور می‌کنند.
  • تو «پخمه»‌ای، او «نخبه»

    بدون تزریق بودجه دولتی جدید به آموزش ابتدایی، چگونه می‌توان بهره‌وری اقتصادی_اجتماعی بالغ بر ۵میلیارد نفر_ساعت زمان صرف‌شده معلمان و دانش‌آموزان ایرانی در مدارس ابتدایی را افزایش دهیم؟
  • چـالش جهانی «تکالیف مدرسه»

    در سراسر دنیا دانش‌آموزان دل‌ خوشی از تکالیف مدرسه ندارند و هنگامی که مجبور باشند پیش از بازی با دوستان‌شان یا گشت و گذار در اینترنت تکالیف‌شان را تمام کرده باشند، این دلخوری بیشتر هم می‌شود. دردسر تکالیف درسی دانش‌آموزان نصیب والدین هم می‌شود. درگیری با معضل اضطراب فرزندان، محدود شدن روابط خانوادگی و رفت‌و‌آمدها و مختل شدن برنامه سفرها و تفریحات خانوادگی رهاورد تکالیف درسی برای خانواده‌هاست. در طول ۱۰۰ سال گذشته تکالیف درسی موضوعی مناقشه‌برانگیز بوده است. نخستین اعتراضات عمدتا از سوی معلمان ترقی‌خواه صورت گرفت. آنها شیوه مرسوم آموزش یعنی تکرار و تمرین دانش‌آموزان را قبول نداشتند و روش موثرتری برای آموزش پیشنهاد کردند که مبتنی بر جست و جو و و تجربه بود. این مناقشات در قرن بیست و یکم تشدید شده است. امروزه هدف و اثربخشی این تکالیف به چالش کشیده می‌شود. سه پرسش اصلی در این رابطه مطرح شده است:
  • ایده‌هایی برای تجدیدنظر در تکالیف نوروزی

    حذف پیک نوروزی مدارس ابتدایی از این نظر که به نوعی متوقف کردن یک ایده یا طرح شکست خورده است، تصمیم درست و قابل دفاعی است. تجربه نشان داده که دانش‌آموزان ارتباط کامل و اثرگذاری با آنچه تکالیف دوره دو هفته تعطیلات نامیده می‌شود، برقرار نمی‌کنند. این درحالی است که افزون بر این نقص ارتباطی، گاهی کژکارکردهایی نیز مشاهده شده است. انجام تکالیف این پیک در دو، سه روز ابتدایی یا انتهایی تعطیلات، واگذاری انجام آنها به والدین یا دیگران، ترس و اضطراب ناشی از اجباری فرض کردن انجام تکالیف نوروزی در میان دانش‌آموزان خردسال و... از مهم‌ترین کژکارکردها یا تبعات ناشی از این طرح کارشناسی نشده بود.
  • پایان تحقیرآمیز برای قهرمان ضد‌آپارتاید

    جاکوب زوما رئیس‌جمهوری آفریقای جنوبی که در طول دوره ۹ ساله ریاست‌جمهوری خود با رشته‌ای از اتهامات مربوط به فساد روبه‌رو بوده، در پی تهدید کنگره ملی آفریقا به رای عدم اعتماد در پارلمان، چهارشنبه شب با استعفا موافقت کرد.
  • رویای عدالت پسا آپارتاید

    سرانجام جاکوب زوما رئیس‌جمهوری آفریقای‌جنوبی به منتقدانش هدیه‌ای داد: پس از هفته‌ها اصرار بر ابقا در قدرت و بعد از اینکه حتی هم‌پیمانانش علیه او متحد شده بودند، پس از تقریبا یک دهه قدرت استعفای خود را در روز چهارشنبه ۱۴ فوریه اعلام کرد.
  • اولویت اقتصاد بر سیاست

    فشار بر جاکوب زوما جهت استعفا به دلایل مختلف در یادها خواهد ماند. احتمالا یکی از آنها فاصله‌ای است که میان واقعیت و مواردی ایجاد شده که گزارشگران و مفسران ارائه می‌کنند. گویی در طول این دوره دو تصویر از آفریقای‌جنوبی وجود دارد-یکی توسط حوزه غالب بر مباحث عمومی شکل گرفته و دیگری موردی است که در زندگی میلیون‌ها نفر جاری است. نشانه‌ای وجود ندارد که این فاصله به زودی از بین برود، در نتیجه آنچه مردم آفریقای‌جنوبی می‌بینند و می‌شنوند با تجربه واقعی زندگی آنها فاصله خواهد داشت.
  • عبور از دولتی مافیایی؟

    جاکوب زوما در سیاست بدون سابقه نبوده است. خانواده گاپتا که متهم به فساد مالی از طریق ارتباط با زوما هستند نیز در دوران آپارتاید وارد آفریقای جنوبی نشده‌اند. مبارزات زوما علیه آپارتاید و نقش او در کنگره ملی آفریقا و در دولت پسا آپارتاید، مواردی نیستند که رهبری کنگره ملی آفریقا بتواند از آن اجتناب کند.
  • مصیبت انتخابات غیرعادی

    استعفای جاکوب زوما به‌عنوان رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی موضوعی شگفت‌آور نبود. پرسش مناسب این است: چرا این امر تا این حد طول کشید؟
  • بازگشت به عقب؟

    روز چهارشنبه هفته گذشته در جلسه هیات دولت بسته جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز تصویب و مقرر شد جزئیات آن از طریق بانک مرکزی اعلام شود. در ساعات پایانی همان روز جزئیات بیشتر درباره بسته جدید سیاستی از سوی بانک مرکزی منتشر شد و ساعاتی بعد پیمان قربانی، معاون اقتصادی بانک مرکزی با حضور در تلویزیون به تشریح بسته جدید سیاستی درخصوص بازار ارز و طلا پرداخت. ارائه این بسته از همان ساعات اولیه انتشار خبر مورد توجه شبکه‌های اجتماعی و کانال‌های تلگرامی قرار گرفت. طبق گفته‌های دکتر پیمان قربانی «پس از بروز التهابات روزهای اخیر در بازار ارز، جلساتی تشکیل شد و با سیاست‌گذاری‌های صورت گرفته، انتشار گواهی سپرده ریالی از ۲۸ بهمن‌ماه جاری آغاز می‌شود. در این روش متقاضیان می‌توانند پول خود را در بانک قرار دهند و در سررسید یکساله ۲۰ درصد سود دریافت کنند. همچنین نرخ بازخرید قبل از موعد آن ۱۴ درصد خواهد بود.» قربانی در ادامه سخنان خود به تشریح جزئیات بیشتر بسته بانک مرکزی پرداخت و گواهی سپرده ریالی ارز بنیان با سررسیدهای یک و دو ساله به ترتیب با سودهای ۴ و ۵/ ۴ درصد و پیش فروش شش ماهه سکه بهار آزادی با نرخ ۱۴ میلیون ریال و پیش فروش یک ساله سکه بهار آزادی با نرخ ۱۳ میلیون ریال را نیز دو محور دیگر این بسته معرفی کرد. آثار سیاستی ارائه این بسته از فردای همان روز آغاز شد و تا به امروز نیز ادامه داشته است؛ به‌طوری‌که طی هفته گذشته ارز نسبت به نقطه اوج خود حدود ۳۵۰ تومان کاهش یافت.
  • حمله به دفتر تازه‌تاسیس اسنپ!

    طی روزهای گذشته عده‌ای به دفتر تازه‌تاسیس شرکت تاکسی اینترنتی اسنپ در کرمان حمله کردند که در اثر آن خسارت‌هایی به آن وارد شد. بلافاصله پس از این اتفاق فیلم حمله‌کنندگان به دفتر تازه‌تاسیس اسنپ در کرمان در شبکه‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفت و کاربران به بحث و تبادل‌نظر در این باره پرداختند.
  • نگاهی به منطق اقتصـــــاد

    در یک طبقه‌بندی کلی سیستم‌های موجود در دنیا به دو سیستم صفر و یک و سیستم فازی تقسیم می‌شوند. سیستم صفر و یک انتخاب بین دو گزینه نهایی در هر مساله‌ای است. برای مثال خاموش شدن یا روشن کردن وسایل برقی نمونه‌ای از سیستم صفر و یک است چون هیچ امکان دیگری بین این دو وجود ندارد. اما سیستم فازی، سیستمی است که توانایی کارکرد بین دو حالت نهایی را دارد. برای مثال در طراحی تانک‌های جنگی نمی‌توان از سیستم صفر و یک برای چرخیدن و شلیک گلوله استفاده کرد، تانک باید قادر باشد بین جهت شمال و غرب جهت شمال غربی را نیز نشانه بگیرد.
  • آموزش و آینده اقتصاد

    آموزش و تربیت نیروی انسانی ازجمله مهم‌ترین مسائل مورد توجه در کشورهای پیشرفته، برای قرار گرفتن در کورس رقابت اقتصادی است. اهمیت بررسی سیاست‌های آموزشی در اقتصاد پیشرو به‌حدی است که تا ۱۵ سال آینده رقابت کشورها مبتنی بر ظرفیت سرمایه انسانی آنها و توانایی آنها در خلق تکنولوژی جدید با استفاده از این منابع است. این اهمیت همواره در سیستم اقتصای دنیا مطرح بوده و واضح است که می‌توان گفت حقیقتی جدید نیست اما پیشرفت دانش و تکنولوژی در طول دهه گذشته به‌حدی بوده است که نه‌تنها در حال تبدیل شدن به یگانه نیروی محرک در چرخ اقتصادی کشورها است؛ بلکه کشورها از آن به‌عنوان اهرمی قدرتمند در سیستم دفاعی و سیاسی خود نیز بهره می‌گیرند.
  • سیستم‌های بازگشت ودیعه؛ راهکاری برای حل معضل بطری‌های پلاستیکی

    امروزه هر کسی با یادآوری ساحل رودخانه یا دریا به سرعت به یاد بطری‌های پلاستیکی یک بار مصرف می‌افتد. بیش از ۴۵۰ سال زمان نیاز است تا این بطری‌ها به میکرو‌پلاستیک‌ها تجزیه شوند و در طول این زمان به‌شدت به زیست‌بوم دریایی آسیب وارد می‌شود. این بطری‌ها به همراه کنسروها و دیگر قوطی‌های نگه‌دارنده، خطوط ساحلی را به محل انباشت زباله تبدیل کرده و مانند فرشی بر گستره سواحل پهن شده است.
  • پویش سبز

    در چهارمین هفته از بهمن ماه سال ۱۳۹۶ برنامه‌های متنوعی به همت کنشگرها و گروه‌های محیط‌زیستی در سراسر کشور برگزار شد. ما نیز به رسم هر هفته تلاش داریم در قرار سبز، رسانه‌ای برای تمام فعالان محیط زیستی کشور باشیم.
  • مدیران باهوش چه ویژگی‌هایی دارند؟

    مدیران باهوش افرادی نیستند که صرفا تحصیلکرده، کتاب خوانده و مدارک تحصیلی مختلفی را جمع آوری کرده‌اند. مدیران باهوش آنهایی نیستند که صرفا صاحب مقام مدیریت شده و پشت میز ریاست نشسته‌اند. مدیر باهوش ویژگی‌هایی متمایز از یک رئیس دارد و آن ویژگی، قدرت مدیریت است. مدیریت تعاریف مختلفی دارد که در این مقاله نمی‌خواهیم به آن بپردازیم، اما می‌خواهیم ویژگی‌های یک مدیر باهوش را برای شما شرح دهیم.
  • چگونه به تقویت هوش هیجانی فرزندتان کمک کنید

    نه تحصیلات و نه مدارک تحصیلی به اندازه سلامتی ذهن و روان فرزندتان اهمیت ندارند. همچنین بسیاری از والدین گمان می‌کنند که فرزندشان اگر درس بخواند، در یک دانشگاه سطح بالا تحصیل کند و مدارک تحصیلی مختلفی را جمع‌آوری کند، می‌تواند انسان موفق و برجسته‌ای شود. اما این اشتباه‌ترین باوری است که مردم می‌توانند در رابطه با موفقیت داشته باشند. موفقیت، علاوه بر درس و مدارک تحصیلی، به موارد بسیار پر‌اهمیت‌تر نیز بستگی دارد. انسان‌ها می‌توانند تا مقاطع عالی درس بخوانند؛ اما این موضوع تضمینی برای موفقیت آنها نیست. ما نمی‌گوییم که تحصیلات بی اهمیت و غیر‌ضروری است؛ اما با اغراق درباره اهمیت آن هم مخالف هستیم. افراد تحصیلکرده زیادی وجود دارند که با وجود تحصیلات عالی در زمره افراد موفق محسوب نمی‌شوند. متقابلا، افراد زیادی هم وجود دارند که تحصیلات بالایی ندارند یا در دانشگاه معمولی درس خوانده‌اند؛ اما بسیار موفق هستند. به نظر شما دلیل این تناقض چیست؟
  • نظافت ساختمان، خطرات و عوارض

    بیماری‌های تنفسی، مشکلات بلع غذا، دردهای شدید گلو، بینی، سوزش مری، تهوع و استفراغ و دردهای شکمی از جمله عوارض استفاده نادرست مواد شوینده و پاک‌کننده است. بیشتر مسمومیت با شوینده‌ها از نوع استنشاقی است و استفاده از مواد سفید‌کننده در فضای بسته حمام و دستشویی به علت ایجاد گاز کلر، موجب تحریک راه‌های هوایی شده و علایم مسمومیت در افراد بروز می‌کند و سرفه، خس‌خس سینه و تنگی نفس به‌ویژه در افراد دارای زمینه بیماری‌های ریوی از جمله علایم مسمومیت با این مواد است. گاهی افراد برای پاکیزگی بیشتر سطوح از مخلوط وایتکس و ترکیبات اسیدی بسیار قوی مانند جوهر نمک استفاده می‌کنند که به علت برخی فعل و انفعالات شیمیایی موجب آزاد شدن بیشتر گاز کلر و در نتیجه شدت علایم مسمومیت می‌شود و در صورت بالا بودن سن و داشتن زمینه بیماری‌های ریوی و قلبی، می‌تواند منجر به مرگ شود.
  • راه‌های درمان خروپف

    خروپف کردن معمولا به‌عنوان منبع شوخی در فیلم‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این درحالی است که خروپف کردن می‌تواند منجر به داشتن خواب ضعیف در این افراد شود. همان‌طور که می‌دانید خروپف کردن، نه‌تنها خودشان را اذیت می‌کند بلکه افرادی که در کنارشان زندگی می‌کنند را نیز دچار مشکل خواهد کرد. خروپف کردن به‌خاطر آرامش عضلات در کام نرم (سقف دهان) زبان و گلو ایجاد می‌شود. بافت‌هایی که در گلوی شما وجود دارد می‌تواند وارد مرحله آرامش شود و همین امر مسیر هوایی را مسدود خواهد کرد و باعث ایجاد ارتعاش در آن می‌شود. هرقدر مسیر هوایی باریک‌تر باشد، ارتعاش شدیدتر خواهد بود و صدای خروپف کردن نیز بیشتر می‌شود. فاکتورهای متعددی در این امر دخیل هستند. شما می‌توانید از درمان‌های خانگی که در این مقاله بیان می‌کنیم برای درمان خروپف استفاده کنید.
  • ۱۰ نکته برای سفر با کروز

    تازه‌واردها و حتی کسانی که تجربه سوار شدن به کروز و سفر با آن را دارند اشتباهاتی مرتکب می‌شوند که همه چیز را به‌هم می‌ریزد. این اشتباهات می‌توانند در زمان رزرو بلیت کروز، یا زمان بارگیری یا زمانی که کروز در حال حرکت است رخ دهند. در مطلب زیر به ۱۰ مورد از این اشتباهات اشاره می‌کنیم.
  • بر مزار جهانگرد کاشانی

    روزی غیر تعطیل را برای سفر انتخاب کرده بودیم تا هم از ترافیک جاده‌ها دور بمانیم و هم بتوانیم اکتشاف‌های بیشتری داشته باشیم. صبح زود در یکی از میادین اصلی تهران جمع شدیم و بعد از رسیدن دوستان خواب‌آلودمان که کمی برنامه را عقب انداختند به راه افتادیم. ما می‌خواستیم اول به کاشان برویم، بعد قمصر را ببینیم و در نهایت برویم به امامزاده‌ای در «مشهد اردهال» که آرامگاه سهراب در آنجا قرار داشت. حوالی ساعت ۱۰ صبح به کاشان زیبا رسیدیم.
  • تعادل میان کار و زندگی

    اگر خواهان برقراری تعادل میان کار و زندگی شخصی خود هستید یا اینکه درگیر مشکلات کاری شده‌اید که زمان کافی برای خانواده خود ندارید، می‌توانید از تجربه و تحقیقات «نایجل مارش» که در سخنرانی معروفش در TED ارائه داد، بهره ببرید. مارش در حوزه تعادل میان کار و زندگی پژوهش‌هایی انجام داده بود که مشروح آن را در کتاب پرفروش خود به نام «Fat Forty and Fired» منتشر کرد. پس از انتشار این کتاب، مارش در یکی از مجموعه سخنرانی‌های «تد» شرکت کرد و خلاصه تجربیات خود را ارائه داد. او معتقد است ایجاد تعادل میان کار و زندگی شخصی بسیار مهم‌تر از آن است که آن را به کارفرما واگذار کنیم و باید با تغییراتی هر چند کوچک سبک زندگی بهتری برای خود ترسیم کنیم. در این گزارش نتیجه تحقیقات مارش و خلاصه‌ای از سخنرانی او را در چند پاراگراف خواهید خواند. ترجمه سخنرانی وی توسط گروه «موفقیت» و یکی از کاربران ایرانی TED در دسترس قرار گرفته است.
  • مانع‌زدایی از اشتغال زنان

    زنان بیش از نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند و بالقوه در پیشبرد و رسیدن به اهداف جامعه نقش موثری را ایفا می‌کنند. شاید برای همین است که نقش زنان در جامعه و فعالیت‌های اقتصادی به موضوعی غیرقابل انکار مبدل شده است. اگرچه در گذشته با وجود محدودیت‌هایی که برای زنان وجود داشت و موجب شده بود بیشترین گرایش شغلی به سمت‌وسوی سازمان‌های آموزشی باشد، اما امروزه هیچ دلیلی مبنی بر محدودیت زنان در ورود به بازار کار وجود ندارد. به همین دلیل شناسایی موانع ورود زنان به بازار کار از موارد مهمی است که سیاست‌گذاران باید مورد هدف قرار دهند. از طرفی تجربه سایر کشور‌ها در این خصوص می‌تواند به شناسایی موانع ورود زنان به بازار کار و مکانیزم مقابله با آنها کمک قابل‌توجهی کند. به نظر می‌رسد تعارض وظیفه‌ای به‌خصوص در سطح خانواده مهم‌ترین عاملی است که عدم اشتغال زنان به حد قابل قبول را توضیح می‌دهد. منظور این است که در سطح خانواده استقلال هویتی برای زنان وجود نداشته و همچنین عدم همکاری‌های لازم درخصوص کار‌های در منزل و درآمد‌زایی برای خانواده باعث می‌شود تا عملا قشر زنان انگیزه چندانی برای تلاش به یافتن شغل نکنند. در این گزارش مکانیزم تاثیرگذاری اجتماع و فرهنگ خانواده بر اشتغال زنان مورد تشریح قرار گرفته و تجربه برخی از کشور‌های موفق نیز ارائه شده است.
  • نقطه اصابت فشار مالی بر تغذیه خـانوار

    دسترسی به تمامی گروه‌های خوراکی، وابسته به درآمد ماهانه یک خانوار است. اینکه خانوارهای دهک‌های پایین هزینه‌ای، از چه بخشی از منابع خوراکی محروم می‌مانند، مساله‌ای است که سیاست‌گذار باید به آن توجه کند؛ چراکه اگر نقطه مغفول تغذیه‌ای در خانوارهای کم‌درآمد، جزو مواد خوراکی باشد که عدم دسترسی به آن موجب آسیب به سلامت خانواده شود، در ابعاد کلان نیز می‌تواند توسعه اقتصادی کشور را چند پله به عقب برگرداند. ویدا ورهرامی، زهره هوشمند و رضا یوسفی‌حاجی‌آبادی در یک پژوهش، به این موضوع پرداخته‌اند و کشش‌های درآمدی مواد غذایی خانوارهای استان تهران را مورد مطالعه قرار داده‌اند. آنها به این سوال پرداخته‌اند که آیا مصرف‌کنندگان با تغییر قیمت یک گروه، تقاضای گروه دیگر را به میزان زیادی تغییر خواهند داد؟
  • اصول موفقیت در زندگی شخصی و حرفه‌ای

    راه‌اندازی هر کسب‌وکار نو پایی همیشه با استرس و چالش‌های فراوان همراه است اما کارآفرینان می‌توانند با کنترل و مدیریت مناسب کار رضایت‌بخشی را ارائه دهند ولی متاسفانه همیشه کارها به‌طور صحیح پیش نمی‌رود. گاهی با وجود اینکه کسب‌وکار موفقیت‌آمیز است کارآفرین، شخصا احساس شکست می‌کند و رضایتمندی ندارد و با اینکه کسب‌وکار با سرعت معقولی در حال رشد و پیشرفت است از آسیب‌هایی که طی سال‌ها به خانواده، سلامتی، آرامش و تفریحات خود وارد کرده، سخت پشیمان است. بعضی اوقات، مدیران اجرایی مجبور شده‌اند به‌رغم جایگاه خود و موفقیت شرکت به‌خاطر رفتار سرمایه‌گذاران، شرکت را با احساس شکست فراوان ترک کنند. هرگز نگذارید کسب موفقیت بدون رضایت شخصی همراه باشد یا به ضرر فرد مورد علاقه‌تان تمام شود. برای این منظور، فقط لازم است مجموعه‌ای از اصول شخصی را رعایت کنید که راهنمای اصول هر کسب‌وکاری نیز است. این مقاله به بررسی نکات کلیدی و مهم در این رابطه می‌پردازد:
  • آمازون تهدیدی برای آینده خرده‌فروشی‌ها!

    زمانی که شرکت آمازون در ۲۲ ژانویه فروشگاه‌های بدون صندوق‌دار خود را در سیاتل باز کرد، سهام این شرکت ۵/ ۲ درصد افزایش یافت که اندکی بیشتر از افزایش ۴/ ۲ درصدی سهام آمازون بعد از خرید سوپرمارکت‌های زنجیره‌ای Whole Foods در ژوئن گذشته بود. آیا Amazon Go این پیام را ارسال می‌کند که اپلیکیشن‌های گوشی‌های هوشمند و کارت‌های مجازی جایگزین گیشه پرداخت قیمت کالا در فروشگاه‌ها خواهند شد؟
  • مدیران دنیای کار سال آینده را چگونه پیش‌بینی می‌کنند؟

    مهارت‌های شغلی که کارفرماها برای استخدام‌های جدید به‌دنبال آن هستند هر سال تغییر می‌کند. این یکی از بهترین روش‌ها برای شرکت‌ها است تا در عرصه رقابت جلوتر از همه باشند. محیط کار هم دائم تغییر می‌کند و کارفرماها به کارکنانی نیاز دارند که همگام با این تغییرات قدم بردارند. این یعنی مهارت‌های شغلی باید دائم پیشرفت کند. سالی که گذشت هم مثل هر سال دیگر مملو از شگفتی‌ها بود و مطمئنا سال پیش رو نیز خالی از رخدادهای غیرمنتظره نخواهد بود. اما این واقعیت همچنان پابرجا است که هر مدیر عاملی باید یک پیشگو باشد و براساس تجربیات گذشته و روندهای فعلی بهترین حدس‌ها را برای آینده داشته باشد. نشریه Fast Company با ۱۰ مدیر عامل در صنایع مختلف گفت‌وگو کرده تا پیش‌بینی‌های آنها را در مورد مهم‌ترین مسائل، ایده‌ها، چالش‌‌ها و تغییرات در سال جدید بداند.
  • تقاضای تازه‌وارد به بازار مسکن

    بازار معاملات خریدوفروش مسکن از آذرماه به‌طور کامل وارد فاز رونق شد و هم‌اکنون تنوع قابل‌ملاحظه‌ای از انواع متقاضیان خرید مسکن در این بازار مشاهده می‌شود. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، بازار معاملات مسکن اگرچه هنوز هم مانند ماه‌های گذشته که معاملات خرید‌وفروش ملک در فاز پیش‌رونق قرار داشت، عمدتا از ناحیه متقاضیان مصرفی هدف قرار گرفته و به‌رغم افزایش قیمت‌ها جوی غیرهیجانی بر آن حاکم است اما به تازگی گروه‌های جدیدی از متقاضیان به متقاضیان مصرفی اضافه شده‌اند که در یک نگاه کلی می‌توان از این وضعیت با عنوان بازگشت تقاضای سرمایه‌ای به بازار ملک نیز تعبیر کرد.
  • کارنامه طرح تفصیلی از چند زاویه

    کارشناسان شهری معتقدند یکی از مهم ترین نقاط ضعف عملکرد دوره گذشته مدیریت شهری عقب ماندگی از اهداف و افق پیش بینی شده در اسناد فرادست شهری است. در این راستا نیز مهم‌ترین سنجه بررسی میزان موفقیت یا عدم موفقیت در حوزه معماری و شهرسازی، را بررسی میزان موفقیت طرح جامع و تفصیلی کلانشهر تهران می‌دانند؛ طرح جامع جدید شهر تهران در سه سطح؛ طرح جامع شهر تهران – که چشم‌انداز و الگوی کلی توسعه شهر را تعیین می‌کند – (مصوب ۲۱ آبان‌ماه ۱۳۸۶)، طرح تفصیلی شهر تهران – که ملاک عمل برای استفاده از اراضی و ساخت‌و‌ساز است – (مصوب ۳۰ فروردین‌ماه ۱۳۹۰) و طرح‌های توسعه شهری تهران، شامل برنامه‌ها و طرح‌های موضعی و موضوعی – که پس از طرح‌های جامع و تفصیلی به‌عنوان اسناد پایه‌ای و مبنا برای ساماندهی توسعه و عمران شهری تهران و برنامه عملیاتی آن محسوب می‌شود – به تصویب رسیده است.
  • انحراف مدیریت بحران

    این نوشتار براساس این رویکرد تهیه شده است که در تبیین شرایط لرزه‌خیزی و اقدامات اساسی مورد نظر متخصصان مرتبط با زلزله و مدیریت ریسک، شاید موثر افتد. واقعیت مشهود آن است که در مدیریت بحران زلزله‌های اخیر، نکته‌ای که ظاهرا بیش از هر مورد دیگر، موجب حساسیت مدیران است، نشر اخبار در سطح عمومی، افکار عمومی، مطالب منتشرشده در سطح گسترده در فضاهای مجازی است و چنین برمی‌آید که با فروکش کردن موج مطالب پیرامون زلزله، امر مدیریت بحران نیز فروکش می‌کند، در واقع از ظاهر امر چنین برمی‌آید که مدیریت بحران در شکل انحرافی کنونی، یعنی مدیریت افکار عمومی و مطالب فضاهای مجازی و بعد آن، انگار موضوع به بوته فراموشی سپرده می‌شود.
  • کاربری خانه‌های خالی تغییر می‌کند؟

    شهرداری تهران بنا دارد با پیاده‌سازی ایده «تعیین کاربری جدید برای خانه‌های خالی» از ابزارهای قانونی در اختیار خود برای مقابله با احتکار مسکن استفاده کند. به گزارش «دنیای اقتصاد»،‌ حجت‌الله میرزایی، معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران از مطالعه این نهاد برای اجرای طرحی متفاوت در زمینه خانه‌های خالی خبر داد. در قالب این طرح تعیین کاربری جدید برای خانه‌های خالی به دو شکل «موقت» و «دائم» بر اساس اینکه ملک در چه منطقه‌ای واقع شده و مالک چه تصمیمی برای آن دارد، صورت خواهد گرفت.
  • نیم نگاهی به چراغ چشمک‌زن تبلت‌ها

    بخشی از بازار بزرگ سخت‌افزار که سال‌ها با گردش مالی در بخش تولید و فروش تبلت‌ها در گردش بود حالا مدتی است با سردی روبه‌رو است. هرچند برای تبلت دوستان استفاده از این کالا گزینه‌ای است که هیچ‌گاه کم‌فروغ نمی‌شود اما باید منتظر دگرگونی بازاری بود که پیش از این با بازار موبایل و لپ تاپ در رقابت بود. با این حال نگاهی هرچند کوتاه به محصولات این فناوری نشان از آن دارد که شرکت‌های بزرگ و صاحب نام تولیدکننده این محصول همچنان از اندیشه تحول در این صنعت غافل نمی‌شوند و توقف خط تولید آن گزینه‌ای روی میز نیست، نشانه‌ای که حاکی از آن است که خریداران این کالا همچنان نقش قابل‌توجهی در این بازار دارند. در ادامه به برخی راهکارها برای امنیت این دستگاه قابل حمل و پرکاربرد اشاره شده و سپس برخی از پرکاربردترین مدل‌های اندرویدی تبلت‌های حال حاضر در بازارهای دنیا معرفی شده است.
  • امکانات جالب اندرویدهای جــدید

    در نسخه‌های جدید اندروید علاوه‌بر ویژگی‌های ظاهری، قابلیت‌های جدیدی هم اضافه شده است که اغلب کاربران از آنها بی‌اطلاع هستند. اندروید در نسخه‌های اخیر تغییرات زیادی کرده است، به ‌طوری‌ که گاهی برخی امکانات آن از چشم کاربران دور می‌ماند. در هر نسخه‌ جدید از اندروید تعدادی ویژگی تازه به آن اضافه می‌شود. برخی از این ویژگی‌ها به سرعت در طرز کار ما با این سیستم‌عامل تاثیر می‌گذارند و برخی دیگر توجهی را به خود جلب نمی‌کنند. قابلیت‌های دیگری هم وجود دارند که بین دو دسته‌بندی فوق قرار می‌گیرند؛ یعنی ممکن است در ابتدا توجه ما را به خود جلب کنند، اما به تدریج در مصرف روزمره‌ ما از گوشی فراموش می‌شوند. مخصوصا وقتی که این قابلیت‌ها چندان در معرض دید نباشند، فراموش کردن آنها کاملا محتمل است. در اینجا بعضی قابلیت‌های از نظر دور مانده‌ اندروید یادآوری می‌شوند که احتمالا آنها را نمی‌شناختید.
  • چرا باید امسال خودرو بخریم؟

    بازار خودروهای داخلی و خارجی، این روزها در شرایط متفاوتی به سر می‌برد. به‌طوری‌که با نزدیکی به روزهای آخر سال و همچنین اوج‌گیری تقاضا، نوسان قیمتی شدیدی در بازار دیده می‌شود. اما همراه با افسارگسیختگی قیمت خودروها در پایان هر سال، باید نوسانات نرخ ارز را به روزهای آخر امسال نیز اضافه کرد. طی هفته گذشته نوسانات زیادی در قیمت ارزهای خارجی به‌وجود آمد هر چند دولت سریعا به ساماندهی آشفته بازار ارز پرداخت اما آنچه نوسانات ارزی از خود به جا گذاشت، روند صعودی قیمت‌ها در بازار خودرو بود، روندی که به اعتقاد برخی از کارشناسان شوک عجیبی به بازار وارد کرد.
  • صداهای غیرعادی خودرو را جدی بگیرید

    ایجاد سروصدا در خودروهای داخلی و چینی، واقعیت این روزهای صنعت خودرو کشورمان است. سرو‌صداهایی که نشان از بیماری خودرو دارد، این در شرایطی است که برخی رانندگان به‌راحتی از کنار آن می‌گذرند و برخی دیگر در پی درمان آن می‌روند. اما همانطور که گفته شد بیشتر مشتریان محصولات داخلی از صداهای غیرعادی خودروهای خود ابراز نارضایتی می‌کنند، حال آنکه گزارش ماهانه کیفی شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران نیز به وضوح سروصداهای غیرعادی خودروهای داخلی را به تصویر می‌کشد. اما همانطور که گفته شد بهتر است دارندگان خودروهای سواری در پی منشا سرو‌صداهای غیرعادی خودرو خود باشند؛ چراکه بی‌توجهی به این مقوله ممکن است دردسرهای زیادی ایجاد کند.حال به سراغ منشا صداهای غیرعادی خودرو می‌رویم.
  • محبوب، سربه زیر، جذاب

    نگاهی به سه خودروی هیوندای اکسنت مونتاژی، ام‌جی ۳۶۰ توربو و پژو ۳۰۱ نیوفیس که به‌عنوان سدان‌های ۷۵ تا ۱۰۰میلیونی قرار است سال ۹۷ متفاوتی را برای بازار خودرو رقم بزنند.
  • بازی‌دهنـده‌ عروسک هـم بازیگر است

    مریم اقبالی، در سال ۷۵ در رشته تئاتر عروسکی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد و از دوره دانشجویی کار حرفه‌ای خود را آغاز کرد. در سال ۷۸ با بهروز غریب‌پور در گروه خیمه‌شب‌بازی ایران همکاری کرد و سه‌سال بعد و در سال ۸۱ و همزمان با شکل‌گیری گروه آران، به این گروه پیوست. او در این مدت، در هشت اثر اپرای عروسکی رستم و سهراب، مکبث، عاشورا و... بازی‌دهنده عروسک بوده و عروسک‌هایی مانند تهمینه، لیدی مکبث، لیلی و نوفل سردار بوده است.در سال‌های اخیر مخاطبان از اپراهای عروسکی بهروز غریب‌پور استقبال کردند و همین نکته باعث شد که کارهای او بارها روی صحنه برود. شاید گفت‌وگو با یکی از کسانی که به عروسک‌ها جان می‌بخشد برای بسیاری از مخاطبان جذاب باشد. آدم‌هایی که دیده نمی‌شوند اما برای اینکه عروسک‌ها تاثیر‌گذار نقش بازی کنند از جان مایه می‌گذارند. این گفت‌وگو شاید به سوال‌های خیلی‌ها در این رابطه پاسخ بدهد.
  • برداشت دوم از قضیه اول

    فیلم سینمایی «برداشت دوم از قضیه اول» به کارگردانی پویان باقرزاده در گروه سینمایی هنر و تجربه اکران شد.
  • فلای مود

    نمایش «فلای مود» نوشته کامبیز نیک‌آمیز با اقتباسی آزاد از رمان شام با دوستان اثر دونالد مارگولیز و به تهیه‌کنندگی و کارگردانی علی کوچکخواه در تماشاخانه استاد مشایخی روی صحنه رفت.
  • بزرگداشت صادق تبریزی

    به مناسبت سالروز تولد زنده‌یاد صادق تبریزی مراسم بزرگداشت این هنرمند امروز پنج‌شنبه سوم اسفندماه از ساعت ۱۶ تا ۱۸ با سخنرانی آیدین آغداشلو، جواد مجابی و عباس مشهدی‌زاده و با حضور هنرمندان رشته‌های مختلف هنری در سالن اجتماعات موزه هنرهای معاصر برگزار می‌شود.
  • برای کامیون‌ها

    آلبوم «برای کامیون‌ها» دومین اثر مستقل ماکان اشگواری بعد از آلبوم «هجده» منتشر شد.
  • اجرا

  • گالری

  • اکران

  • هنر و تجربه

  • دکه مطبوعات

  • رد پای دو غریبه (فصل ۴ - بخش چهلم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.
بیشتر