شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

آخر هفته

  • بازخوانی تاریخ

  • کارنامه هاشمی

    شخصیت‌های تاریخ ساز به دوره زمانی طولانی برای قضاوت دقیق نیازمند هستند. چه بسا افرادی در دوره صدارت خود مورد لعن و نفرین قرار گرفتند، ولی تاریخ از آنها با نامی نیک یاد کرده است و چه بسا افرادی که در دوره صدارت خود با محبوبیت‌های گسترده مردمی روبه‌رو بوده‌اند، ولی نتایج مخرب سیاست‌های آنها پس از مدت‌ها آشکار شده است. می‌توان به مارگارت تاچر اشاره کرد که در دوره نخست‌وزیری خود به‌دلیل قطع یارانه شیر مدارس به «پیرزن شیردزد» معروف می‌شود، ولی پس از خود سبک مدیریتی جدیدی را به نام «تاچریسم» به ثبت می‌رساند. از آن سو می‌توان به دولت آدولف هیتلر اشاره کرد که در آغاز دوران خود یکی از محبوب ترین رهبران تاریخ اروپا بود، ولی جز ویرانی و جنگ از خود چیزی به یادگار نگذاشت.
  • عکس خبری

  • فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی؟

    همزمان با شدت یافتن ناآرامی‌های سیاسی در کشور و با افزایش فراخوان برخی از کانال‌های تلگرامی به حضور در آشوب‌های خیابانی، مقامات امنیتی تصمیم گرفتند تا با ایجاد محدودیت در برخی از برنامه‌های پیام‌رسان در فضای مجازی از آشوب بیشتر جلوگیری کنند.
  • جهان در سالی که گذشت

    این هفته سال ۲۰۱۷ در حالی به پایان رسید که جهان روزهای پرهیاهویی را از سر گذراند. روزهایی که یکی از پرآشوب‌ترین سال‌های دهه اخیر را رقم زد. جنگ، رسوایی‌های مالی و سیاسی و جنسی، پیروزی‌ غیرمنتظره‌ها در انتخابات و همه‌پرسی‌ها، خط و نشان‌های سیاسی و اقتصادی در عرصه بین‌الملل، برکناری و کناره‌گیری‌های اجباری سیاستمداران و ترور ازجمله تحولاتی بود که در سال گذشته شاهد آن بودیم.
  • سودای سیمرغ با ۲۵ فیلم برگزیده

    با اعلام نهایی اسامی فیلم‌های پذیرفته شده از سوی هیات انتخاب، سی و ششمین جشنواره فیلم فجر رسما کلید خورد. در‌حالی‌که نزدیک به یک ماه تا آغاز بزرگ‌ترین رویداد سینمایی ایران باقی مانده است، برخی حواشی ازجمله کنار گذاشته شدن برخی فیلم‌ها، صرف‌نظر کردن برخی از کارگردان‌ها از حضور در ماراتن سینمایی ایران در کنار بعضی شایعات تکذیب شده از حضور و اثرگذاری هیاتی از قوه‌قضائیه در انتخاب فیلم‌ها، دامنگیر جشنواره سی و ششم شده است.
  • دود تجمعات در چشم مسببان

    شاید زمانی که تجمعات روز پنج‌شنبه در مشهد در اعتراض به گرانی و برخی مشکلات معیشتی شکل گرفت مسببان آن هرگز تصور نمی‌کردند که دامنه این اعتراضات خیلی زود اغلب شهرهای ایران را فرا خواهد گرفت. تظاهرات محدودی که از مشهد شروع شد و سپس به برخی شهرهای استان خراسان سرایت کرد و از آنجا به بعد بود که با تغییر فاز شعارها از اقتصادی و معیشتی به سیاسی و اجتماعی، گستره تجمعات حتی به قم کشید تا خیلی‌ها را غافلگیر کند. از روز جمعه اما ماجرا شکل دیگری به خود گرفت و در پی فراخوان برخی از کانال‌ها در فضای مجازی و به بهانه همراهی با معترضان به مشکلات اقتصادی، تعداد افراد بیشتری در تهران و برخی شهرستان‌ها به خیابان آمده و تجمعات اعتراضی همزمان با تخریب اموال عمومی به‌صورت آشوب و اغتشاش درآمد.
  • اما و اگرهای طرح ترافیک جدید

    تغییر در شیوه اجرای طرح ترافیک تهران در شرایطی طی روزهای گذشته از سوی شهرداری مطرح شده که هنوز در کم و کیف و زمان اجرای آن اما و اگرهایی وجود دارد. براساس طرح پیشنهادی شهرداری تهران، صدور آرم طرح ترافیک از سال آینده به کلی منتفی شده و هر خودرویی که وارد این محدوده شود، باید عوارض خاص آن را بپردازد.
  • تغییر بودجه به نفع مردم؟

    درحالی‌که کلیات برنامه دخل و خرج سال آینده کشور در کمیسیون تلفیق به تصویب رسیده است، اما به‌نظر می‌رسد که لایحه پیشنهادی دولت برای تصویب در مجلس، مسیری پر فراز و نشیب در پیش‌رو دارد و احتمال تغییرات اساسی در جزئیات لایحه بودجه، دور از ذهن نیست. رشد ۶۰ هزار میلیارد تومانی درآمدها در لایحه بودجه سال ۹۷ که بخشی از آن قرار است از طریق افزایش بیشتر مالیات‌ها و نیزافزایش چندبرابری برخی عوارض تامین شود در کنار پیشنهاداتی برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی و حذف بخش زیادی از یارانه بگیران، انتقادات فراوانی را متوجه دولت دوازدهم کرد.
  • رفع محدودیت در بازار خودرو

    سرانجام با ابلاغ وزارت صنعت، معدن و تجارت، ثبت‌سفارش واردات خودرو در حالی از سر‌گرفته ‌شد که از تیرماه تاکنون به‌دلیل بسته‌بودن سامانه ثبت‌سفارش، تعادل میان عرضه و تقاضا از میان رفت و قیمت خودروهای وارداتی رو به گرانی گذاشت و با افزایش قابل ملاحظه‌ای مواجه شد.
  • بازارهای داخلی متاثر از ناآرامی‌ها

    اگرچه همزمان با روزهای پایانی هفته گذشته با توجه به افزایش تقاضا در بازار، نرخ دلار از مرز ۴۲۰۰ تومان عبور کرده بود اما ناآرامی در فضای سیاسی کشور کافی بود تا بازار ارزهای خارجی را ملتهب کند. از همین‌رو به‌دنبال بروز تجمعات و آشوب در شهرهای مختلف، حرکت‌های هیجانی و افزایش تقاضای محافظه‌کارانه قیمت دلار را به ۴۳۵۰ تومان در روز سه‌شنبه رساند.
  • آینده بدتر برای ترافیک تهران

    مدیران ترافیک تهران با تصمیم‌گیری «عجولانه» و پشت درهای بسته طرحی برای نحوه تردد خودروهای شخصی در معابر پایتخت تدوین کرده‌اند که خلاصه آن، با حذف محدودیت ورود به محدوده فعلی طرح ترافیک، بار تردد در ۱۰ بزرگراه را از سال آینده دو برابر می‌کند. شهرداری تهران در ابتدای دوره جدید با برگزاری یک نظرسنجی مردمی برای شناسایی مهمترین مشکل و چالش پایتخت‌نشین‌ها، خود نسبت به رنج و عذاب شهروندان در ترافیک آزاردهنده و آلودگی کشنده، اذعان کرد.
  • جشنواره‌ فیلم فجر یا مجمع الجزایر حواشی؟

    جشنواره فیلم فجر، مجمع‌الجزایر حاشیه‌هاست. هر سال پرده‌های تازه‌ای از حاشیه‌ها رو می‌شود. در دو، سه سال گذشته بیش از هر دوره‌ دیگری با رسانه‌ای شدن حاشیه‌های این جشنواره روبه‌رو شده‌ایم. از حذف فیلم‌ها به دلایل مختلف تا نادیده گرفتن برخی فیلم‌ها در داوری، از تغییر دادن نام برنده سیمرغ‌ها در روز آخر تا دعواهای صنفی کارگردان‌ها و تهیه‌‌کننده‌ها پیش چشم دوربین‌ها و رسانه‌ها.
  • رکوردشکنی غیرمنتظره دلار

    در‌حالی‌که روند بازار ارز آرام بود و قیمت تغییرات محدودی را تجربه می‌کرد، از روز شنبه دامنه نوسانات دلار افزایش یافت. در اولین روز هفته، دلار با ۳۵ تومان افزایش به قیمت ۴ هزار و ۲۴۰ تومان و روز دوم هفته با افزایش ۵۷ تومانی به قیمت ۴ هزار و ۲۹۷ تومان رسید. پس از این دو روز، روز دوشنبه دلار رشد کمتری را تجربه کرد و زیر مرز ۴ هزار و ۳۰۰ تومان باقی ماند. با این حال، با باز شدن بازارهای جهانی روز سه‌شنبه دامنه نوسانات بار دیگر افزایش یافت و دلار در مقاطعی از مرز ۴ هزار و ۳۵۰ تومان فراتر رفت. در این روز سکه تمام بهار آزادی نیز مرز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی را شکست. قیمت ثبت شده برای دلار در طول ادوار گذشته سابقه نداشت و قیمت سکه تنها در مقاطع کوتاهی از سال ۹۱ نرخ بالاتری را به ثبت رسانده بود.
  • سایه معیشت بر بودجه ۹۷

    کمیسیون تلفیق بودجه ۹۷، این روزها اصلی‌ترین رویکرد خود در بررسی این لایحه را بر «کاهش فشار بر معیشت مردم» قرار داده است؛ رویکردی که آثار آن در مواجهه با چند تبصره از لایحه بودجه قابل مشاهده است. شاید اصلی‌ترین آن تبصره‌ای است که به «افزایش قیمت حامل‌های انرژی» می‌پردازد و آن را به یکی از مناقشه برانگیزترین موضوعات بودجه ۹۷ تبدیل کرده است؛ تبصره ۱۸ که در میان افکار عمومی نیز بازخورد منفی داشت. با این همه دولت درباره این تبصره به ماده ۳۹ قانون برنامه ششم توسعه استناد کرده و می‌گوید مجلس، این اختیار را به دولت داد که تا سال ۱۴۰۰ قیمت حامل‌های انرژی را به ۹۰ درصد قیمت‌ها در فوب خلیج فارس برساند.
  • عملگرایی در برابر سنت

    دکتر سید‌محمود علیزاده طباطبایی علاوه‌بر اینکه طی سال‌های ابتدای انقلاب و دهه ۶۰ با آیت‌الله هاشمی از نزدیک آشنا بود، بعد‌ها به وی و مجموعا خانواده هاشمی نزدیک‌تر شد و مسوولیت وکالت ایشان و خانواده‌اش را برعهده گرفت. در این مصاحبه دکتر علیزاده طباطبایی به تلاش‌های آیت‌الله هاشمی در جهت مبارزه با افکار سنتی برخی گروه‌ها و فراست ایشان در بسیاری از بزنگاه‌های تاریخی اشاره می‌کند.
  • پرهیز از تصمیمات هیجانی و شتابزده

    برخی ابعاد زندگی سیاستمداران تراز اول کشور در فضای رسمی سیاسی متفاوت از چهره غیررسمی است. در این مصاحبه با یاسر هاشمی فرزند آیت‌الله هاشمی به بررسی نقش و جایگاه آیت‌الله هاشمی از دیدگاه یکی از نزدیکان ایشان پرداخته‌ایم. وجه تمایز ایشان با سایر سیاستمداران و رویکرد مخالفان در برابر سیره سیاسی و همچنین خلأ حضور آیت‌الله از موضوعاتی است که به بررسی آن پرداختیم.
  • هاشمی و معماری روابط تهران و ریاض

    «جیمز روزنا» دانشمند آمریکایی روابط بین‌الملل در چارچوب تئوریک خود برای تحلیل سیاست خارجی دولت‌ها برآن است که رهبران سیاسی در جهان سوم، نقش اساسی در سیاست‌گذاری‌ها دارند و بر شاخص های فردی راهبری به‌خصوص بر طرح ویژه فکری هر فرد تاکید دارد و آن را زمینه‌ساز رفتار کشورها در نظام بین‌الملل می‌داند. در واقع به‌طور مشخص «روزنا» یکی از عوامل اصلی شکل‌دهنده به سیاست خارجی یک بازیگر در نظام بین‌الملل را متغیر فرد(شخصیت تصمیم‌گیرنده) می‌داند. این متغیر به برداشت‌ها، تصورات و ویژگی‌های انحصاری تصمیم‌گیرندگان که سیاست خارجی را تعین و تحقق می‌بخشند، مربوط می‌شود.
  • قوت و ضعف آیت‌الله

    یک سال از درگذشت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی می‌گذرد، اما آنچه بیش از همه طی یک سال فقدان ایشان احساس می‌شود، آن است که الگوهای رفتاری و سیاستی آیت‌الله به سادگی فراموش‌شدنی نیست.
  • تغییر رهیافت تقابلی به رهیافت تعاملی

    مرحوم هاشمی رفسنجانی، یک نام در انقلاب اسلامی نیست بلکه یک نوع طرز تفکر معنادار و تعریف شده در بافت متن انقلاب اسلامی است. او به‌عنوان یکی از مهم‌ترین کنشگران در عرصه انقلاب اسلامی در تاریخ ملی ایرانیان با قضاوت‌های متفاوتی روبه‌رو بوده است و در آینده نیز این قضاوت‌ها ادامه خواهد داشت. اما همه این قضاوت‌ها در یک مخرج مشترک به سامان می‌رسد و آن، این است که او یک سیاست‌ورز و کنشگر بسیار تیزهوش، صبور، عملگرا و در عین حال دارای باورواره‌های اصیل تعریف شده خود بود.
  • هاشمی می‌توانست فضای کشور را آرام کند

    غروب ۱۹ دی سال ۹۵ انتشارخبری ایران را شوکه کرد. آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام درکمال ناباوری دراثر ایست قلبی درگذشت. پیکر او همان شب درگذشتش از بیمارستان شهدای تجریش به حسینیه جماران منتقل شد و شخصیت‌های سیاسی و مذهبی برای وداع با او راهی جماران شدند. دو روز بعد پیکر این مبارز قدیمی برای تشییع به دانشگاه تهران منتقل شد و مراسم تشییع پیکر او روز ۲۱ دی ۹۵ از جلوی دانشگاه تهران و با حضور گسترده مردم برگزار شد. پیکر آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در نهایت در جوار آرامگاه امام (ره) آرام گرفت. دراولین سالگرد درگذشت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی با حسن غفوری‌فرد استاد دانشگاه درمورد جایگاه و فقدان این یارقدیمی امام (ره) گفت‌وگو کردیم. غفوری‌فرد که سابقه وزارت نیرو را در سال‌های ۶۰ تا ۶۴ و ریاست سازمان تربیت بدنی و نمایندگی مجلس پنجم را در کارنامه خود دارد. غفوری‌فرد معتقد است در نبود شخصیتی چون آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی فضای سیاسی کشور خلأیی بزرگی را احساس می‌کند. او همچنین در این گفت‌وگوی کوتاه بر نقش موثر مرحوم هاشمی در آرام‌کردن فضای سیاسی کشور طی سال‌های گذشته تاکید کرد.
  • اولین دلیل شکست توسعه مدیریت سازمانی

    مایک مایت، مولف و مشاور مدیریت بیش از ۵۰۰ مدیر ارشد، در طی سال‌ها، همه انواع برنامه‌های توسعه مدیریت را مطالعه کرده است. او در مقاله حاضر، مساله ناراحت‌کننده‌ در مورد این برنامه‌های توسعه‌ای را این می‌داند که بیشتر این برنامه‌ها حتی به تحقق بخشیدن به آنچه برای آن طراحی شده‌اند؛ یعنی همان خلق مدیران بهتر، نزدیک هم نشده‌اند. در ستون امروز اولین دلیل شکست برنامه‌های توسعه مدیریت را از نگاه مایک مایت مرور می‌کنیم. او در این مقاله ۱۰ راهکار را مطرح می‌کند تا روی آنها تمرکز کنید و مطمئن شوید که برنامه شما تبدیل به یک قربانی دیگر نمی‌شود. براساس جامعه آموزش و توسعه آمریکا۲، کسب‌وکارهای ایالات‌متحده آمریکا بیش از ۱۷۰ میلیارد دلار خرج برنامه‌های آموزشی بر پایه مدیریت می‌کنند و بخش عمده این مبالغ، صرف «آموزش مدیریت» می‌شود. مساله این است: حالا که نوبت مدیریت ارشد شده، صنعت آموزش سال‌ها است که از کار افتاده است. شما مدیران را آموزش نمی‌دهید بلکه آنها را توسعه می‌بخشید - این تمایزی ظریف ولی مهم است که در بین مسائل دیگر گم شده است. آموزش مدیریت زنده و سر حال است درحالی‌که باید مدت‌ها پیش از این از بین می‌رفت.
  • هر کسی را بهر کاری ساخته‌اند

    شاید بسیاری از بحران‌هایی که امروز در کشور درگیر آن هستیم، مثل بحران آب، صندوق‌های بازنشستگی، ناکارآمدی یا امثالهم، همگی ناشی از این است که نتوانسته‌ایم در مقاطعی مدیران خوبی پرورش دهیم یا نسل جدیدی از مدیران شایسته را جایگزین نسل قبل کنیم و این پیامدها اکثرا ناشی از تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های نامناسب بوده‌ است که اکثرا توسط سیستم مدیریتی رخ‌داده‌است. از طرفی منابع جامعه کمیاب است و نیازها نامحدود، بنابراین موضوع اقتصاد و مدیریت همین است که این معادله را حل کند؛ یعنی منابع محدود را به نیازهای نامحدود به‌صورت مناسب تخصیص دهد؛ هم در بخش دولتی، هم خصوصی، هم سازمان‌های مردم‌نهاد؛ چراکه مجموعه این مدیران بازیگران دنیای حکمرانی به‌شمار می‌آیند و همین مدیران هستند که این منابع را تجهیز می‌کنند و تصمیم می‌گیرند و به اولویت‌ها تخصیص می‌دهند. بنابراین در اهمیت موضوع مدیریت و پرورش مدیران، همین بس که سرنوشت توسعه جامعه را، توفیق در پرورش و انتخاب مدیران شایسته رقم می‌زند. درخصوص چگونگی رسیدن به این توفیق اما، به‌جای آزمون‌وخطا –که تحمیل هزینه‌های پی‌درپی در برخواهد داشت– باید به سمت مدیریت علمی در سازمان‌ها حرکت کنیم. این اتفاق هم زمانی محقق خواهدشد که تبدیل به مساله‌ای عمومی شود.
  • وقتی از شایستگی مدیران می‌گوییم دقیقا از چه سخن گفته‌ایم؟

    دنیای مدیریت و پیچیدگی‌هایی که کسب‌و‌کارها دارند، دقیقا در یک چارچوب خشک و محدود قرار نمی‌گیرد. آنچه امروز در دنیا به‌عنوان استانداردهای مدیریتی یا معیارهای شایستگی شناخته‌ می‌شود، در حکم خط‌کش شایستگی نیست و پیش از استفاده باید در هر زیست‌بومی بازتعریف شود تا افراد براساس آن مورد آزمون قرار بگیرند، انتخاب شوند و برنامه‌هایی برای توسعه و پرورش آنها طراحی شود. این استانداردها عمدتا بر این مبناست که هر سازمانی به فراخور نوع کسب‌و‌کار و فضای حاضر، باید شایستگی‌های مقتضی مدیرانش را تعریف کند، سپس براساس ابزارهایی شبیه‌سازی‌شده و فناوری‌های مدیریتی آن را مورد سنجش قرار دهد و نتایج را برای تصمیم‌گیری و انتخاب به کار گیرد. بنابراین این استانداردها و شاخص‌ها را نمی‌توان به شکل جهانی و تغییرناپذیر فرض کرد.
  • چالش‌های توانمندسازی مدیران

    دکتر محمد‌حسن حسن‌پور، مشاور توانمندسازی کانون ارزیابی و توسعه شرکت مادر تخصصی توانیر و مجری برگزاری پنل همایش شناسایی و پرورش مدیران آینده، از تجارب عملی خود درخصوص پیاده‌سازی کانون‌ها در سازمان‌های دولتی حال حاضر کشور می‌گوید.
  • برنامه‌های توسعه عامل بی‌برنامه بودن اقتصاد

    حتما شما نیز تاکنون در اخبار و رسانه‌ها عنوان «برنامه‌ توسعه» را شنیده‌اید. برنامه‌هایی که چشم‌انداز پیش‌روی کشور را در ۵ سال آینده برنامه‌ریزی کرده و هدف دولت و مجلس نیل به اهداف تعیین شده در آن است. برای مثال در برنامه دوم هدف اصلی تلاش در جهت تحقق عدالت اجتماعی و تربیت نیروی انسانی بود یا در برنامه پنجم توسعه، هدف اصلی برخورداری نیروی انسانی از دانش فنی، رشد کشور در تکنولوژی و رسیدن به جایگاه اول اقتصادی در سطح منطقه آسیای جنوب‌غربی (شامل آسیای‌میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشورهای همسایه) است. اما چرا تاکنون این برنامه‌ها توفیق چندانی نداشته‌اند؟ چرا به‌رغم تجربه دوران‌های طلایی در اقتصاد کشور که قیمت نفت در بازارهای جهانی به‌شدت بالا رفت، کشور نتوانست مسیر عبور از فقر تکنولوژیکی و تولید را طی کند؟ چرا تنها در برنامه سوم توسعه که تورم تعیین شده با مقدار محقق شده آن، تقریبا هم‌خوانی داشت در سایر برنامه‌ها آنچه تصمیم‌سازی شده بود عملی نشد و تنها ویترینی زیبا از چشم‌انداز آینده بی‌رونق شکل گرفت؟
  • مسکن پربازده‌ترین سرمایه‌گذاری

    هر فرد در طول دوران زندگی خود همواره برای زندگی بهتر در آینده یا مقابله با حوادث پیش‌بینی نشده، بخشی از درآمد فعلی خود را مصرف نمی‌کند. به این بخش از درآمد که مصرف آن به آینده موکول می‌شود، پس‌انداز گفته می‌شود. اما اقتصاد برای پس‌اندازها نیز طرح و برنامه‌ای دارد تا هم پس‌اندازکنندگان در آینده متضرر نشوند و هم منابع اندوخته شده در اقتصاد کشور به‌کار گرفته شود. حالتی که در آن از پس‌انداز شما در فعالیتی استفاده می‌شود و از درآمد حاصل از آن، میزانی به شما پرداخت می‌شود، سرمایه‌گذاری گفته می‌شود. به بیان ‌دیگر اصولا اقتصاد سیستم خود را به‌گونه‌ای طراحی کرده که همواره پس‌اندازهای کل افراد معادل سرمایه‌گذاری کل آنها در اقتصاد است.
  • آلودگی هوا در چین بیش از پیش کشته می‌گیرد

    اینکه در زمستان‌های سرد پکن، پایتخت چین، مردمی با ماسک‌هایی بر صورت ببینیم که در خیابان‌های این شهر تردد می‌کنند به امری عادی تبدیل شده است. پکن از آلودگی هوای جدی رنج می‌برد و این آلودگی جان ۲۱.۵ میلیون نفر از ساکنان این شهر را تهدید می‌کند. تخمین زده می‌شود در سال ۲۰۱۵، بیش از ۱/ ۱ میلیون نفر در چین در اثر آلودگی هوا جان خود را از دست داده‌اند و در نتیجه این کشور بیشترین آمار مرگ و میر در اثر هوای سمی و آلوده را دارد. در مطالعه اخیر که توسط مدرسه محیط‌زیست دانشگاه نانجینگ صورت گرفته است ذرات ریز موجود در هوا می‌توانند مسوول ۳۰ درصد همه مرگ‌و‌میرها در این کشور باشند. عوامل مختلفی به‌عنوان علل این آلودگی سمی شناخته شده‌اند. بین آنها، مصرف زغال‌سنگ به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ عامل شرکت‌کننده، شناخته‌شده‌تر از بقیه است. به این علت، با سوخت زغال‌سنگ بیشتر برای اهداف گرمایشی، این دود طی زمستان بدتر می‌شود. در حال حاضر حدود پانصد میلیون نفر در چین با این آلودگی مواجه هستند. دولت چین به مساله آلودگی هوا که به یک بحران بزرگ در این کشور تبدیل شده است، واقف است. در گشایش کنگره حزب کمونیست چین که در ماه اکتبر برگزار شد، رئیس‌جمهوری این کشور، شی جین‌پینگ، که جایگاه خود را برای پنج سال بعدی محکم کرده است، در مورد این آلودگی مرگبار در سخنرانی خود سخن گفت و تصریح کرد که هدف او تا پایان نیمه دوم سال ۲۰۲۲ حذف این نوع آلاینده‌ها است.
  • پایان هدر رفت مواد غذایی در تسکو

    فروشگاه خرده‌فروشی بریتانیایی تسکو (Tesco) پس از والمارت، دومین شرکت خرده‌فروشی جهان بر پایه میزان درآمد سالیانه شناخته می‌شود. این غول خرده‌فروشی در نظر دارد برنامه‌ای را دنبال کند که بر اساس آن تا پایان فوریه ۲۰۱۸ هیچ ماده غذایی مصرفی هدر نخواهد رفت. دیو لویس، مدیر ارشد اجرایی این شرکت به دیلی‌تلگراف گفته است که سال‌ها است هدررفت غذا مشکل بزرگی برای جوامع بشری بوده است اما او از برنامه‌هایی برای ۲۶۵۴ فروشگاه خود رونمایی کرد.
  • پویش سبز

    در هفته دوم دی ماه ۱۳۹۶ مانند هفته‌های گذشته تلاش می‌کنیم با انتشار قرار سبز، رسانه‌ای برای تمام فعالان محیط‌زیست کشور باشیم.
  • سه گام مهم برای تقویت هوش هیجانی

    هوش‌هیجانی، هوشی است که به شما توانایی شناخت همه هیجانات، مدیریت آنها و کنترل رفتارهایتان را می‌دهد. بسیاری از افراد می‌گویند که خیلی احساساتی هستند، خیلی هیجان‌زده هستند، نمی‌دانند حالشان چطور است، نمی‌دانند چرا به حالی خاص دچار هستند، نمی‌توانند استرس یا خشم خود را مدیریت کنند، نمی‌توانند رفتار‌های احساسی خود را کنترل کنند و... پاسخ این سوال‌ها و راهکار‌های تغییر در تقویت هوش هیجانی است. هوش‌هیجانی در واقع چیزی است که جامعه امروز ما شدیدا به آن نیاز دارد. علاوه بر اینها، تقویت هوش‌هیجانی زندگی شما را در همه ابعاد زندگی تغییر می‌دهد زیرا با تغییر دیدگاه‌ها، باور‌ها و رفتار‌های شما همراه است.
  • چگونه انتخاب بهتری داشته باشم؟

    بخش بزرگی از زندگی ما براساس انتخاب‌های ما رقم می‌خورد، بنابراین بسیار مهم است که انتخاب، انتخاب‌گر بودن و انتخاب کردن را هرچه زودتر یاد بگیریم و از کنار آن سریع و ساده نگذریم. اگر هنر و آگاهی لازم برای انتخاب کردن را نداشته باشیم، دست به انتخاب‌های نادرست یا نامناسب زده و زندگی را برای خود سخت می‌کنیم. در این مقاله ابتدا می‌خواهیم تعریف کوتاهی از سه واژه انتخاب، انتخاب‌گر و انتخاب کردن را به شما ارائه دهیم، سپس موارد مهم برای کسب مهارت انتخاب را برای شما شرح دهیم:
  • بایدها و نبایدهای استفاده از چای سبز

    خواص چای سبز به قدری است که در یک عبارت می‌توان آن را درمان تمام بیماری‌ها و راهی برای زیبایی و تناسب اندام معرفی کرد. در کنار خواص مضرات چای سبز را بشناسید. چای سبز نوعی چای است که از جوانه‌ها و گلبرگ‌های تازه گیاه چای به دست می‌آید. در فرآیند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت می‌پذیرد. چای سبز انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد.
  • گوشت گاو عامل ابتلا به ۱۶ بیماری

    ابوعلی‌سینا ۱۶ بیماری مهلک را به مصرف «گوشت گاو و گوساله» مرتبط می‌داند؛ مصرف گوشت گاو و گوساله عامل مرگ‌های ناگهانی به سبب انسداد و صعود بخار غلیظ به سوی قلب و مغز است. ابوعلی‌سینا ۱۶ بیماری مهلک را به مصرف «گوشت گاو و گوساله» مرتبط می‌داند که نخستین آن، سرطان و دوم مالیخولیا (معادل اسکیزوفرنی امروز) و سوم بواسیر (هموروئید) است، گوشت گاو موجب افزایش غلظت خون شده و برای کبد بار سنگین دارد. گوشت گاو سبب تیرگی پوست، حالت‌های عصبی و افسردگی، وسواس، واریس، بزرگ شدن طحال و... می‌شود. مصرف گوشت گاو و گوساله عامل مرگ‌های ناگهانی به سبب انسداد و صعود بخار غلیظ به سوی قلب و مغز است همچنین مصرف این گوشت باعث بواسیر و واریس می‌شود. از بین گوشت‌ها، بهترین گوشت برای مصرف، گوشت گوسفند است که طبع آن گرم و‌تر و معتدل است؛ بهترین شیوه مصرف گوشت نیز آبگوشت است.
  • گشت کوتاه در بزرگ‌ترین‌ جزیره ایران

    لابه‌لای تمام شلوغی‌های زندگی، هفته گذشته فرصتی دست داد تا سفری دو روزه به جزیره‌ زیبای قشم داشته باشم. اگرچه تنها توانستم بخشی کوچک از جزیره را ببینم اما در همین زمان محدود، آنقدر دیدنی و گفتنی‌ها پیش آمد که تصمیم گرفتم در سفرنامه‌ای آن‌را با شما در میان بگذارم.
  • بهترین نقاط جهان برای پرواز کردن

    اگر احساس کردید امروز می‌خواهید از جایی بپرید و پرواز کنید، این لیست به شما کمک می‌کند بهترین جای ممکن را پیدا کنید. شاید نپال را انتخاب کردید و هیمالیای مقدس را زیر پا گذاشتید. یا شاید امارات را انتخاب کردید و کویر را زیر پایتان دیدید. اگر نیوزلند، سوئیس و آمریکا را انتخاب کنید، آلپ و جزایر رنگارنگ را خواهید دید که زیر پایتان حرکت می‌کنند. همه چیز بستگی به انتخاب شما دارد. در نهایت این شمایید بالاتر از همه چیز پرواز خواهید کرد.
  • تغییرات دخل و خرج خانوار در ۵ سال

    بودجه خانوار شامل درآمد‌ها و هزینه‌های(دخل و خرج) خانوار است. منظور از درآمد کلیه وجوه نقد و غیرنقدی است که در عوض کار انجام شده، سرمایه به کار رفته و یا از طریق منابع دیگر به خانوار تعلق می‌گیرد. منظور از هزینه ارزش پولی تمام کالا‌ و خدماتی است که توسط خانوار برای دوره جاری یا آینده تهیه شده است. بنابراین بررسی بودجه خانوار هم به لحاظ ترکیب هزینه‌ها و درآمد‌ها در مقطع زمانی خاص و هم بررسی تغییر آن در گذر زمان اهمیت قابل توجهی دارد. به عبارت دیگر بررسی این متغیر‌ها در گذر زمان می‌تواند اثرپذیری سفره خانوار را از متغیر‌های کلیدی اقتصاد کلان مورد سنجش قرار دهد. سنجش این اثرپذیری نه تنها برای خود خانواده‌ها به منظور اصلاح الگوی مصرفشان مهم است بلکه مسیر سیاست‌گذاری را به‌طور موثرتری به سیاست‌گذاران عمومی نشان می‌دهد. در ادامه تغییر ترکیب سبد هزینه‌ای و درآمدی خانوار نمونه ایران برای سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۴ مورد بررسی قرار گرفته است.
  • گام‌به‌گام با مدیریت مالی خانواده

    بسیاری از مشکلات مالی شایع در خانواده‌ها به سوءمدیریت مالی مربوط می‌شود. خانواده برای جلوگیری از بروز مشکلات مالی یا حتی پایان دادن به این‌گونه از معضلات، باید برنامه‌ریزی مالی مدونی را آغاز کند. همان‌طور که مشخص است، مشکلات مالی قادرند بر تمامی جوانب خانواده اثرات منفی بگذارند؛ از تحصیلات فرزندان گرفته تا بازنشستگی. بنابراین ضرورت برنامه‌ریزی مالی از همه نظر برای خانواده قابل لمس است. زمان مناسب برای آغاز پروسه مدیریت مالی همین حالا است و مراحل مختلف این عملیات خانوادگی بنا به توصیه بسیاری از کارشناسان امور مالی مشخص شده است. به‌منظور آغاز عملیات، صورت‌حساب‌های مالی خود را گردآوری کنید. یکی از مهم‌ترین جوانب مدیریت مالی برآورد بودجه و تنظیم دقیق آن است. داشتن بودجه مشخص به شما کمک می‌کند تا بدانید هرماه چقدر می‌توانید خرج کنید و سقف مخارج شما تا چه اندازه‌ای مجاز خواهد بود. در اولین گام به سمت مدیریت مالی، تمام اطلاعات موردنیاز، شامل صورت‌حساب‌های بانکی، چک‌های پرداختی، قبض کارت‌های اعتباری، قبوض ساختمان و فهرست بدهی‌ها و بستانکاری‌ها را گردآوری کنید. سپس بودجه ماهانه خود را با دقت و صرف زمان کافی مشخص کنید تا سقف مخارج و درآمدهای ماهانه‌تان معین شود. هرچقدر جزئیات بیشتری را مشخص کنید، بودجه‌تان دقیق‌تر خواهد بود.
  • دلایل ضرورت تدوین یک بودجه شخصی

    بودجه دولت در هفته‌های گذشته، محل بحث بسیاری از محافل رسانه‌ای بوده است. البته این بار، به مدد رسانه‌های دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی بحث تنها در سطح کارشناسی نبوده و تمامی مردم در این مبحث شریک بوده‌اند. این سیل توجه به بودجه دولت، می‌تواند بهانه‌ای باشد تا بودجه‌ شخصی نیز مورد توجه عموم قرار گیرد. شاید هنوز بسیاری از افراد جامعه، چندان اعتقادی به بودجه‌ریزی شخصی برای خود نداشته باشند، اما تجربه نشان می‌دهد که مزایای قابل توجهی در صورت داشتن یک بودجه مشخص، نصیب افراد خواهد شد. مخصوصا در شرایط اقتصادی موجود، بودجه‌بندی از هر زمان دیگری مهم‌تر است. اگر می‌خواهید شما و خانواده‌تان، امنیت مالی را تجربه کنند، تبعیت از بودجه تنها پاسخ این نیاز است. در این نوشته، ۶ دلیل محکم از سوی کارشناسان مالی آورده شده است که هر شخص باید یک بودجه برای خود بسازد و به آن پایبند باشد.
  • راهکارها و موانع تشکیل یک تیم موفق

    ساختن یک تیم موفق، کاری فراتر از پیدا کردن گروهی از افراد است که ترکیب مناسبی از مهارت‌های حرفه‌ای را داشته باشند. مصاحبه با بیش از ۵۰۰ مدیر کسب‌وکار نشان داده رویکرد آنها در مورد پرورش یک تیم کاری قوی می‌تواند به زمینه‌چینی برای تشکیل یک تیم بهره‌ور که توان برقراری ارتباط، همکاری و نوآوری در یک جو اعتماد و احترام دوجانبه را داشته باشند کمک کند.
  • نکات آموزنده آمازون برای شرکت‌های نوآور

    همه ما شرکت تجارت الکترونیک آمازون را در آمریکا می‌شناسیم. شرکتی که جف بزوس آن را در سال ۱۹۹۴ در شهر سیاتل تاسیس کرد. آمازون که در ابتدا با فروش آنلاین کتاب کارش را آغاز کرد، اکنون کتاب، بسته‌های نرم‌افزاری، پوشاک و بسیاری چیزهای دیگر را در فروشگاه‌های اینترنتی خود عرضه می‌کند. میزان سوددهی آمازون به حدی بوده که ثروت مالک آن با رسیدن به ۱۰۰ میلیارد دلار به رکوردی جدید در میان ثروتمندان جهان دست یافته است. در هر صورت جای شکی نیست که آمازون یکی از غول‌های صنایع آمریکا و جهان است. با توجه به موفقیت چشمگیر این شرکت، کاملا مشخص است که آنها موفقیت‌شان را مرهون چندین نکته بزرگ هستند. گرچه بدون شک هزاران دلیل متفاوت وجود دارد که این شرکت به غول کنونی تبدیل شده است؛ اما امروز ما نگاهی به ۵ دلیلی خواهیم انداخت که سایر شرکت‌ها می‌توانند از آمازون بیاموزند.
  • سه روند که فعالیت‌های بازاریابی را در سال ۲۰۱۸ شکل می‌دهند

    به قدرت واقعی کسب ‌و کار خود فکر کنید. چگونه می‌توانید افراد جدید را به برند خود جذب کنید؟ اکنون که سال ۲۰۱۷ رو به پایان است، زمان تفکر و بررسی است که در این سال به چه میزان از نوآوری‌های بازاریابی بهره برده‌اید. در این‌خصوص می‌توان به برخی از روندهایی که انتظار افزایش انفجاری از آنها را داشتیم اما به این افزایش نرسیدند، اشاره کرد.
  • ماه رشدساز بازار مسکن

    شروع رونق معاملات مسکن در تهران با رشد فروش آپارتمان‌های میانسال همراه شده است. بازار معاملات مسکن در آخرین ماه پاییز با رشد بیش از ۵۰ درصدی در میزان خرید و فروش آپارتمان، وارد فاز رونق شد. در آذر ماه امسال تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در شهر تهران به ۱۷ هزار و ۸۰۰ واحد رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲/ ۵۰ درصد افزایش پیدا کرد. در این ماه، مطابق آمارهای بانک مرکزی از تحولات بازار ملک شهر تهران، میانگین قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی به ۵ میلیون و ۹۰ هزار تومان رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۹/ ۱۴ درصد افزایش نشان می‌دهد.
  • ضوابط ایمن‌سازی لرزه‌ای در سه گروه ساختمانی

    ایمن‌سازی ساختمان‌های مختلف در برابر زلزله موضوعی است که از سال‌های دور تاکنون همواره مورد توجه بوده است؛ طوری که در هر دوره‌ای متناسب با افزایش اهمیت ارتقای ایمنی و سطح مقاومت ساختمان‌ها در برابر زلزله، ضوابط مربوط به ایمن‌سازی لرزه‌ای در گروه‌ها و انواع مختلف ساختمانی طراحی و تدوین شده است.
  • نقص طرح جامع ایمنی پایتخت

    «دنیای‌اقتصاد» در گفت‌وگویی کوتاه با محمود قدیری معاون عملیات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران، فاصله شهر تهران با استانداردهای جهانی در حوزه ایمنی و مدیریت بحران را مورد بررسی قرار داده است. این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید:
  • ابهامات طرح ترافیک جدید در پایتخت

    یک کارشناس برنامه‌ریزی شهری معتقد است ایده‌های مطرح شده برای بازنگری در طرح ترافیک در سال ۹۷ آرمان‌گرایانه بوده و با توجه به مدت‌زمان اندک باقی‌مانده تا شروع سال جدید، زمینه عملیاتی شدن آن وجود ندارد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، شهرام جباری‌زادگان با اشاره به اینکه طرح ترافیک با مختصات جدید، قبل از اینکه برنامه‌ای اجرایی و عملیاتی باشد، ایده‌ای آرمان‌گرایانه است و به همین دلیل در ذهن من به‌عنوان یک شهروند، سوالات متعددی در مورد اجرای آن وجود دارد که باید پاسخ داده شود.
  • جذاب‌ترین بازی‌های سال ۲۰۱۸

    بازی‌های کامپیوتری محبوبیت بسیاری میان کاربران داشته و یکی از سودآورترین صنعت‌های موجود هستند. همین موضوع نیز باعث شده تا کمپانی‌های بزرگ با شناخت سلایق کاربران، به فکر توسعه عناوینی متفاوت باشند. سایت گجت نیوز لیستی از بهترین بازی‌های سال آینده را آماده کرده که در ادامه با آنها آشنا می‌شوید.
  • ساده‌ترین راهکارهای افزایش سرعت گوشی‌های‌ اندرویدی

    احتمالا برای شما هم پیش آمده است بعد از مدتی کار کردن با گوشی اندرویدی مدام برنامه‌ها هنگ کنند یا با خطاهای زیادی حین کار با برنامه‌ها روبه‌رو شوید. اگر این‌گونه است می‌توانید در اینجا با شیوه‌های برطرف کردن مشکل کاهش سرعت پلت‌فرم اندروید را مرور کنیم. کاهش سرعت در محیط پلت‌فرم یک گوشی‌ اندرویدی بعد از گذشت مدت زمان خاصی طبیعی است، چراکه اندروید یک پلت‌فرم وابسته به سخت‌افزار است و دسترسی به قابلیت‌های بیشتر مستلزم دسترسی به منابع سخت‌افزاری جدید است. برای مثال اپلیکیشن‌ها با کمی تاخیر اجرا می‌شوند یا در هنگام شماره‌گیری، گوشی در برنامه خاصی گیر می‌کند یا اینکه کاربران نمی‌توانند به تماس‌های خود پاسخ دهند. این بخشی از مشکلات متداولی است که کاربران پس از مدت زمان کوتاهی استفاده از گوشی‌های اندرویدی با آنها مواجه می‌شوند. البته خوشبختانه از آنجا که اندروید یک پلت‌فرم متن‌باز محسوب می‌شود، با به‌کارگیری برنامه‌های مختلف و استفاده از روش‌هایی که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد، می‌توان تا حدود زیادی این مشکلات را برطرف کرد و باعث افزایش سرعت گوشی‌ اندرویدی شد.
  • بازار وارداتی‌ها پس از بازگشایی ثبت‌سفارش

    دستورالعمل واردات خودرو درحالی بعد از هفت ماه بسته ماندن سایت ثبت‌سفارش طی هفته جاری از سوی هیات دولت ابلاغ شد که فعالان بازار اجرای آن را موجب تغییرات جدی در بازار خودروهای خارجی عنوان می‌کنند. دستورالعملی که به گفته فعالان بازار خودروهای وارداتی موجب تغییر جغرافیای بازار خواهد شد. از نکات تازه در این دستورالعمل افزایش تعرفه واردات و تعیین سقف ۴۰ هزار دلار برای ورود خودرو به کشور است.
  • بحران استاندارد‌سازی محصولات قدیمی؟

    سازمان ملی استاندارد طی هفته جاری در حالی با انتشار لیستی، از توقف تولید برخی خودروها به‌دلیل عدم پاس کردن استانداردهای مورد نظر این سازمان خبر داد که به گفته کارشناسان اراده سازمان ملی استاندارد در این زمینه از یکسو تبعات منفی برای خودروسازی کشور دارد و از سوی دیگر می‌تواند نقطه عطفی در تولید محصولات با کیفیت شود. ماجرا به ارتقای استانداردهای داخلی و به تبع آن، حذف برخی خودروهای پرتیراژ داخلی برمی‌گردد.
  • جدال با تلخی سرنوشت

    هاچ‌بک‌ها با همه ویژگی‌های خوب‌شان با افت فروش شدیدی در بازار روبه‌رو شده‌اند و پیوسته تنوع‌شان کمتر می‌شود. در واقع هرگز فروش کلاس هاچ‌بک‌ها به این بدی نبوده و شاید هرگز هم از این بدتر نشود. از بین سه واردکننده اصلی خودرو به کشور یعنی رنو، تویوتا و هیوندای، هیچ‌کدام خودرویی در این کلاس برای فروش ارائه نمی‌کنند و تنها میتسوبیشی، کیا و یکی دو شرکت گمنام خودروهایی در کلاس هاچ‌بک را به خریداران ایرانی عرضه می‌کنند. این بین در میان گالری‌های سطح شهر رقابتی کوچک اما جذاب بین دو هاچ‌بک وارداتی ۲۰۱۶ با یک نمونه مونتاژ ایران مدل ۲۰۱۷ در گرفته که توجه به آن می‌تواند نکات جالبی را با خود داشته باشد. این سه خودرو که از محصولات قدیمی بازار جهانی بوده و دو نمونه از آنها در نسل جدید، مدتی است راهی بازار جهانی شده‌اند از جمله اتومبیل‌هایی هستند که فروشی موفق و محبوبیتی بالا را در هر نسل تجربه کرده و برخی از آنها در بازار کوچک ایران به رکوردهای بالایی در سهم بازار دست یافته‌اند. این سه خودرو که به ترتیب قیمت، تویوتا یاریس ۲۰۱۶، کیا ریو ۲۰۱۶ و هیوندای آی ۲۰ مدل ۲۰۱۷ هستند در بازه قیمتی ۱۰۰ تا ۱۲۵ میلیون تومان سالانه فروشی بین ۵ تا ۱۰ هزار دستگاه داشته که در عین نشان دادن جایگاه فعلی کلاس خودروهای هاچ‌بک در بین خریداران، سلطه اتومبیل‌های شاسی‌بلند را به خوبی نشان می‌دهد. مقایسه ما اما تنها در پی رسیدن به این سوال است که برای خرید یک هاچ‌بک متوسط و مدرن چه مواردی را باید مدنظر داشت و خرید کدام مدل با توجه به سطح امکانات و قیمت و برند سازنده نتیجه بهتری برای خریداران به همراه خواهد داشت؟
  • مردم تلویزیون‌گریز شده‌اند

    علی بـــــــهادر متولد ۱۳۳۹ فیلمساز دارای مدرک کارشناسی در رشته کارگردانی از دانشکده صدا و سیما و کارشناسی ارشد در رشته ادبیات نمایشی است. وی بیش از سه دهه است که در ساخت مجموعه‌های مستند، مستند داستانی و سریال‌های تلویزیونی در قالب تهیه‌کننده، کارگردان و مجری طرح فعالیت دارد. کارگردانی سریال‌های بهترین تابستان من، عشق سال‌های جنگ و شب هزار و یکم، فیلم‌های داستانی آن شب،تله فیلم قدم‌زدن در بهشت، گردنبند و تهیه کنندگی و کارگردانی فیلم سینمایی ویدئویی شاهزاده و گدا، مستندهای نوروز در تاجیکستان، نوروز در ازبکستان، نوروز در قزاقستان و نوروز در ترکمنستان و... بخشی از آثار پر تعداد علی بهادر در حوزه‌های تخصصی اوست. گفتنی است سریال بهترین تابستان من، همان سریالی است که برای نخستین بار علی صادقی را به دنیای بازیگری معرفی کرد.
  • کتاب‌هایی فراتر از اکنون

    برخی آثار فارغ از زمان و مکان راه خود را در دل تاریخ پیش می‌گیرند به نحوی که در هر دوره‌ای با خواندن آنان این گمان می‌رود که برای همان لحظه نوشته شده‌اند؛ چنین خصوصیتی از یکسو به نهاد ثابت بشری وابسته است و از سوی دیگر به تکرار وقایع تاریخی و اجتماعی. این هفته نگاهی می‌اندازیم به سه اثر از این گونه آثار که به قفسه ماندگارها راه یافته‌اند.
  • ابله

    نمایش ابله به نویسندگی نیل سایمون و کارگردانی میکائیل شهرستانی آغاز شد.
  • نقطه

    نمایشگاه تصویرسازی‌های آذین بقاپور در گالری مس‌نگار از فردا جمعه ۱۵ دی‌ماه برپا می‌شود. آذین بقاپور می‌گوید این نمایشگاه حاصل یک سال سکوت و صبوری است. سکوت و صبری که برای گذاشتن تک تک این نقطه‌ها لازم بود.
  • خانه کاغذی

    اکران فیلم «خانه کاغذی» آغاز شد. این فیلم در سی‌وپنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر و در بخش رقابتی جلوه‌گاه شرق (پانورامای سینمای آسیا) برای نخستین‌بار به نمایش درآمد و داستان این فیلم درباره شخصیتی به نام سارا ابراهیمی است که به همراه پدرش به‌عنوان روزنامه‌نگار فعالیت می‌کنند و چیزهایی را بیان کنند که به مذاق برخی خوش نمی‌آید.
  • شاید عشق نبود

    فیلم سینمایی «شاید عشق نبود» ساخته سعید ابراهیمی‌فر در گروه هنر و تجربه در حال اکران است.
  • شمال و جنوب

    نخستین آلبوم گروه «کروک» با عنوان «شمال و جنوب» پس از ۳ سال منتشر شد. شمال و جنوب اولین آلبوم منتشر شده از گروه کروک است و قطعات این مجموعه در سبک‌های فیوژن، الکترونیک، پاپ-راک، کانتری و هارد-راک است.
  • اپرای عروسکی سعدی

    بعد از اجرای اپرای مولوی، اولین اثر در رپرتوار آثار اپرایی گروه تئاتر عروسکی آران، اپرای عروسکی «سعدی» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی بهروز غریب‌‌پور در تالار فردوسی روی صحنه رفت.
  • اجرا

  • نمایشگاه

  • اکران

  • هنر و تجربه

  • موسیقی

  • بازگشت میلاد کیایی با «به یاد گل‌ها»

    میلاد کیایی آهنگساز و نوازنده پیشکسوت برخی از آثار قدیمی خود را بازسازی کرد.این آهنگساز و نوازنده گفت مجموعه‌ای را که در نوجوانی در برنامه‌های زنده تلویزیون اجرا می‌کردیم، بازسازی کردم. مانند گل‌های سابق است که حداکثر هفت تا هشت ماه دیگر منتشر می‌شود. نام این مجموعه را نیز «به یاد گل‌ها» گذاشته‌ایم.
  • دکه مطبوعات

  • رد پای دو غریبه (فصل ۵ -بخش سی و سوم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.
بیشتر