بایدها و نبایدهای استفاده از چای سبز
چای سبز و سرطان:
نوشیدن چای سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان میدانند، چراکه میزان آنتیاکسیدانهای موجود در آن ۱۰۰ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین C و ۲۵ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است. (توجه کنیم که ویتامین C و E بهعنوان دو آنتیاکسیدان مهم مطرح هستند).
چای سبز و جوانی و زیبایی
دلیل اصلی ضدپیری بودن چای سبز وجود میزان قابلتوجهی آنتی اکسیدان بهویژه آنتیاکسیدانهای موثر در حفظ شادابی و جوانی موجود در چای سبز است. آنتیاکسیدانها یکی از شاخصترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلولهای بدن، با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلولها هستند.
کاهش وزن و چای سبز:
اگر تصمیم دارید با مصرف چای سبز با چاقی و اضافه وزن خداحافظی کنید، باید برای مصرف آن در طول روز برنامهریزی داشته باشید و از مصرف این نوشیدنی گیاهی بدون برنامه پرهیز کنید.
زمان مناسب نوشیدن چای سبز:
بهترین زمان برای نوشیدن چای سبز به منظور کاهش وزن، ۲ ساعت پس از صرف غذا در وعدههای غذایی است. به این ترتیب شما علاوه بر آنکه از خواص درمانی چای برای کاهش وزن بهره میبرید، خللی در میزان جذب آهن بهوجود نمیآورید؛ زیرا چای سبز همانند چای سیاه موجب کاهش جذب آهن موجود در غذا میشود.
میزان مناسب چای سبز در روز
باید توجه داشته باشید نوشیدن ۳ تا ۴ لیوان چای سبز در طول روز میتواند به کاهش وزن شما کمک کند. این تصور که نوشیدن چای سبز در دفعات زیاد میتواند میزان کالری سوزی در بدن را افزایش دهد، ایده اشتباهی است، زیرا با نوشیدن بیش از حد چای سبز در طول روز، بدن علاوه بر آنکه با مشکل تحریکپذیری پایانههای عصبی روبهرو میشود، با اختلال دفع آب و الکترولیتهای بدن مواجه میشود. به این ترتیب همانطور که باید در نوشیدن چای معمولی پرهیزهای لازم را رعایت کنید توصیه شده که در نوشیدن چای سبز نیز افراط نکنید.
پوست و چای سبز:
آنتیاکسیدانهای موجود در چای سبز، سلولهای پوست را در مقابل آسیبها بهویژه رادیکالهای آزاد، یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست، محافظت میکند. به این ترتیب چای سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست بهویژه پوست صورت میشود.
چای سبز و کاهش کلسترول:
یکی دیگر از اثرات مثبت چای سبز، کاهش قابلتوجه میزان کلسترول خون است. بهویژه آنکه چای سبز باعث کاهش میزان کلسترول بد و افزایش میزان کلسترول خوب میشود. این تاثیر نه تنها میزان کلسترول بدن را در حد متعادل نگه داشته و میزان کلسترول خوب را افزایش میدهد، بلکه مانع از بروز سکته قلبی و سایر بیماریهای قلبی - عروقی میشود.
چای سبز و مشکلات دهان و دندان:
میتوان نوشیدن چای سبز را مکملی برای سلامت دهان و دندان دانست. علاوه بر این چای سبز با از بین بردن باکتریهای نامناسب محوطه دهان، بوی بد دهان و تنفس بد بو را نیز مرتفع میکند. در چین باستان از چای سبز بهعنوان داروی خوشبوکننده دهان، پیش از حضور در مراسم رسمی و میهمانیها استفاده میکردند.
تقویت استخوانها و مفاصل با چای سبز؛
درصد بالای فلوراید چای سبز، عمدهترین دلیل تاثیر مثبت آن بر استخوانها است. به این ترتیب درصد بالای فلوراید در چای سبز میتواند استخوانها و دندانها را در مقابل آسیب بهویژه پوسیدگی و پوکی محافظت کند. چای سبز را متخصصان برای کاهش خطر ابتلا به ورم مفاصل، ناشی از روماتیسم معرفی میکنند. این تاثیر با توقف فعالیت آنزیمهای تخریبکننده و تحلیل برنده غضروف مفاصل ایجاد میشود.
پیشگیری از آلزایمر و چای سبز:
گفتنی است چای سبز فعالیت سلولهای مغز بهویژه بخشهای مربوط به حافظه را تقویت و تحریک میکند. از طرفی چای سبز باعث کاهش میزان «استیل کولین» در سلولهای مغز است و با این حرکت مانع از تخریب سلولهای مغز و بروز بیماری آلزایمر میشود.
مضرات چای سبز:
به دلیل داشتن کافئین، جلوگیری از جذب مواد معدنی مخصوصا آهن میکند. خانمهای باردار، شیرده و افرادی که ناراحتی اعصاب دارند و آنهایی که ضربان قلبشان نامنظم است، بهتر است در مصرف آن زیادهروی نکنند. مصرف این چای همچون چای سیاه به همراه غذا جذب روی، آهن و کلسیم را کاهش میدهد. زیادهروی در مصرف این چای میتواند باعث دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست شود مصرف بیش از حد کافئین که در چای سبز و بعضی از عصارههای آن وجود دارد، در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت، بیخوابی و بیقراری میشود. افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند نباید استفاده کنند و افرادی که میگرن دارند میزان مصرف کمی باید داشته باشند.
ارسال نظر