شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

آخر هفته

  • پازل دلار و ارزش پول ملی

  • پایان عصر علاقه‌مندی به تمایز راست و دروغ

    اخلاق اجتماعی در عصر شبکه‌های ارتباطی اگرچه معنایی متفاوت نیافته اما نمودهای تازه‌ای پیدا کرده است. اگر صداقت را فضیلت و دروغگویی را از رذایل اخلاقی بشر بدانیم در عصر شبکه‌های اجتماعی فاصله این دو آنقدر غیرقابل تشخیص شده که جز با اتکا به روابط برون شبکه‌ای قابل تمایز و تشخیص نیست. ما در این عصر با انسان‌هایی مواجهیم که هرروز انبوهی از پیام‌های حاوی اطلاعات مختلف را از مجراهای متفاوت دریافت می‌کنند.
  • عکس خبری

  • آلوده‌ترین پاییز پایتخت!

    صدای پای آمدن پاییز را هر سال از خنک شدن هوا، وزیدن باد، ریختن برگ‌ها و تغییر رنگ آنها می‌شناسیم. اما طی سالیان اخیر همزمان با گرمایش زمین و پدیده وارونگی هوا، رنگ خاکستری جای آسمان آبی را گرفته و به دلیل کم‌بارشی، پاییزمان به رنگ خاکستری درآمده است.
  • روز جنجالی در بهارستان

    یکشنبه این هفته صحن علنی مجلس شاهد تنش میان برخی نمایندگان بود. زمانی که محمود صادقی در نطق اضطراری‌اش نسبت به عدم شفافیت در تمام سطوح و هر سه قوه مجریه، قضائیه و مقننه انتقاد کرد و خواستار شروع شفافیت از مجلس شد.
  • راه حل چالش سپنتا در دستان مجمع

    با مخالفت شورای نگهبان با مصوبه مجلس درخصوص عضویت اقلیت‌های دینی در شوراهای شهر، موضوع ورود افراد غیرمسلمان به شوراها وارد فاز تازه‌ای شد. آنگونه که عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در کانال شخصی خود منتشر کرده است مصوبه مجلس درباره عضویت غیرمسلمانان در شوراهای اسلامی شهر و روستا خلاف شرع و قانون اساسی شناخته شده و شورای نگهبان با قانون اصلاحیه شوراها مخالفت کرده است.
  • تکرار تاریخ با پرونده‌سازی علیه ایران

    تنها ۲۴ ساعت پس از پایان مهلت ۶۰ روزه کنگره آمریکا برای تصمیم‌گیری درباره برجام، نیکی هیلی نماینده ایالات متحده در سازمان ملل در مقابل خبرنگاران قرار گرفت تا با اجرای یک نمایش، بار دیگر توجه جهانیان را به سوی آنچه «تنش‌آفرینی ایران در منطقه» می‌خواند، جلب کند. نیکی هیلی با نمایش بقایای موشک شلیک‌شده از سوی انصارالله به سمت عربستان، مدعی شد که این موشک ساخت ایران است یا با کمک ایران توسط حوثی‌ها ساخته‌شده و این مساله به ایالات‌متحده کمک خواهد کرد تا دست به ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی برای عقب راندن ایران از مواضع و رفتارهای فعلی خود بزند.
  • سقف‌شکنی در بازار سرمایه

    رکوردشکنی‌های بورس اوراق بهادار تهران در حالی طی هفته‌های گذشته ادامه دارد که به نظر می‌رسد شاخص با فتح پی در پی کانال‌های جدید قصد دارد به زودی خود را به کانال ۱۰۰ هزار واحدی برساند.شاخص طی روزهای گذشته با جهش‌های پرشتاب وارد کانال ۹۵ هزار واحدی شد که در تاریخ بورس بی‌سابقه است.
  • پیله‌وری جایگزین کولبری؟

    از زمانی که چهار دانش‌آموز کولبر سردشتی زیر بهمن سنگین جان سپردند موضوع کولبری و معیشت مرزنشینان از طریق حمل کالای قاچاق در سخت‌ترین شرایط بر سر زبان‌ها افتاد.
  • حقوق نمایندگان زیر ذره‌بین افکارعمومی

    میزان دریافتی نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی طی روزهای گذشته به موضوعی چالشی در میان شبکه‌های اجتماعی و نیز عموم مردم تبدیل شد تا جایی که افزایش ۷ برابری حقوق نمایندگان در بودجه ۹۷ حاشیه‌های زیادی ایجاد کرد و حتی رئیس مجلس را واداشت تا دراین باره اطلاع‌رسانی کند.
  • پویش پشیمانی؛ زمینه‌سازی برای ۱۴۰۰

    طی روزهای گذشته همزمان با ارائه لایحه بودجه ۹۷ به مجلس و رونمایی از برخی زوایای بودجه، موجی از اعلان پشیمانی از رأی به روحانی در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد.از طرفی برخی نابسامانی‌های اقتصادی و نیزعملکرد دستگاه‌های اجرایی هم به کمک منتقدان روحانی آمد تا با هم آوایی با عده‌ای از چهره‌های ورزشی و هنری که از رای به روحانی اظهار پشیمانی کرده بودند، به افزایش این موج پشیمانی دامن بزنند.
  • تهران در وضعیت اضطرار

    مدیران شهر تهران –چه در دولت و چه در شهرداری- بعد از هر «موج آلودگی» در آسمان پایتخت با تصور اینکه برای درمان این بیماری کهنه زیست‌محیطی، تصمیمات یک شبه، کفایت می‌کند به تجویز نسخه‌هایی همچون تعطیلی مدارس یا ممنوعیت تردد کامیون‌ها و این اواخر اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل اقدام می‌کنند.
  • شوی هیلی

    نمایش موشکی نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل و طرح اتهامات علیه تهران در ایرانی بودن موشک شلیک‌شده توسط حوثی‌ها به فرودگاه ملک خالد ریاض را باید در چارچوب پروژه فشار و تداوم آن از سوی آمریکا و عربستان سعودی ارزیابی کرد.
  • توقف کولبری!

    وزیر کشور اخیرا از برنامه توقف کولبری در مناطق غرب کشور خبر داد و اعلام کرد دولت تصمیم دارد به‌جای کولبری، امتیازات و تخفیف‌های ویژه‌ای به کسانی که کارت پیله‌وری دارند، بدهد تا آنها کالاهای خود را به بازارچه‌های مرزی بیاورند. بر این اساس، قرار است بازارچه‌های مرزی به ۱۵بازارچه افزایش یابد. این تصمیم اگرچه در وهله اول تبعات اجتماعی و امنیتی دارد، اما مسوولان دولتی معتقدند از انجام کولبری درآمد زیادی به خود کولبران نمی‌رسد و کرامت انسانی آنها حفظ نمی‌شود.
  • روزهای رکوردشکنی بورس تهران

    بورس تهران در روزهای اخیر شاهد رکورد‌شکنی‌های متعددی بود. شاخص اصلی این بازار طی چهار روز معاملاتی، چهار کانال را پشت سر گذاشت و بازدهی بورس تهران از ابتدای سال به بیش از ۲۳ درصد رسید. خوش‌بینی سهامداران نسبت به تعدیل مثبت سودآوری پالایشی‌ها که در ادامه با انتشار گزارش‌های ۶ ماه نخست سال این شرکت‌ها محقق شد، سیگنال‌های مثبت از بازارهای جهانی، تداوم صعود تدریجی نرخ ارز و آرامش در فضای سیاست خارجی مهم‌ترین دلایل رکورد شکنی‌های اخیر در بازار سهام است. ضمن آنکه با افزایش شتاب رشد قیمت‌ها، توجه بیشتری به سمت بورس تهران جلب شد و نقدینگی تازه وارد این بازار شد.
  • پالس مثبت بازار به صندوق‌های زمین و ساختمان

    صندوق‌های زمین و ساختمان به‌عنوان یکی از روش‌های نوین تامین مالی مسکن درحالی با تعریف یک پروژه ۸۰ واحدی برای تامین مالی از این طریق از سال ۹۳ به‌طور عملیاتی به عرصه ساخت‌وسازها وارد شد که به رغم رکود سنگین در بازار مسکن و چالش سازندگان برای تامین مالی مورد نیاز پروژه‌های ساختمانی، عملا مورد استقبال سمت عرضه مسکن قرار نگرفت.
  • گزینه مکانی پربازده برای صندوق زمین و ساختمان

    یک صاحب‌نظر حوزه مسکن و بازار سرمایه، پربازده‌ترین مکان برای ایجاد و سرمایه‌گذاری در صندوق‌های زمین و ساختمان به‌عنوان یکی از روش‌های نوین تامین مالی ساخت مسکن را معرفی کرد. سلمان خادم‌المله، صاحب‌نظر حوزه مسکن و کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بافت فرسوده دست‌کم به سه دلیل عمده پربازده‌ترین مکان برای سرمایه‌گذاری در صندوق‌های زمین و ساختمان هم برای مالکان واحدهای فرسوده و هم سایر سرمایه‌گذاران محسوب می‌شود، به «دنیای اقتصاد» گفت: به سبب تعریف مشوق‌ها و محرک‌های ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده، محدوده‌های هدف نوسازی مکان مناسب و پربازدهی برای تشکیل صندوق‌های زمین و ساختمان و همچنین سرمایه‌گذاری در آنها هستند؛ چراکه مطابق با برآوردها هم‌اکنون بیش از ۳۰ درصد از هزینه‌های ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده به سبب بخشودگی‌های مربوط به عوارض ساخت و تخفیف در حق انشعابات و... نسبت به سایر ساخت‌وسازها حذف می‌شود. بنابراین ساخت‌وساز و سرمایه‌گذاری در این بافت‌ها از طریق راه‌اندازی صندوق‌های زمین و ساختمان با بازدهی بیشتری نسبت به سایر ساخت و سازها همراه خواهد شد.
  • خوش‌بینی به آینده صندوق‌های زمین و ساختمان

    مجموعه شکل‌دهنده اولین صندوق زمین و ساختمان در کشور، به استقبال سرمایه‌گذاران و سازنده‌های ساختمانی از این مدل تامین‌مالی در آینده خوش‌بینی است و می‌گوید با مطالعات انجام‌شده پیرامون نحوه راه‌اندازی و فعالیت‌ صندوق‌های فعلی، مسیر ایجاد صندوق‌های جدید ساده و کارآتر خواهد شد. محسن فاضلیان، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی گسترده صندوق‌های زمین و ساختمان در مناطق مختلف کشور با دو هدف «معرفی زمینه جدید برای سرمایه‌گذاران» و «تقویت عرضه مسکن» خبر داد. متن گفت‌وگو با فاضلیان را در زیر بخوانید:
  • آلترناتیو وام در بازار مسکن

    یک امکان در بازار سرمایه برای تامین مالی پروژه‌های ساختمانی بزرگ مقیاس وجود دارد که اگرچه تاکنون به جز چند شرکت دولتی و بانکی، استقبال آنچنانی از آن صورت نگرفته است، اما در شرایط فعلی بازار مسکن می‌تواند ازسوی سازنده‌ها مورد استفاده قرار گیرد.
  • صندوق‌های زمین و ساختمان

    صندوق زمین و ساختمان نهاد نسبتا جوانی در بازار مالی کشور به‌شمار می‌رود. این نهاد به اشخاص حقیقی و حقوقی امکان می‌دهد سرمایه‌های نسبتا اندک خود را در طرح‌های بزرگ مستغلات به‌کارگیرند و از سود آن بهره‌مند شوند. برهمین اساس انتظار آن بود که این نهاد، به‌سرعت فراگیر شود و نقش مهمی در رونق و شکوفایی بازار ایفا کند. اما این صندوق‌ها تاکنون نتوانسته‌اند جایگاه و نقش مورد انتظار را برآورده کنند، زیرا در عمل طرح‌های اندکی با استفاده از این سازوکار اقدام به پذیره‌نویسی کرده‌اند، بنابراین ریشه‌یابی این مساله حائز اهمیت است.
  • سد توسعه صندوق‌های زمین و ساختمان

    در بررسی روند شکل‌گیری و توسعه صندوق‌های زمین و ساختمان مشخص می‌شود بازدهی پایین این صندوق‌ها اساسا تنها دلیل توسعه پیدا نکردن این صندوق‌ها نیست.
  • رازهایی برای برملا شدن!

    الگوها و شیوه‌های پایبندی به ارزش‌های اخلاقی در میان شهروندان کشورهای مختلف، تفاوت‌های قابل توجهی دارد و بررسی این تفاوت‌ها در میان کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه می‌تواند زمینه‌های مطالعاتی اثرگذاری را پیشنهاد کند. آگاهی از شیوه‌های رفتاری، ‌الگوهای اعتقادی و ارزشی و مناسبات اجتماعی در میان شهروندان کشورهای مختلف، همواره موضوعی کنجکاوی‌برانگیز، مهیج و ماجراجویانه است. اما این همه ماجرا نیست. درک تفاوت‌های اخلاقی انسان‌ها در جوامع با توجه به بافت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی متفاوتشان نشان‌دهنده روندها و فرآیندهایی است که رفتار انسان‌ها را کنترل و جهت‌دهی می‌کند.
  • سنگ‌بنای اخلاق در جامعه ایرانی

    دوازدهمین دوره سلسله نشست‌های گفت‌وگوی اجتماعی با موضوع بررسی اخلاق اجتماعی در ایران روز دوشنبه هفته گذشته با حضور جامعه‌شناسان و کارشناسان اجتماعی در اداره کل بهزیستی استان تهران برگزار شد. در این نشست آمارهای جالب توجه و بعضا نگران‌کننده‌ای در مورد رویکردهای اخلاقی جامعه ایرانی از سوی کارشناسان و به نقل از مراکز پژوهشی و افکارسنجی اعلام شد که نشان‌دهنده مختصات اخلاقی جامعه ایرانی در روزگار امروز و البته سال‌های پیش رو است. این موضوع حساسیت بسیاری از متفکران اجتماعی و تصمیم‌گیران و سیاست‌گذاران کشور را درباره الگوها و ارزش‌های اخلاقی در میان شهروندان ایرانی به‌ویژه نسل‌های جوان‌تر جامعه برانگیخته است.
  • باید صبر کنیم؛ صبر تلخ!

    سیدحسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران و از فعالان حوزه آسیب‌های اجتماعی در ایران است. او به تازگی دبیر علمی همایشی با موضوع اخلاق اجتماعی در ایران بود که دوشنبه هفته گذشته در سازمان بهزیستی برگزار شد. در گفت‌وگوی زیر به‌صورتی خلاصه وضعیت اخلاق در جامعه ایرانی مرور شده و راهکارهای عملیاتی و واقعی خروج از وضعیت بحرانی در این حوزه را بررسی کرده‌ایم.
  • بازتاب‌های اخلاق اجتماعی در تبلیغات شهری

    کاهش اعتماد عمومی شهروندان به‌ویژه ساکنان شهرهای بزرگ به الگوهای اجتماعی اخلاق در چند سال اخیر بیش از پیش‌نگرانی جامعه‌شناسان، مدیران و مسوولان را برانگیخته است. این موضوع شکاف‌های متعدد و پرژرفایی را در ساحت عمومی جامعه ایران ایجاد کرده است. شاید بتوان گفت که بسیاری از امور و روابط روزمره در میان شهروندان به‌نوعی بی‌اعتمادی و تنش پنهان یا آشکار دچار شده و در شئون مختلف رفتارهای اجتماعی رسوخ کرده است. دروغ‌گویی، دیگری‌ناپذیری، ترجیح منفعت شخصی بر منافع جمعی، هنجارگریزی و خشونت کلامی و فیزیکی از مهم‌ترین مصادیقی هستند که ضعف اخلاقی ناشی از بی‌اعتمادی در جامعه ایرانی موجب شده تا عمیق‌تر و گسترده از پیش رخ بنمایند.
  • توهم ارزش‌دهی به پول ملی

    بررسی تجربیات کشورهای مختلف نشان می‌دهد که شوک اقتصادی و تحمیل هزینه زیاد به تمامی بخش‌های اقتصادی پایان ناگزیر همه داستان‌های تثبیت ارزی است. می‌توان گفت واهمه از آثار تورمی شناورسازی نرخ ارز مهم‌ترین دلیل سیاست‌گذاران برای حبس قیمتی نرخ ارز است. این در حالی است که پژوهش‌های بسیاری نشان می‌دهد که بخشی از این واهمه صرفا از بزرگنمایی ذهنی سیاست‌گذاران نشات گرفته و سنخیت چندانی با واقعیت ندارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر شکاف قابل توجهی (حداقل ۳۳ درصد) بین نرخ واقعی ارز و نرخ اسمی آن وجود دارد. شکافی که در درجه اول تحلیل‌برنده منابع ارزی بانک مرکزی و توان رقابتی بنگاه‌های اقتصادی و در درجه دوم تضعیف‌کننده ارزش واقعی پول ملی است. طی دو دهه گذشته بسیاری از کشورها برای رهایی از این آثار ناگوار با انتخاب لنگر مناسب برای جهت‌دهی به تورم، نرخ ارز را شناور کرده‌اند. پروسه‌ای که از یک سو اثبات‌کننده اشتباه سیاست‌گذاران در تخمین آثار تورمی شناورسازی نرخ ارز بوده و در سوی دیگر موجب شکوفایی اقتصادی این کشورها شده ‌است.
  • تحول در سیاست‌گذاری ارزی

    دکتر پویا جبل عاملی
    نوسانات ۳ ماه اخیر در بازار، یک تفاوت ماهیتی با نوسان‌های گذشته دارد. اگر در گذشته ذخایر ارزی بانک مرکزی، جوابگوی حجم تقاضا نبود یا تقاضای بالای مسافر و تسویه حساب‌های پایان سال عامل نوسان بودند، این بار ماجرا متفاوت است. پویا جبل عاملی، کارشناس مسائل اقتصادی، تغییر رفتار سیاست‌گذار ارزی را در ایام اخیر مشهود دانسته است. او معتقد است که بانک مرکزی با وجود ذخایر کافی ارزی، سیاست تعدیل ارزی پیش گرفته است تا نرخ ارز متناسب با نرخ تورم حرکت کند. جبل عاملی در گفت‌وگوی خود با «دنیای اقتصاد»، این سیاست بانک مرکزی را در راستای حمایت از صادر‌کننده و ایجاد مزیت رقابتی برای تولیدکننده عنوان کرده است. با این رویکرد، هم نوسانات به شکل آرام و متناسب با واقعیت‌های اقتصادی اتفاق می‌افتد و هم در زمان کاهش درآمدهای نفتی، بانک مرکزی از ذخایر کافی برای مقابله با سوداگری برخوردار است.
  • معادله ثبات ریال

    نوسانات نرخ ارز در ماه‌های اخیر بار دیگر این موضوع را جزو اخبار پربازدید رسانه‌ها قرار داد. معمولا در مواقع نوسانات، پیگیری در مورد نرخ ارز تنها شامل فعالان بازار ارز نمی‌شود و بخش‌های دیگر جامعه را نیز درگیر خود می‌کند. اما در مورد ریشه‌های نوسان ارزی، کنکاش و پیگیری کمتر صورت می‌گیرد. نرخ ارز تنها هنگام نوسان مورد توجه قرار می‌گیرد و در هنگام آرامش، کسی سوالی در مورد اینکه چطور نرخ ارز ثابت نگه داشته شده، ندارد؟ اما در هنگام نوسانات، بانک مرکزی سیبل انتقادات می‌شود. انتقاداتی چون عدم توانایی در مدیریت بازار ارز بارها از سوی برخی شنیده شده است. اما باید پرسید که بانک مرکزی تا چه حد باید ارز به بازار عرضه کند؟ یعنی حدی برای عرضه درآمدهای ارزی کشور برای مهار نوسان ارز وجود ندارد؟ عده‌ای انتظار دارند تمامی منابع ارزی این بانک صرف نگه داشتن نرخ ارز پشت چراغ قرمز سیاسی شود. به نظر گاهی اوقات، بیشتر از آنکه عوامل اقتصادی نرخ ارز را تعیین ‌کنند، اراده‌های سیاسی سعی در ایست مصنوعی آن دارند. چرا که در افکار عمومی افزایش نرخ ارز به‌عنوان کاهش ارزش پول ملی تلقی می‌شود و سیاستمدار مایل نیست در دولت او این افت ارزشی اتفاق بیفتد. اما بررسی‌های علمی و کارشناسانه نشان می‌دهد راه ثبات ریال از معادله دیگری تبعیت می‌کند، نه آنکه بانک مرکزی بی‌مهابا شروع به تاراج درآمدهای ارزی مملکت کند. در این گزارش از بررسی‌های آماری پژوهش «عوامل موثر در فشار بازار ارز در ایران» نوشته سیاب ممی پور و صغری جعفری استفاده شده است. این پژوهشگران بازار ارز ایران را در بازه سی ساله (۱۳۶۳ تا ۱۳۹۳) مورد بررسی قرار داده‌اند.
  • آذر متفاوت بازار ارز

    ماه آخر پاییز به‌طور معمول صحنه قدرت‌نمایی دلالان بود، ولی دلار در آذر ۹۶ سرنوشت متفاوتی داشت. درحالی‌که قیمت دلار در آذر ۹۵ حدود ۸درصد افزایش قیمت را به‌ثبت رسانده بود، در همین مقطع زمانی برای این ارز در سال ۹۶ زیر ۳ درصد رشد رقم خورد، اتفاقی که در روزهای اخیر کمتر به آن پرداخته شد و بیشتر از دامنه نوسانات، سطح قیمت مورد توجه قرار گرفت. در واقع، انتقادات نسبت به سطح قیمت دلار درحالی افزایش یافت که این ارز در ماه سوم سال ۹۶ بیش از ۵۰ درصد رشد کمتری را نسبت به آذر ۹۵ به ثبت رساند. با توجه به این واقعیت، به نظر می‌رسد بهتر است به جای فشار به بازارساز برای پایین آوردن سطح قیمت ها، بازار روند عادی خود را طی کند؛ چراکه تجربه‌های گذشته نیز نشان داده است که عرضه شدید دلار و کنترل مصنوعی قیمت‌ها در نهایت به شوک‌های ارزی خواهد انجامید. کارشناسان پیشنهاد می‌دهند، بازارساز سیاستی که در ماه‌های اخیر در بازار ارز صورت داده است را با قدرت بیشتری ادامه دهد، چراکه نتیجه آن کاهش نوسانات در یکی از پرنوسان‌ترین ماه‌های سال بود. به نظر می‌رسد سیاست مدیریت نوسانات بازار در کنار سد نکردن راه تعدیل قیمت‌ها می‌تواند در ماه‌های آتی نیز بازار ارز را از نوسانات سنگین مصون نگه دارد و همزمان با افزایش نرخ رسمی دلار، زمینه بیش از پیش برای یکسان‌سازی نرخ ارز فراهم شود.
  • نگاهی به تفاوت‌های کشورهای فقیر و غنی

    چگونه می‌توان ثروتمند و فقیر بودن افراد را اندازه‌گیری کرد. شاخص شما در ارزیابی اینکه چه کسی ثروتمند و چه کسی فقیر است چیست؟ آیا کسی که دارای مال و اموال فراوان یا حساب بانکی بالایی است اما فرزندان و خانواده او نمی‌توانند از این ثروت بهره مناسبی برای بهبود سطح رفاهی خود ببرند، افراد و خانواده‌هایی ثروتمند تلقی می‌شوند؟ یکی از مهم‌ترین شاخص‌ها در ارزیابی عملکرد مناسب یک سیستم اقتصادی، توانایی این سازوکار در توزیع درآمد به شکل مناسب بین افراد جامعه است. به دیگر بیان اگر ثروت کشور را همچون کیکی در نظر بگیرید، از دید اقتصادی بزرگ یا کوچک بودن کیک تنها بخشی از مسائل مهم است اما آنچه بیش از همه موضوعات مهم است، چگونگی توزیع این کیک بین مردم است. در اقتصادی که اکثر منابع و ثروت در انحصار قشر خاصی بوده و عموم مردم آن، در شرایط مالی نامناسب و روی خط فقر قرار دارند، حتی اگر بیشترین ثروت قابل تصور در آن باشد نمی‌توان گفت این کشور به لحاظ اقتصادی غنی است. غنی بودن در اقتصاد یعنی اینکه عموم مردم بتوانند برای رفع نیازهای خود به منابع مالی دسترسی داشته باشند.
  • سه مانع عمده تولید در کشور

    هر چه کشوری توانایی بالاتری در تولید محصولات و خدمات داشته باشد ظرفیت توسعه‌ای آن نیز به مراتب افزایش خواهد یافت. به بیان ساده وقتی انواع کالاها و خدمات در کشور تولید شوند، مردم بیشتری سر کار می‌روند، سطح رفاه کلی در جامعه افزایش یافته، تقاضا برای انواع کالاها و خدمات بالا رفته و انگیزه لازم برای ورود تولیدکنندگان بیشتر به چرخه اقتصادی، یا همان توسعه اقتصادی فراهم می‌شود. اما چگونه می‌توان تولید کالاها و خدمات مختلف در جامعه را افزایش داد؟ چگونه می‌توان صدها ایده، خلاقیت و نوآوری در افراد را در قالب تولید محصولات جدید به جامعه داخلی و خارجی معرفی کرد؟ چگونه می‌توان انگیزه لازم برای ورود تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران خارجی برای فعالیت در بازار کشور را ایجاد کرد؟
  • مشارکت ماجراجویانه در حفاظت از حیات‌وحش خوش‌ییلاق

    همینجور که پاهایمان زیر کرسی گرم می‌شود، داستان محمد آقا هم به نقطه داغ و اوج خود می‌رسد. ۳۰ سال پیش و شاید بیشتر در زمستان گروهی به قصد شکار به خوش‌ییلاق رفته بودند، مشاهده دو پلنگ در منطقه یکی از آنها را به این فکر انداخت که به‌جای قوچ اوریال می‌توان پلنگ را نشانه گرفت. محمد آقا که پس از این واقعه به نام محمد پلنگ در کلاته‌خیج شناخته شده است، مخالف بود. با این حال اتفاقاتی که در منطقه پیش‌رفت محمد آقا و پلنگ را شاخ به شاخ کرد و... خدیجه خانم همسر محمدآقا شکارچی قدیمی خوش‌ییلاق همانطور که داستان به بیرون کشیدن پوتین از پای محمد آقا و شره کردن خون از آن می‌رسد، وارد اتاق می‌شود و می‌پرسد آیا چای تازه‌دم می‌خواهید یا نه و معلوم است که جواب ما مثبت است. خدیجه خانم با شنیدن داستان سرشاخ شدن با پلنگ، بقیه ماجرا را از زبان خودش روایت می‌کند، اینکه محمد را با الاغی آورده بودند و بخشی از گوشت پایش آویزان شده بود، یک هفته تب و لرز او و بچه‌ها را علاوه بر محمد بی‌تاب کرده بود. هرچند که محمد قول داد شکار را کنار بگذارد اما آیا به این قول وفادار ماند و چرا؟
  • پویش سبز

    به رسم هر هفته تلاش داریم در قرار سبز رسانه‌ای برای تمام فعالان محیط‌زیست کشور باشیم. برخی پویش‌های محیط‌زیستی در هفته چهارم آذر ماه ۱۳۹۶ به این شرح است:
  • راه‌های مناسب برای ترک سیگار

    احتمالا خیلی از افراد سیگاری بارها اقدام به ترک سیگار کرده‌اند ولی باز هم به شرایط قبل بازگشند. اگر واقعا می‌خواهید در این راه موفق شوید، توصیه‌های زیر را جدی بگیرید.
  • افراد سیگاری بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند

    یک متخصص تغذیه گفت: افراد سیگاری و هم نشینان آنها بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند و زنانی که سیگار می‌کشند، دچار پوکی استخوان شدیدتری می‌شوند. مرتضی صفوی در این باره بیان کرد: پوکی استخوان یا استئوپروز حالتی است که در آن استخوان شکننده شده و احتمال شکستگی با ضربات کوچک افزایش پیدا می‌کند. پوکی استخوان بعد از سن ۳۵ سالگی شروع می‌شود و حدود نیمی از زنان بالای ۴۵ سال به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند.
  • گردشی در یک بافت تاریخی جهانی

    هفته پیش از آغاز سفری به یزد برایتان گفتم. ما از میبد بعد از دیدن قلعه، کبوترخانه، چاپارخانه و کوچه‌های زیبایش به یزد رسیدیم. نخل معروف یزد را دیدیم و حالا وقت رفتن به هتل و بعد هم دیدن جاذبه‌های دیگر این شهر زیبا بود.
  • خوش‌عکس‌ترین شهرهای جهان در ۲۰۱۷

    امروزه عکس گرفتن از یک مکان و پست کردن آن در اینستاگرام چیزی کم از «دیدن» آن مکان ندارد وگرنه اصلا چطور می‌خواهید سفرتان را به یاد بیاورید؟ در حقیقت بر اساس آماری که از اینستاگرام در سال ۲۰۱۷ به دست آمده، هشتگ‌های معروفی مثل #travel و #nature و #travelphotography توانسته‌اند عکس‌هایی که عشق به سفر و طبیعت در آنها دیده می‌شود را در یک جا جمع کنند. البته خیلی از این مکان‌ها ظاهر بهتری برای عکس گرفتن دارند. در ادامه همین نکته براساس تحقیقاتی که در طول سالیان در زمینه شبکه‌های اجتماعی انجام شده، میزان به اشتراک‌گذاری عکس‌های مناطق طبیعی افزایش یافته است. در ادامه از ده شهری خواهیم گفت که بیشترین عکس‌ها را در اینستاگرام طی سال ۲۰۱۷ میلادی به خود اختصاص داده‌اند.
  • ریسک‌گریزی به کمک تکنولوژی

    تکنولوژی در راستای افزایش آگاهی خانواده نسبت به خدمات بیمه گام‌های موثری برداشته است. پیش از ورود تکنولوژی، تعدد شرکت‌های بیمه با تعرفه‌ها و شرایط پوشش بسیار متفاوت، انتخاب بهترین گزینه برای خانوار را دور از دسترس ساخته بود؛ اما حالا که بیمه‌تک یا همان بیمه تکنولوژیک، درحال ارائه خدمات گسترده خود به افراد است، انتخاب آگاهانه بیمه مناسب آسان شده است. افراد می‌توانند با استفاده از خدمات اپلیکیشن‌ها یا وب‌سایت‌هایی که انواع بیمه‌نامه‌ها، شرکت‌ها، مدت پوشش، قیمت‌ها و قوانین را برای مقایسه گردآوری می‌کنند، گزینه مطلوب خود را بیابند.
  • روند تغییر سبد مصرفی خانواده ایرانی

    مصرف به‌عنوان یکی از مهم‌ترین متغیر‌های مورد مطالعه هم در سطح اقتصاد خرد و هم در سطح اقتصاد کلان است که هم روند و تغییرات آن در گذر زمان اهمیت دارد و هم مقایسه ترکیب و سطح آن با کشور‌های پیشرفته حائز اهمیت قابل‌توجهی است. الگوی مصرف در هر جامعه‌ای از سه مولفه سطح مصرف کالاها و خدمات، ترکیب کالاها و خدمات مصرفی و نوع کالاها و خدمات مصرفی تشکیل شده است. منظور از سطح مصرف، بخشی از درآمد خانوار یا جامعه است که صرف خرید کالاها و خدمات مصرفی می‌شود. سطح مصرف در یک جامعه علاوه بر اینکه متاثر از فرهنگ جامعه است، تابعی از سطح درآمد نیز است.
  • اثر ازدواج بر کار خانگی زنان

    ازدواج فارغ از پیامدهای اجتماعی و شخصی برای هر شخص، اثرات اقتصادی قابل‌توجهی نیز دارد. در مورد زنان، بحث بر سر اینکه ازدواج تا چه حد می‌تواند بر میزان اشتغال آنها اثرگذار باشد، همواره از مطالعات مورد علاقه پژوهشگران بوده است. وحید مهربانی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران در یک پژوهش به این سوال پرداخت که ازدواج بر میزان خدمات خانه‌داری زنان تا چه مقدار موثر است. او علاوه‌بر یک مدل نظری، پژوهش خود را به نمونه‌های واقعی نیز مجهز کرد. مهربانی جامعه آماری خود را از زنان ساکن شهر تهران انتخاب کرد. این نتایج می‌تواند از این جهت خواندنی باشد که تاکنون یافته‌های عددی کمی درباره اثر ازدواج بر کار در خانه زنان ایرانی منتشر شده است؟ در تحقیق مهربانی، منظور از کار خانگی، فعالیت اقتصادی در منزل که با هدف عرضه به بازار انجام شود، نیست. مقاله این استاد دانشگاه در فصلنامه علمی - پژوهشی زن در توسعه و سیاست چاپ شده است.
  • ۴ مرحله برای ایجاد و حفظ مبادلات سودمند با خریداران جدید

    بازاریابی با زندگی روزانه انسان‌ها سروکار دارد. امروزه اغلب استانداردهای زندگی به وسیله بازاریابی متحول می‌شود، در واقع بازاریابان با فعالیت‌هایی نظیر طراحی، تولید، توزیع کالا، تبلیغات و فروش و ارائه خدمات به مصرف‌کنندگان، برج مراقبت کسب‌وکار به حساب می‌آیند.
  • چگونه نسل هزاره می‌تواند به آزادی مالی دست یابد؟

    زمانی که صحبت از مسوولیت‌پذیری مالی می‌شود، نسل هزاره در آمریکا تحت شدیدترین انتقادات قرار می‌گیرد. اما آیا این کلیشه درست است؟ یا آیا نسل هزاره به سادگی زندگی و مسائل مالی را اندکی متفاوت‌تر از نسل‌های دیگر اولویت‌بندی می‌کند؟ نیروی کار جوان در دنیای امروز در حال کار کردن برای بازنشستگی نیست. آنها به بازنشستگی به‌عنوان مرحله‌ای از زندگی‌شان و دورانی که باید کار کنند تا از پس‌ آن بربیایند، نگاه نمی‌کنند. آنها با خود می‌گویند «چرا ۷۰ سال صبر کنیم تا از زندگی خود لذت ببریم؟» اما زمانی که صحبت از پول و منابع مالی می‌شود، این طرز فکر ضرورتا غیرمسوولانه نیست. این تنها یک طرز فکر متفاوت است. کار کردن و پس‌انداز برای دستیابی به آزادی مالی و انعطاف‌پذیری برای داشتن یک زندگی سرشار از سفر و خوشی در حال تبدیل شدن به یک هنجار جدید است و با تسلط نسل هزاره بر نیروی کار، این ایده در حال رشد کردن است. بنابراین نسل‌ هزاره در آمریکا چگونه می‌تواند به آزادی مالی دست یابد به‌طوری که آزادانه زندگی‌ای را که می‌خواهند داشته باشند؟ طبق گفته‌های دیگو کورزو، کارآفرین ۲۷ ساله و متخصص در مشاور املاک، پاسخ این سوال در ایجاد جریان‌های درآمدی انفعالی (passive income) نهفته است.
  • تاثیرگذارترین شرکت‌های سال ۲۰۱۷

    مجله «اینک» پایان هر سال تاثیرگذارترین شرکت‌های آن سال را معرفی می‌کند؛ شرکت‌هایی که در برابر دشواری‌ها مقاومت کرده، وضعیت موجود را بازسازی کرده و نماینده حرکتی هستند که بخشی از دنیای کسب‌وکار را متحول می‌کند. تعدادی از شرکت‌های برتر از نظر «اینک» در اینجا معرفی می‌شوند.
  • طراحی مدیر برای زلزله تهران

    دولت در لایحه مدیریت بحران کشور که مراحل پایانی بررسی در کمیسیون‌های تخصصی مجلس را پشت سر گذاشته و آماده بررسی نهایی در صحن است، یک ساز و کار جدید برای فرماندهی بحران ناشی از حوادث غیرمترقبه در پایتخت تعریف کرده است.
  • مرگ زودهنگام طرح تفصیلی؟

    رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران با اشاره به پنج هدف اصلی ابلاغ طرح تفصیلی تهران عنوان کرد: تدوین و ابلاغ طرح تفصیلی شهر تهران در سال ۹۱ پنج هدف اصلی را دنبال می‌کرد. با اجرای این طرح بنا بود ضوابط و مقررات شفاف برای ساخت و ساز شهر ایجاد و بارگذاری‌های شهر کنترل شود، فضاهای شهری ساماندهی شود، دستیابی توأمان به حقوق عمومی و خصوصی محقق شود، پاسخگویی به صاحبان اراضی برای هر گونه ساخت و ساز مجاز صورت گیرد، از تداخل غیرضروری و نامناسب کارکردها، کاربری‌ها و فعالیت‌ها جلوگیری شود و در نهایت کیفیت زندگی شهری افزایش یابد اما بررسی‌ها از نحوه اجرای طرح تفصیلی پس از پنج سال نشان می‌دهد بخش مهمی از اهداف پیش‌بینی برای اجرای این طرح محقق نشده است.
  • شرایط اجاره آپارتمان‌های خاص در پایتخت

    بازار اجاره مسکن درحالی تحت تاثیر اتمام فصل طلایی جابه‌جایی‌ها هم‌اکنون در شرایط نسبتا ‌آرامی به لحاظ حجم مراجعه متقاضیان و همچنین سطح نرخ‌های پیشنهادی موجران دارد که در این میان در برخی از مناطق شهر تهران برخی آپارتمان‌های ویژه با شرایط خاص به بازار اجاره عرضه می‌شوند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، هر چند هم‌اکنون در بازار واحدهای مسکونی معمولی مناطق مختلف شهر تهران انواع مختلفی از فایل‌های اجاره مسکن با شرایط متفاوت برای متقاضیان بازار اجاره قابل دسترس است و تحت تاثیر اتمام فصل اوج جابه‌جایی‌ها هم‌اکنون مستاجران با سهولت بیشتری قادر به چانه‌زنی و یافتن واحد موردنظرشان با شرایط نزدیک‌تر به سطح دلخواه خود به لحاظ سطح ونوع قیمت‌‌گذاری هستند، شرایط ویژه برخی آپارتمان‌ها در مناطق ویژه شهر تهران (مناطق شمالی و لوکس پایتخت) این بخش از بازار اجاره مسکن را با سایر بخش‌ها متمایز کرده است.
  • اعلام جزئیات جایگزین طرح ترافیک

    بازنگری در «طرح ترافیک» به‌صورت موازی و با طرح دو سناریوی متفاوت در دستور کار معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری و کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای شهر تهران قرار گرفته است و هر یک در حال چکش‌کاری ایده متفاوتی هستند. شورای شهر اعتقاد دارد باید با عملیاتی کردن ایده «اخذ تعرفه تراکم ترافیک از کل شبکه معابر اصلی پایتخت» پرونده «طرح ترافیک» را بعد از بیش از چهار دهه اجرا برای همیشه ببندد. این در حالی است که شهرداری تهران ترجیح می‌دهد همین طرح موجود را که در قالب آن تردد خودروها در مرکز شهر منوط به اخذ نشان و مجوز طرح ترافیک است، حفظ کند و تنها بارفع اشکال مقررات و نحوه پیاده‌سازی آن، با حفظ مختصات کلی طرح، تغییراتی در آن اعمال کند.
  • زنده نگه داشتن باتری موبایل

    به گوشی‌های خود زیاد وابسته نشوید. اگرچه کارکردن به‌صورت ۲۴ ساعته با این ابزارها می‌تواند بهترین ساعات را برای ما رقم بزند اما نگه داشتن عمر باتری این دست از ابزارها دغدغه دیگری است که به سادگی به‌دست نمی‌آید. امروزه کاربران تلاش‌های زیادی برای آنچه نیازمند کم‌مصرف شدن باتری است، انجام می‌دهند اما کدام یک از آنها کارساز است؟ برای اینکه تلاش‌ها در این زمینه به نتیجه برسد باید به نکاتی دقت کرد که در ادامه می‌آید. این نکات به‌ویژه برای دارندگان گوشی‌های اندرویدی کارآیی بسیاری خواهد داشت.
  • راه‌هایی برای بازیابی پسورد ادمین فراموش شده در ویندوز

    بازیابی پسورد ادمین در ویندوز، مثل همیشه کار سخت و دشواری نیست اما باز هم نیاز به تجربه و تمرین دارد. کاربر ادمین، عملا مدیر ویندوز است و با این حساب اگر به هر دلیلی پسورد ادمین ویندوز فراموش شود، دشواری‌های مختلفی برای بازاریابی این پسورد، پیش‌روی کاربر قرار می‌گیرد. البته خوشبختانه مایکروسافت روش‌هایی را برای بازیابی پسورد ادمین ویندوز پیش‌روی کاربران قرار داده است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
  • همه قابلیت‌های مخفی آی‌فون که از آنها بی‌خبرید

    آی‌فون قابلیت‌های زیادی دارد که حتی کاربران حرفه‌ای هم احتمالا از آنها بی‌‌خبر هستند. چیزی حدود یک دهه از حضور آی‌فون می‌گذرد، این امر باعث شده است آی‌فون‌های اپل به بلوغ برسند و ویژگی‌‌‌های مختلفی را در گوشی‌های اپل شاهد باشیم. قابلیت‌های iOS به اندازه‌ای است که بعضی از ویژگی‌های بارز این سیستم‌عامل از دید کاربران دور مانده‌اند. با این اوصاف تصمیم داریم با بهترین امکانات مخفی آی‌فون آشنا شویم. لازم به ذکر است قبل از انجام این موارد حتما نسخه iOS آی‌فون خود را آپدیت کنید. این کار باعث می‌شود تا نگرانی درخصوص امنیت گوشی نداشته باشید و از طرف دیگر به ویژگی‌ها و امکانات بیشتری نیز در آی‌فون خود دست پیدا کنید. فراموش نکنید که برای دسترسی به این قابلیت‌های مخفی باید نسخه iOS آی‌فون شما ۱۰.۳ یا بالاتر باشد.
  • قاچاق خودرو چگونه اتفاق می‌افتد؟

    این روزها بار دیگر بحث ورود خودروی قاچاق داغ شده و اظهارات ضدونقیض در مورد مجاری ورود خودروهای قاچاق به کشور صورت می‌گیرد در همین حال گمرک جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه‌ای قاچاق خودرو را کاری ناممکن خواند. قاچاق خودرو به کشور هرچند پدیده‌ای نادر و عجیب به‌نظر می‌رسد، اما به‌دنبال اظهارات شنبه گذشته رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره ورود غیرقانونی ۶هزار دستگاه خودرو قاچاق به کشور این سوال مطرح شد که این خودروها چگونه و از چه مسیری وارد کشور شده‌اند؟ اصلا قاچاق خودرو امری امکان پذیر است؟ این پرسش در حالی مطرح می‌شود که سال گذشته نیز خبر قاچاق ۱۳ خودرو لوکس به کشور از طریق مبادی رسمی خبرساز شد.
  • شست‌و‌شوی خودرو با چه نرخی؟

    شست‌وشو‌ی خودرو برای بسیاری از افراد از دو منظر مورد بررسی است اول از وجه تمیزی و اینکه وسیله نقلیه مورد استفاده از هرگونه کثیفی به دور باشد و وجه دوم آن هم به نوعی تفریح محسوب می‌شود، به‌خصوص برای رانندگانی که از هر فرصتی برای شست‌وشوی خودروی خود بهره می‌برند.
  • دنا توربوپلاس علیه سدان‌های چینی

    بازار سدان‌های ۶۰ تا ۸۰ میلیونی بسیار متنوع شده؛ به‌طوری‌که پس از ورود محصولاتی از خودروهای چینی و حضور چهره‌های فرانسوی، حالا شاهد ورود ۲ خودروی توربو هستیم که با قدرت و سرعت بیشتر احتمالا بخش جدیدی از خریداران را هدف قرار داده‌اند. در این بین به‌نظر می‌رسد جدال ۲ نمونه خودروی تولید داخل یعنی دنا توربو پلاس و چری آریزو ۵ توربو با رنو سیمبل می‌تواند آبستن حوادث جدیدی باشد؛ چراکه ۲ محصول مذکور را به مقابله با محصولی اروپایی وا می‌دارد. هرچه سیمبل در بعد آپشن و قدرت موتور در مقابل ۲ رقیب دیگر در موضع ضعف قرار دارد اما مصرف سوخت بهتر، کیفیت ساخت بالاتر و استهلاک اندک کمک می‌کند تا ارزان‌ترین ساخته رنو شرایط خاصی در بازار ایران پیدا کند و برای برخی از خریداران محافظه‌کار جاذبه دوچندانی نسبت به خودروهای توربوی ایرانی و چینی داشته باشد. ببینم هر یک از این محصولات چه در چنته دارند.
  • سیمای کارگردان اسکاری ایران در آینه کتاب‌ها

    کارگردان‌های مطرح سینمای ایران که در دهه‌های اخیر توانسته‌اند جایگاه شایسته‌ای در جشنواره‌های جهانی کسب کنند کم نیستند ولی تنها یکی از آنان است که توانسته افتخار کسب دو جایزه اسکار را در کارنامه خود ثبت کند. درخشش اصغرفرهادی به‌عنوان فیلم‌سازی مولف و صاحب سبک، توجه منتقدان و پژوهشگران زیادی را برای بررسی دنیای ذهنی و ساختاری آثارش جلب کرده؛ به‌نحوی‌که تاکنون چندین کتاب درباره او به چاپ رسیده است. این هفته به سه‌ عنوان از آنها نگاهی می‌اندازیم.
  • یلدا، حافظ و ضمیر ناخودآگاه

    از مراسم و جشن‌های ایران کهن، به‌جز نوروز آنچه بیش از همه امروزه به‌صورت ملی برپا می‌شود، آیین‌های شب یلداست. آمیختگی این شب با ادبیات، سده‌هاست دو سویه نمود یافته است؛ چه راه یافتن واژه یلدا به‌عنوان درازترین شب سال و شباهتش به شب هجر و چه استفاده از ادبیات و شعر‌خوانی به‌ویژه تفال به دیوان حافظ در جمع‌های خانوادگی در این شب. اگرچه سابقه راه یافتن اشعار خواجه شیراز به این مراسم به درستی معلوم نیست ولی دیگر سال‌هاست که در نشست‌های دوستانه در چنین شب‌هایی، ریش‌سفید یا گیس‌سفیدی برای کوچک و بزرگ بر حسب اتفاق ورقی از دیوان لسان‌الغیب را می‌گشایند و درست و غلط بیت‌هایی را می‌خوانند و به فراخور حال صاحب‌فال،‌ به طنز و به جد تفسیری از آن ارائه می‌دهند. گرچه گروهی سختگیرانه چنین رویکردی به اشعار غنی شاعری چون حافظ را دون‌شأن او و ادبیات می‌دانند، بسیاری از اهالی ادبیات با تسامح چنین شادباشی‌ را مغتنم می‌شمارند بلکه در زمانه‌ای که ورقی از کتابی خوانده نمی‌شود،‌ به بهانه یلدا غبار از جلد دیوانی زدوده شود و نسل جدید و قدیم در هجوم فضاهای مجازی و لطیفه‌های بی‌مزه و متن‌های ادبی سست، لحظاتی با شعر یکی از گرانسنگ‌ترین شاعران روزگار به‌سر برند شاید از این رهگذر ذهن جوانی مشتاق، به مطالعه جدی‌تر این اشعار ترغیب شود.
  • گاوبازی

    نمایش «گاوبازی» نوشته مایک بارتلت و با کارگردانی احسان پایدار روی صحنه رفت.
  • کنسرت ـ تئاتر اشکان خطیبی

    اشکان خطیبی پروژه «۱۰ سال تنهایی» را در تالار وحدت روی صحنه می‌برد. این اثر یک پروژه مولتی مدیا و تکمیل شده پروژه سال گذشته‌ این هنرمند یعنی «راک دِ پن» است که این بار براساس یک مفهوم دیگر به صحنه می‌رود.
  • بیدار شو آرزو

    فیلم سینمایی «بیدار شو آرزو» به کارگردانی کیانوش عیاری پس از ۱۳ سال در گروه هنر و تجربه اکران شد.
  • جز عشق نمی‌خواهم

    آلبوم جدید علیرضا عصار با عنوان «جز عشق نمی‌خواهم» منتشر شد. این آلبوم شامل ۱۰ قطعه است که هنرمندانی همچون پویا نیک‌پور، گروه دارکوب، امیر توسلی و خود علیرضا عصار آهنگسازی و تولید آن را برعهده داشته‌اند.
  • اجرا

  • نمایشگاه

  • اکران

  • هنر و تجربه

  • آخرین جدای به‌دنبال رکورد در فروش

    عمده مجلات سیاسی و غیرسیاسی ایالات‌متحده و کشورهای انگلیسی زبان جلد یا یکی از موضوعات اساسی خود را به فیلم جنگ ستارگان اختصاص داده‌اند. «Last Jedi» آخرین عنوان از سری فیلم‌های جنگ ستارگان است که تا پیش از پایان سال‌جاری میلادی به روی پرده رفته تا اکران ویژه شب‌های سال نو را داشته باشد. در این راستا باکس آفیس پیش‌بینی کرده است که این فیلم در افتتاحیه خود فروش ۲۱۰ میلیون دلاری داشته باشد تا به این طریق بتواند انتقامی شیرین از انتقام‌جویان «Avengers» بگیرد. این فیلم در افتتاحیه خود توانست فروش ۲۰۷ میلیون دلاری را در سال‌جاری تجربه کند. جنگ ستارگان در وهله نخست به‌دنبال شکستن رکورد سال‌جاری در افتتاحیه است و در وهله بعدی به‌دنبال شکستن رکورد اپیزود پیشین خود است.
  • رد پای دو غریبه (فصل ۴- بخش سی و یکم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.
بیشتر