شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

آخر هفته

  • نوبل برای تلنگر

  • تیلر اقتصاد را انسانی‌تر و واقعی‌تر کرد

    در سال ۱۹۹۶ یک روانشناس به نام آموس تورسکی به طرزی دور از انتظار، مورد تحسین قرار گرفت، چرا که از اقتصاددانان خواسته بود فرمول‌های خود را کنار بگذارند و از پنجره به بیرون نگاه کنند و ببینند مردم واقعا چکار می‌کنند. نخستین فردی که به سفارش وی عمل کرد ریچارد تیلر دانش‌آموخته اقتصاد از دانشگاه راچستر و استاد مدرسه بازرگانی دانشگاه شیکاگو بود که سرانجام زحماتش نتیجه داد و جایزه نوبل اقتصاد امسال را ربود.
  • عکس خبری

  • پایان اعتبار آمریکا؟

    سرانجام پس از ماه‌ها گمانه‌زنی و انتظار برای رونمایی از سیاست جدید دولت آمریکا در قبال توافق هسته‌ای ایران، در جمعه پر‌تب و تابی که گذشت، رئیس‌جمهوری ایالات متحده از استراتژی خود در قبال برجام و جمهوری اسلامی رونمایی کرد و در سخنانی سراسر تهدیدآمیز و آمیخته با فحاشی ضمن عدم تایید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای، توپ تصمیم‌گیری درباره سرنوشت برجام را به زمین کنگره انداخت. دونالد ترامپ البته از وزارت خزانه‌داری این کشورهم خواست تا سپاه پاسداران را مورد تحریم‌های بیشتری قرار دهد.
  • حمایت حداکثری از سپاه

    سخنرانی جمعه شب ترامپ که با تهدید علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبنی بر تحریم‌ از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا همراه شد، موجی از واکنش‌های داخلی در رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی به راه انداخت.پیش از این همزمان با لفاظی‌های ترامپ علیه سپاه پاسداران، رئیس‌جمهوری کشورمان سپاه را محبوب مردم ایران و منطقه خوانده بود.
  • تعلیق نیکنام با تفسیرجدید قانون

    با وجود آنکه شوراهای شهر و روستا بیش از یک ماه است فعالیت‌های رسمی خود را آغاز کرده‌اند اما ظاهرا قرار نیست برخی از حواشی دست از سر این شوراها بر‌دارد. موضوع عضویت سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزد که پیش از این با وساطت رئیس مجلس مبنی بر عمل به مُر قانون،حل شده بود حالا مدت زمانی است که با شکایت عضو بازمانده از شورای شهر یزد به دیوان عدالت اداری، به حالت تعلیق درآمده است.
  • حل ترافیک با ۴ راهکار اصلی

    نخستین نشست شهردار تهران با خبرنگاران فرصتی فراهم کرد تا یک بار دیگر معضل ترافیک پایتخت مورد بحث و بررسی قرار بگیرد و جدیدترین سیاست‌های شهری برای حل بزرگ‌ترین‌ مشکل تهران مطرح شود. آ‌ن‌گونه که محمدعلی نجفی خبرداده است ۴ راهکار اصلی نظیر توسعه شبکه حمل‌ونقل عمومی، کاستن از سفرهای شهری با هوشمندسازی، گران‌کردن هزینه استفاده‌کنندگان از وسایل نقلیه شخصی به‌ویژه در ساعات پیک و اعمال برخی اصلاحات هندسی قرار است به‌عنوان راه‌حل‌های ترافیک پایتخت به اجرا درآید.
  • بی‌آبی بزرگ‌ترین‌ تهدید کشور

    استفاده بی‌رویه از منابع آبی تجدیدپذیر و تجدید‌ناپذیر کشور، بهره‌وری پایین و هدرروی بالای آب در بخش‌های کشاورزی، صنعت و شرب موجب شده تا شرایط آبی کشورمان از وضعیت بحرانی فراتر رفته و به فاجعه نزدیک شود. فاجعه‌ای که حالا از زبان رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست کشور ورشکستگی آبی عنوان شده است. عیسی کلانتری در اعتراض به سیاست‌های آبی گذشته گفته که سکوت صاحب‌نظران درخصوص اعمال سیاست‌های نادرست آبی باعث شده امروز کشور به ورشکستگی در بخش آب برسد.
  • اقتصاد در کنترل و هدایت؟

    به‌رغم پیش‌بینی‌های صورت گرفته از واکنش هیجانی بازارهای ایران به اظهارات ترامپ، اما در یک واکنش غیرمنتظره، بازارهای ارز و بورس از خود پایداری نشان دادند و بورس تهران با رشد شاخص مواجه شد و دلار هم نوسان چندانی نداشت. هرچند که نمی‌توان بازارگردانی سیاستمداران ارزی را در روزهای پس از سخنرانی ترامپ از نظر دور داشت اما برخی تحلیلگران معتقدند که هیجان بازارها در روزهای قبل از اظهارنظر رسمی ترامپ درباره برجام، با درز برخی خبرها از داخل کاخ سفید پیش‌خور شده بود و تشکیل صف برای خرید دلار در مقابل صرافی‌ها و اصلاح قیمت شاخص در بورس در همین راستا ارزیابی می‌شود.
  • امنیت سرمایه‌گذاری پس از برجام

    اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا درباره برجام اگرچه بر بازارهای داخلی تاثیر چندانی نداشت اما برخی تحلیلگران اقتصادی هدف از طرح اینگونه ادعاهای تند و بی‌پایه و اساس علیه ایران را ایجاد جو تردید و بدبینی در شرکای تجاری کشورمان به خصوص سرمایه‌گذاران خارجی عنوان می‌کنند. ایـران در دوران پس از برجام قراردادها و تفاهمنامه‌های زیادی در حوزه‌های مختلف تجاری، سرمایه‌گذاری و فاینانس منعقد کرده است.
  • استیلای دولت عراق بر کرکوک

    منازعه میان اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی این کشور پس از همه پرسی استقلال، حالا به منطقه نفت خیز کرکوک رسیده و با ورود نیروهای ارتش عراق به این شهر، تنش‌ها به‌شدت بالا گرفته است. ظاهرا نشست رهبران حزب اتحادیه میهنی کردستان و حزب دموکرات کردستان عراق به ریاست «فواد معصوم» چندان که باید نتیجه بخش نبوده است.گفته شد که سردار سلیمانی هم جلسه‌ای با مسعود بارزانی داشته است. شهر کرکوک جزو اقلیم کردستان عراق نیست، اما بعد از حمله داعش به شمال عراق در سال ۲۰۱۴ و دفاع نیروهای پیشمرگه از این شهر، کنترل آن عملا به دست دولت خودگردان کردستان افتاد.
  • ترامپ و رفتار سرمایه‌گذاران در قبال ایران

    سخنرانی اخیر دونالد ترامپ جدا از اهداف سیاسی‌اش، به اعتقاد برخی کارشناسان یک هدف اقتصادی را دنبال می‌کرد و آن اینکه رئیس‌جمهور آمریکا به این نتیجه رسیده که نمی‌تواند برجام را لغو یا آن را ترمیم کند؛ بنابراین تلاش دارد تا با ایجاد فضایی غبارآلود، ایران را از بهره‌مندی از مزایای اقتصادی رفع تحریم‌ها و برجام محروم کند. یکی از مزایای اجرای برجام، آمد و رفت هیات‌های تجاری از کشورهای مختلف به ایران برای ارزیابی بازار و سرمایه‌گذاری بود. بررسی اولویت سرمایه‌گذاران در تعیین بازار هدف بیانگر آن است که سرمایه‌گذاران خارجی و شرکت‌های بزرگ، کشورهایی را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند که همگام با شرایط مناسب اقتصادی از محیط امن و شفاف برخوردار باشند.
  • خروج موقت نوسان‌گیران ارزی

    بازار ارز از میانه مهرماه نوسانی شد و قیمت دلار تا نزدیکی سطح ۴ هزار و ۱۰۰ تومانی جهش کرد. یک هفته مانده به پایان مهرماه، دامنه نوسانات شاخص بازار ارز در مقاطعی حتی به بالای ۹۰ تومان نیز رسید و چهارشنبه هفته گذشته برای خرید دلار در بازار صف بسته شد.
  • مرزهای خونین کرکوک

    تا پیش از برگزاری همه‌پرسی اقلیم کردستان عراق، پیش‌بینی می‌شد که این روند، ظرفیت ایجاد مناقشه و تبدیل شدن به منازعه و بحران کردی-عربی را در خود داشته باشد، به‌خصوص شهر کرکوک و منابع نفتی آن‌که نقش مهمی در این فرآیند ایفا می‌کند. تحولات چند روز اخیر به خوبی نشان داد که عراق مستعد بحران دیگری است. در قانون اساسی سال ۲۰۰۶ عراق و بر اساس ماده ۱۴۰، کرکوک جزو مناطقی بود که باید بین دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان مورد گفت‌وگو و حل و فصل قرار گیرد.
  • توپ برجام در زمین کنگره

    دونالد ترامپ به بهانه تهدید امنیت ملی آمریکا، توافق هسته‌ای با ایران را تایید نکرد تا با انداختن توپ برجام به زمین کنگره، تصمیم‌گیری درباره وضع تحریم‌های هسته‌ای یا خروج از برجام را به نمایندگان واگذار کند. از این طریق نه تنها تا حدودی به شعارهای انتخاباتی خود بر ضد برجام جامه عمل پوشانده است بلکه هزینه تصمیمات احتمالی را هم در آینده متحمل نخواهد شد. حال در شرایطی که ایران و سایر کشورهای ۱+۵ نسبت به خروج از برجام هشدار داده‌اند، کنگره آمریکا ۶۰ روز فرصت دارد تا در این باره تصمیم‌گیری کند.
  • ناگفته سمی آلودگی پایتخت

    نسخه قدیمی و به روز نشده شاخص کیفیت هوای تهران، به علت ناهمخوانی با فرمول جهانی و متعارف کشورها، در اعلام روزهای پاک پایتخت، «زیاده‌گویی» می‌کند. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد: «حد مجاز» غلظت ذرات معلق با قطر کمتر از ۵/ ۲ میکرون در هوا که «آلاینده اصلی» آسمان پایتخت و «نقش اول» آلوده‌کننده هوای تهران (در مقایسه با ۵ نوع آلاینده دیگر) است، مطابق شاخص جهانی، باید حداکثر ۱۲ میکروگرم بر مترمکعب باشد تا بر اساس آن، آسمان یک شهر یا منطقه شهری در طبقه‌بندی کیفیت هوا، «پاک» اعلام شود. اما درحال‌حاضر پاکی یا ناپاکی هوای تهران، با تراز متفاوت از شاخص روز جهانی، سنجش می‌شود به‌طوری‌که در کیفیت‌سنجی هوای پایتخت، سقف مجاز «ذرات معلق با قطر کمتر از ۵/ ۲ میکروگرم بر مترمکعب» برای اعلام وضعیت پاک، ۴/ ۱۵ میکروگرم بر مترمکعب تعیین شده است.
  • آنــــــــالیز ذرات معلق

    تعداد روزهای «پاک» در تهران، کمتر از یک ماه در سال است و نزدیک به سه ماه از سال در فاصله اواسط پاییز تا اواسط زمستان، هوای پایتخت برای «گروه‌های حساس» یعنی کودکان و سالمندان، در شرایط اضطرار (ناسالم) قرار می‌گیرد.
  • استاندارد شاخص کیفیت هوا به‌روز شود

    مدیرعامل پیشین شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران مطالبه به‌روز کردن جدول نقاط شکست برای اعلام شاخص کیفیت هوا را کاملا منطقی دانست و تاکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست باید به این مطالبه پاسخ دهد. یوسف رشیدی، کارشناس آلودگی هوا و مدیرعامل پیشین شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد»، با تایید اختلاف میان برخی از نقاط شکست در استاندارد شاخص کیفیت هوای ایران با استاندارد روز کشورهای پیشرفته نظیر آمریکا، در عین حال معتقد است وجود این اختلاف تا حدی طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است.
  • کمیته اضطرار اثر شاخص سهل‌گیرانه را خنثی می‌کند

    رئیس اداره محیط زیست شهر تهران معتقد است که اکنون زمان مناسبی برای به‌روزرسانی استاندارد شاخص کیفیت هوا است و ابراز امیدواری می‌کند که مدیران سازمان حفاظت محیط زیست کشور در دوره جدید فعالیت خود این موضوع را در دستور کار قرار دهند. محمدحسین بازگیر در عین حال بر این باور است که ضرر احتمالی استاندارد کنونی ایران که قدری سهل‌تر از آمریکا و بسیاری از کشورهای پیشرفته دیگر است، با اقدامات به موقع کمیته اضطرار آلودگی هوا در زمینه جلوگیری از فعالیت‌های آلاینده و تعطیلی مدارس، عملا خنثی شده است. مشروح گفت‌وگوی «دنیای اقتصاد» با رئیس اداره محیط زیست شهر تهران را در زیر می‌خوانید:
  • ذرات تهدید‌کننده در پایتخت

    طی دو دهه گذشته مطالعات سری‌های زمانی متعددی در پنج قاره ارتباط بین مرگ و میر روزانه و تغییرات روزانه غلظت آلاینده‌های رایج هوا را مورد بررسی قرار داده‌‌اند. در میان این آلاینده‌ها، ذرات معلق با قطر کمتر از ۵/ ۲ و کمتر از ۱۰ میکرون، دود سیاه و سولفات، ارتباط و سازگاری بیشتری با مرگ و میر داشته‌اند؛ اگرچه برخی ارتباطات با ازن، دی اکسید گوگرد، منوکسید کربن و دی اکسید نیتروژن نیز گزارش شده است. مطالعات سری‌های زمانی، تغییرات روزانه در آلودگی هوا را معمولا بر پایه غلظت میانگین ۲۴ ساعته، در ارتباط با تعداد مرگ و میرهای روزانه، بررسی کرده‌اند. معمولا تحلیل‌ها از یک مدل رگرسیون چند متغیره که برای عوامل مستعد کنترل می‌شود، استفاده می‌کنند تا اینکه یک آلاینده خاص که با زمان تغییر می‌کند و ممکن است با مرگ و میر نیز در ارتباط باشد را مورد بررسی قرار دهند. این عوامل شامل روز، هفته، فصل، آب و هوا، زمان و سایر آلاینده‌ها هستند. برای مثال، شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند عوامل آب و هوایی، مانند دما و رطوبت، با مرگ و میر ارتباط زیادی دارند. به طور مشابه مشاهداتی برای ارتباط این تعداد با روزهای هفته نیز ارائه شده است. عدم کنترل این عوامل باعث ایجاد خطا در تخمین تاثیر آلودگی هوا می‌شود.
  • مرد شماره یک اقتصاد ۲۰۱۷ کیست؟

    هفته گذشته برندگان جایزه نوبل معرفی شدند و در این میان ریچارد تیلر آمریکایی برنده این جایزه معتبر در اقتصاد شد. این اقتصاددان که متولد ۱۲ سپتامبر سال ۱۹۴۵ و ۷۲ ساله است، کرسی اقتصاد و علوم رفتاری در مدرسه تجارت دانشگاه شیکاگو بوث را در اختیار دارد. نظریات وی در زمینه «فاینانس رفتاری» بسیار مشهور است و با افراد معتبری همچون دنیل کانمن همکاری‌هایی داشته است. به‌طور کلی دریافت این جایزه را می‌توان موجب اقبال و توجه هرچه بیشتر به اقتصاد رفتاری در جهان دانست. آکادمی علوم سلطنتی سوئد در هنگام دادن جایزه نوبل به تیلر اعلام کرد که این جایزه را به‌دلیل «تحقیقات و فعالیت‌های وی که منجر به ساخته شدن پلی میان تحلیل‌های اقتصادی و روانشناسانه از فرآیند تصمیم‌گیری فردی شده‌اند»، اهدا کرده است. به عقیده آکادمی نوبل، «یافته‌های تجربی وی و بینش‌های نظری او در ایجاد زمینه جدیدی برای اقتصاد رفتاری که به سرعت درحال گسترش است، مفید بوده است.» گرفتن نوبل اقتصاد برای ریچارد تیلر و اقتصاد، به معنی گسترش توجه و بازتر شدن فضا برای اقتصاد رفتاری خواهد بود. نکته جالب توجه دیگری که در مورد نوبل گرفتن ریچارد تیلر وجود دارد، این است که وی نهمین فرد منتسب به دانشگاه راچستر محسوب می‌شود که مفتخر به دریافت جایزه نوبل شده است. ریچارد تیلر زمانی در این دانشگاه تدریس می‌کرد و دومین استاد اقتصاد از این دانشگاه است که توانسته به این جایزه معتبر بین‌المللی دست یابد.
  • ۳ محور اساسی نظریات تیلر

    علم اقتصاد شامل فهم رفتار انسان در فرآیند انتخاب یا تصمیم‌سازی در بازار است. سیستم پردازش اطلاعات در ذهن انسان دارای پیچیدگی‌های زیادی است اما در مدل‌سازی‌های اقتصادی برای ساده‌سازی، از فروض به مراتب ساده‌ای استفاده می‌شود. در سیستم سنتی علم اقتصاد فرض اصلی بر این مساله استوار است که مردم در زمان انتخاب بین موارد پیش‌رو دسترسی کاملی به اطلاعات داشته و توانایی تحلیل کامل این اطلاعات را دارند. علاوه‌بر این، تصور بر این است که انسان همواره قادر به مدیریت برنامه‌های خود بوده و در انتخاب‌های خود تنها نفع شخصی را در نظر می‌گیرد. این فروض اگرچه امکان فرموله کردن و یافتن راه‌حل‌های بهینه ریاضی برای مسائل پیچیده اقتصادی را برای اقتصاددانان میسر ساخته است اما در برخی مواقع اختلاف فاحش و معناداری بین نتایج حاصل از یک مدل اقتصادی با آنچه در واقعیت محقق می‌شود، وجود دارد. ریچارد تیلر اقتصاددان ۷۲ ساله آمریکایی، برای کاهش فاصله بین این دو بخش ساختاری مبتنی بر گسترش دامنه تحلیل‌های اقتصادی و پالایش آنها، با در نظر گرفتن سه شاخصه روان‌شناسی که به‌صورت سیستمی بر فرآیند تصمیم‌سازی اقتصادی افراد تاثیرگذار است، تلاش‌هایی انجام داده است. عقلانیت محدود، ترجیحات اجتماعی (با تمرکز بر درک عدالت) و فقدان خود کنترلی در جوامع انسانی، سه موضوع اصلی بررسی‌های این اقتصاددان را تشکیل می‌دهد.
  • مثال‌هایی از اقتصاد رفتاری در بازارها

    تلاش تمامی سیستم‌های اقتصادی تولید محصولات و خدماتی است که بتواند نیازها و علایق مردم را مرتفع کند. بنابراین شاکله اصلی تمامی نظریه‌های اقتصادی بر شناخت فرآیند تصمیم‌سازی مردم استوار است. به‌دیگر بیان بنگاه‌های اقتصادی در تلاشند تا با ارائه محصولاتی سازگار با مطلوبیت مصرف‌کنندگان، تصمیم‌ آنان را به سمت انتخاب محصول یا رفتاری خاص در بازار هدایت کنند. بنابراین جای تعجب نیست امروزه «اقتصاد رفتاری» به درجه‌ای از اهمیت برسد که برای دومین بار در قرن بیستم موفق به اخذ جایزه نوبل اقتصاد شود.
  • تلنگـری بر اقتصـــــــاد متعارف

    هفته گذشته با اعلام برندگان نوبل ۲۰۱۷، برگزیده اقتصاد نیز معرفی شد. ریچارد تیلر که امسال توانسته است آرای آکادمی سلطنتی سوئد در حوزه اقتصاد را به‌دست بیاورد، به دلیل مطالعات خود در حوزه اقتصاد رفتاری این جایزه را کسب کرده است. شاید بتوان معروف‌ترین کتاب این چهره اقتصادی را کتاب «Nudge» دانست که از آن به «تلنگر» نیز تعبیر شده است. عنوان دقیق این کتاب Nudge: Improving Decisions about Health, Wealth, and Happiness است که به معنای «تلنگر: بهبود تصمیم‌گیری‌ها در مورد سلامت، ثروت و شادکامی» می‌توان آن را نام‌گذاری کرد. این کتاب که تیلر آن را با کمک پروفسور سان‌استاین از مدرسه حقوق دانشگاه هاروارد نوشته است، در سال ۲۰۰۸ منتشر شد. این کتاب تحقیقاتی در مورد روانشناسی و علوم رفتاری انجام داده و از آزادیخواهی قیم مآبانه و مهندسی فعال معماری انتخاب دفاع می‌کند. این کتاب در فهرست‌های مختلف نقد کتاب در گاردین، نیویورک‌تایمز و اکونومیست مورد بررسی قرار گرفته و توجه منتقدان را به خود جلب کرده است. از جمله اینکه در سال ۲۰۰۸ از سوی اکونومیست به‌عنوان یکی از بهترین کتاب‌های آن سال معرفی شد.
  • همه مردان اقتصاد

    نگاهی به جایزه‌های نوبل در سال‌های اخیر حاکی از این است که حوزه‌های مختلف اقتصادی برندگان آن بوده‌اند؛ از اصطکاک‌های موجود در بازار کار گرفته تا قیمت‌گذاری دارایی‌ها؛ از نظریه قراردادها گرفته تا در نهایت اقتصاد رفتاری. جایزه نوبل اقتصاد برای نخستین‌بار در سال ۱۹۶۹ معرفی شد و نخستین‌بار به راگنار فریش و یان تینربرگن تعلق گرفت که مدل‌های دینامیکی را برای تحلیل فرآیندهای اقتصادی توسعه داده و آن را به‌کار برده بودند. به هر یک از برندگان نوبل یک مدال، یک دیپلم و جایزه نقدی اعطا می‌شود که در سال‌های مختلف میزان آن متفاوت بوده است. برای مثال این جایزه در سال ۱۹۶۹ مبلغ ۳۷۵ هزار کرون سوئد بود، درحالیکه در دسامبر سال ۲۰۰۷ به حدود ۹/ ۲ میلیون کرون سوئد رسید. اکنون این جایزه در حدود ۹ میلیون کرون سوئد است که معادل با ۹۴۵ هزار یورو است. تا سال ۲۰۱۷،بالغ بر ۴۹ جایزه نوبل اقتصاد به ۷۹ نفر اعطا شده است. بیشترین حوزه‌ای نیز که تاکنون موفق به دریافت شده است، متعلق به اقتصادکلان بوده است. دانشگاه شیکاگو نیز با داشتن بیشترین برنده نوبل منتسب به این دانشگاه، در صدر بهترین دانشگاه‌هایی که در نوبل اقتصاد موفق عمل کرده‌اند، قرار داشته است.
  • سرطان ؛ دوراهی بین مرگ و پیشگیری

    سرطان یکی از بیماری‌های مدرن عصر جدید است که سالانه قربانیان زیادی در جهان می‌گیرد. این تهدید در کشورهای کم‌درآمد و متوسط نیز به‌طور روزافزون و فزاینده‌ای درحال گسترش یافتن است. اما شاید این سوال برای هر کسی که نام این بیماری را شنیده است، پیش آمده باشد که این بیماری چیست، به چه علت رخ می‌دهد و چگونه می‌توان از آن پرهیز کرد؟
  • سرطان قاتل خاموش اقتصاد سلامت

    سرطان با سیل عظیمی از هزینه‌های مختلف برای جامعه انسانی در حال گذار از کشورهای کم درآمد به سمت کشورهایی با درآمد متوسط است. براساس آمار ارائه شده از سوی جامعه سرطان آمریکا، این بیماری بیشترین ضرر اقتصادی را از ناحیه مرگ زودرس و ناتوانی‌های ناشی از بیماری‌های کشنده در دنیا به خود اختصاص داده است. اگرچه سرطان هزینه‌های اجتماعی بیشماری متوجه جامعه مدنی یک کشور می‌کند که نمی‌توان آن را با پول اندازه‌گیری کرد؛ اما اقتصاددانان در حال بررسی میزان هزینه‌های مالی هستند که این بیماری در کنار سایر زیان‌ها بر بدنه اقتصادی کشورها وارد می‌کند.
  • جغرافیای سرطان و جایگاه ایران

    سرطان یکی از کشنده‌ترین بیماری‌های مدرن است که امروزه به عاملی مهم در مرگ و میر و هدررفت منابع اقتصادی یک جامعه تبدیل شده است. نگاهی به جغرافیای بیماری سرطان نشان می‌دهد که ایران از نظر نرخ مرگ و میر در اثر تمام انواع این بیماری به ازای هر صد هزار نفر در دسته سوم و ۱۱۳ جهان قرار می‌گیرد و تعداد مرگ و میر در اثر انواع سرطان در آن به حدود ۹۳ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد. در این رده‌بندی کشورهای ارمنستان، زیمبابوه، مجارستان، مغولستان و صربستان در رده‌های نخست قرار گرفته‌اند و تعداد این مرگ و میر در آنها بین ۱۸۰ تا ۲۳۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر مرگ و میر است! با این حال نگاهی دقیق‌تر گویای مطالب جدید خواهد بود. ایران در برخی سرطان‌ها وضعیتی حادتر و در برخی دیگر وضعیتی مناسب دارد.
  • چنگال‌های سرطان در ایران

    اگرچه برخی آمار حاکی از آن است که تعداد مبتلایان به سرطان در جوامع پیشرفته‌تر نظیر دانمارک، آلمان و چین به مراتب بیشتر از کشور ماست اما در نگاهی موشکافانه متوجه می‌شویم که بررسی این موضوع حقایق قابل تاملی دارد. اگر به نقشه جغرافیایی سرطان دنیا نگاه کنیم، می‌بینیم ایران در سطح سوم قرار داشته و تعداد افراد مبتلا به سرطان حتی در برخی انواع آن تا ۵ برابر هم کمتر از متوسط جهانی است. اما آنچه در بررسی معضل سرطان مهم است تعداد افراد مبتلا نیست بلکه روند توسعه این بیماری است.
  • بازار سیاه و تاثیر آن بر اقتصاد

    هیچ دولتی در هیچ جای دنیا نمی‌تواند ادعا کند که می‌تواند بیش از ۸/ ۱ میلیارد فرصت شغلی به‌وجود آمده در بازار سیاه در کشورها را ریشه‌کن کند. بازار سیاه یا اقتصاد زیرزمینی پدیده‌ای است که هم در کشورهای توسعه یافته و هم در کشورهای در حال توسعه با شدت و ضعف نسبی قابل ملاحظه است. جالب است بدانید پیدایش این بازارها گاه در سایه نظارت پایین دولت‌ها بر سازوکارهای اقتصادی و گاه به‌واسطه شرایط نامناسب اقتصادی به‌وجود می‌آید. گاه عدم نظارت دولت بستر لازم برای جولان سودجویان را فراهم می‌کند و گاه مردمی که راهی برای کسب درآمد و تامین معاش خانواده خود ندارند مجبورند از طرقی غیر از راه‌های معمول و تعریف شده در اقتصاد به تامین درآمد بپردازند.
  • منطقه ویژه اقتصادی چیست؟

    اگر بخواهید یک نمونه کسب‌و‌کار خارجی در داخل کشور راه‌اندازی کنید فرآیند شروع به کار شما چگونه خواهد بود؟ برای مثال تولید لوازم خانگی یا هر محصولی که نیاز به ورود تجهیزات و ماشین‌آلات از خارج کشور داشته باشد. نخست شما باید به فکر اجاره یا احداث یک سوله یا مکانی برای استقرار ماشین‌آلات خود باشید که نیازمند صرف هزینه اولیه زیادی است. در گام بعدی شما برای وارد کردن تجهیزات مورد نیاز، باید تعرفه گمرکی پرداخت کنید که ممکن است این فرآیند نیز بار مالی سنگینی به شما تحمیل کند. مجموعه این عوامل موجب می‌شود هزینه تمام شده شما برای تولید محصول افزایش یافته و بالطبع قدرت رقابت‌پذیری شما در مقابل محصولات مشابه کاهش یابد.
  • محافظت از آسیب‌پذیرترین افراد در برابر جیوه

    معادن طلا در مقیاس کوچک، منبع اصلی آلودگی جیوه به‌شمار می‌رود و این تهدیدی جدی برای سلامتی انسان است. سالانه بالای ۱۵ میلیون معدنکار طلا در مقیاس کوچک (artisanal and small-scale gold miners معدنکاری حرفه‌ای و به مقیاس کوچک عبارت است از معادن که جهت استخراج مواد معدنی از آن به مقیاس کوچک و اغلب در هر فصل سال از تکنیک‌های دستی یا ابزار ساده استفاده می‌شود.) در معرض بخار سمی جیوه قرار دارند. حدود یک سوم این معدن‌چیان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.
  • بزرگ‌ترین‌ ایستگاه شارژ خودرو‌های برقی جهان در آلمان

    با افزایش استقبال مردم از وسایل نقلیه برقی و تعداد کشورهایی که فروش ماشین‌های بنزین‌سوز را منع می‌کنند شرکت آلمانی سورتیمو (Sortimo) در نظر دارد تا بزرگ‌ترین استگاه شارژ خودروهای برقی را با ۱۴۴ پورت شارژ احداث کند. براساس گزارش این شرکت ۴۰۰۰ اتومبیل در روز می‌توانند در ایستگاه شارژ آینده با نام Innovationspark Zusmarshausen شارژ شوند. ۲۴ پورت شارژ از ۱۴۴ پورت در قالب سوپرشارژر عمل کرده و دارای ظرفیت شارژ ۳۵۰ کیلووات شارژ هستند. این میزان در مقایسه با سوپر شارژرهای تسلا که ظرفیت ۱۵۰ کیلو واتی دارند، افزایش چشمگیری داشته است.
  • بی‌اعتنایی به تغییرات اقلیمی برای سیاستمداران دشوارتر می‌شود

    مایکل برنارد، تحلیلگر نوآوری کم‌کربن به این سوال پاسخ می‌دهد که آیا سیاستمداران فعلی در قبال بی‌اعتنایی آگاهانه نسبت به تغییرات اقلیمی مسوول خواهند بود؟
  • پویش سبز

    در هفته‌های دوم و سوم مهرماه فعالان محیط‌زیست در جای جای کشورمان با شور و نشاط برنامه‌های خاصی را پیگیری کردند، که در رأس این فعالیت‌ها می‌توان به همایش سراسری دوچرخه‌سواری که به مناسبت گرامیداشت یاد و خاطره حامد ژاله (ملی‌پوش اسبق دوچرخه‌سواری) همزمان با سه‌شنبه‌های بدون خودرو در سراسر کشور برگزار شد، اشاره کرد. به رسم هر هفته تلاش داریم در قرارسبز، رسانه‌ای برای تمام فعالان محیط‌زیست کشور باشیم. به گوشه‌ای از فعالیت‌های انجام شده اشاره‌ای خواهیم داشت:
  • سیر و عسل درمانی شگفت‌انگیز برای بیماری‌ها

    از این ترکیب سیر و عسل می‌توان برای مبارزه با سرماخوردگی و آنفلوآنزا، سم‌زدایی بدن، تقویت سیستم ایمنی و بسیاری موارد دیگر استفاده کرد.
  • از فواید زود شام خوردن چه می‌دانید؟

    شاید از فواید زود شام خوردن اطلاع نداشته باشید در ادامه با فواید آن آشنا شوید و سعی کنید شام را اول شب میل کنید. آیا خیلی وقت‌ها پس از ساعت ۹ یا ۱۰ شب شام می‌خورید؟ این یک شیوه ناپسند است که نه فقط روی سلامتی بلکه روی افزایش وزن هم موثر است. سوزش معده‌ای که در نتیجه خوردن غذا در ساعات پایانی شب باشد، مانع خواب آرام شما در طول شب می‌شود. اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که اخبار مربوط به سلامت و تناسب اندام را پیگیری می‌کنند، حتما تاکنون بارها از پزشکان و متخصصان تغذیه شنیده‌اید که باید شام را پیش از ساعت ۷ شب خورد. اما در زندگی روزانه، به دلایل گوناگون از جمله ترافیک یا سایر مشغله‌ها، معمولا اکثر ما این قانون را رعایت نمی‌کنیم، اما به راستی فواید خوردن شام در ساعات اولیه شب، به جز تناسب اندام و کاهش وزن چیست؟ در ادامه مطلب، به برخی فواید رعایت این قانون اشاره می‌کنیم.
  • عوارض نشستن طولانی‌مدت و راه پیشگیری

    بی‌تحرکی باعث ضعیف شدن استخوان‌ها شده و مواد معدنی موجود در آن را کاهش می‌دهد. با مصرف غذاهای غنی از کلسیم همچون شیر، اسفناج و نیز غذاهایی که دارای ویتامین D فراوان هستند (مانند تخم مرغ و تن ماهی) به قوی‌تر شدن استخوان‌های خود کمک کنید. ویتامین D به بدن شما کمک می‌کند کلسیم بیشتری جذب کند.بی‌تحرک ماندن طولانی مدت می‌تواند به بدن شما آسیب بزند و عوارض جدی به همراه داشته باشد؛ اما با استفاده از این ترفندها قادر خواهید بود با بیماری‌های ناشی از نشستن مبارزه کنید و آسیب‌های احتمالی را برعکس کنید.
  • همه چیز درباره ذرت

    ذرت (به انگلیسی Corn یا Maize) یکی از غلات مهم است. منشأ آن قاره آمریکا است و پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به کشت ذرت اختصاص دارد. ذرت سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن بوده و نیز منبع خوبی از فیبر محسوب می‌شود و سرشار از کالری است.
  • حتی با عصا، سفر کنید!

    لابه‎لای تمام طبیعت‌گردی‌ها، گاهی شهرگردی هم لازم است. معمولا از این گشت‌ها با کفش‌ها و لباس‌های خیس و گل‌آلود بازنمی‌گردید؛ اما آنچه می‌بینید، تجربه می‌کنید و به خاطرات‌تان اضافه می‌شود بسیار دلچسب است. این سفرها فرصت خوبی هستند که اگر فکر می‌کنید به‌خاطر سن یا هر مشکل دیگری باید دیگر از سفر کردن دست بکشید، به شما ثابت کنند که سخت در اشتباهید. شاید همیشه توصیف بهار شهرها را شنیده باشید؛ اما اگر از من می‌شنوید، برای دیدن پاییز رنگارنگ فقط به شهر خودتان اکتفا نکنید و حتی اگر شده برای یک روز به سفر بروید. اوایل پاییز بود که همراه با گروهی از مسافران که همگی پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های مهربانی بودند، به قصد سفری دو روزه به مقصد «کرمانشاه» خانه را ترک کردیم؛ سفری که خاطرات شیرین بودن در کنار همسفرانش هرگز از یادم نخواهد رفت.
  • طولانی‌ترین مسیرهای ریلی جهان

    در این مطلب قصد داریم ۸ مورد از طولانی‌ترین سفرهایی را که می‌توانید با قطار تجربه کنید بررسی کنیم. در این سفرها «مسیر»، خودِ «مقصد» است؛ گذشتن از وسط روسیه، گذشتن از ایالات متحده، چرخیدن در جنوب شرق آسیا و چندین سفر دیگر. این سفرها برای کسانی که بدون عجله سفر می‌کنند بسیار عالی هستند.
  • تکنولوژی در خدمت خرید خانواده

    خرید اینترنتی یکی از مولفه‌های توسعه‌یافتگی محسوب می‌شود. ایران در مقایسه با کشور‌های توسعه‌یافته راه درازی برای اینترنتی شدن شبکه خرید، در پیش دارد. دسترسی گسترده خانواده‌ها به اینترنت و صرفه اقتصادی که این نوع از خرید برای آنان به همراه دارد ضریب ۶۰ درصدی نفوذ این شیوه از خرید را در میان ایرانیان به خوبی توجیه می‌کند. تلفن‌های همراه نقش اساسی در این دگردیسی به عهده دارند و می‌توانند در راستای افزایش آسایش و اقتصادی شدن خرید، در خدمت خانواده باشند.
  • اصول اساسی استقراض

    در بازی برد- برد استقراض، دو بازیگر اصلی وام‌گیرنده و وام‌دهنده نقش می‌آفرینند. ماهیت فعالیت وام‌دهنده، دریافت سود تسهیلات به میزانی بالاتر از سود اعطایی به سپرده‌ها است. از طرف دیگر وام‌گیرنده به منظور بر‌طرف کردن نیاز خود، در ازای دریافت یکجای وام، با یک مازاد مقداری، در زمان‌های مختلف وام را بازپرداخت می‌کند. در مجموع، از زاویه وام‌گیرنده، رعایت سه اصل اساسی تشخیص صحیح نیاز، کژمنشی و کژگزینی ضروری است.
  • نقش بیمه در بهبود رفاه خانواده

    آدمی در طول تاریخ با تکیه بر اندیشه و خرد خود پیوسته در صدد ارتقای سطح رفاه و آسایش خود بوده است. این تمایل به افزایش رفاه در مقیاس خانواده نیز وجود دارد البته به دلیل حس همبستگی و کانون واحد خانواده، تمایل به افزایش رفاه خانواده به مراتب شدیدتر از تمایل فردی است. به‌عبارت دیگر، یکی از خواسته‌های اصلی اعضای خانواده، بهبود رفاه خانواده به‌عنوان یک کل، است. در این راستا، در طول تاریخ خانواده‌ها از ابزار‌های مختلفی استفاده کرده‌اند. از ابتدای قرن گذشته صنعت و شهرنشینی رفاه و آسایش خانواده را با چالش‌های مختلفی روبه‌رو کرده است. یکی از مهم‌ترین این چالش‌ها خطرات احتمالی جانی و مالی است که در صورت وقوع، رفاه خانواده را متزلزل می‌کند. به‌منظور مقاومت در برابر این خطرات احتمالی، صنعت بیمه در عصر جدید متداول شده است. در مجموع بیمه با افزایش آسایش خاطر جنبه کمی و با ایجاد سرمایه‌گذاری جنبه کیفی رفاه خانواده را بهبود می‌بخشد.
  • ۹ نشانه مسموم افراد قدرت‌طلب در محیط کار

    گرگ بائر، جراح بازنشسته‌ای است که زمانی یکی از شلوغ‌ترین بخش‌های جراحی چشم در یک بیمارستان را مدیریت می‌کرد. اما با وجود همه دستاوردهای کاری و ثروتی که داشت، احساس پوچی و ناراحتی می‌کرد، تا حدی که تا آستانه خودکشی رفت. وقتی به خودش آمد و شادی پایدار را جست‌وجو کرد، به اصولی برای تحول زندگی پی برد که به تاسیس شرکت The Real Love منجر شد. در وب‌سایت این شرکت نوشته شده: «اگر تصمیم گرفته‌اید که فقط نمی‌خواهید زنده بمانید و می‌خواهید متفاوت زندگی کنید، واقعا شاد باشید و از ترس و سردرگمی نجات بیابید، به جای درستی آمده‌اید. با عشق واقعی، هیچ چیز دیگری اهمیت ندارد و بدون آن، هیچ‌چیز تکمیل نیست. عشق واقعی قطعه گمشده پازل زندگی است. در ealLove.com معنای واقعی عشق را به شما می‌آموزیم و صلح و اعتماد به نفس را جایگزین خشم و سردرگمی در زندگی فردی و روابط شما می‌کنیم.» دکتر بائر که دو دهه است نویسنده‌، سخنران و کارآفرینی موفق شده، کتابی تحت‌عنوان «عشق واقعی در محیط کار: هشت اصل برای رهبری موثر در کسب‌وکار» نوشته که بسیار قابل توجه است. در این کتاب دکتر بائر ذکر کرده که نبود عشق واقعی در افراد، به‌خصوص کسانی که در نقش‌های مدیریتی هستند، باعث می‌شود آنها به‌طور ناسالم به دنبال قدرت و کنترل کردن دیگران بروند. او می‌افزاید: «وقتی می‌توانیم رفتار دیگران را کنترل کنیم، نوعی احساس قدرت را تجربه می‌کنیم که به‌طور موقت به ما احساس آرامش می‌دهد و ما را از حس غیرقابل تحمل ناامیدی می‌رهاند. بیشتر ما هر روز از قدرتی که داریم سوء استفاده می‌کنیم، اما پی به آن نمی‌بریم، چون چنین رفتاری در فرهنگ ما امری عادی است.»
  • بزرگ‌ترین دروغ‌هایی که در مورد کارآفرینی می‌شنویم

    وجه مشترک بین ماهیگیران و کارآفرینان در چیست؟ هر دوی آنها داستان‌هایی برای گفتن دارند که ممکن است کاملا واقعی نباشند. ما از ۱۰ کارآفرین و کارشناس خواستیم تا بزرگ‌ترین دروغ‌هایی را که درباره کارآفرینی وجود دارد به ما بگویند.
  • مدیریت میمونی راهنمایی برای کارآفرینی

    سال ۱۹۷۴ بود که ویلیام آنکن و دونالد واس مقاله «مدیریت زمان: چه کسی میمون دارد؟» را برای Harvard Business Review نوشتند. این مقاله اشتباهات معمول در مدیریت که اغلب منجر به قبول مسوولیت بیشتر توسط پرسنل ارشد شرکت می‌شود را توضیح می‌دهد؛ مسوولیتی که از آن به میمونی بر دوش افراد تعبیر می‌شود. باری که می‌تواند تنها منجر به افزایش استرس، بازدهی پایین و ناکارآیی در سراسر سازمان شود. این یک راهنمایی قاطع برای هر فردی در موقعیت رهبری سازمان است و به دومین مقاله مشهور در تاریخ HBR تبدیل شده است. ۴۳ سال بعد، این مساله همچنان وجود دارد. مقاله «چه کسی میمون دارد؟» به‌طور خاص برای یک محیط شرکتی نوشته شده بود. محیطی که در آن زنجیره‌ای از دستورات، اساس یک محیط کار موفق است. به این معنی که دقیقا میزان مسوولیت هر لایه را تعریف می‌کند. اما گاه این مسوولیت‌ها تماما بر دوش مدیر شرکت می‌افتد. برای توقف این امر چه می‌توانیم بکنیم؟ آیا مقاله آنکن و واس به‌کارآفرینان کمک می‌کند تا از جزئیات کم‌اهمیت فاصله بگیرند یا اینکه باید قدم‌های جدی‌تری بردارند؟ با هم نگاهی به قوانین مطرح شده در این مقاله می‌اندازیم.
  • حد تاثیرپذیری مسکن از موضع‌گیری ترامپ

    فعالان و کارشناسان بازار مسکن تاثیر اظهارات جمعه گذشته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را از دو بعد «معاملات خرید و فروش ملک» و همچنین «ساخت‌و‌ساز و سرمایه‌گذاری ساختمانی» تشریح کردند. یافته‌های «دنیای اقتصاد» بر پایه اظهارات کارشناسان و صاحبنظران حوزه مسکن وهمچنین فعالان و واسطه‌های بازار خرید و فروش املاک مسکونی حاکی است موضع‌گیری جمعه گذشته رئیس‌جمهوری آمریکا در قبال برجام و ماموریت وی به کنگره آمریکا برای استخراج نواقص برجام،طی یک هفته گذشته اختلالی در حجم مراجعه متقاضیان خرید مسکن و همچنین حجم خریدهای قطعی واحدهای مسکونی ایجاد نکرده است.
  • اصلاح بودجه در راه پارلمان پایتخت

    بررسی‌های تیم جدید مدیریت شهری از وضع موجود اقتصاد پایتخت نشان می‌دهد: در حال حاضر نظام مالیه پایتخت به شدت متاثر از کسری بودجه و بدهی به پیمانکاران است و همین موضوع امکان ادامه فعالیت پروژه‌های سرمایه‌ای و عمرانی در پایتخت را در وضعیت بسیار پایین قرار داده است. به‌طوری که بررسی‌های مدیران جدید نشان می‌دهد تامین هزینه‌های آتی پایتخت به شکل گذشته(متکی به درآمدهای ناپایدار و درآمدهای محدود پایدار و وام‌های جزئی) امکان ندارد. از همین رو اولین تدبیر مدیریت شهری تهران برای مدیریت هزینه‌های تهاجمی اصلاح بودجه سال ۹۶ با هدف متناسب‌سازی خرج پایتخت با دخل محدود آن است.
  • یک تیر و دو نشان در بافت فرسوده

    در طول سال‌های اخیر موضوع نوسازی بافت‌های فرسوده به قدری اهمیت یافته و مورد توجه دولتمردان قرار گرفته است که حتی در لابه‌لای مناظرات انتخابات ریاست جمهوری نیز به یکی از مباحث مطروحه بین کاندیداها تبدیل شده بود. موضوعی که حتی در زمان معرفی کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم در مجلس شورای اسلامی، رئیس‌جمهور به اهمیت آن تاکید کرده و راه‌حل تولید و عرضه مسکن و خروج از رکود و رونق بازار را در گرو نوسازی بافت‌های فرسوده و مشارکت بخش خصوصی در این عرصه عنوان کرد. از طرف دیگر کارشناسان حوزه مسکن نیز به اهمیت نوسازی بافت‌های فرسوده در قالب تامین مسکن اقشار کم درآمد اذعان داشته و به نحوی رونق بازار مسکن و صنعت ساختمان را در نوسازی این محدوده از شهرها می‌بینند.
  • نیاز اورژانسی تهران به شش‌هزار اتوبوس

    با وجود نیاز فوری تهران به دست‌کم شش‌هزار اتوبوس جدید برای از رده خارج کردن اتوبوس‌های فرسوده فعلی و رفع کمبود فعلی ناوگان، حتی در این صورت هم مشکل عقب‌ماندگی اتوبوسرانی تهران حل نمی‌شود، چراکه تا دو سال دیگر اتوبوس‌های غیرفرسوده که اکنون در شهر سرویس می‌دهند و شمار آنها به بیش از سه‌هزار دستگاه می‌رسد هم، از سن فرسودگی عبور می‌کنند.
  • ماوس‌تان را دقیق کنید

    ماوس‌های کم‌دقت مشکل رایج بسیاری از ما بوده‌اند. حالا مایکروسافت برای حل مشکل ماوس‌های کم‌دقت، امکان بهبود نرم‌افزاری دقت آنها را فراهم کرده است. ویژگی بهبود دقت ماوس در ویندوز (Enhance pointer precision) با وجود مفید بودن می‌تواند در بسیاری مواقع باعث دقت کمتر ماوس شما شود. این ویژگی کمتر شناخته‌شده به‌صورت پیش‌فرض در ویندوز فعال است و یکی از گزینه‌های بهینه‌سازی ماوس محسوب می‌شود.
  • گوشی‌های همه‌کاره و ارزان

    خرید موبایل این روزها از مفهوم تفریح کردن فراتر رفته و به وسیله‌ای برای به دست گرفتن آنچه آخرین تکنولوژی‌های دنیا نام دارد، تبدیل شده است. برای خرید بهترین اما مناسب‌ترین گوشی بازار باید کمی تحقیق کرد، مقایسه انجام داد و سری به بازارهای مجازی و غیر‌مجازی زد. هرچند که باید این نکته را هم در نظر داشت که دلیلی وجود ندارد یک گوشی خاص برای همه کاربران بهترین گوشی موجود باشد. در ادامه می‌توانید اطلاعاتی از مناسب‌ترین گوشی‌ها با قیمت بیش از یک میلیون و کمتر از ۲ میلیون تومان دریافت کنید.
  • زندگی میان اپلیکیشن‌ها

    زندگی با هوش روباتیک؛ این بهترین اسم برای خانه‌هایی است که دارای تجهیزات دیجیتال هستند و قصد دارند با برنامه‌ای که شما به آنها برای کنترل کردنشان می‌دهید، چیده شوند و تجهیزاتش تغییر کنند. این تجهیزات می‌تواند از آشپزخانه و ماکرویو هوشمند آغاز شود تا درهای قابل‌کنترل، پرده‌های اتوماتیک، لامپ‌های کنترل‌شده و تا دستگاه‌های نظافت خودکار ادامه یابد. در حالت ایده‎آل شما باید بتوانید همه‌چیز را در خانه خود از طریق یک رابط و اپلیکیشن کنترل کنید. در حال‌حاضر استاندارد مشخصی برای مدیریت این کار وجود ندارد و این سوال وجود دارد که آیا کنترل همه آنها در یک فضا و زمان می‌تواند به درستی و بدون عیب و نقص انجام شود. عموما برای کنترل چنین خانه‌هایی به راهکارهایی نیاز است که در ادامه با برخی از آنها آشنا می‌شوید.
  • بلوتوث خاموش!

    همه ما به خوبی می‌دانیم که هنگام خروج از خانه، باید در آن را قفل کنیم. درست به همین دلیل هم هست که برای محافظت از گوشی خود، نوعی از احراز هویت یا قفل را برای آن تعیین می‌کنیم. با این حال اما ورودی‌های دیجیتالی متعددی مثل وای‌فای یا اتصالات تلفن همراه وجود دارند که اغلب با بی‌احتیاطی آنها را باز‌می‌گذاریم. بد نسبت بدانید که با روشن گذاشتن بی‌مورد بلوتوث، دستگاه خود را در معرض خطرات جدی قرار می‌دهید.
  • صنعت خودرو باید از اظهارات ترامپ بترسد؟

    صنعت خودرو، اولین صنعتی بود که پس از توافق هسته‌ای ایران و غرب مقدمات عقد تفاهم‌نامه با شرکای خارجی را در دستور کار قرار داد.
  • خودروی چینی بخریم یا نه؟

    بازار خودرو ایران که طی نیم قرن گذشته تنها خودروهای آمریکایی و اروپایی را به چشم دیده بود، شاید هم‌اکنون باور به گستردگی چنین حجمی از خودروهای چینی ندارد. هرچند چینی‌ها قدم به قدم وارد بازار ایران شدند، اما شرایط سیاسی و اقتصادی کشور به‌خصوص در دوران اوج‌گیری تحریم‌ها، حضور این شرکت‌ها را گسترده و موقعیت آنها را نیز در بازار خودروی کشورمان تثبیت کرد. برخی خودروسازان این کشور هرچند در ابتدا نتوانستند دو خودروساز بزرگ کشور را مجاب به همکاری کنند، اما در عوض با مشارکت با بخش خصوصی به سرعت به اهداف بلندمدت خود، آن‌هم در زمانی کوتاه دست پیدا کردند.
  • انتخاب بین دو «پلاس» جدید

    کلمه پلاس به معنای اضافه کردن یا امتیاز دادن در ادبیات فارسی ترجمه شده است، این در شرایطی است که کلمه مذکور چند صباحی است وارد ادبیات صنعت خودرو شده و خودروسازان، پلاس را به نام برخی از خودروهای جدید خود اضافه کرده‌اند. هر چند در دنیا معمول است که خودروسازان اقدام به تغییراتی در محصول قبلی‌ خود می‌کنند، اما این تغییرات به نام فیس لیفت شناخته می‌شود نه پلاس. در فیس لیفت، خودروهای قدیمی شکل کاملا جدیدی به خود می‌گیرند و پلت‌فرم آنها تغییری نمی‌کند. این خودروها با قیمت اندکی نسبت به مدل قدیمی خود به فروش می‌رسند. حال در شرایطی کلمه پلاس این روزها وارد ادبیات خودروسازی کشورمان شده که این محصولات تغییرات بسیار اندکی نسبت به مدل‌های قدیمی خود دارند اما با قیمت بالایی به فروش می‌رسند. همچنین بعضی از تولید‌کنندگان خارجی از کلمه پلاس استفاده کرده‌اند به‌عنوان مثال شرکت پژو نسخه‌ای به‌نام ۲۰۶ پلاس را در سطح جهانی عرضه کرد با این تفاوت که این خودرو جایگزینی برای ۲۰۶ معمولی بود و از آن سوی، تغییراتی بیشتر از حد یک فیس لیفت در ظاهرش دیده می‌شد.
  • پرخوری خودروهای داخلی

    دولت با حذف بند «منوط شدن شماره‌گذاری خودروهای پرمصرف داخلی به اسقاط یک دستگاه خودروی سواری» به حمایت از خودروسازان داخلی پرداخته است. این در حالی است که بررسی قوانین در کشورهای دیگر نشان می‌دهد امروزه در جهان مقررات سخت‌گیرانه‌ای در حوزه مصرف سوخت خودروها اعمال می‌شود.
  • کوشیدم صادق باشم

    محسن فرجی نویسنده وروزنامه نگار نام آشنایی است که سال‌های پیش کتاب‌های«یازده دعای بی اجابت» و «چوب خط» را منتشر کرد و آثارش مورد توجه مخاطبان و منتقدان قرار گرفت. این نویسنده پس از سکوتی طولانی اخیرا کتاب «جغرافیای اموات» را منتشر کرده که این اثرهم در مدت زمان کوتاهی به چاپ سوم رسید و از سویی دیگر در روزهای گذشته به‌عنوان یکی از نامزدهای نهایی بخش مجموعه داستان در اولین دوره جایزه احمد محمود انتخاب شد.آنچه می‌خوانید گفت‌وگو با این نویسنده به بهانه انتشار چاپ سوم کتاب «جغرافیای اموات» است.
  • دعوت به «ایشی‌گورو»خوانی

    هفته گذشته انتظار علاقه‌مندان به ادبیات پس از یک سال سرآمد و نام «کازئو ایشی گورو»، نویسنده ژاپنی انگلیسی‌زبان به‌عنوان برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۱۷ اعلام شد؛ نویسنده‌ای که برخلاف اکثر نویسندگان برنده شده این سال‌ها، نیازی نیست برای خواندن آثارش صبر کرد؛ چراکه تقریبا تمامی کتاب‌هایش به فارسی ترجمه شده است. اگر تاکنون اثری از این نویسنده نخوانده‌اید کافی است به یکی از کتابفرشی‌های معتبر نزدیک منزلتان سری بزنید تا یکی از آنها را تهیه کنید. به بهانه اهدای جایزه به این نویسنده مطرح نگاهی می‌اندازیم به کتاب‌های منتشر شده او در کشورمان.
  • سیاوش در آتش

    نمایش «سیاوش در آتش» به نویسندگی مهدی میرباقری و کارگردانی مجید علم‌بیگی در پردیس تئاتر تهران روی صحنه رفت. این نمایش برگرفته از قصه سیاوش شاهنامه است.
  • آینه‌های روبه‌رو

    نمایشگاه نقاشی‌های سهیلا طیبی با نام «آینه‌های روبه‌رو» برگزار می‌شود. این نمایشگاه با موضوع «زن و چالش‌های اجتماعی» فردا جمعه ساعت ۱۶ در گالری «رج» افتتاح می‌شود که در آن ۱۰ تابلو به اندازه ۵۰ در ۵۰ سانتی متر و نیز دو تابلو ۱۰۰ در ۱۰۰ در معرض دید قرار خواهند گرفت.
  • برگ جان

    فیلم سینمایی «برگ جان» دومین فیلم بلند داستانی ابراهیم مختاری از اول آبان در گروه سینماهای هنر و تجربه اکران می‌شود. این کارگردان که بیشتر در عرصه مستند‌سازی مشهور است ۲۳ سال پیش فیلم «زینت» را ساخته و اکنون با اثر جدیدی به سینماها می‌آید.
  • در آتش آوازها

    آلبوم «در آتش آوازها» به آهنگسازی و سرپرستی نوید دهقان و خوانندگی حمیدرضا نوربخش، با همکاری گروه موسیقی «قمر» و تکنوازی سه‌تار بهداد بابایی به بازار موسیقی آمد.
  • اجرا

  • نمایشگاه

  • اکران

  • هنر و تجربه

  • دکه مطبوعات

  • رد پای دو غریبه (فصل ۴ - بخش بیست و چهارم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.