فاطمه باباخانی
روزنامهنگار و فعال محیطزیست
صفحه اخبار شهرستانها در هر خبرگزاری از برف و بوران پر است و گاه به ریزش بهمن در برخی نواحی نیز منتهی میشود. پر آب شدن جازموریان و بختگان در کنار آبگیری هامون گویی بالاخره قرار بود خنده را برای مردمان جنوب به ارمغان آورد که بار دیگر در خوزستان نفسها بند آمد. جمعه سیاه این استان در هشتم بهمن ماه سال جاری لایهای از خاک را بر هر نقطه پوشانده بود؛ ترکیب این خاک با رطوبت عایقی ایجاد کرد که نتیجهاش قطعی آب و برق آن هم برای چند روز در این استان بود.
اگرچه موضوع مهمانی در سفارت سوئد کمی جنجالساز شد، اما حضور نخستوزیر این کشور به همراه هیاتی عالیرتبه از تجار و مسوولان ارشد سازمانهای دولتی به امضای ۵ یادداشت تفاهم در زمینه سرمایهگذاریهای سوئد در ایرانِ پسا برجام منجر شد. یکی از این تفاهمات مربوط به راهاندازی خط تولید ولوو و اسکانیا از دو شرکت خودروساز سوئدی بود که البته پیش از تحریمها در ایران فعال بودند. در همین حال وزیر نفت هم از سوئدیها خواست تا در تولید اتوبوسهای گاز سوز در حملونقل شهری با ایران همکاری کنند.
.اولین هزینه دوستی ترامپ با پوتین گریبان مشاور ارشد کاخ سفید را گرفت تا مایکل فلین که پیشتر شایعاتی درباره ارتباطات مخفی وی با سفیر روسیه قبل از تحلیف ترامپ، مطرح شده بود مجبور به استعفا شود. این نخستین خانهتکانی در دولت ترامپ پس از روی کار آمدن است. اگرچه فلین گفته که بهخاطر گزارشهای اشتباهی استعفا کرده است، اما دادستان کل آمریکا قبلا در مورد این ارتباطات مخفی به ترامپ هشدار داده بود. قانون ایالاتمتحده شهروندان عادی را از هرگونه ارتباط سری و سیاسی با کشورهای خارجی منع میکند.
.رئیسجمهور ترکیه که طی روزهای گذشته با سفر به بحرین، قطر و عربستان در تلاش برای تشکیل ائتلاف ترکی- عربی در منطقه است تاکید کرده که پس از پایان عملیات نظامی در الباب و آزادسازی الرقه، منطقه امنی به مساحت ۵۰۰۰ کیلومتر مربع ایجاد خواهد کرد. اردوغان اخیرا طرح پیشنهادی اصلاحیه قانون اساسی ترکیه برای گذر از نظام پارلمانی به ریاستی را به امضا رسانده که در آن اختیارات رئیسجمهوری بیشتر خواهد شد. منتقدان، این طرح را در راستای ایجاد دیکتاتوری اردوغان در ترکیه ارزیابی میکنند.
.داستان غمانگیز آلودگی هوا در خوزستان این روزها دیگر به یک ماجرای تکراری تبدیل شده است. اما این بار اختلال در شبکه آب و برق استان در کنار ریزگردهای همیشگی، بحران را در سرزمین نفت و انرژی چند برابر کرد. اگرچه ریزگردها سالها است که عرصه را بر مردم خوزستان و بسیاری از استانهای جنوبی تنگ کردهاند، اما گفته شده که گرد و غبار موجود در هوا به اضافه مه و رطوبت شدید باعث شد تا خاک تحتتاثیر رطوبت بالا تبدیل به گل شود و با ورود به تجهیزات انتقال برق، موجب از کار افتادگی آنها و نیز قطع برق گردد.
سرانجام کیهان کلهر، کمانچهنواز مشهور کشورمان توانست طلسم دریافت جایزه گِرَمی از سوی یک موزیسین ایرانی هرچند بهصورت گروهی را بشکند و نوای کمانچه ایرانی را در خاطرهها ثبت کند. در پنجاه و نهمین مراسم گِرَمی، گروه جاده ابریشم به سرپرستی یویوما که یکی از معروفترین ویولنسل نوازان معاصر است، توانست با آلبوم «Sing Me Home»، با آهنگسازی و نوازندگی کیهان کلهر، برنده جایزه گِرَمی بهترین موسیقی جهانی در این رویداد شود. پیش از این تنها استاد شجریان و حسین علیزاده کاندیدای دریافت گِرَمی شده بودند.
سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر در حالی به پایان رسید که حاشیههای این رویداد مهم سینمایی همچنان دست از سر آن بر نمیدارد و آن را به یکی از جنجالیترین دورههای این جشنواره تبدیل کرده است. پس از اعلام اسامی فیلمهای بخش سودای سیمرغ که کلی حرف و حدیث بهدنبال داشت، رونمایی از لیست نامزدهای جشنواره هم انتقادها به داوری را بیشتر کرد و کار بهجایی رسید که وزیر ارشاد از تشکیل کمیتهای درباره داوریهای جشنواره خبر داد. امسال «ماجرای نیمروز» توانست چهار سیمرغ بلورین را از آن خود کند.
.دونالد ترامپ که حالا در ابتدای دوران ریاستجمهوری خود شکست سختی از دستگاه قضایی این کشور خورده است، در واکنش به رأی دادگاه گفته در نظر دارد فرمان جدیدی درباره ممنوعیت سفر به آمریکا صادر کند، هرچند که تاکید کرده پیگیری قضایی را ادامه خواهد داد. اگرچه هنوز سورپرایز جدید ترامپ رو نشده است، اما رئیسجمهور تازه وارد نشان داده که همواره فرمانهایی برای شگفتزده کردن جهانیان در آستین دارد. مشاور سیاسی ترامپ هم گفته، کاخ سفید در حال بررسی تمام گزینههای ممنوعیت مهاجرتی جدید است.
.هشتاد و چهارمین دربی دو تیم پایتختنشین در حالی برگزار شد که با گل زودهنگام پرسپولیسیها کمتر کسی تصور میکرد تیم صدرنشین جدول، بازی را به آبیپوشان استقلال واگذار کند. اگرچه مهمانی اسپانسر سرخابیها، شایعه تبانی دو تیم برای بازی با نتیجه تساوی را ایجاد کرده بود، اما پرسپولیس با تجربه، بازی را به جوانهای پرانگیزه استقلال باخت تا منصوریان بتواند به هفت سال نبردن تیم رقیب پایان دهد. پرسپولیس با این باخت با ۴۷ امتیاز همچنان صدرنشین است و استقلال با ۳۷ امتیاز در رده سوم ابقا شد.
.تبعات احتمالی جایگزینی برخی تعطیلات و نیز انتقال تعطیلی پنجشنبهها به روز شنبه، موجب شد اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس به کلیات طرح ساماندهی تعطیلات رأی منفی دهند تا این طرح فعلا بهطور کامل از دستور کار بهارستاننشینان خارج شود. مدتی است موضوع تغییر در تعطیلات آخر هفته مطرح است تا تعطیلات پایان هفته بهدلیل ارتباط با بازارهای جهانی و استفاده از ظرفیتهای بیشتر این بازار از پنجشنبه و جمعه به جمعه و شنبه تغییر یابد. تجار از این طرح استقبال کردهاند، ولی مخالفان این طرح هم استدلالهایی دارند.
در شرایطی که بهدنبال توافق تاریخی اوپک قیمت جهانی نفت صعود آرامی در پیش گرفته وزیر نفت کشورمان هم پیشبینی کرده که درآمد نفتی ایران برای سال آینده به ۴۵ تا ۵۰ میلیارد دلار برسد. این در حالی است که پس از برجام، صادرات نفت خام و میعانات کشور افزایش یافته و در چهار ماه گذشته به ۸/ ۲(۲و ۸ دهم) میلیون بشکه در روز رسیده است. زنگنه گفته کشورهای عضو اوپک اکنون بهدنبال افزایش قیمت نیستند؛ چراکه افزایش قیمت نفت به بالای ۶۰ دلار، شیل اویلها را فعال میکند و قیمت نفت دوباره کاهش مییابد.
.آنگونه که معاون حقوقی رئیسجمهوری اظهار کرده، وضعیت حساس منطقه در کنار تهدیداتی که دشمنان نسبت به ایران داشته و دارند، تقویت همبستگی و اتحاد ملی را به ضرورتی انکارناپذیر در عرصه کشور تبدیل کرده است. در چنین شرایطی در آستانه ۲۲ بهمنماه طرح آشتی ملی از سوی برخی گروههای سیاسی مطرح شد و رئیسجمهور هم در سخنرانی ۲۲ بهمن از اجماع، آشتی و انسجام ملی سخن گفت. با وجود استقبال اغلب اصلاحطلبان از این طرح اما از اردوگاه اصولگرایان صداهای متفاوتی شنیده میشود.
درحالیکه فراکسیون امید مجلس به ریاست محمدرضا عارف یکی از دستور کارهای اصلی خود را محقق کردن آشتی ملی قرار داده است، اما طرح چنین موضوعاتی در بیرون از بهارستان واکنشهای متفاوتی داشته است.
محمود احمدینژاد اگرچه قرار نیست کاندیدای ریاستجمهوری شود، اما با بیانیههای پیدرپیاش خود را از صحنه دور نمیکند. رئیس سابق دولت اخیرا با انتشار بیانیهای گفته که از هیچ فرد یا جناح و حزب و گروهی حمایت نکرده و نخواهد کرد. اگرچه این اظهارات احمدینژاد به زعم برخی تحلیلگران تلاشی برای دیده شدن و خودنمایی تلقی شده است، اما احمدینژاد نشان داده که همچنان علاقهمند است در قدرت باقی بماند. این در حالی است که در اردوگاه اصولگرایان هنوز هیچ فرد یا افرادی بهعنوان کاندیدای نهایی معرفی نشده است.
با وجود آنکه از ابتدای سال ۲۰۱۷ تاکنون بهای طلا در بازار کامکس آمریکا بیش از هفت درصد افزایش یافته است، اما همچنان نگاه اونس به سیاستهای دولت دونالد ترامپ از جمله برنامه اصلاح مالیاتی و نیز تصمیمات فدرال رزرو درخصوص نرخ بهره دوخته شده است. هرچند که برخی کارشناسان پیشبینی میکنند نداشتن اطمینان به آینده موجب افزایش قیمت جهانی طلا خواهد شد. در ایران هم سکه تحتتاثیر کاهش قیمت اونس به زیر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسید. اگرچه نزدیکی به روزهای پایان سال احتمالا سکه را افزایشی خواهد کرد.
آیتالله مکارم شیرازی در تذکری بیسابقه از شورای نگهبان خواست که در قلمرو مراجع ورود نکند. در پی فعالیت برخی شرکتهای بازاریابی شبکهای که با مجوز وزارت صنعت فعالیت میکنند، برخی طلاب در قالب استفتا از ایشان پرسیدند که آیا شرکت در چنین شبکههایی شرعا جایز است؟ آیتالله مکارم در پاسخ گفت که فعالیت این شبکهها یقینا حرام است و انتظار میرود شورای نگهبان در محدودهای که قانون اساسی برای آنها معین کرده، گام بردارد. شرکتهای هرمی در ایران غیر قانونی هستند.
.پرستو فخاریان
دبیر گروه گردشگری
بازهم خروار خروار خاک بر سر خوزستان نشست، اما اینبار تنها به این ختم نشد؛ مردم خوزستان طی یک هفته و ده روز گذشته نهتنها زیر خاک مدفون شدند؛ بلکه برای برخی روزها مجبور بودند بیآبی و خاموشی را تحمل کنند و حتی اکنون برای روبهرو شدن با سیل نیز در حالت آمادهباش بهسر میبرند. اواخر هفته گذشته نیز معاون اول رئیسجمهوری بازدیدی هوایی از کانونهای اصلی گردوغبار این استان داشت و بر این اساس دستورهایی برای رسیدگی به این وضعیت صادر کرد.
نسیم علایی
عضو گروه نفت و پتروشیمی
وزیر نفت میگوید سال آینده درآمدهای نفتی کشور با ۲۰ درصد رشد نسبت به امسال، به ۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید. وعده افزایش درآمدهای نفتی کشور در سال ۹۶ درحالی است که در سالجاری نیز درآمدهای نفتی ایران رشد قابل توجهی نسبت به سال ۹۴ تجربه کرده است. اما منبع رشد درآمدهای نفتی در سالجاری متفاوت از رشد درآمدها در سال ۹۶ است. در واقع امسال هرچند قیمت نفت نسبت به سال گذشته کاهش یافت، اما بهدلیل رفع تحریمها و افزایش بیش از دو برابری میزان فروش نفت، شاهد رشد چشمگیر درآمدهای نفتی بودیم.
زینب موسوی
عضو گروه خبر
«آشتی ملی» هرچند در زمره واژگان ناآشنا جای ندارد، اما این روزها به ابتکار رئیس دولت اصلاحات، به کلیدواژهای در عرصه سیاسی تبدیل شده است. به نظر می رسد او که خود بنا به تصمیم نانوشتهای ممنوع التصویر است، این موضوع را برای کاهش فاصلههای احتمالی میان جریانهای سیاسی، آن هم در فقدان آیتالله هاشمی طرح کرده است؛ موضوعی که از یک سو اصلاحطلبان از آن استقبال کرده و از سوی دیگر، چندان به مذاق اصولگرایان خوش نیامده است.
شایان ربیعی
عضو گروه فرهنگ و هنر
جشنواره سی و پنجم فیلم فجر بیش از متن، حاشیه داشت. رویدادی که با ضعف کیفی آثار پذیرفته شده در بخش اصلی از سوی هیات انتخاب، انتقادهای بسیاری را برانگیخت، اما تیم داوری این جشنواره با اعلام فهرست نامزدها و اهدای سیمرغ به برخی از برندگان، نشان داد که ظرفیت و توان حاشیهسازی داوری میتواند بسیار بیشتر از انتخاب آثار باشد. برگزاری اختتامیه جشنواره فیلم فجر در روز پنجشنبه هفته گذشته همه سینماگران، منتقدان و خبرنگاران را غافلگیر کرد و باعث شد تا قریب به اتفاق سینماییها و حتی جالب آنکه برخی از نامزدهای دریافت سیمرغ و حتی برندگانش نیز به این شیوه انتخاب اعتراض کنند.
بدون شک رشد چشمگیر میانگین امید به زندگی در طول قرن بیستم یکی از بزرگترین دستاوردهای جوامع بشری بوده است. اگرچه بسیاری از بچههای متولد شده در سال ۱۹۰۰ نتوانستند عمری بیش از ۵۰ سال داشته باشند، اما در حال حاضر (برای مثال) در کشوری چون ژاپن و برخی کشورهای توسعه یافته میزان امید به زندگی از ۸۳ سال نیز فراتر رفته است. اگرچه برخی کشورهای آفریقایی بهواسطه شیوع بیماریهایی چون ایدز نتوانستند نقش مهمی در افزایش این نرخ داشته باشند، اما بهطور کلی میتوان گفت که امید بهزندگی در دنیا افزایش قابل ملاحظهای داشته است.
مرتضی زارع
پژوهشگر اقتصادی
اگرچه پیری جمعیت حاصل پیشرفتهای اقتصادی و اجتماعی بشر در ابعاد گوناگون چون کاهش مرگومیر کودکان، بهبود دسترسی به امکانات آموزشی و بهداشتی، وجود فرصتهای شغلی مناسب، تلاش در کاهش کمیت فرزندان بهمنظور بهبود کیفیت آموزشی و تربیتی آنان و عواملی از این دست بوده است، اما براساس آمار بالا، پیری جمعیت یکی از چالشهای بزرگ جوامع بشری بهخصوص در بعد اقتصادی خواهد بود. بهطور کلی بیشترین فشار وارده بر پیکره سیستم اقتصادی از پدیده پیری جمعیت، از ناحیه سیستم حقوق بازنشستگی خواهد بود.
همزمان با پیر شدن جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰، کشور ما نیز با رشد چشمگیری در جمعیت کهنسال خود روبهرو خواهد شد. بسیاری از شما یا همراه با موج جمعیتی دهه شصت بودهاید یا مسائل و مشکلات این قشر را مشاهده کردهاید. مدرسههای دوشیفتی، رقابتهای شدید در کنکور دانشگاهها، تقاضا برای مسکن، و شاید شایعترین آن در حال حاضر جستوجوی فرصتهای شغلی در بین این قشر است. این موج خروشان در حال پیشروی و گذار به دوره پیری تا سال ۲۰۵۰ است، موجی که شاید با خود بسیاری از ساختهای اقتصادی و اجتماعی فعلی را در هم شکند و اقتصاد ایران را با چالشی اساسی روبهرو کند.
پدیده پیری جمعیت یک مساله مهم برای تصمیمسازان کشوری و جوامع تجاری است. پیر شدن بمب جمعیتی دهه ۶۰، افزایش نرخ بیکاری و جستوجوی مستمر جوانان در پی فرصتهای شغلی و بالا رفتن هزینههای درمانی درسنین پیری همگی عواملی هستند که لزوم رسیدگی به این مساله را در کشور ما گوشزد میکنند. نگاهی به آمارهای بینالمللی و سازمان ملل حاکی از آن است که در سالهای آینده تا سال ۲۰۵۰ ایران با جمعیتی سالمند مواجه خواهد بود و در کنار آن کاهش نرخ باروری نیز به این معضل دامن خواهد زد. طبق آمارهای سازمان ملل متحد نرخ وابستگی یعنی درصد افراد کمتر از ۱۹ سال و بیش از ۶۵ سال، در سال ۲۰۱۵ برای ایران به ۵۵ درصد جمعیت رسیده است و انتظار میرود تا سال ۲۰۳۰ این نرخ حدود ۷/ ۰ درصد کاهش یابد.
جمعیت در حال پیر شدن به معنی این است که دولت نیاز به مخارج بیشتری در زمینههایی مانند مستمری بازنشستگی و مراقبتهای بهداشتی دارد و درآمد مالیاتی دریافتی نیز کاهش خواهد یافت. اگر دولتها کاری در این زمینه انجام ندهند، با افزایش کسری بودجه ساختاری روبهرو خواهند شد که مشکلات فراوانی در پی خواهد داشت که برخی از آنها در ادامه مورد اشاره قرار گرفتهاند:
۱- مشکل پیدایش ازدحام در مصرف منابع: دولت از بخش خصوصی قرض میکند، به همین دلیل بخش خصوصی کمتر میتواند خرج کرده و سرمایهگذاری کند.
یکی از دستاوردهای بزرگ قرن بیستم افزایش چشمگیر امید به زندگی بوده است. برای مثال، امید به زندگی در ایالاتمتحده آمریکا از ۴۵ سال در سال ۱۹۰۲ به ۷/ ۷۵ در سال ۲۰۰۴ رسید. در ۵۰ سال گذشته، امید به زندگی در اغلب کشورهای غربی روندی رو به رشد داشته است. با این وجود، افزایش امید به زندگی در کنار کاهش میزان نرخ تولد، موجب شده است نگرانی در مورد تاثیرات پیر شدن جمعیت افزایش یابد. مدتها است در مورد «بمب جمعیتی» میشنویم و ترس نسلهای آینده نسبت به افزایش تعداد کارگران بازنشسته و حقوق بازنشستگی رو به فزونی است.
توجه به شاهبیت «قانون ایالات متحده آمریکا از خانواده نظام حقوقی «رویه قضایی» است. در واقع، این نظام حقوقی ساخته دست قضات و دادگاههاست، نه قوانین مصوب قوه مقننه» میتواند تا حدودی پیروز نهایی درگیری ترامپ با دستگاه قضایی را روشن کند. طی چند روزی که از لغو دستور دونالد ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع خارجی ۷ کشور از سوی قاضی اهل سیاتل صورت گرفت، چالشها افزایش یافت و رئیسجمهور جدید با مراجعه به دادگاه استیناف خواستار تجدیدنظر در رای قاضی سیاتلی شد. سوای اینکه ترامپ پای دادگاه استیناف فدرال را به قضیه باز کرد، وی انتظار این را داشت تا پیروز نهایی این میدان باشد.
محمد حسین باقی
از وقتی دونالد ترامپ بحث ممنوعیت مهاجرت برای هفت کشور عمدتا خاورمیانهای را اعلام کرد جدالی میان قوه مجریه و قوه قضائیه در این کشور درگرفت. فرمان ممنوعیت ترامپ در دالانهای قضایی متوقف ماند و موجب شد چالشی قضایی در آمریکا شکل بگیرد و برخی از قضات و وکلای آمریکایی از جمله برخی قضات فدرال رو در روی رئیسجمهور آمریکا بایستند و بعضا اقدام به شکایت از دولت او کنند.
این احتمال مطرح شده که ممکن است این پرونده به دادگاه عالی آمریکا ارجاع شود.
ادامه تعلیق فرمان اجرایی دونالد ترامپ پس از آن ممکن شد که دو قاضی لیبرال و یک قاضی محافظهکار علیه ترامپ اقدام کردند. دادگاه تجدیدنظر سانفرانسیسکو که قرار بود به دعوی ترامپ با دادگاه سیاتل رای بدهد رای به ادامه تعلیق داد. به نوشته روزنامه دیلیتلگراف، این دادگاه در رای خود آورده است که ممنوعیت سفر به آمریکا غیرقانونی است. دادگاه تجدیدنظر سانفرانسیسکو سه قاضی دارد که عبارتند از: قاضی ریچارد کلیفتون، قاضی میشله فریدلند و قاضی ویلیام کنبی. گفته میشود ترکیب این سه تن یکی از متنوعترین ترکیبات قضایی در حال حاضر است که این سه تن را زیر یک سقف جمع کرده است.
وقتی دونالد ترامپ به خواستهاش نمیرسد، به دنبال این است هر کسی را که میتواند سرزنش کند؛ از ناظران انتخاباتی نادرست گرفته تا رایدهندگان متقلب و خبرنگاران دروغگو. هر کسی که او و اقداماتش را زیر سوال ببرد، به دشمنش تبدیل میشود. طی چند روز گذشته، او شاخه جدیدی از دولت فدرال را به لیست دشمنانش افزوده است. بعد از اینکه جیمز روبارت، قاضی فدرال، فرمان مهاجرتی ترامپ را لغو کرد، رئیس جمهور آمریکا در توییتی این قاضی منصوب شده توسط جورج بوش را به سخره گرفت و او را یک «به اصطلاح قاضی» که حکم «خندهداری» داده توصیف کرد.
نویسنده: پاتریک بوچانان
از موسسان نشریه محافظهکار
The American Conservative
نیل گورساچ، قاضی منتخب دونالد ترامپ برای دیوان عالی ایالاتمتحده آمریکا، در واکنش به رد فرمان ممنوعیت ۹۰ روزه ورود مردم تعدادی از کشورها به خاک آمریکا توسط قضات، این اقدام را «دلسردکننده» دانست. آیا نظام قضایی آینده آمریکا میتواند این شرایط را تغییر دهد؟ ترامپ گفته بود یک «به اصطلاح قاضی» حکم محدودیت مهاجرت را لغو کرد. او اظهاراتی را که در دادگاه استیناف مطرح شده بود «شرمآور» خواند و گفت: «یک دانشآموز بد دبیرستانی استدلالهای دولت را بهتر میفهمید.
پرونده فرمان ترامپ مبنی بر ممنوعیت ورود ۷ کشور مسلمان در دادگاه سانفرانسیسکو آرام گرفت. اما این آرامش موقتی است. ترامپ گفته اجازه نمیدهد که این پرونده در تعلیق باقی بماند و مجددا آن را به جریان خواهد انداخت اما برای اینکه این پرونده را به جریان مجدد بیندازد راه سختی در پیش خواهد داشت.
در دعوای ترامپ و قوه قضائیه فعلا دستگاه قضایی دو بر هیچ جلو افتاده است. دادگاه سانفرانسیسکو که امید تیم ترامپ به شمار میرفت ابتدا فوریت بازگشت فرمان اجرایی ترامپ را رد کرد و پس از یک هفته نیز دادخواست ترامپ را مبنی بر تجدیدنظر رد کرد.
James Hill
مترجم: مریم رضایی
دادگاه استیناف حوزه نهم ایالات متحده آمریکا در نهایت رای به لغو فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ مبنی بر محدودیت ورود مردم هفت کشور دنیا به خاک این کشور داد. پیش از آن، قضات این دادگاه پای اظهارات وکلای نماینده وزارت دادگستری نشستند که به دنبال گرفتن تایید و اجرایی کردن این حکم بودند. شبکه ABC News سه حالتی را که رای نهایی دادگاه استیناف میتوانست نتایج مختلفی به دنبال داشته باشد، بررسی کرده است.
دادگاه استیناف و مخالفت با اجرای فرمان مهاجرتی
دادگاه استیناف با ایالتهای واشنگتن و مینهسوتا همگام شد و حکم جیمز روبارت مبنیبر لغو فرمان محدودیت ورود مهاجرین چند کشور به ایالات متحده آمریکا را تایید کرد.
مجتبی گهستونی
فعال محیط زیست و روزنامهنگار محلی خوزستان
طی چند خط آتی، توصیف کوتاهی را میخوانید از وضعیت مردم یک استان. همهچیز عادی به نظر میرسید اما ناگهان برق رفت. خب خیلی وقتها هم برق میرود. اما وقتی صبح از خواب برمیخیزی و میبینی شنبه اولین روز هفته تعطیل اعلام شده است، تعجب میکنی. اخبار را که دنبال میکنی متوجه میشوی کل مدارس، ادارات و بانکها در خوزستان تعطیل شده است؛ آب و برق قطع شده؛ تولید نفت هم کاهش پیدا کرده؛ پروازها هم یا کنسل یا با تاخیر در ورود و خروج مواجه شدهاند.
فاطمه باباخانی
سالهای اول که گرد و غبار خوزستان را فراگرفت، نوشتن اهواز و نام سایر شهرها روی غبار نشسته بر ماشینها برای شهروندی که در پایتخت و سایر شهرها زندگی میکرد، چنان عجیب بود که واکنشهایی را در فضای اجتماعی به وجود میآورد. با این حال، کشانده شدن موج ریزگردها به سایر شهرها و حتی پایتخت، شکلگیری کانونهای گرد وغبار در استانهایی نظیر قزوین و نگرانی از ریزگردهای سمی در گاوخونی در کنار هزاران معضل دیگر نظیر نشست زمین در تهران و سایر مناطق و خشک شدن تالابهای بختگان، هامون و جازموریان مردم را نسبت به شنیدن خبرهای بد واکسینه کرد.
آلودگی غبار یکی از آلودگیهای هوا است که در سالهای اخیر اثر قابل توجهی روی سلامت و وضعیت آب و هوایی کشورمان گذاشته است. برداشتن گامهای محکم برای مبارزه با این معضل در کشورهای دیگری نیز صورت گرفته است. این مساله بیشتر در کشورهای در حال توسعه و سرزمینهایی که به یکباره رشد اقتصادی قابل توجهی را تجربه کردهاند، دیده میشود؛ برای مثال در چین و هند این نوع آلودگی هوا، جنبه صنعتی و ریز ذرات را دارد اما در کشورهایی که منطقه خشک و بیابانی دارند، این نوع آلایندهها وجهه طبیعی و گرد و غبار مییابند.
شیما رئیسی
تعلق خاطر انسانها به گذشته، بهعنوان یک تکیهگاه امن روانی غیر قابل انکار است و همه افراد برای درک موقعیت کنونیشان در پهنه هستی و احساس هویت فردی، به شناختی صحیح از گذشته نیازمندند. اما از آنجایی که انسان موجودی اجتماعی است، بخش اعظم این شناخت را از رهگذر تجارب جمعی کسب میکند؛ تجاربی که هویت جمعی و در ابعاد بزرگتر، هویت ملی را شکل میدهند.
هویت ملی مردمان هر سرزمین ماخوذ از تاریخ، فرهنگ، سنن و باورهای آنهاست؛ عناصری که در طول سالها و در یک گستره جغرافیایی خاص، با مرزبندی مشخص شکل گرفتهاند و در ادبیات، تاریخ شفاهی، اشیاء و یادگارهایی که در موزهها نگهداری میشوند و همچنین ابنیه و نمادهای معماری تجلی مییابند.
خانههای تاریخی در ایران یکی از مواردی هستند که نشانگر هویت ایرانی و تمدن کهن آن هستند. به همین دلیل حفاظت از این بناها امری لازم و حیاتی است. با این حال برای اینکه در چارچوب اقتصاد بتوان به این مبحث پرداخت، باید به منفعت آن نیز توجه کرد. اگر در چارچوب مسائل اقتصادی به فرهنگ نگاه کنیم، خانههای تاریخی نیز از مقوله سرمایه به حساب میآیند. بهطور کلی در اقتصاد، سرمایه را به سه دسته فیزیکی، طبیعی و انسانی تقسیم میکنند. با این حال برخی معتقدند در زمینههایی نظیر فرهنگ و هنر نیز نوعی سرمایه وجود دارد.
بسترها و عوامل گوناگونی در فرآیند حفاظت از بافتها و اماکن تاریخی - فرهنگی موثر است که به دلیل عدم یکپارچگی و مداومت در برنامه و سیاستهای کلان کشور در دورههای مختلف (برنامههای پنج ساله توسعه و. . . )، هیچگاه امکان ارزیابی اقدامات و عملکردهای دستگاههای مختلف اجرایی در این رابطه میسر نشده است. با این همه، یکی از مهمترین و ممکنترین روشهای این بررسی و ارزیابی، آسیبشناسی موضوع از منظر قانونی، اجرایی و تشکیلاتی است؛ در همین رابطه، مهندس احسان ایروانی، فعال میراث فرهنگی و مدیرعامل پیشین صندوق احیای بناهای تاریخی، در مصاحبهای که در ادامه خواهید خواند، به تبیین و بررسی این علل پرداخته است.
جرمهای مجازی در سادهترین دستهبندی، دوگونهاند. محرز و پنهان. جرمهای محرز آنهایی هستند که در گستره جغرافیایی بزرگی امکان نفوذ اثر دارند و در فهم عامه نیز به سادگی جرم قلمداد میشوند اما جرمهای پنهان عمدتا کمتر نظری درباره آنها وجود دارد و بسیاری از کاربران معمولی اینترنت از جرم بودن آنها اطلاعات کافی ندارند. همه ما درباره جرمهای محرز مجازی مانند کلاهبرداریهای اینترنتی، جاسوسی سایبر و. . . احتمالا اطلاعات کلی و نسبتا جامعی داشته باشیم. اما احتمالا درباره جرمهایی که ممکن است خودمان در فعالیتهای اینترنتی روزمره مرتکب شده باشیم، اطلاع کافی نداریم.
دکتر مائده میرشمس شهشهانی / وکیل دادگستری
آریان صدر اشکوری / وکیل دادگستری
پژوهشگاه دانشهای بنیادی ایران در سال ۱۳۶۸ برای اولین بار به شبکه بیتنت متصل شد که هدف از آن ارتباط علمی و پژوهشی با دانشگاههای دنیا بود. اینترنت بهصورت عمومی از سال ۱۳۷۲ و صرفا برای استفاده دانشگاهی وارد ایران شد و سالها طول کشید تا برای استفاده عموم، با سیستم مخابراتی DIAL UP در دسترس کاربران قرار گیرد. آن روزها شاید دولتمردان در اندیشه نظارت یا ضرورت تصویب قانونی در حوزه جرائم رایانهای نبودند.
تزلزل امنیت روی نمودارهای فضای مجازی و آمارهای جهانی از جرمهای مجازی تحلیلهای جالب توجهی را برمیانگیزد. توجه به تغییر روندها و رویکردها در جرمهای مجازی، برای ناظران و ضابطین قضایی همواره از موضوعات جالب توجه بوده است. این در حالی است کاربران شبکههای اجتماعی نیز به این مباحث علاقه نشان دادهاند. در این گزارش تلاش میشود تا برخی از مهمترین آمارهای مربوط به حوزه جرمهای مجازی در ایران و جهان ارائه شود.
پیش از هر چیز لازم است یادآوری کنیم که جرمهای مجازی عمدتا با کلمه دو حرفی «هک» شناخته میشوند و مجرمها را عمدتا «هکر» مینامند.
کامبیز نوروزی در چند سال اخیر در مورد رسانههای مجازی مطالعات گستردهای داشته و این رسانههای جدید را به لحاظ حقوقی بررسی کرده است. نکاتی که او در این گفتوگو مورد توجه قرار داده، از آنرو جذاب است که با واقعیت پارادایم شکل گرفته در زندگی معاصر ما همخوانی بالایی دارد. او بهعنوان یک حقوقدان معاصر توانسته ورود این رسانهها را به عرصه زندگی ایرانیان بپذیرد و ابعاد آن را درک کند. در این گفتوگو جزئیات قابل توجه و جذاب بسیاری را در مورد مواجهه حقوقی با رسانههای جدید در خواهید یافت. کامبیز نوروزی، حقوقدان و مشاور برجسته حقوقی، متولد ۱۳۴۰ در تهران و دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق خصوصی از دانشگاه تهران است.
موبایلها را در دستمان میگیریم و بیمحابا درباره آدمهای مختلف، سیاستمدارها، چهرههای مشهور، ستارههای سینما و بسیاری دیگر هرچه دلمان میخواهد مینویسیم، باز نشر میکنیم، از این گروه به آن گروه ارسال میکنیم و شکلک خنده و تمسخر زیرش حواله میکنیم بیآنکه بدانیم براساس نص صریح قانون، چنین اقداماتی ممکن است مصداق «هتک حرمت» و لطمه به حیثیت و آبروی افراد باشد؛ جرمی که در نگاه قانون میتواند حتی به حکم زندان علیه شخص منتشرکننده نیز منجر شود. در کشورهایی مانند کشور ما که تکنولوژیهای نوین عموما وارداتی هستند و ما تنها مصرفکنندگان نظارهگر این تکنولوژیها هستیم، استفاده از این فناوریها را نیز بسیار بعدتر از زمانی که آن را در اختیار میگیریم، آموزش میبینیم.
The economist
ترامپ از پوتین رودست میخورد؟
هفتهنامه اکونومیست با یک عکس عجیب به تحلیل رابطه پوتین و ترامپ پرداخته است. در این هفتهنامه اشاره شده است که پوتین تاکنون با دو رئیسجمهور آمریکا همدوره بوده و ترامپ سومین نفر آن است. پوتین توانسته است به ۲ رئیسجمهور پیشین آمریکا رو دست بزند اما آیا ترامپ میتواند از این موضوع فرار کند؟ اکونومیست مینویسد: جورج دبلیو بوش به چشمهای ولادیمیر پوتین نگاه میکرد و باور داشت که توانسته است روح او را مشاهده کند.
آناهیتا جمشیدنژاد
وضعیتی که این روزها استان خوزستان تجربه میکند برای بسیاری از مرکزنشینان و ساکنان سایر مناطق بعید به نظر میرسد. کافی است تنها چند ساعت برق و آب قطع شود تا بدانیم ساکنان این استان چه چیزی را در روزهای گذشته از سرگذرانده و همچنان با آن دست به گریبان هستند. دلیل این امر چیست؟ چه باید کرد؟ آیا میتوان یک اداره را مقصر قلمداد کرد و از آن پاسخ خواست؟ مجتبی گهستونی فعال محیطزیست خوزستان با اشاره به اینکه وضعیت ناپایدار خوزستان، کل کشور را تحتتاثیر خود قرار میدهد، به «دنیای اقتصاد» گفت: آنچه این روزها در خوزستان اتفاق افتاده است نیز از طبیعت کل منطقه تاثیر پذیرفته است.
پس از گذشت بیش از ۱۳۰ سال، گاومیش وحشی به قدیمیترین پارک ملی کانادا بازگردانده شد. انسانها تا مرز انقراض این حیوان پیش رفتهاند. بهطوریکه از زمان تاسیس پارک ملی بنف در سال ۱۸۸۵، اینگونه در این پارک مشاهده نشده است. اما اکنون وبسایت Parks Canada اعلام کرده است که قصد بازگرداندن آنها را دارند. هاروی لاک که یک طرفدار محیطزیست است میگوید:« امروز روزی بزرگ برای پارک ملی بنف است. امروز روزی بزرگ برای کاناداست و صراحتا بگویم که امروز یکی از بزرگترین روزها برای محافظت از حیاتوحش در تاریخ آمریکای شمالی محسوب میشود.
تولد پکی (Packy) در ۱۴ آوریل ۱۹۶۲ توجهات بینالمللی را به خود جلب کرد. پکی،یکی از مشهورترین حیوانات در جهان بود که به عنوان مثال مجله Life یازده صفحه را به آن اختصاص داده بود. بیشتر آنچه اکنون در مورد محافظت از فیلها میدانیم به پکی بازمیگردد. اما مرگ پکی سه سال پس از تشخیص بیماری او و دو فیل دیگر رخ داد.
هفته گذشته یک فیل ۵۴ ساله به نام پکی، که به عنوان پیرترین فیل نر آسیایی در آمریکای شمالی شناخته شده بود، بهدلیل ابتلا به بیماری سل، در باغوحش اورگان به دست انسان کشته شد.
در مفاهیم اقتصادی منظور از رشد، افزایش کمیت یا کیفیت فاکتورهای موثر در تولید که همان نیروی کار و سرمایه، یا عواید ناشی از ظهور یک تکنولوژی در سیستم اقتصادی است که موجب میشود میزان تولید کالاها و خدمات بالاتر رود. لازمه افزایش فاکتورهای تولید در گام اول وجود تقاضای موثر در اقتصاد است، یعنی تا وقتی کشوری نتواند بازاری برای کالاهای خود پیدا کند بالطبع نیازی به تولید کالا و استفاده بیشتر از نیروی کار یا منابع تولید نخواهد بود. در چنین وضعیتی داشتن روابط خوب در اقتصاد بینالملل بسیار حائز اهمیت است.
اکبر آقا یک کاسب بود،کاسبی پردرآمد که همه اهل محل او را میشناختند. به مردم پول قرض میداد، اگر کمکی از دستش برمیآمد انجام میداد. کسب و کار اکبر آقا خرید و فروش گندم بود، او گندمهای خریداری شده از کشاورزان را در گاراژ خود انبار میکرد و پس از رسیدن به مقدار معینی برای فروش به کارخانه اقدام میکرد. اما روزگار بهکام اکبر آقای قصه ما نبود در یک نیمه شب از صدای آژیر آتشنشانی و سر وصدای مردم از خواب بیدار شد و سراسیمه جلوی در منزل رفت. این گاراژ او بود که در حال سوختن بود. بله حاصل سالها رنج و زحمتش در عرض چند دقیقه جلوی چشمانش دود شد و به هوا رفت.
سعید انوری نژاد
saeidanvari@yahoo. com
در پاییز سال ۱۳۹۰ برای سفری کاری به کرهجنوبی رفتم. سفری که در نهایت سه هفته طول کشید و به جز دو آخر هفته که یک بار به شهر بندری بوسان و بار دیگر به شهر کوچک گهئونگجو (Gyeongju) رفتم، در باقی روزها در سئول بودم. در این قسمت به داستان دیدار از بوسان میپردازم. در ذهن من همیشه، بوسان شهر مهم کرهجنوبی بوده است، نه سئول؛ هنوز هم نمیدانم چرا و چگونه چنین ایدهای در من شکل گرفته بود. هر چه بود نتیجهاش این شد که بدون کمترین پرسوجویی از اینکه اولین گزینه برای گشت و گذار در کره برای آخر هفته خارج از سئول کجا میتواند باشد، راهی بوسان شدم.
شیما رئیسی
استارتآپ، مفهومی که در چند سال اخیر بسیار بر سر زبانها افتاده و در فضای کسبوکار کشور مطرح شده، به شرکتهای نوپایی اطلاق میشود که ایده اصلی شکلگیری آنها، طرح مساله و یافتن راهحلی برای آن در قالب یک الگوی کسبوکار است؛ فعالیتهایی که در کوتاهمدت منجر به درآمدزایی شده و براساس دانش روز و تغییرات تحت مطالعه جامعه هدف مشخص شده بهعنوان متقاضیان کالای تولیدی این مجموعهها، نو به نو میشوند. در همین حال، صنعت گردشگری نیز با توجه به دامنه وسیع مخاطبان و حوزههای ارائهدهنده خدمات مربوط به آن، یکی از زمینههای مورد توجه استارتآپها است؛ به گونهای که این شرکتها رفتهرفته جای مدلهای قدیمی بنگاههای فعال در حوزه گردشگری را گرفته و کسر قابلتوجهی از گردش مالی در این بازار را از آن خود میکنند.
مترجم: مریم رضایی
اشلی کینگ بیشاف، بعد از فارغالتحصیلی از دانشگاه براون در سال ۲۰۰۷ در رشته اقتصاد کسبوکار، یک فصل را به انجام مسابقات بسکتبال حرفهای در اروپا گذراند. این سفر اشتیاقش را به کشف چیزهای بیشتری در دنیا برانگیخت. در سال ۲۰۰۹ او به عضویت یک بنگاه غیرانتفاعی بینالمللی به نام «کیوا» درآمد که فرآیند وامدهی با قیمت پایین را تسهیل میکند. به همین منظور، بیشاف به کامرون فرستاده شد و از نزدیک با مشکلات کشاورزان در کشورهایی که اقتصاد در حال توسعه دارند، آشنا شد.
مترجم: هوتسا عسکرینسب
موفقیت در محل کار دیگر ارتباط زیادی به تجربه و دانش کافی ندارد. «دیوید دمینگ» اقتصاددان دانشگاه هاروارد از سال ۱۹۸۰ تا به امروز فعالیتهای محل کار را مورد مطالعه قرار داده و متوجه این نکته شده که مهارتهای اجتماعی، رشد چشمگیر ۲۴ درصدی داشته و این در حالی است که انجام مسوولیتهای کاری نیاز به اطلاعات فنی و هوش سرشار دارد که در مقایسه با مهارتهای اجتماعی رشد چندانی نداشته است. همچنین مشاغلی که تاکید زیادی بر مهارتهای اجتماعی داشتند، افزایش قابلملاحظهای در حقوق افراد را تجربه کردند.
مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد
باهوشترین، زیرکترین و موفقترین کارآفرینان نیز اشتباهاتی را مرتکب میشوند که شاید بسیار احمقانه باشد. دلیل این امر این است که حتی برای سختکوشترین افراد و با آمادگی کامل، چالشهایی وجود دارد که یک موسس استارتآپ در آن لحظه انتظارش را ندارد. گرچه غیرمنطقی است که انتظار داشته باشیم همه افراد بدون افتادن در دام مشکلات با تمام قوا پیش بروند؛ اما آموختن از اشتباهات کارآفرینان باتجربهتر میتواند به موسسان جدید کمک کند تا دردسرها و زمان از دسترفته را کاهش دهند و منابع خود را حفظ کنند.
میترا فتحی
مربی بینالمللی هوش هیجانی و اجتماعی
آدرس ایمیل : Info@mitraFathi. com
زمانی ما اعتماد به نفس سالم داریم که تواناییها و نقاط ضعف خود را بدانیم و بپذیریم، مسوولیت رفتارهای خود را بپذیریم و بدانیم که میتوانیم کارهایی را انجام دهیم. اعتماد به نفس سالم یعنی اعتماد به «توانستن». توانستن انجام کاری، حل کردن مسالهای، ادامه زندگی، زندگی موفق داشتن، صحبت کردن در جمع، دیدن تواناییها، قدرت درون و. .
عزت نفس، احساس ارزشمندی، اعتماد به تواناییها و قابلیتها، باور زیباییها و محق دانستن خود برای موفقیت و شادی است. در این مقاله میخواهیم برخی از ویژگیهای افرادی که عزت نفس سالمی دارند را برای شما شرح دهیم:
افرادی که عزت نفس سالم دارند از خود راضی هستند اشتباه نکنید، آنها
«ازخودراضی »نیستند؛ بلکه از خودشان راضی هستند. یعنی کمتر به خود سخت میگیرند، کمتر خود را اذیت میکنند، تمام وقت و تلاش خود را برای خوب بودن هدر نمیدهند و از خود رضایتی درونی دارند. همین رضایت درونی به آنها اعتماد به نفس و آرامش نیز میدهد.
موضوع مهارت برقراری ارتباط موثر یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید به آن پرداخته و آموزش داده شود. این مساله مربوط به هوش اجتماعی میشود. افرادی که هوش اجتماعی بالایی دارند در برقراری ارتباط موثر افرادی موفق هستند، اما زمینه تقویت این مهارت، تقویت هوش هیجانی افراد است زیرا تا وقتی که نتوانیم هیجانات و رفتارهای خود را مدیریت کنیم، نمیتوانیم ارتباطات موثر برقرار کنیم. ارتباط موثر ارتباطی است که نتایج مطلوبی به بار میآورد و اثر بخش است. در این مقاله میخواهیم به رفتارهایی اشاره کنیم که بر ارتباطات ما تاثیری منفی میگذارند و روابط ما را تخریب میکنند.
مترجم: مریم رضایی
اگر زمان بازنشستگی شما فرا برسد، آیا آمادگی مالی کافی برای مواجهه با آن را دارید؟ تقریبا تمام تحقیقاتی که تاکنون در این زمینه و طی چند سال اخیر صورت گرفته، نشان میدهد بیشتر افراد نمیتوانند آمادگی مالی لازم را برای سالهای بازنشستگی خود داشته باشند. این موضوع تنها تاکیدی است بر این واقعیت که پسانداز برای دوران بازنشستگی یک فرآیند پرچالش است و به برنامهریزی دقیق نیاز دارد. در اینجا نکات مفیدی را ارائه میکنیم که میتوانند کمک کنند دوران بازنشستگی راحتی داشته باشید.
بسیاری از افراد با شنیدن کلمه پسانداز و صرفهجویی تصویر یک زندگی سخت، همراه با محدودیتهای مالی زیاد و بدون هیچگونه تفریح و سرگرمی را در ذهن خود تجسم میکنند، این در حالی است که کارشناسان اقتصاد خانواده عنوان میکنند مدیریت اقتصادی یکی از هنرهای بزرگ افراد در زندگی است که با روشهایی ساده میتوان این کار را عملی کرد. به گفته آنها برخی از افراد از توان مدیریت بالایی برخوردارند و به راحتی قادر به پسانداز کردن برای تامین اهداف و آرزوهای خود هستند اما برای گروهی دیگر، سعی در تامین هزینه خوراک و پوشاک ماهانه یکی از تلاشهای بزرگ زندگی محسوب میشود و این افراد نمیتوانند به راحتی هزینهای را پسانداز کنند.
بازار شب عید «معاوضه ملک» در شهر تهران از ده زاویه مختلف مورد توجه گروههای مختلفی از متقاضیان حاضر در فاز پیشرونق معاملات مسکن قرار گرفته است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، در شرایطی که طی حدود سه سال گذشته همزمان با بروز و تعمیق شرایط رکودی در بازار ملک، انواع مختلف معاملات در بازار مسکن همچون خرید و فروش، ساختوساز، معاوضه و. . . به حالت راکد درآمد بود هماکنون نوع تازهای از تحرک در بازار مسکن از ناحیه متقاضیان معاوضه ملکی قابل مشاهده است. تحرکات تازه در بازار معاوضه ملک در شرایطی طی روزهای گذشته بهعنوان تازهترین تحول فاز پیش رونق بازار مسکن قابل بررسی است که هماکنون حداقل ۱۰ نوع تقاضا برای معاوضه ملک با ملک یا ملک با سایر کالاها مشاهده میشود.
کارشناسان شهری معتقدند مواردی از قبیل فاصله گرفتن شهر تهران از باغ فروشی به برج سازها، در اولویت قرار گرفتن حملونقل عمومی، کاهش تراکم فروشی، توقف کلنگزنی پروژههای جدید و افزایش سهم درآمدهای پایدار در اداره شهر، حداقل از دهه ۸۰ تاکنون در خصوص نحوه فعالیت مدیریت شهری در پایتخت مطرح است و واضح است که تمام این هدفگذاریها برای بهبود سطح زندگی و افزایش کیفیت زیست در شهر تهران موارد بسیار خوب و اساسی است و از طرف دیگر بسیار هم ضروری به نظر میرسد؛ اما هماکنون میبینیم که پس از گذشت حدود ۱۵ سال از نگاه جدی به این اهداف برای افزایش کیفیت سطح زندگی در پایتخت، وضعیت زیست در این شهر در جایگاه بدتری نسبت به قبل قرار گرفته و تمام مشکلات سابق کماکان پابرجا بوده و بیشتر نیز شده است.
وزارت راه و شهرسازی در اجرای ماده ۱۸ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، یک دستورالعمل در قالب آئیننامه اجرایی قانون مربوطه، تدوین کرده است که در صورت تصویب در دولت، بهرهبرداران ساختمانهای دولتی و مالکان ساختمانهای مسکونی در دو مرحله زمانی مشخص، مکلف به صرفهجویی در مصرف انرژی (استفاده درست از وسایل گرمایشی) خواهند شد.
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی بهعنوان متولی تصویب و نظارت بر حسن اجرای مقررات ملی ساختمان، اعلام کرد: بهمنظور جلوگیری از پرت انرژی در ساختمانها بخصوص در دستگاههای دولتی، یک مهلت زمانی در آئیننامه اجرای بهینهسازی مصرف انرژی، تعیین شده است که مطابق آن، دستگاهها باید با نوسازی یا اصلاح برخی تجهیزات ساختمان همچون سیستم موتورخانه، پنجرهها و.
طرح جراحی شهری فرسودهترین منطقه تهران که با عنوان انضباط شهری از ابتدای سال ۹۴ اجرا شد، به علت اینکه اصلاحات کالبدی منطقه را مقدم بر اصلاح معضلات اجتماعی آن تعریف کرد، هماکنون منجر به پخش بیخانمانها، آسیبدیدگان اجتماعی و بهخصوص معتادان خیابانگرد در مناطق مختلف شهر تهران شده و رفوژ میانی ۱۰ بزرگراه را به یکی از پناهگاههای اصلی این گروه تبدیل کرده است.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، طرح جراحی شهری فرسودهترین منطقه تهران که با عنوان «انضباط شهری» از ابتدای سال ۹۴ اجرا شد، به علت اینکه اصلاحات کالبدی منطقه را مقدم بر اصلاح معضلات اجتماعی آن تعریف کرد، هماکنون منجر به پخش بیخانمانها، آسیبدیدگان اجتماعی و بهخصوص معتادان خیابانگرد در مناطق مختلف شهر تهران شده و رفوژ میانی ۱۰ بزرگراه را به یکی از پناهگاههای اصلی این گروه تبدیل کرده است.
تغییرات اخیر در سیاستهای مایکروسافت و گفته مسوولان این شرکت که ویندوز ۱۰ آخرین نسخه از سیستم عامل ویندوز خواهد بود، میتوانند دلایل خوبی باشند برای اینکه منتظر بهروزرسانیهای جدیدی باشیم که قابلیتهای تازهای به این سیستم عامل اضافه خواهند کرد. با این اوصاف طبیعتا همراه با ارائه بهروزرسانیهای جدید مشکلاتی نیز پدیدار میشوند. به همین دلیل بد نیست با بعضی از رایجترین این مشکلات و راهحل آنها
آشنا شویم. مایکروسافت از ویندوز ۱۰ بهعنوان جامعترین سیستم عامل موجود یاد میکند؛ سیستم عاملی که طیف وسیع سختافزارهای مختلف از تلفن همراه گرفته تا کنسول ایکس باکس وان قادر به اجرای آن هستند.
فروش خودروی فرانسوی ساندرو استپوی بار دیگر حاشیهساز شد؛ بهطوریکه ظرف هفته گذشته در کمتر از یک ساعت، پنج هزار و ۵۰۰ دستگاه از این خودرو به فروش رفت. هرچند دستاندرکاران بازار، تحلیلهای متفاوتی از میزان استقبال مشتریان به این خودروی فرانسوی دارند، اما هر چه هست دخالت دلالان و نمایندگیها را در خرید این خودرو نمیتوان نادیده گرفت. بهطوریکه در پیش فروش اولیه ساندرو استپوی، شرکت سایپا بهدلیل عدم ساماندهی فروش این خودرو از سوی شورای رقابت و حتی مجلس شورای اسلامی تذکر گرفت. اما طبق گفته مدیر فروش سایپا، ۳۶۰ هزار کاربر برای خرید این خودرو به پایگاه فروش اینترنتی سایپا مراجعه کردند و در مجموع پنج هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو، در کمتر از یک ساعت فروخته شده است.
براساس آمار منتشره از سهم بازار خودروهای سواری طی ۱۰ماه سالجاری، پراید و پژو ۲۰۶ بیشترین آمار فروش را به خود اختصاص دادهاند. رتبه سوم جدول پرفروشترین خودروها به لحاظ تعدادی را نیز پژو ۴۰۵ به دست آورده است. در حالی پراید و پژو ۴۰۵ رتبه اول و سوم خودروهایپرفروش بازار خودروی کشور را به خود اختصاص دادهاند که بسیاری از کارشناسان بر لزوم برنامهریزی خودروسازان برای خروج این دو خودروی قدیمی از چرخه تولید کشور تاکید دارند و به اعتقاد آنها این خودروها باید هر چه زودتر از چرخه تولید خودرو خارج شوند.
اولین همایش بینالمللی صنعت خودرو در هیاهوی تحریمهای اعمال شده علیه ایران برگزار شد. هیاهویی که نتیجه آن خروج بزرگترین شریک خودروساز ایران بود. به این ترتیب صندلیهای خالی اولین همایش به سرعت توسط شرکتهای چینی پر شد؛ بهطوریکه تریبون این مراسم به خودروسازان چینی اختصاص یافت که یا قصد ورود به ایران را داشتند یا فعالیتهای خود را در کشورمان آغاز کرده بودند. اما در همایش دوم مذاکرات هستهای گام به گام پیش میرفت و بلاتکیفی خودروسازان صاحب نام دنیا برای حضور در ایران به اوج خود رسیده بود.