عزم ملی برای خوزستان
داستان غمانگیز آلودگی هوا در خوزستان این روزها دیگر به یک ماجرای تکراری تبدیل شده است. اما این بار اختلال در شبکه آب و برق استان در کنار ریزگردهای همیشگی، بحران را در سرزمین نفت و انرژی چند برابر کرد. اگرچه ریزگردها سالها است که عرصه را بر مردم خوزستان و بسیاری از استانهای جنوبی تنگ کردهاند، اما گفته شده که گرد و غبار موجود در هوا به اضافه مه و رطوبت شدید باعث شد تا خاک تحتتاثیر رطوبت بالا تبدیل به گل شود و با ورود به تجهیزات انتقال برق، موجب از کار افتادگی آنها و نیز قطع برق گردد.
داستان غمانگیز آلودگی هوا در خوزستان این روزها دیگر به یک ماجرای تکراری تبدیل شده است. اما این بار اختلال در شبکه آب و برق استان در کنار ریزگردهای همیشگی، بحران را در سرزمین نفت و انرژی چند برابر کرد. اگرچه ریزگردها سالها است که عرصه را بر مردم خوزستان و بسیاری از استانهای جنوبی تنگ کردهاند، اما گفته شده که گرد و غبار موجود در هوا به اضافه مه و رطوبت شدید باعث شد تا خاک تحتتاثیر رطوبت بالا تبدیل به گل شود و با ورود به تجهیزات انتقال برق، موجب از کار افتادگی آنها و نیز قطع برق گردد. در این حال با قطع برق، پمپهای آب تصفیهخانهها نیز از کار افتادند و به این ترتیب اختلال ۱۲ ساعته در شبکه آب و برق استان بهوجود آمد. در همین حال اینترنتها قطع شد، عابر بانکها از کار افتاد و بهعبارتی زندگی برای ساعاتی در این استان فلج شد.
بارش باران هم حتی در روزهای بعد موجب قطعی برق شد. با وجود سفر وزیر نیرو به اهواز و عذرخواهی بهدلیل قطعی آب و برق، اما بهنظر میرسد که حل بحران این استان استراتژیک بدون عزم ملی میسر نمیشود. از طرفی مجمع نمایندگان خوزستان هم در نامهای به رئیسجمهور، نسبت به عدم توجه به مشکلات استان خوزستان و قطع آب و برق در این استان اعتراض کردند. این در حالی است که برخی از کارشناسان علاوهبر کانونهای ریزگرد در کشورهای همسایه از جمله عراق و عربستان، کانون اصلی این ریزگردها را داخلی دانسته و خشک کردن تالاب هورالعظیم در دولت احمدینژاد برای استخراج نفت را عامل مهمی در افزایش ریزگردها در هوای استان میدانند. با توجه به شرایط موجود برخی نظرسنجیها از تمایل ۹۷ درصدی مردم اهواز به مهاجرت حکایت دارد.
ارسال نظر