بحران خانمان برانداز
پرستو فخاریان
دبیر گروه گردشگری
بازهم خروار خروار خاک بر سر خوزستان نشست، اما اینبار تنها به این ختم نشد؛ مردم خوزستان طی یک هفته و ده روز گذشته نهتنها زیر خاک مدفون شدند؛ بلکه برای برخی روزها مجبور بودند بیآبی و خاموشی را تحمل کنند و حتی اکنون برای روبهرو شدن با سیل نیز در حالت آمادهباش بهسر میبرند. اواخر هفته گذشته نیز معاون اول رئیسجمهوری بازدیدی هوایی از کانونهای اصلی گردوغبار این استان داشت و بر این اساس دستورهایی برای رسیدگی به این وضعیت صادر کرد.
پرستو فخاریان
دبیر گروه گردشگری
بازهم خروار خروار خاک بر سر خوزستان نشست، اما اینبار تنها به این ختم نشد؛ مردم خوزستان طی یک هفته و ده روز گذشته نهتنها زیر خاک مدفون شدند؛ بلکه برای برخی روزها مجبور بودند بیآبی و خاموشی را تحمل کنند و حتی اکنون برای روبهرو شدن با سیل نیز در حالت آمادهباش بهسر میبرند. اواخر هفته گذشته نیز معاون اول رئیسجمهوری بازدیدی هوایی از کانونهای اصلی گردوغبار این استان داشت و بر این اساس دستورهایی برای رسیدگی به این وضعیت صادر کرد. با این همه در روزهای گذشته نهتنها نمایندگان مجلس در نامه به رئیسجمهوری خواستار رسیدگی به وضعیت خوزستان شدهاند، بلکه اعتراض به قطعی آب و برق در اثر گرد و خاک و موضوع انتقال آب کارون، مردم اهواز را به مقابل استانداری این شهر کشاند. درهمین حال به گفته نماینده مردم اهواز در مجلس، طبق برآوردها پدیده ریزگردها در استان خوزستان ۳۵ درصد منشأ داخلی و ۶۵ درصد منشأ خارجی دارد.
همایون یوسفی با تاکید بر اینکه اگر ۷ کانون داخلی که شامل ۳۵۰ هزار هکتار است، کنترل شود، ۴۰ تا ۵۰ درصد گرد و غبار در استان کاهش مییابد. به گفته مسوولان محلی برخلاف آنکه بسیاری نهالکاری یا مالچپاشی را راه مبارزه با این ریزگردها میدانند اما این، فقط بخشی از راهحل است. این در حالی است که حالا بسیاری از کارشناسان، مهمترین راهکار برای این قضیه را مدیریت منابع آب میدانند؛ چراکه کانالهای طبیعی انتقال آب به این مناطق به هم خورده، سیلابها به آن عرصهها نمیرسد، خاک رطوبت خود را از دست داده و مسیلهای طبیعی با موانع مواجه شدهاند. بیشک بیش از ۳۰ دستگاه اکنون مسوول این بحران هستند؛ دستگاههایی که معلوم نیست چقدر به مسوولیت خود آگاهند یا چقدر به وظایف خود عمل میکنند.
ارسال نظر