شماره روزنامه ۶۱۸۷
|
دنیای اقتصاد

آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد شماره ۵۷۴۹

تاریخ چاپ:
  • چرا «سیاست‌های دستوری» و «رانت‌های تزریقی» بنگاه ها را از مسیر اصلی منحرف می‌کند؟

    دنیای اقتصاد- فاطمه نصیری :
    سیاستگذاری برای بنگاه‌ها طی نیم قرن گذشته، باعث شده است که بسیاری از شرکت‌های صاحب‌نام دچار مرگ تدریجی شوند. این در حالی است که سیاستگذاری باید به‌گونه‌ای باشد که بنگاه‌ها پس از طی کردن مسیر رشد و بلوغ، به یک شرکت کارآمد تبدیل شوند. اما سیاستگذاری در اقتصاد ایران به شکل چماق و هویج درآمده است که در نهایت به ضرر بنگاه‌ها و تولید کشور تمام می‌شود. از یکسو سیاستگذار با اعطای ارز، وام یا انرژی ارزان به دنبال حمایت از بازارها است و از سوی دیگر، انتظار دارد که شرایط کنترل قیمت‌ها با قیمت‌گذاری (به…

  • دکتر جعفر خیرخواهان
    برای اینکه بتوان به سرمایه‌داری رفاقتی که منشأ تبعیض، فساد و ناکارآیی گسترده است، پایان داد ابتدا باید تفاوت میان پشتیبانی واقع‌بینانه از بازار آزاد با حمایت جانبدارانه از کسب‌وکارها و بنگاه‌های خاص را درک کرد.

  • دنیای‌اقتصاد- مریم رحیمی : گمانه‌زنی‌ها درخصوص انتخابات هیات‌رئیسه اتاق ایران اوج گرفته است. «دنیای‌اقتصاد» سه سوال را از ۱۰فعال اقتصادی پرسیده است. آیا اعضای اتاق ترجیح می‌دهند رئیس آینده، سخنور و لابی‌گر باشد یا فعال اقتصادی بزرگ؟ آیا ترجیح می‌دهند یک…
  • از استدلال حمایت از «صنایع نوزاد» الکساندر همیلتون در قرن هجدهم تا تصویب «قانون تراشه و علم» دولت بایدن، حمایت از تولید داخل یا همان سیاست صنعتی دچار تحولات نظری قابل توجهی شده است. نظر به اهمیت سیاست صنعتی و بازگشت دوباره آن به…

  • دنیای‌اقتصاد : لزوم یکپارچگی سیاست‌های تجاری و صنعتی اصلی‌ترین دلیلی است که مرکز پژوهش‌های مجلس در تشریح دلایل مخالفت خود با لایحه تشکیل وزارت بازرگانی بر آن تاکید کرده است. این مرکز با استناد به تجربه جهانی عنوان کرده است استراتژی ادغام یا…
  • دنیای اقتصاد : با گذشت دو ماه از قیمت‌گذاری محصولات خودروسازان، شورای رقابت بار دیگر تغییراتی در قیمت خودروهای تولیدی اعمال کرد؛ به‌طوری‌که ۲۵محصول یکی از شرکت‌های خودروساز با افزایش قیمت مواجه شد و قیمت سه محصول دیگر نیز روند نزولی به خود…