شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

ویژه نامه خراسان

  • کارتن‌هایی برای خوابیدن

    دنیای اقتصاد، گروه اجتماعی- جامعه‎شناسان بر این عقیده‏اند که پدیده کارتن‎خوابی یکی از ویژگی‎های مشترک تمام جوامع توسعه‌یافته و در حال توسعه محسوب می‎شود اما روند رشد صعودی آن در سال‎های اخیر نگرانی‌هایی را ایجاد کرده است. به گزارش ایرنا، این پدیده زاییده عواملی همچون رشد بیکاری، بروز مشکلات اقتصادی، افزایش مهاجرت و افزایش تعداد معتادان است.
    چند سالی است که در شهرهای بزرگ از جمله تهران و مشهد، شهرداری‌ها با فعال‎سازی گرمخانه‎ها اقدام به پذیرش کارتن‎خواب‌ها در شب‎های سرد سال کرده و خدماتی همچون جایی گرم برای خوابیدن، غذا و خدمات بهداشتی و درمانی از آنان حمایت می‌کنند؛ در کنار ارائه این خدمات با ارائه مشاوره تلاش می‌شود تا با معرفی آنان به سازمان‎های حمایتی مورد حمایت این سازمان‎ها از جمله کمیته امداد و بهزیستی قرار گیرند.
  • سر و سامان گرفتن هیأت وزنه برداری با انتخاب رئیس

    دنیای اقتصاد، گروه ورزش- هفته گذشته مجمع انتخاب رئیس هیأت وزنه‌برداری خراسان رضوی با حضور مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی، دبیر فدراسیون وزنه‌برداری جمهوری اسلامی ایران، معاون توسعه امور ورزش اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی، نمایندگان شهرستان‌ها، بازیکنان، داوران و کاندیدا‌ها در سالن جلسات اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی برگزار شد.
    هیأت وزنه‌برداری استان که پیش از این به مدت ۱۳ ماه بدون رئیس و به سرپرستی احسان قاسمیان اداره می‌شد با این مجمع پس از گذشت بیش از یکسال، سرانجام سرپرست خود را به عنوان رئیس شناخت و برای ادامه‌ای جدی‌تر راه خود را آغاز کرد.
  • کارگاه نمدمالی در قوچان

    حلاجی پشم و پنبه‌زنی آقای خانی، چهاردیواری محقری در قوچان است که در آن چهارگوش‌های ارزشمندی تولید می‌شود. نمد نوعی زیرانداز سنتی است که از پشم ساخته می‌شود. برای تهیه نمد عمل بافتن انجام نمی‌شود بلکه با ایجاد فشار، رطوبت و حرارت، موجب درهم‌رفتن الیاف پشمی می‌شوند. برای تهیه نمد ابتدا نقش موردنظر را با پشم‌های رنگی روی یک پارچه کرباس طراحی می‌کنند، سپس پشم حلاجی شده را روی تمام سطح پارچه قرار داده و پارچه کرباس را می‌پیچند. با ریختن آب جوش بر آن و فشردن مداوم کار، نمد تولید می‌شود.
    .
  • آینده نفت و پیامدهای آن درایران( بخش دوم)

    منیره صبوری
    فعال اجتماعی سیاسی
    اگر قیمت نفت در همین حدود هم باقی بماند، روند جایگزینی انرژی‌های نو که با افزایش شدید قیمت نفت از حدود ۳۰دلار به بالای ۱۰۰ دلار در دهه گذشته آغاز شد، دیگر قابل‌توقف و بازگشت نخواهد بود، چراکه سرمایه‌گذاری‌های عظیمی در حوزه انرژی‌های نو صورت گرفته و سرمایه‌گذاران ناگزیرند پروژه‌های خود را ادامه دهند. البته کاهش کنونی قیمت نفت آن‌ها را وادار خواهد کرد روی ابداع و نوآوری در فناوری سرمایه‌گذاری کنند و هزینه تولید انرژی‌های نو را کاهش دهند. مثلا در شش سال گذشته برخی کشورها دوبار هزینه تولید پنل‌های خورشیدی را به نصف کاهش دادند.
  • ترمز صادرات کشیده شده است

    ایسنا- رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی گفت: در حال حاضر شرایط صادرات در کشور فراهم نیست و ترمز صادرات کشیده شده است. محمدحسین روشنک با اشاره به مشکلات متعدد موجود در زمینه صادرات، اظهار کرد: در حال حاضر عوامل بازدارنده بسیاری وجود دارد که نه تنها انگیزه بلکه شرایط صادرات را نیز از بین برده است. وی ادامه داد: رکود کلی حاکم بر اقتصاد، قیمت بالای تمام‌شده کالا در کشور، تأخیر در اجرای برجام و شاخص نرخ ارز از جمله عواملی است که در وضعیت کنونی پیش‌آمده برای صادرات موثر است. روشنک با اشاره به اینکه وضعیت کلی صادرات در کشور نسبت به سال گذشته بدتر است، بیان کرد: میزان صادرات کل کشور نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته و این میزان در خراسان رضوی اگرچه نسبت به کشور بهتر است اما در مقایسه با میزان صادرات سال گذشته استان کاهش قابل‌توجهی داشته است.
  • تغذیه و اگزما

    جاوید نجفی
    کارشناس تغذیه
    اگزما چیست؟
    اگزما یا درماتیت به التهاب پوستی گفته می‌شود که در بیشتر موارد علت ایجاد آن نامشخص است. امکان بروز ضایعه پوستی در طول زندگی هر شخصی وجود دارد. برخی از این ضایعات، پس از مدت کوتاهی از بین می‌روند اما گاهی این مشکلات ، آنقدر پا برجا می‌مانند که فرد ناچار است به پزشک معالج خود مراجعه کند. یکی از مشکلات پوستی که ممکن است ماه‌ها و سال‌ها پابرجا مانده و موجب آزار و ناراحتی بیمار شود اگزما است. التهاب اگزمایی حاد از لحاظ بالینی با اریتم ادم و تشکیل وزیکول مشخص می‌شود، تراوش یا نشت از ضایعات حاد نوعا دیده می‌شود و خارش نیز اغلب شدید است.
  • سینما قدس مشهد بازسازی می‌شود

    دنیای اقتصاد- معاون هنری حوزه هنری کشور گفت: سینما قدس مشهد در آینده بازسازی و تجهیز می‌شود، این سینما در تقویم مربوط به این کار قرار گرفته است. به گزارش ایسنا، محمد حمزه‌زاده در نشستی با خبرنگاران سینمایی مشهد اظهار کرد: سینما قدس مشهد هم در برنامه آتی بازسازی و تجهیز است، این سینما در تقویم مربوط به این کار قرار گرفته است اما با توجه به اولویت‌ها ابتدا سینما آفریقا را شروع به بازسازی و تجهیز کردیم، این یک کار کارشناسی و بسیار به نظر کارشناسان متکی است. وی عنوان کرد: حوزه هنری ۱۲۰ سینما در کل کشور دارد که این‌ها عمدتا فرسوده یا تک‌سالنه هستند و یا در موقعیت‌های مکانی نامناسب واقع شده‌اند.
  • پس از ۳۸ سال دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه فردوسی تأسیس می‌شود

    دنیای اقتصاد، گروه فرهنگ و هنر- رئیس دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تأسیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه در ۱۷ آذر ۱۳۹۴ به تصویب هیأت امنای دانشگاه‌های منطقه شمال‌شرق کشور رسیده است.
    به گزارش ایرنا، عبدالرضا جوان‌جعفری تربیت نیروهای متخصص برای دادگستری و نهادهای سیاسی را از اهداف تأسیس این دانشکده دانست و افزود: استقبال دانش‌آموزان ممتاز از رشته‌های حقوق و علوم سیاسی در گروه علوم انسانی نشان‌دهنده اهمیت این رشته‌هاست و در آینده نه چندان دور بخش قابل‌توجهی از حقوقدانان، وکیلان، قاضی‌ها، استادان و کارشناسان برجسته علوم‌سیاسی از دانش‌آموختگان این دانشکده خواهند بود.
  • اعلام مشوق‌ها و معافیت‌های جدید مالیاتی به‌زودی

    تسنیم- رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: مشوق‌ها و معافیت‌های جدید مالیاتی تدوین شده که به زودی اعلام می‌شود. سیدکمال تقوی‌نژاد در دیدار با استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه طرح جامع مالیاتی کشور در دست اجراست، اظهار کرد: سیاست ما حفظ حقوق کامل مردم است. وی با اذعان به وجود مشکل در واحدهای تولیدی گفت: تنها شش درصد از درآمدهای مالیاتی کشور مربوط به مشاغل است و این رقم بالایی نیست.
    رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: با توجه به جهت‌گیری و بیانات رهبر معظم انقلاب در ارتباط با موضوع مالیات، راه برای ما روشن است و منویات ایشان در این مسیر همواره مدنظر قرار دارد.
  • صدور ۴۳ جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری در چناران

    روزنامه اطلاعات در خبری به نقل از رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت چناران، نوشت: در ۹ ماه نخست امسال ۴۳جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری صنعتی در این شهرستان صادر شد. به گفته بخشعلی بیاتی از این میزان ۳۱ مورد جواز تأسیس با سرمایه‌گذاری بیش از ۱۳۸۱ میلیارد ریال و ۱۲ پروانه بهره‌برداری با سرمایه‌گذاری ۲۰۹ میلیارد ریال است.

    وی با اشاره به فراهم شدن زمینه اشتغال برای ۱۰۸۶ نفر در قالب صدور این مجوز‌ها افزود: مجوزها و پروانه‌های تأسیس صادرشده در زمینه صنایع غذایی، فلزی، محصولات پلاستیکی و کاغذی است.
  • نمایشگاه «چیلیک» در نگارخانه فردوسی

    دنیای اقتصاد- نمایشگاه عکس «چیلیک» در نگارخانه فردوسی جهاددانشگاهی افتتاح شد. این نمایشگاه شنبه ۱۹ دی‌ماه ساعت ۱۸ با حضور جمعی از هنرمندان و هنردوستان گشایش یافت. در نمایشگاه گروهی عکس «چیلیک»، آثار ۲۲ هنرمند نقاش در معرض دید عموم قرار می‌گیرد. این نمایشگاه تا ۲۳ دی‌ماه همه‌روزه در دو نوبت صبح و عصر پذیرای هنرمندان و هنردوستان است. نگارخانه فردوسی در فرهنگسرای جهاددانشگاهی مشهد در سه‌راه ادبیات واقع شده است.
    .
  • نوشیدن چای بهتر است یا قهوه؟

    سید عارف مؤمنی
    کارشناس تغذیه
    شاید شما هم مانند بسیاری از مردم، بارها اخبار مربوط به فواید و مضرات چای و قهوه را شنیده باشید. انبوهی از تحقیقات در خبرها، هر روز یکی از این دو را مفید و دیگری را مضر اعلام می‌کنند. ولی واقعیت این است که هردو لیستی از امتیازات مثبت و منفی را دارند و مزیت برجسته‌تری برای هیچ یک از آن‌ها متصور نیست. در این مطلب به مزایا و معایب هریک از این نوشیدنی‌ها می‌پردازیم. بر اساس گزارش اکونومیست، در ایران به ازاء هر یک فنجان قهوه، ۹ فنجان چای نوشیده می‌شود.
  • برنامه بازی‌های آتی باشگاهی خراسان رضوی - ۲۱ دی ۹۴

    لیگ برتر والیبال مردان
    ثامن‌الحجج خراسان‌- سایپا مشهد چهارشنبه ۲۳/ ۱۰/ ۹۴ ۱۷:۰۰



    لیگ برتر (خلیج فارس) فوتبال
    نفت تهران - سیاه‌جامگان تهران
    پنجشنبه ۰۸/ ۱۱/ ۹۴ ۱۵:۰۰
    پدیده - سایپا مشهد پنجشنبه ۰۸/ ۱۱/ ۹۴ ۱۶:۰۰



    لیگ دسته دوم فوتبال (گروه سه)
    نسل ابومسلم - استقلال آبی ب تهران تختی مشهد دوشنبه ۲۱/ ۱۰/ ۹۴ ۱۴:۰۰



    لیگ دسته دوم فوتبال (گروه چهار)
    توسعه کیش- پیام وحدت المپیک کیش دوشنبه ۲۱/ ۱۰/ ۹۴ ۱۴:…
  • اولین دوره آموزش خط معلی در مشهد

    دنیای اقتصاد- مکتب هنر رضوان برای اولین بار در مشهد دوره آموزش رسمی خط معلی را برگزار می‌کند. از خط معلی بیشتر در سطرنویسی و قطعه‌نویسی استفاده می‌شود و از مهمترین ویژگی‌های این خط شکست و قالب‌شکنی‌هایی است که به روحیه بشر مدرن نزدیک‌تر است و پتانسیل بالایی برای استفاده در معماری دارد. علاقه‌مندان جهت ثبت‌نام می‌توانند به مکتب هنر رضوان مراجعه کنند و یا با شماره ۰۵۱۳۸۴۲۳۵۷۵ تماس بگیرند. مکتب هنر رضوان در خیابان کوهسنگی، کوهسنگی ۱۷ واقع شده است.
    .
  • بسکتبال ثامن، یک شکست، یک پیروزی

    دنیای اقتصاد-تیم بسکتبال ثامن مشهد در هفته گذشته یک پیروزی و یک شکست در کارنامه خود ثبت کرد. ثامن مشهد در دیدار خارج از خانه خود در گرگان با نتیجه ۸۷ بر ۷۹ مقابل تیم شهرداری این شهر به پیروزی دست یافت که این اولین پیروزی ثامن با مربی‌گری مهران حاتمی بود.
    تقابل تیم بسکتبال ثامن مشهد و شیمیدر تهران اما شکستی پر حرف و حدیث را به همراه داشت و در لحظه‌های پایانی وقت قانونی بسیار حساس شده بود. توپ بازیکنان ثامن وارد سبد شد و هنوز زمان بازی به پایان نرسیده بود که تیم داوری اعلام کرد این گل بعد از تمام شدن وقت به ثمر رسیده و به همین دلیل مورد قبول نیست.
  • اجرای دو گروه موسیقی مشهدی در جشنواره بین‌المللی آلمان

    دنیای اقتصاد- گروه‌های موسیقی مشهدی «بامداد» و «دلشدگان» در ششمین جشنواره بین‌المللی موسیقی که در شهر «درسدن» آلمان برگزار شده است، حضور یافتند. این جشنواره چهارم تا هفتم ژانویه با حضور گروه‌های موسیقی از سراسر جهان، در آلمان برگزار شد. رامین میلانی، امیرمحسن حجازی، پیام فرشاد، رضا کاظمی و آزاده رضازاده، اعضای گروه موسیقی دلشدگان در این جشنواره بودند. همچنین گروه موسیقی بامداد مشهد با ترکیب سالار مرتضوی، امیر گوهریان، بابک شایق، رضا شریعتی، آبتین نقوی، امید ناگهانی، احسان نصیبی و مدرس‌زاده در این جشنواره حاضر شدند.
  • ورزش کنیم، صحیح غذا بخوریم، روانی سالم داشته باشیم

    دنیای اقتصاد، احسان صمدی- بهداشت روانی به‌معنای سلامتی فکر است و می‌تواند به ایجاد سیستم با ارزشی درزمینه تحرک و پیشرفت و تکامل در حد فردی، ملی و بین‌المللی کمک کند. زیرا وقتی سلامت روانی شناخته شد، نسبت به دستیابی به آن اقدام می‌شود و راه برای تکامل فردی و اجتماعی بازمی‌گردد. سلامت روانی مانند سلامت جسمی، صرفاً به معنای نبودن مشکلات یا بیماری نیست. سلامت روانی هم حالات عاطفی و هم شرایط ذهنی، یعنی هم احساسات و هم افکار شما را دربرمی‌گیرد. سلامت عاطفی معمولاً به احساسات و زیروبم‌های روحیه افراد اشاره می‌کند.
  • «بودن یا نبودن»؟

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- کمتر از سه هفته به برگزاری جشنواره فجر سال ۹۴ مانده است، جشنواره‌ای که صاحبان اول و آخر آن اهالی پایتخت هستند و حتی کلان‌شهری مثل مشهد هرسال تا لحظه‌های آخر بلاتکلیف برگزارشدن یا نشدن این جشنواره است.
    در اینجا در حالی پوستر فیلم فجر امسال با تصویری از خسرو شکیبایی دست به دست اهالی هنر می‌چرخد و تقویم برنامه‌های سی‌و‌یکمین جشنواره موسیقی فجر تهران در گروه‌های خبری منتشر می‌شود که قبل یا بعد این عکس‌ها خبری به نقل از رئیس اداره ارشاد استان را می‌خوانیم که مثل هرسال تیتری حاکی از برگزار نشدن جشنواره فجر در مشهد دارد، جشنواره موسیقی را که به ناچار کنار بگذاریم و زخم محرومیت دائمی این شهر را از موسیقی در این گزارش باز نکنیم، نهایتا ممکن است اکران یک‌سوم از فیلم‌های جشنواره فجر نصیب مردمی شود که هرسال از صبح زود در صف‌های طولانی تهیه بلیت فیلم‌های جشنواره انتظار می‌کشند و در آخر به خاطر محدودیت سالن و نوبت اکران فیلم، به خیلی‌هایشان بلیت نمی‌رسد و دست خالی به خانه باز می‌گردند.
  • محیط کسب‎وکار و دستگاه‎های استانی

    علی چشمی
    عضو هیأت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
    محیط کسب‎وکار، مقدار هزینه‎های جانبی تولید را تعیین می‎کند. این هزینه‎ها شامل هزینه‎ وام‏های بانکی، پرداخت مالیات‎ها، حق بیمه تأمین اجتماعی، عوارض شهرداری، واردات و صادرات، رسیدگی به دعاوی در دادگاه‎ها و نیز هزینه دسترسی به زیربناهایی مانند آب و برق و مخابرات است.
    بنابراین، تولیدکنندگان در محیط کسب‎وکار تحت تأثیر هزینه‎هایی هستند که ادارات دولتی بر آن‎ها تحمیل می‎کنند. قوانین و مقررات دستگاه‎های دولتی با تولیدکنندگان (به غیر از شهرداری) از مرکز و به صورت متمرکز برای استان‌ها تعیین می‎شود.
  • کانون فیلم‌تئاتر مشهد به‌زودی افتتاح می‌شود

    دنیای اقتصاد- معاون انجمن نمایش استان از تشکیل کانون فیلم‌تئاتر با نام تالار افتخارات ایران و جهان با محوریت اکران فیلم‌تئاترهای ایران و جهان خبر داد. به گزارش مشهد تئاتر و به گفته امیر احسان امیرپور، کانون فیلم‌تئاتر با نام تالار افتخارات ایران و جهان با محوریت اکران فیلم‌تئاترهای ایران و جهان به‌زودی فعالیت خود را با اکران یکی از آثار استاد رضا صابری آغاز می‌کند. وی افزود: حسین وحدتی، دبیر تالار افتخارات ایران و جهان (کانون فیلم‌تئاتر) و احسان روحی نیز دبیر اجرایی این کانون انتخاب شدند.
  • قانون کار منصفانه؟

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- قراردادهای قانون کار همواره یکی از موضوعات مورد اختلاف بین کارگران و کارفرمایان بوده و دائمی‌بودن قراردادها و یا موقتی و کوتاه‌مدت بودن آن‌ها از هر جنبه‌ای چالش‌ها و مشکلاتی را برای این دو قشر به همراه دارد. نمایندگان قشر کارگر بر لزوم ممانعت و جلوگیری از انعقاد قراردادهای کوتاه‌مدت در کارهای دائمی تاکید دارند و معتقدند این‌گونه قراردادها موجب کاهش انگیزه کارگران برای ادامه کار می‌شود، از طرفی دائمی‌بودن قراردادهای قانون کار بدون ایجاد تبصره‌هایی که بتوان به موجب آن نیروهای کاری که تخلفی داشته و یا عملکرد نامطلوبی دارند را کنار گذاشت، از جمله موارد اعتراض کارفرماها به شمار می‌رود.
  • استانداران خراسان در عهد پهلوی- ۱۲

    هادی پژوهش
    دوازدهمین استاندار عصر پهلوی در خراسان حشمت‌اله قضایی بود. وی بعد از سجادی استاندار شد و پس از تحصیل وارد خدمت قضایی شد و تا مرحله دادستانی کل کشور ترقی نمود. قضایی در کابینه دکتر مصدق در اواخر سال ۱۳۳۰ به سمت استانداری خراسان منصوب گردید ولی مدت ماموریت او در خراسان زیاد به طول نیانجامید و بعد از چند ماه به تهران احضار شد.
    سیزدهمین استاندار
    احمد امامی سیزدهمین استاندار خراسان در عهد پهلوی است. وی پس از اتمام تحصیلات، خدمت خود در کادر قضایی وزارت دادگستری را شروع و مراحل ترقی تا مقام دادستانی دیوان عالی کشور را طی کرد.
  • راهکار وزارت کار برای قراردادهای موقت

    مسعود زارع
    عقد قرارداد کار را باید نقطه شروع رابطه کارگری و کارفرمایی دانست. در واقع قرارداد کار، نوعی توافق قانونی است که در چارچوب مقررات قانون کار میان کارگر و کارفرما منعقد می شود. به موجب این توافق، شخص کارگر متعهد می شود تا به درخواست شخص کارفرما، کار معینی را در محلی که کارگاه نامیده می شود، انجام دهد و در مقابل شخص کارفرما نیز متعهد می شود تا در ازای انجام آن کار معین مبلغ مشخصی را بابت دستمزد به کارگر پرداخت کند.
    در دو دهه اخیر موضوع ساماندهی قراردادهای کار همواره در کانون توجه دولت های مختلف قرار داشته است.
  • نگاهی به فضای کسب‌وکار ایران با توجه به گزارش بانک جهانی

    سعید کمالی
    پژوهشگر حوزه کسب‎وکار
    بر اساس گزارش «فضای کسب‌وکار ۲۰۱۶» بانک جهانی، در سال ۲۰۱۵ ایران در رده‌بندی جهانی فضای کسب‌وکار در میان ۱۸۹ کشور با یک پله صعود نسبت به سال قبل در رده ۱۱۸ جهان قرار گرفته است. بر اساس ارزیابی این نهاد بین‌المللی فضای کسب‌وکار در ایران بهبود نسبی داشته است. منظور از فضای کسب‌وکار عواملی است که بر عملکرد بنگاه‌های اقتصادی تأثیرگذار بوده و مدیران بنگاه‎ها نمی‌توانند آن‌ها را تغییر داده یا بهبود بخشند. مطالعات نشان می‌دهد که در شرایط مساعد کسب‌وکار، یک بنگاه اقتصادی می‌تواند به صورت کارآ و بهینـه عمل کنـد و تأثیر فضای کسب‌وکار بر سرمایه‌گذاری و رشد اقتصادی انکارناپذیر است.
  • «ستاره ها» بازی جذاب مشهد را بردند

    دنیای اقتصاد، علیرضا هاشمی- عصر روز پنجشنبه، دیدار دوستانه‌ای به نفع موسسه خیریه فتح‌المبین در مشهد مقدس برگزار شد و طی آن تیم‌های پیشکسوتان مشهد و منتخب تیم ملی ۹۸ و هنرمندان به دیدار یکدیگر رفتند. این بازی جذاب که در مجموعه ورزشی شهید بهشتی برگزار شد در نهایت با نتیجه ۸ بر ۵ به سود ستارگان به پایان رسید و مشهدی‌ها این بازی را واگذار کردند.
    در این بازی بازیکنان نامداری به میدان رفتند، بازیکنانی که هرکدام از آن‌ها برای فوتبال‌دوستان و مردم ایران خاطره‌ای ساختند و در این بازی به نفع خیریه در کنار یکدیگر جمع شدند تا بازهم لحظات خوبی را برای مردم بسازند.
  • حضور ۸ تیم در مسابقات دارت قهرمانی کلان‌شهرهای کشور

    دنیای اقتصاد-سومین دوره مسابقات دارت شهرداری‌های کلان‌شهرهای کشور با شرکت هشت کلان‌شهر مشهد، تهران، اصفهان، تبریز، شیراز، اراک، قم و کرج در هفدهم دیماه ۹۴ به میزبانی شیراز برگزار شد. این مسابقات در۸ گروه ۴ نفره به صورت انفرادی و ثبت نتیجه تیمی پیگیری شد که مسابقات گروهی به صورت ۲لگ از ۳ لگ ۵۰۱ دبل تمام و در مرحله حذفی ۳ لگ از۵ لگ دبل تمام بود. تیم دارت شهرداری مشهد با ترکیب جلال حاجی‌آبادی، بهروز کاظمی، حسین کاظمی، سید جعفر سیدی‌زاده و با مربی‌گری مهدی سرافراز و سرپرستی هادی ولی‌نیا برای دفاع از عنوان قهرمانی سال ۱۳۹۳ راهی مسابقات شد و مجددا توانست با اقتدار کامل قهرمانی این دوره از رقابت‌ها را از آن خود نماید.
  • کتاب «هنر همیشه بر حق بودن»

    کتاب هنر همیشه بر حق بودن که به قلم فیلسوف آلمانی آرتور شوپنهاور و ترجمه عرفان ثابتی است به‌عنوان ابزار هوشیارکننده، مباحثه اغلب برای هر دو طرف واقعا مفید است، زیرا افکار آدمی را تصحیح می‌کند و او را از دیدگاه‌های جدید آگاه می‌سازد.
    ولی هر دو طرف بحث باید از لحاظ علم و معرفت و توانایی ذهنی نسبتا با یکدیگر برابر باشند. اگر یکی از آن‌ها فاقد علم و معرفت باشد، حرف دیگری را نخواهد فهمید، زیرا با هماورد خود در یک سطح نیست. اگر از توانایی ذهنی بی‌بهره باشد، عصبانی خواهد شد و به ترفندهای فریبکارانه توسل خواهد جست و سرانجام بی‌ادبی خواهد کرد.
  • تسهیلات اشتغال و کارآفرینی در اختیار مددجویان خراسان‌رضوی قرار می‌گیرد

    تسنیم- مدیرکل فنی و حرفه‌ای خراسان‌رضوی گفت: تسهیلات اشتغال و کارآفرینی در اختیار مددجویان خراسان‌رضوی قرار می‌گیرد. افشین رحیمی با اشاره به دامنه فعالیت این نهاد در شهرستان‌های استان گفت: در ۹ ماهه سال جاری، با همکاری مشترک بین این اداره و کمیته امداد شهرستان درگز ۵۲۰ مددجوی متقاضی اشتغال آموزش‌های لازم را فرا گرفته‌اند. رحیمی تصریح کرد: همچنین ۱۲۰ مجری طرح اشتغال با تسهیلات دریافتی، مشاغلی در بخش‌های دامپروری، زنبور عسل، حمل‌ونقل، تولیدی، خیاطی، صنایع دستی، خدمات و صنفی ایجاد کرده‌اند که برای این تعداد شغل بالغ بر ۱۳ میلیارد ریال اعتبار بانکی و امدادی هزینه شده است.
  • ورودی آب به سدهای خراسان رضوی افزایش یافت

    ایرنا- مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی از افزایش ورود آب به سدهای خراسان رضوی در سال‌جاری خبر داد. محمدحسین جعفری افزود: بارندگی‌های خوب در پاییز و زمستان امسال، ورودی آب به سدهای خراسان رضوی را نسبت به سال گذشته افزایش داده است. وی اظهار کرد: در سال‌جاری افزون بر ۲۷ درصد از ظرفیت سدهای خراسان رضوی پرآب شده در حالی که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۲۱ درصد بود. جعفری خاطرنشان کرد: در این مدت حجم ورودی آب به سدهای خراسان رضوی ۴۱۹ میلیون متر مکعب است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۳۲۶ میلیون متر مکعب بوده است.
  • سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان رضوی نیمه امسال دو برابر پارسال

    ایرنا- مدیر اجرایی مرکز خدمات سرمایه‌گذاری خراسان رضوی گفت: میزان سرمایه‌گذاری خارجی در این استان، در نیمه نخست امسال دو برابر مجموع سرمایه‌گذاری سال گذشته بوده است. رضا خواجه‌نائینی رقم سرمایه‌گذاری در این استان در شش ماه نخست امسال را ۱۶۰میلیون دلار عنوان کرد و افزود: این میزان سرمایه‌گذاری از سوی هزار سرمایه‌گذار انجام شده است. وی با بیان اینکه رشد سرمایه‌گذاری خارجی در استان ناشی از سیاست‌های خارجی مثبت و بهبود روابط ایران در عرصه بین‌الملل است، بیان کرد: در سال ۹۲ مجموعا ۲۰۰ سرمایه‌گذار در قالب ۶۰ شرکت در استان سرمایه‌گذاری کردند که این در سال ۹۳ با رشدی چهار برابری به ۸۲۰ سرمایه‌گذار در قالب ۲۷۳ شرکت رسید.
  • تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام خراسان‌ رضوی نیازمند ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار است

    فارس- استاندار خراسان رضوی گفت: برای تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام خراسان رضوی به ۲۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که با وضعیت کنونی بودجه‌های دولتی، بهره‌برداری از آنها سال‌ها به طول می‌انجامد. علیرضا رشیدیان گفت: اهتمام دولت تکمیل پروژه‌های نیمه تمام بوده که در این مسیر تاکنون گام‌های موثری برداشته و امکان قانونی نیز برای آن فراهم آورده است. وی با بیان اینکه تصمیم دولت در واگذاری پروژه‌های نیمه تمام به بخش خصوصی جدی است، افزود: با توجه به محدودیت منابع دولتی باید از ظرفیت بخش‌های غیردولتی استفاده کنیم.
  • نمایشگاه هنری به نفع دختران همدم برگزار شد

    دنیای اقتصاد- نمایشگاه آثار اساتید مطرح خوشنویسی خراسان در نگارخانه‌ موسسه‌ همدم افتتاح شد. به گزارش روابط عمومی موسسه‌ی خیریه‌ ‌توانبخشی همدم، در هجدهمین روز دی ماه امسال، ۷۰ تابلو از آثارهنری اساتید خوشنویس خراسانی، ازجمله؛ احمد قائم مقامی، حسین صالحی، عباس آگهی، هادی دربان حسینی، جواد لنگری، علی احسانپور، مهدی خانی و با حضور گروهی از اساتید خوشنویسی کشور در محل نگارخانه همدم، به نفع دختران این خانه به نمایش و فروش گذاشته شد. بر اساس این گزارش، نمایشگاه خوشنویسی تا تاریخ ۲۰/ ۱۰/ ۹۴ پذیرای حضور علاقمندان و خیران بوده است.
  • کشور از افراطی گری آسیب دیده است

    دنیای اقتصاد، سیدمهرداد امیرکلالی- در شرایطی که هر دو اردوگاه اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان در تدارک سازوکارهای خود برای انتخابات پیش‌رو هستند، یکی از مسائل تعیین‌کننده در صف‌آرایی انتخاباتی هر دو جناح، اظهاراتی است که گاه و بی‌گاه از سوی منتسبان به هر دو طرف مطرح می‌شود که می‌تواند در حرکت‌های پیش روی آن‌ها موثر باشد. موضوع شکل‌گیری ائتلافی بین اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان معتدل مساله‌ای است که چهره‌های مختلف سیاسی دیدگاه‌های متفاوتی درباره آن ارائه می‌کنند. این فرضیه از این جهت مطرح شده است که دو جناح کشور به این نتیجه رسیده‌اند که باید سایه افراط از کشور رخت بربندد.
  • نان نباید با حرارت مستقیم تولید شود

    دنیای اقتصاد- استاد گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد معتقد است نان نباید با حرارت مستقیم تولید شود.
    محمدحسین حداد خداپرست با بیان اینکه یکی از ایرادات پخت نان در کشور ما استفاده از حرارت مستقیم بالای ۲۰۰ درجه سانتیگراد است، گفت: تولید نان با حرارت مستقیم و بالا باعث ایجاد ماده‌ای به نام «آکریلامید» در نان می‌شود که یک ماده اسیدی سرطان‎زاست و برای جلوگیری از ایجاد آن باید حرارت، پایین و غیرمستقیم باشد. استاد گروه صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد با تأکید بر اینکه برای پخت نان حرارت باید کمتر از ۲۰۰ درجه سانتیگراد و به صورت غیرمستقیم باشد، خاطرنشان می‌کند: با پخت نان به وسیله حرارت مستقیم علاوه بر آکریلامید، مواد سمی دیگری از جمله بنزوپیرن نیز در نان تولید می‌شود.
  • نمایشگاه «پرسه» در گالری چارسوق هنر

    دنیای اقتصاد- نمایشگاه «پرسه» دیروز بیستم دی‌ماه ساعت ۹ صبح با حضور جمعی از هنرمندان و هنردوستان در چارسوق هنر گشایش یافت. در این نمایشگاه انفرادی نقاشی، آثار احمد رضایی فرسنگی در معرض دید عموم قرار گرفته است. نمایشگاه پرسه تا بیست‌وچهارم دی‌ماه همه روزه در دو نوبت صبح و عصر پذیرای هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر طراحی خواهد بود. عموم علاقه‌مندان می‌توانند صبح‌ها از ساعت ۹ تا ۱۳ و عصرها از ساعت ۱۵ تا ۲۰ از این نمایشگاه بازدید کنند. سالن استاد ترمه‌چی از مجموعه چارسوق هنر در ضلع غربی بوستان کوهسنگی واقع شده است.
  • شکست پیکان مقابل ثامن‌الحجج خراسان در خانه

    دنیای اقتصاد-در هفته پانزدهم رقابت‌های لیگ برتر والیبال، تیم ثامن‌الحجج (ع) خراسان توانست پیکان را با نتیجه ۳ بر ۲ در خانه والیبال تهران شکست دهد. این درحالیست که پیکان همواره از تیم‌های صدرنشین جدول بوده و پس از این بازی با ۳۴ امتیاز در رتبه سوم قرار دارد. تیم والیبال ثامن‌الحجج نیز با کسب امتیاز این بازی با ۲۴ امتیاز در رتبه ششم جدول جای گرفته است. این دیدار با نتیجه ۲۵-۱۴، ۲۱-۲۵، ۲۵-۱۹،۲۳-۲۵ و ۱۵-۱۱ به سود ثامن‌الحجج به پایان رسید.
    .
  • پیچ‎وخم‎های جاده کسب‎وکار

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- فضای کسب‎وکار را از جمله شاخص‌های تعیین‌کننده وضعیت اقتصادی کشورها دانسته‎اند؛ شفاف‌تر و رقابتی‎تر بودن این فضا، افزایش سلامت اقتصادی و اتخاذ سیاست‌های مطلوب را به دنبال خواهد داشت و به بهبود شاخص‌های اقتصادی منجر خواهد شد. فعالان اقتصادی بر این باورند که الزامات و نیازهای محیط کسب‎وکار در کشور ما تا حدودی مغفول مانده است و در خصوص دلیل این امر نیز، به دور بودن سیاست‎گذاران دولتی از فضای کسب‎وکار و اقتضائات لازم برای رونق این فضا اشاره می‎کنند و معتقدند حضور حدود ۸۵ درصدی دولت در اقتصاد و ایفای نقش تصدی‎گری آن و به عبارت دیگر انحصار اقتصاد در دست دولت، این غفلت را تشدید کرده است.
  • خودکفایی خراسان رضوی از واردات بچه‌ماهی در آینده نزدیک

    ایسنا- مدیر شیلات و امور آبزیان خراسان رضوی گفت: امیدواریم با برنامه‌ریزی در سال آتی نیازی به واردات بچه ماهی از سایر استان‌ها نداشته باشیم. محمدرضا مهدیزاده اظهار کرد: به دلیل مشکلات بیماری در سال گذشته، این استان دچار کمبود در زمینه تخم چشم زده قزل‌آلا شد که این نیاز تا کنون تامین نشده است. مهدیزاده با اشاره به اینکه با برنامه‌ریزی‌های انجام شده این مشکل در سال آتی وجود نخواهد داشت، اضافه کرد: نیاز استان در سال آینده حدود ۲۰ میلیون قطعه تخم چشم زده است که با اصلاح ساختار مراکز حد واسط این ظرفیت به ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه رسیده و در سال آینده ۵.
  • مسئول اتفاقات کنسولگری عربستان کیست؟

    دنیای اقتصاد، گروه سیاسی- اعدام آیت‌الله نمر، مجتهد شیعه و فعال حقوق بشر عربستانی واکنش‌های زیادی را در دنیا و به‌ویژه در کشورهای شیعه‌نشین به دنبال داشت، در ایران نیز در هفته گذشته اتفاقاتی در اعتراض به این واقعه در شهرهای بزرگ کشور به‌ویژه تهران و مشهد رخ داد که تبعات بین‌المللی زیادی را درپی‌داشت.
    نمر باقرالنمر از روحانیان برجسته عربستانی بود که در پی اعتراضات شیعیان عربستان در سال ۲۰۱۲ بازداشت شد و در سال ۲۰۱۴ دادگاه جنایی عربستان سعودی به‌دلیل اقدام علیه امنیت ملی و محاربه، او را به اعدام با شمشیر و به صلیب کشیده‌شدن در انظار عمومی محکوم کرد و شیخ نمر در دوم ژانویه ۲۰۱۶ مصادف با ۱۳ دی ماه سال‌جاری اعدام شد.
  • ویدانگاری هفته

  • اجرای نمایش «عمارت‌خانه» تمدید شد

    دنیای اقتصاد- نمایش کمدی موزیکال «عمارت‌خانه» که قرار بود از اول تا ۱۸دی‌ماه در سالن اصلی تئاتر شهر مشهد اجرا شود به‌دلیل استقبال مخاطبان تا ۲۸دی‌ماه تمدید شد. به گزارش ایرنا، نمایش عمارت‌خانه را کیوان صباغ نویسندگی و کارگردانی کرده است و محمد جهانپا، سعید توکلی، ندا محمدی، مهری شمس، الهه پژوهی، امیراحسان امیرپور، حسین شجاعی، سحر شفیعی، مرجان علوی، سارا گل‌نژاد، یوسف سلطانی، حمید معصومی، محسن رضایی، فاطمه ابهری و سارا نوروزی در آن به ایفای نقش پرداخته‌اند. نوید برادران اکبرزاده و سارا گل‌نژاد دستیاران کارگردان این نمایش هستند و حامد طاهری آهنگ‌سازی این نمایش را برعهده دارد.
  • قباله کهنه سرزمین خراسان

    رضا سلیمان نوری
    کارشناس‌ارشد ایران‌شناسی و خراسان‌پژوه
    پژوهش در مسایل فرهنگی، اجتماعی و تاریخی مقوله‌‌ای است که طی قرن اخیر به‌شدت در ایران‌زمین گسترش پیدا کرده است. این علم تا آنجا پیش رفته که دارای زیر شاخه‌های متعددی شده که خود ناشی از بافت‌های قدیمی و ریشه‌دار جمعیتی ایران است. یکی از این شاخه‌ها خراسان‌شناسی و خراسان‌پژوهی است که اکنون علاقه‌مندان زیادی را با توجه به گذشته پرافتخار این خطه از کشورمان که عمری برابر با ایران زمین دارد به خود مشغول داشته‌اند. نکته حائز اهمیت در این علم، جایگاه ویژه امام رضا(ع) در این تحقیقات است.
  • سرمایه‌گذاری و عوامل موثر بر آن (بخش آخر)

    حسین محمدی
    عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد
    همان‌طورکه در مباحث قبل اشاره شد، سرمایه‌گذاری کل در کشور به قیمت ثابت سال ۱۳۸۳ از سال ۱۳۹۰ به بعد با کاهش قابل‌ملاحظه‌ای مواجه شد، به‌گونه‌ای‌ که رقم سرمایه‌گذاری کل از ۶۹۰۶۲۱ میلیارد ریال در سال ۱۳۹۰ به ۵۱۳۵۳۴ میلیارد ریال در انتهای سال ۱۳۹۳ کاهش پیدا کرد.
    در همین دوره رقم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ماشین‌آلات از ۲۶۷۸۱۱ میلیارد ریال(به قیمت ثابت سال ۱۳۸۳) به ۱۴۵۹۲۷ میلیارد ریال در پایان سال ۹۲ کاهش پیدا کرد که کاهش بسیار زیادی را نشان می‌دهد.
  • بررسی تأثیر خدمات مشاور در روش‌های بهره‎برداری مجتمع‌های تجاری

    علیرضا کوچک‌زاده
    مدیرعامل شرکت پوینده پایا گستر توس و عضو کانون مشاوران اعتباری و سرمایه‌گذاری بانکی
    وجود بارگاه مطهر حضرت رضا(ع) باعث حضور خیل عظیم مشتاقان آن امام همام در مشهد می‎شود. مطابق آمار حدود ۲۵-۲۰ میلیون نفر سالانه به مشهد مسافرت می‌کنند و در بین ۱۵ شهر مذهبی دنیا مشهد رتبه دوم را داراست. مطابق آمار مرکز آمار ایران، بیشترین تعداد سفر در بین ۲۰ شهر ایران مربوط به مشهد است و شهرهای تهران، شیراز ، اصفهان، قم و . . . در رتبه‎های بعدی قرار دارد.
    در یک نگاه می‌توان نیازهای زائر را در این شهر زیارتی به ترتیب سهولت تشرف به حرم امام رضا(ع)، اسکان مناسب، تأمین غذا متناسب با ذائقه زائر و سپس خرید کالا دانست.
  • قدم‌های نخست هندبال

    آبان معلی
    اگر برای ورزش و سلامتی و تقویت روحیه کار گروهی به دنبال رشته‌ای هستید که قدمت و جذابیت را توأمان داشته باشد، می‌توانید به سراغ هندبال بروید، ورزشی که آنقدر پر آوازه است که در اودیسه‌ی هومر هم از آن یاد شده است، البته با نام «اورانیا». در هندبال گل می‌زنید و دفاع می‌کنید و «تیم بودن» را تجربه می‌کنید و این نه تنها به کمک سلامت بدن خواهد آمد، بلکه گل زدن و دفاع کردن و روحیه جنگندگی در زندگی را نیز آموزش خواهد داد.
    تاریخچه هندبال
    برخی از پژوهشگران، هندبال را یکی از ورزش‌های سنتی المپیک می‌دانند.
بیشتر