شماره روزنامه ۶۱۰۵
|

ویژه‌نامه اصفهان 27-06-1403

  • حضور معنادار زنان در صنعت

    لیلی زواره‌ای: اشتغال صنعتی حتی در استانی با پیشانی‌نوشت تولید، به مساله‌ای برای کارفرمایان تبدیل‌شده است. کار به‌جایی رسیده که صاحبان واحدهای صنعتی برای جبران کمبود کارگر موردنیاز خود به فکر استفاده از نیروی کار غیر ایرانی افتاده‌اند. مدت‌هاست در شهرک‌های صنعتی اصفهان آگهی‌های استخدام نیرو، بی‌جواب مانده و ظاهرا کاهش نرخ بیکاری و افت مشارکت اقتصادی نیز موید کمبود کارگر است. شواهد میدانی اما از ازدحام نیرو در تاکسی‌های اینترنتی و مشاغلی مانند دلالی و واسطه‌گری خبر می‌دهد. حالا اما خبر آمده که در انگشت‌شمار استان‌های کشور ازجمله اصفهان، نرخ اشتغال صنعتی زنان حتی از ۵۰درصد هم گذشته و گویا علی‌رغم نرخ مشارکت اقتصادی زنان، جای خالی نیروی کار مردانه در این استان‌ها را پرکرده‌اند.اینکه بانوان در این استان‌ها به‌عنوان نیروی فارغ‌التحصیل و ماهر با قرارداد امن کاری و حقوق مکفی استخدام‌شده و یا صرفا به‌صورت کارگر ساده و با کف حقوق اداره کار مشغول خدمت هستند، مشخص نیست اما به‌طور حتم صرفه اقتصادی کارگاه و کارفرما هم در این چرخش بازار کار لحاظ شده است! از سوی دیگر شغل صنعتی تنها کار کردن در کارگاه‌ها و کارخانه‌های بزرگ مانند فولاد و خودروسازی را شامل نشده و نساجی، صنایع‌دستی، صنایع غذایی و کارگاه‌های کوچک را نیز شامل می‌شود.
  • از الان به فکر زمستان باشیم

    گروه گزارش: قطعی برق امسال نشان داد که مدیریت بحران و پیش‌بینی شرایط خاص درگذشته چندان رخ نداده و تداوم روندهای معیوب ازجمله در دولت سیزدهم باعث رسیدن وضعیت به این نقطه یعنی قطعی برق، عدم سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌ها و صنایع گازی شده است. حالا دولت و جامعه متوجه عمق بحران شده‌اند و باید از الان شروع به کارکرد و دیگرکسی نمی‌تواند ادعا کند که ما متوجه شرایط خاص نشده‌ایم. اصفهان به‌عنوان قطب صنعتی و گردشگری برای نمایش دادن خود به جهانیان برق ندارد و خاموشی‌ها که از سطح شهر تا نشست خبری شهردار تداوم داشته، باعث ایجاد نارضایتی میان شهروندان شده است.باید پذیرفت که یکی از چالش‌های مهم استان صنعتی اصفهان، کاهش تولید در تابستان به دلیل کمبود و یا قطع برق است، این در حالی است که در سرتاسر این استان پهناور امکان تولید انرژی از خورشید به‌وفور فراهم است.
  • فاصله اصفهان تا جهان شهری!

    اصفهان کلان‌شهری با بامی بیش و برفی بیشتر ( برف که نه خاک و ریز گرد و این‌ها) است که از حق نگذریم با همه معایب ساختارهای بوروکراتیک کشور، سیستم مدیریت شهری‌اش ازجمله الگوهای زبانزد میان شهرهای بزرگ محسوب می‌شود، مثلا خیلی‌ها حسرت تمیز بودن خیابان‌ها، سبز بودن چمن‌ها یا جمع‌آوری زباله و پسماندش را می‌خورند.
  • سفر با طعم شکاف طبقاتی

    باران مدرس: اینکه چرا ایرانی‌ها از هر فرصت تعطیلات برای حضور در شمال ایران استفاده می‌کنند، پرسشی است که پس از هر سفر تکرار می‌شود و پاسخی هم برای آن نیست. شواهد نشان می‌دهد که توزیع زمانی و مکانی سفر در ایران به‌شدت نامتوازن بوده و تبلیغات ناکافی برای ویژند(برند) گردشگری در برخی مقاصد غیرتکراری باعث شده است که گردشگران ایرانی از هر فرصتی حتی باوجود ناکافی بودن تاسیسات اقامتی و هتل، برای رفتن به شمال کشور استفاده کنند و موجی از تخریب محیط‌زیستی برجای بگذارند و هزاران تن زباله راهی طبیعت سرسبز و پهنه‌های آبی شمال کشور کنند. از سوی دیگر مقاصد مسافرتی دارای مکان‌های میراثی و گردشگری همانند اصفهان هم به دلیل عدم برنامه‌ریزی و ایجاد زیرساخت‌ها و رویدادهای مناسب تفریحی و فرهنگی به مکانی تکراری برای مسافران تبدیل‌شده‌ و در ایجاد وضعیت موجود سهم بزرگی دارند. در این میان تورم هتل و رستوران هم در تغییر مدل گردشگری ایرانیان تاثیرگذار بوده به‌طوری‌که مسافرت‌های طبقاتی شکل‌گرفته است.
  • اصفهان در مردادماه بیشترین نرخ تورم کشور را داشت

    معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان گفت: بنا بر آمار موجود، نرخ تورم استان اصفهان هر چند با رقم ۱.۱ روند کاهشی داشته است، اما طی دو ماه گذشته، استان‌های اصفهان و یزد بیشترین نرخ تورم کشور را داشته‌اند که بخشی از آن مربوط به هزینه مسکن بوده است.
  • تعویض موتور اسموک فن در کوره بلند شماره یک ذوب آهن اصفهان

    با عنایت به برنامه راه اندازی کارگاه PCI ، تعویض موتور اسموک فن در کوره بلندها به عنوان یک اقدام تحولی در دستور کار قرار گرفت. موتوری با قدرت بالا که فرایند آماده سازی پودر زغال را فراهم می آورد.تلاشگران ذوب آهنی نحوه تعویض این موتور و اَهم دستاوردهای تحقق یافته از این طریق را در گفت‌وگو با خبرنگار ما تشریح نمودند.
  • مرشد بستور در خاک هنرخیز اصفهان آرام گرفت

    مراسم تشییع پیکر غلامرضا خوشحال‌پور، پیشکسوت هنر نقالی اصفهان و ملقب به مرشد بستور که بدلیل ایست قلبی پنجشنبه پیش درگذشت، یک شنبه ۲۵ شهریور از مقابل خانه هنرمندان اصفهان برگزار و در قطعه هنرمندان به خاک سپرده شد.
  • راه و بیراه مهاجران

    نفیسه زمانی نژاد: رتبه نخست اصفهان در طرد اتباع غیرمجاز در شرایطی اعلام شد که هشدارها و نگرانی‌ها از روند افزایشی حضور این ‌مهمانان همسایه شرقی در کشور، فراوان و دولتمردان با جدیتی بیشتر از هر زمان، سامان‌دهی حضور آن‌ها و ساخت دیوار مرزی با افغانستان را در دستور کار خود قرار داده‌اند.
  • حضور ۴۰ درصدی اتباع در مدارس برخی از شهرستان‌های استان اصفهان

    رئیس شورای اسلامی استان اصفهان گفت: در مدارس برخی از شهرستان‌های استان اصفهان حدود ۴۰ درصد دانش آموزان را اتباع تشکیل می دهند.
  • ضریب فرونشست در شمال شهر بیشتر است

    شهردار اصفهان گفت:خط دوم مترو قرار بود از میدان نقش‌جهان عبور کند، اما با مخالفت میراث فرهنگی و جمع‌بندی با این نهاد، عبور پروژه از زیرگذر میدان امام علی(ع) نهایی شد و میراث فرهنگی مجوز عبور خط دو مترو را از زیرگذر میدان امام علی(ع) صادر کرد.
  • یک میلیون و ۱۵۰ هزار دانش‌آموز در استان اصفهان اول مهر به مدرسه می‌روند

    مدیرکل آموزش و پرورش اصفهان گفت: سال تحصیلی ۱۴۰۴ - ۱۴۰۳ در استان با یک میلیون و ۱۵۰ هزار دانش‌آموز آغاز می‌شود که ۴۵ درصد آنها در کلانشهر اصفهان هستند.
  • شبکه‌ آبیاری و زهکشی در ١۵۶ هکتار از مزارع اصفهان ایجاد شد

    مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی اصفهان از احداث شبکه‌های آبیاری و زهکشی در ١۵۶ هکتار از مزارع استان در پنج ماه نخست امسال خبر داد.
  • اصفهانی‌ها با شیوه‌های «خرید امن» در فضای مجازی آشنا می‌شوند

    رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات(فتا) فرماندهی انتظامی اصفهان از برگزاری دوره‌های آموزشی برای شهروندان در باره شیوه‌های «خرید امن» در فضای مجازی خبر داد.
  • هزار و ۴۸۳ واحد صنعتی و تولیدی استان اصفهان ارزیابی زیست‌محیطی شدند

    مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون ۴ هزار و ۴۸۳ مورد از واحدهای صنعتی و تولیدی سطح استان پایش و ارزیابی شدند.
  • جان ۲۳۸ شهروند از حریق و حادثه نجات یافتند

    رئیس اداره ارتباطات سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان از نجات جان ۲۳۸ شهروند از حریق و حوادث طی هفته گذشته توسط آتش نشانان خبر داد.
  • پیشرفت ۲۳ درصدی طراحی و اجرای ۱۳۷ سایت آماده سازی نهضت ملی مسکن استان اصفهان

    مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان با اشاره به تامین ۱۳۷ سایت آماده سازی به مساحت بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار برای ۱۲۳ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن، گفت: پیشرفت فیزیکی طراحی و اجرای این پروژه‌ها حدود ۲۳ درصد است.
  • فن نما در نصف جهان

    مدیرعامل شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان از برگزاری دومین دوره نمایشگاه فن آوری و نوآوری اصفهان در مهرماه سال جاری خبر داد.
  • مسیر پرپیچ‌وخم خانه‌دار شدن با بخش تعاون

    نسیم زمانی :احداث ۲۰۰ هزار واحد مسکونی توسط شرکت‌های تعاونی مسکن در اصفهان ازجمله خدماتی است که حوزه تعاون در سال‌های پس از انقلاب داشته است؛ شرکت‌هایی که با فلسفه حذف واسطه‌های غیرضروری و ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا در جهت کاهش قیمت نهایی مسکن به‌علاوه مقابله با آفت احتکار، رانت و فساد اداری تاسیس شدند، که پروژه‌ها به‌دوراز هزینه‌های غیرواقعی و بدون دخالت واسطه‌ها به دست مصرف‌کننده واقعی برسد. حال آن‌که گزارش‌ها و آمار ،گویای شاکیان فراوان از تعدادی شرکت‌های تعاونی نسبت به خدمات‌دهی ،تاخیر و توقف پروژه‌های وعده داده‌شده از سوی آن‌ها است.
  • آغاز رقابت برای انتخابات نظام‌مهندسی ساختمان

    نزدیک به ۲ هفته دیگر ،تقریبا در اوایل مهرماه برگزاری دهمین دوره از انتخابات هیات مدیره سازمان نظام‌مهندسی ساختمان اصفهان وکل کشور برگزار می‌شود.
  • خانه تاریخی «سهروردی» اصفهان تخریب نشده است

    سخنگوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با تاکید بر اینکه خانه تاریخی «سهروردی» تخریب نشده و در امان است، گفت: آنچه که دوستداران میراث فرهنگی را نگران کرده مربوط به گودبرداری در زمین مجاور این بنا بوده است.
  • دو جایزه ویژه جهانی برای برگزیدگان دومین نمایشگاه ملی فن نما

    نماینده رسمی جامعه جهانی نوآوری، علوم و تحقیقات در ایران گفت: برای برگزیدگان نمایشگاه فن نما دو جایزه ویژه شامل تندیس و گواهی از طرف جامعه جهانی نوآوری، علوم و تحقیقات Global Community Innovation, Science, and Research (GCISR) مدال و گواهی از طرف انجمن مخترعین ترکیهTurkish Inventors Association (TUMMIAD) در نظر گرفته شده است.
  • کالای لوکس آمریکایی در احمدآباد اصفهان

    امبرحسین جعفری: زمانی که آیفون ۱۶ رونمایی شد، مخاطبان ایرانی آیفون با بغض و ناراحتی به آن نگاه می‌کردند. لوکس تلقی شدن آیفون و شعار عدم استفاده از کالا ی آمریکایی باعث شد رجیستر آیفون بعد از مدل ۱۳ آن متوقف شود و شهروندان با شرایط سختی جهت استفاده از این کالای هیجان‌انگیز مواجه شدند. اما ایرانی‌ها بازهم دست برنداشتند و مانند فیلترینگ که دولت راه خود را رفت و جامعه نیز مسیر خود را پیدا کرد، در حوزه استفاده از آیفون هم اتفاق جالبی افتاد. ایرانی‌ها در ابعاد وسیع شروع به خرید آیفون ۱۴ کردند، مدلی که رجیستر نمی‌شد و پس از دو ماه آنتن آن از دسترس خارج می‌شد. دراین‌بین برخی کاربران با روش‌های مختلف ازجمله عوض کردن سیم‌کارت و... توانستند تا حدی آنتن آیفون‌های خود را برگردانند اما زحمت بسیاری دراین‌بین متحمل می‌شدند که برخی راهکار دوگوشی شدن را برگزیدند. یکدست جام باده و یکدست زلف یار، یکدست آیفون ۱۴ و یکدست سامسونگ و شیائومی یا شاید آیفون‌های قدیمی!
  • رویکرد استاندار اصفهان، توسعه‌گرا باشد

    یک فعال سیاسی گفت: رویکرد استاندار آینده اصفهان باید توسعه‌گرا باشد و به توسعه دانش‌بنیان و کارآفرینانه توجه ویژه داشته باشد.
  • چرا «قانون حمایت از هنرمندان، استادان و فعالان صنایع‌دستی» اجرا نمی‌شود!

    «در سال جدید حدود ۴۰۰ پروانه کسب در حوزۀ صنایع‌دستی نزد من در اتحادیه آمده و پروانه خود را ابطال کرده و به شغل دیگری مشغول شدند، روی اسنپ کار می‌کنند، در میوه‌فروشی کار می‌کنند، حتی هنرمندی در اتحادیه آمده که مشخص شد کلیه‌اش را برای جهیزیۀ دخترش فروخته است.»
  • پژوهش روایی در علوم تربیتی

    در سال‌های اخیر، روش‌شناسی پژوهش روایی توجه بسیاری از محققان را به خود جلب کرده و در حوزه‌های علمی گوناگونی به کار گرفته‌شده است. کتاب «پژوهش روایی در علوم تربیتی» از جدیدترین آثار این حوزه است که می‌کوشد نحوۀ استفاده از این روش کیفی را در پژوهش‌های رشتۀ علوم تربیتی و حوزه‌های مرتبط با آن توضیح دهد. دی. جین کلندینین، نویسندۀ کتاب پژوهش روایی در علوم تربیتی، از پیشگامان صورت‌بندی پژوهش روایی به منزله نوعی روش‌شناسی علمی است و در این کتاب، علاوه بر طرح مبانی هستی شناختی و معرفت‌شناختی این روش، پژوهشی نسبتا جدید با جنبه‌های عمل‌گرایانه و کاربردی آن را از طریق توضیح و تحلیل چند مطالعهٔ موردی بررسی کرده است.
  • صدای آزادی

    مردان افغان درک درستی از آزادی زن‌ها ندارند؛ آن‌ها استقلال مالی زنان را خطری برای اقتدار خود در خانواده می‌دانند. اینک با ایجاد محدودیت برای کار زن‌ها توسط طالبان، آن اقتدار نسبتاً ازدست‌رفته مرد به‌عنوان تنها نان‌آور و سرپرست خانواده بازمی‌گردد.
  • صنعت استراتژیک فولاد

    صنعت فولاد به‌مثابه پیشران صنعت در کشور است و از همین رهگذر، بقا در بازارهای جهانی برای آن اهمیتی غیرقابل‌انکار دارد، در شرایط فعلی که این صنعت در برابر سیل واردات محصولات فولادی خارجی قرارگرفته، اتخاذ تصمیم‌های درست و آینده‌نگرانه می‌تواند از سرمایه‌گذاری‌های انسانی و مادی در حوزه یادشده حفاظت کند، تصمیم‌های مدیرعامل فولاد مبارکه آن را حفاظت هوشمندانه دولتمردان از صنعت استراتژیک فولاد تعبیر می‌کند.
  • کاهش ۳۰ درصدی تولید داخلی براثر محدودیت‌های انرژی

    مدیرکل دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از فولاد مبارکه گفت: شرکت فولاد مبارکه نقش بسزایی در ارزآوری برای کشور داشته است اما در مواقع بحران محدودیت انرژی، صنایع به‌عنوان اولین مجموعه‌ها مشمول اعمال محدودیت می‌شوند به‌طوری‌که محدودیت‌های انرژی در سال جاری منجر به کاهش ۳۰ درصدی تولید در کشور شده است.
  • فروآلیاژها ضرورت امروز، نیاز فردا

    معاون خرید و مدیر خرید مواد اولیه و مدیر صادرات فولاد مبارکه در جمع خبرنگاران و پنل اختصاصی کنفرانس بین‌المللی فولاد و مواد اولیه دبی پیرامون فضای موجود در صنعت فولاد جهان و ایران و راهکارهای بقا در این شرایط مطالبی را عنوان کردند که گزیده آن را در ادامه می خوانید.
  • صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه بزرگ‌ترین صندوق خطرپذیر کشور است

    معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از رایزنی برای افزایش ۴ برابری بودجه صندوق سرمایه‌گذاری خطرپذیر فولاد مبارکه خبر داد.
  • تحقق جهش تولید؛ مستلزم روشنگری و مطالبه گری رسانه‌ها

    زیستن در دنیای امروز متأثر از اعتقادات، آگاهی‌ها، باورها، تجارب و عاداتی است که رسانه‌ها و تولیدات رسانه‌ای در شکل‌گیری و تثبیت الگوهای فکری و رفتاریِ مبتنی بر آن‌ها نقش مؤثر و انکارناپذیری دارند. کارکرد اثربخش رسانه‌ها همواره در حوزه توسعه و پیشرفت آشکار بوده و جامعه توسعه‌یافته جامعه‌ای تلقی می‌شود که رسانه‌ها در آن، علاوه بر توجه به شاخص‌های اقتصادی و صنعتی، به عنصر دانایی، آگاهی و خردورزی در سایه آموزش و نشر حقایق و واقعیات و ارتباطات و اطلاعات توجه ویژه داشته باشند.
  • اجرای سنگین‌ترین عملیات تعمیرات سالانه در تاریخ بهره‌برداری کوره‌های تولید آهک

    با توجه به نیاز واحد آهک‌سازی به انجام تعمیرات اساسی بر روی تجهیزات مربوط به کوره‌های تولید آهک، پس از برگزاری جلسات مدیریتی و کارشناسی، سنگین‌ترین تعمیرات سالانه در بخش کوره‌های واحد آهک‌سازی از ابتدای بهره‌برداری تاکنون در این واحد برنامه‌ریزی و با موفقیت اجرا شد.
  • جنگ تحمیلی و پس‌لرزه‌هایش

    داریوش مجد- اقتصاد جنگ زمانی شکل می‌گیرد که یک کشور صنایع خود را در دوران جنگ بازسازماندهی می‌کند تا اطمینان حاصل شود که ظرفیت تولیدی کشور به نحو بهینه تنظیم شده است تا بتواند از پس هزینه‌های جنگ بربیاید. در یک اقتصاد جنگی، دولت‌ها باید اطمینان حاصل کنند که منابع به طور مؤثری تخصیص داده می‌شوند تا هم از هزینه‌های جنگ و هم از نیازهای مصرفی غیرنظامیان یا شهروندان پشتیبانی کنند.
  • نصف جهان؛ مهد علم و فناوری

    محمدرضایی فرد: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان روز شنبه، ۲۴ شهریورماه ۱۴۰۳، میزبان معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور دولت چهاردهم بود. وی که برای اولین سفر استانی خود پس از انتصاب به سمت معاونت رئیس جمهور، اصفهان را برگزیده بود، در بازدید از قطب فناوری و نوآوری استان اصفهان و پایه‌گذار پارک‌های علم و فناوری کشور به‌صراحت قول و وعده اجرایی شدن قوانین بالادستی ازجمله قانون جهش تولید دانش‌بنیان، قانون هفتم توسعه و قانون حمایت حداکثری از کالای ایرانی را داد.
  • باشگاه سپاهان: فرد ممنوع الورود به صورت غیرقانونی به ورزشگاه آمده بود

    باشگاه فولاد مبارکه سپاهان در رابطه با اتفاقات رخ داده در روز بازی با ملوان و حضور فرد ممنوع الورود به ورزشگاه با صدور اطلاعیه ای عنوان داشت که ورود فرد مذکور به ورزشگاه فولادشهر به صورت غیرقانونی بوده است.
  • سازمان بازرسی حق ورود به سیستم دانشگاه آزاد را دارد

    رئیس کل بازرسی استان اصفهان، گفت: بعضا تصور می‌شود که سازمان بازرسی کل کشور نمی‌تواند به سیستم دانشگاه آزاد و موسسات غیرانتفاعی ورود پیدا کند، در حالی که در بند ۳ ماده ۵، سه مرتبه به دانشگاه آزاد و حق ورود سازمان بازرسی به دانشگاه آزاد اشاره شده است.
  • برگزاری دومین برنامه بازدید خانواده بزرگ ذوب‌آهن از خط تولید در سال جاری

    دومین برنامه بازدید خانواده بزرگ ذوب‌آهن از خط تولید این مجتمع بزرگ صنعتی در سال جاری از دور دوم این بازدید ها روز جمعه ۲۳ شهریورماه با هدف آشنایی هرچه بیشتر خانواده‌ها با خط تولید برگزار شد.
  • ۱۲ بنای تاریخی در بویین میاندشت نیاز به مرمت دارد

    رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بویین میاندشت گفت: بویین میاندشت دارای بناهای تاریخی زیبایی است که ۱۲ بنای آن نیاز به مرمت اضطراری دارد.
بیشتر