شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

دنیای ماشین

  • کابوس دوست‌داشتنی

    وقتی نگاهش می‌کنید، انگار دارید یکی از آخرین قسمت‌های فیلم «ماموریت غیرممکن» را می‌بینید. چنان میخکوب و مبهوتش می‌شوید که حتی فرصت پلک‌زدن هم پیدا نمی‌کنید. او هم شما را طوری نگاه می‌کند که خوب می‌فهماند بر شما مسلط است. چشمان وهمناکش برای دشمنان،‌ تبدیل به نیزه‌ای دردناک می‌شود. به‌صورتی منحصر به فرد حریف را گرفتار جذبه‌اش می‌کند و بعد در یک حرکت برق‌آسا او را از بین می‌برد. اوج ابهتش وقتی آرام روی زمین گام برمی‌دارد، تازه به چشم می‌آید. هم متین و باوقار است هم مشکوک و آماده به حمله.

  • فراری ۱۹۰ میلیاردی

    همان‌طور که از عنوان گزارش معلوم است این بار قصد داریم درباره گران‌ترین خودروی تاریخ یعنی فراری ۲۵۰GTO سخن بگوییم. خودرویی که قیمتش طی حراجی در سال ۲۰۱۴ به رقم اعجاب‌انگیز ۵۲ میلیون دلار رسید. پس این بار برخلاف همیشه یک راست می‌رویم سر اصل مطلب. این شما و این محبوب‌ترین فراری جهان.




    تاریخچه

    نمایشگاه پبل بیچ در آمریکا را باید بدون شک باکیفیت‌ترین و معتبرترین نمایشگاه خودروهای کلاسیک در سطح جهان دانست.

  • اروپا در حسرت بازار خودرو جهان

    دنیای اقتصاد: خودروسازی در اروپا را اغلب به‌عنوان صنعتی شیک و لوکس با سختگیری و با محدودیت‌های فراوان می‌شناسند. قیمت‌هایی که حتی در نسخه‌های پایه نیز چندان ارزان نیستند از یکسو و قوانین پیچیده مربوط به ایمنی، آلایندگی و مصرف سوخت از سوی دیگر شاید تولیدات خودروسازان این قاره را از نظر ضریب اطمینان بی‌رقیب کرده باشد، اما از دیدگاه فروش انبوه در قیاس با آمریکایی‌ها و آسیایی‌ها به‌صورت محسوس عقب هستند. جنرال‌موتورز به‌عنوان غول خودروسازی آمریکا و تویوتا به‌عنوان پرچم‌دار خودروهای آسیایی مجالی برای نفس کشیدن فولکس‌واگن که خود را بزرگ‌ترین خودروساز اروپا نامیده، باقی نگذاشته است.

  • شکست ژاپنی‌ها در مقابل هجوم کره‌ای‌ها

    دوره و زمانه عوض شده. چه کسی فکرش را می‌کرد که روزی کره‌ای‌ها بیشتر از ژاپنی‌ها در ایران ماشین بفروشند. کی فکرش را می‌کرد که روزی خودروهای کره‌ای امان ژاپنی‌ها را ببرند. حال و روز این روزهای بازار ایران چنین است. خودروهایی با امکانات زیاد و البته چهره‌ای زیبا ژاپنی‌های با کیفیت را مغلوب کرده‌اند. در این گزارش به سراغ سدان‌های کلاس D رفتیم؛ خودروهایی که برای خانواده‌ها طراحی شده‌اند. فضای کابین جادار و البته صندوق بار جادار همه و همه آنها را برای خانواده‌های پر‌جمعیت مهیا ساخته است. هیوندای سوناتا، نیسان تی‌ینا و سوزوکی کیزاشی سه ضلع این مثلث هستند.

  • باشگاه مشت‌زنی!

    اینکه‌ چطور می‌شود یک غول‌ را غول‌تر کرد را بسپارید به عهده کمپانی‌های هیولاسازی. وقتی با لامبورگینی اونتادور می‌شود شهره آفاق شد و با پورشه ۹۱۱ می‌توان زیر یک دقیقه به کره ماه رسید و مک‌لارن ۶۷۵ را به عنوان موشک زمین به زمین استفاده کرد، چرا باید نیازی به تقویتشان باشد؟ این چه حکایتی است که هیچ‌یک از استادان دنیای سوپراسپرت‌ها به چیزی که خودشان می‌سازند، قانع نیستند؟ مرسدس‌‌بنز در بین تولیداتش یک اسپرت رویایی دارد به نام SL که در گام اول از سوی بخش AMG تقویت می‌شود؛ ولی در ادامه سطح توقعشان بالا می‌رود و سری مرگبار بلک ادیشن (معروف به ویرایش سیاه‌پوش) را هم رو می‌کنند یا مثلا فراری، جادوگری دارد به نام «۴۵۸ ایتالیا» که پس از مدتی دیدند آن‌قدرها هم که دلشان می‌خواست سریع نیست، می‌روند سراغ نسخه «اسپشیال» آن.

  • فراز و فرود فروش خودرو در قاره سبز

    خودروسازی در اروپا را اغلب به‌عنوان صنعتی شیک و لوکس با سخت‌گیری و با محدودیت‌های فراوان می‌شناسند. قیمت‌هایی که حتی در نسخه‌های پایه نیز چندان ارزان نیستند از یکسو و قوانین پیچیده مربوط به ایمنی، آلایندگی و مصرف سوخت از سوی دیگر شاید تولیدات خودروسازان این قاره را از نظر ضریب اطمینان بی‌رقیب کرده باشند، اما از دیدگاه فروش انبوه در قیاس با آمریکایی‌ها و آسیایی‌ها به‌صورت محسوس عقب هستند. جنرال‌موتورز به‌عنوان غول خودروسازی آمریکا و تویوتا به‌عنوان پرچمدار خودروهای آسیایی مجالی برای نفس کشیدن فولکس‌واگن که خود را بزرگ‌ترین خودروساز اروپا نامیده، باقی نگذاشته است؛ اما اکنون با عبور از منجلاب بحران اقتصادی و مشاهده بارقه‌های رشد بازارهای مالی، اتحادیه اروپا در دورنمای خود بارقه‌های امیدی را مشاهده می‌کند که پیش از این انتظارش را نداشت.

  • سبز‌ترین خودروهای جهان

    رقابت سبز میان خودرو سازان دستاوردهای محیط زیستی فوق‌العاده‌ای برای آنها به همراه داشته است. به نظر می‌رسد با افزایش دمای کره زمین و افزایش فشار به خودرو سازان برای کاهش مصرف سوخت و آلایندگی به‌تدریج شاهد کاهش تولید و تقاضا برای خرید خودروهای پر مصرف خواهیم بود. رشد و توسعه سیستم‌ها و تکنولوژی‌های جدید به روند تولید خودروهای سبز سرعت و شتاب بیشتری داده است. خودروهایی که در عین مصرف و آلودگی پایین، عملکرد بالایی دارند و برای زندگی شهری انتخاب کاملا مناسبی هستند. در سال‌های اخیر، خودروهایی که خصوصیات یک خودروی سبز را دارند در لیست انتخاب جایزه بهترین خودروی سال قرار می‌گیرند و به‌عنوان سبز‌ترین خودروی جهان انتخاب و معرفی می‌شوند.

  • هیولای ۲۵۰۰ اسب‌بخاری!

    اصلا باورکردنی نیست. اینکه چطور می‌شود یک نیسان جی‌تی‌آر دو برابر یک بوگاتی ویرون نیرو تولید کند، از نظر طرفدارانش هم یک پدیده رویایی است. داریم درباره آخرین پروژه شرکت تیونینگ AMS‌ صحبت می‌کنیم. شرکتی که سال قبل در بزرگ‌ترین مسابقه درگ آمریکای شمالی با نسخه سبک‌تر همین ژاپنی قهرمان شده بود. حالا مهندسان AMS رکورد خود را شکسته‌اند و قوی‌ترین و سریع‌ترین جی‌تی‌آر دنیا را معرفی کرده‌اند. پروژه قبلی آنها که بسیار سر و صدا کرد، یک لامبورگینی گالاردو دو توربو با سرعت ۳۹۰ کیلومتر در ساعت بود.

  • آیا این آستون جدید است؟

    یک تصویر نه‌چندان باکیفیت، چاشنی انفجار جر و بحث‌های همیشگی درباره نسل جدید DBهای آستون‌مارتین شد. ‌ این شرکت انگلیسی چندی پیش تایید کرد که نسل جدید کوپه‌های اسپرتش دی‌بی‌۱۱ نام دارد. خودرویی که تا همین یکی دو هفته پیش زیر پوشش استتاری،‌ آزمون‌های میدانی خود را پشت سر می‌گذاشت. اما آرامش شرکت را انتشار یک تصویر مبهم به هم ریخت. تصویری که حتی در واقعی بودن آن نیز شک و شبهه بسیاری است. عده‌ای آن را یک تصویر فتوشاپ‌شده و برخی آن را یک عکس واقعی می‌دانند. با اینکه می‌دانیم طراحی آن بی‌اندازه شبیه همان خودرویی است که در آخرین فیلم جیمز باند دیده بودیم، ولی باز هم رویت آن یک سال پیش از رونمایی لذت دیگری دارد.

  • خودرو‌های سبز چگونه انتخاب می‌شوند

    خودروهای سبز یا همان خودروهای دوستدار محیط زیست، بر اساس دستورالعمل‌های خاصی که از سوی شورای اقتصاد انرژی بهینه آمریکا (ACEEE) تدوین شده است به‌صورت موشکافانه و تخصصی بررسی و انتخاب می‌شوند. عوامل متعددی در انتخاب یک خودرو سبز دخالت دارند و میزان گازهای خروجی از اگزوز و بهره‌وری سوخت اهمیت بالایی دارد. نوع سوخت و مواد به کار رفته در ساخت خودرو هم به‌عنوان عاملی در تعیین جایگاه خودرو در لیست خودروهای سبز اهمیت می‌یابد. رویکرد علمی برای برآورد و تعیین تاثیرات یک محصول روی محیط‌زیست به‌عنوان ارزیابی چرخه حیات شناخته می‌شود، تاثیری که یک خودرو بر محیط زیست می‌گذارد صرفا شامل دود‌های خروجی نیست و می‌توان گفت زگهواره تا گور یک محصول در حال تاثیر‌گذار روی محیط زیست است.
  • خداحافظ دیفندر

    بعد از ۶۸ سال، دیفندر این شاسی‌بلند پرافتخار لندروور از خط تولید پایین کشیده شد. این یک پایان برای عصر تکرارنشدنی بود که خودروساز انگلیسی با تولید بیش از ۲ میلیون دستگاه پشت سر گذاشت. در مراسم خداحافظی با این خودرو ۷۰۰ نفر از مدیران، کارمندان فعلی و مهندسان قدیمی که روی این خودرو کار کرده بودند،‌ حضور داشتند. این خودرو رکورددار بیشترین میزان صادرات لندروور بوده است. این خودرو در حالی به موزه می‌رود که جانشین آن سال ۲۰۱۸ معرفی خواهد شد. در حال حاضر لندروور با نمونه‌های جدید دیسکاوری و خانواده پرفروغ رنج‌روورها جای خالی دیفندر را حس نمی‌کند.
  • اوپل جی‌تی در راه است

    سال ۱۹۶۵ اوپل آلمان یکی از محبوب‌ترین اسپرت‌های زمان خودش را معرفی کرد. کوپه‌ای به اسم GT. خودرویی که بسیاری آن را یک رقیب اروپایی برای شورولت کوروت قلمداد می‌کردند. این خودرو یک بار بین سال‌های ۱۹۶۸تا ۱۹۷۳ و بار دیگر از ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۹ تولید شد و بعد به کلی از یادها پاک شد. حالا خبر می‌رسد که بعد از رونمایی از نسخه مفهومی جی‌تی جدید، شرکت می‌خواهد نمونه نهایی و شهری آن را نیز تولید کند. با انتشار یک تصور کامپیوتری از سوی یکی از سایت‌های معتبر، بازار شایعات درباره بازگشت حتمی جی‌تی داغ‌تر شد، البته که کمپانی اوپل هنوز نسبت به حرف و حدیث‌ها موضع رسمی نگرفته است.

  • فروش خودروی معروف فیلم سریع و خشن

    چندی پیش «جِتا» همان فولکس‌واگن مشهوری که در اولین قسمت از سری فیلم‌های سینمایی سریع و خشن دیده شده بود به حراج رفت و ۴۲ هزار دلار فروخته شد. مالک قبلی این خودرو کارگردان فیلم راب کوئن بود و روی آن از طرف بازیگر فقید پل واکر امضا شده است. این جتا از نظر ظاهری در سلامت کامل به سر می‌برد. تنها تغییر آن،‌ تعویض تایرهای تویو آن با تایرهای پیرلی بوده است. پیشرانه ۲ لیتری فولکس فوق در سال ۹۵ از سوی بخش مهندسی شرکت تقویت شده بود. به‌طوری که آن زمان توانسته بودند با فناوری توربو، ۱۲۰ اسب‌بخار نیرو از دلش بیرون بکشند.

  • هفت نفره اسپرت

    هوندا سال‌ها است تخصصش در زمینه شاسی‌بلند و ون‌سازی را نشان داده است. حالا خبر می‌رسد یک محصول تازه‌وارد به سبد ژاپنی‌ها اضافه شده است. این ون سایز بزرگ ۷نفره در سه ردیف B-RV نام دارد. نامی که به خوبی رابطه نزدیکش با شا‌سی‌بلند سی-آر. وی و کراس‌اوور اچ-آر. وی را نشان می‌دهد. قرار است این خودرو با پیشرانه ۵/ ۱ لیتری تقویت‌شده ۱۱۷ اسب‌بخاری و ۱۴۵ نیوتن‌متری تولید شود. جعبه‌دنده آن بر حسب انتخاب مشتری یا CVT (انتقال متغیر متناوب) یا ۶ سرعته دستی است. نیروی خروجی بعد از کنترل گیربکس از طریق سیستم FWD به چرخ‌های جلو منتقل می‌شود.

  • ترمز خودکار در خودروهای جدید

    مطالعات جدید در صنعت خودرو‌ اثبات کرده که استفاده از ترمز‌های خودکار به‌طور میانگین باعث کاهش ۴۰ درصدی وقوع تصادفات از جلو می‌شود. یکی از عوامل مهم در تصادفات خودروها بی توجهی به جلو و رعایت نکردن فاصله مطمئنه است. سرعت واکنش راننده و تشخیص موقعیت خطرناک در حالی که پشت یک خودرو در حال حرکت هستید یا به یک مانع نزدیک می‌شوید تاثیر مستقیمی بر احتمال وقوع تصادف می‌گذارد. مطالعه‌ای که در موسسه بیمه ایمنی بزرگراه‌ها صورت گرفته، نشان می‌دهد خودروهایی که از سامانه‌های ترمز خودکار و سیستم‌های هشدار‌دهنده برخورد از جلو استفاده می‌کنند ۴۰‌درصد کمتر از خودروهای فاقد این سیستم‌ها دچار برخورد با عقب خودروی جلویی می‌شوند.
  • جنگ پیکاپ‌ها داغ‌تر شد

    بعد از رونمایی نسخه‌های جدید فورد F۱۵۰،‌ شورولت سیلورادو و دوج رَم، حالا چهارمین مبارز این میدان نیز سر و کله‌اش پیدا شد؛ جی‌. ام. سی سی یرا. آنچه جنرال‌موتورز برای ویرایش ۲۰۱۶ این پیکاپ عظیم‌الجثه در نظر گرفته،‌ پکیجی ترکیبی است از خواص اسپرت و آفرود. سی یرا جدید با همان ظاهر بی‌روح ولی مشکوکش، مجهز به سیستم هوشمند چهار چرخ متحرکی شده است که به عقیده طراحان و مهندسان آن،‌ قابلیت چیره شدن بر همه مسیرهای دشوار را دارد. به لطف استفاده از رینگ‌های ۱۸ اینچی که به تایرهای گودیر «دوراترک»‌ مجهز شده‌اند، یقینا مشکلی با یخ یا گل و لای نخواهید داشت.

  • پروازهای شهری، پرنده‌های رویایی

    رویای پرواز از گذشته‌های دور همواره همراه انسان بوده است. با گسترش فناوری و رشد صنعت این رویای دیرینه برآورده شد و به اشکال مختلف با ساخت هواپیماها و وسایل پرنده جدید محقق شده است.

    با ساخت هواپیماها و ابزارهای نوین پروازی فاصله‌ها کاهش یافته است و این روند پیشرفت همچنان ادامه دارد تا جایی که موضوع استفاده از تاکسی‌های هوایی، یا وسایل پرنده بدون سرنشین برای تحویل محموله‌ها و بسته‌های پستی در شهرها توسط سایت بزرگ Amazon در حال پیگیری برای اجرایی شدن است. استفاده از خودروها برای جابه‌جا‌یی و دور زدن ترافیک شهری مدت‌ها پیش و قبل از توسعه وسایل پرنده سبک با قدرت بالا موضوعی تخیلی به نظر می‌رسید.

  • تحویل اولین فراری جنجالی

    نخستین دستگاه از «F۶۰ آمریکا» به یک مشتری قطعا فوق ثروتمند در فلوریدا تحویل داده شد. این خودرو به مناسبت شصتمین سالگرد حضور برند فراری در آمریکا ساخته شده است. به وضوح مشخص است که پایه و اساس اف‌۶۰ همان «اف‌۱۲ برلینتا» بوده است. البته طراحی آن از نسخه جی‌تی‌اس۱۹۶۷ الهام گرفته شده است؛- یعنی همان آبی ویژه و همان خط سفید میانی. یکی از ویژگی‌های بارز این فراری سقف متحرک بسیار سبک آن است که می‌توان حتی تا سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعتی نیز آن را باز و بسته کرد. داخل کابین صندلی‌های فیبر کربنی را می‌بینیم که با پوشش چرم دست‌دوز هم جلوه‌ای لوکس دارند و هم ظاهری اسپرت.

  • فراخوانی از نوع پارک هوشمند

    این روزها بازار فراخوان برای رفع اشکالات موجود در سامانه‌های هوشمند رونق فراوانی دارد. شرکت فیات کرایسلر که خط تولید جیپ رنگید را در اختیار دارد، تعداد محدودی از محصولات تولید شده مدل ۲۰۱۶ را برای رفع سیستم پارک هوشمند در استرالیا فراخوانده است. این رفع به‌صورت آپدیت نرم‌افزاری خواهد بود. موسسه FCA در استرالیا مدعی شده است که سیستم پارک این خودرو عملکرد مناسبی ندارد و در هنگام پارک کردن خودرو کامل توقف نمی‌کند.

    این موضوع باعث شده است تا شرکت سازنده در محصولاتی که هنوز تحویل مشتری نداده است بازنگری و به‌روز رسانی‌های لازم را انجام دهد و در رابطه با سایر محصولات تحویل داده شده، فراخوان صادر کرده است.

  • خشن‌ترین اسمارت تاریخ

    آنهایی که با برند اسمارت به خصوص مدل «فورتو» آن آشنایی دارند به صراحت تایید می‌کنند که این خودرو یکی از فانتزی‌ترین و ساده‌ترین محصولات در بین تمام اتومبیل‌ها است. اما به تازگی شرکای اسمارت در اقدامی شگفت‌انگیز یک نسخه ویژه از این کوپه سر به زیر و آرام را رونمایی کرده است که به کلی با تمام تولیدات قبلی‌اش متفاوت است. یک هاچ‌بک مینی‌سایز که حالا دیگر از نظر ظاهری مانند سوپراسپرت‌های معروف، خشن و گیرا شده است. رنگ مشکی سرتاسری آن که حتی روی رینگ‌ها و تم شیشه‌ها نیز دیده می‌شود، این خودرو را پرابهت کرده است.

  • از روبات کار تا مرسدس آتونیموس

    در وب‌سایت‌ها و نشریات معتبر خودرویی به‌صورت تلویحی اشاره می‌شود که مرسدس بنز در حال حاضر کاربردی‌ترین سیستم کنترل بدون راننده خودرو یا همان خودران را در اختیار دارد. هر‌چند چندان اطلاعاتی را در مورد آن منتشر نمی‌کند. این روزها غوغای خودروهای بدون راننده صنعت خودرو را فراگرفته و روزی نیست که خبری درخصوص آن منتشر نشود و حتی به یک شاخه میان بخشی تبدیل شده و پای شرکت‌های دیجیتال را هم بیشتر از همیشه به صنعت خودرو باز کرده است. اما در غوغای اخبار مربوط به خوردهای خودران تسلا، اپل، گوگل و حتی ولوو، چرا این مرسدس بنز است که می‌گویند سیستم خودرانش بهتر از دیگر خودروها کار می‌کند و احتمالا زودتر از بقیه تجاری‌سازی می‌شود؟ دلیل آن است که مرسدس بنز روزی به فکر ساخت خودروی خودران افتاد که اساسا دیگران چنین فکری به ذهنشان خطور هم نمی‌کرد.

  • یک کاخ چرخ‌دار

    عکس فوق شبیه تصویری است از یک اتاق مجلل هتلی ۶ ستاره با کلیه امکانات لوکس و فوق تجملی باب میل مولتی میلیونرها. در حقیقت این تصویر داخل یک مرسدس‌بنز کلاسV است. خودرویی که آن را شرکت «لارته دیزاین» متخصص سفارشی‌سازی جت‌های خصوصی طراحی کرده است. نام این خودرو کریستال سیاه است. چراکه داخل آن بسیار درخشنده و چشمگیر و نمای بیرونی‌اش با استفاده از فیبر کربن تیره و مشکی‌رنگ است. اگرچه مرسدس خودش نسخه‌های لوکسی را درون اتاق جادار وی‌کلاس طراحی و تولید کرده ولی این حد از لوکس‌گرایی از توانایی شرکت خارج بوده است.

  • سود از تیراژ یا تکنولوژی؟

    شرکت‌های خودروساز اروپایی در بحث تیراژ تولید به میزانی از رقبای خود در دو قطب دیگر صنعت خودرو جهان عقب افتاده‌اند که عملا برای رسیدن یا سبقت گرفتن از آنها باید در شرق آسیا و آمریکا زلزله‌ای بیاید که برای چند سال صنعت خودرو آنها را زمین‌گیر کند!

    خودروسازان اروپایی اگر چه به مانند هر تاجر دیگری به دنبال فروش بیشتر و کسب سود بالاتر هستند و در این راه تلاش خود را می‌کنند اما به نظر می‌رسد چندان هم در این مسیر دل نگران نیستند. نمی‌توان گفت که آنها به رقم تولید مثلا ۱۰ میلیون دستگاه خودرو در سال علاقه‌ای ندارند، اما برای رسیدن به آن به آب و آتش هم نمی‌زنند.

  • یک سوئدی فقط برای آمریکایی‌ها

    بعد از انتخاب ولوو XC۹۰ به‌عنوان شاسی‌بلند سال بازار آمریکای شمالی، کمپانی سوئدی نیز در اقدامی متقابل ویرایشی ویژه از این خودرو را منحصرا برای این بازار تدارک دید. خودرویی که از نظر فنی با نسخه‌های استاندارد خود تفاوتی ندارد ولی از نظر ظاهری با نصب LED، رینگ عریض و سپرهای بزرگ‌، کاملا آمریکایی‌پسند شده است. ولووی فوق نمونه T۵ است. همان نمونه‌ای که پیشرانه‌ای ۲ لیتری توربوشارژ شده به قدرت ۲۵۰ اسب‌بخار دارد. جعبه‌دنده مدرن آن ۸ سرعته اتوماتیک است. نسخه پایه ایکس. سی. ۹۰ با سیستم انتقال قدرت FWD (محور متحرک جلو) و نمونه نهایی آن به‌صورت AWD (همه چرخ‌های متحرک) خواهد بود.

  • مسابقه‌ای با ماشین شخصی!

    همیشه از دومیدانی، شنا و ژیمناستیک به‌عنوان رشته‌های پایه‌ای یاد می‌شود که می‌توانند به‌صورت مکمل رشته‌های دیگر به کار بروند. به این معنی که مثلا اگر شما قبل از ورود به رشته کشتی، ژیمناستیک را برای مدتی تجربه کنید، آن وقت کشتی‌گیری خواهید بود که بدنی با انعطاف دارد. همین‌طور اگر رشته شنا را تجربه کرده باشید، پر نفس خواهید بود. در ورزش اتومبیلرانی نیز دو رشته هستند که تقریبا دروازه‌های ورود به این ورزش به شمار می‌روند. یکی از این رشته‌ها کارتینگ است. کارتینگ به راننده نحوه ترمزگیری، ورود و خروج از پیچ و سبقت‌گیری را آموزش می‌دهد.

  • چرا خودروهای جدید ایمن‌تر هستند؟

    سوالی که ممکن است ذهن خیلی از افراد را به خود جلب کند امنیت در خودروهای جدید است. خودروهای جدید با ظاهر آیرودینامیک ممکن است شکننده و حساس به نظر برسند و ممکن است تبلیغات مربوط به تکنولوژی‌های مورد استفاده برای افزایش ایمنی خودرو باور نکردنی و دور از تصور باشند. در تصادفی که اخیرا یک دستگاه خودروی BMW i۸ داشته است می‌توان پی برد تا چه حد تبلیغات ایمنی خودرو‌های جدید باور کردنی هستند. شرکت بی‌ام‌و این مدل از خودروی اسپرتش را در سال ۲۰۱۴ وارد بازارهای جهانی کرده است که با مصرف بسیار پایین (۱/ ۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) خودرویی هیبریدی به‌شمار می‌آید که با مصرف مقدار بسیار کمی از بنزین، ساعت‌ها می‌توان با موتورهای برقی‌اش بدون آلوده کردن محیط زیست رانندگی کرد.

  • باکستر ۷۱۸ رونمایی شد

    در ادامه اسم‌بازی‌های عجیب و غریب پورشه، مدل جدید باکسترها معرفی شد. خودرویی که شرکت اکیدا روی کد ۷۱۸ آن اصرار دارد. در حقیقت این خودرو یک فیس‌لیفت زیبا از سومین نسل کوپه روباز پورشه است که طبق پیش‌بینی‌ها برای سال ۲۰۱۷ عرضه خواهد شد. با تغییرات چشم‌نوازی که روی چهره آن اعمال شده، جذابیت باکستر دوچندان شده است. نصب LED و چراغ‌های زنون جدید بدون اغراق بوده است. تغییر فرم جلوپنجره و سپرها نیز به همین صورت. پیشرانه پایه این باکسترها ۲ لیتری توربوشارژ به قدرت ۳۰۰ اسب‌بخار هستند. اما برای خریداران یک نمونه ۵/ ۲ لیتری توربو با ۳۵۰ اسب‌بخار قدرت نیز تدارک دیده شده است.

  • رولز رویس وارد سینما می‌شود

    این روزها خبر ساخت فیلمی از زندگی و رابطه کاری بین دوخودرو ساز انگلیسی رسانه‌ای شده است. داستان تاسیس شرکت رولزرویس از سوی دو فرد انگلیسی که نام این شرکت هم برگرفته از اسامی این دو نفر است سوژه فیلم مارتین اسکورسیزی شده است. اسکورسیزی از فیلمسازان مطرحی است که در رابطه با چهره‌های معروف دنیا دست به ساخت مستند‌ها و فیلم‌های زیادی زده است. این فیلم قرار است به زندگی و چگونگی تاسیس این شرکت لوکس ساز انگلیسی توسط چارلز رولز و هنری رویس بپردازد. داستانی شنیدنی که منجر به ایجاد رشد و تحول در صنعت خودرو در یک قرن گذشته شده است.
  • قلب پرقدرت برای نیسان جوان

    سِنترا که اغلب او را به‌عنوان ارزان‌ترین محصول نیسان موتورز ژاپن می‌شناسند، حالا با پیشرانه تازه‌نفسی که شرکت برای او انتخاب کرده، به جنگ اسپرت‌های بالاتر از خودش می‌رود. این همان وعده‌ای بود که مدیر اجرایی شرکت در نمایشگاه چندی پیش دیترویت به مشتریان داده بود. حالا دیگر سنترا با این قلب ۸/ ۱ لیتری ۱۳۰ اسب‌بخاری دیگر یک محصول پیش پا افتاده و معمولی به حساب نمی‌آید. حالا وقت آن شده که این ژاپنی با رقبای سرسختی مثل شورولت کروز، هوندا سیویک، هیوندای الانترا، تویوتا کرولا و فورد فوکوس رقابت کند.

  • وقتی ب‌ام‌و کراتین مصرف می‌کند!

    تصور کنید وقتی ب‌ام‌و M۴‌ که خودش یک بار از سوی ام‌پاور تقویت شده به باشگاه بدن‌سازی برود. این همان کاری است که تیونر «ام‌اند ام» با آن کرده است. شرکتی که قبلا دیده بودیم چطور با M۳‌ خاطره‌انگیز آتش‌بازی به راه انداخته بود. پروژه جدید آنها با دستکاری جنون‌آمیز پیشرانه شروع شد. در فاز اول توانستند ۴۹۰ اسب‌بخار نیرو از دل پیشرانه ۳ لیتری ۶ سیلندر خطی آن بیرون بکشند. سپس در فاز دوم توانستند قدرت را تا مرز ۵۴۰ اسب‌بخار افزایش دهند. در آخرین فاز تیونینگ، این خودرو توانست قدرت ۵۸۰ اسب‌بخاری را روی دستگاه داینو به نمایش بگذارد.

بیشتر