شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

دنیای ماشین

  • رازهای ملکه میدان نبرد

    جنگ همیشه با ویرانی و تخریب همراه است. معمولا کلمه جنگ بار منفی دارد و کسی از آن خوشش نمی‌آید. اما متاسفانه یا خوشبختانه باید گفت جنگ و در کل اهداف نظامی در طول تاریخ منشا بسیاری از پیشرفت‌های بشر در عرصه تکنولوژی و صنعت بوده‌است. از جمله تکنولوژی‌هایی که از صنایع نظامی به دست ما رسیده است و حالا به‌صورت روزمره از آن استفاده می‌کنیم، می‌توان به GPS یا رهیاب ماهواره‌ای و حتی اینترنت اشاره کرد. تکنولوژی که بیش از ۵۰ سال قبل در صنایع هوایی و نظامی مورد استفاده بوده است. اما شاید مهم‌ترین تاثیر جنگ بر صنعت خودرو را باید در شکل‌گیری خودروهای دودیفرانسیل و همه جا رو جست‌و‌جو کرد.

  • گذشته، حال و آینده خودروسازی در جزیره

    دنیای اقتصاد: بریتانیا امروزه با تولید بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال سیزدهمین خودروساز جهان به حساب می‌آید، اما این برای کشوری که تا میانه قرن بیستم دومین خودروساز بزرگ جهان بوده است، افتخاری به حساب نمی‌آید. رشد خودروسازی در بریتانیا در مقایسه با دیگر کشورهای صنعتی مانند آلمان، ژاپن و آمریکا عدد چشمگیری نیست. در بهترین حالت پیش‌بینی می‌شود تولید خودرو در بریتانیا تا سال ۲۰۲۵ به دو میلیون دستگاه در سال برسد. این یعنی یک عقب ماندن کامل از دیگر کشورهای صاحب این صنعت.

  • پیشکسوتان خط تولید

    راز ماندگاری خودروها در خط تولید به عوامل مختلفی وابسته است. استقبال مشتریان از یک خودرو نشان از محبوبیت آن مدل یا برند دارد؛ البته این موضوع زمانی مطرح می‌شود که بازار خودروسازی از نوع رقابتی باشد. خودروهایی که توان رقابت با محصولات مشابه را ندارند پس از مدتی از خط تولید کنار می‌روند؛ اما محصولاتی که می‌توانند برای سال‌ها همچنان به‌فروش برسند نشان از ویژگی‌های پیدا و پنهانی دارد که مورد توجه مشتریان است. خودرو‌سازان برای جلب توجه و پاسخگویی به نیاز بازار تغییراتی را در بخش‌های مختلف خودرو ایجاد می‌کنند تا محصولی به‌روز‌تر با امکانات بالاتر وارد بازار شود؛ اما روح خودرو حفظ می‌شود و در قالب نسل‌های مختلف عرضه می‌شوند.

  • جنگ داخلی در سرزمین آفتاب تابان!

    در جدال بین سوپراسپرت‌های غول‌آسا، نقش اصلی را آن پیشرانه‌های حجیم با آن قدرت‌های سرسام‌آور و شتاب‌های چشم‌گیرشان ایفا می‌کند اما وقتی قرار باشد یک مقایسه بین سواری‌های ساده و سر به زیر رخ بدهد، آن‌وقت باید سر چه چیزی دعوا راه بیفتد؟ در جدال خودروهای معمولی این آپشن، ایمنی، طراحی و شاید مهم‌تر از همه محبوبیت است که نقش اصلی را ایفا می‌کند. امروز می‌خواهیم دو خودروی معمولی را با همین معیارها بررسی کنیم. دو خودروی سواری. دو سواری استیشن و دو استیشن ژاپنی. حالا مشکل کار کجاست؟ مشکل آنجاست که این دو از یک‌سو آنقدر معمولی هستند که نمی‌توان آنها را حتی در پایین‌ترین رده اسپرت‌ها قرار داد، از سویی دیگر سبک طراحی کارآیی‌اشان به گونه‌ای است که نمی‌توان آنها را در رده جوان‌پسندها قرار نداد.

  • عقاب با قلب شیر

    می‌خواهید باور کنید، می‌خواهید باور نکنید؛ محصولات مازراتی آنقدرها هم که به نظر می‌آیند، در دنیا به‌عنوان سوپراسپرت‌های تراز اول شناخته نمی‌شوند. یعنی واقعیت آن است که گرن‌توریزمو، گرن‌کوپه و حتی کواتروپورته به سختی می‌توانند در برابر رقبایی مثل آئودی آر۸، نیسان جی‌تی‌آر، آستون‌مارتین ونتیج و بی‌ام‌و ام۴ مقاومت کنند. نه اینکه خودروهای گفته‌ شده به درد پیرمردها می‌خورد. منظور این است که به ‌اندازه‌ای که چهره‌شان خشونت و جسارت دارند، روی پیست تندخو و آتش‌فشانی نیستند. اما در بین تولیدات این ایتالیایی یک محصول وجود دارد که حسابش از بقیه جداست.

  • انتخاب با طعم شاسی بلند

    با متنوع شدن بازار خودرو در ایران انتخاب خودروهای جدید دشوارتر می‌شود. در هر بازه قیمتی خودروهای بیشتری قرار می‌گیرند و همین موجب می‌شود تا دو‌راهی‌های بیشتری سر راه خریداران به وجود بیاید. به خصوص برای کسانی که قصد دارند اولین ماشین خود را خریداری کنند. هیچ خودرویی بدون نقص نیست و در عین حال حتی به ظاهر بدترین خودروها هم محاسنی دارند. در این صفحه هر هفته خودروهایی که از نظر قیمتی به هم نزدیک هستند با یکدیگر مقایسه و با زبانی ساده سعی شده اطلاعات کلی و اولیه درخصوص هر خودرو به خوانندگان ارائه شود تا در نهایت بتوانند با توجه به نوع استفاده و علایق و البته بودجه خود انتخاب بهتری در این خصوص داشته باشند.

  • رولزرویسی از آینده

    خودروهای مفهومی نقشه راه یک خودرو‌ساز را نمایان می‌سازند و مشخص می‌کنند محصولات آینده به چه شکلی و با چه فناوری‌هایی عرضه خواهند شد. آنچه در داستان‌ها و فیلم‌های علمی تخیلی پیش از این مشاهده شده است را می‌توان انتظار داشت در سال‌های نه‌چندان دور در سطح خیابان‌ها مشاهده کرد.

    رولز رویس با معرفی مدل مفهومی و جدید خود نشان داده است که همانند مالک اصلی‌اش بی‌ام‌و (BMW) پیرو خط فناوری و امکانات فوق پیشرفته در خودروهای نسل آینده است. رولز رویس خودروهای با سبک و سیاق خاص خودش را از گذشته تا به امروز تولید کرده است و زبان طراحی این خودرو‌ساز منحصربه‌فرد است و در مدل مفهومی جدید خود که نامی مشابه مدل مفهومی و خاص بی‌ام‌و دارد تلاش کرده است نشان دهد دنیای ماشین‌های آینده را در چه قالب و فرمی می‌بیند.

  • اگر تسلا اسپرت شود

    یک طراح گرافیک که سابقه درخشانی در زمینه انتشار رندرهای مربوط به خودروهای آینده دارد، ایده‌ای جالب و در عین حال جنجالی مطرح کرده است. بعد از اظهار نظر عجیب مدیرعامل شرکت تسلا مبنی بر تصمیم‌شان برای ورود به بازار خودروهای اسپرت، شایعات مبنی بر ساخت قریب‌الوقوع یک سوپراسپرت تمام برقی جدی‌تر شد. معلوم نیست طراح تصویر فوق اطلاعات خود را از کدام منبع به دست آورده ولی با اطمینانی عجیب درباره قدرت ۷۶۰ اسب‌بخاری تسلای جدید صحبت کرده است. شتاب صفر تا صد آن ۸/ ۲ ثانیه خواهد بود. یعنی ابرخودرویی سریع‌تر از لامبورگینی هوراکان و فراری اف۱۲ تی‌دی‌اف.

  • فاصله‌ای که پر نشد

    خودروسازی بریتانیا و به‌طور ویژه انگلیس امروزه یک دنباله رو در صنعت خودرو جهان به حساب می‌آید. اگر چه این کشور چند برند لوکس و سوپراسپرت مطرح دارد، اما بازار آنها بخش محدودی از بازار خودرو جهان است و در کلاس خودروهای اقتصادی و پر‌تیراژ حضور گسترده‌ای ندارند. این در حالی است که وضعیت تا قبل از جنگ جهانی دوم کاملا برعکس بود. خودروسازی انگلیس یکی از اولین خودروساز‌هایی بود که به‌طور محسوسی تولید خودرو را برای عموم مردم در دستور کار خود قرار داد. آنها به موازات تولید خودروهای لوکس، خودروهای اقتصادی نیز تولید می‌کردند که مخاطبش اقشار معمولی جامعه بود.

  • بازگشته از جهنم

    جیپ به مناسبت بیست‌وپنجمین سال حضور خود در رقابت‌های رالی اچ‌. اُ. جی اروپا، مدلی منحصر‌به‌فرد از «رنِگید» خود را با نام ویرایش جهنمی معرفی کرد. جالب‌تر آنکه در طراحی این پروژه حتی هارلی‌دیویدسون (اسطوره موتورسیکلت‌سازی) نیز حضور داشته است. داخل کابین، صندلی‌های چرم دست‌دوز ناپا، اولین چیزی است که به چشم می‌خورد. وجه تسمیه این خودرو را می‌توان به خوبی از روی نمای آتشین روی کاپوت جلوی آن حس کرد. در ادامه با حضور شرکت لاستیک‌سازی بی‌اف گودریچ به‌عنوان تامین‌کننده اصلی تایرهای این خودرو، جمع‌ آمریکایی‌ها جمع شده است.

  • گران‌قیمت‌ترین تایرهای جهان

    خودروسازان در طول روند تکامل خود تحولات زیادی را به خود دیده‌اند و این تکامل به تایرها نیز رسیده است و همزمان با پیشرفت فناوری مواد، فناوری ساخت تایر‌ها نیز به‌روز شده و با پیشرفت زیادی همراه بوده‌اند. خودروهای سوپراسپرت امروزی به دلیل شتاب بسیار بالا و فشار زیادی که به تایرهای آنها وارد می‌شود استهلاک لاستیک بسیار زیادی دارند و در سرعت‌های بالا باید توان لازم برای تحمل این مقدار فشار وارد شده را داشته باشند.

    برای مثال در خودرو بوگاتی ویرون با توجه به موتور بیش از ۱۰۰۰ اسب بخاری نصب شده روی آن توانسته است به شتاب و سرعت بالا برسد.

  • پورشه؛ فرمانروای لمان

    در بین مسابقات اتومبیلرانی شاید هیچ مسابقه‌ای مانند لمان استقامت و کار گروهی تیم‌ها را به چالش نکشد. در این سری از مسابقات ۲۴ ساعت رقابت پی‌در‌پی سنگ محک خوبی برای خودروها و خودروسازانی است که در این مسابقات با هم به رقابت می‌پردازند. اهمیت این رقابت‌ها به حدی است که چهره‌های مطرح هالیوود هم در آن حاضر می‌شوند و میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا اخبار آن را دنبال می‌کنند و همچنین در استادیوم حاضر می‌شوند تا از نزدیک شاهد اتفاق‌های آن باشند. فناوری‌هایی که برای خودروهای مسابقه‌ای طراحی و ساخته می‌شوند بعد از مدتی به خودروهای اسپرت و سوپر‌اسپرت وارد می‌شوند که لمان یکی از این مسابقات است چرا‌که استقامت و بسیاری از موارد دیگر در این رقابت‌ها نیاز به فناوری‌های ویژه‌ای دارد.

  • بچه رنجروور در راه است؟

    تصاویر تایید‌نشده‌ای از یک رنجروور اووک ۲در سایز کوچک، طرفداران این انگلیسی را به طرزی عجیب به تکاپو انداخته است. خودرویی که می‌تواند یکی از پایه‌گذاران کلاس کراس‌اوورهای کوپه واقعی باشد. کلاسی که در آن جگوار اف. پِیس و مرسدس‌بنز جی. ال. ئی حرف‌هایی برای گفتن دارند. با اینکه لندروور همیشه تولیدات رنجروور را معطوف به مدل‌های سایز بزرگ کرده است، ولی بعید نیست که برای ماندن در کورس رقابت با مرسدس‌بنز جی‌ال‌سی و لکسوس ان‌ایکس، نیاز شدیدی به یک تغییر انقلابی دارد. تصویر فوق توسط یکی از وب‌سایت‌های معروف در زمینه شایعه‌سازی منتشر شده است اما جزئیات دقیق طراحی حکایت از جدی بودن تولید این انگلیسی دارد.

  • هیولا در تونس

    اینکه تیونر نامداری به اسم «منهارت» دست به تولید یک خودروی منحصر به فرد بزند، اتفاق عجیبی نیست. اما عجیب آن است که خودروی تیون‌شده سر از تونس دربیاورد. داستان از این قرار است که یکی از ثروتمندان این کشور آفریقایی طبق سفارشی که به منهارت داده بود، یکی از قوی‌ترین بی‌ام‌وهایM۵ را دریافت کرد. خودرویی که به‌صورت استاندارد می‌توانست از پیشرانه ۴/ ۴ لیتری هشت سیلندر Vشکل خود ۵۶۰ اسب‌بخار نیرو را در ۶ هزار دور در دقیقه و ۶۸۰ نیوتن‌متر گشتاور را در ۱۵۰۰ دور در دقیقه فراهم کند. اما تیونر کاری با ام۵ فوق کرده است که از همان حجم و آرایش پیشرانه توانسته ۷۴۰ اسب‌بخار نیرو بیرون بکشد.

  • فوق‌برنامه اتریشی‌ها

    کی‌تی‌ام که اغلب آن را به‌عنوان یک موتورسیکلت‌ساز اتریشی می‌شناسند، یکی از بهترین مدل‌های خود را در کلاس اسپیدسترهای روباز معرفی کرد. در حقیقت با استفاده از ساختار مدل قدیمی ایکس‌بو، نسخه‌ای جدید با عنوان RR‌ تولید شد. یک اسپرت بی‌نظیر تمام فیبر کربنی. اتریشی‌ها روی این پروژه نیز از همکاری آئودی سود برده‌اند چراکه پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ آنکه پیش از این ۲۴۰ اسب‌بخار نیرو و ۳۱۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کرد، ساخت آلمان‌ها است. اما قلب جدید می‌تواند ۳۰۰ اسب‌بخار نیرو و ۴۰۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند.

  • در جست‌وجوی هیجان برای فرمول الکتریک

    دنیای ماشین‌ها تغییرات بسیاری کرده است و در خودروهای امروزی از سر و صدای زیاد و دود‌های آبی و سیاه خبری نیست. شرکت‌های خودرو‌سازی در تلاشند تا با استفاده بیشتر از انرژی‌های پاک در خودروها در سرنوشت کره زمین نقش موثری ایفا کنند. اما چالشی که خودرو‌سازان با آن روبه‌رو‌ هستند جذاب بودن این خودروهای کم مصرف برقی برای مشتریانی است که با خودروهای اسپرت رانندگی کرده‌اند یا عاشق جیغ‌ها و غرش‌های اگزوزهای موتورهای غول‌پیکر هستند.

    به نظر می‌رسد فناوری خودروهای برقی به اندازه‌ای پیشرفت کرده است که می‌توانند در مسابقاتی مشابه فرمول یک شرکت کنند.

  • قیمت جدید برای یک شاهکار خودرویی

    وقتی یک شرکت دست به ساخت مدل‌های تیراژی محدود می‌زند نمی‌توان پیش‌بینی کرد که قیمت این گونه خودروها به کجا می‌رسد. تنها علاقه کلکسیونرها و روز حراج است که قیمت را تعیین می‌کند. به زودی یکی از معروف‌ترین خودروهای تیراژ محدود جهان برای حراج عرضه می‌شود. خودرویی که یک جواهر در صنعت خودرو به حساب می‌آید. معمولا این خودروها برای حراج عرضه می‌شوند، اما به تازگی مالک یک دستگاه خودرو اس ال آر مک لارن استرلینگ موس اعلام کرده که قصد دارد خودرو خود را به فروش برساند. قیمتی هم که برای آن تعیین کرده ۴ میلیون یورو است.

  • تسلای غرق نشدنی

    مدیر‌عامل نابغه و میلیاردر شرکت تسلا موتورز در سال‌های اخیر شهرت زیادی پیدا کرده است. او در حال حاضر در سه بخش که ارتباط مستقیم به فناوری دارد فعالیت می‌کند. ساخت خودروهای برقی با نام تسلا، انرژی‌های تجدید‌پذیر و مزرعه‌های خورشیدی و همچنین بخش هوا‌فضا از جمله زمینه‌هایی است که این مدیر‌عامل همواره در رابطه با آنها صحبت‌های باورنکردنی و عجیب و غریبی کرده است. ساخت موشک‌هایی که می‌توانند بعد از شلیک به‌صورت ایستاده مجدد در سکویی دیگر فرود بیاید از جمله موفقیت‌های این نابغه فناوری است.

    در هفته گذشته او مدعی شد که خودروی تسلا مدل S می‌تواند روی آب شناور شود و با کمک چرخ‌هایش تا حدی حرکت کند.

  • سوپراسپرت برقی؛ خیلی دور خیلی نزدیک

    پس از معرفی مازراتی آلفیری به‌عنوان خودروی مفهومی در نمایشگاه خودروی ژنو این روزها خبرها حاکی از آن است که مازراتی درصدد است تا ورژن برقی این خودروی زیبایش را در آینده وارد بازار کند. فیات کرایسلر به‌عنوان مالک مازراتی پیش از این خودروی Fiat ۵۰۰ را در کارنامه خود دارد، خودرویی که به گزارش این شرکت ساخت هر کدام از آن ۱۰ هزار دلار ضرر برای این شرکت به‌دنبال دارد.

    در میان خودروهای برقی به نظر می‌رسد فیات نتوانسته است موفق ظاهر شود و از رقبای قدر و معروف خود جا مانده است. مازراتی به‌عنوان زیر‌مجموعه فیات اما نظر دیگری دارد و می‌خواهد از شهرت نسبی برند خود برای تحت تاثیر قرار دادن مشتری هایش استفاده کند و البته تجربه بد فیات نیز می‌تواند درس عبرت خوبی برایش باشد.

  • حرکت تویوتا به سمت هیبرید خورشید - بنزین

    درمیان خودروهای هیبریدی تویوتا پریوس شهرت خاصی دارد چرا که اولین خودروی هیبریدی است که به تولید انبوه رسیده و وارد دنیای ماشین‌ها شده است. تویوتا با تولید انبوه این خودروی هیبریدی توانست نگاه‌ها را به سمت خود جلب کند. این خودرو‌ساز ژاپنی، در سال ۱۹۹۷ تویوتا‌پریوس را به‌عنوان خودرویی برقی- بنزینی معرفی کرده و توانسته است طی چند نسل آن را با شرایط محیطی کشورهای مختلف تطابق دهد. افزایش عملکرد و بهینه‌شدن مصرف سوخت این روزها دغدغه بسیاری از خودروسازان است. باز طراحی باتری‌ها، موتورها، اصول آیرودینامیکی از جمله اقداماتی است که خودرو‌سازان برای کاهش مصرف سوخت و میزان آلایندگی انجام می‌دهند.

  • برابوس رکورد جهانی را شکست

    در خلال برگزاری مسابقات ۲۴ ساعته لمان، یکی از بزرگ‌ترین رکوردهای دنیا جابه‌جا‌ شد. برابوس تیونر ناآرام محصولات مرسدس‌بنز با به زیر تیغ بردن مدل روباز اس۶۳، سریع‌ترین و قوی‌ترین خودروی روباز ۴نفره دنیا را ساخت. خودرویی که اوج هنر مهندسی‌اش در افزایش حجم پیشرانه هشت سیلندر Vشکل آن از ۵/ ۵ به ۹/ ۵ لیتر بوده است. محصولی که اکنون به‌صورتی باورنکردنی می‌تواند ۸۳۸ اسب‌بخار نیرو و ۱۴۵۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. با احتساب سیستم انتقال قدرت دو دیفرانسیل موسوم به فورماتیک و جعبه‌دنده‌ای ۷ سرعته دوکلاچه معروف به ۷جی ترونیک، شتاب صفر تا ۱۰۰ آن فقط ۳ ثانیه و شتاب صفر تا ۲۰۰ کیلومتر در ساعت آن تنها ۴/ ۹ ثانیه اعلام شده است.

  • بریتانیا و خودروسازی مدرن

    این را نمی‌شود انکار کرد که دوران جدیدی در خودروسازی جهان آغاز شده است. اتفاقی که در اواخر دهه ۸۰ برای این صنعت رخ داد یک بار دیگر در حال وقوع است. با این تفاوت که در دهه ۸۰ یک تغییر سبک طراحی سونامی‌وار با هدایت ژاپنی‌ها آغاز شد و بقیه را هم درگیر کرد. اما این بار اتفاقات در زیر پوسته ماشین‌ها در حال وقوع است. دیگر طرح‌های جنجالی و سفینه‌ای نیستند که علاقه‌مندان ماشین‌ها را حیرت‌زده می‌کنند. چرا‌که با پردازش‌های رایانه‌ای و قالب‌سازی‌های اتوماسیونی، هر طرحی را می‌توان اجرا کرد. اکنون دنیای خودران‌ها و الکتریکی‌ها است که به راز بقای خودروسازان در یک دهه آینده تبدیل شده است.

  • چالش سرمایه‌گذاری در خودروسازی بریتانیا

    خودرو‌سازی در انگلستان با چالش‌ها و دوران پر تلاطمی مواجه بوده است و در کنار غول‌های بزرگی که در اطراف خود داشته تلاش کرده است تا محصولاتی رقابتی و با کیفیت ارائه کند. بحران مالی در سال ۲۰۰۷ شیرازه خودرو‌سازی را در انگلستان با چالش‌های عمیقی روبه‌رو‌ کرده است و باعث شد تا برخی خودرو سازانی که مایه افتخار این کشور بودند به کشورهای دیگری مانند هندوستان و آلمان واگذار شوند.

    شرکت‌های خودرو‌سازی که خاستگاه آنها انگلستان بوده است و همچنان در این کشور فعال هستند و برخی نیز به شرکت‌های دیگری واگذار شده‌اند.

  • خبرهای خوب از آئودی

    ارباب‌حلقه‌ها تا پایان سال آینده یک شاسی‌بلند سایز کوچک را به لیست فروش خود اضافه می‌کند. خودرویی به اسم اس‌کیو۲ چیزی ریزاندام‌تر از کیو۳ ولی با قابلیت‌های فنی کیو۵ و کیو۳. در حقیقت این اقدام آئودی در جهت رقابت با لیست بلندبالای محصولات بی‌ام‌و است. یعنی ایکس۱، ایکس۳، ایکس۵ و ایکس۶. در حال حاضر شرکت آزمون‌های جاده‌ای و تست‌های میدانی را پشت‌سر می‌گذارد. اس‌کیو۲ به یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ با ۲۹۰ اسب‌بخار قدرت و جعبه‌دنده‌ای ۷ سرعته مجهز خواهد بود. البته یک نسخه تقویت‌شده ۲۶۲ اسب‌بخاری ۵ سیلندر با جعبه‌دنده ۹سرعته نیز تولید خواهد شد.

  • دلبری دوباره قوچ‌وحشی

    دوج باز هم با معرفی یک مدل جدید از عضلانی‌های سری Ram، بازار پیکاپ‌های تنومند را ملتهب کرد. با اینکه شرکت هیچ‌گاه خود را وارد دنیای فانتزی‌ها و اغراق‌های بی‌مورد در زمینه طراحی نمی‌کند، ولی با این حال رَم جدید در اوج سادگی، فوق‌العاده پرهیبت و مغرور است. مدلی با نام «موپار ۱۵۰۰ اسپشیال ادیشن» که بزرگ‌ترین تغییرش را می‌توان در تعویض جلوپنجره، سپر، گلگیر و آینه‌ها دانست. درست مانند اسپرت‌های اصیل آمریکایی، روی این پیکاپ نیز دو خط معروف خودروهای مسابقه‌ای جی‌تی دیده می‌شود. دوج برای این فرزند خود از پیشرانه‌های معروف ۷/ ۵ لیتری هشت سیلندر Vشکل موسوم به هِمی استفاده کرده است.

  • کروز ۲۰۱۷ فقط ۲۲هزار دلار

    شورولت با این اقدام خود کار هوندا سیویک، تویوتا کرولا، اشکودا اکتاویا، فورد فوکوس، آئودی اِی۳ و مزدا۳ را به شدت سخت کرد. هاچ‌بک جدید شرکت به‌‌رغم طراحی زیبا، مشخصات فنی معقول، ایمنی بالا و آپشن‌های مناسب، با قیمت عجیب و غریبش راهی بازار خواهد شد. خودرویی که شرکت در نظر دارد آن را با یک پیشرانه ۴/ ۱ لیتری توربوشارژشده ۱۵۳ اسب‌بخاری عرضه کند. عددی قابل قبول برای یک شهری سایز متوسط. جعبه‌دنده آن ۶ سرعته اتوماتیک و فنربندی آن از نوع بازوهای منعطف مستقل است. ساختاری که توسط اپل (از زیرمجموعه‌های جنرال‌موتورز) روی نسل جدید آسترا اجرا می‌شود.

  • ولوستر خاص، فقط ۲۰۰ دستگاه

    هیوندای به‌عنوان بزرگ‌ترین خودروساز کره‌جنوبی حالا به چنان جایگاهی رسیده که مانند خودروسازان درجه‌یک، محصولات تیراژ محدود برای بازارهای مختلف می‌سازد. محصول جدید شرکت، نسخه ویژه‌ای از هاچ‌بک ولوستر است که با تغییراتی چشمگیر خود را به‌عنوان یک اسپرت تراز اول برای بازار استرالیا معرفی کرده است. این خودرو با اضافه شدن ۳ هزار دلار به قیمت پایه، اکنون شامل توربوشارژرهای مدل اس‌آر، رینگ‌های ۱۸ اینچی مدل رایز و تایرهای ۴۰/ ۲۲۵ میلی‌متری ۱۸ اینچی است. استفاده از رنگ‌آمیزی زیبای مشکی و آبی، ظاهر جذاب آن را جذاب‌تر هم کرده است.

  • استیشن جدید باواریایی‌ها

    بی‌ام‌و ویرایش به‌روزرسانی‌شده از سری ۳ واگن خود را برای بازار آمریکا تدارک دید. خودرویی که تا پیش از این تصور می‌شد در بازار اروپا از محبوبیت بیشتری برخوردار است ولی اکنون در قالب یک استیشن اسپرت خود را باب میل یانکی‌ها نیز کرده است. طبق آمار پرفروش‌ترین واگن بی‌ام‌و، سری ۵ بوده است اما حالا با کوچک‌تر کردن ابعاد و اسپرت‌‌تر کردن کارآیی، سری ۳ آینده بهتری پیش روی خود می‌بیند. شرکت مدل اولیه آن را با یک قلب۸/ ۱ لیتری ۱۳۴ اسب‌بخاری و ۲۲۰ نیوتن‌متری عرضه خواهد کرد. برای علاقه‌مندان به نسخه‌های قوی‌تر نیز از یک نسخه ۳ لیتری توربو با ۳۲۶ اسب‌بخار نیرو و ۴۵۰ نیوتن‌متر گشتاور بهره خواهد گرفت.

  • فروش بنزهای تشریفات چین

    دولت چین در استفاده از محصولات خودروسازی غربی بسیار باوسواس عمل می‌کند. اما از دیرباز مرسدس بنزهای مختلفی در بخش‌های مختلف دولت مورد استفاده قرار گرفته‌اند. معروف‌ترین این خودروها بنزهای S۶۰۰ پولمان هستند. دولت چین اعلام کرده به زودی هشت دستگاه مرسدس بنز S۶۰۰ را به‌صورت مزایده حراج می‌کند.

    این بنزها در وزارت خارجه این کشور خدمت کرده و تنها برای تشریفات و استقبال از میهمانان خارجی مورد استفاده قرار می‌گرفتند. بنزهای مورد بحث از پکن به شانگهای منتقل شده‌اند تا تغییراتی در آنها ایجاد شده و سپس به فروش برسند.

  • سی‌تی‌اس نیامده تمام شد

    کادیلاک به‌صورت رسمی در بیانیه‌ای اعلام کرد که برنامه پیش‌فروش مدل ۲۰۱۷ سدان سی‌تی‌اس ویرایش V، زودتر از موعد به دلیل پایان یافتن ظرفیت تولید شرکت متوقف شده است. این یک خبر خوب برای جنرال‌موتورز (مالک کادیلاک) بعد از یک دوره نه‌چندان موفقیت‌آمیز با این خودرو به حساب می‌آید. سی‌تی‌اس ویرایش وی، همیشه به‌عنوان تنها رقیب آمریکایی آئودی آر. اس۶، بی‌ام‌و ام۵ و مرسدس‌بنز ئی۶۳ ای‌ام‌جی همگی از آلمان و جگوار ایکس‌اف-آر از انگلیس، محسوب می‌شده است. بعد از ۳ نسل پرتلاطم، کادیلاک سرانجام به آنچه انتظارش را می‌کشید، رسید.