سوپراسپرت برقی؛ خیلی دور خیلی نزدیک
پس از معرفی مازراتی آلفیری بهعنوان خودروی مفهومی در نمایشگاه خودروی ژنو این روزها خبرها حاکی از آن است که مازراتی درصدد است تا ورژن برقی این خودروی زیبایش را در آینده وارد بازار کند. فیات کرایسلر بهعنوان مالک مازراتی پیش از این خودروی Fiat ۵۰۰ را در کارنامه خود دارد، خودرویی که به گزارش این شرکت ساخت هر کدام از آن ۱۰ هزار دلار ضرر برای این شرکت بهدنبال دارد.
در میان خودروهای برقی به نظر میرسد فیات نتوانسته است موفق ظاهر شود و از رقبای قدر و معروف خود جا مانده است. مازراتی بهعنوان زیرمجموعه فیات اما نظر دیگری دارد و میخواهد از شهرت نسبی برند خود برای تحت تاثیر قرار دادن مشتری هایش استفاده کند و البته تجربه بد فیات نیز میتواند درس عبرت خوبی برایش باشد.
پس از معرفی مازراتی آلفیری بهعنوان خودروی مفهومی در نمایشگاه خودروی ژنو این روزها خبرها حاکی از آن است که مازراتی درصدد است تا ورژن برقی این خودروی زیبایش را در آینده وارد بازار کند. فیات کرایسلر بهعنوان مالک مازراتی پیش از این خودروی Fiat ۵۰۰ را در کارنامه خود دارد، خودرویی که به گزارش این شرکت ساخت هر کدام از آن ۱۰ هزار دلار ضرر برای این شرکت بهدنبال دارد.
در میان خودروهای برقی به نظر میرسد فیات نتوانسته است موفق ظاهر شود و از رقبای قدر و معروف خود جا مانده است. مازراتی بهعنوان زیرمجموعه فیات اما نظر دیگری دارد و میخواهد از شهرت نسبی برند خود برای تحت تاثیر قرار دادن مشتری هایش استفاده کند و البته تجربه بد فیات نیز میتواند درس عبرت خوبی برایش باشد. در دنیای ماشینها برخی شرکتها که زیرمجموعه شرکتهای دیگر هستند موفقتر از شرکت مادر عمل میکنند که مازراتی و بوگاتی و آئودی از این دست خودرو سازها هستند که نسبت به شرکتهای مادرشان موفقتر ظاهر شدهاند. مدیر اجرایی شرکت مازراتی در مصاحبهای که اخیرا داشته اعلام کرده است موضوع مصرف اقتصادی سوخت برای شرکتش اهمیت بالایی دارد و آنها خط مشی تسلا را دنبال خواهند کرد. پیش از این نیز او در رابطه با تسلا اظهاراتی مثبت داشته است که نشان از تایید ضمنی این خودرو ساز توسط مدیر عامل این شرکت ایتالیایی دارد. در حال حاضر مدل مفهومی آلفیری با ویژگیهای بارزی که دارد ثابت کرده است که ایتالیاییها در این صنعت سبک خاص خودشان را دنبال میکنند. آلفیری خودرویی دو در و خوشساخت است که موتورهایی با توانهای متفاوتی برایش در نظر گرفته شده است. زبان طراحی در این خودرو آینده نگر است و ریزه کاریهای استفاده شده در آن نشان از هوش سرشار طراحان آن دارد. مازراتی با این مدل مفهومی صد سالگی خودش را جشن گرفته است و توانسته در لیست خودروسازانی قرار بگیرد که با مدلی مفهومی پس از صد سال تجربه تولد خود را متفاوت جشن میگیرد. مازراتی در سال ۱۹۱۴ تاسیس شده است و همواره خودروهایی که ساخته است ویژگیهای خاصی داشتهاند. در این مدل مفهومی اصول طراحی و ساخت آلفیری بر پایه GranTurismo MC Stradale بنا نهاده شده است البته فاصله محوری در این مدل ۲۴ سانتیمتر آب رفته است. کاپوت کشیده و خطوطی که با ظرافت هرچه تمامتر روی این خودرو نقش بستهاند زیبایی خیرهکنندهای به آن دادهاند. پیش از این شرکت مازراتی اعلام کرده بود که قصد دارد این مدلی مفهومی (معرفی شده در سال ۲۰۱۴) را در سال ۲۰۱۶ وارد خط تولید کند.
بر اساس اطلاعات اولیه این مدل خودرو سه نوع موتور مختلف را میتواند زیر کاپوت زیبایش قرار دهد که توانهای مختلفی دارند. موتور 6 سیلندر با توان 410 اسب بخار، 450 اسب بخار و حتی موتور 8 سیلندر با توان560 اسب بخار نیز برای این مدل در نظر گرفته شده است، اما موضوع برقی شدن این خودروی مفهومی با اما و اگرهای زیادی همراه است. خودروهای موفق برقی اصولا بر اساس سامانههای پیشرانه برقی طراحی میشوند و پلتفرم خودروهای بنزینی برای موتورهای برقی از نوع اسپرت چالشهای زیادی را برای سازنده بهدنبال خواهد داشت، اما آنچه قطعی است تصمیم مازراتی و فیات کرایسلر برای ورود به دنیای خودروهای برقی و خودروهای هیبرید است البته این حضور باید مقتدرانه و حساب شده باشد، چراکه در دنیای ماشین ها، مخصوصا ماشینهای برقی اولین اشتباه آخرین اشتباه خواهد بود؛ چراکه این نوع خودروها پتانسیل بالایی برای ایجاد نگاه منفی در مشتریان دارد و در حال حاضر این باور در تمام افراد وجود ندارد که خودروهای برقی قابل اتکا و اعتماد هستند. شرکت فراری اما نظر دیگری دارد و این دو خودروساز به نظر میرسد در رابطه با آینده خودروها نظر مشترکی ندارند و فراری معتقد است به سمت خودروهای برقی نمیرود و مدلهای هیبرید برای این خودروساز هیجانانگیزتر است همان طور که در مدل خاص و پرچمدارش لافراری از موتوری بنزینی و قدرتمند در کنار موتوری برقی استفاده کرده است تا مصرف خودرو کاهش یابد. این خودرو سازان برای تضمین بقای خود در خیابانها در سالهای آینده باید تصمیمات سخت و دشواری در رابطه با موتورهای خاص و قدرتمندشان بگیرند. بر اساس قوانین آینده خودروهایی که از نظر مصرف سوخت نتوانند به مقدار مشخص شده برسند یا مقدار گازهای آلاینده خروجی از اگزوزها بیشتر از حد مجاز باشند اجازهتردد در خیابانها و بزرگراهها را نخواهند داشت. برای مراکز شهرهای پرجمعیت این قوانین سختگیرانهتر خواهد بود و البته به نظر میرسد فشارهای دولتها و سازمانهای محیط زیستی به سمت برقی شدن بیشتر خودروها است. با این حال بازار سوپراسپرتها بازار بزرگی نیست و تیراژ و مشتری محدودی دارد. به همین دلیل تولیدکنندگان دستشان چندان برای مانور و تغییرات بزرگ باز نیست. از طرف دیگر این مشتریان متمول ممکن استترجیح بدهند مالیات و عوارض خودروهای آلاینده را پرداخت کنند و همچنان سوپراسپرتهای بنزینی برانند. اینجا است که سازندگان سوپراسپرتها باید راهی برای راضی کردن همزمان مشتریان و سیاستگذاران پیدا کنند.
ارسال نظر