شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

جمعه‌نامه

  • عبور از گرگ و میش سیاست

    در تاریکی و گرگ و میش نمی‌توان قدم زد، یا باید چراغ داشت یا باید در روز حرکت کرد. این جملات توصیف گفت‌وگوی دو ساعت و نیمه با عباس آخوندی است. آخوندی از مدت‌ها قبل دو پرسش را مطرح و به‌دنبال ارائه پاسخی برای آن بود: چرا این‌طور شد؟ و چه باید کرد؟ او اعتقاد دارد اقتصاد و سیاست ایران دارای عدم قطعیت‌های فراوانی است که از داخل و خارج تحمیل شده است و با توجه به این عدم قطعیت‌ها هر گونه گام برداشتن، حرکت در تاریکی است. ریشه این عدم قطعیت‌ها را شکاف اجتماعی می‌داند که از دهه ۸۰ تاکنون عریض شده است. آخوندی معتقد است: برای تغییر این وضعیت باید نظریه داشت؛ نظریه‌ای که البته مبتنی بر شناخت از تغییرات جهان و داخل باشد. از این راه چارچوبی ارائه می‌کند که ذیل آن بتوان هم شکاف اجتماعی در درون را ترمیم کرد هم در برابر تهدید‌های ترامپ مصون ماند. ایده‌ای که او مطرح می‌کند ایجاد بلوکی ضدمرکانتلیستی با مشارکت ایران، اروپا و چین است زیرا ترامپ برای هر سه تهدید به‌حساب می‌آید. او در این گفت‌وگو تلاش کرده از زوایای جدیدی به دو پرسش چرا این‌طور شد و چه باید کرد، پاسخ دهد.
  • فن بدل به خروج ترامپ

    در آخرین ماه‌های دولت باراک اوباما، بسیاری از دیپلمات‌ها و سیاست‌مداران آمریکایی از جمله شماری از هم حزبی‌های میانه روی او تدریجا به این نتیجه رسیده بودند که برجام مطلوبیت لازم را برای اهداف امنیت ملی آمریکا ندارد و نه تنها نتوانسته است بر خلاف تصور اوباما و وزیر خارجه‌اش به مهار ایران در منطقه کمک کند که حتی پای ایران را هم از زنجیرهای استراتژیک رها کرده و تهران قدرتمندتر از دوران تحریم‌ها به نفوذ منطقه‌ای خود ادامه می‌دهد.
  • سرنوشت مبهم ولیعهد سعودی

    طی بیست و چند روز گذشته موضوع قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در ترکیه همواره یکی از سوژه‌های اصلی رسانه‌های جهانی بوده و حالا با گذشت زمان و مشخص شدن ابعاد تازه‌ای از این پرونده، داستان هولناک قتل این منتقد خاندان سلطنتی وارد فاز تازه‌ای شده است.
  • آرایش جدید تیم اقتصادی دولت

    سرانجام با استعفای رسمی دو وزیر کلیدی کابینه از هیات وزیران، رئیس‌جمهور مصمم شد تا برای دمیدن خونی تازه به کالبد دولت، پا پیش بگذارد. هر چند که در این هفته استعفای عباس آخوندی از وزارت راه و شهرسازی از دید منتقدان در فضای مجازی دور نماند و از طرفی درباره لیست وزرای پیشنهادی از سوی رئیس‌جمهور هم در شبکه‌های اجتماعی بحث و تبادل نظر صورت گرفت اما اظهار نظر اسحاق جهانگیری درباره بی‌اختیاری در دولت هم حسابی جنجال به پا کرد.
  • روز پر حادثه در ورزشگاه آزادی

    در هفته گذشته دو فیلم منتشره از یک رویداد مهم در ورزش کشورمان، در زمره پربازدیدترین‌ها در فضای مجازی قرار گرفت و بازتاب زیادی در شبکه‌های اجتماعی داشت.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • ادای دین به گوته

    رابطه من با گوته حالت شیدایی به خود گرفته است و حدود هشت سال است با گوته زندگی می‌کنم و هرجا سخنی از گوته باشد در آنجا حضور دارم. زمانی‌که آثار گوته را ترجمه می‌کنم سعی می‌کنم به متن وفادار بمانم و به گونه‌ای ترجمه می‌کنم که گویی گوته زنده است و این اثر را می‌بیند. هیچ کدام از شاعران و نویسندگان غربی به اندازه گوته در مطرح کردن ادبیات ایران در جهان نقش نداشته‌اند.
  • سلفی‌ها در هزاره سوم

    «سلفی‌گری» چیست؟ «سلفی‌ها» که هستند و چه در سر دارند؟ تعاریف و حد و مرزهای مفهوم «سلفی» چیست و خاستگاه آن در کجاست؟ تفاوت‌ها و شباهت‌های سلفی‌گری، «وهابیت» و «جهادگرایی» در کجاست و کجا این سه، به هم پیوند می‌خورند و از هم تغذیه می‌کنند؟
  • آدم‌ها و رابطه‌ها

    مجموعه داستان «لتی پارک» آخرین اثری است که از یودیت‌هرمان نویسنده آلمانی، به فارسی ترجمه شده است. نسخه اصلی «لتی پارک» در سال ۲۰۱۶ چاپ شده و یودیت هرمان در آن، به نوشتن داستان‌های خیلی کوتاه و موجز روی آورده است. هرمان در داستان‌های این کتاب، به وضعیت فعلی کاراکترهایش توجه کرده تا احساس آنها را به خواننده منتقل کند.
  • مواجهه اندیشمندان عرب با غرب

    بخش عمده اندیشه عربی بازتاب اندیشه غربی و اروپایی است. یعنی هرچه آنجا اتفاق می‌افتد در اینجا اجرا می‌شود و حنفی، آرگون، جابری و... پیرو فلاسفه آلمان، فرانسه و جاهای دیگر بودند. کاملا مشخص است که مکاتب پدیدارشناسی و واکاوی و امثال اینها یک مشابه در جهان غرب دارد. ولی من معتقدم، اگر ایران و جهان عرب رابطه خود را نزدیک می‌کردند، می‌توانستند خود را در برابر غرب قرار دهند و حرفی برای گفتن داشته باشند.
  • تلفیق طبیعت و تاریخ در نقاشی

    این نمایشگاه شامل دو طیف از کارهایم با موضوع و تم طبیعت و مُهر است که از فردا جمعه ۴ آبان‌ماه افتتاح می‌شود. در این نمایشگاه حدود ۳۰ اثر با ابعاد مختلف در بخش طبیعت و مُهر به نمایش در می‌آید. ابعاد تابلوهای طراحی و نقاشی از ۷۰×۷۰ تا ۱۲۰×۱۲۰ هستند. در آثاری که به نمایش گذاشته خواهد شد از تکنیک‌های روز استفاده کرده‌ام که از ترکیب انواع رنگ‌های جوهری و اسپری‌ها مثل اسپری رنگ اتومبیل به دست آمده است.
  • نگاه جامعه شناسانه تنهایی

    من سال‌هاست در سینمای ایران به‌عنوان دستیار کارگردان و برنامه‌ریز فعالیت کرده‌ام و همواره دغدغه فیلم‌سازی داشتم. در این سال‌ها چند فیلم کوتاه ساختم تا شرایط برایم فراهم شود و بتوانم فیلم بلند بسازم.
  • تجربه‌ای ضد داستانی روی صحنه

    نمایش «زمان صفر مطلق» اثری درباره ادراک و اصولا درک ما از هستی است و به رقص معاصر و دیالوگ متکی است و در اجرا با فضایی مینیمالیستی روبه‌رو هستیم. دکور نمایش از یک صندلی و آب‌پاش تشکیل شده و در طول اجرا رابطه دو آدم با یکدیگر به تصویر کشیده می‌شود که در ادامه نیز این تعلیق به وجود می‌آید که آیا این آدم‌ها مجزا هستند یا خیر. این نمایش اثری کاملا ضدداستان است و قصه سرراستی را روایت نمی‌کند و بیشتر قصد فضاسازی دارد و از هر عنصر رئالیستی به دور است.
  • داستان بمبارانی در جنگ

    موضوع نمایش «دلفین‌ها» درباره سه خواهری است که خاطراتشان را مرور می‌کنند و یادآور اتفاقات تلخ و شیرین زندگی‌شان می‌شوند. آنها در حال آماده‌ شدن برای جشنی هستند و به این منظور درز در و پنجره‌ها را می‌گیرند و لوله بخاری را درآورده، قرص خوابی می‌خورند و می‌خوابند.
  • تداعی خاطرات برنامه گل‌ها

    این روزها درگیر انتشار آلبوم تصویری «به یاد گل‌ها» هستم. این آلبوم شامل بخش‌هایی از اجراهای زنده در زمان نوجوانی در صداوسیمای آن زمان است که بازسازی کرده‌ام.
  • روایتی از زندگی ترکمن‌ها

    داستان این سریال به کارگردانی سیروس حسن‌پور که این شب‌ها از شبکه دو پخش می‌شود درباره سنت‌های ترکمن‌ها است. ویژگی مهم سریال هم در همین نکته خلاصه می‌شود و مردم را با آداب و رسوم و نوع پوشش ترکمن‌ها آشنا می‌کند.اخیرا انتقادهایی درباره این اثر مطرح شده که باید بگویم اختلافاتی که در طول قصه میان طایفه‌ها و شخصیت‌ها اتفاق می‌افتد، طبیعی است و نه تنها در میان ترکمن‌ها بلکه در بین بقیه اقوام کشورهم اختلاف‌ها و سنت‌ها و آداب و رسومی وجود دارد که عینا در یک سریال روایت نمی‌شود.
  • عکسنوشت

    گرچه بسیاری از ما جنگل‌ها را به‌خاطر سرسبزی‌شان دوست داریم اما شاید بتوان گفت تصویر پاییزی جنگل‌ها حتی از سرسبزی بهاری آنها نیز مسحورکننده‌تر است. جنگل‌های شمال ایران حالا این روزها پیراهن سبزشان را از تن بیرون کرده‌اند و زرد و نارنجی‌پوش شده‌اند. همین باعث ایجاد دنیایی از رنگ‌های جذاب شده که چشم را نوازش می‌دهد و روح را آرامش می‌بخشد.
  • غرق در عطر نارنج

    در دو قسمت پیشین این سفرنامه برایتان از جاذبه‌هایی گفتم که در دو روز اول سفرمان در شهر شعر و هنر، شیراز، به آنها سر زدیم. در قسمت سوم این سفرنامه از اتفاق‌های روز آخری بخوانید که در این شهر دوست‌داشتنی گذشت.
  • جزیره‌ای مقدس، سربرآورده از دریا

    آثار تاریخی و فرهنگی بسیاری در لیست سازمان جهانی یونسکو به‌ثبت رسیده است. اما برخی از آنها به‌عنوان زیباترین‌ها شناخته می‌شوند. در این سلسله مطالب، ۲۰ مورد از زیباترین آثار به‌ثبت رسیده در یونسکو را معرفی خواهیم کرد.
  • چگونه LG بازارهای محلی را تسخیر می‌کند

    شرکت کره‌ای LG با ۱۱۴ شرکت تابعه و بیش از ۸۲ هزار نیروی کار در ۴۰ کشور دنیا، پیشتاز و نوآور تکنولوژی کالاهای الکترونیکی مصرفی در جهان محسوب می‌شود. با اینکه LG در کسب‌وکار گوشی‌های هوشمند چندان سودآوری نداشته، اما عملکرد درخشانش در لوازم خانگی و مخصوصا تلویزیون، درآمد این شرکت را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. این شرکت امروز یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تلویزیون‌های مسطح، ابزارهای موبایل، سیستم‌های تهویه هوا، ماشین لباسشویی و یخچال است و در سال ۲۰۱۲ فروش سالانه آن در سراسر دنیا به ۲۲/ ۴۵ میلیارد دلار رسید.
  • جعبه سیاه «فـاخر»

    اولین چیزی که در دفترش نظرمان را جلب کرد چندین تکه کوچک از فرش‌های مختلف بود که روی استندهایی به نمایش گذاشته شده بود. یادگار روزهای اوج کارش بود. از او در مورد این تکه فرش‌ها پرسیدیم و گفت که نمونه فرش‌هایی است که برای قصر سلطان قابوس در عمان بافته شده است. او می‌گفت سلطان قابوس، از علاقه‌مندان فرش است و کلکسیون دارد و به ما هم سفارش فرش داد. چشم‌مان به قاب‌های روی دیوار اتاقش افتاد. قاب‌هایی که نشان از افتخاراتش بود. میزکارش هم بزرگ بود و پر از کاغذ و پرونده؛ به‌طوری‌که کل سطح میز پوشانده شده بود. با او به صحبت نشستیم. آرام و شمرده شمرده صحبت می‌کرد؛ طوری که چندبار از او خواستم برای اینکه صدایش واضح ضبط شود، بلندتر صحبت کند. نام‌هایی مانند «نساجی تبریز»، «سراب بافت»، «تبریز کف»، «شرکت تولید فرش دست بافت» و... همگی در کارنامه چندین دهه فعالیت او ثبت شده است. او «هوشنگ فاخر» است. وقتی نامش را در اینترنت جست‌وجو می‌کنید، او را جزو میلیاردرهای تبریزی می‌بینید. اما این مصاحبه روی دیگر زندگی اوست. ماجرایی را تعریف می‌کند که شاید کمتر در موردش شنیده باشید. جعبه سیاه کسب‌و‌کار فاخر را می‌توانید در این گفت‌وگو بخوانید.
  • اشتباه ال‌جی در تولید گوشی G۵

    شرکت ال‌جی با سهم ۷/ ۹ درصدی (تا فوریه ۲۰۱۶) سومین تولیدکننده پرطرفدار تلفن همراه هوشمند در ایالات متحده آمریکا است و در دیگر نقاط دنیا نیز مشابه همین آمار برقرار است. این طور به نظر می‌رسد که شرکت خوشه‌ای ال‌جی در تولید وسایل الکترونیک نسبت به تلفن همراه موفق‌تر عمل کرده است. سال ۲۰۱۶ بود که گوشی ال‌جی G۵ به بازار عرضه شد؛ اما فروش پایینی داشت و همین شکست موجب شد تا این شرکت‌ بزرگ کره‌ای مدیران خود را در بخش موبایل تغییر دهد.
  • مشکل بافت فرسوده حل شد؟

    تسهیلات مصوبه سال ۹۳ برای تحریک مالکان و سازنده‌ها در بافت فرسوده به نوسازی، در بدترین زمان ممکن آماده پرداخت شد.۴ سال پیش در شرایط ثبات نسبی قیمت مسکن و سطح مناسب قیمت زمین و مصالح ساختمانی، با تصمیم دولت و بانک مرکزی مقرر شد، ۵۰ میلیون تومان وام ارزان‌قیمت برای نوسازی بافت‌های فرسوده با تیراژ ساخت حداقل ۱۰۰ هزار واحد در شهرها به سازنده‌هایی که در بافت فرسوده اقدام به سرمایه‌گذاری ساختمانی می‌کنند پرداخت شود.
  • امتیازهای سکونت در محله ۱۰۰ میدان

    یکی از محله‌های نسبتا پرمتقاضی شرق تهران برای سکونت، محله «نارمک» است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، نارمک یک محله قدیمی در شمال شرق تهران است که در محدوده منطقه هشت شهرداری قرار گرفته و از شمال به بزرگراه شهید زین‌الدین، از جنوب به خیابان دماوند و محله نظام آباد، از شرق به بزرگراه باقری و از غرب به بزرگراه امام علی(ع) و خیابان هنگام منتهی می‌شود.
  • آینده تهران چه می‌شود؟

    با وجود انتشار جواب استعلام از معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری درخصوص استثنا نشدن شهرداران از قانون منع به کارگیری بازنشستگان، اعضای شورای شهر ابتدای هفته جاری اعلام کردند تا پایان هفته برای ماندگاری شهردار پایتخت در بهشت تلاش می‌کنند. هر چند شهرداران بازنشسته نیز همچون سایر مشمولان این قانون، تا ۲۴ آبان ماه (۶۰ روز پس از ابلاغ قانون) فرصت دارند پست خود را ترک کنند اما کارشناسان شهری معتقدند اگر مجموعه مدیریت شهری پیش از اتمام این مهلت به این نتیجه برسند که طبق قانون شهردار هفدهم باید جای خود را به شهردار هجدهم پایتخت بدهد به نفع منافع عمومی شهر و شهروندان است که این موضوع هر چه سریع‌تر تعیین تکلیف شود.
  • اوضاع پاییزی بازار مسکن

    اوضاع پاییزی بازار مسکن از ایجاد شرایط نسبتا متفاوت برای برخی از متقاضیان خرید آپارتمان نسبت به یک فصل قبل خبر می‌دهد. در حالی که هم‌اکنون فضای اقتصادی کشور پس از پشت سر گذاشتن نوسانات شدید و لحظه‌ای نرخ ارز و سایر دارایی‌های زود نقد شونده همچون سکه و طلا، در فصل پاییز نوسانات کمتری را تجربه می‌کند و در واقع به‌صورت نسبی از فضای تورمی فصل تابستان- هر چند اندک- فاصله گرفته است، برخی از خریداران مسکن حاضر در بازار نیز هم‌اکنون امکان استفاده از این فضا برای انجام خرید آپارتمان موردنظر خود را در اختیار دارند.
  • نبرد تازه‌واردها

    گوگل هفته گذشته از جدیدترین محصولات خود رونمایی کرد. این شرکت برای مشریان پروپا قرص موبایلش، دو سورپرایز یعنی پیکسل ۳ (Pixel ۳) و پیکسل ۳ ایکس‌ال (Pixel ۳ XL) را معرفی کرد. گوگل درصدد است برای گوشی‌‌های جدید سامسونگ و اپل، یک رقیب سرسخت را وارد بازار کند تا بتواند سهمی از این دو غول دیجیتالی بگیرد. به این منظور، در ادامه به مقایسه دو گوشی جدید این روزها یعنی گوگل پیکسل ۳ با آی‎فون ایکس‌اس (iPhone XS) اپل می‌پردازیم:
  • کتابخوان الکترونیکی ضدآب

    زمانی کتاب خواندن تنها تفریح افراد و راه ورود آنها به یک دنیای غیرواقعی بود. اما به تدریج با فراگیر شدن ابزارها و سرگرمی‌های دیجیتالی، تفریح افراد تغییر کرد. با این حال، تولیدکنندگان این نوع ابزارها از علاقمندان کتاب غافل نبودند و با تولید کتابخوان‌های الکترونیکی سعی کردند آنها را از قابلیت‌های دنیای تکنولوژی بهره‌مند کنند.
  • گجت‌های تناسب اندام

    همه می‌دانیم که یک برنامه ورزشی منظم برای سلامتی لازم است، اما عادت کردن به یک زندگی ماشینی و از طرفی مشغله‌های روزانه مانع از آن شده که افراد بتوانند به یک ورزش روزانه عادت کنند. اگرچه آوردن وسایلی مانند تردمیل به خانه توانست برخی را به هدفشان برساند، اما روند یکنواخت خسته‌کننده بود. به نظر می‌رسید، گذشته از امکانات ورزشی، افراد به ابزاری نیاز دارند که به آنها انگیزه داده و نشان دهد وزن آنها چقدر تغییر کرده یا اینکه در زمینه تناسب چه پیشرفت‌هایی کرده‌اند. در ادامه، ۵ابزار از آخرین گجت‌های پوشیدنی، لوازم جانبی و تجهیزات معرفی می‌شود که به افراد در پیشبرد اهداف تناسب اندام کمک می‌کنند.
  • قیمت‌های جدید به ستاد تنظیم بازار رسید

    قیمت جدید برخی خودروهای داخلی به‌زودی اعلام خواهد شد.
  • پایان ناخوش جنگ قیمت‌ها

    جدال سخت و کشداری بین بازیگران بازار خودرو درگرفته که به جای توسعه این بخش، تاثیر منفی بر همه بازیگران این عرصه گذاشته است. از سه ضلع قطعه‌سازان، خودروسازان و خریداران، هیچ‌کدام به قیمت‌های فعلی تن نمی‌دهد و تضاد بین منافع هر گروه هر لحظه در حال افزایش است. دولت نیز که به‌عنوان سیاست‌گذار احتمالا باید نقش تسهیل‌گر یا کاتالیزگر را در رفع مشکلات داشته باشد، گاه خودروسازان را از افزایش قیمت نهیب می‌زند و گاه وعده اعلام قیمت قطعی می‌کند.
  • وزیر پیشنهادی و سرنوشت واردات خودرو

    خبر استعفای وزیر صنعت، معدن و تجارت در شرایطی طی دو هفته گذشته از سوی یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسانه‌ای شد که تا قبل از معرفی وزیر پیشنهادی، روابط عمومی این وزارتخانه استعفای شریعتمداری را تکذیب می‌کرد. این در شرایطی است که وزیر مستعفی نیز در حاشیه برنامه‌ای استعفای خود را از اساس دروغ خوانده بود.
  • پاپیتال

  • پاستای هیجان انگیز

  • شب چشم بادومی‌ها

  • یک نفس راحت!

  • چرا آموزش جنایت را کاهش می‌دهد؟

    «بریان بل» اقتصاددان و استاد دانشگاه آکسفورد است. بل، اخیرا به بررسی اثر آموزش بر کاهش جرم پرداخته است:
  • حصر در مدرسه برای جلوگیری از جرم

    «استفن مشین» و «روی کاستا» دو اقتصاددان و محقق در مدرسه اقتصاد لندن(LSE)، در یک تحقیق به این موضوع پرداختند که اصلاحات در قوانین اجباری ترک مدارس(CSL) چه اثری را بر نرخ دستگیری افراد گذاشته است:
  • عبور یوآن از ۳ مانع ارزی

    گزارش وزارت خزانه‌داری آمریکا درخصوص دستکاری نرخ ارز از سوی شرکای تجاری این کشور بدون برچسب خوردن چین یا کشورهای دیگر منتشر شد. «استیون منوچین»، وزیر خزانه ایالات‌متحده در متن گزارش چین را مبری از دستکاری نرخ ارز معرفی کرد؛ اما نظارت بر روند را نیز در برنامه وزارت‌خانه گنجاند. تشخیص نهایی به‌واسطه بررسی وضعیت کشورها برمبنای سه‌معیار انجام می‌شود. اولین مبنا، دخالت مکرر و شدید در روند بازار ارز است. معیار دوم تجاوز از نسبت ۳ درصدی مازاد حساب جاری به تولید ناخالص داخلی را می‌سنجد. آخرین معیار که منتقدان زیادی دارد، عبور کسری تراز تجاری دوجانبه با آمریکا از ۲۰ میلیارد دلار است؛ درصورتی‌که با استناد به داده‌های رسمی موجود پرونده چین قضاوت شود، نتیجه مطابق میل دونالد ترامپ رقم نخواهد خورد.
  • آینده شاخص دلار و ترامپ

    «ازوار پراساد»، اقتصاددان دانشگاهی و عضو موسسه بروکینگز، نقش دونالد ترامپ درخصوص آینده دلار را بررسی کرده است. نقش فدرال رزرو به‌عنوان یک نهاد مستقل در شرایط کنونی که حمایت گرایی توام با استفاده از محرک‌هایی مانند کاهش نرخ‌های مالیات در دستور کار سیاستمداران قرار گرفته، برای حفظ تعادل اقتصادی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. شرط لازم برای ایفای بهینه این نقش حفظ استقلال از سیاست‌های دولت به شمار می‌رود.
  • پایان ناتمام جمال!

    طی هفته‌های اخیر روزی نبوده است که اسم جمال خاشقجی از رسانه‌های ایران و جهان شنیده نشود و درباره حواشی مفقود شدن این روزنامه‌نگار سعودی و قتل وی در کنسولگری عربستان در استانبول ترکیه گزارش و خبری تهیه نشود.
  • توجه به افکار عمومی

    دلایل مشخصی برای اینکه چرا شکنجه و قتل جمال خاشقجی به مطلب اصلی روزنامه ها تبدیل شده و همچنان رها نشده است، وجود دارد.
  • موقعیت راهبردی رسانه‌ها در بحران خاشقجی

    قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان در استانبول یکی از نشانه‌های آشکار و بیّن دوئل سیاستمداران و رسانه‌ها در جهان امروز است. در این دوئل یک طرف می‌خواهد بر خشونت خود سرپوش بگذارد و طرف مقابل درصدد افسون‌زدایی از قدرت و عریان‌سازی پروسه خشونت و نسبتش با سیاست خاورمیانه‌ای برمی‌آید.
  • لزوم بازنـــگری در مبانی حقوق بیـــن‌الملل

    پرونده قتل فراقضایی جمال خاشقجی در محل کنسولگری عربستان در استانبول، قاعده حقوق بین‌الملل مبنی بربرقراری مصونیت‌های کنسولی و اصل رضایت کشورها را به ذهن می‌رساند. چراکه مزایا و مصونیت‌های مورد اشاره- که خود مبتنی بر اصل رضایت کشورها در حقوق بین‌الملل هستند- عملا مانع انجام تحقیقات از سوی دولت ترکیه و نهادهای بین‌المللی و نیز استرداد متهمان قتل فراقضایی مورد بحث جهت انجام محاکمه شده‌اند.