عبور یوآن از ۳ مانع ارزی
مداخله در بازار: بانک مرکزی چین ظرف یک دهه یوآن را به سطح پیش از دستکاریهای سال ۲۰۰۴ میلادی بازگرداند. اما تقویت یوآن نیز مشکلات خاص خود را برای چینیها بههمراه دارد. افت نسبی در روند رشد اقتصادی چین، همزمان با بهبود رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۱۴ میلادی توام با شکاف محسوس سیاست پولی دو کشور در همان دوره باعث تشکیل جریان خروج سرمایه از چین شد. یوآن نیز تحتتاثیر این جریان تضعیف شد.
مازاد حساب جاری: نسبت مازاد حساب جاری چین به تولید ناخالص داخلی این کشور در سال ۲۰۱۷ میلادی حدود ۳/ ۱درصد گزارش شده که از سقف ۳ درصدی موردنظر وزارت خزانهداری ایالاتمتحده پایینتر است.
تجارت عادلانه با آمریکا: تنها موردی که چین را در پرونده آلایش ارزی تبرئه نخواهد کرد، تراز تجاری این کشور با ایالاتمتحده است. حجم کسری تجاری آمریکا با چین در سال ۲۰۱۷ میلادی ۳۷۵ میلیارد دلار گزارش شده بود. براساس سقف مجاز ۲۰ میلیارد دلاری کسری تجاری، چین در این زمینه با فاصله زیادی آستانه ممنوعه معیار سوم را رد میکند. چین تنها در یک مورد از ۳ معیار، متخلف ارزی شناخته میشود. این در حالی است که کشورهایی وجود دارند که از دو آستانه آلایندگی ارزی عبور کردهاند؛ آلمان، ژاپن، کرهجنوبی، هند و سوئیس برخی از مهمترین کشورها در این رابطه هستند که علاوهبر مازاد حساب جاری بالای ۳ درصد تولید ناخالص داخلی با ایالاتمتحده کسری تجاری بالغبر ۲۰ میلیارد دلاری نیز دارند.
ارسال نظر