شماره روزنامه ۶۲۲۸
|

آخر هفته

  • در جست‌و‌جوی شادی گمشده

  • عامل مهم افسردگی در ایران

    دکتر اصغر کیهان‌نیا
    روان‌شناس و مشاور خانواده

    ما باید بپذیریم که در جامعه‌ای افسرده و عصبانی زندگی می‌کنیم و این وضعیت تا زمانی که مشکلاتی همچون ترافیک، آلودگی هوا، آلودگی صوتی و بصری، ‌گرانی، بیکاری و. . . وجود داشته باشد؛ به چشم می‌آید. در این میان اما می‌خواهم از تلویزیون به‌عنوان یکی از علت‌های مهم افسردگی و عصبانیت جامعه ایرانی نام ببرم که رویکردش در انتشار اخبار داخلی و خارجی و تکرار خبرهای ناخوشایند و تاکید بر ارزش‌های خبری مبتنی‌بر تنش و خشونت و.

  • عکس خبری - ۱۹ مرداد ۹۶

  • معرفی کابینه دوازدهم

    سه روز پس از مراسم تحلیف ریاست‌جمهوری دوازدهم، معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری فهرست وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم را به هیات‌رئیسه مجلس ارائه داد تا بررسی صلاحیت وزرا در دستور کار مجلس قرار بگیرد. در فهرست ارائه‌شده برای ۸ وزارتخانه شامل وزارت دفاع، ارتباطات، نیرو، اقتصاد، آموزش و پرورش، دادگستری، ارشاد و نیز صنعت وزرای جدید معرفی شده و ۹ وزیر از دولت قبل باقی مانده‌اند. براساس این فهرست هیچ وزیر زنی برای حضور در دولت پیشنهاد نشده و وزیر علوم هم در این مرحله معرفی نشد.

    .
  • شلیک خونبار در کهریزک

    ماجرای شلیک تیر از سوی یک سربازوظیفه به سمت هم‌خدمتی‌هایش در پادگان کهریزک موجب شد تا در شبکه‌های اجتماعی موجی از درخواست‌ها با هشتگ «بازبینی سربازی» به راه بیفتد و تیراندازی و خودکشی در پادگان‌ها بار دیگر موضوع داغ رسانه‌ها شود. در این حادثه یک سرباز اقدام به تیراندازی به سوی دیگر سربازان می‌کند که ۴ نفر کشته و ۸ نفر مجروح می‌شوند. در همان روز یک سرباز هم در شیراز به زندگی خود خاتمه داد. دادستان نظامی تهران و کمیسیون امنیت ملی از بررسی کامل و همه جانبه این پرونده خبر داده‌اند.

    .
  • سبقت رتبه‌های پسران از دختران

    پذیرفته شدگان کنکور ۹۶ در حالی امروز رشته تحصیلی‌شان را انتخاب می‌کنند که انتشار رتبه‌های برتر کنکور از سوی سازمان سنجش، حکایت از سبقت پسران از دختران در رتبه‌های تک‌رقمی رشته‌های تجربی و ریاضی دارد. در همین حال رئیس سازمان سنجش با اشاره به آمار بالای شرکت‌کنندگان گروه تجربی، بیشترین شانس قبولی را مربوط به رشته‌های گروه علوم انسانی و ریاضی دانسته است. در کنکور امسال تنها ۱۲ درصد داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در آزمون سراسری در دوره‌های روزانه پذیرش خواهند شد.

    .
  • تبلور رأی ملت

    با تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری حسن روحانی از سوی رهبر انقلاب و اجرای مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری در مجلس شورای اسلامی، دولت دوازدهم قدم در راه ۴ ساله خود تا ۱۴۰۰ گذاشت تا شروعی امیدوارکننده در دوره دوم داشته باشد. مراسم تنفیذ حکم ریاست‌جمهوری دوره دوازدهم صبح پنج‌شنبه در حسینیه امام خمینی(ره) با حضور مسوولان نظام و شخصیت‌های لشکری، کشوری و سفرای کشورهای خارجی برگزار شد و رهبر معظم انقلاب با تنفیذ رای ملت، حسن روحانی را به ریاست‌جمهوری منصوب کردند. ایشان در این مراسم پرداختن به مشکلات مردم به‌ویژه مشکلات معیشتی و اقتصادی به‌عنوان اولویت اصلی، تعامل گسترده با دنیا و ارتباطات وسیع با ملت‌ها و دولت‌ها و ایستادگی همراه با صلابت و قدرت در مقابل سلطه‌طلبان را سه جهت‌گیری اصلی دولت آینده دانستند.

  • حذف غیرمجازها از بازار پول؟

    سرانجام با روشن شدن تکلیف سه تعاونی اعتباری غیرمجاز البرز ایرانیان، افضل توس و وحدت، پرونده موسسات مالی غیرمجاز برای همیشه بسته شد. رئیس کل بانک مرکزی دستاورد پاکسازی فضای اقتصادی کشور از موسسات اخلالگر را زمینه‌سازی برای انتظام بخشی در بازار پول دانست که حذف این موسسات زمینه لازم را برای کنترل حجم نقدینگی و هدایت مناسب نرخ سود فراهم می‌آورد. براساس اعلام سیف، به‌زودی بانک‌های تجارت، آینده و موسسه ملل، مدیریت دارایی ‌و بدهی‌های این تعاونی‌ها را بر عهده می‌گیرند.

    .
  • بزرگ‌ترین قرارداد خودرویی

    آشنایی با شرایط پیچیده بازار ایران، خودروساز فرانسوی را مجاب کرد تا پس از ۱۰ ماه از امضای توافق اولیه با طرف ایرانی، بزرگ‌ترین قرارداد خودرویی تاریخ کشورمان را منعقد کند. این قرارداد که با سرمایه‌گذاری ۶۶۰ میلیون یورویی رنو برای داشتن سهم ۶۰ درصدی، مشارکت ۲۰ درصدی ایدرو و همکاری ۲۰ درصدی نگین خودرو به‌عنوان شریک فعلی وارداتی رنو، منعقد شده قرار است به تولید نسل جدید داستر و سیمبل، اشتغال‌زایی ۳ هزار نفری و تولید ۳۰۰ هزار دستگاه خودرو تا سال ۲۰۲۴ منجر شود.

    .
  • افتتاح آری، بهره‌برداری نه!

    سرانجام در واپسین روزهای صدارت قالیباف بر شهرداری پایتخت، خط ۸ متروی تهران در مسیر شهرآفتاب تا فرودگاه امام خمینی افتتاح شد تا با وجود اخطارهای ایمنی از سوی وزارت راه و شهرسازی، افتخار بهره‌برداری از آن نصیب قالیباف شود. پیش‌تر دستگاه قضایی به‌دلیل عدم رعایت نکات ایمنی حکم به توقف افتتاح طرح داده بود اما ظاهرا با ارائه مستندات از سوی شهرداری به دادگستری، مشکل افتتاح رفع شده است. افتتاحی که تنها جنبه بریدن روبان با قیچی را داشته و حق بهره‌برداری از آن تا تایید ایمنی را ندارد.

    .
  • معرفی شهردار پایتخت

    شهروندان تهران امروز شهردار آینده خود را خواهند شناخت، شهرداری که قرار است از میان ۵ گزینه نهایی که هر یک طی روزهای گذشته برنامه کاری خود را به محضر اعضای شورای پنجم ارائه کرده‌اند، انتخاب شود؛ درحالی‌که شهردار آینده تهران با مشکلات و دشواری‌های فراوانی روبه‌رو است، قالیباف در واکنش به برنامه‌های ارائه شده گفته پنج کاندیدای شهرداری حرف جدیدی ندارند. نجفی که شانس بیشتری برای شهرداری دارد اما در پاسخ تاکید کرده گاهی باید به حرف‌هایى که ۱٢ سال گفته‌اند وعمل نکرده‌اند، عمل کنیم.

    .
  • سلفی پرحاشیه

    حضور فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری با حاشیه‌های عجیبی روبه‌رو شد. پس از پایان مراسم، برخی از نمایندگان خواستار عکس سلفی با خانم سیاستمدار شدند. اما شوق سلفی گرفتن نمایندگان با بانوی غربی موجب شد تا سلفی آنها خیلی زود جنجالی شود و موجی از واکنش‌ها و انتقادات در شبکه‌های مجازی به راه بیفتد. نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی گفته نمایندگان از موگرینی خواسته‌اند تا شعار مرگ بر آمریکا بدهد. علی مطهری هم در یادداشتی نسبت به حاشیه سازی‌ها انتقاد کرد.

    .
  • جنجال فوتبالیست‌ها

    حضور دو ملی پوش فوتبال ایران درمقابل یک تیم رژیم صهیونیستی که البته در قالب بازی‌های باشگاهی تیم پانیونیوس یونان برگزار شد، واکنش‌های متفاوتی در داخل ایران داشت. اگرچه فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش این حرکت را محکوم کردند اما برخی ورزشکاران هم با حمایت از این دو ملی پوش با این استدلال که آن ها مجبور به تبعیت از تیمشان بوده‌اند، خواستار چشم‌پوشی از خطای آنها شدند. درهمین حال منتقدان این دو را به پا گذاشتن روی ارزش‌ها متهم کرده‌اند. کره‌ای‌ها هم از غیبت احتمالی این دو در بازی ایران و کره ابراز خوشحالی کردند.

  • تلاش اروپا برای حفظ برجام

    با وجود همه مشکلاتی که آمریکا در راه برجام ایجاد کرده است اما ظاهرا اتحادیه اروپا بنا دارد در کنار ایران بماند. این پیامی بود که فدریکا موگرینی با حضور در مراسم تحلیف و تاکید بر دفاع قاطعانه از برجام به گوش اهالی کاخ سفید رساند. چندی پیش دونالد ترامپ در حالی تعلیق تحریم‌های جدید علیه ایران را امضا کرد که در کنار آن تیمی از اعضای کاخ سفید را مسوول دستیابی به مستندات ادعایی عدم پایبندی ایران به برجام کرده است. موضوع برجام حالا به اختلافات در کاخ سفید دامن زده تا جایی که رکس تیلرسون وزیرخارجه آمریکا صریحا اعلام کرده که با رئیس‌جمهوری کشورش درباره برجام اختلاف‌نظر دارد.

  • رشد ۲۴ درصدی نقدینگی

    آنگونه که آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهند حجم نقدینگی در پایان اردیبهشت امسال با رشد ۱/ ۲۴ درصدی در مقایسه با ماه مشابه سال قبل به بیش از ۱۲۸۹ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. در همین حال رقم نقدینگی در اردیبهشت‌ماه با رشد ۸/ ۲ درصدی نسبت به اسفند سال گذشته مواجه بوده است. این در حالی است که بررسی آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد که با تغییر منشأ انبساط نقدینگی در سال ۱۳۹۵ از دارایی خارجی به بدهی بانک‌ها، همبستگی تورم و نقدینگی و تاثیرافزایش پایه پولی بر سطح تورم افزایش یافته است.

    .
  • غیبت مولوی

    در شرایطی که مراسم تحلیف رئیس‌جمهوری با حضور پرشمار مهمانان داخلی و خارجی برگزار شد، اما غیبت مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در این مراسم با اما و اگرهایی مواجه شد. مولوی عبدالحمید دلیل عدم حضورش را دعوت نشدن از سوی مجلس به‌رغم تمایل دولت اعلام کرد. نماینده سراوان هم این حرکت را بی‌حرمتی به اهل سنت دانست و گفت مولوی عبدالحمید فراتر از یک امام جمعه و فردی تاثیرگذار در جامعه اهل سنت است. روابط عمومی مجلس گفته به علت کمبود جا امکان دعوت از برخی محترمان فراهم نشد.

    .
  • شکایت پلیس از نماینده ضارب

    ماجرای برخورد فیزیکی نماینده بیجار با مامور راهور ناجا در فرودگاه مهرآباد تهران با شکایت پلیس از این نماینده وارد فاز تازه‌ای شد. درحالی‌که نماینده ضارب گفته بود که در دفاع از حرمت ناموس خود با مامور راهور درگیر شده است، سخنگوی ناجا اعلام کرد پلیس به‌دلیل رفتار تند و نامعقول آن نماینده، شکایت کرده و رجاء واثق دارد که قوه قضائیه برای تاثیر پرشمول آن واکنش سخیف بر افکار عمومی، دراسرع وقت به این مهم رسیدگی کند. پیش از این نماینده بیجار خواستار عذرخواهی نیروی انتظامی به‌دلیل این حادثه شده بود.

  • اجرای الگوی جهانی رنو در ایران

    مرجان شهریاری
    دبیر گروه خودرو

    ایده تشکیل قطب سوم خودروسازی برای اولین بار از سوی وزیر وقت دولت دهم مطرح شد این در شرایطی است که از سال ۸۹ تاکنون این ایده نه چندان نتیجه‌بخش، به روش‌های مختلف از سوی مسوولان دولتی پیگیری شده است. به‌طوری‌که گاهی تاکید می‌شد قطب سوم قرار است در تبریز یا اصفهان بنیان گذاشته شود و گاهی چابهار را به عنوان مقر تشکیل قطب سوم اعلام می‌کردند از سوی دیگر قطعه‌سازان و بخش خصوصی خودروسازی نیز در مقاطعی ادعای ایجاد قطب سوم خودروسازی کشور را داشتند.

  • راه‌حل قرارنگرفتن مقابل تیمهای رژیم صهیونیستی

    رضا خدادادی
    دبیر گروه ورزش

    قانونی وجود ندارد اما این یک عرف است که تمام ورزشکاران به آن پایبند بوده‌اند. عدم رویارویی با نمایندگان رژیم صهیونیستی بعد از انقلاب دست مردان سرشناسی را از مدالهایی مسلم حتی در تورنمنتی به اهمیت المپیک کوتاه کرده است اما ایران که این رژیم را به رسمیت نمی‌شناسد حاضر به پرداخت بهای این تصمیم هم بوده است و ورزشکارانش هم این عرف را پذیرفته‌اند. اما حضور مسعود شجاعی و احسان حاج‌صفی دو ستاره تیم ملی فوتبال در قالب یک تیم باشگاهی یونان مقابل مکابی اسرائیل بار دیگر این سوال را مطرح کرد که ورزشکارانی که تحت قراردادی حرفه‌ای با باشگاه‌های خارجی هستند در مواقع این‌چنینی چه باید کنند.

  • سربازان و فقدان حمایت‌های اجتماعی

    شهاب‌الدین رحیمی
    عضو باشگاه اقتصاددانان

    اخبار خودکشی سربازان طی هفته‌های گذشته افزایش قابل‌توجهی داشت. در مجموع چهار حادثه گزارش شد که طی آن بیش از ۲۰ نفر کشته و زخمی شدند. آغاز دوران سربازی همواره تغییرات عمده‌ای در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی سربازان ایجاد می‌کند و دوران بسیار حساسی به‌شمار می‌رود. این دوره برای بسیاری افراد با فشار و نگرانی همراه بوده و می‌تواند سلامت روانی افراد را تحت‌تاثیر قرار دهد. اکثر سربازانی که گرایش به خودکشی دارند، در واقع خواهان مرگ خود نیستند و صرفا می‌خواهند به درد و رنج‌شان پایان دهند و به‌عبارتی، نیازمند کمک هستند.

  • کابینه دوازدهم در انتظار رای مجلس

    نیلوفر منصوریان
    عضو گروه خبر

    با برگزاری مراسم تنفیذ و پس از آن تحلیف دوازدهمین دوره ریاست‌جمهوری، دولت دوازدهم فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. هر چند هنوز کابینه جدید حسن روحانی شروع به کار نکرده است، اما ترکیب آن روز سه‌شنبه با معرفی وزرا به مجلس مشخص شد و به زودی با پایان بررسی برنامه‌های وزرا در مجلس و پس از آن برگزاری جلسه رای اعتماد ترکیب کابینه دوازدهم نهایی خواهد شد. براساس گزارش‌ها سن کابینه معرفی شده به مجلس ازسوی رئیس‌جمهور، ۳ سال جوان‌تر از دولت یازدهم است.

  • طفلی به نام شادی...

    «طفلی به نام شادی، دیری است گم شده است. . . » شاید این جمله را بارها در کانال‌های تلگرامی، شبکه‌های اجتماعی و. . . دیده و باخواندنش دچار نوعی حس افسوس و حسرت شده باشیم. این جمله سطر آغازین شعری از استاد محمدرضا شفیعی‌کدکنی است، شعری که یک مساله مهم و بنیادین جامعه شناختی را در جامعه ایرانی بازنمایی می‌کند؛ «فقدان شادی!».

    وقتی در مقیاس کلان از شادی حرف می‌زنیم منظورمان نشاط عمومی و شادی‌های خیابانی است. اینکه جوامع چگونه نیاز خود را به شادی در فضای عمومی با یکدیگر قسمت می‌کنند.

  • الگوهای شادی در ایران

    «ایران‌ غمگین‌ترین کشور دنیاست»؛ این جمله‌ای است که هر از چندگاهی با انتشار نتایج تحقیقات بین‌المللی در رابطه با سطح شادی کشورها، به گوش می‌رسد. اما آیا ما ایرانی‌ها باید قبول کنیم که نمی‌توانیم شاد باشیم و اصولا به‌دنبال غم هستیم؟ این سوال در شرایطی وجود دارد که اخیرا با وقوع اتفاقات دلخراش برای «آتنا» و «بنیتا»، دو دختر خردسالی که حالا داستان آنها برای بسیاری از ایرانیان آشنا است، شاهد موجی از غم در جامعه و به‌خصوص در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی هستیم. در پی این واکنش‌ها این سوال مطرح می‌شود که آیا اتفاقات غمگین برای مردم بیشتر قابل توجه هستند؟ شروین وکیلی، جامعه‌شناس در رابطه با «غمگین» بودن ایرانی‌ها عقیده دارد پیشینه تاریخی مقوله «شادی» در سرزمین ایران، چنین واقعیتی را نشان نمی‌دهد و اتفاقا ایرانی‌ها در متون مختلف به شادی شهره هستند.

  • چیدمان زیست شبانه در تهران

    مهدی جلیلی
    دانشجوی دکترای ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی

    «تهران تشنه گفت‌وگوست». این خلاصه تمام یافته‌های من از همکاری در یک پژوهش دو‌ساله با عنوان اتنوگرافی زیست شبانه در تهران است. اواسط تابستان ۹۴ از سوی دکتر شالچی و دکتر ذکایی اساتید جامعه‌شناسی دانشگاه علامه برای همکاری در پروژه‌ای پژوهشی دعوت شدم که قصد داشت زندگی شبانه در تهران را از نگاه مردمی که ساعت ۱۱ شب تا سه و چهار صبح در بطن شهر به دنبال زندگی هستند بررسی کند. در این دو سال بارها در ساعات آخر شب به پارک‌ها، میدان‌ها، ترمینال‌ها و خیابان‌های شهر رفتم تا ببینم مردمی که در این ساعت از شبانه روز در شهر هستند چه‌ می‌کنند.

  • شادی آموختنی است

    دکتر مهرداد ناظری
    نویسنده، پژوهشگر، استاد دانشگاه

    در تاریخ ایران روزهای فراموش نشدنی زیادی وجود دارد. یکی از این روزها بازی فوتبال به یاد ماندنی ایران در برابر استرالیا برای رفتن به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه بود. آن روز ایران درمرحله پلی‌آف و یک بازی سخت توانست با تساوی ۲-۲ در برابر استرالیا به جام جهانی صعود کند. صعود کردن تیم ملی همان و شادی میلیون‌ها ایرانی در کوچه و خیابان همانا. . .

    حضور میلیونی مردم در آن شب به‌یاد ماندنی بیشتر به یک انفجار شبیه بود تا شادی و سروری معمولی و مرسوم.

  • جشن‌های همگانی

    نیما صبوری

    فستیوا‌ل‌ها نوعی جشن همگانی‌اند که در آن گروهی از افراد به منظور ثبت لحظاتی به‌یاد ماندنی دور هم جمع ‌می‌شوند. در واقع فستیوال‌ها و رویدادهای فرهنگی یکی از مهم‌ترین راهکارها برای ایجاد شور و نشاط در جامعه‌اند. سالانه میلیون‌ها نفر در نقاط مختلف دنیا در فستیوال‌های مختلف گرد هم می‌‌آیند تا این رویدادها را جشن بگیرند. فستیوال‌ها خاستگاه‌های متفاوتی دارند، از فستیوال‌های مذهبی گرفته تا سنتی و کشاورزی و. . . . به‌علاوه موضوع برگزاری این فستیوال‌ها بسیار متنوع است، موضوعاتی همچون فیلم و موزیک، غذا و خوردنی، کتاب، فرهنگ و سرگرمی‌های گوناگون.

  • فرهنگ زندگی شاد در ادبیات

    محمد بقایی(ماکان)
    نویسنده، پژوهشگر و مترجم حوزه ادبیات

    شادی مفهومی است که از دیرباز در فرهنگ ایران جایگاه ویژه‌ای داشته و به آن بسیار اهمیت داده می‌شده است. در سنگ‌نوشته‌های باقی مانده از دوران باستان، مانند سنگ‌نوشته داریوش و خشایار شاه در گنج‌نامه همدان، آمده است؛ «بزرگ است اهورامزدا که این زمین را آفرید و آن آسمان را آفرید و شادی را آفرید. » از اینجا می‌توان دریافت که مقوله‌ای به نام شادی تا چه میزان در فرهنگ کهن ایران اهمیت داشته؛ تا آنجا که یکی از ارزش‌ها یا صفات پروردگار «آفریدن شادی»ها بوده است و اهمیت آن را به میزان آفرینش آسمان و زمین می‌دانسته‌اند.

  • حرکـت روی لبه تیغ

    یاسین نمکچیان-شایان ربیعی

    دوستداران هنر موسیقی، گروه رستاک را با موسیقی‌ نواحی ایران می‎شناسند و بسیاری از مردم، موسیقی نواحی ایران را با گروه رستاک. این گروه در سال ۱۳۸۶ اولین آلبوم خود را منتشر کرد که «رنگواره‌های کهن» نام داشت و اما سه سال بعد در سیزدهمین سال تولد گروه، آلبوم دوم به نام «همه اقوام من» مثل بمبی در بازار موسیقی صدا کرد. آن شد که گروه رستاک با معرفی سبک جدید و نوآوری‌های خاص خود و شادی و شوری که در اجرای قطعات داشتند، ورد زبان مردم شدند. در کوچه‌ها، تاکسی‌ها، کافی‌شاپ‌ها، قهوه‌خانه‌ها و.

  • روی دیگر رستـاک

    منوچهر سپهری
    پدر معنوی گروه رستاک

    وجوه موسیقایی که معمولا مورد توجه اصحاب هنر و رسانه‌های مرتبط با آن است تاکنون و در فاصله ۲۰ سال از شکل‌گیری رستاک، به مراتب از سوی دست‌اندرکاران در معرض دید و نقد و بررسی قرار گرفته، اما وجوه دیگر که ساختاری، سازمانی و در حقیقت روی دیگر سکه رستاک است کمتر مورد توجه قرار گرفته است. شاید به دلیل اینکه کم‌انعطاف به نظر می‌رسند یا جاذبه‌ رسانه‌ای لازم را ندارند. با این همه باید اذعان کرد که دوام و قوام یک نهاد بستگی به هر دو روی سکه دارد.

  • سه اپیزود از موسسات مالی غیرمجاز

    بذر نهادهای مالی که این روزها با نام «موسسات مالی غیرمجاز» شناخته می‌شوند از حدود نیم قرن پیش کاشته شده است. شاید در آن زمان که اولین صندوق یا تعاونی اعتبار شکل می‌گرفت کمتر کسی تصور می‌کرد این نهادها تبدیل به بحرانی در آینده اقتصاد ایران شوند. اگر قرار باشد به‌دنبال مقصر در این ماجرا باشیم، نگاه تاریخی دو عامل را نشانه می‌رود. هم در مورد صندوق‌های قرض‌الحسنه و هم در مورد تعاونی‌های اعتباری این فرضیه صدق می‌کند که نطفه آنها از ضعف و خلا قانونی شکل گرفته است. پس مقصر اول را باید در مصوبات و لوایح دولتمردان و حاکمان جست‌وجو کرد.

  • لزوم شفافیت قانون در اعطای مجوز

    امیرحسین امین آزاد با تشریح اثرگذاری نامطلوب فعالیت‌های موسسات غیرمجاز در بازار پول، بر لزوم شفافیت و همگرایی در قانون برای جلوگیری از به وجود آمدن موسسات اعتباری تاکید کرد. به گفته او، در حال حاضر برخی نهادها می‌توانند بدون نیاز به مجوز بانک مرکزی، برای فعالیت موسسه‌های پولی اجازه فعالیت صادر کنند، این در حالی است که هنگامی وضعیت این موسسات رو به وخامت می‌رود، مسوولیت بر عهده بانک مرکزی قرار می‌گیرد. این کارشناس اقتصادی تاکید می‌کند که برای جلوگیری از این اشتباه، در مرحله اول باید قانون کامل و جامع تنظیم شود و بعد در مرحله دوم از مسوولان و متولیان در همه بخش‌ها، نیروی انتظامی، قوه قضائیه و بانک مرکزی بخواهیم که به اجرای قانون اهتمام ورزند.

  • آسیب‌شناسی نظارت بر صندوق‌های قرض‌الحسنه

    ساماندهی موسسات مالی و اعتباری، یکی از جدی‌ترین دغدغه‌های سال‌های اخیر بانک مرکزی ایران بوده است. موسساتی که بعضا از برخی بانک‌های تجاری شعب بیشتری داشته‌اند. این موسسات در ابتدای فعالیت خود صندوق‌های قرض‌الحسنه‌ای بودند که رفته‌رفته تغییر کارکرد دادند و نهایتا تبدیل به موسسه‌های بزرگ مالی و اعتباری شده‌اند. مجید حاجی‌نوروز، رئیس پیشین اداره نظارت بر بانک‌های بانک مرکزی، در گفت‌وگویی با فصلنامه «تازه‌های اقتصاد»، نگاهی تاریخی به نحوه پیدایش این موسسه‌ها داشته است. او در این گفت‌وگو ضعف‌های نظارتی را که موجب فعالیت بی‌حد و حصر صندوق‌ها شده بود ریشه‌یابی کرد.

  • لذت مصرف

    «مصرف انرژی ایرانی‌ها ۷ تا ۸ برابر متوسط جهانی است»، «ایرانی‌ها زیاد بنزین مصرف می‌کنند»، «مصرف سیگار در بین ایرانی‌ها در حال گسترش است. » جمله‌هایی که خواندید یا مشابه آنها احتمالا دست‌کم یک بار به گوشتان خورده و به‌عنوان یک «ایرانی» شما را با این سوال مواجه کرده است که چرا میانگین مصرف ایرانیان از آب گرفته تا بنزین از استانداردهای معمول دنیا بیشتر است؟ جمله‌هایی که خواندید شاید تکراری به‌نظر برسند اما به‌نظر می‌رسد با هر بار تکرار آنها نه تنها از اهمیتشان کاسته نمی‌شود بلکه چاره‌جویی برای یافتن ریشه‌ها و راهکارهایی برای قطع آنها، چه از سوی دولت و چه از سوی گروه‌های مردمی ضروری‌تر به نظر می‌رسد.

  • روال خلاف بنزینی ایران

    «ایرانیان یکی از ارزان‌ترین بنزین‌های جهان را در موتور خودروهای خود می‌سوزانند. » این جمله بارها و بارها تکرار شده، اما تا کنون حاصلی جز این نداشته که ایران همچنان در رتبه هفتم مصرف‌کننده ارزانترین بنزین جهان قرار گیرد. در واقع در شرایطی ایران برای سالیان زیادی است که به مصرف‌کنندگان بنزین یارانه می‌پردازد که در اکثر کشورهای جهان از مصرف‌کنندگان بنزین به‌دلیل آلودگی‌ هوا و آسیب‌هایی که به جامعه وارد می‌کنند مالیات‌های سنگینی می‌گیرند.

    یارانه بنزین

    از آنجا که یارانه بنزین نقدی پرداخت نمی‌شود و در قیمت آن نهفته است، کمتر مورد توجه عموم قرار می‌گیرد.

  • درس‌های مه‌دود لندن برای تهران

    سال‌ها پیش، ۵ دسامبر سال ۱۹۵۲ دود غلیظی که با هوای مه‌آلود لندن ترکیب شده بود، تمام سطح شهر را فرا گرفت که تا ۹ دسامبر همان سال یعنی به مدت ۴ روز ادامه یافت و در نهایت مرگ حدود ۱۲ هزار نفر و بیماری بیش از صد هزار تن از اهالی لندن را در پی داشت. ماجرا از آنجا شروع شد که به‌دنبال اختلافات دولت بریتانیا با ایران بر سر «ملی شدن صنعت نفت» این کشور خرید نفت از ایران را تحریم کرد و جهت تامین انرژی مورد نیاز خود در زمستان ۱۹۵۲ به سوزاندن زغال‌سنگ که به مراتب از نفت آلوده‌تر است، روی آورد. آلودگی دود ناشی از سوختن زغال‌سنگ در کنار رطوبت و سرمای هوا موجب ایجاد «مه‌دودی» شد که فاجعه انسانی را در لندن رقم زد.

  • جای خالی مالیات برای برقراری‌ تعادل در مصرف

    وحید شقاقی شهری
    اقتصاددان

    قیمت حامل‌های انرژی در ایران واقعی نیست. قیمت برخی کالاهای مضر که به شکل مستقیم و غیرمستقیم به بدن انسان آسیب وارد می‌کنند، در ایران ارزان است. برای مثال سیگار کالایی است که آثار مستقیم مخرب بر بدن انسان دارد و بنزین نیز دیگر کالای مضری است که هم اتلاف انرژی و هم هزینه‌های سنگین اقتصادی برای کشور به همراه دارد، ضمن آنکه با آلوده کردن هوا جان بسیاری از افراد جامعه را نیز به اشکال مختلف تهدید می‌کند.

    در رابطه با سیگار مشکل اصلی پایین بودن تعرفه واردات است؛ ضمن اینکه مالیاتی که برای این کالا دریافت می‌شود نیز در مقایسه با دیگر کشورها پایین است.

  • رنجی که از لابی‌های سیگار می‌کشیم

    «در ایران مالیات بر کالاهای مضر و آسیب‌رسان مانند چیپس، پفک، روغن نباتی یا هر محصول دیگری که به سلامت افراد ضربه وارد کند حدود ۳۰ درصد است که سهم سازمان‌های بهداشتی از این میزان پرداخت می‌شود اما داستان مالیات سیگار در ایران از دیگر اقلام مضر پیچیده‌تر است. » اینها را محمدحسین قربانی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان به «دنیای اقتصاد» گفته است. بر اساس قانونی که در سال ۸۷ تصویب شد قرار بر این بوده که مالیات سیگار تولید داخل ۱۰ درصد، سیگار تولید مشترک ۲۰ درصد و سیگارهای وارداتی ۳۰ درصد باشد.

  • ویژگی‌های شخصیت وابسته چیست؟

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    info@MitraFathi. com

    وابستگی هم مانند همه مسائل دیگر در جهان هستی بخش مثبت و منفی دارد و درصدی از آن در همه انسان‌ها وجود دارد، اما زمانی که از شخصیت وابسته سخن به میان می‌آید، در واقع، با یک اختلال روبه‌رو هستیم. در شخصیت وابسته نوعی چسبندگی عاطفی، ذهنی و رفتاری نسبت به افراد یا مسائل اطراف خود وجود دارد. وابستگی اختلالی است که از شخصیت آسیب خورده یا اختلالات شخصیتی نشات می‌گیرد. شروع وابستگی از ذهن بوده و با تغییر الگو‌های ذهنی و باوری بهبود می‌یابد.

  • زنان سالم چه کسانی هستند؟

    شاید فکر کنید که زن سالمی هستید. شاید مانند خیلی‌ها فکر کنید که رفتارهایتان در زندگی کاملا درست است. شاید مانند خیلی‌ها فکر کنید که زن همینی است که شما هستید. شاید مانند خیلی از زن‌ها «زن» را نشناسید. در این مقاله می‌خواهیم برخی از ویژگی‌های زنان سالم را برای شما شرح دهیم:

    ۱. زنان سالم کسانی هستند که کهن‌الگو‌های درونی آنها در تطابق و تعادل با یکدیگر قرار دارند. چنین زنی بخش‌های مختلف وجود خود را زنده نگه داشته و مدیریت می‌کند. این زن تک‌بعدی یا دوبعدی نیست، بلکه تمام ابعاد وجودی او بر حسب موقعیت مناسب فعال هستند.

  • چگونه از مهرطلبی رها شوم؟

    مهرطلبی یکی از تیپ‌های شخصیتی است که طبق آن، افراد وابستگی شدیدی به دیگران و عوامل بیرونی پیدا می‌کنند. آنها هر کاری که انجام می‏دهند در نهایت در جهت کسب تایید، مهر و پذیرش از سوی دیگران است. افراد مهرطلب پر از شرم هستند و این شرم به خاطر ترس آنها از طرد شدن و تایید نشدن است. افراد مهرطلب غالبا پر از حس ترس و نیاز هستند. آنها تلاش زیادی برای جلب رضایت، تایید و تحسین دیگران می‌کنند، تا جایی که از خود می‌گذرند و ممکن است به خود ضرر برسانند. آنها خود را فراموش کرده و از خود مراقبت نمی‌کنند و دائما در حال خدمت‌رسانی‌های ناسالم به دیگران هستند.

  • دکه مطبوعات - ۱۹ مرداد ۹۶

    The Nation

    احتمال ظهور یک چپ قوی

    بریتانیا پس از انتخابات زودهنگام سال ۲۰۱۷ روزگار خوشی را سپری نمی‌کند. حالا این سوال مطرح شده است که آیا یک چپ قوی در هرج و مرج‌های برگزیت و اقتصاد ریاضتی و پس از انتخابات سال ۲۰۱۷، مجال ظهور پیدا خواهد کرد؟ این مجله می‌نویسد: «زندگی در بریتانیا در سال ۲۰۱۷ به‌طرز فزاینده‌ای به آن چیزی که جیان دیدیون در آلبوم سفید خود می‌گوید شبیه زندگی آمریکایی‌ها در دهه ۶۰ و ۷۰ شده است: قرار بود که یک نمایشنامه داشته باشم اما آن را خراب کردم.

  • توریسم چگونه درآمد کشور را افزایش می‌دهد؟

    فرنوش دیندار لو
    پژوهشگر

    به مفهوم ساده توریسم یا معادل فارسی آن گردشگری به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که افراد با هدف تفریح و لذت بردن یا انجام حرفه یا شغل خود برای مدت کمتر از یک ‌سال در مکانی خارج از محیط دائمی زندگی خود انجام می‌دهند. این پدیده چه نقشی در اقتصاد می‌تواند داشته باشد؟ چرا امروزه یکی از سودآورترین و پاک‌ترین سیاست‌های اقتصادی در دنیا صنعت توریسم است؟ پس از تعریف توریسم یا گردشگری باید راه ورود آن به چرخه اقتصاد را پیدا کنیم.

    همان‌طور که می‌دانید هیچ کشوری حتی بزرگترین غول‌های اقتصادی در دنیا نظیر آمریکا و چین، قادر به تولید همه محصولات مورد نیاز خود نیستند.

  • پارادوکس «الماس» و «آب»

    مرتضی زارع
    پژوهشگر اقتصادی

    هر داد و ستد یا خرید و فروشی که شما در سیستم اقتصادی انجام می‌دهید بر اساس قیمت آن است. به‌دیگر بیان ارزش کالاها و خدمات در یک سیستم اقتصادی در قیمت آنها منعکس شده و این شاخص مبنای تصمیم‌سازی شما در مورد خرید، عدم‌خرید و میزان مصرف از کالاها و خدمات قرار می‌گیرد. سازوکار تمامی بازارهای آزاد اقتصادی بر اساس عملکرد قیمت یا همان دستان نامرئی است. وقتی تعداد گلابی‌ها از افراد خواهان آن بیشتر باشد گلابی ارزان شده اما وقتی تعداد گلابی‌ها نصف متقاضیان آن شود قیمت‌ها حداقل دوبرابر می‌شود.

  • خرافات آبی در ایران

    بحران آب دیگر برای همه ما عبارتی آشناست. اما به نظر می‌رسد بحران آب با بی‌دقتی‌ها و بی‌دانشی‌ها در حال بدتر شدن است. بحران آب بیش از آنکه فنی باشد، مدت‌هاست اجتماعی شده است و این موضوع هم گریبانگیر ماست و هم گریبانگیر مسوولان. چندی پیش دکتر کاوه مدنی استاد مدیریت آب و محیط‌زیست امپریال کالج لندن و یکی از چهار دانشمند جوان برجسته علوم زمین، در سال ۲۰۱۵ در دانشگاه شریف پیرامون موضوعی به نام «خرافات آبی در ایران» سخنرانی کرد. او در این سخنرانی به چالش‌ها و مسائل گفته شده پیرامون بحران آب در ایران پرداخته است.

  • گشتی در «الیمستان»

    نیوشا امینیان
    راهنمای تور

    «قدم زدن در جنگل رویایی است که خیلی‌ها آن‌را برای سفرهایشان در ذهن دارند. جنگل‌ها پر از زیبایی و رمز و رازند و هر کدامشان زیبایی خود را دارند اما بعضی‌ها خاص‌تر و دوست‎داشتنی‌ترند. جنگل الیمستان یکی از همان‌هاست؛ محدوده‌ زیبایی که به خاطر رویشی گیاهی به ‌نام «الیمه»، با این عنوان شناخته می‎شود و در فصل‌های مختلف زیبایی‎های خاص خود را دارد. درخت‌های «والک» تا اوایل پاییز میوه می‌دهد و گله‌های اسب گاهی در دشت‌ها دیده می‌شوند. اگر هوا خوب باشد در افق می‌توانید کوه دماوند را هم ببینید و از تصویر زیبایی که می‎سازد لذت ببرید»؛ این صحبت‎های من برای کسانی بود که از حدود پنج صبح با هم همسفر شده بودیم.

  • خلبان‌ها در طول پرواز چه می‌کنند؟

    مترجم: امیررضا فخاریان

    اکثر مردم پرواز‌های طولانی را با ماسک‌های خواب، فیلم‌ها و بطری‌های کوچک نوشیدنی تحمل می‌کنند. در همین حین که افراد تلاش می‌کنند آرامش داشته باشند و ذهنشان را آزاد کنند، خلبان‌ها دقیقا خلاف این کار را انجام می‌دهند. آنها حتی بعد از بلند شدن هواپیما، بازهم کارهای زیادی برای انجام دادن دارند. اما دقیقا چه کاری؟ در حقیقت آنها کارهای زیادی انجام می‌دهند.

    هواشناسی و برقرارکردن ارتباط

    نیک اندرسون، یک خلبان لندنی که در خط هواپیمایی بین‌المللی کار می‌کند، می‌گوید: «زمانی که به سرعت بالای زمین پرواز می‌کنیم، سرعت پروازمان چیزی بیشتر از ۵۰۰ مایل بر ساعت است و در محیط فوق‌العاده خشنی هستیم.

  • ۱۰ مقصد برتر برای سفرهای انفرادی در جهان

    همه می‌دانیم که برخی مقاصد برای سفرهای انفرادی مناسب‌تر از دیگر انواع سفر هستند؛ این در حالی است که برخی مکان‌ها در دنیا وجود دارد که سفرهای تفریحی به آنها در قالب گروهی بهتر است. با استفاده از اطلاعات Airbnb، اقامت برای تعطیلات انفرادی و مسافرت‌های تک نفره در شهرهای مختلف جهان در طول کل سال ۲۰۱۶ به دست آمده که در ادامه به ۱۰ شهر برتر این فهرست اشاره خواهیم کرد.

    ۱۰- بوسان، کره‌جنوبی: این شهر با بیش از ۵/ ۳ میلیون نفر سکنه، یکی از پرجمعیت‌ترین شهرهای کره جنوبی محسوب می‌شود.

  • ۶ توصیه‌ای که باید نادیده بگیرید

    الیرابت بری/ کارشناس مالی

    وقتی صحبت مسائل مالی می‌شود، همه نظر می‌دهند. آیا تمام توصیه‌ها ارزشمند هستند، اگر نه، کدام توصیه‌ها واقعا بی‌ارزش هستند؟ من اینجا ۶ توصیه را که تجربه‌ام می‌گوید، بی‌ارزش هستند، فهرست کرده‌ام.

    کمتر از پولی که درآمد دارید، خرج کنید

    این یک توصیه بی‌ارزش است. اگر با بودجه خود مشکل دارید و بیشتر از درآمد خود خرج می‌کنید، اولین چیزی که یک نفر به شما خواهد گفت همین است که کمتر از درآمدت خرج کن. اما این یک استراتژی درازمدت بی‌فایده است.

  • نشانه‌های نداشتن مهارت مدیریت پول

    انسان‌ها اغلب با گذشت زمان، در زمینه‌های مختلف مهارت بیشتری کسب می‌کنند. مثلا ما در مقایسه با ۵۰ سال گذشته، کشاورزان بهتر، دوندگان سریع‌تر، خلبانان مطمئن‌تر و آب‌وهواشناسان دقیق‌تری شده‌ایم اما هنوز ازنظر مدیریت‌مالی ضعیف هستیم. نشانه‌هایی وجود دارد که به ما یادآوری می‌کند هیچ سررشته‌ای در مدیریت مالی خانواده و پول‌ خود نداریم. اگر به درصد ورشکستگی‌های شخصی، بحران‌های مالی، وام‌های دانشجویی، بدهی‌های پرداخت‌نشده و نرخ پس‌اندازها نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که مردم از نظر دانش مالی، از گذشته تاکنون تغییر چندانی نداشته‌اند و به این نتیجه می‌رسیم که مدیریت مالی خانواده یکی از بخش‌های زندگی ما است که مهارت لازم را در آن نداریم.

  • از اخراج از مدرسه تا تبدیل شدن به یک کارآفرین میلیاردر

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    جو ۱۵ سال داشت که معلمی به او گفت که او در زندگی‌اش به هیچ جا نخواهد رسید (جو مشکل خوانش‌پریشی یا dyslexia داشت؛ این معلولیت موجب اختلال در روان‌خوانی یا درک مطلب می‌شود. ) او از مدرسه اخراج شد، اما تصمیم گرفت تا ثابت کند حرف معلم اشتباه بوده است. امروز جو مالون (Jo Malone) نامی پشت یک امپراتوری عطر است. این عطرفروش و کارآفرین بریتانیایی کارش را از میز آشپزخانه‌اش شروع کرد و آن را به قیمت میلیون‌ها دلار به Estee Lauder فروخت. اخیرا با جو مالون در یک فستیوال کتاب در دبی ملاقات داشتم؛ هر دوی ما برای سخنرانی به آنجا دعوت شده بودیم.

  • چگونه مثل استیو جابز به توهین‌ها واکنش نشان دهیم

    مترجم: مریم رضایی

    ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که توهین کردن بسیار عادی شده است. اوباش اینترنتی خیلی راحت در شبکه‌های مجازی این کار را می‌کنند و ما را عصبی و ناراحت می‌کنند. رقبا از این روش استفاده می‌کنند تا ما را از میدان به در کنند. گاهی اوقات، حتی افرادی که برای آنها اهمیت قائل هستیم، وقتی احساس می‌کنند کوچک شده‌اند یا مورد تهدید قرار گرفته‌اند، از این روش استفاده می‌کنند. مطمئنا نباید همه بازخوردهای انتقادی را نفی کنیم. اما توهین‌‌ برای آسیب رساندن طراحی شده، نه کمک کردن.

  • چرا کارمندان خوب بعد از مدتی کارشان را ترک می‌کنند؟

    نویسنده: Diane Koopman
    مترجم: الهام شیخان

    دلایل متعددی وجود دارد که باعث می‌شود کارمندان خوبی که حتی کارشان را هم دوست دارند، به فکر ترک کار بیفتند. انگار ماندن در یک شغل این روزها غیرعادی شده است. در زندگی هر کدام از ما فرصت‌های شغلی متنوع و زیادی وجود دارد. با این حال، خصوصیاتی که افراد برای یک شغل در نظر می‌گیرند فراتر از پول است و نبود آنها باعث می‌شود شغل خود را ترک کنند. در اینجا چند خصوصیت را که کارمندان به آن توجه دارند، ذکر می‌کنم.

    ۱) احترام و ارزشمندی: هنگامی که کارمندتان را به عنوان یک چرخ‌دنده کوچک در چرخ این شرکت بزرگ می‌بینید یا اعتبار او در حد شماره پرسنلی است، احساس پوچی و بی‌ارزشی به سراغش می‌آید.

  • راه و بیراه واردات خودرو به کشور

    از ابتدای سال‌جاری تاکنون واردات خودرو با توجه به دستورالعمل سال گذشته وزارت صنعت، معدن و تجارت با سازوکارهای مختلف و مسیرهای متفاوت صورت گرفته است این در شرایطی است که با رویکرد جدید واردات، به‌نظر می‌رسد هیچ یک از خواسته‌ها و برنامه‌های وزارت صنعت مبنی‌بر ساماندهی واردات خودرو به کشور محقق نشده است.

    آنچه در پس دستورالعمل و مقررات تدوین شده توسط مسوولان صنعتی و تجاری کشور بر آن تاکید شده بود، محدودیت در واردات خودرو به‌منظور جلوگیری از خروج ارز از کشور بود. با همین انگیزه همزمان با ابلاغ دستورالعمل ارزی کشور از سوی اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، بلافاصله سایت ثبت‌سفارش خودرو برای وارد‌کنندگان متفرقه و غیررسمی بسته شد و حق ورود خودرو انحصارا به نمایندگی‌های رسمی داده شد اما با حذف وارد‌کنندگان متفرقه و غیررسمی باز هم بازار مملو از خودروهای وارداتی است با این تفاوت که مشتریان باید هزینه بیشتری برای خرید این خودروها بدهند.

  • حضور اولین خودروساز خارجی مستقل در ایران

    دومین قرارداد خودرویی پسابرجام دوشنبه گذشته در حالی میان ایدرو، یک شرکت خصوصی و خودروسازی رنو به امضا رسید که صنعت خودروی کشور تاکنون چنین قراردادی به خود ندیده بود. ۱۲ سال پیش رنو قرارداد جوینت ونچری با دو غول خودروساز کشور و همچنین ایدرو منعقد کرده بود که در این قرارداد خودروسازان کشورمان روی پلتفرم x۹۰ که متعلق به رنو بود، محصولاتی تولید کردند. هر‌چند شرکت فرانسوی مذکور در قرارداد جوینت ونچر چندان به قول و قرارهای خود پایبند نبود اما توانست با تولید محصولاتی همچون تندر ۹۰ و ساندرو بخش مهمی از بازار خودرو کشور را تصاحب کند.

  • تغییر سهم برندهای وارداتی

    براساس آمار گمرک جمهوری‌اسلامی ایران در چهار ماهه نخست سال‌جاری تعداد ۲۶ هزار و ۶۰۸ دستگاه خودروی سواری به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۴۳ درصدی را نشان می‌دهد. براساس این آمار، ارزش دلاری خودروهای واردشده به کشور طی این مدت ۷۵۲ میلیون و ۵۵۲ هزار دلار بوده که در مقایسه با سال مدت مشابه سال گذشته رشد ۵۳ درصدی را نشان می‌دهد.

    واردات چهار ماهه خودرو در حالی روند صعودی داشته که دولت در اوایل دی‌‌ماه سال گذشته واردات خودرو از نمایندگی‌های واسطه‌ای و شرکت‌های متفرقه را ممنوع اعلام کرد.

  • غفلت از تامین پارکینگ در پروژه‌های شهری

    کارشناسان حوزه شهری معتقدند شهر تهران با جمعیتی بیش از ۸ میلیون نفر (بدون احتساب سفرهای دروازه‌ای)، بزرگ‌ترین کلان‌شهر کشور است که با مشکلات جدی و عدیده‌ای در سیستم حمل‌ونقل خود مواجه است. طی ۱۰ سال اخیر با افزایش ضریب مالکیت خودرو، نرخ سفر از ۵/ ۱ سفر سواره به ازای هر نفر، بیشتر شده است، به‌طوری‌که بیش از ۱۵میلیون سفر روزانه در شبکه معابر شهر تهران جریان دارد که در این میان سهم سفر با وسایل نقلیه شخصی، ۴۱ درصد (سال ۱۳۸۹) است. به عبارتی بیش از ۶میلیون سفر توسط وسایل نقلیه شخصی انجام می‌گیرد و از آنجایی که انتهای هر سفر، با هر هدفی که باشد، به توقف ختم می‌شود، باید امکانات لازم برای مدیریت توقف وسایل نقلیه شخصی، اعم از بلند، میان یا کوتاه‌مدت به نحو مطلوب فراهم شود.

  • اما و اگرهای مهار موتورسیکلت‌ها در پایتخت

    مدیریت شهری تهران طرح مهار آثار مخرب موتورسیکلت‌ها برای شهر را در قالب اجرای «طرح ترافیک» ویژه این گروه از وسایل نقلیه موتوری کلید زده است، اما در عین حال اجرای این طرح با سه مانع جدی روبه‌رو است.

    به گزارش «دنیای اقتصاد» این طرح در گام اول تنها بر جمع‌آوری اطلاعات از موتورسیکلت‌ها متمرکز شده و فعلا زمان اجرای کامل آن مشخص نیست. هر چند زمان اعمال مقررات طرح ترافیک برای موتورسیکلت‌ها نیمه دوم امسال اعلام شده است، اما به‌نظر می‌رسد پس از تکمیل فاز جمع‌آوری آنلاین اطلاعات از صاحبان این گروه از وسایل نقلیه موتوری، فاز اجرای طرح به سال آینده موکول شود.

  • ۱۰ اشتباه رایج در معاملات مسکن

    با گرم‌تر شدن دمای بازار معاملات خرید و فروش مسکن، آشنایی با اصول و فنون، اشتباهات، بایدها و نبایدهای معاملات ملکی قبل، حین و بعد از انجام معامله برای طرفین انجام معاملات از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. هر چند فروشندگان مسکن نیز باید در زمان معامله به اصول و فنون و اقدامات درست و اشتباهات رایج در معاملات ملکی آشنایی داشته باشند اما این موضوع برای سمت خریدار از اهمیت بیشتری برخوردار است.

    کارشناسان معاملات مسکن توصیه می‌کنند خریداران قبل از انجام معاملات و در مراحل قبل از انعقاد قرارداد(از همان ابتدای شروع جست‌‌و‌جو برای یافتن ملک موردنظر)، ضمن آشنایی با بایدها و نبایدهای معاملات مسکن در همه مراحل از ابتدا تا انتها، از تکرار اشتباهات رایج در معاملات ملکی خودداری کنند؛ برخی از این اشتباهات اگر چه ممکن است بسیار کوچک به نظر برسند اما می‌تواند پیامدهای منفی قابل‌توجهی برای خریداران داشته باشد.

  • وقت تعمیرات وام خرید مسکن

    متولی بخش مسکن از برنامه‌ریزی و اقدام در سطح دولت و نظام بانکی برای بازتنظیم مسیر پرداخت وام مسکن خبر داد. قرار است با تعمیر و بازسازی فرآیند پرداخت تسهیلات خرید مسکن، دامنه پوشش متقاضیان به لحاظ «وام در استطاعت»، افزایش پیدا کند. وام در استطاعت به آن دسته از تسهیلات خرید مسکن اطلاق می‌شود که مبلغ اقساط ماهانه آن برای وام‌گیرنده، قابل پرداخت است. به بیان دیگر، شرط کلیدی بازار تسهیلات رهنی آن است که متقاضیان خرید مسکن با دریافت تسهیلات بانکی بلندمدت، توان بازپرداخت آن را از طریق قابل پرداخت بودن قسط ماهانه وام، داشته باشند.

  • با گوگل مپس حرفه‌ای کار کنید

    استفاده از نقشه‌ گوگل و بسیاری از امکانات آن بسیار ساده و راحت است. به‌دنبال مکانی هستید و سپس به‌ سمت آن مسیریابی می‌کنید؛ اما امکانات بسیار دیگری در بطن گوگل‌مپس گنجانده شده است که همگی می‌توانند به استفاده مفیدتر شما از نقشه‌ها کمک کنند. با این ترفندها می‌توانید در استفاده از نقشه‌ گوگل حرفه‌ای شوید:

    نقشه‌های آفلاین:

    برخلاف دستگاه‌های جی‌پی‌اس مستقل، گوگل‌مپس تمام داده‌های نقشه‌ها را روی گوشی نگهداری نمی‌کند؛ چراکه حجم بسیار زیادی برای این کار نیاز است.

  • چه کسی حجم مرا خورد؟

    لیدا ایاز

    یکی از دغدغه‌های امروزه کاربران اینترنت مصرف بالا و هزینه‌هایی است که برای خرید حجم‌های اضافی برای اتصال به اینترنت می‌پردازند. برخی مواقع این مصرف‌ها چنان افزایش می‌یابد که کاربران اپراتورها یا شرکت‌های ارائه دهنده خدمات اینترنت را مسوول آن می‌دانند. در ادامه این مطلب می‌توانید با بررسی میزان مصرف که روزانه دارید، نحوه مصرف اینترنت خود را کنترل کرده و از نحوه مصرف حجم‌های خود مطلع شوید. برخی معتقدند شرکت‌های ارائه دهنده اینترنت، ترافیک واقعی کاربران را بیش از آنچه هست نشان می‌دهند و برخی دیگر به ویروسی شدن دستگاه خود مشکوک هستند.

  • میانبرهایی که به کار می‌آیند

    این روزها بسیاری از کاربران قدیمی آیفون با خارج شدن از بازار iOS در صف خرید پرچمداران سامسونگ و استفاده از سیستم عامل اندروید ایستاده‌اند. به همین دلیل با بسیاری از استفاده‌های میانبر از جدیدترین گوشی‌های سامسونگ هنوز نا‌آشنا هستند. در این مطلب شما می‌توانید با برخی از ترفندهای استفاده از دو گوشی گلکسی اس ۸ (Samsung Galaxy S۸) و گلکسی اس ۸ پلاس (Samsung Galaxy S۸ Plus) آشنا شوید.

    ضبط اسکرین‌شات تمام صفحه از صفحات وب

    شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در حین وبگردی تمایل داشته باشید از محتوای یک صفحه وب اسکرین‌شات ضبط کنید.

  • رد پای دو غریبه (بخش چهاردهم )

    ترجمه: محمدحسین باقی

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد.