شماره روزنامه ۶۱۹۳
|

آخر هفته

  • ماشین‌ها و آدم‌ها

  • افراط‌گرایان در کمین آراکان

    پیرمحمد ملازهی
    کارشناس مسائل شبه قاره

    آنگ سان سوچی، مشاور عالی دولت میانمار و از برندگان جایزه صلح نوبل، با گذشت هفته‌ها از شدت گرفتن بحران در میانمار اواسط هفته در اولین اظهار نظر خود در مورد وضعیت مسلمانان روهینگیا، نقض حقوق بشر در میانمار را محکوم کرد. وی در اظهارات خود گفت که نگران مسلمانان روهینگیایی است که از میانمار به بنگلادش فرار می‌کنند.

    واقعیت این است که خانم سوچی تحت فشار افکار عمومی و سازمان‌های بین‌المللی مجبور شد موضعش را تعدیل کند.

  • عکس خبری - ۳۰ شهریور ۹۶

  • تشریح نگاه تهران در نیویورک

    باردیگر مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک و دیدارهای حاشیه‌ای آن فرصتی فراهم کرد تا ایران بتواند سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی را برای همگان بیان کند و به تشریح نوع نگاه تهران به تحولات منطقه و جهان بپردازد. اگرچه پیش از آن تعلیق تحریم‌های هسته‌ای ایران از سوی ترامپ تمدید شد اما کاخ سفید اعلام کرده بود که این به هیچ عنوان به معنی تایید برجام نیست و دولت آمریکا راهبرد خود در قبال توافق هسته‌ای را تا ماه اکتبر اعلام خواهد کرد. با این همه رئیس‌جمهوری ایران فرصت گفت‌وگو و تعامل را در حاشیه سازمان ملل از دست نداد و در دیدار با همتایان خود و برخی مقامات بلندپایه بر حفظ دستاوردهای برجام قاطعانه تاکید کرد.

  • بی‌تفاوتی پیونگ‌یانگ در قبال تحریم‌ها

    موشک‌پرانی‌های کره‌شمالی سرانجام با پافشاری آمریکا بر سر بی‌سابقه‌ترین تحریم‌ها علیه پیونگ‌یانگ، روسیه و چین را هم متقاعد کرد تا با جامعه جهانی همراهی کنند و با رای مثبت به تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل، مخالفت خود را نسبت به تنش‌زایی رهبر جوان کره‌شمالی نشان دهند. بر اساس این تحریم‌ها ۷۵ درصد از واردات گاز و ۵۵ درصد از واردات بنزین به کره شمالی قطع می‌شود و صادرات آن نیز به‌طور کامل ممنوع می‌شود. اما به رغم تحریم‌های جدید، پیونگ‌یانگ با پرتاب دوباره موشک بر فراز ژاپن نشان داد که اهمیتی به تحریم‌های جدید نمی‌دهد و همچنان تنش و تهدید را در رأس برنامه‌های خود قرار داده است.

  • نخستین مدال جهانی والیبال ایران

    از هفته گذشته با پیروزی تیم پرسپولیس در مقابل الاهلی عربستان که صعود به مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان آسیا را قطعی کرد، دور تازه‌ای از موفقیت‌های بین‌المللی در ورزش کشورمان رقم خورد. پس از آن زهرا نعمتی کماندار موفق ایران در رقابت‌های انفرادی مسابقات پارا تیراندازی با کمان قهرمانی جهان توانست مدال طلای این مسابقات را از آن خود کند. در ادامه نوبت به ملی‌پوشان والیبالیست کشورمان رسید تا برای نخستین بار، سکوی یک تورنمنت جهانی را در زیر پای خود قرار دهند. والیبال ایران در پایان جام قهرمانان بزرگ جهان با چهار برد و یک شکست برابر برزیل ۹ امتیازی شد و برای نخستین بار به مدال جهانی برنز دست یافت تا افتخارات این ورزش بعد از قهرمانی در آسیا، حضور در المپیک و تجربه لیگ جهانی با مقام سوم رقابت‌های والیبال جام بزرگ قهرمانان قاره‌ها کامل شود.

  • مهار غول ترافیک مهرماه؟

    در حالی که خانواده‌های محصلین و دانشجویان خود را برای آغاز سال تحصیلی ۹۷-۹۶ آماده می‌کنند مدیران شهری نیز به فکر مهار غول ترافیک در نخستین روزهای مهر ماه هستند. غولی که سال‌هاست راه اغلب خیابان‌های پایتخت را بند آورده و به معضلی اساسی برای کلان شهر تهران تبدیل شده است. در این راستا اولین همکاری دولت دوازدهم با شهرداری تهران در قالب مهار ترافیک هفته‌های اول مهر رقم خورده است. به گونه‌ای که مقرر شده به منظور مدیریت تقاضای سفرهای شهری و کاهش زمان ناشی از ترافیک سنگین در معابر اصلی و شریانی شهر تهران، کلیه دستگاه‌های اجرایی و بانک‌های شهر تا دو هفته اول مهرماه با تاخیر کارمندان خود تا ساعت ۹ کنار آمده و در صورت لزوم آن را به‌عنوان مرخصی ساعتی تلقی کنند.

  • تسهیلات میلیاردی برای اشتغال‌زایی

    وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تعداد بیکاران کشور را سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر اعلام کرده در عین حال دولت با تدوین برنامه‌هایی جدید، نخستین گام‌های اشتغال‌زایی برای تحقق اشتغال میلیونی در دولت دوازدهم را برداشته است. به گفته ربیعی در بهترین حالت ۴۰۰ هزار شغل می‌توان ایجاد کرد که بازهم ۶۰۰ هزار شغل از برنامه عقب‌تر است اما قرار شده با طرح‌های جدید یک میلیون شغل در سال جاری ایجاد شود. به این ترتیب در توافقی که میان سازمان برنامه و بودجه با وزارت کار و بانک مرکزی به دست آمده قرار است در قالب دو طرح اشتغال روستایی و نیز طرح اشتغال فراگیر تسهیلاتی ۳۰ میلیارد تومانی در اختیار اشتغال‌زایی قرار بگیرد.

  • شاخص در ارتفاع ۸۵ هزارواحدی

    هفتمین کانال‌شکنی شاخص بورس اوراق‌بهادار تهران از ابتدای تیرماه، این هفته در حالی رقم خورد که روند صعودی شاخص همچنان ادامه دارد و بازار سهام روی امواج مثبت رو به جلو در حرکت است. بنا بر تحلیل کارشناسان بخشی از این رشد‌ها با برداشته شدن ریسک تسویه اعتباری‌ها و کاهش استرس‌های ناشی از آن و رشد با احتیاط فلزی-معدنی‌ها رقم خورده است. شاخص بورس در روزهای آغازین تیرماه در کانال ۷۸ هزارواحدی در نوسان بود اما با انتشار گزارش‌های مناسب از عملکرد سه‌ماهه شرکت‌ها و نیز اخباری خوب از وضعیت سودآوری شرکت‌ها به خصوص در گروه‌های فلزی، فضای مثبت بر بازار سرمایه غلبه کرد تا برگزاری مجامع مناسب شرکت‌های بورسی هم زمینه‌ساز این رشد در ادامه ماه‌های تابستان باشد.

  • اقلیم کردستان در تله همه‌پرسی؟

    اگرچه موضوع همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق چند ماهی است که مطرح شده اما واکنش‌های موافقان و مخالفان نسبت به آن همچنان ادامه دارد و در حالی که قرار است سوم مهرماه این همه‌پرسی برگزار شود، مخالفان همه‌پرسی در حال استدلال چرایی مخالفت خود هستند و موافقان هم برگزارکنندگان را تشویق به اجرای این رفراندوم می‌کنند. در این میان به غیر از اسرائیل، تمامی بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی مخالفت صریح خود را با این رفراندوم اعلام کرده‌اند و تلاش‌ها برای متقاعد کردن مسعود بارزانی جهت تعویق زمان همه‌پرسی یا لغو آن همچنان ادامه دارد.

  • بازی دوگانه ترامپ با برجام

    اگرچه ترامپ یک بار دیگر مجبور شد تا طرح تعلیق تحریم‌های ایران را امضا کند اما همزمان با این دستور، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده به سنت همیشه بر دامنه تحریم های غیرهسته ای پیشین ایران افزود و ۷ فرد و ۲ شرکت ایرانی و ۲ شرکت اوکراینی را به فهرست تحریم های پیشین اضافه کرد. درهمین حال با وجود تاکید چند باره آژانس انرژی اتمی نسبت به رعایت مفاد توافق هسته‌ای از سوی ایران، ریک پری وزیر انرژی آمریکا در پیامی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که ترامپ می‌گوید واشنگتن توافقنامه‌ای را که اجرای آن به‌طور ضعیفی انجام گیرد یا نظارت بر آن ناکافی باشد، نمی‌پذیرد.

  • راه دشوار همه‌پرسی اقلیم

    کامران کرمی
    عضو گروه دیپلماسی

    با نزدیک شدن به موعد همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان عراق، مخالفت‌ها با این مساله مهم و حساس نیز روز به روز بیشتر می‌شود. مقامات اقلیم به رهبری مسعود بارزانی و حزب پارتی بر انجام این موضوع که نقش مهمی در سرنوشت مردم کرد عراق پس از سال‌ها مبارزه و سرکوب در دوران صدام دارد، اصرار می‌ورزند و مسائل مهمی چون مناطق مورد مناقشه همچون کرکوک را موضوعی با اولویت دوم می‌دانند که بعدها قابل مذاکره است. در مقابل اما دولت مرکزی عراق و همسایگان آن همچون ترکیه و ایران و نیز بسیاری از کشورهای غربی با انجام این همه‌پرسی مخالفند و معتقدند که انجام این موضوع، ضمن اینکه تمامیت ارضی عراق و اولویت‌های مهم این کشور همچون مبارزه موثر با داعش و بازسازی مناطق آسیب‌دیده را با مشکل مواجه می‌سازد، می‌تواند دومینویی از بحران‌های منطقه‌ای را نیز به دنبال داشته باشد.

  • خطر پول هلی‌کوپتری در راه اشتغال

    معین حسین پور
    عضو گروه بانک و بیمه

    دو طرح ملی اشتغال در هفته جاری وارد فاز اجرایی شد. هدف طرح‌های اشتغال فراگیر و اشتغال روستایی، ایجاد شغل برای بیش از یک میلیون نفر است. اما زمان اجرای طرح‌ها کمی سوال‌برانگیز به‌نظر می‌آید چراکه اکنون حدود نیمی از سال گذشته و دستیابی به هدف طرح‌ها در ۶ ماه آینده چالش‌برانگیز است. فارغ از این ابهام، مساله مهم‌تر نحوه تخصیص منابع طرح‌ها است. طبق اعلام رئیس سازمان برنامه و بودجه، ۵/ ۳۱ هزار میلیارد تومان برای این دو طرح منبع مالی موردنیاز است.

  • هفتمین کانال‌شکنی بورس در تابستان

    فاطمه اسماعیلی
    عضو گروه بورس

    نماگر بورس تهران طی معاملات هفته جاری توانست در دو روز متوالی موفق به فتح دو کانال جدید شود. بر این اساس سه‌شنبه هفتمین کانال‌شکنی از ابتدای تیرماه تاکنون در کارنامه این بازار ثبت شد. کاهش فشار فروش به‌دنبال اتمام زمان تسویه اعتبارات کارگزاری‌ها و شروع مثبت بازارهای جهانی از جمله عوامل حمایت‌کننده از کلیت بازار و حرکت یکدست سهام‌ در روز دوشنبه و صعود بورس به کانال ۸۴ هزار واحدی بودند. در روز سه‌شنبه نیز ایفای نقش نمادهای بزرگ‌تر باعث شد تا شاخص سهام وارد کانال ۸۵ هزار واحدی شود.

  • آینده برجام و رایزنی‌های روحانی

    نیلوفر منصوریان
    عضو گروه خبر

    رئیس‌جمهوری روز یکشنبه برای شرکت در هفتادودومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایران را به مقصد نیویورک ترک کرد. این سفر نخستین سفر حسن روحانی به نیویورک پس از انتخاب دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری آمریکا است. او در شرایطی به آمریکا سفر کرده که دولت جدید آمریکا بارها از قرارداد بین‌المللی برجام انتقاد کرده و حتی خواستار نقض آن شده است. از‌این‌رو روحانی در نخستین سخنانش در آمریکا با تاکید بر اینکه ایران هیچ گاه آغازگر نقض توافق برجام نخواهد بود، تاکید کرد که خارج شدن از برجام به معنای زیرپاگذاشتن یک تعهد روشن سیاسی یک دولت است.

  • نسل‌کشی در میانمار - ۳۰ شهریور ۹۶

    روهینگیایی‌ها با یک نسل‌کشی فجیع دست و پنجه نرم می‌کنند. آنها در شرایطی مورد ظلم و تعدی ارتش میانمار قرار گرفته‌اند که برنده صلح نوبل در آن کشور، سکوتی عجیب در قبال تحولات استان راخین درپیش گرفته است. آنگ‌سان سوچی که زمانی خود محکوم به حصر خانگی توسط دولت کودتا در میانمار بود، حالا با پیروزی حزبش در انتخابات خود بخشی از دولت این کشور شده اما هیچ اعتراضی به این کشتار نداشته است. از معدود سخنانی هم که به زبان رانده، این است که آتش اول را شورشی‌های روهینگیایی برپا کرده‌اند. اما اگر از نمایی بالا به روستاهای استان راخین نگاهی انداخته شود، بیشترشان در حال آتش گرفتن هستند.

  • بهشت جهنمی‌ها

    به هر گوشه‌ای از استان راخین بنگرید جایی درحال سوختن است. یک هولوکاست درحال رخ دادن است. ارتش میانمار به هر جایی که حمله می‌کند، آنجا را به آتش می‌کشد. تصاویر آتش‌سوزی‌ها هم به وفور در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود و مصیبت‌هایی که روهینگیایی‌ها با آن دست و پنجه نرم می‌کنند به وضوح به تصویر کشیده می‌شود. این حجم از خشونت باعث شده است تا این نگرانی به‌وجود‌ آید که گروه‌های افراطی از این موقعیت سوءاستفاده کرده و خود را وارد این جنگ کنند.

    برخی کارشناسان بر این باورند با توجه به اینکه داعش درحال از دست دادن اراضی خود در عراق و سوریه است می‌تواند با منتقل کردن بخشی از نیروهای خود به بهانه انتقام از بودایی‌ها، ماجرای استان راخین را بیش از پیش پیچیده‌تر کند.

  • دنیا نظاره‌گر تکرار جنایت‌های نازی

    نویسنده: Habib Siddiqui
    مترجم: مریم رضایی

    این روزها ده‌ها ایمیل از وضعیت اسفناک اقلیت‌های میانمار دریافت می‌کنم. مطالعه داستان‌های‌ نابودی این گروه بسیار ناراحت‌کننده است. چه کسی فکر می‌کرد در کشوری بودایی که توسط آنگ‌سان‌سو‌چی، برنده جایزه صلح نوبل اداره می‌شود، این اقلیت‌های عمدتا مسلمان، صرفا به خاطر دین یا هویت قومی متفاوت‌شان، تا نابودی کامل قربانی شوند؟ بدیهی است که پیام‌های صلح‌آمیز سیذارتا گوتاما بودا در بودایی‌های میانمار اثری نداشته است.

    من می‌دانم که در دوران پس از حادثه ۱۱ سپتامبر، برخی رهبران دنیا جنایات غیرموجه دولت سوچی را برای جلوگیری از قتل عام اقلیت مسلمان در میانمار نادیده می‌گیرند یا آن را توجیه می‌کنند.

  • سکوت شرم‌آور آنگ سان سوچی

    نویسنده: Ishaan Tharoor

    این روزها حدود یک میلیون نفر در حالی در وحشت زندگی می‌کنند که دولت‌شان اهمیتی به وضعیت‌شان نمی‌دهد و ظاهرا ادعای آنها را در مورد کشوری که همواره آن را خانه خود می‌دانسته‌اند، قبول ندارد.

    بحرانی که در مرز برمه-بنگلادش پیش آمده، طی هفته‌های اخیر تشدید شده، به طوری که بیش از ۴۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا به‌دلیل خشونت ارتش برمه در ایالت پرآشوب برمه فرار کرده‌اند. گزارش‌ها حاکی از کشتار گسترده مردم به دست نیروهای امنیتی برمه و نیز شکنجه، تجاوز و تخریب روستاهای روهینگیا است.

  • ردپای آی‌فون۱۰ در بازارهای جهانی

    بزرگ‌ترین رویداد اپل در سال ۲۰۱۷ با رونمایی طیف گسترده‌ای از محصولات این شرکت مطرح حوزه دیجیتال همراه بود. با این حال، مهم‌ترین و جذاب‌ترین محصولی که معرفی شد، آی‌فون x یا همان ای‌فون۱۰ در دهمین سالگرد عرضه آی‌فون بود. اپل در این رویداد طبق برنامه‌ریزی که پیش از این اعلام کرده بود، علاوه بر رونمایی از آی‌فون ۸ و ۸ پلاس، محصول منحصربه‌فرد و متفاوت از آی‌فون‌های قبلی ارائه کرد تا دوباره صنعت گوشی‌های هوشمند را متحول کند. تیم اپل سعی دارد با طراحی و تولید محصولات مختلف در حوزه لپ‌تاپ، تبلت و ساعت هوشمند بتواند حاشیه سود مطمئنی برای خود رقم بزند، اما همچنان بخش قابل‌توجهی از درآمد این شرکت از محل فروش گوشی هوشمند است


    استراتژی‌های فروش اپل درحالی است که سهم آی‌فون در بازار جهانی گوشی‌های هوشمند از رقبای اندرویدی‌اش به‌ویژه سامسونگ کمتر است.

  • گزارش یک جشن

    ندا لهردی

    عشاق اپل در سراسر دنیا هر سال ماه سپتامبر را انتظار می‌کشند تا ارزشمندترین شرکت جهان جدیدترین محصولات خودش را رونمایی کند و موج رقابت جدیدی در بازار محصولات دیجیتال شخصی شکل بگیرد. امسال اما اپل همزمان با جشن ۱۰ سالگی گوشی آی‌فون، مدل‌های جدید آن را رونمایی کرد؛ آن هم در مقر جدید این شرکت یعنی «اپل پارک» و البته سالن آمفی تئاتر استیو جابز فقید. هر چند امسال برخلاف سیاق مورد علاقه جابز برای مخفی نگه داشتن اطلاعات مربوط به محصولات جدید و شگفت‌زده کردن کاربران، تقریبا همه چیز درباره محصولات جدید اپل و مخصوصا آی‌فون‌های تازه از قبل مشخص شده بود، اما بعضی علاقه‌مندان حتی پیش از معرفی این محصولات هم جلوی فروشگاه‌های اپل صف کشیده بودند!

    جشن تولد یونانی برای پرچمدار جدید

    شاید همان زمانی که نام آی‌فون ایکس به‌عنوان پرچمدار جدید اپل در خبرها به‌صورت حدس و گمان منتشر می‌شد، باید حدس می‌زدیم که اپل می‌خواهد جشن تولد ۱۰ سالگی آی‌فون را به شیوه یونانی برگزار کند.

  • چهره‌به‌چهره روبه‌رو

    چهره انسان بسیار قابل توجه و جالب است. تنوع شگفت‌انگیز ویژگی‌های ظاهری به افراد کمک می‌کند یکدیگر را بشناسند و این موضوع برای شکل‌گیری جوامع پیچیده‌تر لازم و حیاتی بوده است؛ بنابراین توانایی چهره در فرستادن علائم احساسی نیز اهمیت دارند. تکنولوژی به سرعت در حال نزدیک شدن و اکتساب توانایی انسان برای خواندن چهره است. در ایالات متحده آمریکا، تشخیص چهره به وسیله کلیساها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا حضور دعاکنندگان رهگیری شود؛ در بریتانیا خرده‌فروشان از تشخیص چهره برای تشخیص سارقان پیشین فروشگاه‌ها استفاده می‌کنند.

  • تبعیض و تکنولوژی

    اشکال کمتر خشونت‌آمیزی از تبعیض می‌تواند وجود داشته باشد. کارفرمایان می‌توانند براساس پیشینه و ذهنیتی که دارند از دادن شغل به یک نفر خودداری کنند. اما تشخیص چهره می‌تواند این تورش را عادی کرده و شرکت‌ها را قادر سازد تا تمام درخواست‌های شغلی را به دلایلی نظیر نژاد، هوش و جنسیت فیلتر کنند. زمین‌های ورزشی نیز در این چارچوب امکان تاثیرپذیری دارند و ممکن است با فشارهایی در مورد حفاظت افراد با استفاده از اسکن کردن چهره‌های افرادی که مظنون به خشونت هستند، روبه‌رو باشند. علاوه‌بر آنچه گفته شد، چنین سیستم‌هایی ممکن است علیه کسانی که برای مثال سفیدپوست نیستند، دارای تورش باشند، زیرا الگوریتم‌های به‌کار گرفته شده روی مجموعه اطلاعات، اغلب صورت‌هایی با رنگ سفید دارند و با تفاوت‌های نژادی خوب کار نمی‌کنند.

  • توهم تکنولوژی هراسی

    پیشرفت‌های بزرگی که در سال‌های اخیر در هوش مصنوعی صورت گرفته است، تنش‌هایی را بین کسب‌وکارها و سیاست‌گذاران مختلف ایجاد کرده است که عمده دلیل آن نیز این بحث بوده که تغییرات سریع فناوری چه تاثیری بر میلیون‌ها شغل موجود در طبقات متوسط درآمدی می‌گذارد. اثرات اقتصادی رشد اتوماسیون و خودکار شدن در مشاغل چند سالی است که به یکی از بحث‌های مهم و داغ اقتصادی تبدیل شده است تا جایی که دامنه مباحث مربوط به آن حتی به سازمان‌های مهم اقتصادی مانند مجمع جهانی اقتصاد نیز رسیده است و مدیرانی از سراسر کشورهای دنیا که در شرکت‌هایی همچون آی‌بی‌ام، مایکروسافت، فیس‌بوک و گوگل از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند، در کنار رهبران سیاسی و اقتصادی جهان گرد هم آمده و به بحث و گفت‌وگو پرداخته‌اند.

  • آینده اقتصادی هوش مصنوعی

    تاکنون از ابعاد مختلفی به بحث هوش مصنوعی پرداخته شده است اما این مقوله کمتر از نظر اثرات آن بر رشد اقتصادی مورد بررسی قرار می‌گیرد. براساس برخی تحقیقات صورت گرفته اقتصاددانان اعتقاد دارند که هوش مصنوعی پتانسیل لازم برای دوبرابر کردن تولید ناخالص داخلی ۱۲ کشور توسعه یافته را تا سال ۲۰۳۵ یعنی کمتر از ۲۰ سال آینده دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد استفاده از هوش مصنوعی قادر است بهره‌وری نیروی کار را در بعضی زمینه‌ها تا ۴۰ درصد افزایش دهد که رقم قابل توجهی است. به همین دلیل است که هوش مصنوعی را عامل اصلی رشد اقتصادی در آینده می‌دانند.

  • شریان‌های اقتصاد آینده در دست هوش مصنوعی

    جان مک‌کارتی در سال ۱۹۵۶ هوش مصنوعی را این‌گونه تعریف کرد «دانش و مهندسی ساخت ماشین‌های هوشمند. » امروزه یافتن یک تعریف دقیق از هوش مصنوعی کار دشواری است و محققان در تبیین این مفهوم دیدگاه‌های متفاوتی دارند. اگر بخواهیم چارچوب کلی برای این شاخه از علم تعیین کنیم، هوش مصنوعی دامنه‌ای وسیع از علوم و تکنولوژی است که ماشین‌ها را قادر می‌سازد در اعمال خود از فاکتورهای انسانی نظیر منطق، استدلال، تحلیل و برنامه‌ریزی بهره گیرند. بشر برای ساخت ماشین‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی باید مجموعه‌ای وسیع از دانش‌های مختلف ریاضیات، فیزیک، مهندسی، منطق و حتی روان‌شناسی را به‌کار گیرد تا بتواند رفتار یک ماشین مصنوعی را به عملکرد هوشمندانه انسان نزدیک کند.

  • آیا پرداخت وام‌های ارزان مسیر درستی در صنعتی شدن کشورهاست؟

    سید محمد مجیدی

    به‌طور کلی براساس نظریه‌های سنتی در اقتصاد هدف از تعیین دستوری نرخ بهره بانکی تحریک رفتار تقاضای مردم و افزایش سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی است. برای مثال در حال حاضر بانک مرکزی تمامی بانک‌ها را ملزم کرده است که نرخ بهره سپرده‌های بانکی را کاهش دهند و هدف خود از این سیاست را خروج منابع مالی از بانک‌ها به سمت فعالیت‌های اقتصادی و افزایش تولید کشور بیان کرده است. وقتی نرخ بهره کاهش می‌یابد انتظار می‌رود مردم برای کسب درآمد از پس‌انداز و اندوخته‌های مالی خود پول‌های خود را وارد حوزه‌های مختلف کسب‌وکار و تولید کنند.

  • تفاوت میان «سوداگری» و «سرمایه‌گذاری»

    در تمامی نظریه‌های رشد اقتصادی یا افزایش سطح تولید، سرمایه‌گذاری یک فاکتور بسیار مهم است. وقتی فردی پول خود را در یک فعالیت تولیدی سرمایه‌گذاری می‌کند در صورت توفیق آن، درآمد فرد و بنگاه تولیدی افزایش می‌یابد. در مرحله بعد درآمدهای حاصل در اقتصاد کشور انباشت شده و ضمن تبدیل شدن به تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری زمینه‌ساز تولیدات جدید شده و توسعه اقتصادی یک کشور را تسهیل می‌کنند. به‌دیگر بیان درآمدهای یک کشور به سرمایه‌های مولد تبدیل شده تا ظرفیت تولید را در کشور بالا ببرد. اما سوداگری مفهومی است که گاه ممکن است به‌ تعبیری نادرست همسان با سرمایه‌گذاری درنظرگرفته شود.

  • چگونه طبیعت بر سلامتی شما اثر می‌گذارد؟

    آیا به تا به حال از خود پرسیده‌اید که طبیعت چگونه می‌تواند سلامتی و زندگی شما را بهبود ببخشد؟ افراد فعال در حوزه خدمات درمانی و سلامت عمومی دریافته‌اند که تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامتی- از جمله جایی که به دنیا آمده‌ایم، زندگی می‌کنیم، کار می‌کنیم، بازی ‌می‌کنیم و سن‌مان- نسبت به سیستم ارسال خدمات درمانی، مجموعا اثر به مراتب بزرگتری بر پیامدهای سلامتی دارد. تخمین زده می‌شود که سرویس‌های خدمات درمانی تنها مسوول ۱۰ درصد طول عمر هستند؛ در حالی که عوامل اجتماعی و محیطی مسوول ۲۰ درصد طول عمر، ۳۰ درصد ژنتیک و ۴۰ درصد رفتارهای فردی هستند.

  • رابطه بازی کودکان و حفظ محیط زیست

    آیا می‌خواهید طبیعت را حفظ، از آلودگی جلوگیری و روند تغییرات اقلیمی را آهسته کنید؟ طبق مطالعه‌ای که از سوی دانشگاه بریتیش کلمبیا انجام شده است، اگر به کودکان خود بگویید که بیرون منزل بازی کنند، کمک بزرگی در راستای این هدف کرده‌اید. این مطالعه که در فوریه ۲۰۱۷ منتشر شده است، نشان می‌دهد کودکانی که بیرون خانه بازی می‌کنند، زمانی که به افرادی بزرگسال تبدیل می‌شوند، احتمال بیشتری دارد که از طبیعت محافظت کنند.

    آن فرانک می‌گوید «بهترین علاج برای کسانی که می‌ترسند، احساس تنهایی یا نارضایتی می‌کنند، بیرون رفتن، است؛ جایی که بتوانند آرام و تنها با آسمان، طبیعت و خدا ارتباط برقرار کنند.

  • قرارسبز در آخرین هفته شهریور ۱۳۹۶ - ۳۰ شهریور ۹۶

    در چند سال گذشته قرارهای سبز گروه‌های مردمی محیط‌زیستی در سراسر ایران بیش از پیش پیگیری می‌شود. از این پس سعی داریم تا هر هفته با انعکاس این فعالیت‌ها گامی در راستای اشاعه فرهنگ احترام به طبیعت برداریم.

    ۱. قرارسبز در شهر گیلان‌غرب استان کرمانشاه

    همایشی تحت عنوان مقابله با آتش‌سوزی و اثرات و عواقب زیست‌محیطی آن در گردنه ملیه‌‌‌نه و دامنه کوه سرکش به مناسبت چهاردهمین سالگرد تاسیس انجمن سبز زاگرس و چهلمین روز آتش‌سوزی بزرگ سرکش، با میزبانی انجمن سبز زاگرس و مشارکت عالی مردم، فعالان زیست‌محیطی، و همچنین شاعران و هنرمندان برگزار شد.

  • برخی از عادت‌های پیر‌کننده پوست

    آیا احساس می‌کنید به سرعت پیر می‌شوید؟ شاید برایتان جالب باشد که بدانید، برخی از کارها و عادت‌های روزانه باعث پیری پوست می‌شود، در اینجا به برخی از این کارها اشاره می‌کنیم:

    نکاتی در مورد فرآیند ضد پیری

    آیا شما هم سریع‌تر از سن خودتان پیر می‌شوید؟ اگر در آینه نگاه می‌کنید و از آنچه در آینه می‌بینید راضی نیستید، ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که برخی از عادت‌های روزانه خود را دوباره ارزیابی کنید. غذایی که می‌خورید و حتی خوابی که دارید می‌تواند چهره شما را پیرتر از حد واقعی نشان دهد و دوره زندگی شما را کوتاه‌تر کند.

  • آمادگی برای سفر کویری

    کم‌کم پاییز از راه می‌رسد و هوای سفر را هم با خودش می‌آورد. هوای خنک، طبیعت رنگارنگ و خلوت شدن نسبی جاده‌ها و جاذبه‌ها باعث می‌شود که بسیاری از افراد پاییز را برای سفر کردن ترجیح بدهند. اوایل مهرماه سال گذشته راهنمای گروهی بودم که کوله‌بارشان را برای دیدن چند جاذبه‌ کویری بسته بودند. قرار بود در دو شب و سه روز از روستاهای «بیاضه»، «مصر» و «گرمه» بازدید کنیم و چند جاذبه دیگر را هم ببینیم.

    چگونه رفتیم؟

    استفاده از ساعات روشنایی برایمان مهم بود؛ برای همین باید شب‌رو به سمت این مقاصد حرکت می‌کردیم.

  • سفر در جشن رنگ‌ها

    پاییز دارد از راه می‌رسد و اگر دلتان می‌خواهد برگ‌های رنگارنگ شگفت‌انگیز را از دست ندهید، باید زودتر از بادهای برگ‌ریز خودتان را به طبیعت برسانید. اوایل مهرماه سال گذشته بود که با جمعی از همسفران عازم جنگلی در استان مازندران شدیم؛ جنگلی که درختان «راش»، عمده‌ پوشش گیاهی آن‌را تشکیل می‌دهند و به همین دلیل به جنگل راش مشهور است.

    از کجا به آنجا رسیدیم؟

    حوالی ساعت پنج صبح بود که همه همسفرانم به محل قرار رسیدند و ماشین به سمت «جاده‌ فیروزکوه» حرکت کرد. مقصد ما شهر «پل سفید» و از آنجا هم روستای «سنگده» بود.

  • ۱۰ کشور امن دنیا

    نویسندگان: ریان کرگز / لیلیت مارکوس
    مترجم: امیررضا فخاریان

    با وجود اینکه جهان در سال ۲۰۱۷ به هم ریخته‌تر شده ولی در حقیقت نسبت به سال گذشته امن‌تر شده است و اگر الگوی این وضعیت را بررسی کنیم، می‌توانیم انتظار داشته باشیم که این «امنیت» سال به سال بیشتر هم بشود. البته این میزان امنیت همچنان نسبت به دهه‌های گذشته پایین است اما همین تغییرات مثبتی هم که در حال وقوع هستند باعث آرامش است. تنها چیزی که در طول دهه‌های گذشته و نوساناتی که به‌وجود آمده، تغییری نکرده این است؛ نام یک کشور همچنان در بالای لیست امن‌ترین کشورها به‌چشم می‌خورد.

  • نقش رفتار بودجه‌ای خانوار در توسعه پایدار

    مدل‌های رشد اقتصادی مطرح شده در دهه‌های اخیر در کنار تجربه عملی کشور‌هایی که نرخ رشد پایدار داشته‌اند، حاکی از آن است که یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر سرعت رشد اقتصادی آنها، افزایش سرمایه‌گذاری به منظور تحریک تولید بوده است. منظور از سرمایه‌گذاری خرید کالاهای سرمایه‌ای به منظور تولید کالاها و خدمات جدید است. از طرف دیگر، عمده مکاتب مطرح اقتصادی رابطه تنگاتنگی بین سرمایه‌گذاری و پس‌انداز مطرح کرده‌اند. ساز و کار این رابطه بدین صورت است که خانوار‌ها درآمد مازاد بر مصرف خود را در موسسات مالی پس‌انداز می‌کنند و همین پس‌انداز منبع تامین مالی سرمایه‌گذارانی است که به منظور توسعه کسب و کار‌های خود به منابع مالی نیاز دارند.

  • عملکرد بودجه‌ای خانوار

    همانند رفتار بودجه‌ای دولت که بر اساس آن مخارج سالانه از دو عامل پیش‌بینی او از درآمد‌ها و استفاده از ابزار‌های مالی به منظور هموار‌سازی بین دوره‌ای نشات می‌گیرد، خانوار نیز با چنین وضعیتی مواجه است. به عبارت دیگر، فرد درآمد دوره فعلی را مشاهده و بسته به شرایط اقتصاد کلان تصمیمات خود درخصوص مصرف این درآمد را اخذ می‌کند. با این حال یک تفاوت اساسی مشهود بین رفتار بودجه‌ای خانوار و دولت، افق زمانی تصمیم بودجه‌ای آنها است. دولت معمولا افق‌های کوتاه مدت یک تا چهار ساله را به منظور رفتار بودجه‌ای خود لحاظ می‌کند در حالی که تصمیم بودجه‌ای خانوار عمدتا از وضعیت بودجه‌ای او در افق‌های بلند‌مدت متاثر می‌شود.

  • تجربه اقتصاد ایران

    در اقتصاد ایران خانوار از منابع مختلف درآمد خود را دریافت، بخشی از آن را مصرف و بخش دیگر را ‌پس‌انداز می‌کند. منابع مختلف دریافتی را می‌توان به چهار دسته حقوق و دستمزد، سود، اجاره و یارانه‌های دریافتی از دولت دسته بندی کرد. بخش عمده‌ای از درآمد دریافت شده را در حوزه کالاها و خدمات به مصرف می‌رساند و بخش دیگر را در زمینه‌های گوناگون از جمله در بانک‌های سپرده پذیر ‌پس‌انداز می‌کند. با این حال نوع نگاه خانوار به بودجه خود، در زمینه انتخاب ترکیبی از مصرف و ‌پس‌انداز همواره تحت تاثیر شرایط اقتصاد کلان کشور قرار گرفته است.

  • ایهام+خلاقیت = نوآوری

    مترجم: مریم رضایی

    این روزها هر کسب‌وکاری به نوآوری نیاز دارد. بسیاری از شرکت‌ها در گذشته تصور می‌کردند می‌توانند کسب‌وکار قدیمی خود را به همان شیوه‌های قدیمی که از گذشته داشتند، اداره کنند. اما واقعیت این است که ۸۷ درصد شرکت‌هایی که در سال ۱۹۵۵ در لیست فورچون ۵۰۰ قرار داشتند، امروز دیگر وجود ندارند.

    واضح است که شرکت‌های امروزی نمی‌توانند بدون دنبال کردن انواع استراتژی‌های نوآوری دوام بیاورند. برخی از آنها عمیقا روی تحقیق و توسعه سرمایه‌گذاری می‌کنند و برخی دیگر از تکنولوژی‌های پیشرفته برای توسعه محصولات فعلی استفاده می‌کنند و بقیه نیز مشارکت‌های نوآوری باز ایجاد می‌کنند تا مشکلات سخت و پیچیده را حل کنند.

  • چرا این سه مدیر جایشان را به افراد دیگری دادند؟

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    سنجش یک شرکت نسبت به شروع آن، نیاز به مجموعه متفاوتی از مهارت‌ها دارد. و تعداد بسیار کمی از افراد می‌توانند از عهده هر دو بربیایند. ایجاد یک شرکت از ابتدا نیاز به اراده، نوآوری و رهبری قوی دارد. اما چه اتفاقی می‌افتد که شرکت به موفقیت دست می‌یابد؟ مساله اصلی این است که شرکت هنوز به رهبری قوی نیاز دارد؛ اما شاید نوع متفاوتی از رهبری سازمانی.

    هر مدیر ارشد اجرایی آرزو دارد بیل گیتس یا استیو جابز بعدی باشد. اما این افراد استثنا بودند.

  • ۶ خطای بازاریابی دیجیتال که برند شما نباید انجام بدهد

    مترجم: امیرعلی رمدانی

    همه می‌دانیم که بازاریابی دیجیتال به سرعت در حال پیشرفت است و این در حالی است که بیشتر توجهات به پیشرفت آینده است و کمترین تمرکز بر تجربه‌های گذشته صورت می‌گیرد. اما آگاهی داشتن و درک خطاهای گذشته یکی از بهترین روش‌ها برای هموار کردن مسیر موفقیت آینده است. هنگام مطالعه تجربه‌های بازاریابی دیجیتال برندهای مختلف به این نتیجه می‌رسیم که مسائل مشابهی بارها و بارها تکرار شده‌اند. آگاهی از رایج‌ترین خطاهای بازاریابی دیجیتال کمک خواهد کرد برند شما در آینده از آن اشتباهات پرهیز کند.

  • مسیر جدایی از درآمدهای ناپایدار شهری

    اعضای شورای شهر پنجم پایتخت پیش از آنکه بر کرسی‌های ساختمان بهشت تکیه بزنند یک نقشه راه حاوی ۲۰۸ ماموریت در ۶ حوزه حیاتی اداره پایتخت تدوین کردند تا پس از آغاز دوره پنجم شورای شهر به‌صورت رسمی از این برنامه به‌عنوان نقشه راه اداره شهر تهران در چهار سال آینده استفاده کنند. در این برنامه چهارمین محور ماموریتی به حوزه شهرسازی و معماری پایتخت مربوط می‌شد. از دیدگاه کارشناسان شهری از آنجا که طی سال‌های گذشته همواره بخش شهرسازی و معماری مهم‌ترین منبع درآمد اداره پایتخت بوده‌است برنامه‌ریزی برای اصلاح مدیریت این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • شکل متفاوت اجاره در بازار مسکن

    بازار معاملات اجاره مسکن این روزها شاهد پررنگ‌تر شدن یکی از اشکال اجاره واحدهای مسکونی است که هر چند در سال‌های قبل نیز همواره وجود داشته است اما هم‌اکنون این روش و تبلیغات مربوط به آن شکل گسترده‌تر و رایج‌تری به خود گرفته است. به گزارش «دنیای اقتصاد»، هر چند طی سال‌های گذشته نیز مواردی از اجاره ماهانه و حتی روزانه آپارتمان‌های مبله در شهرهای مختلف به‌خصوص شهر تهران و سایر شهرهای توریستی و تفریحی وجود داشت، اما طی ماه‌های اخیر اجاره ماهانه و روزانه آپارتمان‌های مبله در شهر تهران و برخی شهرهای بزرگ، شکل پررنگ‌تر و بارزتری به خود گرفته است.

  • مصوبه بی‌سرانجام دولت برای مهار ذرات آلاینده هوا

    با وجود مصوبه دولت درخصوص الزام نصب فیلتر دوده روی خودروهای دیزلی داخلی و وارداتی در سال ۹۴، مقاومت وزارت صنعت، معدن و تجارت موجب شده این مصوبه به سرانجام مطلوب نرسد و استاندارد یورو ۵ جایگزین الزام نصب فیلتر شود. به گزارش «دنیای اقتصاد»، بر اساس نتایج تحقیقات دانشگاهی صورت گرفته در ایران در سال ۹۴، «تعداد ذرات ریز آلاینده» به‌عنوان عامل اصلی تاثیرگذار بر سلامتی اعلام و روشن شد که انواع فناوری‌های به‌کارگرفته شده در صنعت خودرو از استاندارد یورو ۱ تا یورو ۵، در زمینه انتشار تعداد ذرات معلق به یک شکل عمل می‌کنند.

  • ملاحظات ساخت ضابطه‌مند در شمال کشور

    مصوبه جدید دولت درخصوص ساماندهی و هدایت ساخت‌ ویلاهای تفریحی در شمال کشور به بستر قانونی و کنترل شده، درحالی طی روزهای اخیر موجی از واکنش‌های مثبت میان صاحب‌نظران حوزه شهرسازی و فعالان محیط‌زیست ایجاد کرده است که برخی کارشناسان نگرانی‌هایی را در ارتباط با اجرای این مصوبه مطرح می‌کنند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، هفته گذشته، مصوبه‌ای از سوی هیات دولت ابلاغ شد که در قالب آن چهار وزارتخانه و یک سازمان دولتی مکلف شدند برای مقابله با جنگل‌خواری، جایگزین ویلاسازی‌ها و ساخت‌وسازهای بی‌ضابطه در اراضی غیرمسکونی شمال کشور را در قالب شناسایی «زمین‌های ملی و دولتی مستعد شهرک‌سازی» و «افزایش تراکم ساختمانی در استان‌های گیلان، مازندران و گلستان» دنبال کنند؛ در پی ابلاغ این مصوبه هر چند موجی از امیدواری پیرامون ساماندهی ساخت‌وسازهای بی‌ضابطه در شهرهای شمالی ایجاد شد، اما گروهی از کارشناسان در عین حال اعلام کردند در صورت نادیده گرفته شدن ملاحظات زیست‌محیطی مهمی که در ارتباط با اجرای این مصوبه ایجاد خواهد شد، حتی ساخت‌وسازهای به ظاهر ضابطه‌مند نیز می‌تواند منجر به تخریب و آسیب‌رسانی به محیط‌زیست خطه خوش آب و هوای شمالی کشور شود.

  • بازار ناامن برای سفته‌بازان

    معاونت مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی با تحلیل آخرین وضعیت بازار معاملات مسکن در شهر تهران، بازار ملک را یکی از مناطق ناامن برای سفته‌بازان طی ۴ سال اخیر معرفی کرد. گزارش این معاونت، به نوعی از رشد غیرتورمی معاملات خرید آپارتمان در یک سال و نیم اخیر رمزگشایی می‌کند و چگونگی اقبال متقاضیان مصرفی به خرید مسکن بدون حضور پررنگ تقاضای سرمایه‌ای را توضیح می‌دهد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، مطابق آمارهای رسمی، شاخص بهای کالاها و خدمات در سبد مصرفی خانوارها در فاصله سال ۹۲ تاکنون، ۴۸ درصد افزایش پیدا کرده است.

  • خودروهای شاسی‌بلند مشتری ‌پسند

    یک کابین راحت در کنار فضای مناسب و صندوق جادار، ایده‌آل رانندگانی است که خواهان آرامش در حین رانندگی هستند. هرچند برای این ایده‌آل‌ها باید هزینه گزافی نیز پرداخت کرد، اما برخی از دست‌اندرکاران بازار خودرو معتقدند با تنوعی که بازار بعد از پسابرجام به‌خود دیده، گزینه‌های زیادی برای خودرویی ایده‌آل آن هم با قیمت مناسب فراهم شده است. اما بسیاری از مشتریان داخلی خودروهای شاسی‌بلند را در هر شکل و شمایلی می‌پسندند و این خودروها را همچون رانندگان بسیاری از کشورها، جادار، راحت و مطلوب می‌خوانند.

  • دو اتوماتیک اقتصادی؛ یکی چینی یکی فرانسوی

    حسین دلاور

    یکی از محصولات اقتصادی جیلی که به تازگی وارد بازار ایران شده سدان GC۶ است که قیمت درب کارخانه آن حدود ۴۸ میلیون تومان است. این سدان رقیب اصلی رنو تندر۹۰ پلاس اتوماتیک ایران خودرو است که آن هم طی هفته‌های گذشته به مشتریان تحویل داده شده است.

    مشخصات فنی کدام قوی‌تر است؟

    هر دو این سدان‌ها به‌عنوان خودروهای اقتصادی شناخته می‌شود و بدیهی است که حجم موتور بالا در آنها دیده نمی‌شود. پیشرانه تندر۹۰ پلاس ۶/ ۱ لیتر حجم دارد و ۱۰۵ اسب بخار را با گشتاور ۱۴۰ نیوتن متر تولید می‌کند.

  • سهم برندها در بازار خودرو ایران

    بازار خودرو ایران به لطف توافق هسته‌ای و برجام به تدریج میزبان خودروهای جدید شده است. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد در حال حاضر پنج خودروساز معتبر جهانی در قالب تولید و واردات خودرو فعالیت جدی در بازار ایران دارند. بررسی بازار خودرو ایران در حال حاضر نشان می‌دهد که درکنار دو خودروساز بزرگ کشور، ۱۰ برند خودروساز جهانی در حوزه واردات و تولید خودرو در ایران فعال هستند. بخشی از این آمار با واردات خودروهای خارجی به کشور در ارتباط است، همچنین توافق هسته‌ای نیز موجب ورود و سرمایه‌گذاری خودروسازان مطرح در صنعت خودرو کشورمان شده است.

  • افزونه‌های گوگل برای افزایش تمرکز

    افزونه‌های گوگل کروم کاربردهای متفاوتی دارند و به همین دلیل افراد مختلف با سلیقه و نیازهای متفاوت را راضی نگه می‌دارند. با این اوصاف بد نیست با بهترین افزونه‌های کروم برای افزایش تمرکز در کار و بهره‌وری آشنا شوید. کلید ترکیبی Ctrl+T کیبورد در مرورگر کروم یا سایر مرورگرها، تبدیل به عملی ناخودآگاه برای بسیاری از کاربرها شده است. آن‌ها می‌گویند: به ‌محض اینکه کمی تمرکز خود را در کار از دست می‌دهم، با زدن این دو کلید کیبورد، تب جدید باز می‌شود و اگر روز بدی داشته باشم، این تب جدید به ساعت‌ها وقت تلف کردن منجر می‌شود.

  • هدفون بلوتوث بدون مشکلات رایج

    هدفون‌های بی‌سیم مبتنی‌ بر بلوتوث همیشه محبوب و پرطرفدار بوده‌اند. در چند سال اخیر اما به‌خاطر بهبود کیفیت صدا و کاهش قیمت، برای مصرف‌کنندگان جذاب‌تر شده‌اند. از زمانی که شرکت اپل اِیرپاد (AirPod) خود را عرضه کرده، تقاضای مصرف‌کننده‌ها برای هدفون‌ بی‌سیم بالا رفته است. با وجود پیشرفت‌های تکنولوژی، هدفون‌های بلوتوث هنوز از مشکلات آزاردهنده‌ای رنج می‌برند. در اینجا قرار است با بعضی از مشکلات شایع مربوط به هدفون‌ بلوتوث و راه‌حل‌های آنها آشنا شویم.

    پیدا نشدن هدفون بلوتوث به وسیله‌ گوشی هوشمند: اگر قصد دارید هدفون بی‌سیم خود را به گوشی متصل کنید؛ اما بنا به دلایلی هدفون خود را در فهرست دستگاه‌های موجود در لیست گوشی هوشمند خود مشاهده نمی‌کنید، از فهرست راهکارهای حل این مشکل بالقوه کمک بگیرید:

    - ابتدا از روشن‌بودن بلوتوث در گوشی هوشمند خود اطمینان حاصل کنید.

  • رقابت لپ‌تاپ‌ها در ماه شلوغ سپتامبر

    ماهی که در حال سپری شدن است برای تولیدات سخت‌افزاری به‌ویژه لپ‌تاپ‌های جدید ماهی شلوغ محسوب می‌شود. بسیاری از برندهای معتبر سعی کردند به‌دلیل برگزاری نمایشگاه IFA ۲۰۱۷ در برلین که بیشتر به معرفی بهترین و جدیدترین گجت‌ها اختصاص دارد، جدیدترین‌های سخت‌افزاری خود را ارائه کنند. بنابراین در صورتی‌که به فکر خرید لپ‌تاپ جدیدی هستید می‌توانید در ادامه اطلاعات بیشتری درباره تازه‌های بهترین برندهای دنیا به دست آورید.

    لپ‌تاپ شیائومی می‌نوت‌بوک پرو

    جدیدترین لپ‌تاپ شیائومی در هفته گذشته رونمایی شد.

  • آل‌احمد در پی شناخت هویت مردم بود

    چهل و هشت سال پیش در چنین ماهی، جلال آل احمد آخرین سفر خود را آغاز کرد؛ سفری تنها، بی‌بازگشت و بی‌سفرنامه. از تاثیر این نویسنده‌ معترض همین بس که پس از گذشت این همه سال هنوز دوستداران و منتقدانش درباره جنبه‌های ادبی و فرهنگی‌اش بحث می‌کنند و له یا علیه‌ او مطلب می‌نویسند. یکی از جنبه‌های مهم زندگی آل‌احمد نقدش بر روشنفکران و کم‌آگاهی آنان از توده اجتماع بود. وی طی سال‌های مختلف به گوشه و کنار کشور سفر کرد و با حشر و نشر با مردم، تلاش کرد تا حد توان خود را از این نقص مصون دارد؛ سفرهایی که حاصلشان در چند تک‌نگاری در کتاب‌های مختلف منتشر شده است.

  • جست‌‌وجوی خوشبختی همراه با کهن آداب ایرانی

    بهنام ناصح

    شناخت اطرافیان، آداب و رسوم و آنچه ما را به حقیقت می‌رساند با همه پراکندگی‌های موضوعی، دغدغه گاه و بیگاه هر کدام از ماست. از آنجا که اهل مطالعه عموما نگاه دقیق‌تری به دور و بر خود دارند، پرسش‌های گوناگونی هم در ذهنشان شکل می‌گیرد که لاجرم به مطالعه بیشتر منجر خواهد شد. این هفته سه کتاب را برای معرفی برگزیده‌ایم، شاید مطالعه آنها برای گروهی موجب ایجاد پرسش و برای گروهی دیگر وسیله‌ای برای یافتن پاسخ باشد.

    نوکیسه‌ها را بشناسید

    نوکیسه‌ها و تازه‌به‌دوران رسیده‌ها پدیده دنیای امروز نیستند.

  • حکایت زنانی تنها در «بازگشته»

    نمایشگاه نقاشی‌های نازنین علایی‌نیا با نام «بازگشته» در گالری ایوان برپا است. در این نمایشگاه ۱۲ نقاشی رنگ و روغن به همراه یک چیدمان به نمایش گذاشته شده است. این مجموعه که «بازگشته» نام دارد شامل مجموعه‌ای از نقاشی‌های فیگوراتیو است که در بیشتر آنها زنانی تنها به همراه یک یا چند لامپ روشن در کنار آنها دیده می‌شوند. به‌کارگیری رنگ‌های خاکستری و استفاده محدود از یک یا دو رنگ در تابلوها باعث شده غلبه تیرگی در آثار مشهود باشد و در این میان، نوری که از درون تیرگی‌ها تابیده است بیشتر خودنمایی کند.

  • فراقی

    در آستانه فرا رسیدن ایام سوگواری حضرت سیدالشهدا(ع) آلبوم «فراقی» مجموعه‌ای از دل‌نواخته‌های بردیا صدرنوری آهنگساز و نوازنده پیانو با نام‌های «نوای نینوا»، «فراق»، «او درون خود توست» و «حرم عشق» در دسترس مخاطبان قرار گرفت. «فراق» نام قطعه‌ای در این آلبوم است که صدرنوری در فراق استاد همایون خرم آهنگساز و هنرمند اخلاق‌مدار روی شعری از مهرناز کرمی ساخته است. قطعه «حرم عشق»، نیز دل‌نواخته‌ای است برای آنانی که دل در گرو حفظ این آب و خاک و دین و ایمان دارند و از خود می‌گذرند تا کشور باقی بماند.

  • قند خون

    نمایش «قند خون» به نویسندگی و کارگردانی لیلی عاج در حمایت از کارگران سه کارخانه‌ای که تعطیل یا با مشکلاتی مواجه شده‌اند در تئاترشهر در حال اجراست. این نمایش در حمایت از کارگران کارخانه قند ورامین، همین‌طور در حمایت از کارگران لوازم خانگی ارج و شرکت داروگر است. در خلاصه داستان این نمایش آمده است: کام کارگرای کارخونه قند ورامین تلخه، یه مرد پیدا نمی‌شه به دادشون برسه؟ اگه خوب گوش کنی، آه بلند کارگرای کارخونه ارج و داروگر هم می‌شنوی. در این اثر نمایشی الهام شعبانی، ارسطو خوش رزم و پریا وزیری به ایفای نقش می‌پردازند.

  • بزم رزم

    مستند سینمایی «بزم رزم» به کارگردانی سید وحید حسینی با موضوع احوالات موسیقی ایران در دهه ۶۰ ساخته شده است. حسین علیزاده، بیژن کامکار، مجید درخشانی، حمید شاهنگیان، حسن ریاحی، علی اکبرشکارچی، محمد گلریز، همایون رحیمیان، کامبیز روشن روان، حسام الدین سراج، فیروز برنجان و مهدی کلهر از جمله هنرمندان و مسوولان وقت در عرصه مدیریت بر هنر موسیقی هستند که در این مستند حضور دارند و درباره هنر موسیقی و چگونگی حفظ و اشاعه این هنر در شرایط اجتماعی روزهای پس از انقلاب و جنگ صحبت کرده‌اند. مستند سینمایی «بزم رزم» در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر نیز موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین پژوهش فیلم مستند شد.

  • نمایش آثار «قندریز» پس از ۶۰ سال

    نمایشگاه آثار منصور قندریز، هنرمند مکتب سقاخانه‌ بعد از نزدیک به ۶۰ سال روی دیوار گالری «فردا» خواهد رفت. در این نمایشگاه از آثار طراحی این هنرمند، نقاشی‌هایش، تعدادی از چاپ‌های دستی‌اش و سه کلیشه او رونمایی خواهد شد که بیشتر آنها تاکنون دیده نشده‌اند. در بخشی از استیمنت این نمایشگاه آمده است: نمایشگاه حاضر حاصل تکاپوی یک عمر است، عمری که کوتاه ماند و تکاپویی که دوامش تا اوج باروری نقاش نپایید. آنچه منصور قندریز بود و آنچه در آینده می‌شد در همین پرده‌ها به صورت «هست» جاودان مانده است. قندریز، مردی که زود رفت، ولی تاثیرش همیشگی بود.

  • اجرا - ۳۰ شهریور ۹۶

    غسالخونه

    نویسنده: سهند خیرآبادی

    کارگردان: مصطفی ملک‌مکان

    بازیگران: شبنم گودرزی، نادر فلاح، علی برقی، محمد حسینی، مصطفی پور‌یوسف، جوانه دلشاد، حسین سپهرنژاد، اریک قاراسمیان، اردوان اربابی، هادی محرابی و رامین پرچمی

    مکان: سالن حافظ

    دوره اجرا: شنبه ۱۸ شهریور تا جمعه ۱۴ مهر

    ساعت: ۱۹

    مدت‌زمان اجرا: یک ساعت و ۳۰ دقیقه

    قیمت بلیت: ۳۵.

  • هنروتجربه - ۳۰ شهریور ۹۶

    مفت آباد

    کارگردان: پژمان تیمورتاش

    تهیه‌‌کننده: حنیف سروری

    بازیگر: سجاد افشاریان، برزو ارجمند، آمین اسفندیار، فائزه علوی، دنیا مدنی، محمدرضا جمشیدپی، احسان بیانفر، علی میری، ندا میری، امیرحسین مجیدی

    خلاصه داستان: پنج جوان مجبور به زندگی در یک خانه مجردی هستند. یکی از آنها معتاد است و در حال ترک اعتیاد. یکی لال است. یکی باید برای امتحانات دانشگاه درس بخواند که دوباره مشروط نشود.

  • اکران - ۳۰ شهریور ۹۶

    ملی و راه‌های نرفته‌اش

    کارگردان: تهمینه میلانی

    تهیه‌کننده: محمد نیک‌بین

    بازیگران: میلاد کی مرام، ماهور الوند، السا فیروزآذر، جمشید هاشم پور، افسر اسدی، جمشید جهانزاده، فرزانه نشاط خواه، ستاره اسکندری، سارا خویینی ها، مسعود فروتن و فلور نظری

    خلاصه داستان: داستان فیلم درباره ملیحه، دختر جوان و کم تجربه است که عاشق جوانی به نام سیامک می‌شود و بر خلاف میل خانواده، با او ازدواج می‌کند و به زودی تفاوت دیدگاه و اختلاف فرهنگی بین این دو آشکار می‌شود.

  • دکه مطبوعات - ۳۰ شهریور ۹۶

    People

    آنجلینا جولی: من کمی قوی‌ترم

    پس از جدایی آنجلینا جولی از براد پیت هر دو دچار افسردگی شده‌اند. در حالی که این دو خوشبخت‌ترین سلبریتی نام برده می‌شدند اما جدایی این دو نشان داد که تئوری ازدواج‌های سلبریتی دوام چندانی نمی‌آورد، همچنان قابل قبول است. مجله پیپل در این هفته به بهانه ساخت نخستین فیلم جولی پس از جدایی از براد پیت، به سراغ وی رفته و از زندگی دوران پسا‌برنجلینا (ترکیبی از براد پیت و آنجلینا جولی) پرسیده است. جولی به مجله پیپل می‌گوید که وی کمی قوی تر از براد پیت است و بهتر توانسته دوران پس از جدایی را اداره کند.

  • رد پای دو غریبه (بخش بیستم)

    ترجمه: محمدحسین باقی

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد.