نمایش آثار «قندریز» پس از ۶۰ سال
نمایشگاه آثار منصور قندریز، هنرمند مکتب سقاخانه بعد از نزدیک به ۶۰ سال روی دیوار گالری «فردا» خواهد رفت. در این نمایشگاه از آثار طراحی این هنرمند، نقاشیهایش، تعدادی از چاپهای دستیاش و سه کلیشه او رونمایی خواهد شد که بیشتر آنها تاکنون دیده نشدهاند. در بخشی از استیمنت این نمایشگاه آمده است: نمایشگاه حاضر حاصل تکاپوی یک عمر است، عمری که کوتاه ماند و تکاپویی که دوامش تا اوج باروری نقاش نپایید. آنچه منصور قندریز بود و آنچه در آینده میشد در همین پردهها به صورت «هست» جاودان مانده است. قندریز، مردی که زود رفت، ولی تاثیرش همیشگی بود.
نمایشگاه آثار منصور قندریز، هنرمند مکتب سقاخانه بعد از نزدیک به ۶۰ سال روی دیوار گالری «فردا» خواهد رفت. در این نمایشگاه از آثار طراحی این هنرمند، نقاشیهایش، تعدادی از چاپهای دستیاش و سه کلیشه او رونمایی خواهد شد که بیشتر آنها تاکنون دیده نشدهاند. در بخشی از استیمنت این نمایشگاه آمده است: نمایشگاه حاضر حاصل تکاپوی یک عمر است، عمری که کوتاه ماند و تکاپویی که دوامش تا اوج باروری نقاش نپایید. آنچه منصور قندریز بود و آنچه در آینده میشد در همین پردهها به صورت «هست» جاودان مانده است. قندریز، مردی که زود رفت، ولی تاثیرش همیشگی بود. قندریز، یکی از بنیانگذاران مکتب هنری سقاخانه بهشمار میآید که سعی داشته با برداشتهایی زیباشناسانه از الگوها و نشانههای هنر سنتی و نگارگری ایرانی در اجرا و اسلوبی مدرن (بیشتر به شیوه آبستره غربی)، شاکلهای اصیل از هنر ملی و ایرانی را بهوجود بیاورد. برپایی نمایشگاه اخیر بهانهای است برای نوشتن این گزارش کوتاه، درباره آثار و فعالیتهای هنری این هنرمند برجسته و نقش محرز او در تاثیرگذاری بر جریان هنر تجسمی در ایران.
منصور قندریز (۱۱ اسفندماه ۱۳۱۴ - ۷ اسفندماه ۱۳۴۴) نقاش ایرانی بود که در مدت کوتاه عمرش، تاثیرات بسزایی در جریان نقاشی معاصر ایران گذاشت. وی از بنیانگذاران جنبش سقاخانه محسوب میشود. قندریز همراه مرتضی ممیز، صادق تبریزی، فرامرز پیلارام، قباد شیوا، فرشید مثقالی و چند نفر از هنرمندان آن دوران، تالار ایران را تاسیس کرد که امروزه از نگارخانههای تعطیلشده تهران است. پس از درگذشت منصور قندریز، تالار ایران به گالری قندریز تغییر نام داد. او در ۳۰ سالگی براثر تصادف در جاده شمال درگذشت. این نمایشگاه از ۳۱ شهریور تا ۱۳ مهرماه در گالری فردا برپا خواهد شد و علاقهمندان برای دیدن آن میتوانند از ساعت ۱۶ تا ۲۰ به گالری فردا واقع در خیابان کریمخان زند، زیر پل کریمخان، خیابان حسینی، کوچه اعرابی ۶، پلاک ۲، واحد ۲ مراجعه کنند.
ارسال نظر