۶ خطای بازاریابی دیجیتال که برند شما نباید انجام بدهد
مترجم: امیرعلی رمدانی
همه میدانیم که بازاریابی دیجیتال به سرعت در حال پیشرفت است و این در حالی است که بیشتر توجهات به پیشرفت آینده است و کمترین تمرکز بر تجربههای گذشته صورت میگیرد. اما آگاهی داشتن و درک خطاهای گذشته یکی از بهترین روشها برای هموار کردن مسیر موفقیت آینده است. هنگام مطالعه تجربههای بازاریابی دیجیتال برندهای مختلف به این نتیجه میرسیم که مسائل مشابهی بارها و بارها تکرار شدهاند. آگاهی از رایجترین خطاهای بازاریابی دیجیتال کمک خواهد کرد برند شما در آینده از آن اشتباهات پرهیز کند.
مترجم: امیرعلی رمدانی
همه میدانیم که بازاریابی دیجیتال به سرعت در حال پیشرفت است و این در حالی است که بیشتر توجهات به پیشرفت آینده است و کمترین تمرکز بر تجربههای گذشته صورت میگیرد. اما آگاهی داشتن و درک خطاهای گذشته یکی از بهترین روشها برای هموار کردن مسیر موفقیت آینده است. هنگام مطالعه تجربههای بازاریابی دیجیتال برندهای مختلف به این نتیجه میرسیم که مسائل مشابهی بارها و بارها تکرار شدهاند. آگاهی از رایجترین خطاهای بازاریابی دیجیتال کمک خواهد کرد برند شما در آینده از آن اشتباهات پرهیز کند. در اینجا برخی اشتباهات رایج را که برندها مرتکب میشوند
مطالعه میکنید.
۱) ناتوانی برای هدفگذاری
گفته میشود شکست در برنامهریزی، برنامهریزی برای شکست است و این مستقیما بر عملیات بازاریابی دیجیتال اثرگذار خواهد بود. ناتوانی در هدفگذاری مانند شکست در برنامهریزی به معنای تضمین شکست عملیات برند شما است. بنابراین پیش از آنکه عملیات بازاریابی دیجیتال خود را اعمال کنید مجموعهای از هدفهای قابل سنجش که از هر فعالیتی پشتیبانی میکنند را تعیین کنید. بدون هدف، هرگز نمیتوانید موفقیت خود را بسنجید یا حوزههایی را که عملیاتتان به حمایت بیشتر نیاز دارد شناسایی کنید. پس به تغییر راهبرد نیاز است. همچنین اگر نتوانید پیشرفت اهداف را نشان دهید، توجیه سرمایهگذاری بازاریابی دیجیتال مشکل خواهد شد.
۲) عدم توجه به امور تحلیلی
در بازاریابی دیجیتال هیچ موضوعی مانند «تنظیم سیستم و صرفنظر کردن از آن» وجود ندارد. زیرا عملیات بازاریابی دیجیتال به نگهداری دائمی نیاز دارد. یعنی کنترل کردن مرتب بهمنظور سنجش عملکرد آن. این به آن معنا نیست که بگوییم باید تغییرات روزانه بازدیدکنندگان سایت خود را بررسی کنید، اما باید به روندهای کلان توجه کنید. وقتی نوبت عملیات و عملکرد میرسد، باید بر کلیات موضوع تمرکز کنید. بهعنوان مثال، کانالی که بالاترین حجم ترافیک را دارد ممکن است کمترین کیفیت را داشته باشد، بنابراین فقط بررسی ترافیک باعث درک کلی عملکرد نمیشود.
۳) عدم آزمایش
آزمایش مستمر برای موفقیت شما در بازاریابی دیجیتال لازم است. همانطور که گفته شد، اگر تلاش کنید «چیزی را تنظیم کنید و آن را فراموش کنید» یعنی عملیاتتان شکست میخورد. از طرف دیگر اگر بر امور تحلیلی عملیات نظارت شود، در آن صورت قادر خواهید بود آن را بهینه کنید. بسیاری از ما بدون اینکه مطمئن شویم چرا چیزی کار میکند یا کار نمیکند نتیجهگیری میکنیم. نتیجهگیری سریع در مورد اینکه چه چیزی کار میکند و چه چیزی کار نمیکند اشتباهی است که میتواند آسیبهای جدی بر موفقیت عملیات بزند. در اولویت قرار دادن آزمایش مستمر، بهترین روش برای تضمین این موضوع است که مخارج بازاریابی به خوبی مصرف میشوند و عملیات میتواند شکوفا شود.
۴) روی آوردن به رویدادهای داغ و جدید
همیشه در بازاریابی دیجیتال تعادل دقیقی بین ماندن در وضعیت فعلی و جهش به وضعیت جدید وجود دارد. اگر بخواهید در بازاریابی دیجیتال موفق شوید از روندها و تغییرات باید استفاده کنید. تمام موضوعات سریع تغییر میکنند و برندها و بازاریابها باید در مورد جدیدترین تکنولوژیها و راهبردها مطلع باشند، در غیر این صورت از رقابت جا میمانند. اشتباه بیشتر برندها این است که تصور میکنند چون یک پایگاه یا فناوری خاص پدید آمده باید بهطور خودکار آن را به آمیزه بازاریابی خود اضافه کنند. واقعیت این است که پیروی کردن از جدیدترین روندها بدون درک اینکه چطور اجرای یک ایده یا فناوری جدید به نفع برند شما خواهد بود خوب نیست. از جدیدترین اخبار در بازاریابی دیجیتال مطلع باشید، اما سراغ هر موضوعی نروید، مگر اینکه از اثر آن بر راهبردتان مطلع شوید.
۵) اشتباه در هدفگیری مخاطب
حتی در عملیاتی که به دقت طراحی شده، اگر مخاطب به اشتباه انتخاب شود، کل عملیات شکست میخورد. در بازاریابی دیجیتال، مخاطب همه چیز است. ممکن است شما تیتری داشته باشید که تصور میکنید عالی است، اما اگر هماهنگ با مخاطب واقعی شما نباشد، تبلیغات هیچ نتیجهای ندارد. باید زمان صرف کنید تا مخاطبتان را شناسایی کنید. باید بدانید چه نوع زبانی آنها را جذب میکند نیز باید بدانید از چه کلماتی باید استفاده کنید. دانستن پاسخ این سوالات، کلید طراحی عملیات است که افرادی را که میخواهید به آنها دسترسی داشته باشید جذب میکند.
۶) دست کم گرفتن اهمیت موبایل
به عقیده بسیاری از برندها امروزه استفاده از موبایل برای موفقیت در امر بازاریابی لازم است، اما این شوکآور است که بسیاری از برندها به موبایل اولویت نمیدهند. در هر فعالیتی که برند شما بهصورت آنلاین انجام میدهد موبایل باید ملاحظه شود. در غیر این صورت شانس اتصال به بسیاری از مخاطبان بالقوه خود را از دست خواهید داد. در واقع در بسیاری از صنایع، سهم متوسط موبایل از ترافیک وبسایت بیش از 50 درصد است. ناتوانی برای توجیه موبایل، یعنی از دست دادن بسیاری از مشتریان بالقوه و این اشتباهی است که میتواند بر موفقیت عملیات بازاریابی دیجیتال شما آسیب بزند. دانستن اشتباهاتی که ممکن است مرتکب شوید از اتلاف زمان و پول جلوگیری میکند و سبب کاهش استرس و افزایش کیفیت عملیات در دراز مدت میشود.
منبع: Forbes
ارسال نظر