شماره روزنامه ۶۱۴۵
|

آخر هفته

  • رویای عثمانیزم با طعم داعش

  • الهام از پرندگان برای پرواز در هوای توفانی

    اغلب خلبانان از حرکت در هوای توفانی وحشت دارند. حوادث جبران‌ناپذیری که در این شرایط آب و هوایی ایجاد می‌شود تاکنون جان بسیاری از افراد را گرفته است. اما به‌تازگی، نوعی حسگر جدید طراحی شده است که با الهام‌گرفتن از پر پرندگان می‌تواند تلاطم‌های موجود در هوا را شناسایی کند. به‌گفته محققان، پرندگان به کمک پرهای خود، توزیع تلاطم‌های موجود در جریان هوا را احساس می‌کنند، می‌توانند در هوای توفانی نیز به حرکت خود ادامه دهند.
    بر این اساس، این تیم تحقیقاتی با استفاده از حسگرهایی، فشار ناشی از بادهای ناگهانی و تلاطم هوایی را تشخیص می‌دهند.
  • مسکن تحت تاثیر محرم

    هر چند که برخی معتقدند به دلیل کاهش صدور پروانه ساخت و ساز، بازار مسکن هم اکنون به خواب سنگین زمستانی فرو رفته است اما در عین حال فعالان بازار می‌گویند کاهش سطح معاملات به دلیل همزمانی ماه محرم با ۶ ماه دوم سال بوده که حداقل یک ماه معاملات را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و حتی قیمت‌ها طی این مدت تا پنج درصد کاهش می‌یابد. به عبارتی معامله‌گران این بازار در واقع پول لازم‌ها هستند که مجبورند‌اندکی زیر قیمت بازار، مسکن خود را معامله کنند. .
  • بازی دوسر باخت فوتبال

    رسول بهروش عضو گروه ورزش بالاخره بعد از نزدیک به سه هفته درگیری بین فدراسیون فوتبال و صداوسیما، طرفین برای ادامه همکاری به توافق رسیدند و بنابراین مقرر شد از امروز و فردا مجددا مسابقات باشگاهی در کشورمان به شکل زنده روی آنتن برود. مهم‌ترین نکته در این میان اما بدون تردید مربوط به «رقم» توافق می‌شد؛ آنجا که برخی رسانه‌ها مدعی هستند جام‌جم تنها به اعمال افزایشی ۱۰درصدی رضایت داده، اما مسوولان سازمان لیگ از رشدی ۳۰ درصدی حرف می‌زنند. هر کدام از این روایت‌ها را باور کنیم، باز آنچه دست فدراسیون را گرفته نسبت به چیزی که ادعایش را داشتند، بسیار کمتر است.
  • مصرف گاز رکورد زد

    با بارش اولین باران و برف پاییزی در برخی از استان‌های کشور متوسط مصرف گاز خانگی در حالی یک شبه به سه برابر افزایش یافته است که مسوولان تاکید می‌کنند برای زمستان سال جاری، گاز منازل مردم، صنایع، نیروگاه‌ها و پتروشیمی‌ها قطع نخواهد شد. در حالی که متوسط مصرف گازمشترکان خانگی در مهر ماه ۱۲۰ میلیون متر مکعب در روز بود شرکت گاز اعلام کرده در صورت پایداری کاهش دما، میزان مصرف گاز در کشور به میانگین ٣٥٠ میلیون مترمکعب در روز افزایش ‌یابد. .
  • آذر، شهدخت، پرویز و دیگران - ۱۵ آبان ۹۳

    فیلم «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» هفته آینده توزیع می‌شود. این فیلم آخرین ساخته بهروز افخمی است که در جشنواره فیلم سال گذشته به نمایش در آمد و زمان زیادی از اکران آن نمی‌گذرد. اکران این اثر واکنش‌های متفاوتی را برانگیخت و ماجرای آن درباره همسر خانه‌دار یک بازیگر مشهور سینما است که در آخرین فیلم او با وی همبازی می‌شود و آن چنان مورد توجه منتقدان قرار می‌گیرد که منجر به حسادت او می‌شود. روابط صمیمانه آنها تیره شده، زن قهر می‌کند و به باغچه خانوادگی دماوند می‌رود. با بازگشت دخترشان به ایران روابط آنها دستخوش تحولاتی می‌شود.
  • چطور وام مسکن بگیریم؟

    حدود دو ماه دیگر جدیدترین وام خرید مسکن یک‌ساله می‌شود، در حالی که هنوز هم متقاضیانی هستند که می‌خواهند وام خرید مسکن بگیرند اما اطلاعاتشان به قدری اندک است که برای دریافت وام با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، وام ۳۵ یا ۴۵ میلیونی تومانی مسکن، دی‌ماه سال گذشته برای افزایش قدرت خرید متقاضیان خرید مسکن تصویب شد تا با دو برابر شدن رقم تسهیلات مسکن، آن دسته از متقاضیانی که قصد دارند یک واحد مسکونی بخرند اما قدرت مالی آنان کفاف خرید نمی‌دهد، وضعیت مالی‌شان اندکی بهبود پیدا کند.
  • روی دیگر وام ۵۰ میلیونی

    دومین گام دولت یازدهم در بخش مسکن برداشته شد. پس از نخستین گام دولتمردان یازدهم برای افزایش وام خرید مسکن به ۴۵ میلیون تومان(۳۵ میلیون تومان وام خرید به علاوه ۱۰ میلیون تومان وام جعاله) در راستای افزایش قدرت خرید خانوار برای ورود به بازار مسکن، دولت سه هفته پیش از افزایش تسهیلات ساخت مسکن خبر داد. تغییر فاز تامین مسکن از طرف تقاضا به سمت عرضه در حالی بود که مسوولان وزارت راه وشهرسازی اعلام کرده بودند برای ساماندهی و تدوین ساختارهای جدید در بخش عرضه تا بازنگری طرح جامع مسکن زمان نیاز است. به این ترتیب مطابق با مصوبه دولت از ابتدای برنامه ششم تکالیف سالانه‌ای برای بانک‌ها در نظر گرفته شده است که بر مبنای آن به مدت ۶ سال، یک میلیون و ۸۰۰هزار فقره (سالی ۳۰۰ هزار فقره) تسهیلات ساخت به زوج‌های جوان و کم‌درآمد فاقد مسکن در بافت‌فرسوده پرداخت شود.
  • همیشه بازنده در برابر «فیل»

    ترجمه حسین موسوی هنوز مدت زمانی از شکار بن‌لادن توسط تیم تفنگداران نیروی دریایی نگذشته بود که مارک اوون، یکی از تفنگداران نیروی دریایی که در این عملیات حضور داشت دست به انتشار خاطرات خود از این شکار زد. هلاکت بن‌لادن، رهبر القاعده اما با حرف و حدیث‌هایی همراه بود که حکایت از روایتی متفاوت از آنچه پنتاگون تعریف می‌کرد، داشت. رازهایی همچون به دریا انداختن جسد او به این بهانه که مبادا خاکسپاری او با جار و جنجال همراه باشد و اینکه برخی روایت‌ها حکایت از این داشت که او پیش از دستگیری توسط تیم تفنگداران نیروی دریایی ایالات متحده، اقدام به خودزنی کرده بود تنها گوشه‌ای از پیچیدگی موضوع است.
  • گالری گردی - ۱۵ آبان ۹۳

  • سیم‌های برق ساخته‌شده از DNA

    فناوری الکترونیک مولکولی یکی از حوزه‌هایی است که اخیرا توجه بشر را به خود جذب کرده است. علت این امر امکان استفاده از قطعات الکترونیکی ساخته‌شده از مواد مولکولی نظیر DNA در بدن انسان است. در این زمینه، محققان ادعا می‌کنند به فناوری جدیدی دست پیدا کرده‌اند که مهم‌ترین پیشرفت دهه اخیر در حوزه الکترونیک مولکولی است. در مقاله‌ای که در نشریه نیچر به چاپ رسید، محققان اعلام کردند که می‌توان جریان الکتریکی را از طریق مولکول‌های DNA انتقال دهند. آنها معتقدند به کمک این کشف بزرگ می‌توان مدارهای الکترونیکی بر پایه DNA تولید کرد.
  • امپراطوری با طعم داعش

    هادی خسروشاهین دبیر گروه بین الملل اردوغان نه از داعش می‌ترسد و نه از داعیه‌اش در مورد خلافت اسلامی. داعش برای او نه حکم رقیب دارد و نه حتی دشمن دیرینه پابرجا. اردوغان در تدارک احیای امپراتوری عثمانی است و از همین رو به داعش و هم‌مسلکانش همچون مزدورانی می‌نگرد که راه را برای تعبیر خواب‌های شومش هموار می‌کند. با وجود شکست‌های پیا‌پی آنها در لیبی، مصر و تونس هنوز اردوغان و اوغلو از پای ننشسته‌اند و وضعیت هرج‌ومرج‌گونه خاورمیانه را بهترین و بهینه‌ترین زمان ممکن برای تحقق جاه‌طلبی‌های خود می‌پندارند.
  • قلاده‌ای برای حرف زدن با سگ‌‌ها

    ارتباط با سگ‌ها امری است که از دوران باستان در میان جوامع و گروه‌های بشری وجود داشته است. انسان و سگ زندگی مسالمت‌آمیزی را کنار یکدیگر داشته‌اند؛ به‌طوری‌که انسان‌ها با فراهم آوردن غذای مورد نیاز این حیوانات و سگ‌ها با انجام وظایفی نظیر نگهبانی شبانه یا کمک به شکارچیان سعی می‌کردند زندگی مطلوب‌تری را در کنار یکدیگر فراهم کنند. اکنون نیز سگ‌ها به حیوانات خانگی بسیاری از افراد تبدیل شده‌اند. ایجاد ارتباط با این حیوانات نیازمند زمان است تا افراد بتوانند خواسته سگ‌های خود را درک کنند، اما به تازگی، محققان در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی توانسته‌اند نوعی قلاده تولید کنند که ارتباط میان انسان و سگ را تقویت می‌کند.
  • تاکسی‌های الکتریکی «تسلا» در هلند

    به‌دنبال آلودگی‌هایی که خودروهای سوخت فسیلی ایجاد می‌کنند، تمایل برای ساخت خودروهای الکتریکی به شدت افزایش یافته است. در حوزه ساخت خودروهای الکتریکی، شرکت «تسلا» یکی از پیشروهای این صنعت است. خودروی تسلا مدل اس، یکی از محبوب‌ترین خودروهای الکتریکی موجود در جهان است. پس از آنکه اعلام شد در نروژ، خودروهای تسلا یکی از پرفروش‌ترین اتومبیل‌ها هستند، اکنون در کشور هلند، تاکسی‌های الکتریکی با اقبال مواجه شده‌اند.
    پیش از این نیز، شرکت نیسان تاکسی‌های الکتریکی خود را در این کشور عرضه کرده بود؛ اما تاکسی تسلا مدل اس، برای مشتریانی است که تمایل بیشتری به گردش‌های لوکس در شهر دارند.
  • لباس مهد کودک، شرایط و ویژگی‌ها

    بچه‌ها با وارد شدن به محیط مهدکودک، نوعی زندگی اجتماعی خارج از محیط خانواده را تجربه می‌کنند؛ بنابراین بهتر است با پوشاندن لباس‌های کمی رسمی‌تر این موضوع را به آنها بفهمانید. شرط لباس مهدکودک
    بهتر است جنس لباس بچه‌ها، نخ یا کتان باشد. پوشاندن لباس‌های نایلونی، پشمی و لباس‌هایی که پارچه آنها بدن را آزار می‌دهند، باعث می‌شود بچه‌ها در ساعت‌های طولانی حضور در مهدکودک، احساس راحتی نکنند. رنگ لباس بچه‌های مهدکودکی باید روشن و براق باشد. پوشاندن لباس‌هایی با رنگ‌های قرمز، صورتی، سبز، بنفش، زرد، نارنجی، آبی و ارغوانی باعث می‌شود بچه‌ها کمتر کسل شوند و انرژی لازم برای ماندن در مهدکودک را داشته باشند.
  • سلطان بی تاج و تخت

    ترجمه: محمد حسین باقی در حاشیه «قاسم پاشا»، منطقه کارگر نشین استانبول، و درست در مقابل یک قبرستان قدیمی کافه «یاشار هوکا» قرار دارد؛ کافه و پاتوقی پرشور و حال برای معروف‌ترین فرزند این محله یعنی رجب طیب اردوغان. «حسن چامورلایاک» که با دوستانش در زیر ردیفی از تصاویر آتاتورک، اردوغان و سلاطین عثمانی که برخی قاب دار هستند و برخی به کاشی‌های سفید کافه چسبیده‌اند نشسته و چای می‌نوشند در مورد اردوغان می‌گوید: «او قبلا همیشه اینجا بود. » چامورلایاک که یک بازنشسته است از «اردوغان جوان» سخن می‌گوید: «او هم جدی بود و هم با ادب؛ هم نماز می‌خواند و هم مسجد می‌رفت.
  • نکاتی ساده و مفید در مدیریت زمان

    هوتسا عسکری نسب این مقاله به بررسی نکاتی از علم مدیریت می‌پردازد که با استفاده از این اصول می‌توان حجم تولید را افزایش داد و همچنین تعادلی در محل کار و زندگی شخصی برقرار کرد. هر یک از نکات مفید را می‌توانید در زندگی واقعی به‌کار برید. حتی نکته‌ای که با شرایط شما همگون به نظر نمی‌رسد، ممکن است در آینده‌ای نه چندان دور کارآیی داشته باشد و سبب افزایش مهارت در مدیریت زمان شود. ۱. افراد اغلب درباره نداشتن زمان کافی، صحبت می‌کنند. بهتر است در عوض تمرکز روی این مطلب و شکایت از کمبود زمان برای انجام کارها، درباره کارهایی فکر و صحبت کنید که برای عملی کردن آنها زمان کافی در اختیار دارید.
  • صید فرصت‌های پرنده‌نگری در فریدونکنار

    مهدیس مدنی کارشناس ارشد برنامه‌ریزی توریسم روی تخته‌های چوبی تا چشم کار می‌کند لاشه پرنده قرار دارد، ریز و درشت با گردن‌های آویزان و چشم‌های باز. نه زیبایی و نه آن شکوه و ابهت از هیچ‌کدام خبری نیست، تنها پلشتی است و بوی ناخوشایند لاشه‌ها. سر و صدا و همهمه فروشندگان و خریداران در این بازار اجازه نمی‌دهد داستان این پرندگان مهاجر شنیده شود. داستان سفری که از شمالگان به امید رسیدن به سرزمین‌های گرم‌تر جنوبی آغاز می‌شود، ولی در شالیزارهای شمال ایران با پایانی تلخ، بی‌بازگشت می‌ماند. اینجا بازار پرندگان فریدونکنار است.
  • زنان کماکان کمتر از مردان شغل تمام وقت دارند

    نگار حسینی شاید اندکی عجیب به نظر برسد اما بررسی‌ها نشان می‌دهد که در کشورهای تازه استقلال یافته شوروی سابق اشتغال زنان وضعیت نسبتا خوبی دارد. در همین حال زنان در آمریکای شمالی نیز وضع مناسبی به لحاظ اشتغال دارند.
    در واقع در این دو منطقه کمترین شکاف جنسیتی در مورد اشتغال میان زنان و مردان به چشم می‌خورد. در مقابل بدترین شرایط به لحاظ شکاف جنسیتی در اشتغال در خاورمیانه و شمال آفریقا دیده می‌شود. در سراسر جهان هنوز هم جنسیت شاخص تعیین‌کننده‌ای برای داشتن شغلی تمام وقت است. واقعیت این است که هنوز مردان به مراتب بیش از زنان دارای شغل تمام وقت هستند و به عبارت دیگر شکاف جنسیتی در این مورد کماکان و به سیاق آنچه در ۵ سال اخیر دیده می‌شد، به چشم می‌خورد.
  • اجرا - ۱۵ آبان ۹۳

  • پژواک سکوت

    آلبوم موسیقی «پژواک سکوت» اولین اثر پوریا رحیمیان منتشر شد. این اثر از ۸ قطعه به نام‌های ندای درون (۲ قطعه)، در جستجوی نور، پاسخی در ژرفا (۳ قطعه)، فرزندان مهر و پژواک سکوت تشکیل شده است و بیش از ۲۰ نوازنده این آهنگساز را همراهی کرده‌اند. پوریا رحیمیان فرزند کتایون ریاحی متولد ۱۳۶۲ است. او به پیشنهاد استاد چکناواریان و کمک‌های مادرش برای تحصیل عازم کشور ارمنستان شد و دوره‌های آهنگ‌سازی و رهبری ارکستر را در کنسرواتوار کمیتاس در ایروان ارمنستان و دانشگاه برونل در لندن گذرانده و همچنین دوره آهنگ‌سازی فیلم را در دانشگاه کینگستون لندن سپری کرده است.
  • ترفندهایی برای کاربر حرفه‌ای موبایل‌های اندرویدی

    سیستم‌ عامل اندروید به خاطر اکوسیستم متن باز و جالبش پر از ترفندهای مختلف است که شاید همه کاربران آنها را ندانند. در اینجا بعضی از این ترفندهای جالب و کاربردی در سیستم عامل اندروید معرفی شده‌اند که می‌توانند کار با این سیستم عامل را برای کاربرانش جذاب‌تر و جالب‌تر کنند. ۱- در هر قسمت بازی یا اپلیکیشن با گفتن
    OK Google به جست‌وجو بپردازید:
    یکی از مزیت‌های بزرگ اندروید سازگاری کامل آن با سرویس‌های گوگل است. در آخرین نسخه‌های اپلیکیشن Google Search قابلیتی اضافه شده که می‌توانید در هر قسمت از دستگاه اندرویدی خودتان، حتی داخل اپلیکیشن‌ها با گفتن عبارت OK Google به جست‌وجو بپردازید.
  • توافق در وقت اضافه

    به نظر می‌رسد پافشاری فدراسیون فوتبال بر سر دریافت حق پخش از صداوسیما بالاخره نتیجه داد و مسوولان فدراسیون فوتبال و مسوولان صداوسیما بر سر پخش مستقیم مسابقات به توافق رسیدند. ظاهرا با توافق صورت‌گرفته مقرر شده که نسبت به سال گذشته با افزایش ۳۰ درصدی مبلغ قرارداد حق پخش، بازی‌های لیگ برتر مجددا از هفته چهاردهم از صداوسیما پخش شود. پیش از این در جلسه‌ای که میان مسوولان دو طرف برگزار شده بود هر کدام از طرفین ساز خود را می‌زدند. .
  • قانون ممنوعیت ورود پر‌مصرف‌ها گوشزد شد

    شکی نیست که واردات خودرو تجارتی پرسود است، هم برای دولت و هم برای وارد‌کنندگان. حال آنکه قانون‌شکنی در کنار کسب سود برای برخی افراد و حتی دولت می‌تواند کار ساده‌ای باشد. به‌عنوان مثال قانونی که دولت برای ممنوعیت ورود خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی وضع کرد تنها برای عده‌ای از وارد‌کنندگان کارکرد داشت؛ چراکه وارد‌کنندگان یا افرادی خاص با مجوز دولت به راحتی توانستند قانون را زیر پا بگذارند و اقدام به واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی کنند. همزمان با تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران و مشکلات ارزی در کشور دولت پیشین به‌منظور جلوگیری از خروج ارز و همچنین کاهش مصرف سوخت قانون منع خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی را به وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین گمرکات کشور ابلاغ کرد حال آنکه این مصوبه دو بار از سوی دولت آن هم برای عده‌ای خاص و در یک زمان محدود لغو شد تا وارد‌کنندگانی که به مجوزهای خاص داشتند بتوانند خودروهای خود را وارد بازار کنند.
  • بال فرهنگی «سلطان»

    شبکه‌های رادیو و تلویزیون ترکیه را به اختصار TRT می‌خوانند. این شبکه پس از روی کار آمدن دولت اردوغان، به‌شدت به یکی از حامیان سیاست‌های وی تبدیل شده است و در این راستا سعی دارد که همسو با حزب حاکم قرار گیرد. در سیاست‌های این حزب موضوعی که چندان هم پنهان نیست، حمایت از ساخت سریال‌هایی است که یادآور دوران عثمانی‌گری ترکیه است. هرچند که مهم‌ترین سریال در این خصوص سریالی با نام « سده پرشکوه» است که تولید TRT هم نیست، اما ساخت سریال‌هایی از این دست به شدت حمایت دولتی را در پی دارد. این سریال که در ایران با نام «حریم سلطان» شناخته می‌شود به بیشتر کشورهای عربی صادر شده و طرفدارانی هم دارد.
  • در جست‌وجوی همزیستی کمالیسم و نوعثمانی‌گری

    ترجمه: کسرا اصفهانی کشوری که روزگاری سیاست عدم مداخله را در پیش گرفته بود بار دیگر به بازیگری مهم در خاورمیانه تبدیل شد. در سال‌های اخیر، آنکارا اشتیاق وافری برای میانجیگری در ستیز اعراب- اسرائیل نشان داده؛ در کنفرانس اتحادیه عرب حضور یافته؛ به نیروهای سازمان ملل در لبنان و نیروهای ناتو در افغانستان کمک کرده؛ جایگاه بلندی در سازمان کنفرانس اسلامی به دست آورده و روابط نزدیکی با همسایگان برقرار ساخته. در واقع، دو مولفه اصلی در پس کنشگری آنکارا در خاورمیانه وجود دارد: نوعثمانی‌گری و چالش کردستان.
  • اکران - ۱۵ آبان ۹۳

  • کاهش ذخایر آبی تهران

    با وجود آنکه باران‌های پاییزی تهران را فرا گرفته است، اما ذخیره آب سدهای تهران همچنان ناکافی است و وزارت نیرو از وضعیت قرمز سدهای تامین‌کننده آب تهران خبر می‌دهد. از ابتدای سال آبی جاری (مهرماه ۹۳) تاکنون، حجم آب ورودی به سدهای استان تهران ۴۳ میلیون مترمکعب بوده که در مقایسه با ۴۵ میلیون مترمکعب در زمان مشابه سال آبی گذشته، ۶درصد کاهش نشان می‌دهد. همچنین از ۵ سد تامین‌کننده آب تهران، حجم آب موجود در مخزن ۳ سد روند کاهشی داشته است. .
  • زندگی بدون نان

    سارا فدایی بیماری سلیاک‌ یک اختلال خود ایمنی با زمینه ژنتیکی است. این بیماری در شرایطی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی بدن واکنشی غیرطبیعی نسبت به پروتئینی به نام گلوتن نشان می‌دهد و این واکنش باعث آسیب رسیدن به روده کوچک شده و در جذب مواد غذایی اختلال ایجاد می‌شود. حال این سوال مطرح می‌شود که گلوتن چیست؟
    گلوتن پروتئین‌ کشسان و قابل ارتجاع موجود در گندم، چاودار (گندم سیاه) و جو است. جو دو سر گلوتن ندارد، اما ممکن است آلوده به آن باشد.
    چرا این بیماری به وجود می‌آید؟
    سلیاک بیماری وراثتی است و از نسلی به نسل دیگر و در خانواده انتقال می‌یابد.
  • چمدانتان در مورد شما چه می‌گوید؟!

    ترجمه: محسن طباطبایی وقتی مردم سفر می‌کنند چیزهای مختلفی را با خود می‌برند. توشه بار آنها می‌تواند به ما بگوید که این افراد چه ویژگی‌هایی دارند و چگونه مسافرانی هستند. در این اینفوگرافی ما طیف مختلفی از کسانی را که سفر می‌کنند و با خود توشه‌ای حمل می‌کنند، بررسی می‌کنیم. کوله به پشت و خانه به دوش!
    شما ماجراجو هستید. چیزهایی نظیر اینکه از کجا لباس بخرید تا بتوانید با آن سفرتان را ادامه دهید، ذهن شما را نگران می‌کند؛ اما شما با یک کوله‌پشتی سفر می‌کنید و می‌خواهید چیز اضافه‌ای با خود برندارید اما اگر مسواکتان را فراموش کرده باشید؟ شما عادت ندارید وسایل زیادی را با خود به همراه ببرید و همین موضوع یک دغدغه همیشگی برای شما خواهد بود.
  • تجارت پرندگان تهدید حیات وحش فریدونکنار

    مساله صید بی‌رویه پرندگان در فریدون کنار بیش از هر ارگانی به سازمان حفاظت از محیط‌زیست مازندران بازمی‌گردد؛ از این رو در گفت‌و‌گو با کوروس ربیعی، رئیس اداره نظارت بر حیات وحش محیط‌زیست مازندران از او درباره اقدامات این سازمان برای کاهش و جلوگیری از این روند و پروژه بین‌المللی «حفاظت از زیستگاه‌های درنای سیبری»پرسیدیم. روند شکار بی‌رویه در فریدونکنار از چه زمانی آغاز شد؟
    شکار و صید در فریدونکنار یک فعالیت یک یا دو ساله و امر نوظهور نیست. در شمال ایران ساختار فعالیت‌های اجتماعی و کشاورزی به‌ویژه در روستا مربوط به بهار و تابستان است و پیش از پایان تابستان نیز برداشت محصول صورت می‌گیرد.
  • آلبوم‌ها - ۱۵ آبان ۹۳

  • شبکه خانگی - ۱۵ آبان ۹۳

  • تنگی نفس در اهواز

    در روزهایی که حال و هوای بیشتر شهرهای ایران خوب است، هوای خوزستان خوب نیست. باز نفس‌تنگی، گردوغبار و هجوم مردم به بیمارستان؛ سناریوی تکراری هوای بارانی اهواز. با بارش اولین باران پاییزی مشکلات تنفسی مردم این شهر نیز افزایش یافت. هرچند علت آلودگی‌ها نامعلوم است اما به گفته مسوولان، آلودگی ممکن است اثر ترکیبی مربوط به آلودگی نفتی، مزارع نیشکر، صنایعی مثل فولاد، حتی واحدهای کوچک‌تر مثل کوره‌های آجرپزی و همچنین کارخانه‌های سیمان باشد. .
  • پالس‌های مثبت از بازار مسکن

    آمارهای رسمی از میانگین قیمت مسکن در تهران نشان می‌دهد، از ابتدای سال ۹۳ تا پایان مهرماه، ارزش آپارتمان‌های مسکونی ۳ درصد کاهش پیدا کرده است به این معنی که خریداران ملک در فروردین‌ماه، هم‌اکنون با افت در ارزش دارایی‌شان مواجه شده‌اند و میزان بازدهی سرمایه‌گذاری ملکی آنها طی این مدت نه‌تنها مثبت نبوده که منفی ۳ درصد بوده است. متوسط قیمت واحدهای مسکونی در بازار مسکن تهران در مهرماه امسال با حداقل ۲ درصد کاهش نسبت به شهریور به مترمربعی ۴ میلیون و ۶۰ هزار تومان رسید. در حال حاضر متوسط ۷ ماهه قیمت مسکن مترمربعی معادل ۴ میلیون و ۱۵۸ هزار تومان است.
  • سیاست جدید ترکیه در عصر جهانی‏ شدن

    ترکیه پانزدهمین اقتصاد جهان، با جمعیتی ۷۵ میلیونی و دارای دومین ارتش بزرگ در پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» است. این ویژگی‏ها ترکیه را به قدرتی در‌حال‌ظهور منطقه‏ای با انگیزه‏های جهانی تبدیل کرده است. اما، ترکیه به تازگی با مسائلی در سیاست خارجی خود روبه‌روشده است که باعث شده برخی از ناظران از آن با عنوان «بازگشت به گذشته» ترک‌ها یاد کنند. جایی که عثمانی‌گری ترکیه حرف اول را می‌زند و گفته می‌شود رویای پنهان اردوغان بازگشت به دوران «سلطان»ها است. فرضیات متنوعی ارائه شده است. اینکه اردوغان چرا تاکنون رویای پنهان خود را علنی نکرده است و به‌طور ضمنی دنبال طرح‌های نئوعثمانی‌گری خود است بیشتر به شرایط منطقه‌ای باز می‌گشته است.
  • اتاق خواب کودک موفق چه شکلی است؟

    عاطفه چهره‌گشا با رعایت این نکات به تاثیر معجزه آسای دکوراسیون در سلامت کودک خودتان پی خواهید برد و خواهید دید که آموزش این نکات از دوران کودکی به فرزندنتان به شما کمک می‌کند تا به مرور نسلی سالم، تندرست و سلامت به لحاظ روحی و جسمی را در خانواده خود پرورش دهید. به این‌ترتیب با ایجاد آرامش و امنیت برای کودکتان و تامین نیازهای اولیه او به صحیح‌ترین شکل، سلامت و شادابی او را تضمین خواهید کرد. چگونه وسایل کودک را طبقه‌بندی کنیم
    شلوغی اتاق کودک و به هم ریختگی وسایل، اسباب‌بازی‌ها و کتاب‌ها در این اتاق یکی از طبیعی‌ترین موقعیت‌ها در سراسر جهان است؛ اما این شلوغی و به هم ریختگی درصورتی که به صورت روزانه استمرار داشته باشد به مرور به کاهش میزان تمرکز و تفکر کودک منتهی می‌شود.
  • ۸ قانون طلایی

    حتما شما هم تجربه شرکت در جلسات کاری بد را داشته‌اید، جلساتی که آ‌نها را از روی ناچاری قبول کرده‌اید. برگزاری جلسات خسته‌کننده شامل همه شرکت‌ها چه شرکت‌های بزرگ و چه شرکت‌های نوپا است. جلسات خسته‌کننده نه تنها فایده‌ای برای برگزارکنندگان و شرکت‌کنندگان ندارند؛ بلکه می‌توانند به جز گرفتن وقت ضررهایی نیز به‌دنبال داشته باشند، اما داستان وقتی که یک جلسه به‌خوبی برگزار شود کاملا تغییر می‌کند. یک جلسه کاری خوب می‌تواند سود زیادی برای هر دو طرف داشته باشد. مشکلات احتمالی را حل کند، ‌راه‌حل‌های جدید برای برون‌رفت از یک بحران پیدا کند و در نهایت برگزار‌کنندگان را به یک تصمیم نهایی برساند.
  • بازار مملو از قطعات بی‌هویت

    تشدید تحریم‌های بین‌المللی طی دو سال گذشته تنها صنعت خودرو کشور را مورد هدف قرار نداد؛ بلکه بازار قطعات یدکی بیش از همه دچار آسیب شد. هر‌چند با توافقات اولیه در مذاکرات هسته‌ای و همچنین لغو تحریم صنعت خودرو، وضعیت این صنعت کمی رو به بهبودی رفت؛ اما بازار قطعات یدکی همچنان با مشکل بزرگی به نام قطعات تقلبی روبه‌رو است. قطعاتی که توسط سودجویان وارد کشور می‌شود و در برخی مواقع تهدید‌کننده جان سرنشینان خودروها می‌شود، اما این قطعات تنها در بازار خرید و فروش نمی‌شود؛ بلکه حضور آنها در خطوط تولیدی خودروسازان نیز قابل رویت است؛ به‌طوری‌که در اوج تحریم‌ها، کیفیت برخی از قطعات به‌کارگرفته در تولید، به شرایط غیر قابل قبولی رسیده بود.
  • لباس‌های هالووین به کمک LEDها

    جشن هالووین یکی از مراسم سنتی غربی است که در آن، افراد لباس‌های ترسناک و متفاوتی را انتخاب می‌کنند. درواقع، هر فرد می‌تواند شخصیت‌های متفاوتی را انتخاب کند و هر کدام سعی می‌کنند چهره متفاوت‌تری را نشان دهند. استفاده از لباس شخصیت‌های معروف داستان‌ها و افسانه‌ها یا لباس‌هایی که به شکل میوه‌های مختلف است در این مراسم بسیار رایج است، اما اخیرا یک پدر آمریکایی، برای فرزندان خود لباس‌هایی را سفارش داده است که طراحی یک آدمک ساده را به کمک لامپ‌های LED روی خود نشان می‌دهد. .
  • ساخت معده مصنوعی در آزمایشگاه

    محققان با استفاده از سلول‌های بنیادی توانستند نخستین معده کوچک را که دارای بافت‌های معدوی انسان است بسازند. محققان توانستند به کمک جوانه‌های سلولی، مدل کوچک‌شده معده را بسازند. کشف سلول‌های بنیادی امیدهای زیادی برای درمان بسیاری از بیماران ایجاد کرد که تاکنون کاربردهای گوناگونی در این حوزه گزارش شده است، اما سازندگان این معده مصنوعی می‌گویند: تاکنون، روش مناسبی برای مطالعه بیماری‌های معدوی وجود نداشته است؛ زیرا معده انسان با سایر حیوانات تفاوت‌های ویژه‌ای دارد. سلول‌های متفاوت و ساختار پیچیده بافت‌های معده انسان، امکان شبیه‌سازی بیماری‌ها به کمک سایر حیوانات را دشوار می‌کند.
  • خواب زمستانی ساعت‌های پایتخت!

    نورا حسینی ساعت‌های این شهر هر کدام یک زمان را نشان می‌دهند. آن هم نه ساعت دقیق و درست را. در شتاب و سرعت شهر زمان گم می‌شود انگار. کسی حواسش به عقربه‌هایی که چند ساعتی جا مانده‌اند نیست. برخی از عقربه‌های کوچک و بزرگ آویزانند. برخی از ساعت‌های گرد این شهر بی‌عقربه‌اند. ساعت‌هایی که پشت درپشت هم هستند دو ساعت متفاوت را نشان می‌دهند. این سوی خیابان کریم‌خان ظهر رسیده و سوی دیگر روبه‌رو‌ی دبستان هنوز ۱۰ دقیقه‌ای به ۸ صبح مانده است. شهروندان تهرانی کمتر به ساعت‌های بزرگ شهری اطمینان دارند. این ساعت‌های خاک گرفته چند سالی بود که دقیق به وظایفشان عمل می‌کردند.
  • خاطراتی برای تمام فصول

    «خاطراتی برای تمام فصول» فیلم مستندی است که به روایت بمباران شیمیایی حلبچه و اعزام مجروحان این حادثه به اتریش طی سال‌های ۱۳۶۲ تا ۱۳۶۹ می‌پردازد و شخصیت‌های حاضر در فیلم خاطرات خود را بازگو می‌کنند. قرار است این مستند تحسین‌شده به کارگردانی مصطفی رزاق کریمی در گروه سینمایی هنر وتجربه اکران شود‌. این فیلم که با ستایش منتقدان و جشنواره‌های معتبر سینمایی مواجه شده است هفته آینده در بعضی از سینما به نمایش درمی‌آید. چندی پیش هم این فیلم با حضور تعدادی از سینماگران و جانبازان در جشنواره صلح و دوستی ایرانیان به‌عنوان نمادی از درد و رنج جانبازان شیمیایی به شهردار هیروشیما اهدا شد.
  • تولید برق زیر سایه درخت‌های خورشیدی

    استفاده از سلول‌های خورشیدی برای تولید برق، توسعه گسترده‌ای در نقاط دنیا یافته است. این روش تولید برق به‌رغم آنکه آلودگی‌ها را نسبت به روش‌های مرسوم به شدت کاهش می‌دهد، اما هزینه‌های بالای تولید برق از این طریق، محدودیت‌هایی برای استفاده آن ایجاد کرده است. در حال حاضر، پیشرفت‌های قابل توجهی در جهت توسعه استفاده از این فناوری به وجود آمده است که هزینه‌های تولید برق را به شدت کاهش داده است. به تازگی، محققان موفق شدند درخت الکتریکی موسوم به eTree بسازند. این درخت مصنوعی دارای پنل‌هایی متشکل از سلول‌های خورشیدی است که هم سایه و هم برق تولید می‌کنند.
  • منزل ۳۰۰ هزار مترمربعی «سلطان اردوغان»

    حسین موسوی از «آک پارتی» به «آکسارای» رسیده است. «آک» در زبان ترکی استانبولی به معنی «سفید» است. اگرچه آک پارتی مخفف کلمات «عدالت» و «کالکینما» است که دومی به معنای توسعه است اما برخی از زبان شناسان اعتقاد دارند، انتخاب این کلمات در کنار هم تعمدی بوده است تا حزب اردوغان، خود را پاک و شفاف نشان دهد. در پرچم این حزب نیز لامپی که در وسط آن قرار دارد تنها مکمل کلمه «آک» شده است. این بار اما «آکسارای» یا همان کاخ سفید اردوغان سر و صدای فراوانی را به پا کرده است. آکسارای از ۲۹ اکتبر، یعنی هفته گذشته خانه جدید رئیس‌جمهوری ترکیه شده است.
  • حضور اپل در ایران

    شیفتگان تکنولوژی در ایران بالاخره شرکت اپل را مجاب کردند که بازار جذاب ایران را دست‌کم نگیرد و برای ورود رسمی به این بازار چاره‌ای بیندیشد. در همین زمینه وال استریت ژورنال خبر داده که اپل با چند توزیع‌کننده ایرانی برای حضور در بازار ایران مذاکره کرده هر چند تاکنون تصمیمی برای انتخاب یک نماینده رسمی یا نماینده فروش نگرفته است. محصولات اپل طی سال‏های اخیر به دلیل تحریم‏های آمریکا از طریق غیررسمی و با چندین واسطه به دست ایرانیان رسیده است. .
  • مرگ مدیر «توتال»؛ حادثه یا قتل؟

    در روزهای گذشته علاوه بر کاهش شدید قیمت نفت، رویداد دیگری مرتبط با این بازار در جهان خبرساز شد. رئیس یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های نفت و گاز جهان که به مرد سبیلوی دنیای نفت هم مشهور بود، در یک حادثه عجیب هوایی کشته شد. «کریستوف دومارجری»، مدیرعامل شرکت نفتی توتال فرانسه برای مذاکره کاری به مسکو رفته‌ بود و وقتی می‌خواست با جت خصوصی‌اش از فرودگاهی در این شهر پرواز کند و به فرانسه برگردد دچار سانحه شد. یک ماشین برف‌روب سنگین که راننده آن مست بوده به هواپیمای در حال پرواز این مدیر نفتی برخورد می‌کند و همه ۴ سرنشین آن هواپیما در این برخورد کشته می‌شوند.
  • آن مرد آمد! آن مرد رفت

    لی لا رضایی کیتارو آمد، کیتارو رفت! اما کسی در این میان نبود که دلیل رفتنش را جویا شود و همه از آمدن سخن می‌گفتند. خوشحالی عده‌ای از دوستداران موسیقی از حضور این نوازنده و آهنگساز به این دلیل بود که آشتی موسیقی ملل و همین‌طور مردم ایران با موسیقی روز دنیا را در یک قدمی خود می‌دیدند اما انگار قرار نبود دنیای موسیقی به کام آنها بچرخد و همه چیز وارونه شد. بر این اساس کیتارو راهی کشور خود شد تا باری دیگر نام ایران بر سرزبان‌ها بیفتد. خبری از شرق دور
    خبر مثل بسیاری از اخبار کوتاه بود اما پرکلیک و دهان پرکن: کیتارو در تهران کنسرت می‌دهد.
  • اینستاگرام - ۱۵ آبان ۹۳

    مجتبی سرانجام پور عکاسی با تلفن همراه یکی از ابزارهایی است که طی ۵-۴ سال اخیر جایگاه ویژه‌ای در دنیا به دست آورده است و طرفداران بسیاری دارد. از بین این طرفداران عده‌ای آن را به شکل کاملا حرفه‌ای دنبال می‌کنند و از آن به مثابه وسیله‌ای کاملا کارآمد و کاربردی استفاده می‌کنند تا بتوانند تصاویری زیبا خلق کنند. در این صفحه سعی داریم تا هر شماره به معرفی یکی از این عکاسان بپردازیم و مروری کوتاه بر عکس‌های آنان داشته باشیم.
    مصطفی سون
    مصطفی سون عکاس چهل ساله اهل ترکیه وساکن استانبول است که کار خود را با روزنامه ها و نشریات ترکیه آغاز کرده است.
  • آخرین تلاش‌های هسته‌ای در کشور میانجی

    کامران کرمی عضو گروه خبر آخرین تلاش‌ها و رایزنی‌های دیپلماتیک سطح بالا برای دستیابی به توافق جامع؛ این بار نه در نیویورک، وین یا ژنو، بلکه در مسقط و در کنار ساحل خلیج‌فارس صورت می‌گیرد. سلطان‌نشین عمان باز هم در نقش میانجی، میزبان وزرای خارجه ایران وآمریکا و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در روزهای ۱۸ و ۱۹ آبان (۹ و ۱۰ نوامبر) و سپس هیات‌های ایران و ۱+۵ خواهد بود تا گره مذاکرات در روزهای پایانی ضرب‌الاجل ۲۴ نوامبر (۳ آذر) را بسان میانجی‌گری‌های پیشین خود باز کند. اتحادیه اروپا روز جمعه جدول زمان‌بندی ادامه مذاکرات هسته‌ای را منتشر و تایید کرد که جان ‌کری و محمد‌جواد ظریف روزهای ۱۸ و ۱۹ آبان در مسقط خواهند بود تا در نشستی سه‌جانبه با حضور کاترین اشتون شرکت کنند و آخرین چانه‌زنی‌ها را پیش از برگزاری نشست جامع، انجام دهند.
  • مرگ فروشنده

    نمایش «مرگ فروشنده» به کارگردانی نادر برهانی از یکشنبه ۱۸ آبان ماه در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می‌رود. این نمایش از سوی انجمن منتقدان و نویسندگان خانه تئاتر به عنوان اثر برگزیده انتخاب شد. مرگ فروشنده نوشته آرتور میلر و بازنویسی شده‌ نادر برهانی مرند و آرش پارساخو است. در این نمایش حمیدرضا آذرنگ، نسیم ادبی، رحیم نوروزی، داریوش موفق، حمیدرضا نعیمی، محمودرضا رحیمی، بهرام افشاری، آسیه ضیایی، فاطمه عباسی، مجتبی پیرزاده، هادی عامل به‌عنوان بازیگر حضور دارند. فروش بلیت‌های این نمایش از چند روز پیش به‌صورت اینترنتی آغاز شده است و تا ۵ دی ماه هر شب ساعت ۱۹:۳۰میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.
  • کـدام شرکـت‌هـا بهتـرین وب‌سایت‌های‌ دنیا را دارند؟

    مترجم: مریم رضایی وب‌سایت یک شرکت چه هدفی را دنبال می‌کند؟ آیا شرکت اپل در وب‌سایت خود تلاش می‌کند به خریداران احتمالی iPhone ۶، به متقاضیان کار برای پیوستن به نیروی کار ۸۰ هزار نفری این شرکت در سراسر دنیا یا به سرمایه‌گذاران اطلاعات بدهد؟ شرکت نفت بریتیش پترولیوم (BP) چطور؟ آیا این شرکت توانسته بحران نشت نفت در خلیج مکزیک در سال ۲۰۱۰ را پشت سر بگذارد، یا منتقدین هنوز آن را به دلیل ناتوانی در تعمیر تاسیسات تخریب شده سرزنش می‌کنند؟ شرکت‌ها دوست دارند چه نوع پیامی را به کارمندان خود بدهند؟ آنها چگونه باید در رسانه‌ها در دسترس باشند؟ طبق اعلام موسسه مشاوره «باون کرگز» (Bowen Craggs) که به شرکت‌ها در مورد چگونگی توسعه اثرگذاری حضور اینترنتی آنها مشاوره می‌دهد، همه مواردی که ذکر شد اهمیت دارند.
  • امضا علیه دولت

    در شرایطی که هنوز چند روزی از رای عدم اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم در مجلس نمی‌گذرد منتقدان دولت بیکار ننشسته و به جمع‌آوری امضا علیه وزیر ارشاد پرداخته‌اند. در این زمینه یکی از نمایندگان مجلس گفته در حاشیه جلسات علنی هفته گذشته حمید رسایی و محمود نگهبان سلامی اقدام به جمع‌آوری امضا علیه وزیر ارشاد کردند، اگرچه این امضاها از ۲۰ نفر تجاوز نمی‌کرد. اینها در حالی است که جنتی وزیر ارشاد گفته که از استیضاحش اطلاعی ندارد و دلایل این استیضاح را نیز نمی‌داند. .
  • کنسرت‌ها - ۱۵ آبان ۹۳

  • ۹ اشتباه دیجیتالی

    اینکه یک پروژه یا طرح بعد از به اجرا گذاشتنش با شکست یا موفقیت همراه باشد شرایطی کاملا عادی است. در واقع، همیشه قبل از به اجرا گذاشتن یک طرح همه عوامل پیش‌بینی می‌شود. محصولات دنیای تکنولوژی هم از این قاعده مستثنی نیستند. تاکنون بسیاری محصولات تکنولوژی توسط شرکت‌های بزرگ و کوچک روانه بازار شده‌اند که با وجود پیش‌بینی‌های انجام‌شده با شکست مواجه شده‌اند این اتفاق نیز برای تمام شرکت‌ها رخ می‌دهد و نمونه‌های آن‌ هم زیاد است. محصولاتی که به باور تولید‌کنندگانشان می‌توانستند یک محصول انقلابی در بازار باشند، اما یک اشتباه کوچک، محصول انقلابی را به یک کابوس برای سازندگانش تبدیل کرده است.
  • سکه همراه اونس می‌ماند؟

    حمیدرضا آریان‌پور عضو گروه بانک وبیمه با تاکید مقام‌های بانک مرکزی آمریکا بر ادامه احیای بزرگ‌ترین اقتصاد جهان، فلز زرد به کمترین ارزش خود در ٤ سال گذشته رسیده تا پیش‌بینی‌ها کاهشی بمانند و بازار داخل نیز با بازارهای جهانی همراه شود. هفته گذشته، مهم‌تر از کاهش ٥٩ دلاری بهای اونس ظرف ٥ روز کاری، سقوط اونس به زیر مرز سرنوشت‌ساز ١١٨٠ دلار بود که پس از افت به زیر مرز روانی ١٢٠٠ دلار ممکن شده بود. در هفته‌هایی که نوسان قیمتی هر اونس این کالای گرانبها پله پله محدوده‌های پایین‌تری را تجربه می‌کرد، مرز ١١٨٠ دلار بسیار مهم ارزیابی شد.
  • چیزهایی که در مورد اندروید نمی‌دانید

    سیستم عامل اندروید به‌طور رسمی در ماه سپتامبر ۲۰۰۸ و روی گوشی HTC G۱ Dream قرارگرفت و حالا با گذشت بیش از ۶ سال از آن زمان، باید اذعان کرد شاید کمتر کسی فکر می‌کرد این سیستم‌ عامل به موقعیت و جایگاه فعلی‌اش برسد. سیستم‌ عامل اندروید بیشترین استفاده را در میان سیستم‌ عامل‌های ویژه گوشی‌های موبایل در دنیا به خودش اختصاص داده است، اما همچنان نکته‌هایی در خصوص این سیستم‌ عامل وجود دارد که اکثر کاربران از آن بی‌خبرند. در اینجا می‌توانید با حقایقی کلی درباره این سیستم عامل محبوب و پر طرفدار آشنا شوید که احتمالا از آنها خبر ندارید.
  • کودکان می‌توانند پرنده‌ها رانجات دهند

    الن توکلی فعال محیط زیست برای بررسی مساله صید بی‌رویه پرندگان در فریدون کنار ابتدا باید گروه‌هایی که درگیر آن هستند را شناسایی کنیم. گروه اول مردم فریدونکنار هستند که شالیزارهای آنها محل استقرار و صید پرندگان است و گروه دوم خود این پرندگان مهاجر محسوب می‌شوند که برای ادامه حیات خود از شمال به این منطقه می‌آیند. از سوی دیگر کسانی که صاحب شالیزار در این منطقه هستند نیز به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ کسانی که صاحب دامگاه بوده و گروه دیگر که فاقد آن هستند؛ افرادی که صاحب دامگاه بوده عمدتا به صورت قانونی پرندگان مهاجر را صید کرده و پروانه فعالیت دارند، اما گروه دوم معمولا شیوه تورگذاری را برگزیده و معتقدند آنها نیز باید سهمی از شکار این پرندگان داشته باشند و از این جهت اختلافاتی با دامگاه‌داران دارند.
  • چانه‌زنی نهایی در عمان

    آیا گره مذاکرات هسته‌ای این بار به دست میانجی و در مسقط باز خواهد شد؟ این پرسشی است که برای روشن شدن پاسخ آن دست‌کم باید تا هفته دیگر صبر کرد و منتظر ماند و دید که آخرین چانه‌زنی‌های هسته‌ای قبل از پایان ضرب‌الاجل سوم آذر ماه چه نتیجه‌ای خواهد داشت. در ادامه مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ سلطان‌نشین عمان که بارها نقش میانجی را در روابط میان ایران و غرب بازی کرده است این بار هم پادرمیانی کرده و میزبان رایزنی‌های هسته‌ای ایران و کشورهای غربی شده است البته به این نشست‌ها باید نشست سه‌جانبه میان ظریف، کری و اشتون را هم اضافه کرد.
  • سوخت جت به کمک روغن‌های مصرف‌شده

    با افزایش روزافزون جمعیت، به‌ویژه در کشورهایی مثل چین، نیازهای بشر نیز رو به افزایش است. درواقع، انسان‌های بیشتر نیازمند غذای بیشتر و حتی سفرهای بیشتر هستند. بر این اساس، یک شرکت هواپیمایی تجاری در چین، گروهی را استخدام کرده است که بتوانند روغن‌های مصرف‌شده را بازیافت کنند و از آنها در موتور جت استفاده کنند. آنها موفق شدند روغن‌های مصرف‌شده را به سوخت‌های طبیعی به نام بیوسوخت تبدیل کنند. به کمک این فناوری می‌توان سوخت بیش از ۶ هزار هواپیمایی را که انتظار می‌رود تا سال ۲۰۳۳ در چین ساخته شود تامین کرد.
  • جشن بی‌معنایی

    میلان کوندرا یکی از نویسندگان شناخته‌شده و پرطرفدار در ایران است که تاکنون آثار زیادی از این نویسنده به فارسی ترجمه شده و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است. او متولد ۱ آوریل، ۱۹۲۹ در برنو، چکسلواکی است و از سال ۱۹۷۵ در فرانسه زندگی می‌کند و از سال ۱۹۸۱ شهروند فرانسه شده‌است. تا زمانی که در چکسلواکی زندگی می‌کرد و حتی در نخستین سال‌‌های ورودش به فرانسه، اطلاعاتی درباره زندگی او منتشر می‌شد؛ اما اکنون که آثارش شهرتی بین‌المللی برایش به ارمغان آورده‌اند، هنوز آنگونه که شایسته نام اوست، به شرح زندگی شخصی‌اش پرداخته نشده است.
  • بازگشت پوسترهای ضدآمریکایی

    در آستانه دور تازه مذاکرات هسته‌ای باز هم سر و کله پوسترهای ضدآمریکایی در تهران پیدا شده؛ پوسترهایی که همزمان با آغاز ماه محرم بر در و دیوار شهر نقش بسته و در آن سربازان آمریکایی را در میان لشکریان شمر و یزید نشان می‌دهد. سال گذشته هم بیلبوردهایی در تهران نصب شد که صداقت آمریکایی‌ها در مذاکرات هسته‌ای را زیر سوال می‌برد. مسوول بسیج شهرداری تهران همزمانی نصب این پوسترها با روزهای حساس مذاکرات هسته‌ای را در راستای کمک به دولت عنوان کرده است!.
  • باید طور دیگری برخورد کرد

    مهرداد نصرتی حسن لطفی متولد سال ۱۳۴۲ در شهرستان خواف است اما به گفته‌ خودش، شخصیت هنری‌اش در قزوین شکل گرفته است. او فارغ‌التحصیل رشته‌ سینما از مرکز اسلامی آموزش فیلم‌سازی و کارشناس مدیریت دولتی است، همچنین عضو انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران، عضو انجمن منتقدان تئاتر ایران و مدرس فیلم‌سازی است. تجربه فیلمسازی این نویسنده به سال ۶۴ و ساخت فیلم هشت میلی‌متری برمی‌گردد و تاکنون فیلم‌های مختلفی ساخته است اما خیلی‌ها او را با مستندهایی که ساخته می‌شناسند که مستند زندگی جواد مجابی شاعر و نویسنده سرشناس یکی از همان کارها است.
  • برخورد قهری با شکار بی‌رویه

    فاطمه باباخانی در ابتدای مهر ماه ۷۰ نفر از یگان سازمان حفاظت از محیط‌زیست برای ساماندهی شکار بی‌رویه به فریدونکنار رفتند، آنها پس از ورود به منطقه با جمعیتی روبه‌رو شدند که اجازه حضور در این منطقه را به آنها ندادند و به ناچار این گروه برای جلوگیری از هر گونه درگیری از مسیر آمده بازگشتند. اما ماجرا در همین نقطه خاتمه نیافته است؛ حال سازمان محیط زیست درصدد است با ورود نیروی انتظامی، استانداری و ماموران اطلاعات بار دیگر وارد این منطقه شود و غائله شکار بی‌رویه را بخواباند. در گفت‌وگو با سرهنگ حمیدرضا خیلدار، فرمانده یگان سازمان حفاظت محیط‌زیست از او درباره برنامه‌های این سازمان برای تخفیف شکار پرندگان مهاجر در فریدونکنار پرسیدیم.
  • تنوع قیمت، قطعه گمشده پازل بازار خودرو

    تا همین دو سال قبل ۶۰ میلیون تومان بودجه‌ای بسیار خوب برای خرید یک خودرو به شمار می‌رفت و با این رقم امکان خرید خودرویی نسبتا نیمه لوکس وجود داشت. حالا اما مشتریان خودرو شرایط خود را در بازار به‌گونه‌ای می‌بینند که با ۶۰ میلیون تومان گزینه‌هایی بیش از خودروهای همیشگی پیش رو ندارند و این مبلغ به نوعی بودجه‌ای برای خرید یک خودروی معمولی به شمار می‌رود. اخیرا خودروسازان نیز با اشاره به این نکته که این روزها ۴۰ یا ۵۰ میلیون برای خرید یک خودرو مبلغ زیادی نیست، به معرفی محصولاتی پرداخته‌اند که قرار است تا سال آینده وارد بازار شوند.
  • عکس خبری - ۱۵ آبان ۹۳

  • وزیر علیه زیرمیزی

    در شرایطی که زیرمیزی گرفتن برخی پزشکان به پدیده‌ای عادی در کشور تبدیل شده وزیر بهداشت صراحتا گفته معتقد است دریافت‌های غیرقانونی رشوه محسوب می‌شود و اجازه نخواهد داد این‌گونه پزشکان در کشور طبابت کنند و در این راستا با هیچ احدی رودربایستی ندارد. برخی پزشکان دریافت‌هایی خارج از عرف و به حساب‌های شخص خود یا دیگران داشته‌اند که معضلاتی را برای بیماران ایجاد کرده است. این در حالی است که از امروز طرح تشدید برخورد با زیرمیزی‌ها آغاز می‌شود. .
  • بورس روی موج خوش‌بینی

    بهزاد بهمن نژاد عضو گروه بورس پس از مدت‌ها نزول فرسایشی شاخص کل بورس، چند هفته‌ای است شاهد ورود موجی از خوش‌بینی‌ها به بازار سهام هستیم. در بررسی نحوه ایجاد این روند افزایشی، عوامل متعددی دست به دست هم داده‌اند. نخستین عامل، اصلاح قابل توجه قیمت سهام و رسیدن آنها به سطوح مناسب است. به عنوان مثال، بررسی‌ها نشان می‌دهد در پایان مهر ماه، نسبت قیمت‌های واقعی به قیمت اسمی (۱۰۰۰ ریال) سهام به کمترین مقدار خود در ۵ سال گذشته رسیده بود. در این شرایط، در مراسم روز ملی صادرات کشور، وعده‌هایی درخصوص اجرای برخی سیاست‌های انبساطی در دولت داده شد.
  • در حریم سلطان

    ترجمه: کسرا اصفهانی پس از به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه در سال ۲۰۰۲ ، این کشور سیاست «تنش صفر با همسایگان» را در پیش گرفت تا روابطی محکم با کشورهای همسایه مانند عراق، ایران و سوریه داشته باشد. بسیاری از محققان استدلال می‌کنند که این «محور تغییر» نتیجه اسلامگرایی حزب عدالت بود که ریشه‌هایش را باید در «جنبش نظام‌ملی» اسلامگرای نجم‌الدین اربکان یافت. نگاهی دقیق‌تر به باورهای مورد دفاعِ حزب عدالت و توسعه و تغییرات حاصل در سیاست ترکیه، به وضوح نشان می‌دهد که این تغییر صرفا اسلامی نیست و به همین دلیل «محورتغییر» نیست.
  • زوال آخرین مأوای پرندگان مهاجر غرب آسیا

    محمدعلی الله‌قلی فعال محیط‌زیست در فریدونکنار با شروع فصل سرما در نیم‌کره‌شمالی زمین، پرندگان مهاجر زیستگاه‌های در حال یخ زدن را به قصد یافتن غذا ترک کرده و به عرض‌های جنوبی کره زمین و سرزمین‌هایی با اقلیم معتدل‌تر مهاجرت می‌کنند. کشور ایران در مرکز بسیاری از مسیرهای مهاجرت پرندگان در مسیر چندین کریدور مهاجری مهم در منطقه واقع شده است و در حقیقت ایران شاهراه اصلی مهاجرت سالانه پرندگان از شمال چین، قزاقستان، ترکمنستان، آذربایجان و ارمنستان در آسیا، شرق تا غرب سیبری تا شمال اروپا و کشورهای اسکاندیناوی واقع در شمال‌غرب اروپا به سمت عرض‌های جنوبی و آفریقا به شمار می‌رود.
  • بی‌میلی مجلس به نیلی

    با وجود آنکه رئیس‌جمهور در جلسه رای اعتماد مجلس به محمود نیلی احمدآبادی گفت که ملت لجبازی را نمی‌پسندد اما بهارستان‌نشینان باز هم به گزینه پیشنهادی وزارت علوم رای اعتماد ندادند تا برخی گمانه‌زنی‌ها مبنی بر اینکه طیف اصولگرا خواهان کرسی وزارت علوم است، تقویت شود. در این میان نام‌هایی نیز مطرح است که با توجه به اتمام مهلت سرپرستی محمدعلی نجفی بر وزارت علوم تا ۲۹ آبان ماه، دولت باید هر چه سریع‌تر گزینه پیشنهادی خود را به مجلس معرفی کند. .
  • افزایش امید در بورس

    شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران این هفته را در حالی آغاز کرد که توانست پس از ۹۸ روز کاری دوباره کانال ۷۵ هزار واحدی را فتح کند. برخی می‌گویند همزمان با کسادی بازار سکه، ارز و مسکن بازار سهام رونق می‌گیرد اما این همه ماجرا نیست چرا که تحلیلگران بر این باورند که علاوه بر خوش‌بینی به روند مذاکرات هسته‌ای، بهبود سطح نقدینگی در بازار و همچنین بروز نشانه‌هایی در اقتصاد کلان موجب شده که بازار بازگشتی مثبت را شاهد باشد. .
  • گردشگری خوزستان اکسیر نامکشوف

    رضا زبیدی اکسیر ماده‌ای افسانه‌ای است که تمام بیماری‌ها را شفا می‌دهد و به هر چیزی که اضافه شود آن شیء را به طلا تبدیل می‌کند، گاه بعضی چیزها را به دلیل اهمیت به اکسیر تشبیه می‌کنند و شاید صنعت گردشگری هم به نوعی به این تعبیر نزدیک باشد، صنعتی که توسعه آن تولید ثروت واشتغال رابه همراه دارد. امروزه کشورهای جهان به اهمیت این صنعت بدون‌دود پی برده‌اند و با برنامه‌ریزی صحیح وسرمایه‌گذاری موفق به تولید ثروت از این صنعت شده‌اند. خیلی کشورها مانند مغرب و تایلند بودجه سالانه خود رامدیون این صنعت هستند.
  • آیا اکوتوریسم در فریدونکنار جان می‌گیرد؟

    ایمان ابراهیمی فعال محیط‌زیست بدون شک، گردشگری و به‌خصوص اکوتوریسم امروز یکی از بهترین راه‌حل‌های موجود برای نجات طبیعت در حال نابودی ایران است. از این رو تلاش بسیاری از متخصصان حوزه گردشگری و محیط‌زیست بر جایگزین کردن اکوتوریسم به جای گردشگری غیرمسوولانه و حتی صید و شکار متمرکز شده است. تالاب‌های دست‌ساز منطقه فریدونکنار و سرخرود نیز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین زیستگاه‌های زمستان‌گذرانی در ایران و یکی از مهم‌ترین مسیرهای مهاجرتی پرندگان در دنیا به دلیل صید بیش از حد و کاملا غیرقانونی بخشی از این طبیعت در حال نابودی محسوب می‌شود که سرعت نابودی آن به‌صورت غیرقابل باوری زیاد است.
  • حیاط خلوت

    «حیاط خلوت» نام رمانی از فرهاد حسن‌زاده است که اولین بار در سال ۱۳۸۲ منتشر شد و چاپ چهارم آن اخیرا در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است. این رمان در ۱۴ فصل داستان خود را روایت می‌کند. قصه به بسیاری از مسائل اجتماعی و سیاسی که ممکن است ذهن هر فردی را درگیر کند، گریزی می‌زند و در بعضی از این گریزها، گاه می‌ایستد و مساله را بیشتر می‌کاود. در این داستان شخصیت‌های متفاوتی حضور دارند که هر کدام سرگذشت خاص خود را پشت‌سر گذاشته‌اند. در واقعا هر فصل این رمان به‌نوعی راوی یک داستان مجزا است که درنهایت با هم ارتباط پیدا می‌کنند.
  • رای به عدم استقلال

    چهار سال پس از آغاز اختلافات بر سر نحوه تعیین رئیس بانک مرکزی در جریان تصویب برنامه پنجم توسعه، سرانجام با نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس کل بانک مرکزی به پیشنهاد وزیراقتصاد، تایید هیات دولت و صدور حکم توسط رئیس‌جمهور تعیین می‌شود. این در حالی است که بانک مرکزی در تصمیم‌گیری باید مستقل عمل کند و تحت تاثیر فشارهای دولت قرار نداشته باشد در حالی که این‌گونه انتخاب رئیس کل از نظر کارشناسان می‌تواند در تنزل جایگاه این بانک موثر باشد. .
  • پرنده‌نگری در «میقان» هم پول می‌آورد و هم احیای حیات‌وحش

    محمود کل‌نگری فعال محیط زیست در گذشته تالاب‌ها به‌عنوان اراضی نامناسب، بی‌فایده و حتی مضر و مأمنی برای حشرات ناقل بیماری‌ها شناخته می‌شدند. این در حالی است که علاوه بر حفظ و توسعه تنوع‌ گیاهی و جانوری، تولید و ذخیره‌سازی آب، مهار سیل و فرسایش، پالایش آب، تثبیت آب و هوای منطقه به‌ویژه تعدیل درجه حرارت و تامین غذا از قابلیت‌های اکولوژیک و اقتصادی تالاب‌ها به حساب می‌آید و ارزش اکولوژیک تالاب‌ها ۱۰ برابر جنگل‌ها و ۲۰۰ برابر زمین‌های زراعی است. در کنار این ارزش، تالاب‌ها این روزها به محلی برای سودآوری اقتصادی از راه پرنده‌نگری تبدیل شده‌اند.
  • «پیشخوانی» در تعزیه

    «پیشخوانی در تعزیه» پژوهشی در نغمات آوازی شبیه‌خوانی، نام اثری از اردشیر صالح‌پور است که منتشر شده است. این کتاب دارای هشت فصل است که به ترتیب عبارتند از: «پیش درآمد»، «پیشخوانی، زمینه‌ها و تعاریف»، «ویژگی‌های ادبی پیشخوانی‌ها»، «سرایندگان پیشخوانی‌ها»، «موسیقی پیشخوانی‌ها»، «نوحه‌های پیشخوانی»، «خوانندگان و نوازندگان» و «سایر پیشخوانی‌ها». در این کتاب به جز بحث تئوریک در زمینه نغمات آوازی شبیه‌خوانی، شعرهایی از پیشخوانی‌ها تعزیه‌ها نیز گردآوری و منتشر شده است. این کتاب را انتشارات سوره مهر در ۱۱۵ صفحه و بهای سه هزار و ۶۰۰ تومان منتشر کرده است.
  • شاخدار شکنی

    آلبوم شعر، موسیقی « شاخدار شکنی» با اشعار اکبر اکسیر و آهنگسازی بابک ربوخه منتشرشد. این آلبوم دومین آلبوم شعرخوانی اکبر اکسیر شاعر نام‌آشنای معاصر است که با نگاهی طنز‌آمیز شعر می‌نویسد و آثارش در سال‌های اخیر مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است. اکسیر متولد سال ۱۳۳۴ شهرستان آستارا و دبیر بازنشسته آموزش و پرورش است. بابک ربوخه هم متولد سال ۱۳۴۷ و فارغ‌التحصیل رشته موسیقی است که تاکنون آثار متفاوتی را در عرصه موسیقی و کتاب منتشر کرده است که آهنگ‌سازی نخستین کاست دانشجویی کشور با عنوان «عاشقانه‌ترین»، تولید بیش از سی موسیقی فیلم و سریال و انتشار کتاب‌هایی همچون «جان مریم»، «آفتاب خیزان» و.
  • طلا در سرازیری

    انتشار اعلامیه کمیته بازار آزاد فدرال رزرو کافی بود تا ارزش طلای جهانی را به کمترین سطح خود در ۴ سال اخیر برساند. در پایان معاملات هفتگی، طلای جهانی با افت شدید ۷/۴ درصدی، ۹/۱۱۷۲ دلار بر اونس معامله شد. کمیته بازار آزاد فدرال رزرو با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که سیاست‌های تسهیل کمی را کاهش خواهد داد. این تصمیم که نشان از رضایت مقام‌های بانک مرکزی از روند احیای اقتصاد آمریکا داشت، طلا را در فشار بیشتری قرار داد. پس از بحران مالی بزرگ آمریکا در سال ۲۰۰۸، فدرال رزرو سیاست تسهیل کمی را در این کشور آغاز و شروع به خرید اوراق بهادار و اوراق با پشتوانه وام‌های رهنی و همچنین کاهش نرخ‌های بهره درازمدت کرد.
  • پیشگیری از سرماخوردگی با توصیه‌های طب سنتی

    فهمیه نبی متخصص گیاهان دارویی حتی اگر دچار سرماخوردگی و حساسیت فصلی نشده‌اید بهتر است به مدت ۲۰روز شروع به تقویت سیستم ایمنی بدن کنید. در این زمینه نیاز به مصرف داروی خاصی نیست. مصرف دمنوش‌هایی که تعداد گلبول‌های سفید را افزایش دهد و سطح ایمنی سیستم بدن را تقویت کند، کافی است. توصیه‌های طب سنتی با شروع فصل پاییز
    با شروع سرما، به لحاظ اقلیمی فصل پاییز شروع شده است هرچند تقویم آن را نشان ندهد. درباره پیشگیری از حساسیت، سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه‌هایی وجود دارد که خواندنی است.
  • مالیاتی که قیمت مسکن را پایین کشید

    مالک یکی از آپارتمان‌های لوکس منطقه بلومزبری لندن به تازگی قیمت پیشنهادی فروش این ملک را به مقدار ۵۰۰ هزار پوند معادل ۸۰۵ هزار دلار کاهش داده است. دلیل این کاهش قیمت، مالیاتی است که به تازگی برای خانه‌های لوکس در لندن وضع شده و هنوز اجرایی و عملیاتی نشده، باعث کاهش قیمت مسکن و فرونشاندن تب بازار مسکن در این کشور شده است. این نخستین نشانه‌های کاهش قیمت بعد از ۵ سال حباب قیمت در بازار مسکن انگلیس است. آنچه باعث این کاهش قیمت و تغییر در بازار مسکن انگلیس شده، در واقع فقط وعده مالیاتی است که حزب کارگر در آستانه انتخابات مهم پارلمانی سال آینده داده است.
بیشتر