شماره روزنامه ۶۰۸۸
|

  • تاوان انحصار در صنعت برق

    مدیریت ناکارآمد، نظارت ضعیف و ایجاد انحصار در شبکه تولید و توزیع برق در دو دهه گذشته باعث ایجاد چالش‏های روز افزونی در کشور شده است؛ برای نمونه سپردن مسوولیت تامین برق صنایعی مانند فولاد و مس به خود آنها نشان از سلب مسوولیت اجتماعی دارد.
  • تدوین ۴۰ میلیارد دلار طرح معدنی برای تحقق برنامه هفتم

    دنیای‌اقتصاد: معاون ایمیدرو ضمن اشاره به صادرات ۱۳.۶میلیارد دلاری معدن و صنایع معدنی در سال ۱۴۰۲، اعلام کرد: برای تحقق برنامه هفتم توسعه، ۴۰میلیارد دلار طرح معدنی و صنایع معدنی تدوین شده است.
  • ضرورت کاهش ۱۰درصدی مصرف برق کلیه مشترکان

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توانیر اعلام کرده است میزان تقاضای مصرف برق کشور ۴۲روز است که از اوج مصرف سال گذشته بالاتر است. به این ترتیب با توجه به افزایش دما در کشور پیش‌بینی می‌شود در هفته اول شهریورماه میزان مصرف برق در کشور از مرز ۷۵‌هزار مگاوات عبور کند. به گزارش «ایسنا»، مصطفی رجبی‌مشهدی با بیان اینکه روز شنبه در ساعات اوج مصرف، تقاضای مصرف برق به ۷۷هزار مگاوات رسید، اظهار کرد: این در حالی است که در سوم شهریورماه، ۴۲روز و ۴۲نوبت از میزان تقاضای مصرف برق در سال گذشته با اعداد غیر‌قابل باور عبور کردیم.
  • تسهیل تجارت مهم است

    امیررضا انگجی / پژوهشگر توسعه
    اقتصاددانان، تجارت را نه‌تنها به این دلیل دوست دارند که عاشق تماشای عبور کشتی‌ها از اقیانوس آرام و فرود هواپیماهای باری در شارل دوگل پاریس هستند، بلکه به این دلیل نیز که افزایش تجارت به طور آشکار درآمد را افزایش می‌دهد و استانداردهای زندگی را بهبود می‌بخشد، به‌آن علاقه دارند. یک راه قدرتمند برای تقویت تجارت، تمرکز بر تسهیل تجارت است؛ یعنی بهبود زیرساخت‌های سخت مانند بنادر و راه‌آهن و زیرساخت‌های نرم مانند لجستیک کشتیرانی.
  • کسب‌وکار در پیچ‌وخم قوانین

    دنیای اقتصاد: در یک بازه ۱۰ساله در حدود ۱۳هزار قانون یا مقرره در سامانه ملی قوانین و مقررات بارگذاری شده است و نشان از این دارد که بی‌ثباتی، فزونی و خلق‌الساعه بودن قوانین یکی از عوامل مهم ناامنی محیط کسب‌وکار در ایران است.
  • برنامه هفتم توسعه، چارچوب فعالیت‌‌‌ها در وزارت صمت است

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر به خودکفایی‌‌‌های اصلی در برخی صنایع دست یافتیم، گفت: چارچوبی که می‌‌‌خواهیم به آن عمل کنیم، برنامه هفتم توسعه است.
  • سنجش صنعتی‌سازی از طریق سیاستگذاری

    دنیای اقتصاد -فاطمه صالحی: در عرصه سیاست و اقتصاد جهانی، همواره این باور وجود داشته که حکمرانان ملی نقشی تعیین‏‏‌کننده در رشد یا رکود اقتصادی کشورهای خود ایفا می‌کنند. این دیدگاه نه‌تنها در میان عموم مردم رایج است، بلکه در محافل سیاسی و حتی آکادمیک نیز طرفداران زیادی دارد. اما پژوهش جدیدی این فرضیه رایج را به چالش می‏‏‌کشد و نتایجی ارائه می‌دهد که می‏‏‌تواند درک ما از رابطه بین سیاستگذار و رشد اقتصادی را به‌طور اساسی تغییر دهد. به‌طور کلی پاسخ این سوال که نقش زمامداران توسعه‌گرا در رشد اقتصادی چیست، این است‌که آنها نقش معناداری در توسعه اقتصادی ندارند.
  • تورم پیشران بخش صنعت کاهش یافت

    دنیای‌اقتصاد: تورم تولیدکننده بخش صنعت در ۱۲ماه منتهی به تیرماه نسبت به دوره مشابه سال قبل (تورم سالانه) ۲۷.۳‌درصد افزایش داشته است.
  • ضرورت احیای سازمان‌های توسعه‏‏‌ای

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت سیزدهم از نبود یکپارچگی و وحدت‌رویه در نگاه به سازمان‌های توسعه‌‌‌ای انتقاد و بر ضرورت احیای این نوع سازمان‌ها برای نقش‌آفرینی موثر در توسعه صنعتی کشور تاکید کرد.
  • افزایش ۵‌هزار مگاواتی مصرف برق نسبت به سال گذشته

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل هوشمندسازی و فناوری‌‌‌های نوین شرکت توانیر گفت: میزان تقاضا برای مصرف برق کشور کماکان بالاست و هم‌اکنون به رقم ۷۵هزار و ۷۰۰مگاوات رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵هزار مگاوات بیشتر است.
  • رایزنی برای ترخیص ماشین‌آلات از گمرک

    دنیای‌اقتصاد: معاون وزیر صمت گفت: از مسوولان ارشد نظام درخواست کردیم دستوری ارائه کنند تا ماشین‌آلاتی که در گمرک با برخی از آیین‌نامه‌‌‌های بانک‌مرکزی در تضاد هستند، با همکاری بانک‌مرکزی و گمرک ترخیص شوند.
  • برنامه‏‏‌ای برای رونق تولید و تجارت

    دنیای اقتصاد: وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در دفاع از برنامه‌‌‌های خود در مجلس با بیان اینکه با مشکلات بخش صنعت، معدن و تولیدکنندگان آشناست، گفت: ارتقای صنعت و معدن با توسعه و تکمیل صنایع پیشران و معدنی، جلوگیری از خام‌‌‌فروشی، حرکت به سمت محصولات ساخت‌‌‌محور، بهبود فضای کسب‌وکار، توسعه صادرات و کاهش تصدی‌‌‌گری دولت محقق خواهد شد. به گزارش «ایرنا»، سید محمد اتابک در جلسه علنی مجلس در تشریح برنامه‌‌‌های خود برای وزارت صنعت، معدن و تجارت، اظهار کرد: برنامه من با محوریت راهبردها، سیاست‌‌‌های ابلاغی در اسناد بالادستی از جمله بیانیه گام دوم انقلاب، سند چشم‌‌‌انداز جمهوری اسلامی ایران، سیاست‌‌‌های کلی نظام و سند برنامه هفتم پیشرفت کشور تدوین شده است.
  • اصلاح ساختاری حوزه انرژی با ظرفیت‏‏‌ بخش خصوصی

    دنیای‌اقتصاد: نشست همفکری کمیسیون انرژی اتاق ایران با تشکل‌های تخصصی حوزه نفت، گاز و پتروشیمی، فعالان حوزه انرژی و برخی از سیاستگذاران این حوزه برگزار شد. موضوع این نشست، بررسی وضعیت صنعت انرژی در ایران، موانع و مشکلات این حوزه و راه‌‌‌حل‌‌‌های خروج از بحران بود.
  • توزیع در سایه دولت

    دنیای اقتصاد-فاطمه صالحی: در دنیای امروز، برق نه‌تنها یک کالای اساسی، بلکه شریان حیاتی اقتصاد و زندگی روزمره است. چگونگی تولید، انتقال و توزیع این انرژی حیاتی، تاثیر مستقیمی بر کیفیت زندگی، رشد اقتصادی و حتی امنیت ملی کشورها دارد. در این میان، نقش بخش خصوصی در صنعت برق، موضوعی است که طی دهه‌‌‌های اخیر توجه بسیاری از سیاستگذاران و اقتصاددانان را به خود جلب کرده است.
  • نهاد تنظیم‌‌‌گر برق شکل نگرفت

    دنیای‌اقتصاد: وزیر اقتصاد گفت: با وجود تلاش‌‌‌های شورای گفت‌‌‌وگو، نهاد تنظیم‌‌‌گر برق شکل نگرفت که امیدواریم در آینده این موضوع مورد توجه دولت قرار گیرد و نهاد تنظیم‌‌‌گر برق ایجاد شود. به گزارش خبرگزاری مهر، صدوبیست‌‌‌وسومین نشست شورای گفت‌‌‌وگوی دولت و بخش خصوصی با محوریت مروری بر عملکرد این شورا برگزار شد. این نشست آخرین جلسه شورای گفت‌‌‌وگو به ریاست احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی دولت سیزدهم بود و به همین مناسبت از اعضای شورا تقدیر شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر