به گزارش پایگاه اطلاع‌‌‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، عباس علی‌‌‌آبادی در نشست سومین اجلاس وزرای انرژی مجمع «یک کمربند-یک جاده» که با حضور جانگ جیانگ هووا، رئیس سازمان ملی انرژی چین و جو نای شیانگ، استاندار شاندونگ در چین در حال برگزاری است، گفت: این اجلاس به ابتکار دولت چین و با هدف ایجاد بستر مناسب برای دستیابی کشورهای عضو به اهداف توسعه برگزار می‌شود.

وی با ابراز خرسندی از فراهم‌شدن فرصت برای عضویت جمهوری اسلامی ایران در ابتکار مشارکت انرژی «یک کمربند-یک جاده» افزود: امیدوارم این مشارکت (Energy Partnership) بتواند اثرات مثبتی برای کشورهای ذی‌نفع به همراه داشته باشد و همکاری‌‌‌های اقتصادی در حوزه انرژی را در سطح جهان تقویت کرده و کمک کند تا با ایجاد ابتکاراتی برای جامعه بشری، بنیادهای جدیدی را برای پیشرفت جامعه جهانی به وجود آورد.

وزیر نیرو در ادامه ضمن اشاره به آمادگی ایران برای تقویت روابط با کشورهای عضو در حوزه ‌گذار انرژی به صورت دوجانبه یا چندجانبه، اظهار کرد: ایران در تلاش است در کنار استفاده بهینه از ظرفیت‌‌‌های خود در حوزه انرژی‌‌‌های فسیلی، بستر‌ گذار به سمت انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر را فراهم کند.

علی‌‌‌آبادی با تاکید بر اینکه ایران زیرساخت‌‌‌های لازم را برای جذب سرمایه‌گذاری در توسعه انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر فراهم کرده است، افزود: شکل‌‌‌گیری بازاری جداگانه برای خرید و فروش برق تجدیدپذیر از جمله این اقدامات زیرساختی ایران در این زمینه است.

وزیر نیرو در همین خصوص تصریح کرد: قیمت‌های برق تجدیدپذیر در این بازار، سرمایه‌گذاری در این حوزه را جذاب کرده و از طرف دیگر امکان صادرات برق به کشورهای همسایه توسط بخش خصوصی فراهم شده است. دولت نیز تضمین می‌کند در صورت عدم‌فروش برق در این بازارها و تحویل آن به شبکه ملی، هزینه برق تجدیدپذیر را از محل صرفه‌‌‌جویی در سوخت‌‌‌های فسیلی پرداخت کند.

وی با اشاره به برنامه‌‌‌ریزی ایران برای توسعه ظرفیت تجدیدپذیرها اظهار کرد: دولت ایران در نظر دارد با حمایت و تشویق سرمایه‌گذاری در این حوزه تا پنج‌سال آینده حداقل ۳۰‌هزار مگاوات به ظرفیت تجدیدپذیر کشور اضافه کند و بر این اساس سرمایه‌گذاری در حوزه تجدیدپذیر در ایران بسیار جذاب شده است.

علی‌‌‌آبادی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه آغوش ایران برای پذیرش سرمایه‌گذاری در این حوزه با مدل‌‌‌های اقتصادی جذاب باز است، گفت: با توسعه تجدیدپذیرها در ایران، اهمیت ذخیره‌‌‌سازها بیش از پیش نمایان است، بر این اساس می‌‌‌توان گفت که سرمایه‌گذاری در این بخش در اولویت کشور قرار دارد و مدل‌‌‌های جذابی برای سرمایه‌گذاران خارجی در این زمینه نیز تعریف خواهد شد.