وی افزود: در شرایطی که تولیدکنندگان با قطعی مکرر برق مواجه هستند و ناترازی انرژی و بودجه گریبان تولیدکنندگان را گرفته و آنها با مشکلات دیگری همچون تخصیص ارز و تامین مواد اولیه دست‌‌‌وپنجه نرم می‌کنند، چگونه می‌‌‌توان جهش تولید را محقق کرد؟

یاریجانیان گفت: با وجود ناترازی‌‌‌های موجود در اقتصاد کشور، نمی‌‌‌توانیم انتظار رشد تولید و اقتصاد را داشته باشیم. تنها زمانی می‌‌‌توان رشد اقتصادی را تجربه کرد که دولت و بخش خصوصی در زمینه‌‌‌های مختلف کنار یکدیگر باشند و هر کسی یک گوشه از کار را بگیرد.

رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق تهران بر لزوم همکاری دولت و بخش خصوصی اشاره کرد و افزود: بخش خصوصی همواره همراه دولت و مجلس است تا در زمینه‌‌‌هایی که قانون‌گذاری و سیاستگذاری اصولی نیاز است، دولت را همراهی و خواسته‌‌‌های صنعتگران را مطالبه کند. اما دولت هر روز یک محدودیت و ممنوعیت تازه وضع می‌کند و به جای اینکه بخش خصوصی را به‌عنوان سرباز خط مقدم جنگ اقتصادی تجهیز و تقویت کند، او را خلع سلاح می‌کند و دستش را می‌‌‌بندد و به میدان می‌‌‌فرستد.

وی ادامه داد: تولیدکنندگان با مشکلات متعددی مواجه هستند که یکی از مهم‌ترین آنها، تامین مواد اولیه است. مواد اولیه بسیاری از صنایع، ورق‌‌‌های فولادی است که قیمت تمام‌‌‌شده داخلی آنها از نمونه‌‌‌های خارجی‌‌‌اش گران‌‌‌تر تمام می‌شود. یاریجانیان تصریح کرد: برای مثال، قیمت متوسط یک‌نوع ورق در فولادمبارکه، ۶۶‌هزار تومان است که با ارزش‌افزوده و دیگر هزینه‌‌‌ها، قیمت آن به ۷۴‌هزار تومان نیز می‌رسد، اما همین ورق را می‌‌‌توان از فروشنده خارجی با ۸۰سنت خرید. قیمت تمام‌شده این ورق با دلار آزاد که این روزها به ۶۵‌هزار تومان رسیده، تقریبا ۵۲‌هزار تومان می‌شود و اگر بخواهید همین ورق را با دلار نیمایی بخرید، باید ۳۶‌هزار تومان هزینه کنید. این اختلاف قیمت در مواد اولیه، قیمت تمام‌شده کالا را نیز افزایش می‌دهد. این موضوع در زمینه تهیه مواد پلیمری و دیگر حوزه‌‌‌ها نیز مشهود است.

وی گفت: اگر صنایع برای خرید مواد اولیه از داخل یا خارج از کشور حق انتخاب داشته باشند، می‌‌‌توان نسبت به شکل‌‌‌گیری رقابت میان صنعتگران امیدوار بود و حتی می‌‌‌توان در بازارهای جهانی نیز رقابت کرد.

سیدعلی صدری، نایب‌‌‌رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران نیز در این نشست به مساله قیمت‌گذاری دستوری و قطعی برق تولیدکنندگان اشاره کرد و افزود: برق بسیاری از شهرک‌‌‌های صنعتی و شرکت‌های تولیدی در تابستان قطع می‌شود و منابع شرکت‌ها نیز محدود است.