شماره روزنامه ۶۱۸۰
|

ویژه نامه خراسان

  • بایدها و نبایدهای سرمایه‌گذاری

    دنیای اقتصاد، سپهر استیری- «آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد اثر تحریم‌ها بیشتر روی حوزه تولید و به ویژه کاهش سرمایه‌گذاری بوده است تا در حوزه مصرف.

    بر اساس این آمار در دوره سال های ۹۱ تا ۹۳ میزان تولید ۸ درصد کاهش یافته است. در همین دوره میزان سرمایه‌گذاری هم ۱۶ درصد کاهش نشان می‌دهد اما مصرف بخش خصوصی تنها ۱. ۷ درصد افت کرده است. بنابراین لازم است اکنون که در حال خروج از شرایط تحریم هستیم، عدم‌تعادل بین سرمایه‌گذاری و مصرف را برطرف کنیم یعنی به جای اینکه مصرف را بالا ببریم باید بیشتر سرمایه‌گذاری کنیم.
  • ۵۱ هزار کارگر ساختمانی زیرپوشش تامین اجتماعی

    ایرنا - مدیرکل تأمین اجتماعی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر ۵۱ هزار و ۵۴۷ کارگر ساختمانی در این استان زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند.

    محمد قوامی با بیان اینکه امسال سهمیه خراسان رضوی برای پوشش بیمه‎ای کارگران ساختمانی ۱۱ هزار نفر تعیین و روند زیر پوشش قرار دادن آن‏ها آغاز شده است، اظهار کرد: نرخ حق بیمه کارگران ساختمان ۲۷ درصد است که از این میزان ۲۰ درصد دولت و هفت درصد را کارگر پرداخت می‌کند.
    مدیرکل تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه کارگران ساختمانی زیر پوشش بیمه قرار می‏گیرند که کارت مهارت سازمان فنی‎و‎حرفه‎ای را داشته باشند، افزود: کارگران ساختمانی در بخش‎های مختلف از طریق اتحادیه کارگران به تأمین اجتماعی معرفی می‎شوند و پس از انجام بازرسی‎ها و راستی‎آزمایی‎های لازم زیر پوشش بیمه قرار می‎گیرند.
  • معدن ظرفیتی جایگزین برای درآمدهای نفتی است

    ایسنا- عضو هیأت مدیره انجمن تخصصی معادن خراسان رضوی گفت: معدن می‌تواند یکی از پتانسیل‌های جایگزین درآمدهای نفتی باشد.

    حسین حسین‌زاده با بیان اینکه قیمت نفت همواره در دست بازی عده‌ای خاص قرار دارد و این می‌تواند طلیعه‌ای برای رونق معدن باشد، درخصوص اینکه آیا درآمدهای معدنی می‌تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود، عنوان کرد: در شرایط فعلی این امر ممکن نیست چراکه حجم نفت استخراجی رقم بالایی دارد درحالیکه معدن سهم کمتری را به خود اختصاص داده است.

    عضو هیأت مدیره انجمن تخصصی معادن استان بالارفتن درآمدهای معدنی را تنها راه جایگزین شدن آن دانست و افزود: متأسفانه معدن دچار رکود است و بسیاری از واحدهای آن یا تعطیل هستند یا با حداقل ظرفیت کار می‌کنند.
  • از ظرفیت بخش خصوصی درحوزه آی.سی.تی استفاده نشده است

    ایرنا- معاون حقوقی، امور دولت و مجلس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات(آی. سی. تی) یکی از حوزه های پردرآمد است اما نتوانسته‌ایم از ظرفیت بخش خصوصی در آن استفاده کنیم.

    مرتضی براری در همایش کارگزاران دفاتر مخابراتی روستایی شهرستان‌های سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب و داورزن در سبزوار اظهار کرد: با تقویت شرکت‎های دانش‎بنیان و صنعت آی. سی. تی می‌توان ضمن کمک به حل مشکل اشتغال، زمینه استفاده از استعدادهای مختلف را نیز در این حوزه به خوبی فراهم کرد. وی توسعه خدمات الکترونیک را گام مؤثری در خلق ثروت و بهبود فضای کسب و کار و اشتغال توصیف و خاطرنشان کرد: به دنبال عملیاتی شدن ایجاد نهضت تولید نرم‌‎افزار، محتوا و جهش در ایجاد اشتغال در بخش آی.
  • از ادعای تبانی تا احتمال استعفای ۲ عضو

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- چهارمین دوره پارلمان محلی شهر بهشت در هفته‎ای که گذشت سومین سال فعالیت خود را آغاز کرد و در جلسه‎ای که عصر روز دهم شهریور ماه در تالار شورا برگزار شد، اعضای هیأت رئیسه جدید شورای شهر مشهد انتخاب شدند.

    نخستین رأی‏گیری برای انتخاب رئیس شورا انجام شد و اگرچه تا قبل از برگزاری صحن علنی، محمدکمال سرویها و محمدحسین جهانبخش نیز در کنار محسن انتظاری هروی برای تصدی کرسی ریاست اعلام آمادگی کرده بودند، اما در جلسه صحن علنی که با حضور ۲۴ نفر از ۲۵ عضو شورای شهر مشهد برگزار شد، انتظاری هروی به عنوان تنها نامزد معرفی و با اخذ ۱۵ رأی موافق برای دومین سال متوالی سکاندار پارلمان محلی مشهد شد.
  • اظهار شگفتی گردشگران سوئیسی از جاذبه میل و مقبره تاریخی ارسلان جاذب فریمان

    دنیای اقتصاد- مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان فریمان از بازدید یک گروه از گردشگران اروپایی(از کشور سوئیس) از میل و مقبره تاریخی ارسلان جاذب در این شهرستان خبر داد.

    حسین گیاهی گفت: این گروه از گردشگران اروپایی که جهت بازدید از آثار تاریخی و طبیعی کشورمان به ایران سفر کرده‌اند با حضور در روستای سنگ بست فریمان از تنها محوطه تاریخی دوره غزنویان در ایران ،قدیمی ترین مناره کشور و مقبره زیبای ارسلان جاذب بازدید کردند. وی اظهار کرد: این گروه از گردشگران بعد از بازدید این اثر تاریخی از جاذبه و شگفتی های میل و مقبره ارسالان جاذب اظهار شگفتی کرده و این اثر تاریخی را یک اثر بی‌نظیر و ارزشمند معرفی کردند که می‌تواند بیش از پیش معرفی شود.
  • حال صنعتگران خوب است حال و روزشان نه

    احسان صابر
    «شیرزن صنعت»؛ لقبی است که چندی پیش و در مراسمی که به مناسبت روز صنعت در مشهد برگزار شد، از سوی یکی از فعالان صنعت در بخش خصوصی و از پشت تریبون به «راضیه علیرضایی» اعطاء شد.
    هر چند غریب بودن این واژه برای رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی می‌تواند سلیقه‌ای و دارای دلایل مختلف باشد، اما قرابت یا بیگانگی آن با اعداد و ارقام مستند -که یکی از ملاک‌های ارزیابی عملکرد یک سازمان است- چیزی نیست که بتوان سلیقه شخصی را در آن دخیل کرد.

    چه آنکه همین عزیزان صاحب‌نظر و سخنران، در جلسات خصوصی از عدم‌انتقادپذیری مسئولان دولتی به تندی انتقاد می‌کنند و از کارت‌های زرد و قرمزی که گاه و بی‌گاه از سوی بخش دولتی و به‌زعم آن‌ها به ناحق می‌گیرند، برافروخته می‌شوند.
  • بحران آب و شهرهای خالی از سکنه

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- از ۳۷ دشت موجود در خراسان رضوی، ۱۹ دشت ممنوعه، ۱۵ دشت ممنوعه بحرانی و سه دشت آزاد است. حجم ظرفیت منابع تجدیدشونده آب‌های زیرزمینی پنج هزار و ۳۰۰ میلیون مترمکعب و حجم کل برداشت و تخلیه از این منابع ۶۴۰۴ مترمکعب اعلام می‎شود.

    در حال حاضر وضعیت بیشتر دشت‌های خراسان رضوی به دلیل بهره‎برداری بیش از حد مجاز و بی‌رویه از منابع آب با کسری مخزن و افت شدید سطح آب زیرزمینی مواجه است و بیشترین اضافه برداشت از مخازن آب‌های زیرزمینی استان از چاه‎های مجاز دارای پروانه کشاورزی صورت می‎گیرد به همین دلیل مدیریت صحیح چاه‎های کشاورزی از مواردی است که باید در دستور کار مسئولان مربوطه قرار گیرد.
  • به جای اعطای وام به صنعتگران به خریداران وام ‌بدهیم

    ایسنا- استاندار خراسان رضوی گفت: به جای اعطای وام به صنعتگران شایسته است به مصرف‌کنندگان برای خرید محصولات وام بدهیم.

    علیرضا رشیدیان در مراسم بازدید از شهرک صنعتی کاویان با بیان اینکه اعطای وام به صنعتگران تنها باعث افزوده شدن حجم انبارها می‌شود،‌ اظهار کرد: طی بررسی‌های انجام شده تصمیم گرفته شد که به جای اعطای وام به صنعتگران، به خریداران تولیدات این کارخانجات وام بدهیم تا شاهد تأثیر آن در بهبود چرخش مالی تولیدکننده‌ها، تقویت مصرف کالای داخلی و ارائه کالای ارزان به مصرف‌کنندگان باشیم.
  • ۳۳ هزار مترمربع از پادگان جدید مشهد احداث شد

    فارس- فرمانده قرارگاه عملیاتی شمال شرق نزاجا گفت: در حال حاضر ۳۳ هزار مترمربع از اماکن پادگان جدید مشهد احداث شده و ۳۰ هزار مترمربع در حال احداث و پنج هزار مترمربع نیز در دست طراحی است.

    امیر علی جهانشاهی اظهار کرد: برای پادگان جدید حدود ۱۳۰۰ هکتار فضا پیش‌بینی شده که ۶۰۰ هکتار آن از مالکان خریداری و بقیه نیز از منابع طبیعی و آستان قدس رضوی دریافت شده است.

    وی با بیان اینکه هزینه ایجاد پادگان‌های جدید باید از محل فروش پادگان‌های قبلی تأمین شود، افزود: هم‌اکنون مبلغی کمتر از ۴۰ میلیارد تومان از محل فروش پادگان‌های قدیم احصا شده که این مبلغ پاسخگوی ایجاد پادگان جدید نبود، بنابراین از محل فروش اراضی دیگر پادگان‌های نزاجا، به مشهد پول تزریق شد.
  • لزوم استفاده از ظرفیت بازارهای دنیا

    دنیای اقتصاد- وزیر نیرو بر لزوم استفاده از تمام ظرفیتهای موجود و بازارهای دنیا برای پیشبرد اقتصاد کشور تاکید کرد.

    حمید چیت‌چیان در سومین همایش اقتصاد مقاومتی با رویکرد بررسی مشکلات مربوط به حوزه آب و برق در کاشمر افزود: اقتصاد مقاومتی موضوعی راهبردی برای تضمین موفقیت‌های کشور است و توجه جدی به این موضوع ضروری است. وی با تأکید بر توجه به رهنمودهای رهبری در زمینه سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی گفت: با توجه به این سیاست‌ها براساس شاخص‌ها می‌توان میزان پیشرفت کشور را کنترل کرد.

    چیت‌چیان افزود: اقتصاد مقاومتی، مولد و بر مبنای توانمندی‌های ملی و درونی کشور است و اینگونه نیست که بخواهد حلقه محاصره‌ای دور کشور بکشد و آن را محصور کند لذا براین اساس باید نگاهش به صادرات و بازار دنیا باشد.
  • تحلیل اقتصادی ؛ ساده ترین شکل تحلیل تروریسم

    دنیای اقتصاد، سید مهرداد امیر کلالی-هادی خانیکی روز سه‌شنبه هفته گذشته در نشست بررسی علل گسترش تروریسم در هزاره سوم که به همت حزب کارگزاران سازندگی خراسان رضوی برگزار شد به ایراد سخنرانی پرداخت.
    خانیکی با بیان اینکه وقتی یک جامعه دچار انسداد گفت‌وگو می‌شود و گروه‌ها دست به خشونت می زنند و این مساله گسترش می یابد و پدیده تروریسم به وجود می‌آید، با اشاره به اینکه تروریسم دلایل ساده‌ای دارد، افزود: تروریسم به یک قوم خاص، مذهب خاص و یک ژن خاص اختصاص ندارد و در همه جای جهان بروز پیدا می‌کند.
  • گردشگری و انواع آن

    مژگان ثابت تیموری*
    طبقه‎بندی انواع گردشگری نشان می‌دهد که براساس تخصص افراد مختلف فعال در این حوزه، تعاریف و تقسیم‎بندی‎های متعدد و متنوع مشاهده می‌شود. با توجه به اینکه گردشگری، علمی نو می باشد لذا مدرسان و مربیان این حوزه تخصصی در دانشگاه‎ها و حتی در هنرستان‌های مرتبط اقدام به ارائه تعاریفی مرتبط با تخصص خود کرده‌اند که متأسفانه موجب سردرگمی وجابه‌جایی زیربخش‌های گردشگری و در نتیجه اختلاف نظرهای آشکار و پنهان در حوزه فعالیت هر گروه شده است.


    به بیان دیگر در صورتی که یک متخصص اقتصاد، تقسیم‎بندی ازگردشگری ارائه کند، مبنا را گردشگری اقتصادی و مبنای برنامه‎ریزی خود را درآمدزایی مفروض کرده و سایر حوزه‌های گردشگری را زیربخش حوزه اقتصاد می‌داند، در حالی که اگر یک متخصص اکولوژی به این فضا ورود پیدا کند، با درک مفهومی از واژگان کلیدی حوزه‌های تخصصی، طبیعت‎گردی، گردشگری ساحلی، زمین گردشگری، گردشگری فضا و .
  • دریچه‌ای به صنعت چاپ

    دنیای اقتصاد، گروه فرهنگ و هنر- چاپ به معنی اعم، فن و صنعت تکثیر صورت نقوش دو بعدی «حروف ، ارقام ، خطوط و تصاویر» به‌وسیله انداختن اثر این نقوش بر روی کاغذ، پارچه یا مواد دیگر و بالاخص چاپ مواد خواندنی بر روی کاغذ است.

    در واقع چاپ کردن و پخش کردن (چاپخش)، بخش عمده‌ای از معنای قلمروی موردنظر را دربرمی‌گرفت. اما دیگر چاپ مهمترین ابزار نشر نیست و جای خودش را به اشکال دیگری داده است. در ایران نیز ظهور صنعت چاپ و ورود چاپخانه، به دورانی بیش از صد سال بازمی‌گردد. برخی چاپ در ایران را مربوط به دوران مغول می‌دانند.
  • سرمایه‌هایی که رفت؛ اضطرابی که ماند

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- شاید خیلی‌ها با شنیدن نام شرکت پردیسبان به یاد تبلیغات بسیار زیاد تلویزیونی درباره ساخت پروژه کاسپین یا یکی از بزرگترین برج‌های ایران بیفتند، تبلیغاتی که هر کسی با دیدن و شنیدن آن ممکن بود برای سرمایه‌گذاری و سهیم شدن در سود حاصل از ساخت این پروژه اقدام کند.

    در ماه‌های ابتدایی سال گذشته بود که فروش سهام این شرکت علاوه بر تهران در مشهد هم رایج شد و بسیاری از شهروندان مشهدی به خرید سهام این شرکت از دفاتر سطح شهر پرداختند و در این میان موج تبلیغات تلویزیونی شرکت پردیسبان همچون گذشته مشاهده می‌شد و حتی دو تیم ورزشی استقلال تهران و راه‌آهن نیز در تعدادی از مسابقات با پیراهن‌هایی که نام پردیسبان بر آن‌ها حک شده بود، وارد میدان شدند.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه – بخش۴۲

    هادی پژوهش
    میرزا ابوالفتح طباطبایی معروف به حشمت‏الدوله، پسر میرزا فضل‌اله‌خان وکیل‌الملک در ۱۲۵۲ ش در تبریز پا به عرصه وجود نهاد. پدرش میرزا ابوتراب وکیل‏الملک از رجال و اعیان تبریز بود و در دربار ولیعهد مظفرالدین میرزا، صاحب مقامات مهمى بود.

    ابوالفتح میرزا طبق معمول زمان تحصیلات خود را از پنج سالگى تحت مراقبت پدر به‌وسیله معلمین خصوصى آغاز نمود و مقدماتى از ادبیات فارسى و زبان فرانسه و حسن خط و آیین نگارش را آموخت و در ۱۰ سالگى بنا به استدعاى پدرش در زمره منشیان و محررین ولیعهد شد.
  • تعاون نیازمند بازنگری جدی است

    ایسنا- معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تعاون در اقتصاد سه گانه ایران به یک بازنگری جدی و اساسی نیاز دارد.

    کلانتری در مراسم تقدیر از تعاونگران برتر خراسان‌رضوی که در مجموعه ورزشی کارگران برگزار شد، با بیان اینکه تعاونی‌ها باید از واحدهای کوچک و محدود به واحدهای بزرگ و گسترده تبدیل شوند، عنوان کرد: باید در حوزه تعاون بازنگری جدی داشته باشیم تا بخش تعاون بتواند پیرو اصل ۴۴ قانون اساسی در اقتصاد سه گانه ایران نقش اساسی خود را ایفا کند.

    تعاون؛ محرومیت زدایی با کرامت
    کلانتری با بیان اینکه تعاون در جهت محرومیت زدایی از نیازمندان است، خاطرنشان کرد: این محرومیت زدایی با کرامت انجام می‌شود و به جای کمک مالی، سعی تعاونی‌ها بر توانمندسازی افراد است تا با استعداد خود اقتصاد کشور را شکوفا کنند.
  • مجمع ملی جوانان در مشهد تا دو ماه آینده

    دنیای اقتصاد- رئیس گروه مشاوران جوان شهرداری مشهد از تشکیل مجمع ملی جوانان در مشهد تا دو ماه آینده خبر داد و گفت: تشکیل این مجمع نتیجه حضور معاونان گروه مشاوران جوان در اجلاس جوانان مراکز استان‌های کشور است.
    هادی قاسم‌پور اظهار کرد: پس از تصمیم‌گیری و جمع‌بندی تجارب مختلف در حوزه جوانان و ارائه مدل توسط خانه شهریاران تهران و گروه مشاوران جوان شهرداری مشهد در اجلاس جوانان مراکز استان‌های کشور، مقرر شد مجمع ملی جوانان تا دو ماه آینده در مشهد تشکیل شود.
    وی به برگزاری جلسه‌ای در حاشیه این اجلاس با حضور ریاست شورای عالی استان‌ها اشاره کرد و افزود: به پیشنهاد گروه مشاوران جوان شهرداری مشهد و گروه مشاوران جوان شورای عالی استان‌ها تعریف و مقرر شد در برخی سفرهای استانی شورای شهرستان‌ها، نماینده گروه نیز جهت معرفی و ارائه مدل گروه مشاوران جوان شهرداری مشهد حضور یابد.
  • بهبود سرمایه‌گذاری خارجی در یک سال

    دنیای اقتصاد، سیدمهرداد امیرکلالی- ایرانیان از زمان هخامنشیان برای دریافت مالیات و امور مالی کشور دفاتر و سازمان‌های مرتبطی داشتند. در زمان سلطنت صفویه تجارت خارجی و درآمد گمرکی به مالیاتی اضافه و در دوره افشاریان گسترش بیشتری یافت. در دوره قاجاریه وضع مالیه کشور به‌واسطه جنگ‌ها، مسافرت‌ها و ضعف پادشاهان رو به رکود گذاشت و با زحمات طاقت‌فرسای امیرکبیر گام‌های سودمندی برداشته و برای وصول، نگهداری و مصرف خزانه مقررات جدیدی وضع گردید.

    قبل از مشروطیت شاهان تمام درآمدها و عواید کشور را در اختیار داشته و تمام مخارج نیز به فرمان و تصویب شخص ایشان صورت می‌گرفت.
  • مدیر مدرسه

    احمد ناصری
    در نوشته‌ها و یادداشت‌هایی که برای آل‌احمد نگاشته شده است، تندی و تیزی او همیشه نقل مجالس بود و همین امر او را نزد دیگران محبوب و جذاب نشان داده است. آل‌احمد مرد روزگار سخت بود و هرازگاهی کلاهش را باد به سمتی می‌برد و او به آن سمت می‌رفت تا کلاه خود را بردارد و تکانی به آن بدهد اما با همه این‌ها نمی‌توان تاثیر او را بر ادبیات این مرز و بوم نادیده گرفت و قلم را با تیزی فراوانی روبه‌رویش علم کرد.

    جلال هر چه بود و به هر نحوی که زیست خودش بود و این «خود» بودن و از «خود» و دوربری‌ها نوشتن باعث ماندگاری سطرهایی شد که روی کاغذ می‌آورد و کلمه به کلمه‌اش همان چیزی بود که زیسته بود.
  • بی‎اطلاعی منتقدان از فعالیت‏های اقتصادی شهرداری

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- معاون اقتصادی و رئیس سازمان سرمایه‎گذاری و مشارکت‎های مردمی شهرداری مشهد اواخر هفته گذشته میزبان اصحاب رسانه بود و در این نشست در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران در خصوص انتقادات مشاور اقتصادی استاندار خراسان رضوی مبنی بر اینکه «سیاست‏های غلط معاونت اقتصادی شهرداری باعث فرار سرمایه‎ها از مشهد شده است»، توپ را به زمین رسانه‎ها و خبرنگاران انداخت و اینطور پاسخ داد:

    به نظر می‎رسد احتمالا باید از رسانه‎ها گلایه کنم، زیرا حتما ایشان مستحضر به فعالیت‌های حوزه اقتصادی شهرداری نیستند؛ اگر مطلع شوند، با توجه به روحیه منطقی و انسانی که از ایشان سراغ دارم، قطعا فرمایش خود را اصلاح می‏کنند.
  • سازمان صنعت چه نمره‌ای می‌گیرد؟

    دنیای اقتصاد، زهرا صفدری- همزمان با فرارسیدن هفته دولت، برآن شدیم تا به بررسی عملکرد برخی از سازمان‌های خراسان رضوی در مدت فعالیت دولت یازدهم بپردازیم؛ بدون شک سازمان صنعت، معدن و تجارت یکی از مهمترین سازمان‌های استان است که نقش مهم و عمده‌ای در فعالیت‌های اقتصادی خراسان رضوی و ارتباط با تشکل‌های بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران اقتصادی در این بخش دارد.

    راضیه علیرضایی که از دی ماه سال ۹۲ به عنوان رئیس موردنظر دولت جدید در این سازمان جایگزین فخرموحدی شد، در مدت فعالیت خود سعی کرده تا عملکرد قابل‌قبولی ارائه دهد.
  • معماری؛ بستر بالندگی فرهنگ و اقتصادـ قسمت سوم

    مزدا نوبری*
    در نوشتار پیش رو پس از بیان ویژگی‌های پدیده معماری که بستری مناسب برای بالندگی توامان اقتصاد و فرهنگ است و نیز توجه به گستره معماری تاریخی ایران زمین که یکی از بسترهای این بالندگی است ، بر گستره‌ای دیگر نظر می‌اندازیم که از فرصت‌های یگانه در برقراری این رابطه است:

    گستره دوم : معماری فضاهای عمومی
    از دیرباز و همیشه آنچه یکی از بنیان‌های پدیداری تمدن و رشد مدنیت اجتماعی قلمداد می‌شده از رودررویی آدمیان و تشکیل واحدهای حداقلی جمعی آغاز شده و این رودررویی اجتماعی زمینه‌ساز بسط و توسعه جامعه و در نهایت ایجاد تمدن گردیده است و این نکته که به موازات رشد جوامع مدنی در طول تاریخ، شاهد ایجاد و بسط و توسعه بناهای معماری با کارکردهای عمومی بوده‌ایم ، بسیار قابل‌توجه و بااهمیت است.
  • اخبار کوتاه - ۱۷ شهریور ۹۴

    سند عملیاتى میان‎مدت توسعه زیارت خراسان رضوى تصویب شد
    مهر- استاندار خراسان رضوى گفت: سند عملیاتى میان‎مدت توسعه کمى و کیفى زیارت استان، در جهت پرهیز از موازى‎کارى و پراکنده‎کارى دستگاه‎هاى اجرایى در حوزه زیارت تصویب شد.

    pic۱

    علیرضا رشیدیان با بیان اینکه این سند در کارگروه ملى زیارت طرح پخته و جامعى است، اظهار کرد: در حال حاضر کلیات سند توسعه کمى و کیفى زیارت استان تصویب شده و براى تمامى دستگاه‎هاى اجرایى لازم‎الاجراست. وی ادامه داد: بر اساس این سند که مطالعات آن از سال ۸۹ آغاز شده است، ۸۲۱ پروژه در قالب ۱۳ برنامه عملیاتی، ۱۰ راهبرد و ۳۹ سیاست کلان با مشارکت ۶۲ دستگاه اجرایی در استان عملیاتی خواهد شد.
  • شادمانی خیرخواهانه

    دنیای اقتصاد،گروه فرهنگ و هنر- از نگهبانان و راهنمایان گرفته تا مردم و غرفه‌داران و حتی عکس‌های آویز دختران موسسه بر دیوارهای موسسه توانبخشی فتح المبین به شما لبخند می‌زنند، هیجان و تکاپو در چشم‌های یکایک مردمانی که هریک به بهانه‌ای در این بازارچه حضور دارند، موج می‌زند.

    «سید ایلیا کوچکی» که دم در بروشور تبلیغ غرفه‌شان را به مردم می‌دهد و وقتی موقع روشن کردن شمع از او می‌خواهم یکی از آرزوهایش را برایم بگوید از راه رفتن بچه‌های روی ویلچر حرف می‌زند، یا «پرنیان» که با ذوق و شوق به مادرش می‌گوید، می‌شود از این دست‌بندها برای دینا هم بخریم؟ انگار همه با جان و دل آمده بودند تا بگویند بهشت همان جایی است که می‌توان با دست‌های خود ساخت.
  • حضور دولتی ها ممنوع می شود؟

    دنیای اقتصاد، ناهید کاویانی- کمتر از یک ماه به برگزاری انتخابات هیأت مدیره نظام مهندسی ساختمان باقی مانده و اعضا و تشکل‌های مختلف وابسته به این سازمان در تب‌وتاب ارائه لیست‌های انتخاباتی و حمایت از کاندیداهای مورد نظر خود هستند، انتخاباتی دیگر در بخش خصوصی پیش‌رو است و به تبع آن، هیجان برگزاری انتخابات، مهندسان این سازمان را دربرگرفته است.

    نهم مهرماه، زمان موعود فرا می‌رسد و اعضای سازمان نظام مهندسی خراسان رضوی همزمان با سراسر کشور به پای صندوق‌های رای رفته و کاندیداهای مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند.
  • نخستین نوشتارهای کشف شده از زبان پهلوی اشکانی

    رضا سلیمان نوری
    نوشتار هفته قبل را به معرفی زبان پارتی یا همان پهلوی اشکانی به عنوان زبان اصلی رایج در ایران عهد حکومت اشکانیان اختصاص دادیم. در این شماره قصد داریم شما را با آثار برجای مانده از این زبان که نخستین زبان کشوری برگرفته از منطقه خراسان است و همان‌گونه که در یادداشت قبلی عنوان کردیم به روایتی مادر زبان فارسی کنونی نیز می باشد، در حد توان آشنا کنیم.

    بنچاق اورامانات
    هیچ نوشته ادبی به زبان پارتی (پهلوی اشکانی) چه دینی و چه غیردینی، از دوران اشکانیان بر جای نمانده است.
  • معدن؛ ظرفیتی جایگزین برای درآمدهای نفتی است

    ایسنا- عضو هیأت مدیره انجمن تخصصی معادن خراسان رضوی گفت: معدن می‌تواند یکی از پتانسیل‌های جایگزین درآمدهای نفتی باشد.

    حسین حسین‌زاده عنوان کرد: قیمت نفت همواره در دست بازی عده‌ای خاص قرار دارد و این می‌تواند طلیعه‌ای برای رونق معدن باشد. وی درخصوص اینکه آیا درآمدهای معدنی می‌تواند جایگزین درآمدهای نفتی شود، اظهار کرد: در شرایط فعلی این امر ممکن نیست چراکه حجم نفت استخراجی رقم بالایی دارد درحالیکه معدن سهم کمتری را به خود اختصاص داده است.

    عضو هیأت مدیره انجمن تخصصی معادن استان بالارفتن درآمدهای معدنی را تنها راه جایگزین شدن آن دانست و افزود: متاسفانه معدن دچار رکود است و بسیاری از واحدهای آن یا تعطیل هستند یا با حداقل ظرفیت کار می‌کنند.
  • «عطر تقلبی»؛ تلنگری برای بیان مشکلات فضای مجازی

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- نویسنده و کارگردان تئاتر «عطر تقلبی» این نمایش را تلنگری به مردم درباره استفاده از فضای مجازی و مشکلات ناشی از آن دانست.

    شادی غفوریان با بیان اینکه فضای مجازی زندگی همه مردم جامعه را تحت تأثیر قرار داده است، افزود: این نمایش مشکلات ناشی از آسیب‌های فضای مجازی در زندگی مردم را به شکل رئال نشان می‌دهد اما شخصیت‌های آن ممکن است غیرواقعی باشند. اجرای تئاتر «عطر تقلبی» با بازی شادی غفوریان، عارفه معماریان و علیرضا رواندل تا ۲۳ شهریور ماه در سالن بهار مجتمع امام رضا(ع) ادامه خواهد داشت.
  • حضور هنرمندان مشهدی در «فتح المبین»

    هنرمندان مشهدی هفته گذشته با حضور خود در موسسه خیریه توانبخشی دختران بی‌سرپرست و کم‌توان ذهنی فتح‌المبین، دقایقی را با آن‌ها گذراندند و برای آن‌ها به اجرای زنده موسیقی پرداختند. محمد اسلامی، جواد خواجوی و یاسر حسینی در این اجرا حضور داشتند و چند ساعتی در این موسسه برای دخترانی که همگی علاقمند و دوستدار موسیقی هستند به نوازندگی پرداختند.

    .
  • ضرورت شفاف‎سازی در شوراها

    ایسنا- رئیس شورای عالی استان‎ها با اشاره به آغاز فعالیت سومین سال شورای چهارم، گفت: توصیه ما به اعضای شورا این است که اعداد و ارقام را به طور دقیق اعلام کنند تا برای همه روشن باشد.

    غلامرضا بصیری‌پور در نخستین اجلاس روسای مراکز پژوهشی شوراهای اسلامی کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها که در تالار شهر مشهد برگزار شد، بیان اینکه حاصل جمع‌بندی مشکلات شورای استان‌ها در ۳۰ تا ۴۰ مورد به صورت خلاصه آمده است، اظهار کرد: یکی از عمده‌‌ترین موانع، آموزش و بعد پژوهش است، با امضای تفاهم‌نامه با وزارت کشور و سازمان شهرداری‌ها طی سه ماه اخیر کار گسترده‌ای را به این منظور شروع کرده‌ایم.
  • امکان توسعه منابع آبی خراسان رضوی وجود ندارد

    دنیای اقتصاد- مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: در افق ۱۴۲۰ نیاز آبی فقط در بخش شرب و صنعت این استان به یک میلیارد و ۲۲۷ میلیون مترمکعب می رسد.

    به گزارش ایرنا، محمدحسین جعفری افزود: این در حالی است که با توجه به شدت بحران در ذخایر زیرزمینی و تغییرات اقلیمی، امکان توسعه بخش منابع آبی خراسان رضوی وجود ندارد. وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمارها کل میزان برداشت آب از مخازن زیرزمینی خراسان رضوی سالانه چهار میلیارد و ۱۶۳ میلیون مترمکعب است که از این میزان سه میلیارد و ۴۴۰ میلیون مترمکعب آن در اختیار بخش کشاورزی قرار می گیرد.