شماره روزنامه ۵۹۹۶
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • بیراهه ۲۰ ساله فرهنگی

    معاونت فرهنگی، اجتماعی شهرداری اصفهان گفت:طی ۲۰سال گذشته درحوزه فرهنگ به بیراهه رفته‌ایم و دستگاه‌های حاکمیتی علاوه برنظارت به اجرا هم وارد شده و فرصت‌ را از مردم و متخصصان گرفته اند. علی قاسم زاده با اشاره به اینکه در حال حاضر رویکرد شهرداری در مباحث فرهنگی برگرداندن فرهنگ در بین مردم و بستر اصلی‌ خودش است، اظهار داشت: باید توجه داشته باشیم که طی ۲۰ سال گذشته در حوزه فرهنگی به بیراهه رفته‌ایم و دستگاه‌های حاکمیتی علاوه بر وظیفه نظارتی و سیاستگذاری خود به عرصه اجرایی وارد شده و فرصت‌ها را از مردم و متخصصان این امر گرفته اند.

  • پالایشگاه اصفهان به‌عنوان پالایشگاه طلایی معروف بود

    مدیرعامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران گفت: پروژه طرح بهبود فرآیند و بهینه‌سازی شرکت پالایش نفت اصفهان در خطوط مالی بین دو کشور ایران و کره جنوبی قرار گرفته است و امیدواریم طی برنامه زمان‌بندی تنظیم‌شده هر چه سریع‌تر این پروژه را به مرحله شروع عملیات برسانیم. حمید شریف رازی در مراسم امضای تفاهم‌نامه واگذاری پروژه‌های بهبود و بهینه‌سازی فرآیند شرکت پالایش نفت اصفهان به شرکت کره‌ای دایلم اظهار کرد: امروز یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های ملی کشور کلید خورد، اگرچه این راه طولانی است، اما باید صبور باشیم و همه کمک کنیم تا این پروژه به مرحله شروع عملیات اجرایی برسد.

  • فولاد مبارکه ۳۷۵ میلیارد تومان سود تقسیم کرد

    مجمع عمومی عادی سالانه شرکت فولاد مبارکه اصفهان در محل سالن اجتماعات نگین نقش جهان و با حضور صاحبان ۸۳ درصد سهام این شرکت برگزار شد و طی آن پس از ارایه گزارش مقبول توسط حسابرس شرکت، از مجموع سود خالص شرکت اصلی به میزان ۷ هزار و ۹۳۱ میلیارد ریال در سال ۹۴، پرداخت ۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال سود نقدی به ازای هر سهم ۵۰ ریال به تصویب رسید. در این مجمع، در راستای اجرای ماده ۱۰۱ قانون تجارت ، پس از انتخاب هیأت رئیسه ، دکتر بهرام سبحانی مدیر عامل شرکت فولادمبارکه اصفهان ، با ارائه گزارش فعالیت هیأت مدیره به مجمع عمومی عادی سالانه صاحبان سهام درباره فعالیت و وضع عمومی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سال مالی منتهی به ۱۳۹۴.

  • ۴۵۰۰ هکتار بافت فرسوده در اصفهان وجود دارد

    معاون شهرسازی شهردار اصفهان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در سال گذشته اصفهان با افزایش ۱۶ درصدی صدور پروانه ساخت مواجه بوده در حالی که در کلان شهرهای دیگر کشور شاهد کاهش صدور پروانه ساخت بوده‌ایم، اظهار کرد: افزایش رکود موجب شده تا در سال ۹۵ با کاهش رغبت برای دریافت پروانه ساختمانی مواجه شویم البته در کنار آن افزایش مالیات ساخت وساز، افزایش قیمت منطقه بندی، افزایش خدمات مهندسی و افزایش بیمه صدور پروانه ساخت نیز به این کم رغبتی افزوده است.

    سیدجمال الدین صمصام شریعت افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۲۵ درصدی صدور پروانه مواجه بوده‌ایم و ساختمان‌های ایجاد شده توسط انبوه سازان نیز به فروش نرفته است و با وجود مالیات بر خانه‌های خالی، انبوه سازان دیگر حتی برای خرید خانه و ساختمان سازی اقدامی نمی‌کنند و اگرچه این قانون خوبی است اما در زمان مناسب اجرایی نشده و مشکل ایجاد کرده است.

  • گفتمان سازی برای رونق اقتصاد هنر

    میلاد مرتجی: فرهنگ و هنر اصفهان سالهاست که بوی رونق اقتصادی ندیده است. تئاترش از رونق افتاده و سینمای آن پویایی لازم را ندارد. هنرمندانش نیز برای پیشرفت از این شهر کوچ می‌کنند. با اینکه شهری پر از پتانسیل‌ها و هنرمندان بسیار است، اما نیاز دارد تا هنرمندانش تقویت و از لحاظ اقتصادی حمایت شوند تا بتواند به روند رو به رشد خود ادامه دهد. با این حال بافت هنری و اقتصاد هنر شهر بسیار فرسوده است. نه خبری از تجارت در این زمینه وجود دارد و نه رغبتی به آن. دیدگاه‌های ضد اقتصادی نیز در میان هنرمندانش رایج است، با ورود چندین ساله شهرداری به ساخت و سفارشی‌سازی آثار نیز باعث شده تا چراغ مراکز فرهنگی با سفارش‌های شهرداری روشن باشد و بخش خصوصی از رقابت با این نهاد پرقدرت با بودجه‌های کلان فرهنگی بازبماند.

  • فرآیند شهرسازی کوتاه شود

    رییس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: کوتاه کردن زمان صدور پروانه ساختمانی از موضوعات مهم شهرداری است که به دلیل عدم ازائه اطلاعات دقیق برخی متقاضیان و فرایندهای دست و پاگیر شهرداری اجرایی نمی‌شود. رضا امینی در جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان، اظهار کرد: در تکریم ارباب رجوع در شهرداری بخصوص شهرداری‌های مناطق گلایه‌های زیادی وجود دارد. استفاده از زمان برای پاسخگویی و طولانی شدن زمان پاسخگویی به ارباب رجوع و نبود اقدام جدی در شهرداری‌های مناطق در خصوص این مورد جدی، باعث شده تا اخبار خوبی در مورد این موضوع به گوش نرسد.

  • ورود شهرداری به دوره طلایی تحقق برنامه های شهری

    شهردار اصفهان گفت: شهرداری نوید تحولات نوینی را به مردم می‌دهد و در حال ورود به یک دوره طلایی برای تحقق برنامه‌ راهبردی خود و چشم‌انداز اصفهان ۱۴۰۰ است. مهدی جمالی‌نژاد با اعلام این مطلب اظهار کرد: تغییر، تحول و پیشرفت، خواسته جامعه و به‌خصوص شهروندان فهیم و نکته‌سنج کلان‌شهر اصفهان بوده، هست و خواهد بود، لذا در پاسخ به این مطالبه، در دهه و دوران اخیر «مقیاس، گستره و شتاب تغییرات» در شهر اصفهان رشد قابل‌توجهی پیداکرده و توجه همه ازجمله گردشگران و سرمایه گذران را به خود جلب کرده است. وی با اشاره به اینکه به نظر مردم و صاحب‌نظران، بسیاری از این تغییرات دارای اهمیتی ماندگار و پایدار هستند، افزود: در ادامه این روند، شهرداری نوید تحولات بیشتری را به مردم می‌دهد و باید گفت شهرداری در حال ورود به یک دوره طلایی برای تحقق برنامه‌ راهبردی خود و چشم‌انداز اصفهان ۱۴۰۰ است.

  • تولید، تنها دفاع اقتصادی است

    یک کارشناس اقتصادی گفت: اگر اقتصاد مقاومتی را به درستی نفهمیم و در جهتی غیر از آن حرکت کنیم روزی خواهد رسید که حتی آجر را هم چینی‌ها به ما خواهند فروخت. دفاع اقتصادی در دنیای امروز فقط تولید است و دیگر هیچ. محمدرضا فرزین در همایش "اقتصاد مقاومتی و مردمی شدن آن" اظهار کرد: جهان آبستن یک نظم نوین بر پایه اقتصاد مبتنی بر تولید داخل است و تولید داخل دفاع در برابر جنگ اقتصادی است. در دنیای امروز تولید ملی راهکار ایده آل به حساب نمی‌آید و پاسخ مشکلات اقتصادی فقط تولید داخلی است. وی ادامه داد: کشورهایی می‌توانند به حیات اقتصادی ادامه دهند که تولید داخل را از نقطه آغاز به سرمایه گذاری تا لحظه ورود به بازار و فروش حمایت می‌کنند.

  • اجلاس شوراها و شهرداران فرصتی برای بهره گیری از فرصت های جهانی است

    مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری اصفهان گفت: اجلاس جهانی شوراها و شهرداران فرصت مغتنمی برای تبادل تجربیات داخلی و بهره گیری از فرصت های جهانی است. وحید حیدریان با بیان این مطلب گفت: در اجلاس جهانی شوراها و شهرداران که با هدف آگاهی از آخرین دستاوردهای علمی و تخصصی جهان در عرصه مدیریت شهری برگزار شد، حدود ۱۶۰۰ نفر از مدیران شهری، اعضای شورای اسلامی شهر های سراسر کشور و شهرداران داخلی و خارجی و اساتید برجسته ملی و بین‌ المللی حضور داشتند. وی با اشاره به برگزاری ۲۱ پنل تخصصی در روز اول و ۱۹ پنل در روز دوم این اجلاس، اضافه کرد: ستاد برگزاری این همایش با توجه به اهمیت مدیریت شهری و نقش مؤثر آن در توسعه نظام شهری، با مشارکت اساتید و نخبگان این عرصه، پنل ها، نشست ها و سمینارهای تخصصی با محورهای ویژه و متنوعی در تمامی حوزه های اساسی مدیریت شهری را به صورت مجزا برگزار کرد.

  • گردشگری نصف جهان نیازمند همدلی

    معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان در دومین کمیسیون گردشگری و برند شهری اتاق بازرگانی اصفهان، با اشاره به ضرورت تدوین نظام جامع آمارها و حساب‌های اقماری گردشگری، اظهارکرد: وجود اطلاعات و آمار قابل اعتماد و مستند می‌تواند صنعت گردشگری ایران را در مسیر صحیح قرار دهد

    معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان با اشاره به اینکه ۹. ۸ درصد تولید ناخالص داخلی، ۴. ۳ درصد کل سرمایه‌گذاری، ۶ درصد کل صادرات جهان به صنعت گردشگری اختصاص دارد، افزود: ۱. ۷ درصد کل صادرات ایران به این بخش اختصاص دارد و ۵.

  • چهارباغ سه‌شنبه‌ها بدون خودرو

    معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان گفت: محور چهارباغ عباسی در روزهای سه‌شنبه از ساعت ۱۶ الی ۲۲ هر هفته با همکاری پلیس راهور از ۵ مردادماه به‌صورت پیاده راه درمی‌آید. علیرضا صلواتی با بیان این خبر اظهار کرد: در راستای اعطای طرح سه‌شنبه‌های بدون خودرو، محور چهارباغ عباسی در روزهای سه‌شنبه از ساعت ۱۶ الی ۲۲ هر هفته با همکاری پلیس راهور از ۵ مردادماه به‌صورت پیاده راه درمی‌آید. وی افزود: بر همین اساس در این ساعات تردد هرگونه خودرو ازجمله اتومبیل، موتورسیکلت و همچنین ناوگان حمل‌ونقل عمومی ممنوع می‌شود و تنها حمل‌ونقل پاک ازجمله دوچرخه، اسکوتر و درشکه و همچنین خودروهای برقی در این خیابان به چشم می‌خورد.

  • عقل و تخیل کلید خلاقیت

    یک پژوهشگر برتر کشور با اشاره به انتخاب اصفهان به عنوان شهر جهانی خلاق بیان داشت: در طول تاریخ شهر اصفهان، مردم این شهر خلاقیتی از خود بروز داده‌اند که چنین شهری شکل‌گرفته است، معمولا کارهای بزرگ محصول خلاقیت مردان بزرگ است، اگر کاروان اندیشه و فرهنگ بشری رو به سوی تکامل رفته است، به دلیل آن است که در دوره‌ها و مکان‌های خاص افرادی با خلاقیت خاص ظهور کرده و شمع پیشرفت بشری را روشن کرده‌اند.

    حسن بلخاری در حوزه هنر، تعریف خلاقیت که محصول تخیل است را محور اصلی بحث‌های مربوط به خلاقیت دانست و گفت: کلمه خیال در زبان فارسی مسکون در عربی خَیال است با تخیل متفاوت است، خیال قوه‌ای از قوای نفس انسان و قوه‌ای از خیال باطنی تبار انسان است، عکاس ذهن و تصویربردار نفس ماست، تصاویر را از اطراف گرفته و در نفس حفظ می‌کند.

  • نصب ۱۸۰ کنتور بر روی شبکه های آبیاری فضای سبز

    مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان از نصب۱۸۰ کنتور بر روی شبکه های آبیاری فضای سبز اصفهان خبر داد. احمد سلیمانی پور افزود: با استفاده از کنتورهای نصب شده بر روی شبکه های آبیای فضای سبز شهری، می توان مصرف آب را مدیریت کرد. وی خاطرنشان کرد: از ۳ سال پیش نصب کنتورهایی را بر روی مبادی خروجی آب در عرصه های فضای سبز آغاز کردیم که در حال حاضر اکثر خروجی ها به این سیستم مجهز شده اند تا میزان آبیاری فضای سبز مورد اندازه گیری قرار گیرد. مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اصفهان اضافه کرد: چاههایی که کنتور برروی آنها نصب می شود، با سیستم الکترونیکی به شبکه اتوماسیون متصل شده و میزان برداشت و خروجی آب برای عرصه های مختلف مورد اندازه گیری قرار می گیرد.

  • واردات بیش از ۹۶ میلیون دلار کالا به گمرک اصفهان

    مدیر کل گمرک اصفهان با اشاره به کاهش تشریفات صادرات گمرک اصفهان از ۲۷ روز به سه ساعت، گفت: در چهار ماهه نخست امسال، ۲۳ هزار و ۷۷۶ تن کالا به ارزش ۹۶ میلیون و ۱۶۴ هزار دلار به گمرک اصفهان وارد شده است. اسداله احمدی ونهری با بیان اینکه طی چهار ماه نخست امسال گمرکات استان اصفهان تشریفات صادرات ۴۷۲ هزار تن به ارزش ۲۶۲ میلیون و ۹۳۷ هزار دلار انجام داده است ، بیان داشت: این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ وزن سه درصد کاهش و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش داشته است. وی عمده ترین کالاهای صادراتی از گمرک اصفهان را مواد پتروشیمی به ارزش ۶۲ میلیون و ۷۳۵ هزار دلار با ۲۴ درصد از کل صادرات گمرکات استان، آهن آلات و فولاد به ارزش ۵۸ میلیون و ۵۴۳ هزار دلار با ۲۲ درصد، فرش و کف پوش به ارزش ۳۲ میلیون و ۵۶۲ هزار دلار با ۱۲ درصد، مصنوعات آهن و چدن به ارزش ۲۴ میلیون و ۶۸۷ هزار دلار با ۹ درصد و محصولات لبنی به ارزش ۱۴ میلیون و ۹۸ هزار دلار با پنج درصد، بر شمرد.

  • آغاز فاز اول بازسازی شبکه فاضلاب اصفهان

    مجری طرح بازسازی شبکه فرسوده فاضلاب اصفهان با اشاره به آغاز فاز اول بازسازی شبکه فاضلاب اصفهان با اعتبار ۳۶۸ میلیون یوان چین، گفت: طول شبکه فاضلاب شهر اصفهان ۳۶۰۰ کیلومتر است که دارای ۴ تصفیه خانه فاضلاب است و تاکنون ۳۴۹ هزار و ۲۶۶ فقره انشعاب فاضلاب در شهر اصفهان واگذار شده به طوری که ۹۲ درصد جمعیت شهر اصفهان تحت پوشش خدمات شبکه فاضلاب قرار دارند. مجتبی قبادیان اظهار کرد: قدمت بیش از نیم قرن از شبکه فاضلاب اصفهان فرسودگی آن را به همراه داشته است و این مسئله در سال‌های اخیر منجر به وقوع حوادث متعددی در نقاط مختلف اصفهان شد، به عنوان مثال در سال ۷۵ شاهد وقوع حادثه در کلکتور اصلی خیابان مشتاق که بیش از ۴۰ سال قدمت داشت بودیم.

  • برگزاری کارگروه حمل ونقل و شریانهای حیاتی، بلایای جوی و طوفان در راه وشهرسازی استان اصفهان

    اعضای این کارگروه مشکلات موجود در حوزه حمل ونقل هوایی ، ریلی وجاده ای را مطرح و به بحث وتبادل نظر در این زمینه پرداختند . در این کارگروه در خصوص اهداف، شرح وظایف، ودرخصوص اهمیت استان اصفهان به لحاظ معین بودن برای استان تهران، قرارگرفتن در مرکز کشور از نظر اقتصادی،تجاری، حمل ونقل وترانزیت کالا ومسافر، جایگاه حمل ونقل در اجرای برنامه های مدیریت بحران، بلایای طبیعی وحوادث مربوط به بخش حمل ونقل، زلزله، سیل و . . . و بررسی علل حوادث جاده ای ، ریلی و هوایی و همچنین آمادگی دستگاههای اجرایی در برابر بحران های احتمالی مطالبی ارائه شد .

  • شبکه فاضلاب اصفهان با استفاده از فاینانس خارجی بازسازی می شود

    مدیر عامل شرکت آبفا استان اصفهان گفت: استفاده از فاینانس خارجی روش مالی جدیدی است که آبفا اصفهان برای بازسازی شبکه فرسوده فاضلاب شهر اصفهان در دستور کار قرارداده است. هاشم امینی در جلسه هم اندیشی مدیران دفاتر تجهیز منابع مالی غرب و مرکز کشور با موضوع بهره گیری از روش های مختلف سرمایه گذاری بخش خصوصی گفت: انتظار می رود با استفاده از این روش شبکه فاضلاب اصفهان که قدمتی بیش از ۵۰ سال دارد در کوتاهترین زمان ممکن بازسازی شود. وی افزود: با بهره گیری از روش های مختلف تأمین منابع مالی از قبیل فاینانس، بیع متقابل، BOO ، BOT و تبصره سه می توان امیدوار به اجرای به موقع پروژه ها و نیز اجرای طرح های توسعه ای بود در غیر اینصورت با تکیه بر منابع مالی دولتی فقط عقب ماندگی در عملیاتی شدن پروژه ها و استهلاک تأسیسات را انتظار داشت.

  • چهارمحال و بختیاری از استان های پیشرو کشور در تکمیل زنجیره فولاد است

    رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر استان ما یکی از استانهای پیشرو کشور درزمینه تکمیل چرخه فولاد است و امیدواریم مشکلات در این رابطه زودتر برطرف شود. سید نعیم امامی اظهار کرد: امسال در راستای تحقق شعار سال مبنی بر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل به ۲۹۵ واحد صنعتی و همین تعداد واحد کشاورزی مشکل دار با هدف رونق تولید، تعیین تکلیف و فعال نمودن آنها تسهیلات اعطا می شود. وی با بیان اینکه یک هزار و ۲۲۶ واحد صنعتی و تولیدی در استان وجود دارد، افزود: از این تعداد ۴۵۰ واحد کاملاً تعطیل هستند که ۳۵۰ واحد از اینها مربوط به دهه ۷۰ تا ۸۰ است که باید از جرگه آمار خارج شوند و برای فعال شدن بقیه دستورات لازم را در برنامه داریم.

  • بایدها و نبایدهای ایران در پسابرجام

    قطب علمی اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان در سال ۱۳۹۰ بر اساس مزیت‌هایی مانند وزن علمی دانشگاه اصفهان در زمینه اقتصاد بین الملل و با توجه به امکانات موجود مانند اعضای هیات علمی برجسته، سهم بالای دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در این حوزه تاسیس شد. هم‌ اکنون این قطب علمی پس از طی پنچ سال فعالیت، دوره جدید علمی خود را آغاز می‌کند.

    سید کمیل طیبی، مدیر قطب اقتصاد بین الملل دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه قطب اقتصاد بین الملل دارای اهداف ماموریت‌ گرا است، گفت: این قطب به عنوان یک نهاد علمی در موضوع اقتصاد بین الملل با زیرشاخه های مالیه و تجارت نظریه پردازی می‌کند، همچنین با توجه به تعریف ماموریت‌ها، این قطب بر روی مشکلات اقتصاد ایران و ارتباط آن با اقتصاد جهانی تحقیقات علمی انجام می‌دهد و از نظرکاربردی نیز به سیاست‌گذاری‌های اقتصادی کمک می‌کند.

  • اصفهان خط ویژه امدادرسانی شهری ندارد

    رئیس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی استان گفت: شهر اصفهان از نظر تعداد آمبولانس، تجهیزات و نیروی انسانی هیچ مشکلی ندارد و تنها مشکل امروز این است که شهر وسیع است و متاسفانه هیچ خط ویژه امدادرسانی در شهر وجود ندارد.

    غفور راستین در حاشیه افتتاح نخستین آزمایشگاه تشخیص حریق کشور اظهار کرد: در جلسه هفته گذشته با شهرداری و سازمان حمل‌ونقل و ترافیک قرار شد که این خط به زودی در شهر ایجاد شود. همچنین توزیع نامناسب و نامتناسبی در سطح شهر وجود دارد و لازم است در مناطق موردنیاز ایستگاه‌های امدادی مستقر شود.

  • دلواپس آب

    استاندار اصفهان در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان اظهار کرد: در خصوص آب شرب دو معضل اساسی وجود دارد که اول مربوط به عدم وجود آب کافی و دوم اگر آبی وجود داشته باشد سامانه موجود انتقال آب جوابگوی نیاز نیست. استاندار اصفهان بابیان اینکه در شرق اصفهان تا۸۰ درصد کاهش بارش نسبت به بلندمدت گزارش شده است، گفت: کاهش میزان بارش‌ها در شرق استان نسبت به سال گذشته قابل‌توجه بوده و شدت خشکسالی در این نواحی قرمز و در برخی مناطق شرقی و جنوبی و بخش‌هایی از غرب استان بالا است. زرگر پور با اعلام اینکه بیش از ۷۰ درصد مناطق استان در خشکسالی شدید به سر می‌برد ، تاکید کرد: آمار مربوط به خشکسالی باید دقیق اعلام گردد تا همه متوجه حساسیت موضوع باشند.

  • استانداردسازی نکنیم، کار پالایشگاه متوقف می‌شود

    مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: تنها دغدغه این شرکت برای اجرای پروژه‌ها تأمین منابع مالی است. در حال حاضر حدود ۹۰۰ میلیون یورو هزینه پروژه‌های در دست اقدام و حدود سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان هزینه اجرای این پروژه‌ها است. لطفعلی چاوشی در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پالایش نفت اصفهان، گزارش عملکرد این شرکت در سال مالی ۱۳۹۴ را ارائه و اظهار کرد: در شرکت پالایش نفت اصفهان اقدامات بسیار زیادی انجام شده است. امسال سال آخر فعالیت این هیات مدیره است که چند مسئله اساسی مدنظر هیأت مدیره شرکت بوده است.

  • افزایش هزینه های طلا و گرایش مردم به بدلیجات

    رئیس اتحادیه طلا و جواهر کشور گفت: طی سال های اخیر به دلیل مالیات بر ارزش افزوده و افزایش هزینه های طلا خرید این محصول در بین مردم کاهش یافته و آنها روی به بدلیجات آورده اند. محمد کشتی آرای در مراسم افتتاج دهمین نمایشگاه بین‌المللی طلا و جواهر، سنگ های تزئینی و ماشین آلات وابسته به آن با اشاره به اینکه اصفهان قطب تولید طلای کشور است، اظهار داشت: بیشترین آمار تولید طلا و کارگاه‌های تولیدی مربوط به اصفهان است. به گفته وی، اصفهان را می‌توان قطب صنعتی کشور پس از تهران معرفی کرد چرا که بیشترین تعداد واحدهای تولیدی و اتحادیه‌ها در اصفهان قرار دارند.

  • لزوم افزایش سهم آموزش علمی کاربردی در بخش صنعت و معدن کشور

    مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به انجام ارزیابی در مراکز علمی و کاربردی کشور، گفت: باید سهم آموزش علمی - کاربردی در صنعت و معدن برای ارتقا ارزش افزوده بهبود یابد. امیرحسین ساوه در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه مقوله علمی کاربردی در شرایط امروز کشور یک مقوله حساس و مهمی است اما از طرفی هم به دلایلی تا کنون کمتر به آن توجه شده است، اظهار داشت: بر اساس سیاست‌های وزیر صنعت و معدن و سیاست‌های بالادستی فعلی کشور ایجاب می‌کند که ما به صورت کیفی بیشتر به این امر بپردازیم که خوشبختانه در استان اصفهان در چند مرکزی که مورد بازدید قرار گرفت احساس می‌شود پتانسیل‌های زیادی وجود دارد.

  • اجلاس جهانی صنایع دستی یک رویداد علمی، فرهنگی و تجاری

    جلسه تکمیلی شورای راهبردی هجدهمین اجلاس جهانی صنایع دستی با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون صنایع دستی و مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان برگزار شد. ‌شورای جهانی صنایع دستی یکی از سازمان‌های زیرمجموعه یونسکو است که ایران حدود ۵۰ سال است که عضو آن است. این شورا و عملکرد آن می‌تواند نقطه عطف بزرگی در کمک به توسعه صنایع دستی در کشورهای عضو باشد. هجدهمین مجمع عمومی شورای جهانی صنایع دستی پس از سال‌ها اوایل مهرماه امسال با حضور ۹۰ عضو از کشورهای مختلف در اصفهان برگزار می‌شود.

  • الزامات و بسترهای فرهنگی اقتصاد مقاومتی

    افشین ماهوشی

    مسلما نامگذاری سالها توسط مقام معظم رهبری امری راهبردی در نظام جمهوری اسلامی ایران است ، نامگذاری امسال نیز بنام " اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل " موضوعی کاملا استزاتژیک و در راستای تحقق یافتن سند چشم انداز توسعه بیست ساله نظام می باشد . این روند از نامگذاری اولین سال (۱۳۸۴)، آغاز برنامه های سند چشم انداز بیست ساله نظام با توجه به لزوم ایجاد زیر ساخت های سند چشم انداز ۲۰ ساله احساس شد، بنابراین اولین سال (۱۳۸۴) سال همبستگی ملی و مشارکت عمومی نام گرفت.

  • رشد مخرب

    مجید سدیدی : همه‏ی ما از سالهای نه چندان دور طعم ناخوشایند صف های طولانی و وقت گیر بهنگام دریافت ساده ترین خدمات ، از بانک ها ، در خاطرمان شکل گرفته است. در آن روزها تعداد بانک ها که همگی دولتی بودند به سختی به تعداد انگشتان دو دست می رسید.

    خدمات قابل ارائه آنها محدود و مشخص بود. در بخش پذیرش سپرده های عمومی ، بانکها از تنوع کمی برخوردار بودند و نقش آنها در تنظیم و توسعه‏ی اقتصاد دولتی کاملا شفاف و تثبیت شده بود. بیشتر فعالیت بانکها در دهه‏ی شصت و‏ هفتاد هجری شمسی در کشور ما ، علاوه بر کارگزاری دولت ، در مدیریت روابط پولی بین دستگاههای رسمی با مردم ، تسهیل کننده‏ی مبادلات و معاملات سنتی بین تجار و کسبه در دوران فقر زیرساختهای ارتباطی و شبکه‏ بود.

بیشتر