گردشگری نصف جهان نیازمند همدلی

معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان در دومین کمیسیون گردشگری و برند شهری اتاق بازرگانی اصفهان، با اشاره به ضرورت تدوین نظام جامع آمارها و حساب‌های اقماری گردشگری، اظهارکرد: وجود اطلاعات و آمار قابل اعتماد و مستند می‌تواند صنعت گردشگری ایران را در مسیر صحیح قرار دهد

معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اصفهان با اشاره به اینکه ۹.۸ درصد تولید ناخالص داخلی، ۴.۳ درصد کل سرمایه‌گذاری، ۶ درصد کل صادرات جهان به صنعت گردشگری اختصاص دارد، افزود: ۱.۷ درصد کل صادرات ایران به این بخش اختصاص دارد و ۵.۶ درصد شاغلین کشور در صنعت گردشگری فعالیت می‌کنند. محمدرضا لعلی افزود: نظام آماری یکی از مهم‌ترین مولفه ها برای تصمیم‌گیری صحیح در صنعت گردشگری است. لعلی خواستار ایجاد سازمان نظام آماری گردشگری در سازمان میراث فرهنگی شد و خاطرنشان کرد:این سازمان با ارائه آمار دقیق از وضعیت گردشگری کشور و به تفکیک استان‌ها می‌تواند ضمن شناسایی پتانسیل‌ها، زمینه توسعه این صنعت را فراهم سازد. وی با اشاره به اینکه سازمان بین‌المللی گردشگری می‌تواند برخی از پروژه‌های گردشگری ایران را فاینانس کند، تصریح کرد: فاینانس پروژه‌ها توسط این سازمان به حساب‌های اقماری گردشگری نیاز دارد.

برنامه جامع کمیسیون گردشگری اتاق اصفهان تدوین‌شده است

رئیس کمیسیون گردشگری و نام و نماد شهری اتاق اصفهان در این جلسه با اشاره به فعالیت کمیته بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و زیرساخت گردشگری ذیل کمیسیون، گفت: پیگیری و رایزنی در راستای پیشبرد و سرعت عمل اجرای فازهای جدید طرح توسعه فرودگاه اصفهان و توسعه و افزایش زیرساخت‌های موردنیاز گردشگری، بروز رسانی اطلاعات کاربردی از وضعیت پروژه‌های حمل نقل ریلی و همچنین رصد مستمر روند پیشبرد اجرای قطار سریع‌السیر تهران - اصفهان، پیگیری مباحث لجستیکی مانند مبحث تاکسی گردشگری، کریدور تشریفات فرودگاهی، طرح مطالعات و برنامه‌ریزی حمایت از آثار و ابنیه تاریخی- پیشنهاد بسته‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاران در حوزه اقامت (احداث هتل) مانند تسهیل برای سرمایه‌گذاران و فعالان حوزه ساختمان در مواردی مانند افزایش ارتفاع,تغییر کاربری و سیار نمودن کاربری‌های قبلی و امکان برگشت کاربری و برنامه‌ریزی و رایزنی در خصوص تغییر کاربری ساختمان‌های ارزشمند به فضاهای اقامتی و گردشگری را از مهم‌ترین فعالیت‌های این کمیته می‌توان عنوان کرد.

محمدرضا رجالی کمیته توسعه فرهنگ و بررسی نیازهای آموزشی گردشگری را دومین کمیته فعال کمیسیون برشمرد و گفت: تشکیل کلاس‌های آموزشی برای مخاطبان بسته‌های آموزشی و توجیهی شامل سازمان‌ها و نهادهای حاکمیتی و عمومی، اصناف گردشگری، فعالان عرصه‌های فرهنگی هنری در راستای توسعه و اعتلای فرهنگ گردشگری و گردشگر پذیری، برگزاری سفرهای آموزشی - توجیهی برای ارکان تاثیر گذار در حوزه فرهنگ و هنر به خصوص کارگردانان و تهیه‌کنندگان صاحب نام و مطرح در سطح ملی، تهیه بسته‌های پیشنهادی موضوعی به فیلم‌نامه نویسان، فیلم‌سازان، کارگردانان، تهیه‌کنندگان و فعالان عرصه‌های هنری جهت جریان سازی در حوزه گردشگری، فراهم آوردن شرایط دیدار با ارکان شورای فرهنگ عمومی در راستای توجه ویژه به امر گردشگری و فرهنگ‌سازی لازم به منظور جلوگیری از برخورد چندگانه و سلیقه‌ای به این موضوع از مهم‌ترین برنامه های پیش روی این کمیته است. وی مهم‌ترین برنامه کمیته توسعه برند شهری و روابط بین‌الملل را بررسی بسترهای جریان سازی در مبحث گردشگری با همکاری صداوسیما، هنرمندان و استفاده از بسترهای تبلیغاتی و بررسی مباحث آموزشی مرتبط با موضوع کمیته برشمرد.

مرمت و بازسازی آثار تاریخی در اصفهان بسیار طولانی است

یک فعال حوزه گردشگری نیز در این جلسه با انتقاد از نحوه نگهداری آثار تاریخی در اصفهان، گفت: مرمت و بازسازی آثار تاریخی در اصفهان بسیار طولانی است و داربست‌های اطراف گنبد مسجد امام و مدرسه چهارباغ ، سال هاست در کنار این آثار ماندگار شدند. جعفر جعفری با تاکید بر این نکته که صنعت توریسم می‌تواند یک کشور را جهانی کند، افزود: حضور گردشگران خارجی در ایران می‌تواند روابط سیاسی و اقتصادی ایران را با سایر کشورها تقویت و بهبود بخشد. وی رقابت کشورها در توریسم را بسیار زیاد دانست و گفت: با یک اتفاق و حادثه ممکن است صنعت توریسم یک کشور یا شهر متحول شود و باید از این صنعت مراقبت کرد. وی با تقدیر از فعالیت اتاق بازرگانی اصفهان در حمایت از صنعت گردشگری اصفهان، افزود: هیچ اتاق بازرگانی به اندازه اتاق اصفهان در این صنعت حضور فعال و موثر نداشته است و مشارکت این اتاق در صنعت گردشگری نسبت به سایر اتاق‌های بازرگانی داخلی و خارجی متمایز است.

استان اصفهان در گردشگری هم‌صداست، همدل نیست

رئیس شورای شهر اصفهان در این جلسه خواستار همدلی همه بخش‌های استان اصفهان در موضوع گردشگری شد و گفت: در شرایط کنونی استان اصفهان در موضوع گردشگری با یکدیگرهم‌صدا شده اند ولی به همدلی نرسیده اند. رضا امینی اقدام عملی به جای شعار را مهم‌ترین مسئله پیش روی حوزه گردشگری اصفهان برشمرد و گفت: گردشگری به‌عنوان بخش مهم اقتصاد مقاومتی نیاز به اقدامات عملی دارد. وی انتشار کتاب معرفی اصفهان به زبان‌های زنده دنیا را یک اقدام عملی برای معرفی جاذبه‌های گردشگری برشمرد. وی با اشاره به تقاضای متعدد برای تاکسی گردشگری اصفهان گفت: باوجود تقاضای بسیار نیاز به بررسی ظرفیت صدور مجوز برای متقاضیان داریم.

گردشگران اصفهان در سال 91 چهار برابر سال 94 بود

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان در این جلسه از افزایش ۴ برابر گردشگران خارجی استان اصفهان در سال ۹۴ نسبت به ۹۱ خبر داد و گفت: رویکرد دولت یازدهم توجه ویژه به جذب گردشگران خارجی است. محسن یار محمدیان ایجاد حساب‌های اقماری گردشگری را مهم و ضروری دانست و گفت: ایجاد نظام آماری دقیق می‌تواند به شفاف‌سازی وضعیت گردشگری استان منجر شود.

کمبود اعتبارات مهم‌ترین عامل طولانی بودن مرمت و بازسازی آثار تاریخی اصفهان

مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان در این جلسه علت طولانی بودن مرمت و بازسازی آثار تاریخی را کمبود اعتبارات اداره کل دانست. امیری فرهنگ‌سازی مسئولان و مدیران استان در زمینه گردشگری را مهم‌ترین اقدام فرهنگی در راستای تقویت و توسعه صنعت گردشگری برشمرد. عباس حاج رسولی‌ها عضو شورای شهر اصفهان با انتقاد از مخالفت‌ها برای تأسیس سازمان گردشگری شهرداری اصفهان گفت: این سازمان می‌تواند اهداف از پیش تعیین‌شده برای توسعه صنعت گردشگری اصفهان را دنبال کند.