شماره روزنامه ۵۹۹۶
|

دنیای ماشین

  • اژدهای زرد به دنبال خودروهای سبز

    دنیای اقتصاد: چین هم اکنون سهم اندکی از بازار خودروهای الکتریکی در اختیار دارد. اما زیرساخت‌های خود را به گونه‌ای سازماندهی می‌کند که در دو سال آینده به تولید‌کننده قابل توجهی در صنعت خودروهای الکتریکی تبدیل شود. پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۵ سالانه ۹/ ۲ میلیون دستگاه خودروی الکتریکی در چین به فروش برسد که این کشور را تبدیل به بازار اصلی این خودروها می‌کند. اما هدف چین چیزی فراتر از این است. آنها به دنبال سهم اصلی از بازار جهانی خودروهای الکتریکی هستند. در میان هفت کشور اصلی تولید‌کننده خودروهای الکتریکی در حال حاضر، تنها دولت چین است که برای تحقیق و توسعه خودروهای الکتریکی به بخش خصوصی یارانه می‌دهد.

  • نیمه‌بلندهای بلندپرواز

    کراس‌اوورها، یا همان شاسی‌بلندهای سایز متوسط این روزها بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفته‌اند. از یکسو به خاطر قد و قواره درشتشان حس و حالی درست مثل یک اس. یو. وی فول‌سایز را القا می‌‌کنند و از سوی دیگر به دلیل پلت‌فرمی که از روی یک خودروی سواری الهام گرفته شده، بسیار کارآمد و چابک به نظر می‌آیند. تقریبا می‌توان این‌گونه گفت که در هر شرکت خودروسازی حداقل یکی دو محصول در این کلاس وجود دارد. با شدت گرفتن رقابت، در حالی‌که نمی‌توان این خودروها از یک حد مجازی قوی‌تر و بزرگ‌تر کرد، شرکت‌ها سراغ آپشن، فناوری و ریزه‌کاری‌های لوکس می‌روند، البته برندهای کمی هستند که از پس این ترکیب پیچیده برمی‌آیند.

  • رفع اتهام از پرخوری شاسی‌بلندها

    خودروهای شاسی‌بلند در اندازه و توان‌های مختلفی تولید و عرضه می‌شوند اما در میان این خودروها برخی از آنان با داشتن ویژگی‌های خودروهای لوکس بر عکس مدل‌های دهه‌های گذشته امکانات زیادی برای رفاه حال سرنشینان خود تدارک دیده‌اند و همان حسی که در یک خودروی سواری لوکس را دارید می‌توانید در یک شاسی‌بلند همه جا رو نیز تجربه کنید. اما ملاک انتخاب خودروهای زیر مقدار مصرف این خودروها به ازای هر صد کیلومتر رانندگی در شرایط عادی در شهر و بزرگراه بوده است. خودروهای شاسی‌بلند به سبب ابعاد و وزنی که دارند به نیروی بیشتری برای حرکت مخصوصا در نقاط صعب‌العبور نیاز دارند از این رو عموما مصرف بالاتری نسبت به خودروهای سواری (سدان ها) دارند.

  • کارکرده‌های رُند بازار

    دنیای اقتصاد: با متنوع شدن بازار خودرو در ایران انتخاب خودروهای جدید دشوارتر می‌شود. در هر بازه قیمتی خودروهای بیشتری قرار می‌گیرند و همین موجب می‌شود تا دو‌راهی‌های بیشتری سر راه خریداران به وجود بیاید. به خصوص برای کسانی که قصد دارند اولین ماشین خود را خریداری کنند. هیچ خودرویی بدون نقص نیست و در عین حال حتی به ظاهر بدترین خودروها هم محاسنی دارند. در این صفحه هر هفته خودروهایی که از نظر قیمتی به هم نزدیک هستند با یکدیگر مقایسه و با زبانی ساده سعی شده اطلاعات کلی و اولیه درخصوص هر خودرو به خوانندگان ارائه شود تا در نهایت بتوانند با توجه به نوع استفاده و علایق و البته بودجه خود انتخاب بهتری در این خصوص داشته باشند.

  • باوقار؛ مثل سویل!

    دنیای اقتصاد: بازار خودرو در آمریکا همواره الگویی برای خودروسازان بزرگ جهان بوده است تا محصولاتی مطابق با میل خریداران این بازار طراحی و تولید کنند. زیرا این بازار بعد از چین بزرگ‌ترین بازار خودرو در جهان به شمار می‌رود و تا همین چند سال قبل که چشم بادامی‌ها به یک باره در بازار خودرو جهان ظهور نکرده بودند، بازار آمریکا بزرگ‌ترین بازار خودرو در جهان بود. به همین دلیل از دهه‌های قبل خودروسازانی مثل مرسدس بنز همواره محصولات مناسب این بازار را عرضه کرده‌اند. این موضوع به‌خصوص در مورد مرسدس بنز بسیار پررنگ‌تر است، زیرا مدل کلاس S این خودروساز همواره از سرسخت‌ترین رقیبان تولیدات لوکس دیترویت مثل لینکلن، کادیلاک و کرایسلر بودند.

  • رستگاری در هشت نسل!

    اولش اصلا اینطور نبود. یک پسربچه آرام و سر به زیر. کم‌کم که بزرگ‌تر و جوان‌تر شد، یاغی‌تر و سرکش‌تر شد. به جای آنکه به اقتضای سن و سالش، باوقار و متین باشد، برعکس جسور و پرهیاهو شد. نیسان با ماکسیما به بقیه آموخت که افزایش تجربه نمی‌تواند دلیلی برای محافظه‌کاری باشد. پدیده‌ای که دیگر هموطنانش یعنی تویوتا آوالون و آکورا TLX گرفتارش شدند. خودروهایی که در نسل‌های ابتدایی خود به مراتب جنجالی‌تر و جوان‌پسندتر بودند. ولی به مرور زمان و با پیشرفت فناوری و مهندسی، فقط تبدیل به ارابه‌های مخصوص پیرمردها شدند.

  • تاکاتا همچنان جذاب برای سرمایه‌گذاران

    این روزها شرکت تاکاتای ژاپن در شرایط مناسبی قرار ندارد، اما هنوز برخی از سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در این شرکت هستند. پس از سال‌ها تولید قطعات جانبی و فعالیت در حوزه ایمنی خودروها، مشخص شد که ایربگ‌های ساخت این شرکت دارای نقص فنی هستند. مشکلات تاکاتا با توجه به مسائل مربوط به کیسه‌های هوا افزایش یافته است. ژاپن و آمریکا فشارهای زیادی بر این شرکت وارد کردند تا آنها اعلام کنند که کیسه‌های هوای آمونیوم نیترات ساخت این شرکت اکنون دیگر ایمن هستند. در غیر این صورت ممکن است خودروسازان باز هم مجبور شوند فراخوان‌های بیشتری انجام دهند که این مساله بر اعتبار خودروهای آنها اثر منفی خواهد گذاشت.

  • جادوی بنز در راه است

    به‌دنبال اثبات کارآیی بالای خودروهای برقی فروش این محصولات در بخش‌های مختلف دنیا افزایش یافته است. خودروهای برقی به کمک باتری‌های لیتیوم یونی جدید دامنه حرکتی بسیار بالاتری را نسبت به نسل‌های پیش از خود به‌دست آورده‌اند. افزایش مقدار مسافت با یک بار شارژ باعث شده است تا بخش‌های مختلفی از جامعه دامنه حرکتی این خودرو‌ها را برای خود مناسب بیابند. امکاناتی از قبیل شارژ سریع بی‌سیم باعث شده است هیجان استفاده از خودروهای هوشمند برقی در افراد آنها را به سمت خرید این نوع خودرو‌ها سوق دهد. اما چالش فراهم کردن نیروی مورد نیاز موتورهای پر قدرت این نوع خودروها موضوعی بحث انگیز است.

  • برگ برنده چین در رقابت خودروهای الکتریکی

    رقابت بر سر ساخت خودروهای الکتریکی و خودروهای هوشمند در حال اوج گرفتن است. شرایط نشان می‌دهد که چینی‌ها خیلی زود به یک بازیگر بزرگ در این عرصه بدل خواهند شد. اگر تنها یک دهه قبل در جایی از طراحی و ساخت خودروهای الکتریکی و هوشمند قرار داشتیم که امروزه قرار داریم، تقریبا هیچ تحلیلگری شانسی برای خودروسازی چین قائل نبود. نه تنها شانسی قائل نبود، بلکه از پایه حرفی درخصوص حضور چین به میان نمی‌آمد. یک دهه قبل صنعت خودروی چین به سختی در درون مرزهای این کشور نیز شناخته می‌شد. اما اکنون آنها بزرگ‌ترین تولید‌کننده خودرو جهان هستند و زیر‌ساخت‌های لازم را برای ورود به عرصه ساخت خودروهای الکتریکی در اختیار دارند.

  • آغاز فروش فیوژن

    فورد طبق وعده‌ای که داده بود، فروش نسخه ۲۰۱۷ سدان فیوژن خود را در ماه ژوئن استارت زد. یکی از لوکس‌ترین و فول‌آپشن‌ترین سواری‌های شرکت که درون سینه‌اش قلب جدید ۷/ ۲ لیتری شش سیلندر Vشکل ۲ توربو «اکوبوست» گنجانده شده است، قدرت خروجی آن ۳۲۵ اسب‌بخار خواهد بود. تردیدی نیست که حضور این آمریکایی در بازار برای رقبای همکلاس خود یعنی تویوتا کمری، نیسان آلتیما و هوندا آکورد که همگی ژاپنی هستند، خبر بدی خواهد بود. قرار است فیوژن‌های جدید با قیمت پایه ۳۴ هزار و ۳۵۰ دلار فروخته شوند. اما نمونه فول آپشن آن با رینگ‌های ۱۸ اینچی و تایرهای ۴۵/ ۲۳۵ میلی‌متری و سیستم انتقال قدرت ۲ دیفرانسیل، قیمتی حول و حوش ۳۷ هزار و ۵۰۰ دلار خواهد داشت.

  • حرکت از چرخ گوشت به خودروسازی!

    هیجان ناشی از حضور خودروهای بی صدای برقی در ایالت‌های آمریکا مخصوصا کالیفرنیا و برخی کشورهای اروپایی مانند نروژ و هلند و اعداد و ارقامی که در مشخصات خودروهای برقی ذکر می‌شوند باعث شده است وسوسه زیادی برای ساخت خودروهای برقی در میان شرکت‌هایی که هیچ تجربه خودرو‌سازی ندارند، ایجاد شود. تب برقی‌سازی این روزها به چین هم رسیده است و آنها در تکاپوی فراهم کردن مقدمات این تحول بزرگ هستند. در این میان صحبت کردن از خودروهای برقی و برقی سازان بدون ذکر نام شرکت تسلا موتورز حق مطلب را ادا نمی‌کند و نوپا بودن این خودرو ساز را می‌توان یکی از عوامل مهم در ایجاد این وسوسه سبز در میان چینی‌ها عنوان کرد.

  • تجربه ۴۵۰ اسب‌بخاری با گلف

    هر بار که می‌رویم تا فولکس‌واگن گلف را به فراموشی بسپاریم، باز هم یک تیونر پیدا می‌شود و دستی به سر و گوش این هاچ‌بک فوق محبوب می‌کشد. اگرچه شرکت بارها تاکید کرده است که ویرایش جی‌تی‌آی این خودرو از نظر مهندسان آنها دیگر جای تقویت ندارد، اما باز هم شرکت‌های زیرزمینی می‌آیند و رکوردها را می‌شکنند. به‌عنوان مثال، چندی پیش شاهد حضور یک گلف ۴۲۰ اسب‌بخاری بودیم. حالا هم که تیونر آلمانی اُ. سی. تی توانسته ۴۵۰ اسب‌بخار نیرو و ۵۵۰ نیوتن‌متر گشتاور را از دل پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ آن بیرون بکشد.

  • سوبارو و یک تغییر نامحسوس

    معلوم نیست هدف این شرکت معروف ژاپنی از عرضه مدل ۲۰۱۷ کوپه BRZ چه بوده است. چراکه این خودرو از نظر ظاهری تفاوتی چندانی با نمونه ۲۰۱۵ و حتی ۲۰۱۴ خود ندارد. اما سوبارو مدعی است که کوپه‌های جدید که به نام «سری زردپوش» معرفی شده‌اند، توانایی بهتری روی پیست از خود نشان می‌دهند. با کمی دقت بیشتر می‌توان متوجه تعویض رینگ‌ها با نمونه ۱۷ اینچی شد. آن‌طور که گفته شده، تایرها از نوع اسلیک خیابانی هستند. محل قرارگیری مه‌شکن نیز دستخوش تغییراتی شده است. ترمزهای آن نیز با نمونه‌های جدید شرکت «برمبو» جایگزین شده‌اند.

  • کامیونی که سوپراسپرت شد!

    اسکانیا T۵۰۰ یکی از مدل‌های میان رده کامیون‌ساز مشهور جهان است که به دلیل قیمت مناسب آن مورد توجه بسیاری از واحدهای حمل و نقل واقع شده است؛ اما تنها کسانی که با کامیون کار می‌کنند به این مدل علاقه ندارند، بلکه تیونرهای خودرو نیز روی این مدل کارهای جالب توجهی را انجام داده‌اند. اندازه، شاسی پایین و محفظه موتور بزرگ آن جای کار زیادی برای تیونینگ مدل T۵۰۰ ایجاد کرده است.

    یکی از جدیدترین تیونینگ‌ها روی این کامیون نسخه جدیدی از R۹۹۹ است. می‌گوییم جدید؛ چرا‌که این تیونینگ در سال ۲۰۰۸ روی اسکانیا T۵۰۰ انجام شد و اکنون نوبت به موتور آن رسیده است.

  • فرمول یک در خدمت آفرود

    موتورهای یاماها در بسیاری از کشورها کاملا شناخته شده هستند و این شرکت ژاپنی تاریخچه طولانی در ساخت محصولات موتوری دارد. در میان این محصولات موتورهای چهارچرخ از نوع ساید بای ساید (Side by Side) به دلیل ویژگی‌هایی که در قدرت و توانایی آفرودری دارد مورد توجه افراد هیجان طلب قرار می‌گیرد. یاماها در نسخه ۲۰۱۷ از این نوع موتور با نام YXZ۱۰۰۰R توانسته است با الهام گرفتن از جعبه دنده‌های خودروهای فرمول یک فناوری آن را در این موتور‌ها استفاده کند. خودروهای فرمول یک به سبب خصوصیات خارق‌العاده‌ای که در دنیای ماشین‌های مسابقه‌ای دارند، توانستند در طول سال‌ها تحقیق و آزمایش به تکامل برسند و می‌توان گفت در مرز دانش و دنیای فناوری‌های مربوط به سرعت و قدرت قرار دارند که با پول‌ها و سرمایه‌گذاری‌های زیادی با سرعت در حال حرکت به سمت بهتر شدن هستند.

  • آقای فایربرد

    پونتیاک فایربرد برای ما ایرانی‌ها یک خودرو جذاب و شناخته شده است. بسیاری از خودروهای کلاسیک آمریکایی در ایران از این مدل هستند و در هر نمایشگاهی برای خودشان برو بیایی دارند. جان دلوران کسی است که این خودرو را به جهان هدیه داد. مردی که علاقه بی‌حد و حصرش به ماشین باعث به وجود آمدن مدل‌های به یادماندنی در این صنعت شد. تا آنجا که یکی از هفته‌نامه‌های آمریکا در دهه ۷۰ به او لقب Auto Prince یا شاهزاده ماشین را داد.

    جان دلوران در سال ۱۹۲۵ در دیترویت میشیگان آمریکا به دنیا آمد. جایی که در آن سال‌ها همه راه‌ها در این شهر به خودروسازی‌های بزرگ حومه دیترویت ختم می‌شد.

  • وانتی برای مسابقه

    اگر در تشخیص مدل این خودرو دچار ابهام شده‌اید، نگران نباشید. چراکه خودروی فوق اساسا از سوی یک کمپانی نا‌آشنا به اسم «ام-اسپرت» تولید شده است. البته این شرکت هنوز به مرحله‌ای نرسیده که بتواند به‌صورت مستقل یک خودرو را از صفر تا صد طراحی کند. بنا‌بر‌این برای ساخت اولین پروژه خود سراغ شاسی فورد رنجر رفته است. ماحصل پروژه، یک پیکاپ زیبا با طراحی قابل قبول است. درون سینه‌ آن یک قلب ۲/ ۳ لیتری دیزلی با ۲۰۰ اسب‌بخار نیرو و ۴۷۰ نیوتن‌متر گشتاور گنجانده شده است. درست مانند یک کوپه مخصوص درگ، این خودرو نیز مجهز به المان‌های واقعی آیرودینامیک است.

  • فرمان باید دوباره اختراع شود!

    در تاریخ خودرو‌سازی ماشین‌ها در مسیر تکامل خود تغییرات زیادی را به چشم دیده‌اند. چرغ‌ها، موتورها، تایرها، بدنه و حتی شیشه‌های خودرو‌ها در طول زمان دستخوش تحولات گسترده‌ای شده‌اند. در این میان هدایت خودرو‌ها همچنان توسط فرمان به شکل اولیه و سنتی خود انجام می‌شود و البته زمزمه‌های تغییر آن نیز به گوش می‌رسد. به نظر می‌رسد به‌تدریج دوران دو دستی گرفتن فرمان خودروها به غروب خود نزدیک تر می‌شود و مجموعه‌ای از مدارها و حسگرها این وظیفه خطیر را بر عهده خواهند گرفت. مدارها و حسگرها و موتورها وظیفه چشم‌ها و دست‌ها را برعهده خواهند گرفت و حتی بهتر از چشم‌های انسان موانع را تشخیص دهند اما اینکه بهتر از ذهن انسان تصمیم‌گیری کنند خود چالشی است عظیم.

  • هارلی و چالش‌های موتورسیکلت الکتریکی

    فناوری‌های جدید تنها زمانی جا می‌افتند که شرکت‌های بزرگ در محصولاتشان آنها را به کار بگیرند. موتورسیکلت‌های برقی اکنون در رده موتورسیکلت‌های سبک، محصولاتی هستند که در بازار جا افتاده و بازار خود را پیدا کرده‌اند. اما در رده موتورسیکلت‌های سنگین هنوز در ابتدای راه هستند و شک و تردید زیادی درخصوص آینده آنها وجود دارد. نکته مثبت در این میان آن است که یک شرکت بزرگ و مشهور در زمینه ساخت موتورسیکلت‌های سنگین، از فناوری موتورسیکلت‌های سنگین برقی پشتیبانی می‌کند. هارلی دیویدسون نامی شناخته شده و شاید مشهورترین نام در این حوزه باشد که چند سالی است روی موتورسیکلت‌های سنگین برقی کار می‌کند.

  • میزان تولید کربن، ملاک تردد در لندن

    حضور خودروهای هیبریدی در ۱۵ سال گذشته تحولی در دنیای ماشین‌های موتور احتراقی به‌حساب می‌آمد و ترکیب موتور بنزینی یا دیزلی با موتورهای الکتریکی همنشینی تاریخ‌سازی در این صنعت در نظر گرفته می‌شده است. تویوتا پریوس به‌عنوان اولین خودروی تولیدی در این کلاس در زمان معرفی شگفتی زیادی را در محافل خودرویی به‌وجود آورد. اما موضوعی که اهمیت دارد استقبال مشتریان از این نوع خودروها است که مشخص می‌کند این همنشینی تا کی ادامه خواهد یافت. از دیگر مواردی که باعث می‌شود یک محصول توان رقابتی در این بازار رقابتی خودروها پیدا کند حمایت دولت‌ها و سازمان‌های محیط زیستی است که با اعمال محدودیت‌ها یا تشویق‌های مالیاتی در موفقیت یک برند نقش آفرینی می‌کنند.

  • کفش‌های جدید برای اونتادور

    بعد از طراحی و نصب انواع و اقسام بادی‌کیت‌های خشن و فضایی روی لامبورگینی اونتادور، یک تیونر پیدا شده و در جایی که کمتر کسی فکرش را می‌کرد، خلاقیت به خرج داده است. شرکت «دی‌سوس» بدون انجام کوچک‌ترین تغییری در ظاهر این ایتالیایی غول‌آسا، رینگ‌های آن را با استادی تمام به گونه‌ای زیبا از نو طراحی کرد. داستان از این قرار است که مشتریان این اونتادور می‌توانند از هفت نوع مدل رینگ که همگی از جنس فیبر کربن مستحکم‌شده هستند، انتخاب خود را انجام دهند. فلسفه تیونر درباره این پروژه این بوده است که لامبورگینی فوق از نظر ظاهری هیچ چیزی کم نگذاشته است.

  • یک‌دست فیبر کربن!

    تا پیش از این گفته می‌شد که استاد مسلم ساخت خودروهایی با بدنه یک‌دست فیبر کربنی، منصوری است. اما حالا شرکت تیونینگ ام. اِس. اُ این پروژه را روی یکی از بهترین سوپراسپرت‌های دنیا اجرا کرده است. در حقیقت جدیدترین دستاورد آنها لباس جدید مک‌لارن ۶۷۵ ال‌تی اسپایدر است که ۴۰درصد بیشتر از نمونه استاندارد فیبر کربن دارد. یعنی روی سقف‌ها، در‌‌ها، سپر‌ها، آینه‌ها و حتی رکاب‌ها. این اقدام علاوه بر زیباتر کردن چهره انگلیسی فوق، به کاهش چشمگیر وزن آن نیز کمک کرده است. حالا نیروی موثر پیشرانه ۸/ ۳ لیتری هشت سیلندر Vشکل ۲ توربوی آن به عدد جالب ۶۶۶ اسب‌بخار رسیده است.

  • معرفی پلیس ترنسفورمرز ۵

    مایکل بِی کارگردان مجموعه فیلم‌های «تغییرشکل دهندگان» بعد از معرفی کاراکتر بامبلی جدید که نقش آن را یک شورولت کاماروی ۲۰۱۷ بازی می‌کند، از شخصیت دیگری در صفحه اجتماعی خودش پرده برداشت. فورد ماستنگی که در نقش پلیس بد یا همان «دیسپتیکان‌ها» ظاهر خواهد شد. درست مانند پروژه‌های یک تیونر دیوانه، ظاهر این خودرو نیز به‌شدت نامتعارف و هم‌راستا با فضای فیلم است. استفاده از دمپرهای بزرگ هواکش روی کاپوت و تغییر فرم چراغ‌ها، چهره ترسناک این فورد را ترسناک‌تر هم کرده است. به‌طور حتم حضور این عضلانی با آن پیشرانه غول‌آسای ۲/ ۵ لیتری هشت سیلندر Vشکل که ۵۲۶ اسب‌بخار نیرو و ۵۸۲ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند، می‌تواند با گرد و خاک فراوانی همراه باشد.

  • در انتظار اژدر ماهی

    کمپانی گمنام انگلیسی «المنترال» می‌خواهد طی چند ماه آینده نام خودش را به‌عنوان یکی از بهترین ابرخودروسازان بر سر زبان‌ها بیندازد. سوپراسپرت روباز جدید آنها به اسم RPI با ظاهر بسیار جسورانه و مشخصات فنی فوق‌العاده احتمالا به کابوس جدید کی‌تی‌ام و اتم تبدیل خواهد شد. خودرویی که استانداردهایش را فدراسیون جهانی اتومبیلرانی FIA تایید کرده است. نمونه اولیه آن با یک پیشرانه یک لیتری ۳ سیلندر خواهد توانست ۱۸۰ اسب‌بخار نیرو تولید کند. شتاب صفر تا صد آن ۲/ ۳ ثانیه و سرعت‌ نهایی‌اش ۲۳۳ کیلومتر در ساعت خواهد بود.

  • سی‌آر-زد در ایستگاه پایانی

    با معرفی «نسخه نهایی» هاچ‌بک سایز بزرگ و اسپرت هوندا به نام CR-Z، این ژاپنی خود را برای عرضه نسل جدید آن آماده می‌کند. خداحافظی با این جوان‌پسند زیبا، با شکوه هرچه تمام‌تر برگزار شده است. چراکه روی مدل فوق از یک رنگ آبی منحصر به فرد، رینگ‌های آلیاژی ۱۷ اینچی فوق سبک طرح جدید و پوشش چرم دست‌دوز سفید و مشکی استفاده شده است. برای این سی‌آر-زد یک جعبه‌دنده CVT (تغییر متغیر متناوب) تمام اتوماتیک و یک نمونه ۶ سرعته دستی برای حرفه‌ای‌ها انتخاب شده است. پیشرانه پرتوان هوندای فوق با حجم تنها ۵/ ۱ لیتری‌اش می‌تواند ۱۳۰ اسب‌بخار نیرو و ۱۹۰ نیوتن‌متر گشتاور فراهم کند.

  • فیس‌لیفت برای کلیو

    باید قبول کرد که در حال حاضر رنو Clio یکی از زیباترین هاچ‌بک‌های اسپرت دنیا است. یک فرانسوی اصیل که سال به سال به مشتریانش اضافه می‌شود. رنو در نظر دارد نسخه ۲۰۱۷ این خودرو را با تغییراتی ملایم در ظاهرش وارد بازار کند. این تغییرات بیشتر در قسمت چراغ‌ها، جلوپنجره و مه‌شکن‌ها خواهد بود. البته اضافه شدن یک ردیف ساده LED نور روز نیز به گیرایی آن افزوده است. گفته می‌شود پیشرانه‌ اولیه این هاچ‌بک یک پکیج ۱. ۵ لیتری دیزلی با ۱۱۰ اسب‌بخار است. جعبه‌دنده آن مخصوص دوست‌داران واقعی دنیای سوپراسپرت‌ها، به‌صورت ۶ سرعته دستی در نظر گرفته شده است.

  • شکار تازه منصوری

    باز هم منصوری، این تیونر ایرانی‌الاصل آلمانی یکی از آن پروژه‌های خارق‌العاده خود را به نمایش گذاشت. شرکت با انتخاب مرسدس-ای‌ام‌جی مدل جی‌تی یکی از متفاوت‌ترین تیونینگ‌های خود را به سرانجام رساند. رنگ بدنه آن حاصل ترکیب ده‌ها ترکیب دیگر بوده است. به همین خاطر خیلی بعید است که شما این انعکاس را روی خودروی دیگری دیده باشید. رینگ‌های ۲۱ اینچی با تایرهای چسبان مخصوص مسابقه این کوپه تمام اسپرت را از این رو به آن رو کرده است. ویژگی اصلی آن استفاده از پیشرانه ۴ لیتری هشت سیلندر Vشکل ۲ توربویی است که قدرتش به طرزی ترسناک از ۵۱۰ به ۷۳۰ اسب‌بخار افزایش یافته است.

  • پلیس لس‌آنجلس الکتریکی می‌شود

    در بسیاری از کشورها خودروهای پلیس از میان بهترین خودروهای موجود انتخاب می‌شوند. خودروهای گشت پلیس برای مقابله با سارقان یا افرادی که در حالت عادی رانندگی نمی‌کنند باید به خودروهای پرشتاب، مقاوم و قابل‌اتکایی مجهز باشند تا تفاوت در توان خودروی پلیس و سارقان باعث برتری جانی‌ها نشود. نمایندگی شرکت بی‌ام‌و در آمریکا اعلام کرده است که در مزایده فروش ۱۰۰ دستگاه خودروی تمام برقی i۳ به پلیس لس‌آنجلس برنده شده است. این انتخاب در حالی صورت گرفته است که بررسی‌های مختلف توسط موسسه EPA ثابت کرده است این خودرو در کلاس خود بهینه‌ترین است.

  • رقیب آمریکایی برای سری ۷

    همزمان با عرضه مدل‌های جدید سوپرلوکس بی‌ام‌و یعنی همان سری ۷ دوست‌داشتنی، شرکت‌های مختلف به تکاپو افتاده‌اند. مرسدس کار خود برای معرفی ویرایش ویژه Sکلاس را سرعت بخشید و آئودی نیز تا چندی دیگر از مدل بهینه‌شده اس۸ خود پرده‌برداری می‌کند. اما نکته جالب اینجاست که در کنار هیاهوی آلمانی‌‌ها، کادیلاک به‌عنوان اسطوره لوکس‌سازی آمریکایی‌ها، با معرفی مدلی منحصر‌به‌فرد از سدان ATS، رقابتش را با باواریایی‌ها علنی کرد. خودرویی که در همان نگاه اول رینگ‌های ۱۹ اینچی و تایرهای ۲۲۵. ۳۵ میلی‌متری‌اش جلب توجه می‌کنند.

بیشتر