شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

جمعه‌نامه

  • خاورمیانه پس از سردار

    نخستین جلسه حقوقدانان حامی گفتمان مقاومت با موضوع بررسی ابعاد سیاسی-استراتژیک ترور سپهبد قاسم سلیمانی صبح دوشنبه در محل دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم وتحقیقات برگزار شد. مدیریت پنل تخصصی نشست را دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بین‌الملل و مدیر «گروه علوم سیاسی و روابط بین‌الملل» واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برعهده داشت. تاثیرات ترور شهید سلیمانی در سیاست‌های منطقه‌ای ایران و محور مقاومت، تاثیر این ترور بر بازیابی ابعاد منطقه‌ای بازدارندگی در روابط ایران و آمریکا و ارزیابی اهداف آمریکا از ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی از جمله محورهای این جلسه هم‌اندیشی بود. در این نشست علاوه بر دکتر برزگر که مدیریت نشست را برعهده داشت، دکتر ابراهیم متقی، دکتر ناصر هادیان و دکتر فواد ایزدی از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران به سخنرانی پرداختند. همچنین پیش از شروع نشست اصلی دکتر اصغر عربیان، دبیر اجلاسیه و رئیس دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی واحد علوم و تحقیقات و دکتر حسین شیخ‌الاسلام معاون امور بین‌الملل و دانشجویان غیرایرانی دانشگاه آزاد اسلامی نیز صحبت‌هایی در این رابطه ارائه کردند.
  • انتشار فایل صوتی درباره سقوط هواپیمای اوکراینی

    این هفته انتشار یک فایل صوتی از مکالمه بین برج مراقبت فرودگاه تهران و خلبان یک هواپیمای مسافربری شرکت آسمان که شاهد شلیک موشک به سوی هواپیمای اوکراینی بوده است، ماجرای سقوط هواپیمای اوکراینی را وارد فاز تازه‌ای کرد و بار دیگر روایت‌های رسمی در مورد این واقعه را زیرسوال برد. انتشار این فایل صوتی در شبکه‌های اجتماعی، بلافاصله موجی از واکنش‌ها به راه انداخت و کاربران با ساخت هشتگ‌های #هواپیمای_اوکراینی، #برج_مراقبت و #فایل_صوتی نسبت به آن واکنش نشان دادند.
  • جهان در وضعیت مقابله با اپیدمی ویروسی

    کرونا حالا نامی شناخته شده در کل جهان است. ویروسی که نامش با ترس و دلهره شدید در میان ساکنان این کره خاکی گره خورده و درحال گسترش به اقصی نقاط جهان است. پای ویروس کرونا تاکنون به بیش از ۲۰ کشور رسیده و بیش از ۵۰۰ نفر را در چین به کام مرگ فروبرده است. از روزی که نام این ویروس بر سر زبان‌ها افتاده، تا به حال در شبکه‌های اجتماعی هم کاربران با دست به دست کردن تصاویری از بازارهای فروش حیوانات شهر ووهان چین که مبدا اصلی این بیماری بوده است، درباره علت شیوع و نیز روش‌های پیشگیری از این بیماری به یکدیگر اطلاعاتی را همرسانی کرده‌اند.
  • رفتار بچگانه ترامپ و پلوسی در کنگره

    سخنرانی سالانه دونالد ترامپ در کنگره آمریکا یک روز مانده به اعلام حکم دادگاه استیضاحش در سنای این کشور، حواشی زیادی به همراه داشت. رئیس‌جمهوری آمریکا در آغاز سخنرانی سالانه خود از دست دادن با رئیس مجلس نمایندگان خودداری کرد. ترامپ همزمان با ورود به محل سخنرانی یک کپی از متن سخنرانی خود را به مایک پنس، معاونش و یکی دیگر را به نانسی پلوسی داد؛ پلوسی دستش را دراز کرده بود تا با ترامپ دست بدهد، اما رئیس‌جمهوری آمریکا از این کار امتناع کرد. این اقدام ترامپ در حالی انجام شد که طی ماه‌های اخیر روابط رئیس‌جمهور آمریکا با رئیس مجلس نمایندگان به دلیل استیضاح ترامپ به شدت تیره شده است.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • اخلاق فایده‌گرایانه

    جان میل نخستین‌بار در ۱۸۲۱، به هنگام بازگشت از اقامت یک ساله‌اش در فرانسه، آثار بنتام را خواند.
  • سوسیالیسم لسه‌فری*

    جان استیوارت میل، آخرین نسل از اقتصاددانان کلاسیکی است که در نظریات خود از مقولات عینی همچون ثروت استفاده می‌کردند. (اقتصاددانان متاخری چون مارشال، جِوُنز و پیگو را نیز می‌توان کلاسیک دانست، اما اینان در آثار خود بیشتر از مفاهیم ذهنی همچون رفاه و مطلوبیت بهره برده‌اند تا از مقولات عینی). به‌واقع استیوارت میل را می‌توان از اقتصاددانان «دوران گذار» دانست؛ دورانی که در آن علم اقتصاد سیاسی (Political Economy) با شعبده اقتصاددانان طرفدار جریان اصلی به علم اقتصاد (Economics) تبدیل شد. همچنین استیوارت میل را می‌توان بزرگ‌ترین طرفدار فایده‌گرایی دانست، اما درست نخواهد بود اگر چنین بیندیشیم که میل با طرفداری از اصالت فایده، مدافع نابرابری نیز بوده است. برعکس، میل مدافع آن نوع آزادی بود که بیشترین فرصت را برای تک‌تک افراد بشری مهیا کند. به عبارت دیگر میل در اندیشه‌های خود با سوسیالیست‌ها همگرا می‌شود. از جمله این اندیشه‌ها می‌توان به نمونه‌های زیر اشاره کرد:
  • معلم لیبرالیسم

    جان استیوارت‌میل، اندیشمند انگلیسی، یکی از تاثیرگذار‌ترین فیلسوفان و سیاست‌مداران قرن نوزدهم به‌شمار می‌رود که نظرات وی تاثیر عمیقی درخصوص آزادی، علوم اجتماعی و روابط جنسیتی داشت. او خود متاثر از فیلسوفانی همچون جان لاک، آدام اسمیت و جرمی بنتام بود و به فلسفه اخلاق فایده‌گرایانه باور داشت. میل کتاب‌های مهمی همچون رساله‌ای در باب آزادی، فایده‌گرایی و انقیاد زنان را نوشته است.
  • یک کمدی تاریخی سلطنتی

    نمایشنامه عجیب‌السلطنه نوشته علی بهروز نسب بعد از نمایشنامه «صندوق»، دومین تلاش نویسنده کتاب است که با دستمایه قراردادن ویژگی‌های نمایش‌های تخته‌حوضی سعی کرده قصه‌اش را در این قلمرو تعریف کند. در این نمایشنامه از متل‌ها، ضرب‌المثل‌ها و هجویات و لُغَزهایی استفاده شده که در فرهنگ عامیانه کوچه و بازار موجود است و برخی از آنها نیز در متون طنز ادبی کهن فارسی نیز آورده شده است. روزگاری اغلب این اصطلاحات و لغات در نمایش‌های تخته‌حوضی به‌کار می‌رفته و یکی از پرطرفدارترین و ماندگارترین گونه تئاتری را ساخته است. هرچند این هنر ماندگار در روزگار ما مغفول مانده و کمتر نویسنده‌ای به سراغ نوشتن نمایشنامه‌هایی از این دست می‌رود اما بهروزنسب در این نمایشنامه تلاش کرده با استفاده از فضای نمایشی تخته‌حوضی که مملو از ژانگولربازی و مطرب و سیاه‌باز است باز دوباره نمایشی خنده‌آور و کمدی براساس داستان‌های کهن فارسی بنویسد. در این نمایشنامه یاقوت شاه صاحب فرزندی با دم و گوش الاغ شود و برای رفع دردسر اعلام می‌کند اشتباهی تاریخی روی داده و... قصه‌های طنز و خنده‌آور و گرفتاری‌های عدیده‌ای که باید روی صحنه دید و درس عبرت گرفت. ما سعی کرده‌ایم در این اجرا همه فضاهای کمیک و تاریخی را به نحوی که برای مخاطب جذاب باشد، طراحی و اجرا کنیم.
  • آلبومی با حال و هوای نو

    این آلبوم که با صدای هنرمند مطرح موسیقی کشورمان آقای محمد معتمدی و با همکاری تعدادی از بازیگران سینما و تلویزیون یعنی خانم اندیشه فولادوند، خانم لیندا کیانی و آقای شایان صبور در بازار موسیقی توزیع می‌شود، پس از مدت‌های طولانی از پروسه تولید و پایان کار سرانجام توانست وارد بازار شود.
  • استعاره‌های حافظه بصری

    آثار ارائه شده در این نمایشگاه اشاره استعاره‌آمیزی به بخشی از حافظه تصویری نسل امروز از تجربیات موازی تاثیرات بصری در رابطه با محصولات انیمیشن و بازی‌های کامپیوتری در دهه‌های اخیر دارد. با این تفاوت که جایگاه قهرمانان برخی از کاراکترها که امروز ویژگی مردم‌پسند نیز دارند، با کاراکترهای انسانی معاصر عوض شده است. به این معنا که وارد بازی نوستالژیکی شده‌ایم که در ناخودآگاه جمعی یک نسل نقش بسته و تبدیل به بخشی از فرهنگ شناختی و تصویری امروز شده است و به ناچار در مناسبات میان انسان‌ها نیز وارد شده است. مثلا تجربه خشونت، جنگ و به دست آوردن جایگاه‌هایی که نه فروتنانه بلکه جاه‌طلبانه و در جهت تمرین برای کسب امتیازات ویژه طراحی شده‌اند؛ چیزی شبیه به واقعیت موجود در دنیای معاصر. ازاین‌جهت ترکیب این نگاه‌ها، نوعی طنز تلخ و ویژگی‌های انتقادی در راستای فرهنگ و جامعه‌شناسی عرضه می‌کند که ماهیت تصویری آن در لایه‌های بیرونی یک نوع جذابیت کودکانه نیز به همراه دارد. به‌‌رغم اینکه می‌تواند به مسائلی قابل اهمیت و پیگیری تبدیل شود. نکته: نمایشگاه «اوتاکو» ۱۸ بهمن در گالری ژاله افتتاح می‌شود و تا ۲۵ بهمن‌ماه ادامه خواهد داشت. علاقه‌مندان می‌توانند هر روز به جز شنبه‌ها از ساعت ۱۶ تا ۲۰ از این آثار دیدن کنند.
  • روایتی نو از موسیقی فولکلور

    ما هدفمان این است که موسیقی بوشهر را با دید دیگری بنگریم و بگوییم موسیقی بوشهر الزاما ریتمیک نیست و می‌شود از زاویه دیگری آن را روایت کرد. در این قطعه نیز بیشتر به فضای عاشقانه ترانه پرداخته‌ایم به‌طوری که در هر جمله شاهد تغییر لحن موسیقی و آواز هستیم. در انتهای اثر نیز نی‌انبان نقش پررنگی را ایفا می‌کند و به نوعی به معرفی کامل موسیقی بوشهر می‌پردازد. به‌طور کلی در بازخوانی این قطعه سعی کردیم از فضای کوچه بازاری و عامه‌پسند فاصله گرفته و با تنظیم جدید کار جدیدی ارائه دهیم.
  • همه چیز درباره فرار یک زن

    فیلم «بچه‌ای با جوراب قرمز» تنها بیانگر دغدغه من نیست بلکه دغدغه بیشتر فیلمسازان را بازتاب می‌دهد. مهاجرت، ناامنی در خاورمیانه، جنگ و سختی‌های آن برای هر فیلمسازی دغدغه است و باید به آن توجه شود زیرا وظیفه انسانی هر کارگردانی این است که حتی بخش کوچکی از وقایع و مشکلات را نشان دهد. من بعد از اتفاقات افغانستان و مهاجرت مردم آن کشور تصمیم گرفتم فیلم‌نامه «بچه‌ای با جوراب قرمز» را بنویسم.
  • فیلمی با لحنی کودکانه برای کودکان

    فیلم قطار آن شب مخصوص کودکان و برای کودکان است. به این معنی که با استانداردهای معنایی و ذهنی آنها تولید شده است. باید بچه‌ها را جدی گرفت. نباید با نگاه خودمان که از لحاظ سنی متفاوت است کار کنیم. شخصا فکر نمی‌کردم بچه‌های سنین پایین جذب فیلم شوند، اما واکنش‌های زیبایی دیدم که به نظرم بسیار جالب بود. در واقع ما غافلگیر شدیم. این خاصیت بچه‌هاست. ما باید بیشتر یاد بگیریم، چراکه هنوز با بچه‌ها ارتباط خوبی نداریم و نمی‌دانیم که چه زمانی رشد کردند و به این بلوغ رسیدند و در توهمات خودمان هستیم. اگر چالش و گفت‌وگوی میان‌نسلی کمی بیشتر شود شاید کتاب داستان‌های ما و فیلم‌هایمان نیز تغییر کنند و واقعی‌تر به بچه‌ها نزدیک شویم. امیدوارم همه چیز به سمت نسل آینده سوق یابد و بهره‌برداری بیشتر شود. اگر امروز برای کودک و نوجوان سرمایه‌گذاری کنیم در آینده بیشتر سود خواهیم کرد. اما تا وقتی به سرمایه‌های لازم برای سینمای کودک و نوجوان فکر نشود و فراهم کردنش برای ما مانند آب و نان اهمیت نداشته باشد، فعالیت فرهنگ و سینما یک کار بی‌فایده است و هیچ اتفاقی در این حوزه رخ نخواهد داد. اگر ۱۰ فیلم دیگر هم بسازیم که مورد توجه جشنواره‌ها نیز باشد، اما سرمایه‌ها به سمت آثار بازاری برود، نتیجه‌ای به همراه نخواهد داشت.
  • گردشگـری زمستــانی در ارتفاعــات تهـــــران

    برف آمده و همه جا را سفیدپوش کرده‌، اما سهم همه شهروندان از برف یکسان نیست.‌ در حالی که در گوشه‌ای برف نشسته و با هر قدم زدنی می‌شود صدای مچاله شدن برف را شنید‌، در گوشه دیگری از تهران تنها باران آمده و بعضی جاها که شاید همین باران را هم ندیده باشند. حتی آنها که برف هم در خانه‌هایشان نشسته،‌ می‌دانند آفتابی که در حال بالارفتن است، نمی‌‌گذارد این فرش سفید پایدار بماند. از این‌رو بسیاری از تهرانی‌ها سراغ کوهستان‌های اطراف شهر می‌روند تا هم از طبیعت کوهستان در کنار دوستان و خانواده لذت ببرند و هم ورزشی کرده باشند.
  • پیام نوروزی به گردشگران خارجی

    وزیر گردشگری کشورمان با انتشار یک پیام رسمی خطاب به گردشگران خارجی از آنها خواست ایران را برای سفرهای بهاری خود انتخاب کنند.
  • موجران مستاصل را بشناسید

    یک گروه از صاحب خانه‌ها در بازار اجاره برای حداقل سومین فصل پیاپی نسبت به گروه دیگر موجران، مستاصل هستند و در صورت شناسایی آنها از سوی مستاجرها، امکان توافقی بهتر - نسبت به گروهی دیگر- برای اجاره یکسال آینده وجود دارد.
  • درآمد «پارک‌های حاشیه‌ای» احیا می‌شود؟

    با تصویب لایحه درآمدهای پایدار در مجلس شورای اسلامی، شهرداری تهران یک منبع درآمد مطمئن از محل هزینه توقف خودروها در فضاهای پارک حاشیه‌ای در اختیار خواهد داشت.
  • کوه‌خواری پشت «مه‌دود»های تهران

    یک روز «پاک» در تهران که ارتفاعات شمال پایتخت برای شهروندان کاملا قابل رویت می‌شود، با شفافیت می‌توان قدرت «کوه‌خوار»های شهر را نظاره کرد!
  • یک توصیه کارشناسی به خریداران مسکن

    کارشناسان و فعالان بازار مسکن یک توصیه کارشناسی خطاب به متقاضیان خرید مسکن در شرایط فعلی مطرح و پیشنهاد می‌کنند متقاضیان خرید مسکن در زمان مراجعه برای بازدید املاک مسکونی فروشی حتما این نکته را مدنظر قرار دهند.
  • رقابت سخت در زمین تبلت‌ها

    بازار پرفروش تبلت‌ها در جهان هنوز از تب و تاب نیفتاده و اگرچه قیمت و تکنولوژی به‌کار رفته در این دیوایس‌ها یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های ایجاد جاذبه در بازار است اما مخاطبان همچنان از این دستگاه به‌عنوان یک محصول کاربردی یاد می‌کنند. از جمله ویژگی‌های مثبت و موردعلاقه برای دوستداران تبلت، هیبریدی بودن و کاربردی بودن سایز آن است. در چند ماه اخیر محصولات جدیدی در این حوزه وارد رقابت با یکدیگر شده‌اند که از آن جمله شرکت‌های مایکروسافت و ال‌جی هستند که محصول خود را ارائه کرده‌اند. در این مطلب نگاهی به ویژگی‌های دو محصول جدید این دو شرکت انداخته‌ایم.
  • قدم‌شمار Pacer Pedometer

    اگر از جمله کسانی باشید که به پیاده‌روی علاقه‌مند هستید و ساعاتی از روز را به ورزش و پیاده‌روی اختصاص می‌دهید، شاید تاکنون به این فکر کرده باشید که در روز چند قدم برداشته‌اید و چقدر کالری صرف پیاده‌روی کرده‌اید! شغل بسیاری از ما ایجاب می‌کند که روزانه انرژی زیادی را صرف راه رفتن کنیم. برای محاسبه این انرژی نیاز است که تعداد گام‌هایی را که در طول روز برداشته‌ایم، یا مسافتی را که پیاده طی کرده‌ایم شمارش کنیم.
  • ترفندهای اینستاگرام

    شاید بسیاری از قابلیت‌های اینستاگرام این شبکه محبوب اشتراک‌گذاری عکس و فیلم هنوز برای خیلی از کاربران ناشناخته باشد. در ادامه چند نکته و ترفند برای استفاده از قابلیت‌های آن را به شما معرفی می‌کنیم.
  • بازگشت چینی‌ها به خودروسازی ایران؟

    طی هفته جاری برخی اخبار از بازگشت خودروسازان چینی به خطوط تولید کشورمان حکایت داشت. با تحریم صنعت خودرو از سوی ایالات‌متحده آمریکا بسیاری از شرکای اروپایی و آسیایی خودروسازی ایران مجبور به ترک کشورمان شدند.
  • وعده‌های کاهش قیمت

    در شرایطی که خودروسازان بدهی ۲۰ هزار میلیارد تومانی به قطعه‌سازان دارند و تولید نیز از وضعیت چندان مناسبی برخوردار نیست، از گوشه و کنار اظهاراتی در باب شروط کاهش قیمت خودروها آن هم در وضعیت کنونی تولید به گوش می‌رسد. آنچه مشخص است با خروج شرکای خارجی صنعت خودرو از ایران به‌واسطه تحریم و همچنین عدم تامین قطعات مونتاژی از سوی شرکت‌های تامین‌کننده، تولید خودرو به‌خصوص در محصولاتی که ارزبری بیشتری دارند با دشواری‌هایی همراه است.
  • رشد تولید در کارخانه، رشد قیمت در بازار

    بازار خودرو با توجه به نزدیکی تعطیلات نوروزی روزهای پرتلاطمی را پشت‌سر می‌گذارد. هر چند اظهارات هفته گذشته وزیر صنعت مبنی بر رشد تولید امیدهایی برای ثبات در بازار خودرو به‌وجود آورد اما ظاهرا افزایش عرضه نیز تاثیری بر آشفته بازار خودرو نداشته است. طبق گفته برخی از کارشناسان در بازار بدون مشتری خودرو، قیمت‌ها روند صعودی به خود گرفته و این در شرایطی است که به‌نظر می‌رسد در ماه پایانی سال این روند باز هم اوج بگیرد. از سوی دیگر با توجه به تقاضای موجود به‌نظر می‌رسد که قدرت خرید مردم دیگر جوابگوی افزایش قیمت‌ها نیست از این‌رو بازار همچنان در رکود به‌سر می‌برد. اما سوالی که در آشفته بازار خودرو مطرح می‌شود این است که مرجع قیمت‌گذاری خودرو در بازار کیست و چرا محصولات خودروسازان کشورمان در بازار قیمت‌های غیرواقعی به خود می‌بیند؟ این سوالات از این جهت مطرح است که خودروهای تولیدی در بازار هر روز قیمت‌های جدیدی به خود می‌بینند و معلوم نیست مثلا پراید ۶۰ میلیون تومانی چگونه در یک روز دو میلیون تومان افزایش قیمت را به خود می‌بیند. در واقع مشخص نیست چه جریانی تشخیص داده قیمت این خودرو دو میلیون تومان در یک روز رشد کند.
  • همیشه با کیفیت

  • سفر به دهه بیست و سی

  • کباب کوبیده ماندگار در دل‌ها

  • تلفیق کافه و موزه

  • قاب هفته

    ویروس کرونا از اواسط ژانویه از کشور چین شیوع پیدا کرد و سرعت اشاعه خیلی بالای آن باعث شد در مدت زمان بسیار کوتاهی تعداد زیادی را مبتلا کند که همزمان حواشی زیادی هم در سراسر دنیا به همراه داشت. به منظور مقابله با این ویروس تعدادی از شهرهای چین قرنطینه شدند و سازمان بهداشت جهانی وضعیت اضطراری اعلام کرد. طبق آخرین آمارها تا امروز بیش از ۲۰ هزار نفر در سراسر دنیا به این ویروس مبتلا شده و حدود ۵۰۰ نفر جان باخته‌اند.
  • استفان کونت

    مریم رضایی: استفان کونت مهندس و صنعتگر آلمانی است که ثروتش را به ارث برده است. او در مه ۱۹۶۶ متولد شد. در دانشگاه کارلسروهه آلمان اقتصاد و مهندسی خواند. بعد از آن، به مدت یک سال برای گروه مشاوره بوستون در مونیخ کار کرد، سپس به‌عنوان مدیر بازاریابی در گروه دیتاکارد مشغول به کار شد.
  • تئودور‌آلبرشت‌جونیور

    تئودور آلبرشت سینیور و کارل آلبرشت، دو برادر بودند که بعد از جنگ جهانی دوم، فروشگاه خواربارفروشی خانوادگی را به یک کسب‌وکار بین‌المللی تبدیل کردند و سوپرمارکت زنجیره‌ای آلدی (Aldi) را براساس استراتژی قیمت‌های تخفیفی تاسیس کردند. دو برادر بعد از مدتی، مالکیت آلدی را در بخش‌های مختلف دنیا بین خود تقسیم کردند.
  • کارل آیکان

    کارل سلیان آیکان، تاجر و سرمایه‌گذار آمریکایی است که شرکت آیکان اینترپرایز را تاسیس کرده و سهامدار اصلی آن است. آیکان در فوریه ۱۹۳۶ در نیویورک متولد شد. او در سال ۱۹۵۷ کارشناسی فلسفه از دانشگاه پرینستون دریافت کرد و سپس وارد مدرسه پزشکی دانشگاه نیویورک شد، اما بعد از دو سال، این دانشگاه را رها کرد.
  • لی من تات

    یک ضرب‌المثل چینی می‌گوید «ثروت بیشتر از سه نسل، دوام نمی‌آورد.» اما این گفته در مورد خانواده لی صدق نمی‌کند. لی من تات، میلیاردر اهل هنگ‌کنگ که ریاست شرکت خانوادگی سس و چاشنی لی‌کام‌کی (Lee Kum Kee) را بر عهده دارد، از نسل سوم و بزرگ‌ این خانواده هنگ‌کنگی است و ثروت خانواده را دو برابر کرده است. شرکت لی‌کام‌کی در سال ۱۸۸۸ و به دست پدر بزرگ او، لی کام شونگ تاسیس شد. شونگ یک کافه کوچک داشت که غذای اصلی آن صدف پخته شده بود. یک روز که سرش شلوغ بود، اتفاقی صدف‌ها بیش از حد جوشیدند و نتیجه آن یک ترکیب غلیظ قهوه‌ای رنگ بود که از نظر او خوشمزه و خوشبو آمد.
  • چیستیو؛ پلت‌فرم مباحث پیشرفته علوم داده و نرم‌افزار

    من مسعود کاویانی هستم. چند سالی بود به‌دلیل علاقه شخصی به حوزه هوش‌مصنوعی و داده‌کاوی، در این حوزه به‌صورت پراکنده مطالعاتی داشتم. چندین سال بود که مشتری وب‌سایت متمم بودم که آموزش‌های بسیار خوبی در حوزه مدیریت داشت. با خود می‌گفتم چطور می‌شود سایتی مانند متمم این‌قدر دوست‌داشتی و ساختاریافته باشد. با مطالعه کتاب‌ها و مقالات مختلف در زمینه داده‌کاوی و مدیریت کم‌کم تصمیم گرفتم شانس خودم را در حوزه مهندسی نرم‌افزار و علوم‌داده بیازمایم و ببینم آیا می‌توانم چیزی شبیه به متمم در این حوزه ایجاد کنم یا خیر. این شد که چیستیو تاسیس شد و آرام‌آرام با گذاشتن چندین مطلب و گرفتن بازخورد از کاربران به مسیر فعلی رسید. البته در ابتدای امر ایده به این صورت نبود و بعدا کم‌کم شکل گرفت. ایده اصلی این بود که یک سری کلمه در حوزه مهندسی نرم‌افزار و داده‌کاوی بیابم و اینها را توضیح دهم. مثلا توضیح دهم که زبان‌برنامه‌نویسی چیست؟ ولی بعدا خلأ ساختار را حس کردم و دیدم که نمی‌شود بدون یک نظم مشخص مقالات را گذاشت. این شد که دوره‌ها و دروس تشکیل و به شکل فعلی تبدیل شدند.
  • کرونا، ماشه مخفی رکود

    اگر هفته گذشته را برای سفر استانبول انتخاب می‌کردید، با این مساله روبه‌رو می‌شدید که اتاقی که سال گذشته به قیمت ۱۰۰۰ یورو قابل رزرو بود، امسال به قیمت ۲۵۰ یورو در دسترس قرار داشت. نکته، زمان سفر به ترکیه بود. انتظار می‌رفت همه هتل‌ها و خیابان‌ها توسط گردشگران ثروتمند چینی پر شود؛ اما اثری از توریست‌های سال‌های گذشته نبود. هر سال در ایام سال نو چینی استانبول میزبان توریست‌های پرشمار چینی می‌شد؛ اما حتی توریست‌های غیرچینی مثل ما نیز به ندرت دیده می‌شوند.
  • تاثیر سارس در مقابل کرونا ناچیز بود

    کارشناسان خوش‌بین معتقدند: «‌ در زمان شیوع ویروس سارس (Sars) در سال ۲۰۰۳، رشد چین فقط ۲درصد افت کرد و به سرعت این افت را پوشش داد. اما در آن زمان، چین تنها ۴ درصد از رشد جهانی را به خود اختصاص داده بود، در مقایسه با امروز که سهم بیش از ۱۶ درصدی دارد. در آن دوره، هزینه‌های مصرف‌کننده تقریبا توسعه نیافته و جهانگردی چین هنوز شکل نگرفته بود. «در نتیجه تاثیر منفی بر رشد جهانی می‌تواند بیشتر از سال ۲۰۰۳ باشد.»