شماره روزنامه ۶۱۸۰
|

آخر هفته

  • پوست‌اندازی ویلاسازی

  • استارت‌آپ‌ها و نفع اقتصادی

    نیما نامداری

    برخلاف باور رایج اطمینانی وجود ندارد که توسعه کسب‌وکارهای نوپا یا اصطلاحا آنچه اکوسیستم استارت‌آپ‌ها نامیده می‌شود، ضرورتا به رشد اقتصادی یک کشور کمک کند. حتی برخی مطالعات نشان می‌دهد در کشورهای در حال توسعه (بسیاری از مطالعات روی هند متمرکز است که یکی از بزرگترین اکوسیستم‌های کارآفرینی دنیا را دارد) میان درآمد سرانه و رشد کارآفرینی نسبت عکس وجود دارد. برخی معتقدند دلیل این مساله تاثیر منفی استارت‌آپ‌ها بر ایجاد مشاغل پایدار است. شغل‌های ایجاد شده از سوی بسیاری از استارت‌آپ‌ها مشاغل ناپایدار و گاه بدون دستمزد است.

  • عکس خبری - ۲۳ شهریور ۹۶

  • تبعیض زنانه در آزادی

    بازی تیم ملی فوتبال کشورمان در مقابل سوریه اگرچه هفته پیش برگزار شد اما حواشی ورود تبعیض‌آمیز زنان به ورزشگاه آزادی آنقدر دنباله دار بود تا در این هفته هم موضوع داغ رسانه‌ها و فضای مجازی باشد. اگرچه صعود بدون شکست تیم فوتبال ایران هموطنانمان را خوشحال کرده بود اما تساوی مقابل تیم سوری چندان به مذاق فوتبال دوستان خوش نیامد. از طرفی ممانعت از ورود زنان ایرانی به ورزشگاه در حالی که شاهد ورود زنان سوری به همراه خانواده هایشان به استادیوم آزادی بودند، داغ دل زنان کشورمان راتازه تر کرد و این سوال را به وجود آورد که اگر ورود زنان به ورزشگاه ممنوع است پس چه فرقی میان زنان ایرانی و زنان سوری است؟

    ظاهرا در جریان فروش اینترنتی بلیت مسابقه ایران و سوریه، شماری از دختران و زنان توانسته بودند بلیت‌ بخرند اما وزارت ورزش این روند را ناشی از اشتباه دانست و تاکید کرد که هیچ تغییری در سیاست ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه‌ها داده نشده است.

  • پاکسازی قومی در میانمار

    خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیایی در میانمار هفته‌ها است ادامه دارد و وسعت این فجایع دنیا را به شدت تکان داده و شخصیت‌های مطرح جهان انزجار خود را از نسل‌کشی مسلمانان میانمار ابراز می‌کنند. خشونت گروه‌های افراطی بودایی و حمایت ارتش این کشور از اقدام علیه اقلیت مسلمانان، آنگ سان سوچی برنده جایزه صلح نوبل برای دموکراسی را با انتقادات شدیدی مواجه کرده است. تا جایی که حتی طومارهای آنلاینی برای بازپس‌گیری جایزه صلح آنگ سان سوچی ایجاد شده است. در این میان برخی تحلیلگران نام این کشتار مسلمانان را نسل کشی و پاکسازی قومی نهاده‌اند.

  • مواضع تهاجمی تر علیه ایران ؟

    در حالی که کمتر از یک ماه تا زمان اعلام گزارش جدید پایبندی ایران به توافق هسته‌ای باقی مانده است ترامپ همچنان تلاش می‌کند تا علاوه بر بررسی راه‌های مختلف منزوی کردن ایران در مجامع بین‌المللی، به راهکاری برای مواضع تهاجمی تر علیه کشورمان دست یابد. از طرفی به یارکشی منطقه‌ای روی آورده و از حکام عرب خواسته تا در مقابل ایران متحد شوند و از طرف دیگر طرحی را آماده کرده تا ایران را تحت فشار بیشتر قرار دهد. رئیس‌جمهوری آمریکا پس از آنکه در یک کنفرانس مشترک با امیر کویت مدعی شد که کشورهای منطقه باید با ایران مقابله کرده و از آن چه حمایت‌های ایران از گروهک‌های تروریستی عنوان کرده، جلوگیری کنند در تماس‌های تلفنی از سران عربستان سعودی، امارات و قطر هم خواست تا برای مقابله با ایران با یکدیگر متحد شوند.

  • درخشش ایران در قدیمی‌ترین جشنواره

    نام ایران یک بار دیگر در میان سینمای جهان خوش درخشید آن هم در قدیمی‌ترین جشنواره جهان که سینماگران ایرانی را با ۳ جایزه در بخش افق‌ها راهی وطن کرد. اگرچه سینمای ایران امسال در بخش اصلی هفتاد و چهارمین جشنواره فیلم ونیز نماینده‌ای نداشت اما توانست در بخش مسابقه‌ای افق‌ها، با فیلم سه سینماگر ایرانی ساکن داخل و خارج از کشور از جمله وحید جلیلوند با فیلم «بدون تاریخ، بدون امضاء»، علی عسگری با «ناپدید شدن» و علیرضا خاتمی با فیلم «آیه‌های فراموشی» حضور یابد. بخش افق‌ها در این جشنواره معادل بخش «نوعی نگاه» در جشنواره کن محسوب می‌شود و در واقع به فیلم‌های مستقل‌تر اختصاص دارد.

  • آغاز هماهنگی میان دولت و شهرداری

    سرانجام طلسم حضور شهردار تهران در جلسه هیات دولت شکسته شد و محمدعلی نجفی که به نوعی نماینده همه شهرداران سراسر کشور محسوب می شود به میان پاستورنشینان رفت تا گره کور اختلافات میان شهرداری و دولت به دستان اوو روحانی باز شود. سال‌هاست که بر سر بدهی دولت به شهرداری اختلافاتی وجود دارد. شهرداران دو دوره پیش تهران عقیده داشتند که دولت بودجه کافی به شهرداری اختصاص نمی‌دهد اما دولت معتقد بود به همان میزانی که به سایر دستگاه‌ها بودجه دادیم به شهرداری هم پرداخت کردیم. حالا اما نخستین دستاورد حضور نجفی در هیات دولت، خبر از تشکیل جلسه‌ای دو‌جانبه میان دولت و شهرداری است تا تکلیف بدهی‌ها به‌عنوان مهم‌ترین چالش این سال‌های مدیریت شهری روشن شود.

  • طلای جهانی در آستانه مرزشکنی؟

    در روزهایی که تنش در شبه جزیره کره خیلی بالا گرفته اونس طلا هم به اوج قله یک ساله خود نزدیک شده و از ۱۳۵۰ دلار عبور کرده است. علاوه بر تهدیدهای کره شمالی که فرصت‌ها را برای افزایش سرمایه‌های امن بیشتر ‌کرد، رشد یورو در مقابل دلار هم به صعود بیشتر اونس طلا کمک کرد. از طرفی توفان ایرما در آمریکا و نامشخص بودن زمان افزایش نرخ بهره هم مزید بر علت شد تا فلز زرد به روند صعودی خود که از هفته‌های پیش آغاز شده بود، ادامه دهد. اگرچه در نخستین روز کاری این هفته میلادی، طلا تحت فشار تعدیل روند شاخص‌های بورس و دلار قرار گرفت و بخشی از ارزش خود را از دست داد اما اغلب پیش‌بینی‌ها به دلیل باقی ماندن دلایل فنی و بنیادی، همچنان افزایشی است و هنوز هم نگرانی‌های ژئوپلیتیک و کاهش ارزش دلار می‌تواند روی اونس طلا اثرگذار باشد.

  • سفر مخفیانه محمد بن سلمان به تل آویو

    ولیعهد جوان عربستان که در آینده‌ای نزدیک جانشین پدرش خواهد شد در سودای تاثیر‌گذاری بیشتر بر سیاست‌های منطقه، همچنان جولان می‌دهد. اگرچه تاکنون برخی کشورهای عربی حاضر نشده‌اند اسرائیل را به‌عنوان یک کشور به رسمیت بشناسند، اما ظاهرا تل‌آویو روابط دیپلماتیک و اقتصادی خود را با برخی کشورهای عربی ازجمله عربستان از مدت‌ها پیش هرچند به‌صورت مخفیانه پیش برده است. حالا برخی خبرها هم از سفرمخفیانه شاهزاده سعودی به اسرائیل و دیدار با مقامات این کشور حکایت دارد. عربستان سعودی در حال‌حاضر تنش‌های شدیدی با بعضی کشورها از جمله ایران و قطر دارد.

  • حذف ارز مسافرتی در راستای یکسان‌سازی ارز

    از روز سه‌شنبه طبق دستورالعمل ارزی بانک مرکزی، دیگر ارز مسافرتی به مسافران پرداخت نمی‌شود و آنها باید ارز مورد نیاز خود را به قیمت آزاد تهیه کنند. این در شرایطی است که پیش از این برای مسافران به عتبات عالیات هر نفر ۲۰۰ دلار ارز به قیمت مبادله‌ای و برای سایر مسافران هر نفر ۳۰۰ دلار ارز تعلق می‌گرفت. اگرچه مابه‌التفاوت این ارز مبادله‌ای با قیمت آن در بازار آزاد برای مسافران چندان زیاد نبود اما ظاهرا این مبلغ برای دولت صرفه جویی ارزی به همراه داشته و احتمالا حرکتی به سمت یکسان‌سازی نرخ ارز است.

  • شیرینی آشتی دولت و شهرداری

    فرید قدیری
    دبیر گروه مسکن

    رابطه دولت و شهرداری تهران بعد از حداقل یک دهه، مجددا «حسنه» شد. انتخاب مشاور رئیس‌جمهوری به‌عنوان شهردار جدید تهران و حضور دوباره شهردار منتخب در جلسات هیات‌دولت، هم در کوتاه‌مدت و هم در بلندمدت، برای پایتخت و پایتخت‌نشین‌ها و بالطبع، برای سایر کلان‌شهرها و مناطق شهری کشور، حاوی مزیت است. اولین نفع تهران از آشتی‌کنان دولت و شهرداری را می‌توان در تعیین‌تکلیف سریع مطالبات مالی طرفین و ادعای قدیمی درباره بدهی یک‌طرف به طرف دیگر، برشمرد.

  • قطع سوبسید به ارز مسافرتی

    مجید حیدری
    عضو گروه بانک و بیمه

    تا پیش از ۲۰ شهریور ماه، مسافران ایرانی که بیش از دوازده سال سن داشتند و از راه‌های هوایی، زمینی، ریلی و دریایی از کشور خارج می‌شدند، می‌توانستند سالانه حداکثر ۳۰۰ دلار آمریکا یا معادل آن را، با ارائه گذرنامه ایران، بلیت مسافرت، ویزای کشور مقصد و تعهد کتبی مسافر مبنی بر خرید ارز مسافرتی، با نرخ مبادله‌ای تهیه کنند. بانک مرکزی در یک بخشنامه عنوان کرد که پس از تاریخ ۲۰ شهریور ماه، دیگر ارز مسافرتی با قیمت مبادله‌ای تخصیص پیدا نمی‌کند و مسافران سفرهای خارجی باید ارز خود را به قیمت روز از بازار یا از صرافی‌های بانک‌ها تهیه کنند.

  • زنان سوری بله ، زنان ایرانی نه!

    رضا خدادادی
    دبیر گروه ورزش

    بازی ایران- سوریه فارغ از اتفاقات درون زمین روی سکوها هم سوژه کم نداشت. حضور بانوان کشور سوریه در استادیوم در کنار مردان این کشور لنز عکاس‌ها را به سمت تماشاگران برگرداند و عکس‌های مخابره شده از این اتفاق بار دیگر جامعه زنان علاقه‌مند به فوتبال را بهت زده کرد و موجی دوباره از مطالبه حضور زنان در استادیوم‌ها را به راه انداخت که چرا زنان سوری بله، اما زنان ایرانی نه؟! سوالی که سال‌های سال است که مطرح است و جواب روشن و شفافی مگر مناسب نبودن جو استادیوم‌ها برای آن وجود ندارد.

  • داستان دو مرز اونس

    حمیدرضا آریان‌پور
    عضو گروه بانک و بیمه

    فلز زرد نیرومندتر از یک ماه قبل است، اما هنوز نیروی کافی برای جهش به کانال بالاتر را ندارد. اونس طلا چندی پیش توانست مرز کانالی ۱۳۰۰ دلار را بشکند. شکستن این مرز که پس از چند تلاش ناکام صورت گرفت، معامله‌گران بازار فلزهای گرانبها را بسیار امیدوار کرد. یار آنها، رویدادهای متفاوتی بود که با تقویت بنیادین اونس، چهره فنی این کالای گرانبها را نیز بهبود بخشید. از یک‌سو، آزمایش بمب هیدروژنی در کره‌شمالی و از سوی دیگر جدال بر سر سقف بدهی در بودجه ایالات‌متحده کارساز بود.

  • نوع واکنش مسکن به بازار رقیب

    مطابق بخشنامه اخیر بانک مرکزی که از ۱۱ شهریور ماه به اجرا درآمد، کلیه بانک‌ها موظف شده‌اند سود سپرده‌های بانکی برای سپرده‌گذاری‌های جدید را به سقف مصوب سال گذشته که ۱۵ درصد تعیین شده بود، کاهش دهند. بانک‌ها از اواخر پارسال، با عبور از خط قرمز مصوبه شورای پول و اعتبار، مسابقه پرداخت سود بالاتر از ۲۰ درصد را کلید زدند و حتی در هفته منتهی به موعد اجرای بخشنامه اخیر، برخی بانک‌ها با تحریک سپرده‌گذاران قدیمی خود برای مراجعه سریع به شعبه و تنظیم قرارداد جدید سپرده‌گذاری با سود بالای ۲۱ درصد،‌ از آخرین فرصت ممکن برای جذب منابع نقد سپرده‌گذاران بهره بردند.

  • سهم ملک در سبد دارایی خانوارها

    دارایی ملکی خانوارها در ایران براساس «سهم» از سبد انواع دارایی‌های باارزش، در دوره‌های مختلف زمانی و متناسب با درجه ریسک‌پذیری افراد، بین ۲۱ تا ۵۷ درصد در نوسان بوده است. نتایج یک مطالعه علمی درباره سهم دارایی ملکی (زمین و مسکن) در سبد دارایی‌های سرمایه‌ای افراد با هدف بررسی اثر تغییرات سود بانکی بر سبد، نشان می‌دهد: هر سه گروه افراد با ویژگی «ریسک‌پذیری پایین»، «ریسک‌پذیری متوسط» و «ریسک‌پذیری بالا»، نسبت به تغییرات کاهشی نرخ سود بانکی، واکنش ملکی نشان می‌دهند به این معنا که این کاهش باعث توجه افراد به سرمایه‌گذاری در بازار ملک می‌شود اما رفتار گروه آخر، شدیدتر است.

  • تاثیرپذیری مسکن از تغییر نرخ سود بانکی

    داوود سوری اقتصاددان معتقد است: تغییر نرخ سود بانکی بر بازار مسکن به‌دلیل ماهیت آن در سبد اقتصادی خانوار ایرانی که علاوه بر یک کالای مصرفی به‌عنوان یک دارایی محسوب می‌شود، تاثیرگذار است با این توضیح که میزان و سطح تاثیرگذاری آن در بخش‌های مختلف بازار متفاوت است.

    آیا کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی بر بخش مسکن اثرگذار است و نکته دیگر آنکه این سطح اثرگذاری طبیعی است یا در ایران این‌گونه بازتاب پیدا می‌کند؟

    اگر بخش اول را بخواهم کلی جواب بدهم بله اثرگذار است، اما سطح اثرگذاری محل بحث است.

  • تحلیل مالی از رابطه «سود بانکی» و «رونق مسکن»

    کارشناسان حوزه مالی مسکن با بررسی ابعاد مختلف اثرگذاری کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی بر بازار معاملات ملک، تحلیل متفاوتی از آنچه این روزها تحت عنوان اثر کاهش یا عدم کاهش واقعی نرخ سود سپرده‌ها بر رونق بخشی بازار مسکن عنوان می‌شود را تشریح کردند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، در شرایطی که بازار مسکن همزمان با رشد نسبی حجم معاملات خرید مسکن طی ماه‌های گذشته تاکنون در آستانه ورود به فاز رونق قرار دارد و دیدگاه غالب جامعه کارشناسی از بروز رونق ملکی طی ماه‌های پیش‌رو خبر می‌دهد، ابلاغیه اخیر سیاست‌گذار پولی مبنی بر الزام بانک‌ها به رعایت نرخ سود مصوب سپرده‌های بانکی، دو سناریوی متفاوت را با تکیه بر تجربه یک سال گذشته درخصوص نحوه تحولات بازار مسکن طی ماه‌های پیش رو در ارتباط با این رویداد ایجاد کرده است.

  • حد تاثیر کاهش سود بانکی بر بازار مسکن

    سلمان خادم‌المله
    تحلیلگر اقتصادی

    موضوعی که در ارتباط با وضعیت تعیین نرخ سود سپرده‌های بانکی طی سال‌های گذشته تاکنون در کشور مطرح بوده است، برخورد سلیقه‌ای برخی بانک‌ها در تعیین نرخ سود در رقابت با سایر بانک‌ها و عبور از فرامین و قوانین وضع شده از سوی سیاست‌گذار پولی در این زمینه است؛ واقعیت این است که هر چند طی سال‌ها و دهه‌های گذشته، شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی به‌عنوان سیاست‌گذاران پولی کشور همواره متناسب با شرایط و موقعیت اقتصاد کشور و با در نظر گرفتن شاخصه‌های کلان اقتصادی همچون نرخ تورم عمومی و.

  • کاهش نرخ سود و بحران نظام بانکی

    میثم رادپور
    کارشناس اقتصادی

    در مساله‌ بحران نظام بانکی کشور، این اجماع وجود دارد که بالا بودن نرخ سود نسبت به نرخ تورم طی سال‌های گذشته، موجبات ایجاد شکاف عمده‌ دارایی- بدهی را فراهم آورده است. بالابودن نرخ سود، از یک‌طرف با افزایش هزینه‌های تامین مالی بانک‌ها و از طرف دیگر با کاهش نرخ بازده‌ دارایی‌های بانک، وضعیت جاری نظام بانکی کشور را رقم زده است. چندی پیش بانک مرکزی دستورالعمل کاهش نرخ سود را به بانک‌های کشور ابلاغ کرد. بر اساس این دستورالعمل نرخ سود سپرده‌های کوتاه‌مدت به ۱۰ درصد روز شمار و نرخ سود سپرده‌های سالانه به ۱۵ درصد تنزل یافت.

  • پایان ویلاسازی در جنگل؟

    دوستداران محیط‌زیست و عموم گردشگران مناطق توریستی کشور، به نجات «شمال» از جنگل‌خوارها با پشتوانه مصوبه اخیر هیات دولت امیدوار شدند. هیات دولت در مصوبه‌ای که اخیرا ابلاغ شده، برای اولین‌ بار، تقاضای ساخت و خرید ویلا در سه استان شمالی کشور را به «رسمیت» شناخته و در ازای تاکید چندباره بر مسوولیت دستگاه‌های حافظ منابع طبیعی و بکر «شمال»، مسیر جایگزین درخت‌کشی و حذف اراضی سبز را برای این گروه از تقاضای ملکی به‌وجود آورده است. طی همه سنوات گذشته، مسوولان دولتی متولی حفظ و مراقبت از اراضی سبز شمال کشور، هر از چند گاهی، هشدارهای کلیشه‌ای بابت عواقب جنگل‌خواری اعلام می‌کردند که در غالب مواقع نیز با توجه به بی‌عملی در برخورد قاطع با ویلاسازی‌های غیرمجاز، معمولا دسته «دلالان جنگل» با اعتماد به نفس بیشتر از قبل، به فروش اراضی ممنوعه به سازنده‌های مصرفی ویلا یا شهرک‌سازها ادامه می‌دادند.

  • خدمات قانونی به ویلاسازهای شمال

    مجموعه‌ای از دستگاه‌های دولتی از جمله وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی با مصوبه جدید هیات دولت، متعهد به اجرای تکالیف تازه‌ای برای حفاظت پایدار و موثر از اراضی شمال شدند. این تکالیف هم شامل ضمانت بخشی به مقررات مقابله با تغییر کاربری و تخریب اراضی سبز استان‌های شمالی می‌شود و هم، مسیر جایگزین جنگل‌خواری را به متقاضیان ساخت و ساز نشان می‌دهد. کارشناسان محیط زیست، در اولین برداشت از این مصوبه، با نگاه خوش‌بینانه به فرجام اجرای آن، کانالیزه شدن عرضه رسمی زمین مناسب برای ویلاسازی در شهرها و روستاهای شمال کشور را اقدام مثبت و بازدارنده برای جنگل‌خواری عنوان می‌کنند و معتقدند: محتوای مصوبه دولت به پشتوانه دست کم دو سال مطالعه در کمیسیون‌های تخصصی دولت و همچنین کمیته‌های شورای عالی شهرسازی و معماری، نقش هدایتگرانه در بازار ویلاسازی‌های شمال می‌تواند ایفا کند.

  • تاملی بر مصوبه شناسایی زمین‌های مستعد ساخت شهرک‌های گردشگری

    اعضای هیات‌علمی گروه شهرسازی دانشگاه مازندران، در یک بررسی پیرامون مصوبه جدید دولت درباره شناسایی اراضی مستعد احداث شهرک‌ها و دهکده‌های گردشگری در استان‌های شمالی کشور بیانیه‌ای صادر کردند. در این بیانیه آمده است: در خبرها آمده است که هیات‌وزیران در جلسه ۸/ ۶/ ۹۶ براساس پیشنهاد مورخ ۲۱/ ۴/ ۹۳ وزارت جهاد‌کشاورزی مصوبه جدیدی را گذراند که می‌تواند اثرات محیطی،اجتماعی و اقتصادی بزرگی در استان‌های شمالی کشور داشته باشد. کل این مصوبه که در پنج ماده و ۳ تبصره تدوین شده است، چیزی نیست جز الزام مجدد دستگاه‏های دولتی بر اجرای قوانین و مقررات موجود مرتبط با کنترل ساخت وساز در نواحی خارج از محدوده شهرها، به‌جز بند الف ماده یک مصوبه که بر‌اساس آن وزارت جهاد‌کشاورزی و وزارت کشور و سایر سازمان‌های مرتبط موظف شده‌اند «زمین‌های دولتی مستعد احداث دهکده‌ها و شهرک‌های گردشگری در «کل کشور» را در مدت ۶ ماه شناسایی و اعلام عمومی کنند».

  • سه اقدام مکمل برای مقابله با جنگل خواری

    فردین یزدانی
    مدیر بازنگری طرح جامع مسکن

    براساس مصوبه هفته گذشته هیات دولت، دو وزارتخانه راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی موظف شده‌اند «اراضی ملی و دولتی مستعد احداث دهکده‌ها و شهرک‌های گردشگری» را ظرف ۶ ماه، شناسایی کرده و با هماهنگی شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور نسبت به «اعلام عمومی» موقعیت این اراضی، اقدام کنند تا از این طریق به تقاضای موجود برای ویلاسازی در سه استان شمالی کشور در قالب اراضی مجاز مستعد شهرک‌سازی در کنار حفظ جنگل‌ها و اراضی سبز پاسخ داده شود.

  • ابعاد اقتصادی ویلاسازی

    مسعود سعادتمند
    کارشناس حوزه مسکن و ساختمان

    روز هشتم شهریور، هیات دولت طی مصوبه‌ای، شرایط جدیدی را درخصوص ویلاسازی و شهرک‌سازی در مناطق مختلف و به ویژه شمال کشور اعلام کرد. بر اساس این مقررات، اراضی مستعد احداث دهکده‌ها و شهرک‌های گردشگری در کل کشور از سوی وزارت راه و شهرسازی و با همکاری وزارت‌خانه‌‌های جهاد کشاورزی، کشور و سایر سازمان‌های مربوطه، ظرف مدت شش ماه از این مصوبه شناسایی و اعلان عمومی خواهند شد. همچنین بر اساس این مصوبه، شهرهای استان‌های گیلان، مازندران و گلستان، به جای افزایش محدوده، رشد ارتفاعی خواهند داشت.

  • تجربه متفاوت در سفر درون‌شهری

    تا دو، سه سال پیش اگر در مورد نحوه جابه‌جایی مسافران درون‌شهری از کسی سوال می‌شد، همه از حمل‌ونقل عمومی و آژانس‌های مسافربری و تاکسی‌مترها نام می‌بردند، اما اکنون با افزایش ضریب نفوذ استارت‌آپ‌های جدید در بخش حمل‌ونقل مسافران درون‌شهری، یک تجربه متفاوت شکل گرفته است. استارت‌آپ‌های جدید در بخش حمل‌ونقل با طراحی سیستمی، فضایی را ایجاد کردند تا مسافران با پرداخت هزینه کمتر و حداقل معطلی، بهترین خدمات را دریافت کنند. البته امنیت استفاده از آنها نیز از طریق دریافت مشخصات راننده و ماشین آن و همچنین مشخص بودن مسیر سفر، از دیگر مزایای استفاده از این استارت‌آپ‌ها است.

  • الگوی ایرانی بازار رقابتی

    رقابت و انحصار دو مفهوم در هم گره خورده‌ای است که گاه می‌تواند مانع آزادسازی قیمت‌ها شود. به این معنی که رقابت در بازارها گاه موجب می‌شود تا سایر شرکت‌ها از میدان رقابت به در شوند. اینکه آیا چنین رقابتی می‌تواند انحصار ایجاد کند یا خیر، یکی از مهم‌ترین‌ مباحثی است که متولیان قیمت‌گذاری در ایران را به اشتباه می‌اندازد. به گونه‌ای که امکان دارد بازار را انحصاری تشخیص داده و نسبت به کنترل قیمت‌ها وارد گود شوند. تشخیص انحصار در یک بازار موضوعی است که دکتر موسی غنی نژاد، اقتصاددان، در این گفت‌وگو به آن پرداخته است.

  • مشابه خارجی اسنپ و تپسی و حاشیه‌های آن

    شادی آذری

    وقتی شرکت اوبر در سال ۲۰۰۹ کار خود را آغاز می‌کرد از موانع جدی که قرار بود بر سر راهش ایجاد شود، هیچ تصوری نداشت. اوبر، یک شرکت تکنولوژی است که مدعی است توانسته است حمل و نقل جهان را متحول کند. در اصل اما اوبر یک اپلیکیشن گوشی‌های هوشمند است که به عنوان یک واسطه بین رانندگان تاکسی‌ها و مسافران عمل می‌کند، کاری مشابه آنچه که اسنپ و تپسی در ایران انجام می‌دهند. البته ارزش شرکت اوبر بالغ بر ۶۰ میلیارد دلار برآورد شده که آن را به باارزش‌ترین استارت‌آپ جهان تبدیل ساخته است.

  • آیا کاهش دستوری نرخ سود باعث رونق اقتصادی می‌شود؟

    سیدمحمد مجیدی

    هر فردی در جامعه انتظار دارد از درآمد حاصله خود بهترین بهره ممکن را کسب کند. اگر وضعیت کسب‌و‌کار جامعه رونق داشته باشد بالطبع حجم زیادی از سپرده‌های مردم بیش از آنکه وارد سیستم بانکی شود، روانه بنگاه‌های پربازده خواهد شد. در دو هفته اخیر بانک‌ها محل تجمع افراد زیادی بود که خواهان تغییر نوع سپرده خود یا انتقال آن به انواعی از سپرده بودند که سود بیشتری نصیبشان شود، عده‌ای نیز که مبلغ سپرده‌های آنان در حد بالایی بود در حال چانه‌زنی با روسای بانک برای بالا بردن سود سپرده‌های خود بودند.

  • GDP متری برای اندازه‌گیری میزان فعالیت اقتصادی

    اگر بخواهید در مورد فعالیت‌های اقتصادی خود یا دیگران قضاوت کنید این کار را با چه متری انجام می‌دهید؛ یا به بیان دیگر شاخص شما برای قضاوت وضعیت اقتصادی هر فرد چیست؟ پرواضح است درآمد هر فرد معیار اصلی شما برای سنجش عیار اقتصادی شغل و فعالیت هر شخص است. هر چه درآمد فردی بیشتر باشد قدرت و توانایی او در خرید کالا و خدمات بیشتر است و بالطبع شرایط زندگی بهتری را تجربه خواهد کرد.

    در مورد اقتصاد یک کشور نیز به همین صورت می‌توان وضعیت کلی آن را به لحاظ فقیر یا ثروتمند بودن یا به‌عبارت کلی توانایی مالی آن بررسی کرد.

  • شهرهای آسیایی در تلاش برای مبارزه با بدترین آلودگی هوا

    در بسیاری از شهرهای آسیایی، نسلی از کودکان در حال رشد هستند که به ندرت آسمان آبی را می‌بینند. آلودگی هوا به ریه‌های آنها رسوخ کرده و چشم‌های آنها را می‌سوزاند اما آنها باید به نفس کشیدن در این هوای آلوده ادامه دهند. این یکی از بدترین تهدیدات برای سلامتی است، چرا که بسیار فراگیر است. هر سال ۵/ ۶ میلیون نفر از بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند؛ بیماری‌هایی مانند بیماری قلبی، سکته، بیماری‌های تنفسی و سرطان ریه. بیش از نیمی از این مرگ‌و‌میرها تنها در دو کشور رخ می دهند؛ چین و هند.

  • چرا رشد بدون آلودگی برای سلامتی آسیا ضروری است؟

    مقامات ارشد دولتی از سراسر آسیا در اولین «اجلاس سران کشورهای آسیا و اقیانوس آرام در مورد محیط‌زیست» در بانکوک با یکدیگر دیدار کردند. در مرکز این جلسه این سوال مطرح بود که چگونه می‌توانیم از منابع‌مان به‌طور کارآمدتری استفاده کنیم تا اقتصاد خودمان را به شیوه‌ای رشد دهیم که به محیط‌زیست طبیعی ما آسیبی نزند و با ایجاد آلودگی بر سلامت عمومی ما اثر نگذارد؟ منابعی مانند سوخت‌های فسیلی، زیست‌توده‌ها، فلزات و مواد معدنی برای ساخت اقتصاد ضروری هستند. گرچه کارآیی منابع این منطقه در سال‌های اخیر افت داشته است و متاسفانه آسیا منطقه‌ای با کمترین کارآیی منابع در جهان به شمار می‌رود.

  • چند دلیل حمله‌های قلبی

    در کنار علل مشخصی از جمله مصرف غذاهای فرآوری شده و چرب، استرس، استعمال سیگار، ابتلا به دیابت و کم‌تحرکی، مجرمان کمتر شناخته شده‌ای هم وجود دارند که می‌توانند در نهایت تجربه حمله قلبی را به همراه داشته باشند. در اینجا ۸ علت غیر‌قابل تصور که با خطر حمله قلبی در ارتباطند را معرفی کرده‌ایم:

    آنتی‌بیوتیک‌ها: این دسته از داروها هنوز هم برای درمان طیف گسترده‌ای از مشکلات سلامتی ناشی از عفونت‌های باکتریایی تجویز می‌شوند با این حال اگر شما در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی هستید و یا سابقه ابتلا به این بیماری‌ها را در خانواده دارید، باید از دریافت آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آزیترومایسین اجتناب کنید.

  • ۷ بیماری را با مصرف منظم ۷ نوع آجیل از خود دور کنید

    انواع آجیل شامل اسیدهای چرب غیر اشباع و دیگر مواد مغذی مانند ویتامین‌ها، پروتئین، فیبر و. . . هستند که می‌توانند سدی در برابر ابتلا به برخی از انواع سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی باشند. به گزارش آوای سلامت از everydayhealth به‌عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل، مصرف آجیل موجب بهبود سطح کلسترول می‌شود و منافع زیادی برای سلامت قلب شما دارد.

    پسته؛ بهبود سطح خلق و خوی: پسته بسیار کم‌کالری است و در هر اونس تنها ۴ کالری دارد. خوردن پسته با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه نیز در ارتباط است چون تنفس را بازتر می‌کند.

  • سردردها و علایمی که باید جدی گرفته شوند

    مسوول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع گفت: سر دردهایی که به تازگی و بدون سابقه قبلی شروع شده، تغییر شدت، دفعات و محل درد در سر نکاتی است که باید به آن اهمیت داده شود. به گزارش میزان، مصطفی فرزین، مسوول کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع با اشاره به برگزاری کارگاه رادیوتراپی کل مغز و نخاع (CSI) اظهار کرد: بعضی از تومورها در سیستم عصبی مرکزی، در بزرگسالان و اطفال، بعد از انجام جراحی، به‌عنوان یک بخش استاندارد درمانی، نیازمند پرتودرمانی (رادیوتراپی) با تکنیک خاصی به‌نام «کرانیواسپاینال» هستند که شامل دو مرحله است.

  • ۱۰ موزه معروف دنیا

    مترجم: امیررضا فخاریان

    اگر تابه‌حال برای گرفتن یک عکس فوری از تابلوی «مونا لیزا» در لوور تلاش کرده باشید یا زیر «وال آبی» در موزه تاریخ طبیعی آمریکا دراز کشیده باشید، پس باید بدانید که مردم چقدر موزه‌ها را دوست دارند. اما کدام یک از این نقاط فرهنگی جهان معروف‌تر هستند؟ برای پیدا کردن جواب این سوال به سراغ TEA که یک سازمان بین‌المللی و غیرانتفاعی است رفتیم؛ کاری که این سازمان می‌کند رتبه‌بندی جاذبه‌های توریستی براساس میزان بازدیدکنندگان آنها است. یکی از رشته‌های اصلی این موسسه، موزه‌ها هستند.

  • سفر به طعم میوه‌های رنگارنگ

    نیوشا امینیان
    راهنمای تور

    بعضی جاذبه‌ها فصل نمی‌شناسند. هر وقت به آنها سر بزنید، در برابر چشمانتان تصویرهای بی‌نظیری را می‌سازند. یکی از این مقاصد، روستایی است به‌نام «شهرستانک». اگر پاییز به آنجا بروید برگ‌های رنگارنگ در برابر نگاهتان جادو می‌کنند. اگر زمستان باشد (البته با تجهیزات کافی)، سفیدپوشی یکدست باغات و ردپاهایی که روی برف‌ها مانده، اوقات زیبایی برایتان می‌سازد. اگر بهار آنجا باشید شکوفه‌ها هوا را آنقدر معطر کرده که نمی‌توانید لحظه‌ای از تماشا کردن دست بکشید و اگر مثل ما در تابستان سری به شهرستانک بزنید، میوه‌های خوش‌رنگ و خوشمزه وادارتان می‌کند که این‌بار از قصه‌ رفتن به شهرستانک بنویسید.

  • توصیه‌های مالی برای مراحل مختلف رابطه زناشویی

    جودی اوکانل

    کدام کار دشوارتر است: رسیدن به موفقیت مالی یا پیدا کردن عشق حقیقی؟ زوجین با برنامه‌ریزی جدی می‌توانند به هر دوی اینها دست پیدا کنند. براساس نتایج بررسی‌های «تی‌دی بانک» ۵۸ درصد پاسخ‌دهندگان می‌گویند که یافتن عشق حقیقی سخت‌تر از رسیدن به موفقیت مالی است. این تحقیق مفصل از ۱۴۸۲ نفر- که همگی در رابطه‌ای بوده‌اند- این مساله را روشن می‌کند که زوجینی که عاشق یکدیگرند چطور درباره مسائل پولی صحبت می‌کنند. آنچه مهم است اینکه این تحقیق روابط را در تمام مراحل مورد بررسی قرار داده است؛ از آشنایی و نامزدی گرفته تا ازدواج و بیشتر کنار هم بودن.

  • کلید برنامه‌ریزی مالی خانواده را روشن کنید

    آشنایی با اقتصاد خانواده تنها محدود به خانواده‌های مرفه و ثروتمند نیست. این علم برای اقشار کم درآمد که اتفاقا دخل و خرجشان همخوانی ندارد، کاربردهای بیشتری خواهد داشت. از نکات قابل توجه در اقتصاد خانواده این است که افزایش درآمد لزوما به معنی بهبود معاش خانواده نیست، بلکه افزایش درآمد افزایش هزینه‌ها را در پی خواهد داشت. برای اینکه بتوانید مدیریت هزینه‌های خانواده را انجام دهید باید یک نفر به‌عنوان خزانه‌دار یا فرمانده مالی خانواده انتخاب کنید. در این مرحله ممکن است این سوال برای شما به وجود آید که از میان اعضای خانواده، کدام یک برای فرماندهی مالی از همه شایسته‌تر است؟

    بهترین جواب این است که همگی باید بتوانند برای مدتی فرمانده مالی خانواده باشند.

  • ابزارهای جدید، تجربه آموزش کارکنان را بهتر می‌کنند

    مترجم: مریم رضایی

    از بسیاری جهات، آموزش کارکنان رمز موفقیت بلندمدت نیروی کار محسوب می‌شود. فرصت‌هایی که به کارکنان داده می‌شود تا رشد و پیشرفت کنند، به آنها اجازه می‌دهد نهایت تلاش خود را کنند و شغل‌شان را ارتقا دهند. این فرصت‌ها شرکت‌ها را هم در صنایعی که در آن فعالیت می‌کنند، رقابتی نگه می‌دارد.

    از مدیریت ارشد یک سازمان تا افرادی که تازه استخدام شده‌اند، می‌توانند از برنامه‌های آموزش بهره ببرند. اما مشکلی که وجود دارد این است که بیشتر کارکنان از آموزش‌هایی که دریافت می‌کنند، متنفرند.

  • چگونه کسب‌و‌کارها می‌توانند استعدادها را رشد دهند؟

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    در بازار شغلی به‌شدت رقابتی امروز، شرکت‌ها خواهان یافتن و حفظ بهترین استعدادهای ممکن هستند. شرکت‌ها در استخدام استعدادهای کم‌تجربه و جدید به بسیاری از دلایل بسیار محتاط هستند. طبق پژوهش PayScale در سال ۲۰۱۶، شصت درصد شرکت‌ها معتقد نیستند که افراد جدید فارغ‌التحصیل برای ورود به بازار کار آماده هستند. اما امسال ۷۴ درصد کارفرمایان بیان کرده‌اند که فارغ‌التحصیل جدید را استخدام خواهند کرد. هنور برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی یافتن مشاغل جدید به‌خصوص استخدام در حوزه مطالعاتی خودشان دشوار است.

  • ۹ نشانه‌ که می‌گوید کارمندان شایسته ارتقای شغلی هستند

    مترجم: امیرعلی رمدانی

    علاوه‌بر این سوال که «چطور ترفیع پیدا ‌کنم» یکی از رایج‌ترین سوالاتی که حتی کارمندان استثنایی از رئیسشان می‌پرسند این است: «چه کاری انجام دهم تا ارتقا پیدا کنم؟» برای بعضی از مدیران، پاسخ به نحوه ترفیع بسیار روشن است: انجام وظیفه‌ای خاص، به‌دست آوردن حدی از تجربه یا در نوبت ترفیع قرار گرفتن. افراد دیگری همچون «دارمش شاه»، از موسسان شرکت هاب‌اسپات (HubSpot)، رویکرد دیگری دارد. او در موضوعاتی که به ارتقای شغلی مربوط است بر نگرش کارمند تمرکز می‌کند.

  • نوسازی بافت‌های فرسوده پایتخت سرعت گرفت

    رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر تهران گفت: به‌دلیل وجود قانون‌های فرادست و ملاک عمل، شهرداری‌ها و دولت نمی‌توانند برای این تجمیع همه را ملزم کنند که به پروژه نوسازی بپیوندند و اگر کسی نخواهد، می‌تواند استنکاف کند. در صورتی که بافت فرسوده چالش ملی و بحران فراگیر است، بنابراین باید قانون فرادست را اصلاح کنیم که شهرداری‌ها بتوانند افراد را به مشارکت در نوسازی ملزم کنند.

    با وجود اینکه ۳۲ دستگاه اجرایی مسوول در امر نوسازی بافت‌های فرسوده، اهتمام چندانی به ادای تکالیف خود ندارند، طرح شهرداری تهران برای کاهش هزینه‌های نوسازی، رشد ۶۸ درصدی در این زمینه را طی ۵ ماه نخست امسال رقم زده است.

  • ۶ مسیر ایجاد تحول در نظام درآمدی شهرداری‌

    طی چند هفته اخیر کابینه جدید مدیریت شهری پایتخت با تاکید چندباره بر مسیر سخت تامین منابع مالی اداره شهر طی ماه‌های باقی مانده از سال جاری، بر تدوین و طراحی راه‌های جدید تامین درآمد و افزایش سهم درآمدهای پایدار در مقابل تامین درآمد از منابع سهل‌الوصول عوارض ساختمانی تاکید دارند. مرتضی الویری، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران دستور کار شهریور ماه این کمیسیون را حذف هزینه‌های غیرضروری و وصول اقلام درآمدی جدید عنوان کرده است. در این میان کارشناسان اقتصاد شهری معتقدند با الگوبرداری از نسخه جهانی تامین درآمد شهرداری‌های جهان می‌توان اصلاح الگوی درآمدزایی شهرداری تهران را کلید زد.

  • دستور کار جدید در بافت‌های فرسوده

    وزارت راه و شهرسازی جزئیات دستور کار جدید برای رفع پوسیدگی هسته شهرها و ساماندهی سکونت‌گاه‌های غیررسمی حاشیه شهرها را تشریح کرد. سیاست جدید این وزارتخانه برای محدوده بافت‌های فرسوده و مناطق حاشیه‌نشین، بر اجرای نظام جامع «بازآفرینی شهری» پایه‌ریزی شده است به این معنا که نقش دولت و شهرداری‌ها از مداخله‌گر و مجری پروژه‌های فاقد مشارکت جمعی ساکنان بافت فرسوده و حاشیه‌نشین، به اعمال شبکه‌ای از اقدامات حمایتی و انگیزشی برای نوسازی بافت فرسوده با مشارکت سرمایه‌گذاران و مالکان و همچنین سازماندهی مناطق حاشیه‌نشین از طریق توانمندسازی حاشیه‌نشین‌ها و تامین خدمات سکونتی این مناطق، تغییر پیدا می‌کند.

  • نسخه تحول‌ساز برای شهرهای جدید

    متولیان شهرهای جدید در دولت، برنامه ایجاد تحول در این شهرها را با تاکید بر رفع مهم‌ترین چالش‌ها و اجرای طرح‌های الزام‌آور برای بهبود سطح زندگی در این شهرها ارائه کردند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، تحقیقات انجام شده یک تیم مطالعاتی نشان می‌دهد هم‌اکنون شهرهای جدید با ۱۵ مانع و چالش بنیادین در سیاست ایجاد و مدیریت این شهرها مواجه‌اند که نه تنها این چالش‌ها و ایرادات در نسل دوم شهرهای جدید باید اصلاح شود بلکه نسل اول شهرهای جدید نیز باید با تدابیر ویژه و انجام اقدامات اصلاحی از این مشکلات رهایی یابند.

  • اکانت گوگل یا جی‌میل هک شده‌تان را پس بگیرید

    این روزها هک کردن ایمیل افراد دیگر یکی از رایج‌ترین جرائم اینترنتی و مجازی است. به این ترتیب فرد کلاهبردار نام کاربری و رمز ورود به ایمیل کاربر را به‌دست می‌آورد، در ادامه پیام‌هایی جعلی با متونی دروغین برای دوستان و آشنایان قربانی ارسال می‌شود و از این طریق فرد هدف را مورد سوءاستفاده و اخاذی قرار می‌دهد. در سال‌های اخیر شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس ایمیل روش‌های مختلفی را برای افزایش امنیت حریم خصوصی افراد و اطلاعات آنها ایجاد کرده‌اند. یکی از این سرویس‌ها جی‌میل است که تخمین زده می‌شود تعداد کاربران فعال ماهانه آن به بیش از یک میلیارد نفر رسیده باشد.

  • فایل‌‌های خراب ویندوز را تعمیر کنید

    احتمالا پیش ‌آمده که با پیغام‌هایی مبنی بر خراب بودن فایل‌های خود روبه‌رو شوید. راه‌حل‌های زیادی برای بازگرداندن یک فایل خراب و ترمیم آن وجود دارد. یک فایل کامپیوتری تنها یک مجموعه‌ داده‌ای به شمار می‌رود و طوری سازماندهی شده است که برنامه‌ها بتوانند آن را باز کرده و بخوانند. اگر بخش‌هایی از داده‌های فایل از بین‌ رفته یا دچار بی‌نظمی شده‌ باشند، فایل ناخوانا می‌شود؛ به بیان دیگر خراب یا آسیب‌دیده است. خرابی به چند طریق رخ می‌دهد. شاید فایل توسط یک نرم‌افزار باگ‌دار ساخته شده که فایل را به شکل نادرستی نوشته است.

  • از اپ‌استور بخرید اما مجانی

    اگر قصد خرید از اپ‌استور را دارید دست نگه دارید تا با برخی از بهترین‌های نرم‌افزاری ولی رایگان این بازار دیجیتالی آشنا شوید. اگرچه اخیرا اپ‌استور به‌دلیل پیروی از سیاست‌های جدید دولت آمریکا فروش برخی از اپلیکیشن‌های ایرانی را ممنوع و متوقف کرده اما می‌توان گفت هنوز هم اپ‌استور یکی از بزرگ‌ترین مارکت‌های جهان است که برای دسترسی به جدیدترین نرم‌افزارهای مجازی کاربرد دارد. در ادامه شما با برخی از بازی‌ها و نرم‌افزارهای کاربردی اما جدید و رایگان این بازار آشنا می‌شوید که ارزش خرید کردن از این بازار آمریکایی را دارد.

  • سمت وسوی بازار خودرو

    بازار خودرو ایران روزهای عجیبی را پشت‌سر می‌گذارد به‌طوری‌که با وجود رکود سنگین، این بازار از افزایش قیمت بی‌نصیب نبوده و روزی نیست که اخباری مبنی بر افزایش قیمت محصولات خودروسازان به گوش نرسد. در این زمینه برخی کارشناسان به چرخه معیوب خودروسازی کشور اشاره می‌کنند و اینکه انحصار دو تولید‌کننده بزرگ کشور بازار را نیز دچار سردرگمی کرده است. این کارشناسان همچنین معتقدند خودروسازان در بازار انحصاری که دولت برای آنها فراهم کرده به نوعی سمت و سوی بازار خودرو را نیز تعیین می‌کنند به‌طوری‌که در مواقعی با کاهش عرضه، زمینه افزایش قیمت را فراهم می‌کنند و در دوره‌هایی برای جبران روند صعودی قیمت برخی خودروها، قیمت دیگر محصولاتشان را کاهش می‌دهند.

  • آشفتگی در بازار خودروهای وارداتی

    هر چند باوجود توقف ثبت‌سفارش واردات خودرو، ورود این کالا به کشور همچنان در جریان است اما آشفتگی که هم‌اکنون بر بازار خودروهای وارداتی حاکم است، با رها‌سازی ثبت‌سفارش نیز اصلاح نخواهد شد. دو ماه پیش همزمان با اوج‌گیری واردات خودرو به کشور وزارت صنعت، معدن و تجارت به جای مدیریت واردات، اقدام به توقف ثبت‌سفارش کرد. هر چند در ابتدا گفته شد که به‌دلیل ساماندهی سایت ثبت‌سفارش توقف آن تداوم خواهد داشت، اما طولانی شدن این توقف و همچنین انتقاداتی که وارد‌کنندگان نسبت به این اقدام وزارتخانه داشتند منجر به اطلاع‌رسانی در این زمینه شد؛ به‌طوری‌که برخی مسوولان وزارت صنعت اعلام کردند که بسته شدن سایت ثبت سفارش به‌دلیل اوج‌گیری واردات و همچنین ممانعت از خروج ارز بیشتر از کشور بوده است.

  • دو کراس اوور متفاوت با پشتوانه رنو

    حسین دلاور

    در حال حاضر بازار خودروهای بیش از ۱۰۰ میلیون تومان، شاهد حضور کراس اوورهایی است که در کنار محبوب بودن، اکثرا اصالت غیر چینی دارند و تا حد زیادی می‌توانند اطمینان مشتری را برای خرید خودرو ارتقا دهند. در این بخش قصد داریم دو کراس اوور ۱۱۰ تا ۱۲۵ میلیون تومانی را که با نشان رنو به بازار ایران آمده‌اند با هم مقایسه کنیم.

    کپچر یا داستر دو دیفرانسیل؟

    شاید برای شما جای سوال باشد که چرا باید رنو فرانسه دو کراس اوور متفاوت را در یک رده قیمتی به بازار ایران عرضه کند؟ در پاسخ باید گفت رنو کپچر خودرویی است که در اکثر کشورها فروش بالایی دارد و به‌عنوان یکی از پرفروش ترین کراس اوورهای کوچک اروپا و آسیای شرقی به حساب می‌آید.

  • علاقه‌ای به خودسانسوری ندارم

    آلبوم «خیال آمدنت» هفته گذشته با فرید سعادتمند و پیمان خازنی و آهنگسازی علیرضا شفایی منتشر شد و در مراسم رونمایی آن چهره‌های سرشناس موسیقی ایران حضور داشتند و درباره ویژگی‌های این آلبوم حرف زدند. در این مراسم علیرضا شفایی، خواننده آلبوم گفت: «سه سال طول کشید که «خیال آمدنت» را تولید کنیم. سعی کردم که از فضای بازار کنونی موسیقی دور باشم و خواستم اسپانسر یا تهیه‌کننده‌ای را وارد بازار کنم اما دیدم که تهیه‌کنندگان به فکر بازار هستند، به همین دلیل کار را خودم برعهده گرفتم تا آنچه که خودم می‌خواهم را بخوانم.

  • هنر ششم بر صحنه کاغذ

    بهنام ناصح

    هنر نمایش که به هنر ششم مشهور است، از دیرباز رابطه‌ای تنگاتنگ با کتاب و نوشتن داشته است؛ چه از متون نمایشی که از یونان باستان برایمان به‌جا مانده و چه نمایشنامه‌های مطرحی که در دوره معاصر مستقیم یا به‌واسطه ترجمه به دست ما می‌رسد. اگرچه همه نمایشنامه‌ها را می‌توان چاپ کرد ولی الزاما تمامی آنها به راحتی خوانده نمی‌شوند؛ چراکه اغلب آنها تنها در قالب اجرا رخ می‌نمایانند. با این همه از خیل آثاری که به نحوی با مقوله نمایش درارتباطند و به چاپ می‌رسند، کتاب‌هایی را می‌توان یافت که مطالعه آنها لذتبخش است.

  • کنسرت ناصر چشم‌آذر

    جدیدترین کنسرت ناصر چشم آذر با ارکستر بزرگ «ایستگاه» پنجشنبه برگزار می‌شود و اشکان خطیبی خواننده گروه موسیقی «ترافیک» به‌عنوان خواننده مهمان روی صحنه خواهد رفت. ارکستر بزرگ «ایستگاه» متشکل از ۸۰ نوازنده حرفه‌ای، ناصر چشم‌آذر و اشکان خطیبی را در این کنسرت همراهی خواهند کرد تا پس از اجرای ۲۵ و ۲۶ اسفند سال گذشته، این همکاری برای بار دوم تکرار شود. ارکستر خصوصی «ایستگاه» به سرپرستی مهدی نوروزی که از مدرسان آواز دانشکده کنسرواتوار تهران است، از سال ۱۳۹۰ فعالیت خود را آغاز کرده و اساس کار «ایستگاه» اجرای موسیقی فیلم است که دلیل آن علاقه مشترکی است که اعضای ارکستر به موسیقی و سینما دارند و این نقطه پیوند ذهن و سلیقه اعضای ارکستر محسوب می‌شود.

  • حرف بزن

    آلبوم جدید میلاد درخشانی بانام «حرف بزن» منتشر شد. این اثر تازه‌ شامل ۱۰ قطعه است و درخشانی در آلبوم جدید خود همانند گذشته آهنگسازی کار را بر عهده داشته و تنظیم‌ها را نیز خودش انجام داده است. در این آلبوم از شعرهای شاعرانی همچون خیام، اخوان‌ثالث، حسین منزوی، محمدعلی بهمنی، سهیل حسینی و مهدی نمازی استفاده شده است. امیرحسین طباطبایی به‌عنوان تهیه‌کننده و علیرضا نبئی به‌عنوان مدیر هنری در این پروژه در کنار «میلاد درخشانی» بوده‌اند. پدرام درخشانی، پاشا هنجنی، رضا تاج‌بخش، دارا دارایی، اشکان آبرون، نیما حمیدی، علی جعفری پویان، نیما رمضان و ژوبین کلهر به‌عنوان نوازنده با میلاد درخشانی در تولید این مجموعه همکاری کرده‌اند.

  • نامه‌های عاشقانه از خاورمیانه

    نمایش «نامه‌های عاشقانه از خاورمیانه» به کارگردانی کیومرث مرادی با تغییرات بسیاری در متن از ۵ مرداد در تئاتر مستقل تهران روی صحنه است. «نامه‌های عاشقانه از خاورمیانه» در سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر کاندیدای بهترین موسیقی شد و پانته‌آ پناهی‌ها برای این اجرا به‌عنوان بهترین بازیگر سال از سوی انجمن بازیگران خانه تئاتر برگزیده شده است. این نمایش آذر و دی ماه سال گذشته با بیش از ۵۰ اجرا در تماشاخانه پالیز روی صحنه رفت و با استقبال خوبی از سوی تماشاگران مواجه شد. «نامه‌های عاشقانه از خاورمیانه» با تغییرات مهمی در اجرا و متن قصد دارد اثر متفاوتی نسبت به اجرای سال گذشته به مخاطبان خود ارائه دهد.

  • لیلا

    فیلم سینمایی «لیلا» پس از بیست سال دوباره در گروه هنروتجربه روی پرده سینماها آمد. «لیلا» دوازدهمین فیلم بلند داریوش مهرجویی در سال ۱۳۷۵ ساخته شد و در سالی که به نمایش درآمد، تمام جوایز اصلی جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرد. این فیلم همچنین به‌عنوان بهترین فیلم سال در دوره دوازدهم منتخب نویسندگان و منتقدان در سال ۱۳۷۶ قرار گرفت. این فیلم را می‎توان به نوعی تکمیل‌کننده سه‌گانه «سارا» و «پری» محسوب کرد که فیلم‌نامه آن همچون دو اثر قبلی اقتباسی است و بر اساس داستانی نوشته مهناز انصاریان به نگارش درآمده است.

  • نمایشگاه اسناد تصویری آثار اکبر رادی - ۲۳ شهریور ۹۶

    به مناسبت فرا رسیدن هفتاد و هشتمین زادروز اکبر رادی نخستین نمایشگاه اسناد تصویری آثار این نمایشنامه‌نویس در قالب عکس، گرافیک و تصویر برپا شد. این نمایشگاه در دو بخش گرافیک و عکس و نیز بخش جنبی برگزار شد. در بخش گرافیک تمام اقلام گرافیکی مرتبط با شخصیت و آثار اکبر‌‌رادی از قبیل طراحی پوستر از نمایش‌نامه‌‌های اجراشده از آثار اکبر رادی، پوسترهایی با مناسبت نکوداشت، پاسداشت و بزرگداشت، طراحی روی جلد کتاب‌ها و. . . و در بخش عکس، تصاویر مرتبط با شخصیت استاد اکبر رادی شامل پرتره‌‌نگاری، مستندنگاری (پشت صحنه نمایش‌‌ها، مراسم و نشست‌‌ها‌ی گوناگون و.

  • اجرا - ۲۳ شهریور ۹۶

    بازی بی‌پایان

    نویسنده: الیزا اورامی

    کارگردان: اردلان شجاع‌کاوه

    بازیگران: خسرو شهراز، الیزا اورامی و دیانوش آصف وزیری

    مکان: حوزه هنری - تماشاخانه مهر

    دوره اجرا: سه‌شنبه ۱۴ شهریور - جمعه ۳۱ شهریور

    ساعت: ۱۹:۰۰

    مدت زمان اجرا: یک ساعت و ۵ دقیقه

    قیمت بلیت : ۱۵.

  • هنروتجربه - ۲۳ شهریور ۹۶

    سوگ

    کارگردان: مرتضی فرشباف

    تهیه‌کننده: جواد نوروزبیگی

    بازیگران: شراره پاشا، کیومرث گیتی، امیرحسین ملکی و عادل یراقی

    خلاصه داستان: نیمه شب دعوای شدیدی میان زن و شوهری درمی‌گیرد. آنها که در خانه یکی از اقوام هستند، شبانه بیرون می‎زنند؛ اما فرزندشان را همراه خود نمی‌برند. اتفاق بدی می‌افتد که. . .

    پرسه در حوالی

    کارگردان: غزاله سلطانی

    بازیگران: مهراوه شریفی‌نیا، بهناز جعفری، سوسن مقصودلو، نسرین نکیسا، بهرام سروری‌نژاد، آتوسا راستی، بابک قادری، مریم نورمحمدی، ژیلا شاهی، محسن سلیمانی، پریا مرندیز، نگار فتحی، فوژان قبادیان، علی گلزاده، ماهان بالاجاده، باران نصیرلو و آرنیکا نیکزاد.

  • اکران - ۲۳ شهریور ۹۶

    نگار

    کارگردان: رامبد جوان

    تهیه‌کننده: رامبد جوان

    بازیگران: نگار جواهریان، محمدرضا فروتن، مانی حقیقی، آتیلا پسیانی، فریبا کامران، علیرضا شجاع نوری، افسانه بایگان، اشکان خطیبی، علیرضا آقاخانی، محمود کریمی، ایلیا کیوان، شایان کامروز، عیسی حسینی

    خلاصه داستان: ما به این ته سیگار رژ لبی مشکوکیم. اما این به ما کمکی نمی‌کنه!

    ماجان

    کارگردان: رحمان سیفی‌آزاد

    تهیه‌کنندگان: محمدمهدی عسگرپور

    بازیگران: مهتاب کرامتی، فرهاد اصلانی، سیما تیرانداز، بابک انصاری، بهنوش بختیاری - بازیگر نوجوان: محمدمهدی احدی، بازیگران خردسال: عرفان برزین و سارا میرایی

    خلاصه داستان: روایتگر قصه زوجی است که با چالش بزرگی در مواجهه با فرزند خود روبه‌رو هستند.

  • دکه مطبوعات - ۲۳ شهریور ۹۶

    The New York Times magazine

    حکومت لابی‌گرها

    مجله «نیویورک‌تایمز مگزین» در شماره این هفته خود یکی از حساس‌ترین موضوعات آمریکا را مورد بحث قرار داده است: لابی‌گری. آمریکا کشوری است که در آن سیاست‌ها براساس لابی‌ها پیش می‌رود. گروهی مانند آیپک که به رژیم اسرائیل نزدیک است می‌تواند به‌عنوان یک گروه لابی‌گر مطرح شود که با لابی‌گری به سیاست‌های آمریکا درخصوص اسرائیل جهت می‌دهد. در این زمینه گفته می‌شود در دوران دونالد ترامپ لابی‌گری شدت بیشتری پیدا کرده و این‌بار برج ترامپ محل دیدار آدم‌های مهم از آمریکا و اقصی نقاط جهان است تا بتوانند کمی سیاست‌های ترامپ را به سود خود منعطف کنند.

  • رد پای دو غریبه (بخش نوزدهم)

    ترجمه: محمدحسین باقی

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد.