داستان دو مرز اونس
حمیدرضا آریانپور
عضو گروه بانک و بیمه
فلز زرد نیرومندتر از یک ماه قبل است، اما هنوز نیروی کافی برای جهش به کانال بالاتر را ندارد. اونس طلا چندی پیش توانست مرز کانالی ۱۳۰۰ دلار را بشکند. شکستن این مرز که پس از چند تلاش ناکام صورت گرفت، معاملهگران بازار فلزهای گرانبها را بسیار امیدوار کرد. یار آنها، رویدادهای متفاوتی بود که با تقویت بنیادین اونس، چهره فنی این کالای گرانبها را نیز بهبود بخشید. از یکسو، آزمایش بمب هیدروژنی در کرهشمالی و از سوی دیگر جدال بر سر سقف بدهی در بودجه ایالاتمتحده کارساز بود.
حمیدرضا آریانپور
عضو گروه بانک و بیمه
فلز زرد نیرومندتر از یک ماه قبل است، اما هنوز نیروی کافی برای جهش به کانال بالاتر را ندارد. اونس طلا چندی پیش توانست مرز کانالی 1300 دلار را بشکند. شکستن این مرز که پس از چند تلاش ناکام صورت گرفت، معاملهگران بازار فلزهای گرانبها را بسیار امیدوار کرد. یار آنها، رویدادهای متفاوتی بود که با تقویت بنیادین اونس، چهره فنی این کالای گرانبها را نیز بهبود بخشید. از یکسو، آزمایش بمب هیدروژنی در کرهشمالی و از سوی دیگر جدال بر سر سقف بدهی در بودجه ایالاتمتحده کارساز بود. سقوط شاخص دلار نیز اثرگذاری فوقالعادهای داشت.
دلار از طرفی تحتفشار رشد پناهگاههای ارزی یعنی ین ژاپن و فرانک سوئیس بود و از طرف دیگر متاثر از تنشهای سیاست داخلی آمریکا. به این ترتیب اونس هفته گذشته توانست حتی تا بهای 1358 دلار هم جهش کند که بالاتر از قله یک ساله بود. با این همه، وقتی با نرسیدن اخبار تازه از شبهجزیره کره و تعدیل روند شاخص دلار، اونس دوباره به سوی مرز 1300 دلار حرکت کرد، مشخص شد که هنوز برای فکر کردن به حضور اونس در کانال 1400 دلار زود است. اگر تنشهای ژئوپلیتیک دوباره افزایش یابد، ترامپ دوباره توسط همحزبیهای جمهوریخواه به چالش کشیده شود و تردیدهای اعضای فدرالرزرو درباره تشدید انقباض پولی به تعویق رشد نرخهای بهره در بزرگترین اقتصاد جهان منجر شود، شاید آزمون مرز 1400 دلار در دستور کار بازار قرار گیرد، اما هماکنون خبری از چنین آزمایشی نیست. امید علاقهمندان این تست، میتواند وضعیت بد بازارهای سهام در ماههای اکتبر و نوامبر باشد که آن هم قطعی نیست.
ارسال نظر