شماره روزنامه ۶۰۱۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۵۹۲۲ دنیای اقتصاد

اخبار مطالب توصیه شده - روزنامه شماره ۵۹۲۲

  • طرح مجلس برای حفر چاه‌های هزار متری

    دنیای اقتصاد-گروه خبر: کمبود آب و گسترش خشکسالی یکی از مشکلاتی است که بسیاری از کشورها از جمله ایران با آن درگیر هستند. در حال حاضر به گفته یک نماینده مجلس ذخایر آب در کشور نسبت به دو سال گذشته ۴۰ تا ۵۰ درصد کاهش یافته و شرایط نامطلوب است. اگرچه شاهد کاهش بارندگی در بسیاری از شهرها هستیم، اما این موضوع در تهران نا‌مطلوب‌تر از سایر استان‌ها است. همین امر موجب شد استاندار تهران روز گذشته اعلام کند که کمبود آب در تهران جدی است و از همه هموطنان و به ویژه شهروندان استان تهران خواست، با تعدیل و رعایت مصرف آب در این خصوص همراهی کنند.
  • وعده ۲۰ ساله دولت‌ها برای درهای باز

    دنياي اقتصاد- نیلوفر منصوریان: سخنان روز گذشته وزیر ارشاد در مورد بازگشت ایرانیان خارج از کشور و مشخصا بازگشت یکی از خواننده‌های لس‌آنجلسی، یک بار دیگر موضوع هموطنان خارج‌نشین را به صدر خبرها نشاند‌. «ایرانیان خارج از کشور» در تمام سال‌های گذشته و تقریبا در همه دولت‌های پس از انقلاب دغدغه متولیان امور کشور بوده‌اند، تا آنجا که دولتمردان وقت را به ارائه راهکارهای قانونی برای بازگشت ایرانیان سوق داده است.
  • راهنمای قیمت بازه پرتقاضای مسکن تهران

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن: بازه پرتقاضای متراژی در بازار مسکن شهر تهران، این روزها با فراوانی نسبتا بالای فایل فروش همراه است. با این حال، عمده فایل‌‌‌هایی که روز گذشته به بازار فروش این گروه از آپارتمان‌‌‌ها یعنی واحدهای ۶۰ تا ۸۰ مترمربعی عرضه شد، آپارتمان‌‌‌های میانسال یا با عمربنای بیش از ۱۰ سال هستند. روز گذشته تعداد فایل نوساز در میان آگهی‌‌‌های این گروه از واحدهای مسکونی که پرتقاضاترین و پرمعامله‌‌‌ترین بازه متراژی آپارتمان در شهر تهران هستند محدود بود. علت این موضوع هم به رکود ساختمانی و افت محسوس عرضه آپارتمان نوساز به بازار فروش مربوط می‌‌‌شود. در جدول زیر ۶۶ فایل فروش مسکن در بازه متراژی ۶۰ تا ۸۰مترمربع در ۲۲منطقه شهر تهران آمده است.
  • آمریکا به دنبال پایان بازی در جنگ غزه

    دنیای‌اقتصاد: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده گفت که تلفات غیرنظامیان در غزه «بسیار بسیار زیاد است»، به‌ویژه در میان کودکان و خواستار رسیدن موثرتر کمک‌ها به نوار محاصره‌شده غزه شد. الجزیره در گزارش ۹ژانویه نوشت، بلینکن روز سه‌شنبه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که ایالات متحده همچنان در ماموریت خود در کنار اسرائیل می‌ایستد تا «اطمینان حاصل کند که ۷اکتبر دیگر تکرار نشود» اما در عین حال، به دنبال جلوگیری از تلفات بیشتر غیرنظامیان در غزه و جلوگیری از گسترش درگیری در منطقه است. این دیپلمات آمریکایی که برای چهارمین سفر خود به خاورمیانه از زمان آغاز درگیری‌ها به سر می‌برد، ادعا کرد که اسرائیل اقداماتی را انجام داده است تا اطمینان حاصل شود که کمک‌ها به مردم غزه می‌رسد، از جمله باز کردن گذرگاه مرزی «کریم ابوسالم»- معروف به کرم شالوم- با غزه.
  • تنگنای مالیاتی تولیدکنندگان

    دنیای اقتصاد-گروه صنعت و معدن: رویکرد انقباضی لایحه بودجه ۱۴۰۳ نسبت به بخش تولید، محدود بودن منابع حمایت از تولید و سخت‏‏‌گیرانه بودن تخفیف‏‏‌های مالیاتی، دستیابی به هدف‏‏‌گذاری رشد سالانه ۸.۵درصدی بخش صنعت و رشد سالانه ۱۳ درصدی بخش معدن در برنامه هفتم توسعه در راستای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی را با اما و اگرهای زیادی رو‌به‌رو کرده است. بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد در لایحه بودجه ۱۴۰۳ که بدون مشارکت بخش خصوصی تدوین شده، منابع لازم برای دستیابی به رشد تولید و صنعت پیش‌بینی ‌نشده است، از طرف دیگر به دلیل فشارها و سخت‏‏‌گیری‏‏‌های مالیاتی به نظر می‏‏‌رسد تولید در سال آینده با محدودیت‏‏‌های بیشتری رو‌به‌رو باشد. همچنین در شرایطی که دستیابی به ظرفیت‏‏‌های رشد بلندمدت تولید نیازمند تحریک جدی تولید و سرمایه‏‏‌گذاری است، سرمایه‏‏‌گذاری در بخش صنعت و معدن به دلیل چالش‏‏‌ها و موانع موجود روند منفی دارد.
  • پرداخت حداقل دستمزد بر دوش کیست؟

    دنیای اقتصاد-البرز نظامی: یکی از بزرگ‌ترین چانه‌زنی‌های تاریخ جهان مدرن، چانه‌زنی بر سر دستمزد کارگران است. پایان هر سال، چه در کشور ما و چه در سایر کشورهای جهان، نماینده کارگران با نماینده کارفرمایان در حضور نهادهای دولتی بر سر میزان دستمزد نیروی کار برای سال جدید چانه‌زنی می‌کنند. یک چانه‌زنی پرهیاهو بر سر تقسیم سود بنگاه‌ها که در آن کارگران به دنبال آن هستند که مبادا مورد استثمار قرار بگیرند و کارفرمایان نیز به دنبال آن هستند که مبادا با افزایش هزینه‌ها، سودآوری و در نتیجه بقای بنگاهشان به خطر بیفتد. ادبیات علم اقتصاد نیز در مواجهه با این پدیده، ادبیاتی غنی اما، بسیار پرچالش است.
  • معین به اصفهان برمی‌گردد؟

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ و هنر: دو سال پیش ابراهیم رئیسی در نخستین نشست خبری خود به عنوان رئیس جمهور از الزام تسهیل شرایط برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور سخن گفت و همین موضوع به شایعات بسیاری درباره بازگشت هنرمندان دامن زد. حالا بعد از دو سال و اندی از این موضوع، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیروز پس از جلسه هیات دولت، گفته که حضور معین در ایران هیچ مشکلی ندارد. او همچنین اضافه کرده که اجازه فعالیت معین در ایران به عنوان خواننده تابع قانون است و برای او مانند هر فرد دیگری در ایران، قانون مبنا خواهد بود. این سخنان وزیر که در پاسخ به پرسش یک خبرنگار و در حاشیه نشست هیات دولت گفته شده، بازتاب‌های بسیاری در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها پیدا کرده است.
  • سکه بورسی ۳۲‌میلیونی شد

    دنیای اقتصاد-راضیه احقاقی: سکه بورسی به کانال قیمتی ۳۲‌میلیون‌ تومان صعود کرد؛ نرخ فروش صندوق‌های طلا با افزایش استقبال خریداران حدود یک‌درصد گران‌تر از ارزش بنیادی قرارگرفت. ایجاد جریان افزایشی در بازار آزاد ارز تا اواسط ساعات معاملاتی روز گذشته از صعود دارایی‌های طلایی بورسی در رینگ داخل حمایت کرد. طلا در بازار فیزیکی نیز در همین زمان رشد داشت، اما در همین زمان سکه بورسی پشت کانال قیمتی ۳۲‌میلیون‌تومان متوقف شد. به نظر می‌رسد معامله‌گران دارایی‌های طلایی بورسی، استمرار جریان رشد نرخ را بیش از معامله‌گران رینگ فیزیکی جدی گرفته‌‌‌‌‌اند.
  • اصرار بر خرده‌فروشی اینترنت موبایل

    دنیای اقتصاد-هانیه تقی‌زاده: هنوز جنجال افزایش قابل‌توجه قیمت بسته‌های اینترنتی کاملا پایان نیافته است که کاربران با یک چالش تازه مواجه شده‌اند. همزمان با اجرایی شدن افزایش ۳۴ درصدی قیمت بسته‌های اینترنتی، اپراتورها اقدام به انتشار جداولی از فهرست بسته‌های قابل ارائه و میزان افزایش قیمت آنها نسبت به قبل کردند. به عنوان مثال، در جدولی که همراه اول از فهرست برخی بسته‌های جدید ارائه کرد و در خبرگزاری‌هایی مانند ایرنا منتشر شد، بسته‌‌ ۱۸۰ روزه و ۸۰ گیگی موجود بود که ۴۸۲ هزار تومان قیمت‌ داشت. با این وجود چند روزی است که این بسته‌ها و بسته‌های مشابهی که حجم بیشتری دارند و برای مدت زمان بیشتری قابل استفاده هستند، دیگر در فهرست بسته‌های ارائه شده از سوی اپراتورها به چشم نمی‌خورند.
  • تاوان غذارسانی به سگ‏‏‌ها

    دنیای اقتصاد-گروه گردشگری: مشاهده سگ‌‌‌های بی‌صاحب تبدیل به پدیده‌‌‌ای عادی در ایران شده است. حتی در کلان‌شهری مانند تهران در محله‌‌‌های مختلف می‌توان آنها را دید که به تنهایی یا در دسته‌‌‌های چند تایی در حال تردد هستند. در روستاها و شهرهای کوچک این پدیده البته شکل حادتری به خود گرفته و همین موضوع تعارض را افزایش داده است. در طبیعت نیز باز شاهد حضور سگ‌‌‌های بدون صاحب هستیم که در حال دنبال کردن گونه‌‌‌های مختلف حیات‌‌‌وحش مانند آهوها‌‌‌، جبیرها و... هستند. گردشگری و طبیعت‌‌‌گردی هم از این موضوع بی‌‌‌نصیب نمانده و برخی کوهنوردان و طبیعت‌‌‌گردان از حضور گله‌‌‌های سگ‌‌‌ها و... در برخی مناطق خبر می‌دهند. همین موضوع سبب شده برخی مناطق خالی از گردشگر شود. هفته‌‌‌نامه تجارت فردا در گزارشی با عنوان «افزایش جمعیت سگ‌‌‌های ولگرد چه عوارضی برای محیط‌زیست دارد؟» به این موضوع از نگاه حسین آخانی استاد دانشگاه تهران پرداخته است. ما نیز در صفحه گردشگری دیدگاه‌‌‌های علیرضا محمدی استادیار دانشگاه جیرفت و دانیال نیری کارشناس حیات‌‌‌وحش و عضو گروه مطالعاتی ابعاد انسانی منابع طبیعی دانشگاه تگزاس را جویا شده و به این گزارش افزودیم.
  • پنج روش برای مدیریت غیبت کارکنان

    مترجم‌: مرتضی ایراندوست
    غیبت کارکنان بخشی طبیعی از زندگی کاری آنها محسوب می‌شود. حتی زمانی که افراد در سلامت هستند، غیبت آنها به این معنی است که می‌توانند برای بازیابی خود و استراحت کردن مرخصی بگیرند. اما این غیبت‏‏‌های مکرر و غیرموجه است که می‌تواند مشکل‌ساز شود. نیکول رابرتز، رئیس گروه راه‌حل‏‏‌های مردمی «انجمن مدیریت منابع انسانی» (SHRM) در اسپرینگبورو، اوهایو، می‏‏‌گوید غیبت بدون پرداختن به دلیل آن می‌تواند «عوارض خود را بر شرکت و کارکنانش بگذارد». دیگران باید اضافه‏‏‌کاری انجام دهند و تیم‏‏‌هایی که در حال حاضر عملکرد ضعیفی دارند، می‌توانند ضرب‏‏‌الاجل‏‏‌ها و اهداف انگیزشی خود را از دست بدهند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر