اوکراین مدعی است که شلیک به عمق روسیه می‌تواند توانایی‌های مسکو را به‌نحو چشمگیری در جنگ کاهش دهد. اما چراغ سبز جدید به اوکراین برای انجام حملات عمیق‌تر، همزمان با ورود ترامپ به کاخ سفید شده است که دو ماه دیگر زمام امور را به‌دست خواهد گرفت.مشخص نیست که چه مقدار از رویکرد دولت بایدن در قبال اوکراین پس از روی کار آمدن ترامپ، از جمله این تغییر اخیر، باقی خواهد ماند. متیو ساویل، مدیر علوم نظامی موسسه «رویال یونایتد سرویس»، یک سازمان تحقیقاتی دفاعی بریتانیا می‌گوید: «این تاثیر ممکن است سیاسی باشد؛ البته با فرصت‌های کمتر.»  اوکراینی‌ها باید دولت آتی ایالات متحده را متقاعد کنند که هنوز ارزش حمایت را دارند، یعنی باید به ترامپ بقبولانند که این یک «سرمایه‌گذاری خوب» است. مقامات آمریکایی پیش‌تر گفته بودند احتمالا این موشک‌ها، حداقل در ابتدا، علیه نیروهای مشترک روسیه و کره‌شمالی در سرزمینی که اوکراین در منطقه کورسک در جنوب روسیه تصرف کرده است، استفاده شود.

اوکراین به کورسک حمله کرد تا با کنترل بخشی از سرزمین روسیه اهرمی برای چانه‌زنی داشته باشد. استفاده از موشک‌های دوربرد هم احتمالا در راستای همین هدف است؛ چراکه اوکراین می‌داند ترامپ اصرار به مذاکره خواهد داشت و از این طریق کی‌یف می‌خواهد قبل از هر مذاکره‌ای موقعیت خود را در جنگ با روسیه ارتقا دهد یا دست‌کم آن را حفظ کند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در سخنرانی خود به مردمش گفت که هیچ هشداری درباره اولین پرتاب‌ها وجود نخواهد داشت و در نهایت نیز روز  سه‌شنبه به شکل ناگهانی موشک پرانی کرد.  وی گفت: «ضربات با کلمات وارد نمی‌شود. چنین چیزهایی اعلام نشده باقی می‌مانند. موشک‌ها خودشان صحبت خواهند کرد. مطمئنا این کار را خواهند کرد.» کرملین روز دوشنبه در مسکو گفت تصمیم دولت بایدن گام بزرگی به سوی رویارویی مستقیم بین روسیه و ناتو است.

 دیمیتری اس.پسکوف، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: «چراغ سبز جدید آمریکا، تنش‌ها را به سطح کیفی جدیدی افزایش می‌دهد.» او دولت بایدن را متهم کرد که بر این آتش می‌دهد و تنش‌ها را بیشتر تحریک می‌کند. مقامات و تحلیلگران آمریکایی گفتند که انتظار ندارند تغییر سیاست به‌طور اساسی روند جنگ را تغییر دهد و مفسران طرفدار کرملین این تغییر را تصمیمی سیاسی با هدف کاهش گزینه‌های مذاکره برای ترامپ خواندند. لئونید اسلوتسکی، رئیس کمیته روابط خارجی در مجلس سفلی گفت: دولت بایدن مطمئناً باید درک کند که نه تنها دست ترامپ را برای مشکل حل مناقشه اوکراین در پوست گردو گذاشته، بلکه یک بن‌بست جهانی را برای رئیس‌جمهور منتخب هدیه خواهد داد.»  دونالد ترامپ جونیور، پسر ترامپ، به‌شدت از تغییر سیاست انتقاد کرد. 

او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «به نظر می‌رسد که مجتمع صنعتی نظامی می‌خواهد مطمئن شود که جنگ جهانی سوم را قبل از اینکه پدرم فرصتی برای ایجاد صلح و نجات زندگی داشته باشد، آغاز کند.» تغییر در موضع کاخ سفید به اوکراین اجازه می‌دهد تا از یک سامانه موشکی بالستیک به نام ATACMS (با تلفظ attack&#۳۹;ems) استفاده کند که مخفف سیستم موشکی تاکتیکی ارتش است. با برد ۳۰۵ کیلومتری، این موشک‌ها به اوکراین اجازه می‌دهند تا اهدافی را که به گفته او ارتش روسیه را تضعیف می‌کنند، مانند پادگان‌ها، مراکز لجستیکی و انبارهای مهمات، که خارج از دسترس توپخانه و راکت‌های کوتاه‌برد این کشور هستند، مورد حمله قرار دهد.