ترس از حمله گسترده روسیه

 هدف از این‌ اقدام، کاستن از سرعت پیشروی نیروهای ارتش روسیه در جبهه‌های شرقی اوکراین خواهد بود. واشنگتن انتظار دارد اوکراین از این مین‌ها، صرفا در خاک خودش استفاده کند؛ ضمن آنکه کی‌یف متعهد شده این سلاح را در مناطقی با تراکم جمعیت غیرنظامی به‌کار نگیرد. این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که کی‌یف، روز سه‌شنبه نخستین حمله موشکی خود را به روسیه انجام داد. روسیه نیز گفته است در پاسخ به این حمله واکنش مناسبی نشان خواهد داد. به گزارش الجزیره، روسیه گفته است که استفاده اوکراین از موشک‌های دوربرد ATACMS علیه خاک این کشور، «مرحله جدیدی از جنگ غرب» علیه مسکو را نشان می‌دهد و گفته است که «بر این اساس» واکنش نشان خواهد داد. مسکو روز سه‌شنبه، تنها چند روز پس از اینکه واشنگتن به کی‌یف برای استفاده از سلاح‌های دوربرد علیه اهداف روسیه چراغ سبز نشان داد، اعلام کرد که اوکراین از موشک‌های ساخت آمریکا برای هدف قرار دادن تاسیسات نظامی در منطقه مرزی بریانسک روسیه استفاده کرد.

روسیه نیز روز سه‌شنبه اعلام کرد که پوتین دستور استفاده گسترده‌تر از سلاح‌های هسته‌ای را امضا کرده است. این دستور با واکنش تند آمریکا مواجه شد و کاخ سفید همان روز، «گفتمان غیرمسوولانه» در پیش گرفته‌شده از سوی مسکو در به‌روزرسانی کردن دکترین هسته‌ای این کشور را محکوم کرد. دکترین هسته‌ای به‌روزرسانی‌شده روسیه تاکید بر آن دارد که سیاست این کشور در حوزه بازدارندگی هسته‌ای ماهیت  دفاعی دارد و مسکو تمام تلاش‌های لازم را برای کاستن از تهدیدات هسته‌ای به‌کار می‌گیرد و تسلیحات هسته‌ای را تنها ابزاری برای بازدارندگی دانسته و استفاده از آن به‌عنوان آخرین اقدام اضطراری در نظر می‌گیرد.

با بالا گرفتن تنش‌ها در جنگ اوکراین، آمریکا احتمال می‌دهد که روسیه حمله گسترده‌ای را  به کی‌یف ترتیب دهد. سفارت ایالات متحده در کی‌یف روز چهارشنبه با صدور یک هشدار فوری مبنی بر اینکه روسیه در حال برنامه‌ریزی یک «حمله هوایی مهم» است، سفارت را تعطیل کرد و به کارمندانش گفت که در محل خود پناه بگیرند. هشدار حمله هوایی یک واقعیت روزمره در اوکراین است و پایتخت بارها مورد حملات پهپادی و موشکی قرار می‌گیرد؛ اما سفارت به‌ندرت چنین هشدار خاصی را صادر می‌کند.