شماره روزنامه ۶۱۴۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۱۵۶۲ دنیای اقتصاد

اخبار خبر و دیپلماسی - روزنامه شماره ۱۵۶۲

  • انتقاد قالیباف از حل نشدن مساله مسکن

    محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس روز گذشته در همایش سراسری سالانه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: بعد از گذشت ۴۵ سال نتوانستیم مشکل مسکن را حل کنیم؛ آن هم در شرایطی که انباشتگی بزرگ از سرمایه‌هایی داریم که باید صرف پیشرفت کشور شود. باید این سرمایه‌ها سالی دو نوبت بچرخند، اما در عرصه‌های مختلف اقتصادی دفن‌ شده و در زمین راکد مانده بعد با تورم منفعت آن را می‌برند و هیچ موقع شکوفایی رخ نمی‌دهد. وی افزود: چند میلیون مسکن در کشور وجود دارد که خالی است و در این شرایط چند میلیون خانواده بدون خانه هستند؛ این بدان معناست که تولید مسکن کم است و همان خانه‌هایی که تولید شده هم احتکار می‌شود. رئیس مجلس با طرح این پرسش که با ادامه این وضعیت افراد در چه سنی خانه‌دار می‌شوند، گفت: با فرض اینکه هر خانواده یک‌سوم درآمدش را برای خانه‌دار شدن پس‌انداز کند، اگر در دهک‌های پایین باشد ۸۰ سال طول می‌کشد خانه‌دار شود؛ پس فرد از دنیا رفته و صاحب‌خانه نمی‌شود. این میزان برای قشر متوسط در شهرهای بزرگ حداقل ۵۰ سال است حال اینکه میانگین زمان خانه‌دار شدن در سایر کشورها بین ۸ تا ۱۵ سال طول می‌کشد. رئیس مجلس با بیان اینکه باید به فهم درستی از موضوع مسکن برسیم، گفت: باید همه ما در یک حکمرانی در حوزه مسکن به درک و فهم مشترک رسیده و برای آن برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کنیم./ایسنا
  • موج نگرانی در بیماران دیالیزی

    دنياي اقتصاد: خبر مرگ ۷۰بیمار دیالیزی به دلیل «عنصر آلومینیوم آلوده» برای بسیاری از مردم ایران شوک‌آور بود. یکی از کارکنان مراکز دیالیزی کشور به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: «از صبح برای تک‌تک بیماران توضیح می‌دهم که این مشکل مربوط به بیماران همودیالیزی نمی‌شود؛ اما نمی‌دانم چقدر می‌توانم از اضطراب آنها کم کنم.»
  • دیپلماسی بحران نسبت به اروپا چگونه باشد؟

    دنیای اقتصاد-سعیده سادات فهری: مرکز مطالعات اروپا و آمریکای شمالی و دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در نشستی با عنوان «تصاعد بحران در غرب آسیا و چشم‌انداز روابط ایران و اروپا» به بررسی چالش‌های بین تهران و بروکسل و سناریوهای آینده روابط پرداخت. سخنرانان این نشست عبارت بودند از دکتر کیهان برزگر استاد دانشگاه علوم و تحقیقات، دکتر محمدرضا دهشیری استاد دانشکده روابط بین‌الملل، دکتر محمدرضا مجیدی، استاد دانشگاه تهران، دکتر سیدجلال دهقانی فیروزآبادی استاد دانشگاه علامه طباطبایی و دکتر بهزاد احمدی استاد دانشگاه تهران.
  • زلزله انتخابات بر سیاست خارجی آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: جیمز لیندسی کارشناس سیاست خارجی شورای روابط خارجی آمریکا یکم نوامبر در تحلیلی از چشم‌انداز انتخابات آمریکا نوشت: هر جمعه، من به آنچه مدعیان ریاست جمهوری درباره سیاست خارجی می‌گویند نگاه می‌کنم. این هفته: رای دهندگان در سراسر جهان دولت‌های فعلی را کنار زدند. آیا انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده متفاوت خواهد بود؟ رای دهندگان در بریتانیا علیه حزب محافظه‌کار حاکم رای دادند. در ماه ژوئن، کنگره ملی آفریقا برای اولین بار اکثریت پارلمانی خود در آفریقای جنوبی را از دست داد.
  • ایران برای دفاع به هرچه لازم باشد، مجهز می‌شود

    دنیای اقتصاد: سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری گفت: حمایت از حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی کشور یک اصل است. الگوهای پاسخ ما به تجاوزات رژیم صهیونیستی هم مشخص است و در عین حال طبیعی است که ما از همه امکانات مادی و معنوی برای پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی استفاده می‌کنیم. اسماعیل بقایی افزود: موضع رسمی ما در رد سلاح‌های کشتار جمعی و در خصوص ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران واضح است و در‌عین‌حال همان‌طور که رهبری هم فرموند به هرچه لازم باشد برای دفاع از ایران مجهز خواهیم شد. سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص سفر گروسی به تهران گفت: این سفر در دستورکار است و در خصوص تاریخ آن هر زمان قطعی شود اعلام می‌کنیم. موضوع رایزنی‌ها هم مشخص است؛ مواردی هست که آژانس مطرح کرده و در گفت‌وگو با آنها برای رفع ابهامات تلاش می‌کنیم. بقایی همچنین در خصوص اخراج کارکنان کنسولی ایران در آلمان گفت: تا الان اخراجی صورت نگرفته و طی چند روز گدشته تماس‌های مستمری بین ما و آلمان وجود داشت و در تهران و برلین گفت‌وگوهایی صورت گرفته است. ما گفتیم که اقدام آلمان قابل‌توجیه نیست.
  • جنگ امروز اقتصادی است

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری روز گذشته در مراسم تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیم‌زارها، باتاکید بر اینکه امروز با جنگ تمام‌عیار اقتصادی مواجه هستیم، گفت: جنگ امروز جنگ اقتصادی است، جنگ بمب و موشک نیست، ما موشک داریم برای اینکه آنها جرات نکنند به ما حمله کنند. پزشکیان همچنین در این مراسم که در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، تصریح کرد که از جنگ نظامی نمی‌ترسیم. او در بخش دیگری از سخنانش به اقدام مداخله‌جویانه آلمان برای اعدام جمشید شارمهد، سرکرده گروه تروریستی تندر نیز واکنش نشان داد و از آلمان و غرب به‌دلیل استانداردهای دوگانه انتقاد کرد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۱۵

    با نزدیک شدن به انتخابات آمریکا روز گذشته برخی روزنامه‌ها تیتر یک خود را به این موضوع اختصاص دادند. روزنامه هم‌میهن با تیتر «تیم ویرانگر» و روزنامه سازندگی با تیتر «پیشتازی هریس» به بررسی این موضوع پرداختند. روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان «تزریقات سمّی در جنگ ترکیبی» نوشت: دشمن اگر قادر به جنگ نظامی موثر بود، ظرف چند دهه گذشته بارها تهدید به حمله نمی‌کرد و با این وجود، روند روزبه‌روز قدرتمند‌تر شدن ایران را عاجزانه به تماشا نمی‌نشست. نباید درجا زد، یا از منافذ آسیب نظامی که در همه کشورها هم هست، غفلت کرد. در عین حال، واقعیت این است کشور ما در این حوزه بسیار قدرتمند شده، تا جایی که سرآمدان قدرت نظامی در جهان، درخواست بهره‌مندی از تسلیحات پیشرفته ایران را دارند.
  • چرا مدرنیته به ادیان نیاز دارد؟

    دنیای اقتصاد: پروفسور هارتموت روزا، جامعه‏‏‌شناس آلمانی، استاد دانشگاه ینا و نظریه‏‏‌پرداز مطرح در زمینه شتاب‏‏‌زدگی و انباشتگی در جوامع مدرن است. کتاب «آیا دموکراسی به دین نیاز دارد؟» نوشته پروفسور هارتموت روزا به بررسی نقش دین در جوامع دموکراتیک مدرن می‏‏‌پردازد. روزا در این کتاب استدلال می‌کند که دین می‌تواند با ایجاد فضاهای تفکر، تأمل، و ارزش‏‏‌های اخلاقی، به حفظ بنیان‏‏‌های دموکراسی کمک کند. او به‏‏‌ویژه به نقش دین در کاهش شتاب‏‏‌زدگی و ایجاد وقفه در جامعه‏‏‌ای که تحت فشار بی‏‏‌وقفه مصرف‏‏‌گرایی و کارکردگرایی است، توجه دارد. گفت‌وگوی زیر بین دکتر یونس نوربخش استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران و او صورت گرفته است.
  • پیام مراسم ۱۳ آبان

    دنیای اقتصاد: مراسم ۱۳آبان روز گذشته با شعار محوری «راهیان راه قدس» در کشور برگزار شد. در تهران این مراسم با سخنرانی فرمانده کل سپاه همراه بود. علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه نیز در مراسمی در دانشگاه صنعتی شریف گفت: موضوع اصلی این روزهای ایران جنگ و مسائل فرهنگی نیست، مشکلات معیشتی است.
  • سه دهه هشدار به ایرانیان مضطرب

    دنیای اقتصاد-فاطمه علي‌اصغر: «بیماری‌های اعصاب و روان دومین بیماری شایع کشور است.» این بخشی از گفته‌های جنجالی علیرضا زالی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مراسم افتتاحیه نخستین دانشکده روان‌شناسی و سلامت اجتماعی است. این برای نخستین‌بار نیست که کارشناسان درباره افزایش بیماری‌های اعصاب و روان هشدار می‌دهند. ۲۲ مهر همین امسال بود که محمدرضا شالبافیان، سرپرست دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت اعلام کرد: «طبق آخرین آمارها در کشورمان، از هر ۴ نفر یک نفر به یکی از اختلالات روان مبتلاست.» نتایج پایش‌ ملی سلامت روان در سال ۱۳۹۸ نشان می‌دهد که شیوع اختلالات روانی در ایران از پایان دهه ۱۳۷۰ رو به افزایش است و از حدود ۲۱ درصد‌(طبق نتایج پایش کشوری سال ۱۳۷۸) به بیش از ۲۹ درصد‌(در سال ۱۳۹۸) رسیده است.
  • دیدار خانواده‌های شهدای شرارت اخیر رژیم صهیونیستی با رهبر انقلاب

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر دیروز در دیدار خانواده‌های شهدای نیروی پدافند هوایی ارتش که در شرارت اخیر رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند، مقام این شهدا را عالی دانستند و گفتند: همه شهدا در جایگاه ممتاز و در جوار پروردگار از نعمت الهی برخوردار هستند، اما شهادت این عزیزان به دلیل دفاع از کشور و ملت در مقابله مستقیم با رژیم صهیونیستی که خبیث‌ترین دشمن اسلام است، شهادت برجسته و مهمی است. رهبر انقلاب همچنین برای خانواده‌های این شهدا صبر و آرامش دل مسئلت کردند و افزودند: اجر خانواده‌های شهدا از شهدا کمتر نیست. در این دیدار خانواده‌های شهیدان حمزه جهاندیده، محمدمهدی شاهرخی‌فر، مهدی نقوی و سجاد منصوری حضور داشتند./پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری
  • هرچیزی که لازم است درباره آمریکا بدانیم؟

    در حالی که فردا روز مهمی برای ایالات متحده است، باید این سوال را از شما پرسید که چقدر با این کشور آشنا هستید؟ به گزارش الجزیره، ایالات متحده با ۲۹ تریلیون دلار بزرگ‌ترین تولید ناخالص داخلی (GDP) را در جهان دارد. در داخل کشور، کالیفرنیا، تگزاس و نیویورک با قوی‌ترین اقتصادها به ترتیب با ۴.۸ تریلیون دلار، ۲.۹ تریلیون دلار و ۲.۳ تریلیون دلار پیشتاز هستند. تولید ناخالص داخلی کالیفرنیا با ژاپن، تگزاس با فرانسه و تولید ناخالص داخلی نیویورک برابر با ایتالیا است. دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان هر دو اقتصاد آمریکا را در اولویت قرار می‌دهند و گفته‌اند که در سیاست‌های خود ابتدا به آن رسیدگی خواهند کرد.
  • پاسخ دندان‌شکن به دشمنان

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از دانش‌آموزان و دانشجویان با تبیین علل اساسی مبارزه حداقل ۷۰ساله ملت ایران با ظلم و زیاده‌خواهی‌های آمریکا تاکید کردند: مقابله اسلامی، ملی، عقلانی، خردمندانه و انسانی ملت ایران با استکبار آمریکا که منطبق با قوانین بین‌المللی است، با نقشه‌‌راه صحیح و بدون غفلت یا تعلل ادامه خواهد یافت و در این مسیر پیروزمندانه، رژیم صهیونیستی و آمریکا در قبال هر اقدام ضد ملت ایران، قطعا پاسخ دندان‌شکنی خواهند گرفت. رهبر انقلاب، مبارزه ملت ایران با استکبار را امری مستمر و در متن زندگی ملت خواندند.
  • سرنوشت دوئل ترامپ و هریس

    دنیای اقتصاد: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بین دو کاندیدای جنجالی یعنی دونالد ترامپ، رئیس‌‌جمهور سابق و کامالا هریس به عنوان یک کاندیدای زن رنگین پوست روز سه‌‌شنبه ۱۵ آبان ماه برگزار می‌شود. هر چه به انتخابات نزدیک‌‌تر می‌‌شویم رقابت ترامپ و هریس در نظرسنجی‌‌ها نزدیک‌‌تر می‌شود. در این بین نتیجه انتخابات در آمریکا جزو معدود مواردی است که علاوه بر مردم ایالات متحده برای بسیاری از کشورهای دیگر مانند ایران نیز مهم است و سیاست‌‌های کسی که وارد کاخ سفید می‌شود، می‌تواند تبعات زیادی از نظر اقتصادی و سیاسی برای کشور ما به دنبال داشته باشد.
  • وزیر اقتصاد: تعرفه واردات آی‌فون بیشتر از ۳٠ درصد نمی‌شود

    دنیای اقتصاد: در هفته گذشته واردات و رجیستری آی‌فون آزاد شد و تعیین سود بازرگانی ۹۶ درصدی برای این گوشی‌ها خبرساز شد؛ تا جایی که دولت در کمتر از یک روز از موضع خود عقب‌نشینی کرد و از اصلاح این تعرفه خبر داد. در ادامه و روز گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی از تعرفه ۳۰ درصدی دولت برای واردات گوشی‌های آی‌فون صحبت و تاکید کرده است که تعرفه بیشتر از آن معنا ندارد. به نظر می‌رسد دولت متوجه اشتباه افزایش نجومی حقوق گمرکی این گوشی‌ها شده و سعی کرده است تا به گفته فعالان و کارشناسان بازار موبایل در خصوص تعیین تعرفه متعادل بین ۲۰ تا ۲۵ درصد توجه کند.
  • علی لاریجانی: مذاکرات رفع تحریم حتما ضرورت دارد

    علی لاریجانی، رئیس اسبق مجلس با بیان اینکه باید دولت فعلی را کمک کنیم که موفق شود، گفت: چند روز پیش جلسه‌ای با دبیر شورای عالی فضای مجازی داشتم و دیدم که راه‌حل‌هایی را برای موضوع فیلترینگ پیدا کرده بود. مشکل عمده‌ای که متدینین در مورد فیلترینگ دارند این است که تصاویر مستهجن در فضای مجازی وجود دارد. ایشان گفت راه‌حل‌هایی وجود دارد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۱۳

    سفر رئیس‌جمهور به قم و دیدارش با مراجع تقلید روز گذشته تیتریک و عکس صفحه اول برخی روزنامه‌های کشور بود. وفاق در قم و استقبال آیات عظام از وفاق ملی و توصیه‌ها به پزشکیان، تیترهایی بود که دو روزنامه هم‌میهن و آرمان‌امروز برای این دیدار برگزیدند.
  • رهنمودهای مراجع تقلید به دولت

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور روز پنج‌شنبه در نخستین سفرش به شهر مقدس قم پس از انتصابش به عنوان رئیس دولت چهاردهم، با برخی از علما و مراجع عظام تقلید از جمله آیت‌الله‌العظمی عبدالله جوادی‌آملی، آیت‌الله نوری همدانی، آیت‌الله‌العظمی ناصر مکارم شیرازی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید‌جواد شهرستانی، نماینده آیت‌الله‌العظمی سید‌علی سیستانی، آیت‌الله جعفر سبحانی، آیت‌الله شبیری‌زنجانی دیدار و گفت‌وگو کرد. رئیس‌جمهوری همچنین با حضور در حرم حضرت معصومه‌(س)، بارگاه مطهر کریمه اهل بیت‌(ع) را زیارت کرد.
  • موج سوم تنش در روابط تهران-برلین

    دنیای اقتصاد: روابط پرچالش ایران و آلمان از روز پنج‌شنبه دستخوش موج جدیدی از تنش‌ها شده است. از تعطیلی کنسولگری‌های ایران در سه شهر مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت آلمان تا احضار کاردار آلمان در تهران به باغ ملی. تنش‌هایی که بخشی از آن معطوف به رویکردهای خانم وزیر خارجه چپ‌گرای آلمان پس از اجرای حکم جمشید شارمهد آلمانی ایرانی‌تبار و سرکرده گروهک تروریستی تندر است.
  • ورود مین‌‌‌های دریایی به معادله امنیتی منطقه

    دنیای‌اقتصاد: در سال ۱۹۸۴، یک اقدام خرابکارانه به‌وسیله کارگذاشتن مین‌‌‌های دریایی که انتساب آن همچنان مورد بحث است، ناوبری را در دریای سرخ، کانال سوئز و تنگه باب‌المندب مختل کرد. لئوناردو جاکوپو ماریا مازوکو، تحلیلگر تحقیقاتی که بر روی امور امنیتی و دفاعی منطقه خلیج فارس متمرکز است، در مطلبی برای مرکز استیمسون نوشت: در پاسخ به درخواست‌‌‌های منطقه‌‌‌ای، ائتلاف به رهبری ایالات متحده، عملیات متقابلی را انجام داد و کشتیرانی ایمن را به آبراه استراتژیک متصل به دریای مدیترانه و اقیانوس هند بازگرداند.
  • چرخه مرگبار در خاورمیانه

    دنیای‌اقتصاد: «در حالی که اسرائیل استراتژی «تنش همیشگی» را به آغوش می‌کشد، ناامیدی بر بیروت حاکم شده است.» نشریه آمریکایی پولیتیکو ۱ نوامبر در گزارشی از آخرین تحولات میدانی در خاورمیانه می‌نویسد: گیج و خسته... یک مادر شیعه لبنانی که چهار فرزند دارد به نوزادش اشاره می‌کند - فرزند پنجم او در راه است. ماه گذشته، سمره و فرزندان خردسالش در جلوی مغازه‌‌‌ای متروکه و ویران، در چند صدمتری گرند سریال - ساختمان باشکوهی که دفاتر نخست‌‌‌وزیری لبنان را در خود جای داده است- اتراق کرده اما به سختی می‌‌‌خوابند.
  • گفت‌وگوهای سازنده غریب‌‌‌آبادی و «گروسی» در وین

    ایسنا: معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با «رافائل گروسی‌» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار و رایزنی کرد. کاظم غریب‌آبادی معاون حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در شبکه اجتماعی ایکس در ارتباط با این دیدار نوشت: «در وین با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار و درخصوص طیفی از موضوعات، از جمله همکاری‌‌‌ها و تعاملات طرفین، گفت‌وگوی سازنده‌‌‌ای داشتم.»
  • ایران به آتش بس فکر می‌کند

    دنياي اقتصاد: علی لاریجانی، دبیر اسبق شورای عالی امنیت ملی در گفت‌وگو با خبرآنلاین در تشریح تحولات منطقه تاکید کرد که جمهوری اسلامی علاقه‌مند به درگیری نیست. او همچنین تاکید کرد که ایران به آتش‌بس فکر می‌کند. لاریجانی در ادامه تصریح کرد درباره ۷اکتبر با ایران مشورتی نشده است.
  • احتمال افزایش برد موشک‌های ایران

    کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در گفت‌وگو با المیادین گفت: در مورد مساله برد موشک‌ها تا به حال حساسیت غربی‌ها، به خصوص اروپایی‌ها را لحاظ می‌کردیم، ولی وقتی آنها حساسیت‌های ما را به‌خصوص در موضوع تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران لحاظ نمی‌کنند، دلیلی ندارد که ما هم حساسیت‌های آنان را در نظر بگیریم. لذا احتمال اینکه برد موشک‌های ایران افزایش یابد، وجود دارد.
  • تغییرات، گسترده‌تر از بودجه ۱۴۰۳ است

    دنیای اقتصاد: کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجلس شورای اسلامی در حالی روز سه‌شنبه به تصویب رسید که شرطی برای تصویب این لایحه از سوی رئیس مجلس مبنی بر اصلاح این لایحه اعلام شد و از سوی پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه نیز مورد پذیرش قرار گرفت. علاوه بر این تاجگردون، رئیس کمیسیون تلفیق بودجه نیز بر لزوم اصلاح لایحه بودجه در مجلس تاکید کرد. اگرچه هر ساله تغییراتی از سوی مجلس بر لایحه بودجه‌ای که دولت پیشنهاد می‌دهد انجام می‌شود، اما به نظر می‌رسد که این‌بار این تغییرات گسترده‌تر از قبل باشد و در همین راستا قالیباف چندبار از رئیس سازمان برنامه‌وبودجه برای موافقت با تغییرات و اصل ۷۵‌ای نکردن لایحه تغییر یافته در مجلس قول گرفت و این موضوع را مورد تاکید قرار داد. بر اساس اصل ۷۵ قانون اساسی طرح‌های قانونی و پیشنهادها و اصلاحاتی که نمایندگان در خصوص لوایح قانونی عنوان می‌کنند و به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه عمومی می‌انجامد، در صورتی قابل طرح در مجلس است که در آن طریق جبران کاهش درآمد یا تامین هزینه جدید نیز معلوم شده باشد.
  • فرمول همکاری با رقبا و دشمنان

    دنیای اقتصاد: در ژوئیه ۲۰۰۹، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه وقت، اولین سخنرانی مهم سیاست خارجی خود را در شورای روابط خارجی ایراد کرد. او استدلال کرد که ایالات متحده هنوز نیاز دارد تا یک رهبر جهانی باشد، اما باید به روشی متفاوت از دوران جنگ سرد اعمال رهبری کند. او گفت: «ما با القای همکاری بیشتر میان تعداد بیشتری از بازیگران و کاهش رقابت، از دنیای چندقطبی به سوی دنیای چندشراکتی، رهبری ایجاد خواهیم کرد.»
  • اعراب در جست‌وجوی ثبات ازدست‌رفته

    دنیای اقتصاد: جنگ اسرائیل علیه حماس در غزه و ترورها، جنگ‌‌‌ نفتکش‌‌‌ها و حملات پهپادی که در سراسر خاورمیانه به صورت گسترده جریان دارد، به این معنی است که کشورهای حاشیه خلیج فارس در خطر هستند. به گزارش فارن پالیسی، با نزدیک شدن به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، دو قدرت عربی منطقه‌‌‌ای یعنی عربستان سعودی و امارات متحده ممکن است با پیروزی معاون فعلی رئیس‌جمهور کامالا هریس، نامزد دموکرات‌‌‌ها در ریاست جمهوری، به سمت ثبات متمایل شوند. اما سیاست‌‌‌های هریس ممکن است ثباتی را که آنها می‌‌‌خواهند به ارمغان نیاورد.
  • تعیین مسیر حزب‌الله

    دنياي اقتصاد: شیخ نعیم قاسم در نخستین سخنرانی خود به عنوان دبیرکل حزب‏‏‌الله گفت: برنامه کاری من ادامه برنامه کاری رهبرمان سید‌حسن نصرالله در همه زمینه‌های سیاسی، جهادی، اجتماعی و فرهنگی است. ما به اجرای طرح جنگی که سید نصرالله با رهبری مقاومت تدوین کرده است، ادامه خواهیم داد و در چارچوب رویکردهای سیاسی تعیین شده در مسیر جنگ باقی خواهیم ماند. او همچنین تاکید کرد: امکانات حزب‏‏‌الله گسترده است و میدان نبرد بهبود حزب‏‏‌الله را از حملاتی که در معرض آن قرار گرفته بود، اثبات و تایید می‏‏‌کند.
  • توضیحات عراقچی در مورد تعاملات دیپلماتیک اخیر

    دنیای‌اقتصاد: وزیر امور خارجه ایران با اشاره به آخرین سفر خود به عراق قبل از حمله رژیم صهیونیستی به کشورمان تصریح کرد که در این سفر به من گفتند که اجازه استفاده از آسمان و خاک خود را نمی‌‌‌دهند. با دولت عراق در ارتباط هستیم تا شکایت خود را اعلام کنند. به گزارش «ایسنا»، عباس عراقچی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به تلاش‌‌‌های دیپلماتیک کشور در روزهای اخیر از سوی رئیس‌جمهور و وزیر خارجه، اظهار کرد: این تعاملات دیپلماتیک نقش مهمی در ایجاد صدای واحد در منطقه علیه جنایات رژیم صهیونیستی در لبنان و غزه داشت و نقش خود را در کاهش تنش‌‌‌ها ایفا کرد.
  • پیام رهبر انقلاب در پی شهادت امام جمعه کازرون

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در پیامی شهادت عالم مقبول و محبوب، حجت‌الاسلام حاج شیخ محمد صباحی، امام جمعه کازرون را تسلیت گفتند.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰

    حضور مسعود پزشکیان در مجلس و دفاع رئیس‌جمهور از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴روز گذشته در صفحه یک بسیاری از روزنامه‌های کشور نقش بست. نخستین بودجه شفاف، تدبیر پیشگیرانه دولت در مقابل اعتراضات اجتماعی و رفع ناترازی‌ها با ملاحظه اقشار آسیب‌پذیر از جمله تیترهای روز گذشته برخی روزنامه‌ها بود.
  • سند دخل‌وخرج دولت اصلاح می‌شود

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری روز گذشته برای دفاع از کلیات لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ به مجلس شورای اسلامی رفت. او در دفاع از کلیات لایحه بودجه، لایحه ارائه شده به مجلس را شفاف توصیف کرد و گفت: در این لایحه به چهار اصل ثبات، رشد اقتصادی، اشتغال و عدالت توجه شده است. او همچنین از اختصاص ۸۴ همت برای پاداش بازنشستگان در سال آینده خبرداد و گفت: در ارتباط با عدالت، آنچه از دستمان برمی‌آمد انجام دادیم. میزان حقوق را ۲۰ درصد افزایش دادیم، اما متوسط افزایش حقوق ۲۸ درصد است. رئیس‌جمهوری با اشاره به وجود ناترازی‌ها در برق و گاز تاکید کرد: اگر باهم باشیم می‌توانیم ناترازی را حل کنیم. رئیس‌جمهور پیش از این در جلسه علنی روز سه‌شنبه یکم آبان‌ماه نیز در مجلس حضور یافته و بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ را به مجلس تقدیم کرده بود‌.
  • تز خارجی ترامپیسم؛صلح از طریق قدرت

    دنیای اقتصاد: منتقدان دونالد ترامپ، او را به توهین به متحدان آمریکا و تضعیف اتحادهای ما متهم می‌کنند. آنها پیش‌بینی می‌کنند که تحت دولت دوم ترامپ، آمریکا در انزواگرایی به ضرر منافع آمریکا و صلح جهانی فرو خواهد رفت. همچنین آنها ادعا می‌کنند که دولت بایدن-هریس برای روابط با متحدان بهتر بوده و خواهد بود.
  • قطعی شدن تغییرات در ۱۷ تبصره بودجه

    دنیای اقتصاد-شيرين جمشيديان: روز گذشته کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. این در حالی است که مخالفان بسیار پرقدرت‌تر از موافقان بودجه ظاهر شدند و در سخنرانی‌های خود به‌طور شفاف به نواقص بودجه اشاره کردند. در مقابل اما موافقان دفاع جانانه‌ای از لایحه نداشتند و تنها برخی از جملات تکرار می‌شد. اما به نظر می‌رسد قولی که قالیباف، رئیس مجلس از رئیس سازمان برنامه و بودجه برای موافقت با تغییرات این لایحه در مجلس گرفت، تاکید پورمحمدی بر تعامل با مجلس برای ایجاد تغییرات در بودجه و همچنان دفاع غلامرضا تاجگردون رئیس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ از این لایحه در تصویب کلیات بودجه ۴۰۴ بسیار تاثیرگذار بود. نمایندگان در حالی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به تصویب رساندند که به اصلاح بخش‌هایی از لایحه بودجه از جمله کالاهای اساسی و اوراق مشارکت امید دارند.
  • نوسان دکترین هریس از مرکز به چپ

    دنیای اقتصاد: کارنامه سیاست خارجی پرزیدنت جو بایدن توسط اکثر آمریکایی‌‌‌ها نامطلوب تلقی می‌‌‌شود و بیش از ۳سال است که به عنوان سلسله‌‌‌ای از شکست‌‌‌ها و ناامیدی‌‌‌ها در نظر گرفته شده است. کالین دوک استاد دانشگاه جورج میسون در نشنال اینترست نوشت: به طور معمول، هر معاون رئیس‌‌‌جمهوری به عنوان یکی از اعضای دولت موجود در نظر گرفته می‌‌‌شود که ناگزیر با نقاط ضعف و قوت آن مرتبط است. با این حال، مشکل کامالا هریس این است که به دلیل ناتوانی رئیس‌جمهور در جلوگیری از هرج و مرج در خارج از کشور به شدت مورد تحقیر قرار می‌‌‌گیرد و او این را می‌‌‌داند.
  • جایگاه کلیدی بندر صحار در توسعه اقتصادی عمان

    محمود رسولی/ کارشناس مسائل اقتصادی
    بندر صحار، واقع در سواحل دریای عمان، یکی از مهم‌‌‌‌ترین بنادر سلطنت عمان به شمار می‌رود. این بندر به عنوان یک مرکز تجاری و حمل‌ونقل، تاریخ غنی دارد و نقش کلیدی در توسعه اقتصادی عمان ایفا کرده است. صحار به عنوان دروازه‌‌‌ای برای تجارت بین منطقه خلیج فارس و دیگر نقاط جهان عمل می‌کند که موجب تسهیل جذب سرمایه‌گذاری و تجارت شده است.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۰۹

    روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله اصلی خود با عنوان «برای تامین امنیت پایدار» نوشت: «از دیپلماسی فعال و هوشمند بارها سود برده‌ایم، ولی متاسفانه برنامه روشن و دقیقی برای استمرار آن نداریم. ما باید به دیپلماسی برنامه‌دار، هدفمند، بلندمدت و متوازن متوسل شویم تا بتوانیم راه را برای رسیدن به عالی‌ترین جایگاه بازدارندگی هموار کنیم. دیپلماسی، عقلانی‌ترین ابزار برای رسیدن به اهداف حکمرانی و تامین منافع ملی است. هرچند تا امروز به میزان مطلوب از این ابزار کارآمد استفاده نکرده‌ایم ولی برای استفاده از دیپلماسی هرگز دیر نیست. با دیپلماسی قوی می‌توان مانع جنگ شد و می‌توان به جنگ‌ها پایان داد. ما باید از این ابزار کارآمد برای تامین امنیت پایدار بیشترین بهره‌برداری را به عمل آوریم.»
  • تشییع پیکر شهدای مدافع وطن

    دنياي اقتصاد: مراسم تشییع و خاک‌سپاری شهدای تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک ایران، روز گذشته به‌طور همزمان در سه استان خوزستان، کرمانشاه و لرستان برگزار شد. در این مراسم که در شهرهای شوشتر، رامهرمز، کرمانشاه و بروجرد با حضور خانواده شهدا، مردم و جمعی از مقامات ارتش برگزار شد، شهید سرگرد منصوری در کرمانشاه، شهید سرگرد جهاندیده در رامهرمز، شهید استوار یکم شاهرخی‌فر در شوشتر و شهید استوار یکم نقوی در بروجرد تشییع شدند.
  • درهای باز تعامل با غرب

    دنیای‌اقتصاد: علی‌اکبر ولایتی، مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال‌تایمز تاکید کرد: هر کشور غربی اگر بخواهد با ایران تعامل درست و بدون مداخله در امور داخلی و با حقوق برابر داشته باشد، در‌های جمهوری اسلامی ایران به روی آنها باز است. او در بخش دیگری از این گفت‌وگو اظهار کرد: سیاست خارجی ایران سیاستی مستقل و با نگاه به شرق است؛ ولی حتما ما به دنبال تعریف مجدد موازنه با دیگر کشور‌های غربی یا شرقی و جهان سومی هستیم.
  • سیاه و سفید بودجه ۱۴۰۴

    دنیای اقتصاد-شيرين جمشيديان: کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ امروز در صحن علنی مجلس به رای گذاشته می‌شود. این در حالی است که اگرچه نمایندگان نقاط قوتی را برای بودجه ۱۴۰۴ از جمله یکپارچگی و ارقام و اعداد واقع‌بینانه را عنوان می‌کنند، اما در عین حال نقاط ضعف پر‌رنگی را برای بودجه قائل هستند. آن‌طور که نمایندگان در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام کردند یکی از نقاط ضعف بودجه بلاتکلیفی بنزین است. بر اساس گفته نایب رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس در حالی میزان واردات بنزین در بودجه ۱۴۰۴، معادل ۶۵ همت در نظر گرفته شده که در سال جاری ۹۰ همت بنزین وارد شده است و بر همین اساس وضعیت بنزین در سال آینده بلاتکلیف است.
  • دیگر کنترل فرمان در دست کاخ سفید نیست

    دنیای‌اقتصاد: مارک لندلر ۲۸ اکتبر در نیویورک‌تایمز نوشت: در حالی که غبار تجاوز نظامی اسرائیل علیه ایران فرو می‌‌‌نشیند، تحلیلگران و دیپلمات‌‌‌های سابق می‌‌‌گویند که یک چیز واضح است: نقش ایالات متحده در حال تنزل و اسرائیل درصدد پرکردن این خلأ است. این یک تغییر اساسی است. چه در میدان‌‌‌های جنگ در عراق و چه در نشست کمپ دیوید، ایالات متحده مدت‌‌‌هاست که خود را به‌‌‌عنوان بازیگر محوری در خاورمیانه می‌‌‌بیند که جسورانه، اگر نگوییم همیشه با موفقیت، مسیر تاریخ منطقه را تغییر داده است. اکنون، در حالی که اسرائیل حملاتی را علیه دشمنان خود از جمله حزب‌الله لبنان، حماس در غزه و حامی آنها، ایران آغاز کرده، بایدن نفوذ خود را به شدت محدود یافته است. او به‌‌‌جای صلح‌‌‌سازی بزرگ همچون پیشینیان خود، بیشتر درگیر عملیات پاکسازی دیپلماتیک بوده است.
  • دکترین هسته‌ای ایران تغییر نمی‌کند

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی وزارت خارجه ایران تاکید کرد: ما از همه ابزارهای در دسترس برای پاسخ‌‌‌دهی قاطع و موثر به تجاوز رژیم صهیونیستی استفاده می‌‌‌کنیم و قاعدتا نوع پاسخ ما با توجه به نوع حمله صورت می‌‌‌گیرد. «اسماعیل بقائی» روز دوشنبه و در نشست خبری هفتگی با ارائه گزارشی از اقدامات وزارت خارجه جهت توقف جنایت‌‌‌های رژیم صهیونیستی و بازگشت صلح و ثبات در منطقه و تلاش برای پاسخگویی رژیم صهیونیستی به خاطر جنایت‌‌‌هایش گفت: درخواست ایران برای برگزاری نشست اضطراری سازمان کنفرانس اسلامی ارائه شده و پیگیری و هماهنگی این موضوع مراحل نهایی خود را طی می‌‌‌کند؛ امیدواریم طی ۲ هفته آینده این اجلاس برگزار شود. بقائی گفت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران «توقف فوری جنایت در غزه و لبنان، بسیج جامعه جهانی برای آوارگان و تلاش برای پاسخگو کردن رژیم صهیونیستی» را دنبال کرده است.
  • هیات ایرانی با کیسینجر مذاکره کرد

    تعداد زیادی از سناتورها را دیدیم. تک تک‌شان را با حوصله می‌رفتیم می‌دیدیم، آگاهشان می‌کردیم روی وضع خودمان. سفری به بوستون کردیم و در آنجا با یک عده از استادهای هاروارد و ام‌آی‌تی صحبت کردیم. یکی از آنهایی که با او صحبت کردیم، هنری کیسینجر بود که من بعدا از لیستم فهمیدم که او کیست. ولی آن موقعی که مذاکره کردیم، من هیچ متوجه نبودم که مثلا این شخص چقدر اهمیت داشت، ولی به‌هر حال او هم بود. این یکی از اتفاقات بزرگ آن دوره زندگی من بود، برای اینکه در عرض سی، سی‌وپنج روز با بسیاری از افراد گروهی که کندی سر کار آورده بود و شماری شخصیت‌های سیاسی و اقتصادی دیدار کردیم؛ از کسانی که در کار سیاست خارجی بودند تا مسائل دفاعی، تا بعضی از سناتورها. فوق‌العاده تحت‌تاثیر برنامه تازه کندی قرار گرفتم و دیدی که اینها داشتند. به یک زبان صحبت می‌کردند و چیز تازه‌ای بود، نه فقط برای من بلکه برای هر کسی که با آن برخورد می‌کرد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۰۸

    روزنامه آرمان‌ملی دیروز در گزارشی به این سوال پرداخت که «احمدی‌نژاد کجا است؟ چه می‌کند؟» در بخش‌هایی از این مطلب آمده است: «جالب اینکه دیگر روسای‌جمهور پیشین یا چهره‌های سیاسی با توجه به شرایط جامعه به کنش‌گری مشغولند و تلاش دارند در چارچوب حاکمیت به کنشگری سیاسی بپردازند. اما احمدی‌نژاد تلاش می‌کند در همه امور خود را چهره‌ای منتقد نشان دهد که از حکومت و قدرت فاصله گرفته و فقط مطالبات جامعه را مطرح می‌کند. اما کیست که نداند احمدی‌نژاد عاشق قدرت است.»
  • حرکت شرورانه رژیم صهیونیستی نه بزرگ‌نمایی شود،نه کوچک‌انگاری

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز در دیدار هزاران نفر از خانواده‌های معزز شهیدان امنیت، این شهیدان را جزو برترین شهدای راه حق خواندند و با اشاره به اهمیت زیربنایی امنیت در همه امور جامعه و ابعاد مختلف زندگی مردم، تاکید کردند: فقط یک ایران قوی می‌تواند امنیت و پیشرفت کشور و ملت را تامین و تضمین کند؛ بنابراین ایران باید روز‌به‌روز در همه ابعاد اقتصادی-علمی-سیاسی-دفاعی و مدیریتی قوی‌تر شود.
  • فرمول کاهش تنش در خاورمیانه

    دنیای اقتصاد: تداوم جنگ اسرائیل در غزه که به رفت و برگشت حملات بین ایران و اسرائیل هم سرایت پیدا کرده، خاورمیانه را در فضای تصاعد بحران قرار داده است. وضعیتی که می‌تواند دیگر بازیگران منطقه را درگیر این فرآیند کند. بازیگرانی که تا پیش از این، منطقه را در روندهای متفاوتی فهم و بر این استدلال تاکید می‌کردند که بدون حل ریشه‌ای مساله فلسطین می‌توان به سمت پیوندها با اسرائیل و ادغام منطقه‌ای حرکت کرد. اکنون اما این چشم‌انداز با ابهام مواجه شده است و نگاه بازیگران عربی با نگاه ایران تلاقی پیدا کرده و در حال تجربه خطوطی از همگرایی است.
  • بنیادی‌‌‌ترین نقصان سیاست خارجی ایران

    دکتر محمود سریع‌القلم/استاد دانشگاه شهید بهشتی
    یکی از مفاهیمی که از اقتصاد و کارآفرینی به متون سیاست خارجی و روابط بین‌‌‌الملل وارد شده است، Hedging است. به جز چند کشور، اکثریت کشورهای جهان با فکر، مشورت، محاسبه، برنامه‌ریزی و آینده‌نگری، این مفهوم را به‌کار گرفته‌‌‌اند. از امارات تا چین، از مکزیک تا هند، از قطر تا برزیل، از عمان تا اندونزی، عموما مفهوم Hedging را کانون حکمرانی قرار داده‌‌‌اند. به عبارت دیگر، در این جهان چند قطبی اقتصاد و سیاست، همه درحال افزایش آلترناتیوها، گسترش فرصت‌‌‌ها، ایجاد کثرت در منابع واردات و صادرات و سرمایه‌گذاری، تنوع منابع تامین اسلحه، کاهش ریسک و مخاطرات، تنوع استراتژی‌‌‌های تامین منافع و امنیت ملی و وسیع‌تر کردن دوایر تحرک و اثرگذاری در روابط خارجی هستند.
  • سیاست دو‌ستونی ایران

    دنیای اقتصاد: تجاوز بامداد شنبه ۲۶ اکتبر اسرائیل علیه ایران، نه تنها با واکنش‌‌ تند مقامات داخلی مواجه شد بلکه محکومیت شدیداللحن بسیاری از کشورهای منطقه‌‌ای و فرامنطقه‌‌ای را نیز به همراه داشت. حضرت آیت‌الله خامنه‌‌ای، رهبر معظم انقلاب در سخنانی با تاکید بر خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی درباره ایران گفتند آنها هنوز نتوانسته‌‌اند قدرت، توانایی، ابتکار و اراده ملت ایران را درست بفهمند که ما باید این را به آنها بفهمانیم. همزمان سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه در نامه‌‌ای به دبیرکل سازمان ملل و اعضای شورای امنیت درخواست تشکیل نشست فوری را ارائه داد. اکنون با توجه به این حجم از محکومیت‌‌ها و برخی تحرکات دیپلماتیک تهران این مساله مطرح است که ایران چطور می‌تواند از فرصت‌‌های دیپلماتیک و سیاسی ایجاد شده به سبب محکومیت اقدام اسرائیل استفاده کند که هم بتوانیم از حیثیت کشور دفاع کنیم و به این سوءمحاسبه پاسخ دهیم و هم از مارپیچ عبور نکنیم و وارد فرآیندی بدون چشم‌‌انداز روشن نشویم.
  • پاسخ؛ قطعی اما با رعایت اقتضائات

    دنياي اقتصاد: تجاوز روز شنبه رژیم صهیونیستی به خاک ایران و به شهادت رسیدن نیروهای ارتش در این حمله، واکنش مقامات ارشد کشور را به دنبال داشت. درهمین ارتباط مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری در پیامی در شبکه ایکس به این موضوع واکنش نشان داد و اعلام کرد دشمنان ایران بدانند این مردم سلحشور در دفاع از خاکشان بی‌هیچ هراسی ایستاده‌اند و پاسخ هر حماقتی را با تدبیر و هوشمندی خواهند داد.
  • ایران تعجیل نمی‌کند

    دنياي اقتصاد: در طی روزهای گذشته ادعاهای زیادی از سوی رژیم صهیونیستی در خصوص نحوه حمله به ایران مطرح می‌شد. اما کوه موش زایید. اگرچه تجاوز رژیم صهیونیستی منجر به شهادت ۴ تن از اعضای کادر ارتش جمهوری اسلامی شد، اما خسارت مالی آن جزئی بود. آن‌طور که نمایندگان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به «دنیای اقتصاد» می‌گویند اگرچه جواب ایران به حمله رژیم صهیونیستی قطعی است، اما در پاسخ تعجیل نخواهد شد.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۰۷

    روزنامه کیهان دیروز در یادداشت اصلی خود با عنوان «باریدن شما را دیدیم منتظر سیل ما باشید» آورد: «از برخی شنیده می‌شود، حالا که حمله رژیم صهیونیستی موفقیت درخور توجهی نداشته است، بهتر آن است که از پاسخ یا از پاسخ سخت صرف‌نظر کنیم! که باید گفت؛ کمترین کوتاهی در پاسخ محکم و رعد‌آسا، به مفهوم و معنای دعوت از آمریکا و پادگان منطقه‌ای آن، یعنی رژیم صهیونیستی برای حملات ویرانگر به ایران اسلامی و قتل‌عام مردم شریف این مرز و بوم است. این نسخه ذلت‌بار را در جریان مقابله با داعش هم می‌پیچیدند و دیدیم که اگر به مقابله با آن تروریست‌های وحشی نرفته بودیم چه سرنوشت هولناکی در انتظارمان بود!»
  • شب پدافند هوایی ایران

    دنیای اقتصاد: تجاوز هوایی بامداد روز شنبه رژیم صهیونیستی به ایران پاسخ مقتدرانه ایران را به دنبال داشت‌. بنابر اعلام قرارگاه پدافند هوایی کشور، به دنبال اقدام رژیم صهیونیستی در حمله به نقاطی از مراکز نظامی در استان‌های تهران، خوزستان و ایلام سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور موفق به دفع این حملات شد. درهمین حال چهار تن از رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران در راستای دفاع از حریم امنیت کشور، روز گذشته به شهادت رسیدند. همزمان اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی واکنش مقامات کشور را دربرداشت.
  • محکومیت بین‌المللی اسرائیل

    دنیای اقتصاد: اسرائیل بامداد شنبه ۲۶ اکتبر طی تجاوزی آشکار برخی پایگاه‌‌های نظامی در ایران را هدف حمله قرار داد. به گزارش الجزیره، ارتش ایران پس از آنکه گفت حملات روز شنبه پایگاه‌‌های نظامی را هدف قرار دادند، اما منجر به «خسارت محدود» شد، شهادت دو سرباز را تایید کرد. عملیات اخیر نشان‌دهنده تشدید تنش‌‌های جاری بین دو طرف است.صبح روز شنبه ارتش اسرائیل اعلام کرد که عملیات کامل شده است و دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش، ادعا کرد که اگر ایران حملات تلافی‌جویانه انجام دهد، اسرائیل «مجبور به پاسخ خواهد بود».ستاد پدافند هوایی ایران گفت: «این اقدام تهاجمی توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با موفقیت رهگیری و مقابله شد.» وزارت امور خارجه ایران هم اعلام کرد تهران «با توجه به حق ذاتی دفاع مشروع، خود را محق و موظف به دفاع در برابر اعمال تجاوزکارانه خارجی می‌‌داند.»در ادامه به برخی از واکنش‌‌های جهانی اشاره شده است:
  • عدالت آموزشی در ابهام

    دنیای اقتصاد: یک ماه از بازشدن مدارس می‌گذرد، اما آمار بازماندگان از تحصیل همچنان متناقض است. مسوولان آموزش‌وپرورش اعلام می‌کنند: «هنوز ۷۹۰هزار دانش‌آموز در مدارس ثبت‌نام نکرده‌اند.» اما یک نماینده مجلس درباره آمار بازماندگان از تحصیل می‌گوید: «۲ میلیون دانش‌آموز ثبت‌‎نام نکرده‌اند.» او در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» این آمار را برگرفته از آمار وزارت آموزش‌وپرورش و تحقیقات میدانی عنوان می‌کند. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان ‌می‌دهد: «بازماندگان از تحصیل از نیمه دوم دهه هشتاد و نیمه اول دهه نود روندی نزولی داشته، اما در نیمه دوم دهه نود و سال‌های بعد از آن، تغییر جهت داده و روند افزایشی پیدا کرده است.»
  • مهاجران؛ فرصت یا تهدید؟

    راضيه احقاقي/روزنامه‌نگار
    طی سال‌های اخیر و در پی قدرت گرفتن طالبان در افغانستان؛ موج جدیدی از پناهندگان رهسپار ایران شده‌اند؛ افزایش تعداد مهاجران قانونی و غیرقانونی افغانستانی در ایران که عمدتا در شهر و محلاتی خاص نیز سکونت دارند و نبود سال‌ها سیاست ادغام اجتماعی در کشور باعث شده تا امروز برخی هموطنان ایرانی معترض افزایش تعداد مهاجران افغانستانی در کشور باشند و این رویه را تهدیدی در مقابل یکپارچگی فرهنگی خود تلقی کنند.
  • شهادت ۱۰ نیروی مرزبانی در تفتان

    در پی حمله تروریستی به نیروهای مرزبانی کشور در شهرستان تفتان، ۱۰ نیروی مرزبانی به شهادت رسیدند. بنابر اطلاعیه مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی کشور، ۱۰ نفر از کارکنان ۲ واحد گشت پاسگاه انتظامی گوهرکوهِ شهرستان تفتان که برای ارائه خدمت به شهروندان در محل‌های مورد نظر حاضر شده بودند، در مسیر برگشت به پاسگاه انتظامی، طی یک درگیری با تروریست‌ها به شهادت رسیدند. به دنبال این حادثه تروریستی، اسکندر مومنی، وزیر کشور سریعا هیاتی را مامور بررسی ابعاد این حادثه کرد. ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز اعلام کرد: این کمیسیون موضوع حادثه تروریستی تفتان را با فوریت مورد بررسی قرار می‌دهد. درهمین حال گروهک تروریستی جیش العدل‌(الظلم) با صدور بیانیه‌ای مسوولیت حمله به واحد گشت فراجا در گوهرکوه سیستان و بلوچستان را برعهده گرفت./ایرنا/خبرگزاری صداوسیما/ایسنا/تسنیم
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۰۶

    روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «مانور کم‌جان فیلتری‌ها» نوشت: امیدها برای رفع فیلترینگ هرچه بیشتر می‌شود حملات رادیکال‌ها برای ادامه وضعیت فعلی شدیدتر و خط‌ونشان‌کشیدن‌هایشان هم ادامه‌دارتر می‌شود.‌ روزهای پایانی هفته گذشته بعد از کلی فراخوان، جمعیتی محدود تجمعی اعتراضی برای حفظ فیلترینگ به راه انداختند که تصاویر، شعارها و ادله‌ و باورشان بر اعمال محدودیت در اینترنت بارها بازنشر یافته است. در بخش دیگری از این گزارش آمده است: بنابراین انتظار برای رفع محدودیت‌های شدید اعمال‌شده در سال‌های گذشته دور از دسترس نیست. به همین دلیل حضور بی‌رمق اما پرسروصدای رادیکال‌ها یک نشانه واضح است برای احتمال بازگشت جماعت همیشه معترض که معروف هستند به کفن‌پوشان به خیابان‌ها تا هر‌آنچه منافع قشری خاص را تهدید می‌کند «مانند رفع فیلتر که خب فیلترشکن‌فروش‌ها را با ناکامی عجیبی مواجه خواهد کرد» برنتابند و با حضور اعتراضی دولت را تحت فشار قرار دهند.‌ موضوعی که از دید جلیل محبی، چهره نزدیک به محمدباقر قالیباف هم دور نمانده و در واکنش به این حضور و پلاکاردهایی که حمل می‌کردند این تجمع را به فیلترشکن‌فروش‌ها مرتبط دانسته بود.
  • جدول زمانی منازعه ایران و اسرائیل

    دنیای‌اقتصاد: تجاوز بامداد شنبه ۲۶ اکتبر (۵ آبان) اسرائیل علیه برخی پایگاه‌‌‌های نظامی در ایران، بار دیگر معادلات در منطقه را تغییر داد و برخی مدعی هستند که ممکن است بعد از این حمله، رویدادهای دیگری به‌وقوع بپیوندد. به گزارش الجزیره، اسرائیل مدعی شد که به مراکز نظامی حمله کرده است. ایران هنوز تایید نکرده است، اما رسول سردار، خبرنگار الجزیره، گفت مقامات تهران گفتند که سامانه‌‌‌های پدافند هوایی این کشور چند موشک وارده را رهگیری کرده‌‌‌اند. حملات اسرائیل به عنوان پاسخی به رگبار موشکی ایران در ۲ اکتبر علیه اسرائیل است؛ مدت‌‌‌ها بود که انتظار چنین حمله‌‌‌ای می‌‌‌رفت. چگونه جنگی که تقریبا یک سال پیش در اسرائیل و غزه آغاز شد، تا این حد گسترش یافت؟
  • زمستان زودهنگام ایران

    دنیای‌اقتصاد: بارش‌های همزمان برف و باران در چندین استان، ایران را به ناگهان وارد فصل سرما کرد. پیش‌ از این کارشناسان هواشناسی هشدار داده بودند که به زودی ایران با تغییرات یک‌باره آب و هوا رو به رو می‌شود. حالا برف ۱۱استان از ارتفاعات استان‌های شرق گیلان گرفته تا مازندران، گلستان، سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و شمال یزد را سپیدپوش کرده است. در برخی مناطق شمال اصفهان، یزد، ارتفاعات کرمان و هرمزگان هم بارش پراکنده با احتمال رعدوبرق پیش‌بینی می‌شود. سازمان هواشناسی همچنین از افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریای خزر از شنبه ۵ تا ۷آبان‌ماه خبر می‌دهد. سیلاب‌ها‌‌‌ی چند روز گذشته اما امان از معابر و راه‌های شیراز و خراسان شمالی و رضوی و جنوبی بریده و آنها را مسدود کرده است. مردم در حال تجربه آن روی سکه بارش‌های امیدبخش هستند. هنوز سیلاب‌های تخریب‌گرانه سال۱۳۹۸ در شیراز و باران‌های بهاری در سیستان‌وبلوچستان و خراسان رضوی در یاد مردم تازه است. بسیاری از آنها خواستار اقدامات جدی مسوولان برای جلوگیری از آسیب‌های سیل‌های مخرب هستند.
  • با یک تیر؛ ده نشان!

    دنیای اقتصاد: مشارکت سه‌روزه رئیس‌جمهور ایران در شانزدهمین اجلاس بلوک نوظهور بریکس و بریکس پلاس فرصتی برای توسعه روابط با کشورهای جنوب جهانی و رایزنی درخصوص آخرین و مهم‌ترین تحولات منطقه‌ای و جهانی از جمله تشدید تنش‌ها در خاورمیانه بود. مسعود پزشکیان در بازگشت از سفر به روسیه در گفت‌وگویی نتایج و دستاوردهای این سفر را تشریح و این سفر را فرصت طلایی برای همگرایی بیشتر با کشورهای عضو بریکس دانست. وی حضور ایران در این اجلاس و دیدار با سران ۱۰ کشور جهان را معادل ۱۰ سفر خارجی ارزیابی کرد. رئیس‌جمهور در جریان این سفر با روسای جمهور روسیه، چین، مصر، آفریقای جنوبی، بلاروس، ونزوئلا، بولیوی، رئیس دولت امارات و نخست‌وزیران هند، اتیوپی و ارمنستان دیدار و گفت‌وگو کرد.
  • طرح سامان‌دهی اتباع زیر ذره‌بین

    دنیای اقتصاد-شیرین جمشیدیان: سامان‌دهی اتباع غیر مجاز در کشور اگرچه بحث جدیدی نیست، اما هنوز سرنوشت آن نامشخص است. تا پیش از این در مجلس طرحی در کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور برای سامان‌دهی اتباع پیگیری می‌شد که باتوجه به دیدگاه‌های نمایندگان برای بررسی بیشتر به کمیته مربوطه ارجاع شد. این درحالی است که در برنامه هفتم توسعه، تشکیل سازمان ملی مهاجرت پیش‌بینی شده بود و به تصویب نمایندگان رسید؛ اما بررسی جزئیات آن لایحه که برای بررسی بیشتر به کمیسیون شوراها ارجاع داده شده بود، در مجلس یازدهم به اتمام نرسید و بر همین اساس مجددا در مجلس دوازدهم در دستور کار قرار گرفت.
  • باید در مورد بریکس واقع‌بین باشیم

    دنیای اقتصاد: با پایان اجلاس سه روزه بریکس در شهر قازان روسیه؛ این پرسش مطرح شده که دستاورد نشست‏‌ها، دیدارها و حواشی سفر مسعود پزشکیان، رئیس‏‌جمهور ایران به روسیه چه بود و ایران چطور می‌تواند از حضور در این سازمان در شرایطی که با بحران‌هایی در منطقه و فرامنطقه‏‌ دست و پنجه نرم می‌کند، بهره ببرد؟ محمدجواد قهرمانی، پژوهشگر مسائل چین در گفت‌وگویی با «دنیای‌اقتصاد» به این پرسش‏‌ها پاسخ داد.
  • گلایه های اقتصادی مراجع

    دنیای‌اقتصاد: نخستین سفر وزیر کشور دولت چهاردهم به شهر مقدس قم با گلایه‌های اقتصادی مراجع تقلید از دولت همراه بود. تورم، افزایش قیمت ارز و گرانی اجاره‌بها از موضوعاتی بود که در این دیدارها از سوی مراجع تقلید مطرح شد. مراجع تقلید در این دیدار بر رسیدگی به وضعیت معیشت مردم تاکید کردند.
  • پیام رهبر انقلاب اسلامی درپی شهادت «سیدهاشم صفی‌الدین»

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی خطاب به جوانان عزیز جبهه مقاومت با تجلیل از شخصیت جناب «سیدهاشم صفی‌الدین» رضوان‌الله‌علیه رئیس شورای اجرایی حزب‌الله لبنان تاکید کردند: امروز هم حزب‌الله قوی‌ترین مدافع لبنان و مستحکم‌ترین سپر در برابر طمع‌ورزی رژیم صهیونی است که از دیرباز تجزیه‌ لبنان را هدف گرفته بوده است.
  • رژیم صهیونیستی شکست ‌خورد

    رهبر معظم انقلاب اسلامی روز گذشته در دیدار دست‌اندرکاران برگزاری کنگره ۱۵هزار شهید استان فارس، حوادث منطقه و ایستادگی و مجاهدت مقاومت را باعث تغییر در سرنوشت و تاریخ منطقه خواندند و با تاکید بر شکست رژیم صهیونیستی در نابود کردن مقاومت با وجود کشتار بیش از ۵۰هزار انسان بی‌گناه، شکست بزرگ‌تر را رسوایی فرهنگ و تمدن و سیاستمداران غرب دانستند و گفتند: در صف‌آرایی جبهه مقاومت در مقابل جبهه شرارت، پیروزی از آنِ مقاومت است. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای جبهه پشتیبان رژیم صهیونیستی را جبهه شرارت خواندند.
  • پنج پیشنهاد رئیس‌جمهور به بلوک نوظهور جهانی

    دنیای اقتصاد: سران ۹ کشور غیرغربی در قازان روسیه در سواحل رود ولگا گرد هم آمدند تا در فضای پایداری تنش‌های منطقه‌ای و جهانی، روندهای نوظهور چندجانبه‌گرایی را منعکس کنند. برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی به عنوان موسسان بلوک نوظهور اقتصادی و سیاسی در کنار چهار عضو جدید یعنی ایران، مصر، امارات و اتیوپی که از ژانویه ۲۰۲۴ به این گروه پیوسته‌اند، روز چهارشنبه ۲ آبان- ۲۳ اکتبر شانزدهمین اجلاس سران بریکس را به میزبانی فدراسیون روسیه برگزار کردند.
  • سرنوشت معافیت‌های مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴

    دنیای‌اقتصاد: روز گذشته اولین جلسه کمیسیون تلفیق بودجه۱۴۰۴ با دستور بررسی و تصویب آیین‌نامه داخلی برگزار شد. بر اساس مصوبه هیات رئیسه این کمیسیون هفته آینده کمیسیون تلفیق بودجه در روزهای شنبه تا دوشنبه با حضور رئیس سازمان برنامه و معاونان، وزیر اقتصاد و وزیر نفت جلساتی را برگزار و به بحث و بررسی درخصوص کلیات بودجه خواهند پرداخت و در شیفت سوم جلسه روز دوشنبه درخصوص کلیات بودجه رای‌گیری خواهد شد. بر این اساس روز سه‌شنبه هفته آینده کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای بررسی وارد صحن مجلس می‌شود. نمایندگان اگرچه به شفافیت بودجه۱۴۰۴ و واقع‌نگری در ارقام بودجه اشاره می‌کنند، اما در عین حال نسبت به برخی بخش‌های بودجه از جمله میزان افزایش حقوق‌ها انتقاداتی دارند.
  • آنکارا در شوک حمله تروریستی

    دنیای اقتصاد: وزارت کشور ترکیه از وقوع یک حمله «تروریستی» در تاسیسات آژانس هوانوردی و فضایی ترکیه خبر داد. انفجاری در نزدیکی یکی از ورودی‌های صنعت هوانوردی «توساس» در آنکارا رخ داد و پس از آن صدای تیراندازی شنیده شد.علی یرلیکایا، وزیر کشور ترکیه در رابطه با این رویداد در بیانیه‌ای گفت: حمله تروریستی به صنایع هوانوردی و فضایی ترکیه در آنکارا در منطقه قهرمانکازان انجام شد که متاسفانه پس از این حمله کشته و مجروحانی داریم. به دنبال این حمله نیروهای امنیتی، آتش‌نشانی و تیم‌های پزشکی به محل حادثه اعزام شدند.درهمین حال به گزارش خبرگزاری الجزیره، وزیر کشور ترکیه در این خصوص اعلام کرد: در حمله تروریستی به مرکز صنایع هوافضای ترکیه در شهر آنکارا ۳ نفر جان باخته و ۱۴تن هم زخمی شده‌اند. گزارش‌ها همچنین حاکی ازآن است که تروریست‌ها با انفجار در ورودی قصد ورود به تاسیسات را داشتند. درگیری مسلحانه باعث کشته و مجروح شدن تعدادی از نگهبانان و عناصر تروریستی شده است. گفته می‌شود که تعدادی از عناصر تروریستی به درون تاسیسات راه پیدا کرده‌اند.
  • دکه - ۱۴۰۳/۰۸/۰۳

    تیتر و عکس روزگذشته صفحه اول روزنامه‌های کشور به تقدیم اولین لایحه بودجه دولت چهاردهم به مجلس اختصاص داشت. بودجه شیشه‌ای، نامعادله بنزین، اعداد شگفت‌انگیز از بودجه سال آینده، اصلاحات تدریجی و پرهیز از شوک‌درمانی، بودجه خوش‌بینانه و دست دولت در ته جیب کدام مالیات‌دهندگان؟ ازجمله تیترهایی بود که روزنامه‌های کشوربرگزیدند. روزنامه کیهان دریادداشتی با تیتر «آیا این همسویی اتفاقی است؟!» نوشت: گروه موسوم به «مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم‌»! که با انگیزه ایجاد یک «جریان موازی» در مقابل «جامعه مدرسین حوزه علمیه قم» تشکیل شده بود، به بهانه رخدادهای اخیر در غزه و لبنان و جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی، بیانیه‌ای صادر کرده و در آن به‌گونه‌ای وقاحت‌آمیز و شرم‌آور، موجودیت رژیم جعلی اسرائیل را به‌رسمیت شناخته است!
  • رونمایی از دخل‌وخرج «دولت وفاق»

    دنیای اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری روز گذشته نخستین لایحه بودجه دولت چهاردهم را به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد‌. رئیس‌جمهور پیش از اینکه برای شرکت در اجلاس بریکس عازم قازان روسیه شود، برای تقدیم لایحه بودجه در مجلس حضور یافت و با ارائه توضیحاتی به دفاع از لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور پرداخت. پزشکیان تصریح کرد که بودجه ۱۴۰۴ شامل ماده واحده و ۱۷ تبصره است. بودجه تقدیمی از سوی رئیس‌جمهور بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۴ است. بر اساس ماده ۱۸۲ اصلاحی آیین‌نامه داخلی مجلس، دولت موظف است لایحه بودجه سالانه کل کشور را در دو بخش ماده واحده‌(مشتمل بر احکام مورد نیاز برای اجرای بودجه کل کشور و سقف منابع بودجه عمومی دولت به تفکیک درآمدها و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی و اجزای اصلی آنها) و جداول تفصیلی شامل ارقام بودجه به مجلس تقدیم کند.
  • راه برون‌رفت از تمامیت‌خواهی در روسیه

    دنیای‌اقتصاد: مسعود پزشکیان، رئیس‌‌‌جمهور کشورمان ظهر روز گذشته تهران را به مقصد کازان ترک کرد تا به دعوت رسمی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در شانزدهمین نشست سران بریکس که یکی از مهم‌ترین اهداف آن دلارزدایی است، شرکت کند. این اجلاس روزهای اول تا سوم آبان در کازان روسیه برگزار می‌شود.
  • ۱۰ عدد مهم بودجه ۱۴۰۴

    دنیای اقتصاد-شيرين جمشيديان: لایحه بودجه ۱۴۰۴ روز گذشته از سوی مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور تقدیم مجلس شد. بر این اساس لایحه بودجه سال آینده همچون بودجه سال جاری انقباضی است و فروش نفت در بودجه نیز همچون سال گذشته دیده شده است. اما آنچه مورد انتقاد نمایندگان است و احتمال می‌رود در صحن علنی مجلس دستخوش تغییراتی شود میزان افزایش حقوق کارمندان است که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ همچون سال جاری ۲۰ درصد دیده شده است. از سوی دیگر آن‌طور که نایب‌رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه می‌گوید درآمدهای مالیاتی در بودجه ۱۴۰۴ نسبت به سال جاری ۳۹ درصد افزایش داشته است. همچنین اگرچه افزایش نرخ بنزین در لایحه نیامده، اما نمایندگان از اراده دولت برای افزایش قیمت بنزین می‌گویند.
  • آخرین وضعیت پرونده فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضائیه

    اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه‌قضائیه در نشست خبری روز گذشته خود، درباره آخرین وضعیت پرونده فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضائیه گفت: از زمان تشکیل و پیگیری پرونده در دادسرا برای ۲۸ نفر کیفرخواست صادر شد که همچنان پرونده برای برخی از آنها در دادسرا مفتوح است. وی با بیان اینکه برای ۲۴ متهم محکومیت صادر شده است، گفت: از جمله افراد نام برده‌(فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضائیه) جزو محکومان هستند. وی اضافه کرد: حبس تعزیری، مصادره اموال، عواید حاصل جرم، شلاق، رد مال و جزای نقدی از جمله محکومیت‌ها بوده است.
  • چرا سفر به بحرین مهم بود؟

    دنیای اقتصاد-کامران کرمی: ‌‌‌ سفر وزیر امور خارجه به بحرین و کویت در راستای تداوم دیپلماسی منطقه‌ای دولت چهاردهم برای متوقف کردن اسرائیل در غزه و لبنان و برقراری آتش‌بس، بازتاب‌ها و پیام‌های مهمی در فضای تنش‌های گسترده در خاورمیانه داشته است. برای ارزیابی دقیق‌تر از دستاوردهای این سفر و مهم‌تر از آن چشم‌انداز پیش رو باید روابط تهران و منامه را در سه سطح مورد ارزیابی قرار داد. سطح دوجانبه، سطح شورای همکاری و سطح منطقه‌ای. سطوحی که اگرچه هر کدام جزئیات و پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، اما تلاقی و همپوشانی قابل‌توجهی با یکدیگر دارند.
  • صدای تنش‌زدایی در منطقه

    دنیای اقتصاد: بحرین و کویت به عنوان دهمین و یازدهمین ایستگاه‌ تور دیپلماتیک سیدعباس عراقچی در مدار دیپلماسی فشرده و فراگیر ایران قرار گرفتند. در چارچوب این سفر منطقه‌ای به عنوان بخشی از کارزار متوقف کردن اسرائیل، احیای روابط دیپلماتیک تهران و منامه نیز یک گام نزدیک‌تر خواهد شد. جایگاه عادی‌سازی روابط با بحرین که در سال‌های گذشته در خط مقدم تنش با ایران بود، می‌تواند دربردارنده ارزش‌افزوده برای تهران در شرایط تصاعد بحران و افزایش سطح تنش‌های منطقه‌ای باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر