فتح و حماس با هم توافق کردند

به گزارش العربی الجدید، این منبع جنبش حماس تاکید کرد کمیته مذکور پس از صدور فرمانی از سوی محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین آغاز به کار خواهد کرد.

منبع مذکور افزود: این کمیته توسط شخصیت‌های تکنوکرات اداره خواهد شد و هزاران کارمند از اهالی غزه نیز با آن همکاری خواهند کرد.

به گفته منبع مذکور، کمیته تکنوکرات اداره غزه پس از پایان جنگ، کاملا فلسطینی خواهد بود و براساس اصول و چارچوب‌های فلسطینی فعالیت خواهد کرد و تحت سلطه و کنترل طرف‌های خارجی نخواهد بود.

این در حالی است که هیات‌هایی از جنبش‌های حماس و فتح روز شنبه برای بررسی پیشنهاد مصر جهت مدیریت نوار غزه و مذاکره برای آتش بس، عازم قاهره پایتخت مصر شدند.

این دو هیات از روز شنبه با حضور میانجی‌های مصری، جلسات فشرده ای را برگزار کردند.

ریاست هیات حماس در این سفر بر عهده «خلیل الحیه» عضو دفتر سیاسی این جنبش و ریاست هیات فتح بر عهده «محمود العالول» معاون این جنبش است.

خبرگزاری فلسطینی معا در این باره گزارش داد، هیات حماس همچنین در این سفر برای بحث در مورد پیشنهادات جهت توقف جنگ در نوار غزه و تبادل اسیران بین حماس و رژیم صهیونیستی با هیاتی از مصر دیدار و گفت و گو کرد.

خبر مرتبط
جنگنده‌های اسرائیلی منطقه «زینبیه» دمشق را بمباران کردند

رژیم صهیونیستی از طریق جنگنده، منطقه زینبیه دمشق را هدف قرار داده که در پی آن، چند غیر نظامی زخمی شدند.

پیشتر هیات حماس و میانجی‌های مصر دو هفته قبل جلسه‌ای برگزار و موافقت کرده بودند که پس از بررسی پیشنهادات با رهبران خود، دوباره با یکدیگر دیدار کنند.

مصر پیشنهاد داده بود که یک هیات برای مدیریت نوار غزه به نام «کمیته اجتماعی برای حمایت از مردم نوار غزه» تشکیل شود که وظیفه مدیریت امور مدنی، ارائه و توزیع کمک‌های بشردوستانه به فلسطینیان در نوار غزه، بازگشایی گذرگاه رفح هم مرز با مصر و آغاز بازسازی غزه را بر عهده خواهد داشت.

در جلسه قبلی، جنبش فتح اصرار داشت که این کمیته بخشی از تشکیلات خودگردان فلسطین باشد، با فرمان محمود عباس رئیس این تشکیلات تشکیل شود و ریاست و اجرای دائمی آن بر عهده رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین باشد اما حماس با این پیشنهاد مخالفت کرد و خواستار تشکیل مرجعی برای این کمیته متشکل از جناح‌های مختلف شد.

به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساخت‌های نوار غزه به شدت آسیب دیده‌اند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بی‌سابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید می‌کند.

با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده که پس از بیش از یک سال از تجاوز به غزه، هنوز نتوانسته است به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه برسد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.