شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • قفل دلار بر صنعت کاغذ

    لیلی زواره‌ای: مشکل کاغذ و ارز ۴۲۰۰ تومانی تا همین تابستان پارسال، بازار را به رکود کشاند تا جایی که خیران به‌جای ساخت مدرسه برای دانش آموزان کم‌بضاعت، دفتر مشق خریدند. دفتر دولتی و کاغذ کپی هم نبود و لوازم‌التحریرفروشان برای دریافت سهمیه، صف‌های طولانی تشکیل می‌دادند. روزنامه‌ها، چاپخانه‌ها و حوزه نشر و کتاب هم به گوشه‌ای خزیدند و بحرانی را به نظاره نشستند که دلال و تصمیم سازان و سیاست‌گذاران ایجاد کرده‌بود.
  • چالش های کارگری

    گروه گزارش: روز کارگر بهانه‌ای کوتاه برای تقدیر از تلاش کارگرانی است که پایه اصلی توسعه و پیشبرد اهداف صنعتی و خدماتی کشور هستند. اگرچه با توجه به وضعیت سخت معیشتی و تورم، کارگران امروز تا خط فقر و خط بلند تورم فاصله بسیاری دارند اما کماکان شاهد فداکاری‌های این قشر زحمتکش در عرصه‌های مختلف هستیم و به‌جز کار روزانه در دوشادوش آنان نمی‌توان از دردها و مشکلاتشان آگاه شد، که در این زمینه لازم است مسئولین کشور حضور عینی و قابل‌توجهی در کنار آن‌ها داشته باشند تا از نزدیک با مشکلاتشان آشنا شوند. کارگران صرفا درگیر مشکلات اقتصادی نیز نیستند و چالش‌های خطرآفرین کاری نیز یکی از موانع آن‌هاست. هرچند در استان اصفهان فولاد مبارکه پیشتاز ایمنی کارگران شده و بدون هیچ‌گونه حادثه در صدر ایمنی کار استان قرار دارد.
  • راهبرد توسعه استان اصفهان اقتصاد دانش بنیان و گردشگری

    دنیای اقتصاد: استاندار اصفهان با اشاره به اهمیت ۲ حوزه «توسعه اقتصاد دانش‌ بنیان» و «گردشگری» گفت: با توجه به شرایط گذشته و فعلی استان، این ۲ راهبرد برای توسعه اصفهان در نظر گرفته شده است.
  • نشست میز استانی طلا در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد

    دنیای اقتصاد: نشست میز استانی طلا در قالب شورای راهبری خوشه طلای اصفهان با حضور اعضای انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگ‌های قیمتی استان در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار و مشکلات فعالان این حوزه با مدیرکل گمرکات و مدیرکل استاندارد استان در میان گذاشته شد.
  • الگوهایی برای شکست!

    به نظر می‌رسد یکی از اشتباهات بسیار رایج و البته تأثیرگذار در تصمیم‌گیری استراتژیک برخی از مدیران، مدل زدگی و اعتماد بیش‌ازحد به روش‌ها و الگوهای تحلیلی است که در قالب کتاب‌های مدیریتی بابیان هایی انگیزاننده و جذاب و با ذکر مثال‌های متعدد به مدیران عرضه می‌شود، اما تحقیقات جدید نشان می‌دهد که پیروی مطلق از این توصیه‌ها می‌تواند برای بنگاه‌های اقتصادی ریسک شکست را به همراه داشته باشد.
  • چطور از صنایع حمایت کنیم؟

    در بخش اول این یادداشت عنوان کردیم که حمایت بلندمدت دولت از صنایع نه‌تنها باعث توانمندی صنایع نمی‌شود، بلکه سرآغازی برای افول آن صنعت می‌شود. اما در این بخش نوبت به بررسی صنعت بزرگ دیگری می‌رسد. روزگاری در صنعت سنگ ساختمانی کشور، واردات سنگ‌های بریده آزاد بود و بازار پر بود از سنگ‌های گرانیت چینی و انواع دیگر سنگ‌های وارداتی. تولیدکنندگان ایرانی به دلیل نرخِ پایین ارز در آن زمان قادر به رقابت با محصولات وارداتی نبودند و سرانجام خروشِ بی‌عدالتی سر دادند و از طریق مذاکرات صنفی با دولت، هرگونه واردات سنگ‌های بریده‌شده به کشور را ممنوع اعلام کردند.
  • تولید ثروت در یک استان خشک

    هرچند استان اصفهان رتبه اول تولید ماهیان زینتی و رتبه سیزدهم تولید ماهیان خوراکی در استخرهای دومنظوره را در کشور دارد اما با مشکلات فراوانی ازجمله نبود اتحادیه و تشکل‌های شیلاتی، کمبود نهاده و منابع غذایی خوراک آبزیان، کاهش کیفیت خوراک آبزیان، افزایش قیمت نهاده‌‌‌‌‌‌‌ها، خشک‌‌‌‌‌‌‌سالی و عدم‌بارش‌‌‌‌‌‌‌ها، مشکل نقدینگی و نبود سرمایه‌درگردش، همکاری ضعیف بانک‌ها در اعطای تسهیلات، کاهش اعتبارات عمرانی بخش شیلات، کاهش نیروی کارشناسی بخش شیلات و کاهش انگیزه‌‌‌‌‌‌‌های تولید دست‌وپنجه نرم می‌کند. بااین‌‌‌‌‌‌‌وجود سرمایه‌گذاری برای تولید تخم چشم زده ماهی قزل‌‌‌‌‌‌‌آلا به‌عنوان یک محصول استراتژیک استان و مانعی برای خروج ارز از کشور به‌جایگاهی رسیده که می‌توان از آن به‌عنوان مهم‌ترین دستاوردهای استان اصفهان در بخش آبزیان در دوران خشک‌‌‌‌‌‌‌سالی یادکرد.
  • قلعه طرق‌رود؛ گمشده در غبار

    ایرنا: دهلیزها و اتاقک‌‌‌‌‌‌های قلعه طرق‌رود به‌هزارتویی می‌‌‌‌‌‌مانند که بیننده را با خود به عمق صدها سال‌پیش می‌برند، جایی‌که زمان متوقف‌‌‌‌‌‌شده تا برشی از شیوه زیست بخشی از مردمانی باشد که در جوار کرکس و در همین قلعه پناه می‌گرفته‌‌‌‌‌‌اند؛ قلعه‌‌‌‌‌‌ای که یکی از جالب‌ترین قلعه‌‌‌‌‌‌های اصفهان اما مورد بی‌‌‌‌‌‌مهری و فراموشی است.
  • تولید ۹‌هزار تن‌ ماهی خوراکی در دیار کم‌آب اصفهان، نشانگر کوشش و اقدام

    ایرنا : تولید افزون بر ۹‌هزار‌تن انواع ماهی خوراکی در استان اصفهان در سال‌گذشته بیانگر کوشش فعالان این صنعت و اقدامات مناسب به‌رغم کمبود منابع آبی و تداوم خشکسالیست؛ بی‌تردید می‌طلبد که با حمایت بیشتر از تولیدکنندگان در این وضعیت دشوار، زمینه رشد تولید را در این خطه فراهم کرد.
  • گردشگری از بهترین ابزارهای پاسداشت شخصیت و انتقال هویت اصفهان است

    معاون فرهنگی هنری سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان گفت: ابزارهای مختلفی برای پاسداشت شخصیت و انتقال هویت اصفهان می‌توان استفاده کرد که گردشگری یکی از این ابزارهای ارزشمند است.
  • جریان پایدار زاینده‌رود به‌عنوان هسته توسعه فرهنگی اصفهان ضروری است

    کارشناس جغرافیای فرهنگی در اصفهان گفت: جریان پایدار زاینده‌رود نه‌تنها از منظر طبیعی و زیست‌محیطی بلکه از لحاظ شکل‌گیری فرهنگ، توسعه جوامع مختلف و تنوع آداب و رسوم اهمیت دارد.
  • حال ناخوش کارگران اصفهان

    نفیسه زمانی نژاد: باوجود تورم ۵۰‌درصدی اما دولت برای دستمزد کارگران در سال‌۱۴۰۲با افزایش بیش از ۲۷‌درصد موافقت نکرد. حال‌‌‌‌‌‌‌آنکه شعار امسال، افزایش تولید است و برای تحقق آن نیازمند مشارکت و فعالیت بیشتر کارگرانی هستیم که چرخش صنایع به‌دست آنها انجام می‌گیرد. حال‌‌‌‌‌‌‌آنکه با رقم دستمزدها و گرانی‌‌‌‌‌‌‌های پی‌‌‌‌‌‌‌درپی، واحدهای تولیدی و صنعتی با ریزش نیروی انسانی مواجه‌شده و احتمالا این روال، شدت بیشتری هم پیدا کند.
  • مشارکت محققان دانشگاه صنعتی اصفهان در طرح بین‌المللی «دارت»

    ایرنا: عضو هیات‌علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان به‌‌‌‌‌‌‌همراه یکی از دانش‌‌‌‌‌‌‌آموختگان این دانشگاه در رصدهای طرح بین‌المللی «دارت» که توسط «ناسا» در حال اجراست، مشارکت داشتند.
  • چیزی بالاتر از عقل نداریم

    متفکر و فلسفه‌پژوه گفت: هرچیزی ماهیت دارد، ولی انسان ماهیت ندارد، چون نمی‌توان حد معینی برای انسان تعیین کرد. انسان به هر مقامی برسد می‌تواند به مقام بالاتر برود. غلامحسین ابراهیمی دینانی در نشست «حکمت، صنعت و عرفان در اندیشه حکیم ابوالقاسم میرفندرسکی» که شنبه (۹ اردیبهشت‌ماه) در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه میرفندرسکی جنبه افلاطونی و اشراقی دارد، اما در حد شیخ اشراق مبتکر نیست، گفت: شیخ اشراق، فلسفه ایران باستان را احیا کرده است، درحالی‌که میرفندرسکی بیشتر به یک عارف شبیه است و در شعر معروف خود می‌گوید: «چرخ با اختران خوب و خوش و زیباستی/ صورتی در زیر دارد آنچه در بالاستی/ درنیابد این سخن را هیچ فهم ظاهری/ گر ابونصراستی و گر بوعلی سیناستی» او به حکیم ابونصر فارابی و ابن‌سینا ایراد وارد می‌کند و می‌گوید آن‌ها نمی‌توانند درحالی‌که آن‌ها به خوبی دریافته‌اند.
  • ۶۵‌درصد تعهد اشتغال بخش صنعت و معدن در استان اصفهان

    مدیرکل صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت: ۳۲‌هزار و ۸۵۵ نفر در بخش صنعت، معدن و تجارت این استان در سال‌گذشته اشتغال یافتند که معادل ۶۵‌درصد تعهد از پیش اعلام‌شده‌بود.
  • بیش از ۷۰۰‌میلیارد ‌تومان اعتبار برای ترمیم آسفالت راه‌‌‌‌‌‌‌های اصفهان

    مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌‌‌‌‌‌‌ای اصفهان از اجرای پروژه‌های روکش آسفالت و لکه‌‌‌‌‌‌‌گیری راه‌‌‌‌‌‌‌های استان با اعتبار بیش از ۷۰۰‌میلیارد‌تومان در سال‌جاری خبر داد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» فرزاد دادخواه، روز پنج‌شنبه به مناسبت «روز ایمنی حمل‌ونقل» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در زمان حاضر بیش از ۱۱ اکیپ در راه‌‌‌‌‌‌‌های استان مشغول لکه‌‌‌‌‌‌‌گیری و روکش آسفالت هستند. هفتم اردیبهشت، روز ایمنی حمل‌ونقل نامگذاری شده‌است.
  • تاسیس دانشکده بین‌الملل در دانشگاه اصفهان

    ۶ اردیبهشت‌ماه، نشستی با عنوان «نشست اعضای هیات رئیسه دانشگاه‌های استان اصفهان» با حضور عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
  • چرخه معیوب دستمزد و تورم

    روز کارگر بهانه‌ای کوتاه برای پرداختن به چالش‌های این قشر عظیم و زحمت‌کش است که وضعیت معیشتی‌شان ‌همواره در معرض خطر قرارگرفته و حتی در مورد افزایش دستمزدهایشان نیز ایراداتی به میان می‌آید که آن‌ها را مقصر تورم نشان می‌دهند. درحالی‌که کارگران با حقوقی زیرخط تورم و فقر در حال گذران امور به سخت‌ترین شرایط هستند و ادامه این وضعیت بر انگیزه آن‌ها برای کار و بهره‌وری بسیار اثرگذار است. هرچند با ساختار فعلی اگر هم افزایش دستمزدها منجر به تورم نسبی می‌شود و پس‌ازآن نیز باید دستمزدها را دوباره برای تقابل با تورم افزایش داد، اقتصاد کشور را در یک چرخه معیوب گرفتار کرده‌اند و به‌جای حل بحران‌های اصلی در حوزه تورم به این موضوع تکیه کرده‌اند. آن‌هم کارگرانی که نه فرار مالیاتی دارند، نه بدهکار عظیم بانکی‌اند و نه اختلاس در سابقه خوددارند و افزایش حقوق را نه برای ثروتمند شدن برای حفظ حیات اقتصاد خود و خانواده خود می‌خواهند.
  • نهم اردیبهشت روز شوراها

    گروه گزارش: رئیس شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: پروژه‌های بهبود وضعیت به‌ویژه در حوزه عمرانی برای ۴۵ محله کم برخوردار اصفهان تعیین و شماری از آن‌ها، سال قبل اجراشده است و تعدادی نیز در سال جاری اجرا می‌شود.
  • پوپک؛ مسابقه‌ای برای رویاهای رنگی و آینده‌ کودکان

    ایسنا: اختتامیه دومین دوره مسابقه بین‌المللی نقاشی کودک و نوجوان پوپک در روز ششم اردیبهشت‌ماه هم‌زمان با پنجمین روز از هفته فرهنگی اصفهان در سینما فلسطین اصفهان با حضور جمعی از کودکان و نوجوانان و مسوولان استان اصفهان و مهمانان خارجی برگزار شد.
  • رونمایی از ۴۰ کتاب با موضوع اصفهان

    مراسم رونمایی از ۴۰ عنوان کتاب از تولیدات انتشارات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان در حالی برگزار شد که نام این آئین از «چهل‌چراغ» به «چهل پنجره» تغییر کرده بود؛ به‌هرحال کتاب هم می‌تواند پنجره‌ای باشد که رو به دنیای دیگری باز شود و هم می‌تواند چراغی باشد پیش رو، البته این هردو در صورتی است که کتاب، کتاب باشد!
  • نشست تعاملی دو فولادساز بزرگ کشور

    نشست تعاملی مدیران عامل و معاونان شرکت‌های ذوب‌آهن اصفهان و فولاد مبارکه با رویکرد عملیاتی و در جهت افزایش همکاری های دو جانبه در حوزه‌های مختلف و به ویژه تامین پایدار انواع یوتیلیتی ها، شنبه ۹ اردیبهشت ماه به میزبانی ذوب آهن اصفهان در دفتر مدیرعامل این شرکت برگزار شد. مهدی کوهی مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در این نشست گفت : توازن در زنجیره تولید فولاد کشور از بخش معدن تا ارائه محصول نهایی به بازار های داخلی و صادراتی به راهبرد مشخص و مدون نیاز دارد، متاسفانه به ویژه بخش اکتشاف به عنوان یکی از حلقه های اصلی این زنجیره همراستا با بخش تولید فولاد، رشد نداشته است و این موضوع سبب شده واحدهای فولادی کشور برای تامین پایدار مواد اولیه مورد نیازشان با چالش های بسیاری مواجه باشند.
  • کارگاه و آزمایشگاه جنبی نیروگاه حرارتی ذوب‌آهن اصفهان افتتاح شد

    آیین افتتاح کارگاه و آزمایشگاه برق نیروگاه حرارتی در ذوب‌آهن اصفهان چهارشنبه ۶ اردیبهشت‌ماه هم‌زمان با هفته کاروکارگر با حضور سردار سرتیپ پاسدار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج کشور ، مهدی کوهی مدیرعامل ذوب‌آهن اصفهان ، آیت الله رهبر مسوول هماهنگی تبلیغات اسلامی و تعدادی از معاونان و مدیران شرکت برگزار شد.
  • انعقاد قرارداد با سازنده برای ۵۶ درصد از واحدهای تعریف‌شده نهضت ملی اصفهان

    مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: تاکنون ۴۵ هزار و ۹۹۵ واحد پروژه در سامانه نهضت ملی مسکن تعریف‌شده که از این تعداد در حال حاضر برای ۲۶ هزار واحد قرارداد با سازنده منعقدشده است و برای حدود ۲۰ هزار واحد پروانه ساختمانی اخذ و در مراحل مختلف ساخت در حال احداث هستند.
  • بازدید از خط تولید در ذوب آهن

    ذوب آهن اصفهان شناسنامه فولاد ایران به همت والای مردان و زنان خدوم چون دری درخشان با قدمتی بیش از نیم قرن در دل این مرز و بوم می درخشد، مردان و زنانی که به عنوان سرمایه های اصلی شرکت به واقع با دل و جان در راستای تحقق اهداف کشور عزیزمان ایران از هیچ تلاش و کوششی دریغ نورزیده و شرایط سخت و محیط خشن صنعتی را به جان می خرند تا بتوانند روزی حلال را به خانواده خویش هدیه دهند .
  • افزون بر ۴۰۶ میلیون دلار کالا سال گذشته از کاشان صادر شد

    مسوول واحد ارزیابی گمرک استان اصفهان مستقر در کاشان گفت: ۴۶۱ میلیون و ۱۴۵ هزار و ۶۳۷ کیلوگرم انواع کالاهای صادراتی به ارزش ۴۰۶ میلیون و ۴۹۵ هزار و ۹۲۶ دلار سال گذشته از این شهرستان به خارج کشور از صادر شد.
  • کارگران ذوب آهن اصفهان نماد تلاش و کوشش جهادی هستند

    به مناسبت فرا رسیدن هفته کار و کارگر با تنی چند از تلاشگرانی ذوب آهنی گفتگویی داشتیم که مشروح آن را در ادامه می خوانید:
  • حقابه زاینده‌رود، حق قانونی و شرعی مردم

    معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان گفت: زاینده‌رود از هزاران سال پیش مایه حیات، آبادانی و شکل‌گیری تمدن اصفهان بوده است و ازلحاظ شرعی باید حقابه آن به‌صورت کامل ادا شود و این موضوع توسط همه مراجع عظام تقلید و حقوقدانان نیز مورد تأیید و تاکید قرارگرفته است. مهران زینلیان در جلسه بررسی تأثیر سازه‌های آبخیزداری بر سد زاینده‌رود در استانداری با اشاره به اینکه بیش از ۹۳ درصد از مساحت حوضه زاینده‌رود در اصفهان قرار دارد، افزود: بر اساس مساحت، حوضه زاینده‌رود مُترادف با استان اصفهان است و از سویی بخشی از هم‌وطنان ما در چهارمحال و بختیاری نیز در این حوضه زندگی می‌کنند و این حوضه مشروب کننده سایر هم‌وطنان در استان‌های مجاور ازجمله بخشی از استان مرکزی است.
  • افزایش ۴۳ درصدی فروش فولاد در فروردین ۱۴۰۲

    دنیای‌اقتصاد: فروش شرکت فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) در یک ماه اول سال مالی منتهی به ۱۴۰۲/ ۱۲/ ۲۹ با افزایش ۴۳ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال مالی قبل به ۱۷۲,۶۰۹,۷۶۴ میلیون ریال رسید. از مجموع فروش فولاد مبارکه اصفهان در فروردین امسال، ۱۶۷,۶۶۲,۰۷۳ میلیون ریال مربوط به فروش داخلی و ۴,۹۴۷,۶۹۱ میلیون ریال مربوط به فروش صادراتی بود.
  • کارگر مجاهد فی‌سبیل‌الله است

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: طبق روایاتی که به ما رسیده به‌خاطر کار است که کارگر، در زمره مجاهدان فی‌سبیل‌الله به‌شمار می‌رود و به همین خاطر باید فرهنگ کار و تولید در جامعه نهادینه شود.
  • اصفهان را قطب نوآوری کشور خواهیم کرد

    هفته گذشته مدیرعامل فولاد مبارکه در نشستی خبری با اصحاب رسانه در اصفهان به پرسش های آنان پاسخ گفت، بخش اول گزارش نشست خبری مدیرعامل فولاد مبارکه پیشتر در روزنامه سراسری منتشر شد اما به لحاظ اهمیت موضوع و آنچه خبرنگاران رسانه‌های استان در این جلسه مطرح کردند، بخش دیگری از نشست که به دیگر پرسش های رسانه های حاضر در اختصاص دارد، در گزارش خبری پیش رو به اطلاع خوانندگان عزیز دنیای اقتصاد در استان اصفهان می رسد.
  • بالاترین سطح ایمنی حمل‌ونقل در فولاد مبارکه

    ایراسین : مدیر خدمات عمومی و خدمات رفاهی فولاد مبارکه گفت: در سال ۱۴۰۱ حدود ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار سرویس‌دهی به‌صورت ایمن انجام شده است و کسب عنوان ترابری نمونه استان برای دومین سال متوالی در بین ترابری‌های دیگر صنایع و اهدای لوح توسط رئیس پلیس‌راه جمهوری اسلامی ایران از افتخارات فولاد مبارکه در این حوزه است.
  • پودر قالب ریخته‌گری برای فولادهای ساختمانی

    با همت کارشناسان مجتمع فولاد سبا و شرکت‌های سازنده داخلی، پودر قالب موردنیاز خطوط ریخته‌گری فولاد سبا برای تولید فولادهای ساختمانی بومی‌سازی شد.
  • عکس هفته - ۱۴۰۲/۰۲/۱۲

  • تب داغ قیمت مسکن

    نسیم زمانی: تقریبا از اواسط سال گذشته شیب تند افزایش قیمت مسکن آغاز شد و هرچه گذشت تحت تأثیر گرانی ارز و البته تورم عمومی بر قیمت‌ها افزوده شد. موضوعی که به نظر می‌رسد در کلان‌شهرها با روند تندتری اتفاق افتاد. به‌ویژه از یکی‌دوماهه پایانی سال ۱۴۰۱تاکنون که با تورم شدیدی در بازار مسکن این مناطق روبرو بوده‌ایم .اگرچه از نظر عده‌ای ، تورم مسکن در تهران از جنسی دیگر بوده و با دیگر کلان‌شهرها متفاوت است.
  • شهر خانه‌های خالی

    جهش‌های پی‌درپی قیمت مسکن باعث شده تا در سال‌های اخیر جمعیت مستاجران و خانه‌به‌دوشان افزایش یابد. افزایش تقاضا برای اجاره ملک رشد سرسام‌آور اجاره‌بها را در پی داشته است. طبق گزارش مرکز آمار در سال ۱۳۹۵، حدود ۲.۶ میلیون خانه خالی در کشور وجود دارد که در صورت عرضه در بازار باعث کاهش قیمت مسکن و اجاره‌بها می‌شود، اما این اتفاق رخ نمی‌دهد. عدم عرضه این خانه‌ها به بازار به همراه اثر تورم دلار در بازار ملک و اجاره‌بها باعث شده تا مستاجران و خریداران ملک و خانه روزهای سختی را در پیش داشته باشند.
  • نفت و اقتصاد؛ دورنمای ۲۰۵۰

    کتاب مذکور از ۱۷ فصل تشکیل‌شده است که در این ۱۷ فصل، ابتدا مروری بر تاریخچه نفت در ایران و جهان و تشکیل سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک)، همچنین آشنایی با نفت خام و انواع آن در حوزه‌های نفتی بین‌المللی، ساختار اقتصادی نفت، بازارهای معاملات نفت، مدیریت ریسک و تاثیر آن بر روی بازار جهانی نفت، پوشش بیمه دریایی محمولات نفتی در بازار بین‌المللی و درنهایت تاثیر سوخت‌های فسیلی بر روی محیط‌زیست، سنگاپور به‌عنوان هاب نفت و پایتخت درجه‌یک دریایی، استقلال انرژی آمریکا و آثار ژئوپلیتیک آن تا سال ۲۰۳۰، شوک ویروس کرونا بر روی نفت خام از ژانویه ۲۰۲۰ ، پیش‌بینی قیمت نفت و چشم‌انداز جهانی تا سال ۲۰۵۰ ، ژئواکونومی نوین انرژی و پیامدهای آن بر امنیت انرژی را بحث می‌کند.