افزایش هرروزه قیمتها در بازار کالاهای اساسی، روند رو به رشد تورم و گلایهمندیهای مردمی، از سوژههای داغ این روزهایی است که مسوولان حرف از کنترل قیمتها و کاهش نرخ برخی از اقلام میزنند؛ اما شرایط معیشتی مردم، واقعیتی دیگر را نشان میدهد.
آنچه امروز از بناهای گذشته به دست ما رسیده است که عمدتا نیز دارای ارزشهای مختلفی هستند در زمانه خود و یا حداقل تا ۱۰۰سال پس از ساخت در ذهن مردم شهر بناهایی فرسوده محسوب میشدند که عمدتا مورد طمع سازندگان خانههای جدید قرار میگرفتند.خوشبختانه در زمانههای قبل تراکم فروشی و برجسازی رواج نداشت و بخشی از این بناها از چشم طمع سازندگان دور ماندند اما هر چه گذشت بناهای بازمانده از گذشته و زمینهای این بناها تحت عنوان کلنگی و فرسوده و قدیمی تبدیل به خانههای بدقواره با نماهایی غیر مرتبط بافرهنگ و شهرسازی اصفهان شدند که نتیجهای جز زشت کردن نمای شهری نداشتند.
اقتصاد ایران در سالهای اخیر با پدیدههای نوظهوری روبهرو بوده که بار منفی آن به صورت مستقیم بر دوش دهکهای کمدرآمد جامعه افتاده و اقشار دیگر را هم به دهکهای پایین سوق داده است. اگر درگذشتههای نهچندان دور، اشتغال به معنای نجات از فقر و توانایی در تامین نیازهای زندگی بود اما امروز یافتن هر شغلی به معنای تامین زندگی و رفاه نیست. در جامعه ایران، افراد بسیاری هستند که روزانه چند نوبتکار میکنند اما بازهم درآمدشان کفاف هزینههایشان را نمیدهد. عمده مشکل آنها دستمزد پایین، عدم پرداخت به موقع حقوق و نبود امنیت شغلی است.
نشست «مسوولیت اجتماعی و سالمندی» با هدف بررسی نقش ایفای مسوولیت اجتماعی اشخاص و شرکتها در شهر دوستدار سالمند در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد. به گزارش دنیای اقتصاد ناصر چاووشی مشاور کمیسیون مسوولیتهای اجتماعی اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست اظهارکرد: شعار ما در اتاق نسل سوم ورود به عرصههای اجتماعی و نقشآفرینی در این حوزه راهبردی است و توجه به مولفههای جمعیتی و نیازمندیهای سالمندان مورد توجه مدیران اتاق بازرگانی اصفهان بوده است.
در زمان حاضر دگرگونیهای محیطی و فشارهای رقابتی زیاد، حتی شرکتهای بالغ و دارای جایگاه در بازارها را هم بر آن داشته است تا رویکردهای نوآورانه را در تولید و ارایه محصولات و خدمات به کاربندند به همین خاطر برخی از آنها تمرکز خود را بر ایجاد و توسعه فرایندها و قابلیتهای نوآورانه و خلاقانه درونسازمانی قرار دادهاند و برخی دیگر راهبرد درست را در ایجاد مشارکت با شرکتهایی دیدهاند که از بنیان با ماهیت نوآوری شکل میگیرند.
از اواسط دهه هشتاد که جامعه با خیل عظیم جوانان جویای کار روبرو شد، دولت ها و سیاست مداران شعار اشتغالزایی را به گفتمان خود وارد کرده اند. اما ایجاد شغل پایدار کار ساده ای نیست و با تزریق پول و سرمایه اتفاق نمی افتد. هنوز فشار بنگاه های زودبازده بر گرده اقتصاد کشور سنگینی می کند و صنایع کوچک و متوسط کشور را با خود درگیر کرده است. رشد فزاینده شهرک های صنعتی و تعطیلی آن ها یکی پس از دیگری نتیجه این سیاست ها بود. نبود سیاست های کلان و برنامه ریزی بلند مدت، اکثرا تاکتیک های کوتاه مدت را به سمت شکست سوق داده است. شعاری که اکنون رنگ و لعاب دیگری به خود گرفته است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان گفت: به دنبال کاهش تراز و حجم مخزن سد زایندهرود، نیروگاه برقآبی سد زایندهرود اصفهان از مدار خارج شد.
استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: برخی ناآرامیها موجب کاهش سرمایهگذاری و فرار سرمایهها میشود، در حالیکه پیش زمینه امنیت اقتصادی، آرامش اجتماعی است.
آیین آغاز به کار کمیسیونهای انجمن انبوهسازان اصفهان عصر روز سهشنبه ۱۹ مهرماه در فضای کار اشتراکی اونیکس برگزار و طی آن ۹ گروه تخصصی شهرسازی، آموزش، تأمین مالی، پروژههای شاخص، فنی و اجرایی، فنّاوریهای نوین، حقوقی، زیرساخت و محاسبات تشکیل و دبیر هر گروه مشخص شد. در این نشست مهدی شیخ سجادیه، دبیر انجمن انبوهسازان اصفهان، اظهار کرد: ساختار گروههای تشکیلشده مشورتی، تخصصی، چابک و وابسته به یک ساختار مشورتی بزرگتر یعنی هیاتمدیره انجمن است.
تورم با شکاف طبقاتی رابطه مستقیم دارد. رشد اقتصادی منفی، کاهش قدرت خرید، بیکاری بنگاههای اقتصادی و کاهش سرمایهگذاری به شکاف طبقاتی، کاهش سرمایه اجتماعی، فساد اقتصادی و در نهایت به آسیب ها و بروز جرایم منجر میشود.
کاهش شدید سرعت اینترنت در چند هفته اخیر به همراه فیلترینگ پلتفرمهای واتساپ و اینستاگرام ازجمله اتفاقاتی است که موجب اختلال فعالیتهای مجازی و ورود خسارات سنگین به کسبوکارهای اینترنتی شده است به ویژه کسبوکارهای وابسته به اینستاگرام که درچند سال گذشته مخاطبان زیادی را به خود جذب کرده بود.
نقاشی، معرق چرم، قلاببافی، مکرومهبافی، میلبافی، قالیبافی و موسیقی هنرهای بانوی نابینایی است که ناامیدی محض را با هنر به امید و زندگی بدل کرد. مرضیه بیدقی هنرمند و نقاش نابینای ۴۳ ساله است او در گفتوگو با ایسنا گفت: مشکل چشم من مادرزادی بود و تنها مقدار محدودی بینایی داشتم، بعد از اتمام تحصیلات وارد وادی هنرهای دستی شدم و انواع رشتههای هنری مثل مکرومهبافی، قلاببافی، میلبافی، قالیبافی را انجام دادم و چندسال هم در زمینه موسیقی فعالیت و شروع به نواختن ساز نی کردم، اما سال ۸۷، به علت افزایش فشار چشم بیناییام را از دست دادم، سال ۸۸ عمل پیوند قرنیه انجام دادم که دیدم را به مدت دو ماه برگرداند، اما با پس خوردن پیوند، به کلی نابینا شدم.
وقتی شرایط زندگی سخت میشود، کوچ کردن و یافتن مکانی بهتر، از بدیهیترین کارهایی است که اکثر موجودات انجام میدهند. انسان نیز تا قبل از اینکه بتواند شرایط محیط را به تسخیر خود درآورد اینچنین عمل میکرد.
۱۵ طرح برگزیده در نخستین جشنواره موفقیتهای پژوهشی و فناورانه سرآمدان علمی و مستعدان استان اصفهان معرفی شد. بنیاد نخبگان استان اصفهان بهمنظور حمایت، تشویق و معرفی دستاوردهای علمی، پژوهشی و فناورانه پژوهشگران مستعد بنیاد ملی نخبگان اقدام به برگزاری جشنوارهای با عنوان دستآورد؛ نخستین جشنواره موفقیت های پژوهـشی و فناورانه سرآمدان علمی و مستــعدان برتر اسـتان اصفهان کرد.
گروه بسپار شیمی سپیدان از شرکتهای دانشبنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به حضور در جمع چهار شرکت دانشبنیان انجمن پارکهای علمی آسیا (ASPA)در سال ۲۰۲۲ شد.
وقتی صحبت از انرژی به میان میآید نفت و گاز در اولویت دیگر انرژیها خود را نشان میدهند و نام استانهای مشخص و معروفی نیز دراینبین ازجمله خوزستان و بوشهر به گوش میرسد درحالیکه دیگر استانهای کشور نیز توانمندیهای قابلتوجهی هم در حوزه سوختهای فسیلی دارند و هم در حوزه انرژیهای تجدید پذیر که نیاز آینده جهان هستند اما تاکنون توجه لازم به آنها در ابعاد استعدادهای کشور و استانهای مرکزی ازجمله اصفهان نشده است.درحالیکه اصفهان میتواند یکقطب مهم انرژی هم ازلحاظ فنی و تکنولوژیهای پالایشگاهی و هم ازلحاظ تامین انرژیهای تجدید پذیر باشد. امروزه بسیاری از کشورها تلاش میکنند تا با سرمایهگذاری در فناوریهای جدید، بتوانند از منابع انرژیهای تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی، انرژی بادی یا انرژی آب که در مقایسه با انرژیهای فسیلی آلودگی زیستمحیطی کمتری را بر جای میگذارند بهعنوان منابعی برای تأمین انرژی موردنیاز خود استفاده کنند و ایران به لحاظ جغرافیایی توانمندیهای لازم برای استفاده از این نعمت خدادادی را دارد. به جهت بررسی موضوع فوق گفتگو کردیم با حسین زاده،نماینده مجلس و عضو کمیسیون انرژی،که در ادامه مشروح آن را میخوانیم:
عباس کاظمی - زاده۱۳۵۲،جامعهشناس ایرانی، استادیار مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی و مدیر گروه مطالعات فرهنگی در این مؤسسه است. کاظمی دوره کارشناسی (۱۳۷۵)، کارشناسی ارشد (۱۳۷۸) و دکتری (۱۳۸۴) را در رشته جامعهشناسی در دانشگاه تهران گذراند.سپس در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران مشغول به کار شد و از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۹، عضو هیات علمی گروه ارتباطات بود. در سال ۱۳۸۹، عدم تمدید قرارداد او با دانشگاه تهران، با اعتراض دانشجویان و اساتیدی مثل یوسف اباذری، تقی آزاد ارمکی، مهدی منتظر قائم، سارا شریعتی، حمیدرضا جلاییپور و علیرضا دهقان نیری روبرو شد. این افراد در نشستی با عنوان «جلسه نقد و بررسی کارنامه دکتر عباس کاظمی» به بررسی سوابق کاظمی پرداختند و از رئیس وقتِ دانشگاه تهران، فرهاد رهبر، خواستند قراردادش را تمدید کند نهایتا کاظمی در مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی مشغول به کار شد.
شهردار اصفهان شهردار اصفهان با بیان اینکه برای ساختوساز جدید فعلاً پروانه صادر نمیشود تا تشریفات قانونی طی شود و شورای عالی شهرسازی آن را ابلاغ کند، گفت: دستگاههای نظارتی بهصورت کامل در جریان قرار گرفتند و باید افراد مقصر را تشخیص دهند.
محمدمهدی حیدری رئیس مرکز تحقیقات راه و شهرسازی و معاون وزیر،جمعی از مسوولان این مرکز و افشین پروین پور مشاور وزیر صمت و عضو شورای عالی مسکن،چهارشنبه ۲۰ مهرماه ضمن حضور در ذوب آهن اصفهان با مسوولان این شرکت دیدار و گفتگو کردند . مدیرعامل ذوب آهن اصفهان در این دیدار گفت: ۷۵درصد از تولید فولاد جهان به به روش کوره بلنداست. در ایران ذوب آهن اصفهان به عنوان یک برند جهانی،این شیوه تولید را در دهه ۴۰ بنیان نهاد. مهندس ایرج رخصتی افزود : ذوب آهن اصفهان،هم اکنون به همراه شرکت های پیمانکار که سهام آنها صد در صد متعلق به کارخانه است،برای حدود ۱۷ هزار نفر اشتغالزایی ایجاد کرده و حیات مجموعه معادن زغال سنگ کشور نیز به تولید این مجتمع عظیم صنعتی وابسته می باشد.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان با اشاره به اهمیت دامپزشکی در تضمین امنیت غذایی، از وضعیت بودجه و حقوق کارکنان این سازمان انتقاد کرد و گفت: این روند بر عملکرد این سازمان تأثیر منفی دارد. نبود امکانات و کارکنان کافی، ارائه خدمات به متقاضیان را با چالش روبهرو میسازد.
افشین پروین پور مشاور وزیر صمت در حاشیه بازدید، بیستم مهرماه از بخشهای مختلف کارخانه ذوبآهن اصفهان گفت: به منظور طراحی و مدیریت زنجیره تامین فولاد به عنوان یکی از ارکان اصلی در ساختوساز، فرایند تولید مقاطع ساختمانی را امروز از نزدیک در ذوبآهن اصفهان مشاهده کردم، به همه تلاشگران جبهه تولید که برای رونق و آبادانی ایران عزیزمان تلاش می کنند، خسته نباشید میگویم. وی افزود: بخش مهمی از فولاد کشور در مجموعه ذوبآهن اصفهان تولید میشود و لذا این واحد عظیم صنعتی در بخش تولید مقاطع ساختمانی کیفی، نقش موثری در طرح نهضت ملی مسکن دارا میباشد. عضو شورای عالی مسکن تصریح کرد: نشست و بازدید امروز، سرآغازی برای تشکیل یک کار گروه تخصصی متشکل از ذوبآهن اصفهان و مرکز تحقیقات راه و شهرسازی کشور است تا بر این اساس و ظرف مدت دو هفته آینده، یک برنامه عملیاتی برای زنجیره تامین مصالح پُر مصرف در بخش فولاد تدوین شود و ما نیز عملیاتی شدن این برنامه را پیگیری میکنیم.
ذوبآهن اصفهان، صنعتی که به واسطه تلاش و کوشش شبانهروزی کارکنانش سبد متنوع محصولات آن، به پروژههای عمرانی و زیربنایی کشور رونق خاصی بخشیده است، روند تولید و توسعه محصول در شناسنامه صنعت فولاد ایران از ارائه ایده تا تجاریسازی محصول را در گفتگو با علیرضا مهرابی قائم مقام مدیریت نورد ذوبآهن اصفهان مورد کنکاش قراردادیم که در ادامه میخوانید.
مدیرعامل فولاد مبارکه از تولید کلاف سرد با عرض نامتقارن در واحد اسلیتر خط نهایی نورد سرد برای نخستین بار در شرکت خبر داد. به گزارش دنیای اقصاد محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل فولاد مبارکه به همراه جمعی از معاونان و مدیران شرکت، ضمن حضور در ناحیه نورد سرد، پس از دیدار با مدیران و کارکنان این ناحیه از نزدیک فرایند تولید در این خط را مورد بازدید قرار داد و تصریح کرد: همانگونه که پیشازاین تأکید شده بود، باید از تمامی ظرفیتهای موجود استفاده کنیم که خوشبختانه امروز با راهاندازی مجدد این خط، گام دیگری در مسیر پاسخگویی هرچه بهتر و بیشتر به نیاز بازار و مشتریان برداشته شد.
مدیرعامل فولاد مبارکه به همراه جمعی از معاونان و مدیران شرکت، ضمن حضور در کمپ پیمانکاران از نزدیک با مدیران و کارکنان شرکتهای پیمانکاری مستقر و فعال در فولاد مبارکه دیدار و گفتوگو کرد. محمدیاسر طیبنیا هدف از این بازدید را قدردانی از همکاریهای شرکتهای پیمانکاری و آگاهی از مشکلات این شرکتها اعلام کرد. به گفته مدیرعامل فولاد مبارکه اگر توفیقات و رکوردهایی در گروه فولاد مبارکه به دست میآید، اگر تعمیرات روزانه و سالانه در همه بخشها و نواحی سازمان در موعد و حتی زودتر از زمان مقرر انجام میشود، اگر برنامههای توسعه بهخوبی پیش میرود و شاهد اقدامات و دستاوردهای دانشبنیان و بومیسازی قطعات و تجهیزات هستیم و اگر خطوط جدید و یا از مدار خارجشده در مدار تولید و بهرهبرداری قرار میگیرند و بهطورکلی اگر شاهد پیشرفت در فولاد مبارکه هستیم، نتیجه تلاش، همدلی و حضور سرمایههای انسانی فولاد مبارکه، همکاران بلندهمت پیمانکار و شرکتهای دانشبنیان است که دست به دست هم دادهاند و با اتکا به تجارب و دانش خود سازمان را بهسوی موفقیت و توسعه رهنمون میسازند.
شرکت فولاد مبارکه بهعنوان یکی از مهمترین صنایع کشور همجهت ساختن فرایندها و کلیه اقدامات مدیریتی خود را در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص مساله رونق تولید و همچنین سیاستهای دولت سیزدهم، در رأس برنامهها و اقدامات خود قرار داد.
آیین امضای تفاهمنامه میان شرکت فولاد مبارکه و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد. این تفاهمنامه که به امضای مدیرعامل فولاد مبارکه و رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان رسید، منجر به افزایش سطح همکاریها برای ارتقای زیستبوم فناوری و نوآوری استان اصفهان خواهد شد. آیین امضای تفاهمنامه میان شرکت فولاد مبارکه و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.
جلسه ارتقای ایمنی پیمانکاران واحد تعمیرات مرکزی فولاد مبارکه بهمنظور ارائه گزارش ایمنی سهماهه دوم سال، روز چهارشنبه ۲۰ مهرماه برگزار شد. در این جلسه که با حضور جمعی از مدیران فولاد مبارکه و نمایندگانی از واحدهای ایمنی شرکتهای پیمانکار واحد تعمیرات مرکزی فولاد مبارکه در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات فولاد مبارکه برگزار شد، محمدکاظم صباغی هرندی مدیر ارشد واحد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه در سخنانی ایمنی را جزو اولویتهای اصلی شرکت اعلام کرد.
در همه کشورهای دنیا، صنعت فولاد یکی از صنایع مادر محسوب میشود چراکه این صنعت میتواند برای صنایع بیشماری مواد اولیه تأمین کند و به همین خاطر است که کشورهای دارنده این صنعت، نقش تعیینکنندهای را در اقتصاد صنعتی در دنیادارند.
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: یکصد هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای توسعه کسب و کارهای مربوط به صنعت گردشگری در ایام پسا کرونا اختصاص یافت.
از بازار مسکن که زمانی در صعود و جهش است وزمان دیگر در رکود، به عنوان پیشران اقتصاد یاد میشود؛ اصطلاحی که ظرف دهه اخیر دستخوش تغییر و تحول شده و بهجای سقف بالای سر و چهاردیواری به قلک، پشتوانه اقتصادی و یا پوشش تورم تغییر کاربری داده است. برای لگام کردن این اسب سرکش نسخههای متعددی پیچیده شده که در دهه اخیر داروی افزایش عرضه مورد توجه دولتها قرارگرفته و عناوینی مانند مسکن مهر و مسکن ملی برای بازار بیمار تجویزشده است.
ما سه نفر بودیم،دستهامان بى سایه،
سایه هامان بر دیوار و چشمهامان
رو به رد پای پرندگانى که در اوقات رویاها
رفته بودند بعد اندکى باران آمد،
ما دلمان براى خواندن یک ترانه معمولی تنگ شده بود اما صدای شکستن
چیزی شبیه به صداى آدمی آمد
سیدعلی صالحی