شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • سرمایه اجتماعی؛ حلقه مفقوده توسعه

    محسن رنانی با بیان اینکه توسعه دوخط تولید رفاه و رضایت دارد، گفت: جوامعی که به دنبال رفاه هستندهرچه پول بیشتری خرج کنند آسیب بیشتری می بینند بنابراین توسعه نیازمند هر دو خط است. این استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان در نشست هم اندیشی نقش جامعه پزشکان در آینده توسعه کشور اعلام کرد: در نخستین گام پزشکان باید گفت و گو را در بین خودشان به عنوان ابزار مدرن مدنیت ترویج دهند.

    به گزارش دنیای اقتصاد، این استاد اقتصاد به مفهوم توسعه در قرن ۲۱ اشاره کرد و گفت: توسعه یک پروسه و نه یک پروژه است و مانند پدیده‌های طبیعی اصول و قواعد یکسان با ظاهر و الگویی متفاوت دارد.

  • دوگانه‌های اصفهان نخفته‌اند هنوز

    مهرنوش قائم مقام

    سخنان اخیر دکتر زرگرپور که واکنشی است به اعتراض‌های بی پایان بخش خصوصی و اتاق بازرگانی؛ بیش از همه شاهد خوبی است برای آنکه دوگانه‌ها دست از سر اصفهان برنمی دارند و تردید اصفهان برای توسعه؛ قرار نیست تمام شود. تشکیک در رکود،و تردید در بیکاری و تورم و آمارهایی که هیچ تصویر روشنی از اوضاع اقتصاد اصفهان به دست نمی‌دهند؛ در این هفته هم ادامه یافت تا بیش از پیش معلوم باشد که اصفهان فقط بر آستانه تجدد و سنت نیست که بلاتصمیم و بلاتکلیف نشسته است و دو راهه هایی بسیار فراروی خود دارد.

  • چهره های هفته - ۱۲ بهمن ۹۵

    سیاسی

    عینک ها را بگذارید!

    "برخی باید عینک هایشان را بزنند و با وجود داشتن برخی حسن ها و پیشرفت ها نگویند داشته ها را نداریم، باید این عادت در این استان برطرف شود" این جمله را رسول زرگرپور در آخرین نشست خبری خود به زبان آورد. او که از آمار رکود صنایع که توسط خبرنگاری ارائه شد برآشفته بود، با اعلام این موضوع که متاسفانه در اصفهان ضربه به خود می‌زنیم و در حالی که استان پیشرویی هستیم و داشته هایی در اختیارمان هست مدام سعی داریم که اعلام کنیم که نداریم.

  • تأمین اجتماعی یک ریال بدهکار نیست

    مدیرکل تأمین اجتماعی استان اصفهان گفت: تمام کارگاه‌های تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی شامل کارگاه‌های دولتی و غیردولتی می‌توانند از ۱۹ دی ماه تا ۱۹ فروردین ماه سال ۹۶ با مراجعه به شعب سازمان تأمین اجتماعی از بخشودگی جرائم استفاده کنند. علی اصغر دادخواه در نشست خبری سازمان تأمین اجتماعی استان اصفهان، اظهار کرد: ۶۵ درصد جمعیت استان اصفهان معادل سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی هستند. همچنین ۲۳۰ هزار نفر از بازنشستگان ماهانه ۲۷۰ میلیارد تومان از این سازمان دریافت می‌کنند و سازمان تأمین اجتماعی حتی یک ریال پرداختی‌ معوق ندارد.

  • بندر خشک در حد صحبت بود

    اسدالله احمدی ونهری با اشاره به استقرار گمرک الکترونیک به عنوان پروژه اقتصاد مقاومتی در اصفهان اظهار کرد: پروژه استقرار گمرک الکترونیک با راه اندازی سامانه جامع امور گمرکی از تیرماه سال ۱۳۹۳ در گمرک اصفهان شروع و در حال حاضر به طور ۱۰۰ درصد در تمام گمرکات استان محقق شده است. وی حداقل تعرفه گمرکی استان را پنج درصد و حداکثر آن را ۵۵ درصد اعلام کرد و افزود: تعرفه کالاهای اساسی، خطوط تولید و مواد اولیه کاهش و تعرفه کالاهای مصرفی، لوکس و تزئینی افزایش پیدا کرده است. مدیر کل گمرکات استان اصفهان در خصوص اینکه "آیا گفته هایی مبنی بر اینکه با سخت گیری های گمرک میزان قاچاق افازیش می یابد، صحت دارد؟" گفت: عده ای اطلاع کافی از سختگیری های گمرک در زمینه قاچاق ندارند و بر اساس اطلاعات اشتباهی که به آنها داده می شود می گویند این سخت گیری ها باعث افزایش قاچاق می شود، در حالی که این گونه نیست و با راه اندازی این سامانه و سخت‌گیری‌های گمرک میزان قاچاق کاهش پیدا کرده و در عین حال ایستایی کالاهایی که امکان قاچاق دارند در گمرک بیشتر شده است، هم‌چنین میزان قاچاق از مبادی رسمی کمتر شده و کنترل قاچاق از مبادی غیر رسمی نیز بر عهده نیروی انتظامی است.

  • آتش، از سیتی سنتر تا پلاسکو

    مهدی برزین- اوایل مرداد ماه در اوج گرمای تابستان، خبری دهان به دهان پیچید: سیتی سنتر اصفهان آتش گرفت! عکس و فیلم پشت سر هم در رسانه ها دست به دست می شد که خبر تکمیلی "آتش سوزی مهار شد!" آبی بر آتش شد. چهار دقیقه از حریق گذشته، عملیات اطفای آن آغازشد و به سرعت پایان گرفت، در سوی دیگر مجموعه تجاری خالی شد و مراجعه کنندگان، همه از محوطه خارج شده بودند. خسارت مالی تنها ۲۵ میلیون تومان، کسی هم کشته یا زخمی نشد. دودی که از ساختمان سیتی سنتر برخاست به چشم کسی نرفت، ونه خانواده ای را عزادارساخت و نه حضور پرشمار مقامات و مسوولان را رقم نزد.

  • اصفهان و پسا مترو

    نیما آتش- مترو اصفهان که نزدیک به ۱۶ سال از آغاز عملیات عمرانی آن گذشته است و تکمیل تنها خط یک آن همچنان ادامه دارد شاید بعد از افتتاح و توسعه کامل؛ تغییرات زیربنایی، مورفولوژیک، ساختاری، اجتماعی و اقتصادی عمیقی در شهر اصفهان ایجاد کند. تاثیرات افتتاح کامل خطوط مترو اصفهان به روند جهانی شدن این شهر دامن خواهد زد و شاید تاریخ اصفهان را از دید بسیاری از کارشناسان شهرسازی به دوران پیشا مترو و پسا مترو تقسیم کند. گرچه مسیر و جانمایی دقیق خطوط مترو اصفهان هنوز نامشخص است و هر لحظه امکان تغییر دارد اما با توجه به ثبات بنچ مارک ها و ایستگاه های اصلی، به خصوص در ابتدا و انتهای خطوط، مشخصا خط یک مترو اصفهان پس از تکمیل، حداقل دو شهر اقماری بهارستان در جنوب و شاهین شهر در شمال را به مرکز اصفهان متصل خواهدکرد.

  • خدمات گردشگری و نقش آن در توسعه گردشگری اصفهان

    شهرام امیری*

    بی تردید خدمات؛ اصلی ترین تولید صنعت گردشگری به شمار می‌رود به گونه ای که هرساله میلیون ها انسان از سراسر گیتی برای دریافت خدمات گردشگری به سرزمین های مختلف سفر می کنند. در این میان مطابق با آمار جهانی جهانگردی در حدود ۴۰۰ میلیون نفر در زیرساخت های گردشگری به بیش از یک و نیم میلیارد گردشگر در سراسر جهان خدمات رسانی می کنند. اگر بپذیریم که خدمات اصلی ترین خروجی گردشگری به شمار می‌رود پس نگاهی هرچند گذرا به ارائه خدمات در شهر تاریخی اصفهان داشته باشیم.

  • آغاز عصر پسا تولید در اصفهان!

    باران مدرس- نام اصفهان از آن زمان که با سوت کارخانه های نساجی و زنگ دوچرخه های کارگران در سپیده دم، ثبت شد؛ با تولید گره خورد و بعدها، ظهور ذوب آهن و فولاد مبارکه، شهرک‌های صنعتی و ایجاد بیش از هشت هزار واحد صنعتی و تولیدی به همراه رتبه های تک رقمی تولید محصولات زراعی و دامی، وجهه تولیدی نصف جهان را پررنگ تر کرد. در سال‌های رکود، تحریم و پساتحریم و حذف زاینده رود خروشان از اصفهان، همواره بخش صنعت بیشترین ارزش افزوده را برای استان به همراه داشته است. این سال‌ها به سبب آنچه که "بحران زیست محیطی" لقب گرفته، چشم انداز توسعه اصفهان، مسیر دیگری را انتخاب کرده: مسیری که به کاهش جمعیت تولیدکننده در روستاها، کاهش ظرفیت تولید واحدهای صنعتی، رشد مهاجرپذیری و اصفهان گریزی به صورت توام و در نهایت اقبال بخش خدماتی، منجر شده است.

  • اصفهان چه دارد؟

    احسان دست نشان- اسم دارایی که می‌آید، اغلب کاسب ها یاد کِشته خود می‌افتند و وقت درو! البته محصولی که تا بتوانند برداشتش را عقب می‌اندازند. اما اشتباه نکنید، دارایی چیز دیگریست که از اتفاق در جیب شما پول هم می‌گذارد، به شرطی که عاطل و باطل رها نشود! اگر چیزی تولید یا خدمتی انجام شود، آن‌وقت آنچه محصول به وسیله، واسطه، یا رابطه با آن تولید شده را می‌گوییم دارایی آن هم دارایی سرمایه ای! اما اصفهان در بخش تولید چه دارد؟ به عبارت دیگر دارایی های بخش تولید کدام است و از کجا به دست آمده؟ دارایی یا تولید شده یا تولید نشده؟ حالا کدام دارایی تولید شده؟

    اول به دارایی ثابت بخش تولید اصفهان نگاهی می اندازیم.

  • آنها که می‌مانند و آنها که می‌روند

    مهدی محمدی-در آماری که سال ۹۴ از ۱۰۰ شرکت برتر ایران منتشر شد، استان اصفهان از حیث پراکندگی جغرافیایی این شرکت ها، سهمی ۱۱ درصدی داشت که پس از تهران بالاترین بود. در این میان هنوز بخش نفت بالاترین سهم را در تولید و خدمات داراست که نتیجه، رتبه دوم پتروشیمی اصفهان در جمع ۵۰۰ شرکت برتر سال ۹۰ یا ۹۲ و افزایش تولید و صادرات نفت و فرورده های آن است. اما اصفهان چند سالی هست استان اول صنعتی کشور نام گرفته آن هم به خاطر حضور صنایع مختلف در بخش های تولیدی و خدماتی آن!

    از چند دهه گذشته بخش فلزات اساسی مانند آهن و فولاد هم در اصفهان سهم بزرگی از تولید را به خود اختصاص داده است.

  • تولیدکنندگان مواد اولیه ندارند

    اصفهان صنعتی ترین استان کشور و یکی از مولدان مهم ایران محسوب می شود. طبق آمار، صادرات ۴۶ درصد فولاد کشور، ۲۵ درصد فرش ماشینی و۷۱ درصد از مصنوعات طلای کشور در اختیار اصفهان است. از طرف دیگر مصنوعات آهنی، لوازم خانگی و بخش کشاورزی به خصوص دام و طیور از جمله مواردی هستند که اصفهان در آنها رتبه های برتر تولیدی را در اختیار دارد و همین نشان می‌دهد این استان از نظر مولد و صادرات تولیدات خود استان بسیار مهم در کشور به حساب می‌آید و نقش بی‌بدیلی در این زمینه دارد.

    در بخش خدمات، اما باز هم این اصفهان است که باید حرف برای گفتن داشته باشد.

  • ید طولای فرهنگ کار "یدی"

    نفیسه قانیان- فرهنگ کارِ به اصطلاح " یدی" در این شهر ید طولایی دارد! تا کمتر از دو دهه پیش، مرد کاری را باید از روی گرد و خاک کت و پینه دست ها و زبری پوستش می شناختی! مرد اهل کار، کسی بود که بنا به اقتضای شغلش، بوی روغن و گوشت و بنزین و گچ و سیمان می‌داد و دست‌های کارگری او، اجر و قرب ویژه ای داشت. اما تجددهای صنعتی یکی پس از دیگری از راه رسیدند و در کنار چرخ های تولید و صنعت، نیاز مردم به خدمات نیز شکل‌گرفت. از این رو منطقی بود که بخشی از نیروی کار جامعه، به ارایه دهندگان خدمات بدل شوند نه کسانی که لزوماً تولیدکننده بوده و در حلقه نخست ماجرا قراردارند.

  • خدمات بی مزد و منت!

    مرکز آمار کشور می‌گوید که ۴۹ درصد از اشتغال کشور در اختیار بخش خدمات است و سهم آن در تولید ناخالص ملی حدود ۵۶ درصد است، آنچه از اصفهان برمی‌آید و با توجه به وضعیت خوب این استان در بخش تولید، باید در بخش خدمات نیز وضعیت مناسبی داشته باشد. در تحلیل و بررسی این موضوع، علی صفرنورالله- فعال بخش خدمات فنی مهندسی در استان و از اعضای اتاق بازرگانی اصفهان- اعتقاد دارد در بخش خدمات عام و در کل در بحث خدمات وضعیت اصفهان وضعیت بدی نیست و این استان در بخشی از فعالیت های خدماتی مثل مهندسی فولاد حرف اول را می زند.

  • خلاقیت و دانش محوری مهم‌ترین ارکان گفتمان جدید شهری هستند

    شهردار اصفهان گفت: خلاقیت و دانش محوری مهم‌ترین ارکان گفتمان جدید شهری هستند و در همین راستا در مکتب جدید اصفهان قرار است شهرداری به یک دستگاه دانش‌محور تبدیل شده و همه فعالیت ها بر اساس دانش، خلاقیت و فناوری‌های نوین انجام شود. به گزارش اداره ارتباطات رسانه ای شهرداری اصفهان، همایش آغازین دوره جامع آموزشی مهارتی خلاقیت و کارآفرینی تالار کوثر اصفهان با حضور جمعی از علاقه مندان به این حوزه، کارآفرینان نمونه، استادان و مسئولان شهری از جمله شهردار اصفهان برگزار شد. این دوره با مشارکت نهادها و ادارات مربوطه با هدف ایجاد انگیزه و افزایش دانش مهارتی و مدیریتی جوانان به منظور راه اندازی یک کسب و کار موفق برگزار شد.

  • پارکهای شهر، جنگلی می شود

    مدیران شهری بر این باورند با توجه به بحران کم آبی و به دنبال آن افزایش آلایندگی هوا، توسعه حجمی فضای سبز و کاشت درخت در پارکهای شهر ضروری است. توسعه شهرنشینی، افزایش جمعیت و رشد نامتوازن تولید خودرو در سال های گذشته و استقرار صنایع در اطراف شهرها موجب آلودگی های زیست محیطی شده است، از این رو نیاز به فضای سبز و گسترش آن به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر در کاهش آلاینده ها بیش از پیش احساس می شود. البته طی سال های گذشته کلانشهر اصفهان به دلیل خشکسالی و نبودن آب در رودخانه زاینده رود، خسارت های زیادی را متحمل شد، اما در این سال ها تلاش شد تا علیرغم تمام مشکلات، فضای سبز شهر در هر شرایطی حفظ شود تا در نبود زاینده رود شهروندان بتوانند از این فضاها استفاده لازم را داشته باشند و این کلانشهر باز هم در لیست شهرهای پرجاذبه قرار گیرد.

  • خیابان ها جزئی از هویت شهرها هستند

    مشاور وزارت حمل ونقل آلمان که در اصفهان به سر می برد، با اشاره به اینکه وقتی صحبت از برنامه ریزی برای حمل و نقل شهری می شود باید همه شهروندان را در نظر گرفت، گفت: خیابان ها جزئی از هویت یک شهر هستند که به عنوان مثال این مسأله را در اصفهان که خیابان های سرسبز و زیبا نسبت به تهران دارد می توان مقایسه کرد. فریدمن کونست با حضور در سلسله نشست های تخصصی حمل و نقل و ترافیک شهری با عنوان «ایستگاه ترافیک» اظهار کرد: در دنیای امروز، خودروهای شخصی بر زندگی انسان ها را غلبه کرده به نوعی که روز به روز این روند با رشد بی رویه ای همراه شده است.

  • کف سازی ادامه خیابان سپه تا میدان امام حسین(ع) سال ۹۶ کلید می خورد

    مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان گفت: در ادامه اجرای پروژه های طرح دولتخانه صفوی، کف سازی ادامه خیابان سپه تا میدان امام حسین(ع) از سال ۹۶ کلید می خورد. حسین جعفری اظهارکرد: تا پایان سال جاری کف سازی میدان تاریخی امام خمینی(ره) و بخشی از خیابان سپه به اتمام می رسد. وی تصریح کرد: همچنین ۲۰ پروژه عمرانی در اطراف میدان امام خمینی(ره) به زودی به نتیجه می رسد. مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری اصفهان در ادامه به پیشرفت پروژه های میدان جلوخان مسجدجامع نیز اشاره و خاطرنشان کرد: میدان جلوخان مسجد جامع در شمال میدان امام علی(ع) واقع شده که بدنه سازی آن با قوت در حال پیشروی است.

  • خشکی زاینده رود، فرونشست زمین در کلانشهر اصفهان را تشدید کرده است

    به گفته معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان جاری نبودن زاینده رود و عدم تغذیه چشمه های زیرزمینی، موضوع فرونشست زمین را در کلانشهر اصفهان بسیار تشدید خواهد کرد. دومین نشست تخصصی اداره مطالعات و برنامه ریزی شهری معاونت شهرسازی و معماری با موضوع "پهنه بندی فرونشست زمین در معابر کلانشهر اصفهان و بررسی مشکلات ناشی از آن" با حضور رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر اصفهان، معاون شهرسازی و معماری، مدیران ارشد شهرداری اصفهان، اعضای اتاق فکر مدیریت بحران شهرداری اصفهان و اساتید دانشگاه های استان اصفهان برگزار شد.

  • کاهش ۲۵ درصدی بارترافیکی میدان احمد آباد

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان معتقد است با احداث و تکمیل دوربرگردان های میدان احمدآباد، بار ترافیکی این میدان ۲۵ درصد کاهش می یابد. علیرضا صلواتی اظهارکرد: میدان احمدآباد یکی از میدان های اصلی شهر اصفهان، از ورودی های شرق و مرکز تبادل سفرهای شهری به شمار می رود. وی ادامه داد: در ۲ دهه گذشته زیرگذری برای اتصال شمال به جنوب و بالعکس در میدان احمدآباد احداث شد که در کاهش بار ترافیکی میدان بسیار مؤثر بود اما با گذشت زمان برای ایمنی هر چه بیشتر، همه دوربرگردان های خیابان های بزرگمهر و سروش مسدود و بار ترافیکی آنها به میدان احمدآباد منتقل شد.

  • پیش بینی هزار میلیارد ریال اعتبار برای پروژه رینگ حفاظتی در سال آینده

    مدیر پروژه رینگ حفاظتی شهر اصفهان گفت: برای آزادسازی و اجرای پروژه رینگ حفاظتی شهر اصفهان در سال آینده بیش از هزار میلیارد ریال اعتبار در شهرداری اصفهان پیش بینی شده است. سعیدکورنگ بهشتی اظهارکرد: طول رینگ حفاظتی شهر اصفهان ۷۸ کیلومتر است که در مسیر خود شهرهای دولت آباد، خورزوق، خمینی شهر، درچه، شهر ابریشم و روستاهای زیادی را شامل می شود. وی افزود: ۴۵ کیلومتر از این رینگ در شهر اصفهان و در شهرهای دولت آباد ۷ کیلومتر، خورزوق یک کیلومتر، خمینی شهر۹ کیلومتر، درچه ۴ کیلومتر، ابریشم ۸ کیلومتر و روستاهای اطراف ۴ کیلومتر از مسیر رینگ وجود دارد.

  • فولاد مبارکه شرکت برتر در گروه فلزات اساسی - ۱۲ بهمن ۹۵

    در همایشی از سوی سازمان مدیریت صنعتی ضمن اعلام اسامی۱۰۰ شرکت برتر ایرانی، گزارش ارزیابی ۵۰۰ شرکت برتر کشور در ۵ گروه ارائه شد. در این خصوص فرزاد ارزانی معاون فناوری فولاد مبارکه گفت: شرکت فولاد مبارکه در ارزیابی هایی که مبتنی بر الگوهای شناخته شده است، شرکت می کند. از آن جمله ارزیابی ۱۰۰ شرکت برتر کشور، تعالی سازمانی، مدیریت دانش، رعایت حقوق مصرف کنندگان و . . . است. وی با تأکید بر اینکه فولاد مبارکه در سال جاری نیز مانند سالهای گذشته موفق به کسب رتبه نخست در شاخص حجم بین شرکتهای صنایع معدنی و فلزی در کشور شد، افزود: در سال ۱۳۹۴ که برای تمامی صنایع کشور از جمله فولاد مبارکه از نظر کسب و کار یکی از سخت ترین سالها از ابتدای راه اندازی تاکنون بود، این شرکت توانست با همت و تلاش بی وقفه تمامی مدیران و کارکنان خود بیش از ۹۷ هزار میلیارد ریال فروش داشته باشد.

  • ایران به جمع سازندگان دستگاه اندازه گیری ارتعاشات و بالانس قابل حمل تجهیزات دوار پیوست

    نوید بهشتی کارشناس ماشینهای دوار و مسئول اجرای این پروژه، بومی سازی و دسترسی به تکنولوژی و دانش فنی روز دنیا، توسعه سیستمها و تکنیکهای نوین پایش وضعیت و ارتعاشات تجهیزات دوار، کاهش وابستگی به همراه صرفه جویی ارزی و ریالی و افزایش آماده به کاری تجهیزات دوار را از مهمترین اهداف اجرای این پروژه خواند. وی در تشریح چگونگی اجرای این پروژه ادامه داد: در راستای رفع نیاز مجموعه در خصوص افزایش آماده به کاری تجهیزات تحت پوشش و دستیابی به دانش فنی روز دنیا در جهت پیاده سازی روشهای نوین اندازه گیری و تحلیل داده های ارتعاشی تجهیزات دوار و تسهیل و توسعه این خدمات و همچنین صرفه جویی ارزی و ریالی و عدم وابستگی به خارج از مجموعه فولاد مبارکه انجام عملیات طراحی و ساخت دستگاه ویبرومتر- بالانسر پرتابل با کیفیت قابل رقابت در داخل مجموعه بازرسی و در مدت کمتر از هفت ماه به انجام رسید.

  • فولاد مبارکه مولود با برکت انقلاب اسلامی است

    به گزارش خبرنگار فولاد حجت الاسلام محمدی نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهر مبارکه در اجلاس نماز شهرستان مبارکه که به میزبانی شرکت فولاد در سالن اجتماعات این شرکت و با حضور مدیران روابط عمومی، حراست و رئیس دفتر تبلیغات اسلامی و ائمه جمعه و جماعات و مسئولان ادارات و نهادهای شهرستان برگزار شد، ضمن قدردانی از اهتمام مدیریت و کارکنان فولاد مبارکه نسبت به اشاعه فرهنگ اسلامی و اقامه نماز در شرکت و منطقه بیان کرد: فولاد مبارکه به ویژه در سال جاری در عرصه های فرهنگی و اجتماعی حضور پررنگ تری داشته است که از این بابت نیز مراتب قدردانی خود را اعلام می داریم.

  • راه حل های کوتاه و بلندمدت تعدیل منافع زنجیره فولاد

    چیلان- احسان دشتیانه، معاون بازاریابی و فروش شرکت ذوب آهن اصفهان در گفت و گو با چیلان به راه حل های کوتاه مدت و بلند مدت تعدیل منافع زنجیره فولاد اشاره ای داشت و این گونه تشریح کرد: به اعتقاد بنده زنجیره فولاد شامل سه مرحله تولید، مصرف و بازیافت فولاد است. در نظرگرفتن فرآیند تولید فولاد در یک ساختار عمودی عبارت است از تولید و آماده سازی مواد اولیه، حمل مواد اولیه به کارخانجات فولادسازی و تولید شمش یا اسلب فولادی، تولید محصولات نهایی و سپس حمل تا مبادی توزیع و در مرحله آخر فروش و تحویل کالا به مشتریان نهایی.

  • چرا باید همسو با روند قیمت های جهانی فولاد باشیم؟

    رکود بازار داخلی سبب شده بسیاری از فولادسازان به فکر بازارهای به صرفه تر و صادراتی بیافتند از این رو باید روند قیمت های جهانی را مدنظر قرار داد. حمیدرضا طاهری زاده، نایب رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران اظهار کرد: در ماه های گذشته شاهد شروع روند افزایشی قیمت مواد اولیه و محصولات فولادی در بازارهای جهانی بودیم و همانگونه که پیش بینی می شد، این صعود حداقل تا ماه گذشته ادامه داشت. قیمت فولاد در بازار داخلی نیز به تبع قیمت های جهانی افزایشی بود و در این میان برخی معتقد بودند نباید با بازار جهانی همسو بود و تولیدکنندگان فولاد باید با توجه به شرایط بازار داخلی و عرضه و تقاضای داخل کشور تعیین قیمت کنند.

  • فولاد مبارکه اصفهان شرکت برتر در رشد شاخص بهره وری کل عوامل تولید

    در هشتمین جشنواره ملی بهره وری که در تهران برگزار شد، با نظر کمیته علمی و داوران جشنواره، شرکت فولاد مبارکه اصفهان در بین شرکتهای فولادی کشور به عنوان شرکت برتر در رشد شاخص بهره وری کل عوامل تولید (TFP) معرفی و با اهدای لوح تقدیر از این شرکت قدردانی شد. محمد تقی صمدی مدیر مهندسی صنایع فولاد مبارکه ضمن تأیید این خبر گفت: همه ساله دبیرخانه جشنواره ملی بهره وری با حمایت اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران اقدام به اجرای مسابقه ملی بهره وری از طریق محاسبه شاخص های بهره وری براساس صورتهای مالی شرکتها در حوزه های تولیدی، کشاورزی و خدماتی می نماید و طی گزارش جامعی شرکتها را به تفکیک زمینه فعالیت آنها مورد مقایسه قرار داده و در سطح ملی منتشر و از برترینهای هر گروه تقدیر می کند.

  • حس ذوب آهن اصفهان از عدم حمایت راه آهن از ریل ملی

    چیلان- با وجود سرمایه گذاری بزرگ مقیاس و هدف دولت ایران برای توسعه راه آهن در سال های آتی، تولیدکننده انحصاری ریل در این کشور (شرکت ذوب آهن اصفهان) هنوز هم احساس می کند هیچ گونه حمایتی از سوی بازار داخل از تولیدات آن صورت نمی گیرد و درمقابل شاهد واردات گسترده ریل به این کشور هستیم. سایت متال اکسپرت نوشته است شاید افزایش تعرفه واردات و وضع عوارض ۵ درصدی راهگشای مقابله با واردات بی رویه ریل به بازار کشور باشد درحالی که تعرفه های فعلی چیزی نیست که سبب توقف واردات شود. اگرچه اولین قرارداد ریل برای تامین ریل راه آهن به میزان ۴۰ هزار تن با ذوب آهن اصفهان در ماه اکتبر امضا شد و یک حرکت مثبت در این راستا محسوب می شد اما درحال حاضر این کارخانه با کمبود سفارش به جهت افزایش حجم واردات به داخل کشور مواجه است.

  • نمی دانم از کدامیک از مشکلات و کمبودهایمان صحبت کنم

    ایسنا- سرمربی تیم سافتبال بانوان اصفهان با اشاره به نداشتن زمین برای تمرین و همچنین نبود بودجه برای اعزام تیم گفت: نمی دانم از نداشتن زمین شکایت کنم یا نبود اسپانسر؟ رویا زنگنه اظهار کرد: بعد از اتمام دور رفت لیگ جنوب در اصفهان، تمرینات خوبی را سپری کردیم، اما حدود دو هفته ای است که مورد بی مهری برخی از مسئولان شهرداری قرار گرفتیم و زمینی که حدود ۱۳ سال در اختیار این تیم بود بنا به دلایلی غیر منطقی از ما گرفته شد. این مشکل زمانی به مشکلات ما اضافه شد که درگیر حل کردن مسایل و مشکلات مالی برای اعزام تیم بودیم چرا که نبود اسپانسر همیشه تیم ما را آزار داده و حتی در سال گذشته موجب شد دو رویداد مهم را از دست بدهیم.

  • پرتغییر و پرحاشیه!

    طی دو سالی که از عمر سازمان ورزش شهرداری اصفهان می‌گذرد، این سازمان هنوز نتوانسته فعالیت خود را به عنوان هسته مرکزی بهبود شرایط ورزشی شهر اصفهان به صورت شاخص معرفی‌کند و تغییر و تحولات صورت گرفته و مسائل اداری و قانونی این سازمان در بین سازمان‌های شهرداری اصفهان، در کنار رفت و آمدهای مختلف، سبب شده که جایگاه خود را به عنوان یک سازمان تأثیرگذار چندان در اختیار نداشته باشد.

    سازمان ورزش شهرداری اصفهان از مرداد سال ۹۳ و با هدف بهبود شرایط ورزشی شهر همچنین تحکیم برنامه‌های مختلف ‏ورزشی در رشته‌های مختلف، کار خود را آغاز کرده و با گذشت بیش از دو سال، دوران ابتدایی خود را طی کرده است.

  • چالش بزرگ

    حدود یک ماه قبل بود که بر اساس اعلام هدایت ممبینی - عضو رسمی شورای شهر اهواز- که خود یکی از داوران پیشکسوت فوتبال ایران است؛ کمک یک میلیاردی این شورا به تیم استقلال خوزستان باعث شد تا وضعیت مدافع عنوان قهرمانی لیگ تا حد زیادی سروسامان پیدا کند و آبی‌های خوزستان به عنوان نماینده ایران در لیگ قهرمانان آسیا به دنبال کسب افتخار باشند. اما این خبر شورای شهر اهواز را در بورس اخبار رسانه‌ها قرارداد تا مشخص شود که توجه رسانه‌ها به این حوزه چگونه می‌تواند یک نهاد اجتماعی را در بین مردم بیش از قبل بشناساند.

بیشتر