شماره روزنامه ۶۱۹۳
|

ویژه‌نامه اصفهان

  • بالش نرم اقتصاد زیر سر اصفهان!

    باران مدرس

    استاندار می گوید شهریور، ماه مبارکی برای اصفهان بوده، چرا که حدود یک سوم اعضای هیات دولت در این ماه به استان سفر کرده اند. در میان کشمکش مدیریت شهری و استاندار اصفهان برای دعوت اهالی کابینه یازدهم، ظاهرا فقط سر زاینده رود بی کلاه ماند تا جاری نشود، تا ۲۰۰میلیون مترمکعب گل و لای به ظرفیت یک میلیارد و ۶۰۰میلیونی سد، دهن کجی نکند. چند سال قبل بود که سفر مبارکی به اصفهان انجام شد برای رونمایی از"۹فرمان برای نجات زاینده رود" و ماند روی کاغذ و ماندند انگشت به دهان، مردم اصفهان از بارگذاری‌های بی پایان و برداشت‌های بالادست که حتی۹فرمان هم نتوانست میخکوب‌شان کند.

  • نامه ای که همایش ها را از اصفهان پر می دهد

    نفیسه قانیان 

    رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به تازگی در نامه ای اعلام کرده که مسوولان باید از برگزاری همایشهای دولتی در شهرهایی مانند اصفهان، یزد و شیراز، پرهیزکنند. علت نیز این گونه اعلام شده است که این شهرها به دلیل گردشگر پذیر بودن، ظرفیت پذیرش مهمانان چنین برنامه هایی را ندارند و به همین دلیل شاید میزبان خوبی برای این قبیل رویدادها به ویژه مهمانان بین المللی نباشند. معاون رییس جمهور در این نامه از وزرای دولت خواسته است برای تعیین مکان همایش های دولتی به این نکته توجه داشته باشند.

  • چهره های اصفهان در هفته ای که گذشت - ۱۳ مهر ۹۵

    سیاسی

    منتقد جدید رییس جمهور

    رسول زرگرپور که در مهر۹۲ کلید استانداری را از رییس جمهور تحویل گرفت، به منتقد اول استان از روحانی بدل شده است. همان زمان و به واسطه سال ها حضور در معاونت آب وزارت نیرو ، اصفهان به دستان او چشم دوخت تا جریان زاینده رود دائمی شود و کشاورزان شرق و غرب نیز منتظر ماندند تا ببینند چگونه آب در کانال های کشاورزی جریان می یابد، اما امروز که بیش از سه سال از حضور وی بر صندلی استانداری می گذرد، چشمان زاینده رود و گاوخونی روشن نشده و کشاورزان همچنان برای کشت پاییزه و بهاره نگرانند.

  • گردشگری چاره نجات اصفهان

    سخنان وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی هنگامی که کلنگ هتل ۵ ستاره اصفهان را به زمین می زد اوضاع گردشگری کشور را رو به بهبود نشان می داد. ربیعی وقتی از سیاست‌های دولت برای گردشگری و جذب سرمایه‌گذاری در این صنعت خبر می‌داد و مبنای اصلی اشتغال در دولت را بر دوش گردشگری نهاده بود، پیش بینی کرد که ۱۳۰ هزار شغل در حوزه گردشگری و صنایع دستی ایجادشود تا کشور در سال‌های آینده از ظرفیت سرمایه‌گذاری خارجی در این زمینه بهره ببرد. این سخنان که از زبان یک عضو کابینه دولت تدبیر و امید شنیده شد؛ فریدون الهیاری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان را در برابر پرسش های خبرنگار دنیای اقتصاد نشاندتا مشخص شود آیا زیرساخت های گردشگری برای این تعداد شغل در اصفهان وجود دارد و آیا مسئولان استانی همچون مسئولان کشوری به این موضوع فکر می کنند یانه!

    آقای دکتر اللهیاری! ابتدا بگذارید بپرسم آیا بحث گردشگری و صنایع دستی در میان مسئولان استانی جدی گرفته می شود؟

    خوشبختانه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید موضوع گردشگری و صنایع دستی جدی گرفته شد چراکه مسولان متوجه شدند که این دو صنعت هم پاک و هم سود ده هستند.

  • نود دقیقه تا پایتخت

    گروه گزارش- موضوع قطار سریع السیر اصفهان - تهران هم چنان بحث داغ این روزهاست. قطاری که قرار است سرعتی بالغ بر ۳۰۰ کیلومتر را به شهروندان تهران و اصفهانی هدیه کند و آنها را در کمتر از یک ساعت و نیم به مقاصد خود برساند اما اینکه حمل و نقل ریلی در کشور ما کجا قرار دارد؛ اصفهان و تهران چه سودی از آن خواهند برد و نزدیکی این دو کلانشهر چه اتفاق مهمی را رقم می زند را با علیرضا صلواتی به عنوان کارشناس حمل و نقل مطرح کردیم. به گفته معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری اصفهان در هر جامعه و کشوری یکی از معیار های اصلی توسعه؛ زیرساخت های حمل و نقلی است و عموما مولفه های اصلی برنامه ریزی کلان هر کشور و شهر موضوع حمل و نقل و شاخص اصلی توسعه یافتگی همین موضوع است.

  • شکستن قفل احتکار

    نسرین احمدی فخر

    در گذشته که از برکت یک "اقتصاد وابسته تک محصولی " ظاهرا همه چیز فراوان بود، شاید اهمیت و درد احتکار را زیاد احساس
    نمی کردیم،اما امروز که تصمیم داریم روی پای خود بایستیم،و مشکلات ناشی از جنگ و محاصره اقتصادی و کمبود ارز که آنهم بر اثر همین عوامل به وجود آمده، نیاز به کالاها فراوان است و عرضه آن کم، درد احتکار را با تمام وجودمان احساس می کنیم و می فهمیم هنگامی که گروهی ضروری ترین کالاهای زندگی مردم را احتکار می کنند چه بلائی بر سر طبقه مستضعف می آید.

  • پرداخت ۲۳۸۰ میلیارد تومان تسهیلات به صنایع کوچک

    براساس تصمیم دولت قرار شد ۱۶هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی به صنایع کوچک و متوسط پرداخت شود که براساس آخرین آمار دریافتی تاکنون ۳۰۵۱ واحد تولیدی مبلغ ۲۳۸۰ میلیارد تومان دریافت کرده اند. دولت یازدهم اقتصاد کشور را در حالی از دولت پیشین تحویل گرفت که مدعی شد رکود عمیقی در بخش اقتصادی و به ویژه صنعتی کشور حکمفرماست که تاکنون اقداماتی برای خروج بخش صنعت از رکود نیز انجام داده است.

    دولت روحانی در آخرین تصمیم خود برای حل بحران رکود حاکم بر صنعت و وضعیت اقتصادی کشور، پرداخت تسهیلات بانکی به مبلغ ۱۶ هزار میلیارد تومان به صنایع کوچک و متوسط را در دستور کار قرار داد که گفته می‌شد این مبلغ قرار است برای احیای برخی واحدهای نیمه تعطیل و راه‌اندازی واحدها و طرح‌های جدید مورد استفاده قرار گیرد.

  • دیپلماسی گردشگری دیپلماسی روز جهان

    یک کارشناس گردشگری با بیان اینکه اروپایی ها با توجه به زیرساخت های موجود در کشورهای حوزه خلیج فارس به این کشورها سفرهای فصلی می کنند، اظهار کرد: با توجه به شرایط موجود و ذهنیتی که برای جامعه بین الملل نسبت به جامعه ایران به وجود آمده فضای بسیار روشنی در این مبحث پیش روی کشور قرار دارد به طوری که در اروپا بسیاری از جوانان راغب شده اند که ایران را به خاطر جاذبه های جدید برای گردشگری انتخاب کنند.

    وی افزود: در حال حاضر ترکیه که در جذب گردشگر اروپایی در مقیاس وسیع موفق بود به دلیل مشکلات امنیتی فعلا در بخش گردشگری با مشکل مواجه است این در حالی است که ترکیه دیگر صحنه های جدیدی برای ارائه به گردشگران ندارد.

  • بیست سالگی سامان گستراصفهان

    نسرین احمدی فخر

    سرای پرنقش ونگار عطار در بافت سنتی شهر اصفهان در دل یکی از قدیمی ترین خیابان های شهراست. سرایی تلفیق شده از دو مکتب سنتی و مدرنیته باآمیزه ای از هنر و تکنولوژی این بار میزبان شرکتی با ریشه ۲۰ ساله شد. سامان گستر نامیدنش تا سامانی باشد بر توسعه اصفهان که همان توسعه کشور است. تا گستره ای باشد بر همت راسخ و اهداف بلند مهندسان توانای دیار نصف جهان.

    در پی رواج تفکر کارآفرینی، تولید و سرمایه گذاری و ضرورت اجرای پروژه های بزرگ عمرانی در دهه هفتاد شمسی فکر تشکیل یک نهاد اقتصادی که بتواند خلأهای تولیدی، عمرانی و سرمایه گذاری اصفهان در سالهای جنگ تحمیلی را پر نموده و درعین حال در خدمت ارزش آفرینی و خلق ثروت برای مردم این خطه از سرزمین ایران واقع شود شدت گرفت.

  • ما می توانیم های سامان گستری

    ۲۰ سال پیش به همت جمعی از موثرترین مسوولان شهر و استانی نهالی کاشته شدکه امروز شاهد بارور شدن و به ثمر نشستن آن هستیم. استقبال قابل توجه عامه مردم ازایجاد اولین تشکل اقتصادی سهامی عام پس از انقلاب شکوهمند اسلامی و اعتقاد ایشان به دعوت موسسین این حرکت مردم نهاد، بی پاسخ نمانده و امروز به حمدا. . . تبدیل به یکی از بنگاههای فعال و تاثیرگذار اقتصادی در سطح شهر ، استان و کشور شده است.

    اصفهان و اصفهانی همواره سمبل اقدام عملی اقتصاد مقاومتی بوده است. اقتصاد مقاومتی خساست در هزینه کردن نیست بلکه درست، صحیح ، به موقع و به اندازه مصرف کردن منابع است.

  • بهبود وضعیت اقتصادی با توجه به مزیت های شهر

    دنیای اقتصاد- بخش ثابت(استاتور)، یکی از بزرگترین موتورهای نورد گرم (موتور قفسه R۱) با همت کارشناسان شرکت فولاد مبارکه و همکاری شرکتهای سازنده داخلی بومی سازی شد. شهردار اصفهان در جشن بیست سالگی شرکت سامان گستر گفت: تاکنون پنج دروازه از برنامه توسعه سپری شده و نه تنها شهرداری ها وشوراها تقویت شده اند. بلکه روزبه روز هم از توانمندی واختیارات آنها کاسته می شود. در برنامه ششم توسعه رنگ وبویی از مدیریت شهری دیده نمی شود وتنها از بعد کلان به مشکلات کشور نگاه شده است. درحالی که توسعه باید برمبنای اقتصاد شهرها و روستاها باشد.

  • اختلاف سلیقه مدیران مانع پیشرفت اقتصادی

    حمید رضا فولادگر، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با حضور در بزرگداشت شرکت سامان گستر ضمن تبریک به شرکت در بیست سال خدمت در توسعه شهری گفت: در برخی از فصول نیاز به هتل و مراکز اقامتی در سطح شهر اصفهان به شدت رشد می یابد و بنده یقین دارم که شرکت در انجام چنین پروژه هایی موفق عمل خواهد کرد.

    فولادگر افزود:آسیب شناسی های لازم در اقتصاد ایران به عمل آمده و راهکارها هم مشخص شده است،اما در مرحله اجرا با مشکل اختلاف سلیقه مدیران مواجه هستیم که مهمترین مانع پیشرفت اقتصادی کشور است.

  • سامان گستر اصفهان از نگاه دوربین

  • تغییر از آنچه فکر می کنید به شما نزدیکتر است

    مهدی برزین

    در یک نقطه ثابتِ ایستگاه قطار که بایستی، این اسب آهنی، پای بر ریل می رود و می آید. غیر از بارهای جور و واجور، مسافر هم دارد. . . از همه جا و همه رنگ! جنسش جور است، وسیله رسیدن است تا جایی که دو خط موازی زیر پایش اجازه بدهد. . . مثل همان روزی که ریچارد ترویتیک به چرخ شکسته اولین قطار با موتور بخار که در طلیعه قرن نوزدهم ساخته بود، نگاه می کرد و نمی دانست جهان با همین پیشرانه ها و واگن هایش متحول می شود: چند تاجر و هنرمند، نقاش و دانشمند با قطار از این سو به آن سو می روند تا روزهای فردا را بسازند، توماس ادیسون در یکی از همین واگن های حمل بار، اولین آتش سوزی خود را تجربه می کند و غرب وحشی با کابوی های راهزنش به امید چند دلار این کوه آهن و فولاد را به گلوله می بندند.

  • چشم طمع اصفهان به زمین های اطراف

    مهدی محمدی

    تا پیش از دهه سی و چهل شمسی، زمین شهری موجود در اصفهان برای کاربری‌های سنتی کافی بود. بازار، میدان و گذرهای پیاده و تعدادی خیابان شوسه که در کنار هم برای زندگی تقریباً سیصدهزار نفر اصفهانی جواب می داد و خبری از کارخانه یا مجتمع های تجاری در شهر نبود. اما طی سی سال گذشته با افزایش جمعیت آن که بخشی متاثر از روند شتابان مهاجرت و البته انفجار جمعیت دهه شصت بود، ما را با شهری مواجه ساخته که با دست اندازی به زمین‌های اطراف خود در شمال و جنوب، غلت می زند تا شرق و غرب خود را هم تصرف کند.

  • توسعه روی ریل

    قطار سریع السیر تهران - اصفهان حدود ۴۰ سال پیش طرح هایی را بر روی کاغذ دید و کارشناسان و مهندسان ژاپنی نیز برای مسیر و نوع احداث این خط به ایران سفر کردند، اما تحولات انقلاب اسلامی ایران و پس از آن آغاز جنگ تحمیلی موجب شد تا این طرح از روی میزها کنار برود و در داخل پرونده هایی مسکوت بماند، سکوت بیست و چند ساله این پرونده ها در سال ۸۲ مجددا شکسته شد و در سال ۸۶ مسیر حرکت قطار مجدد تعیین شد.

    آن روزها قول و قرار ها بر این بود که یک نفر از تهران وقتی سوار بر واگن می شود یک ساعت و نیم بعد در اصفهان از همان واگن پیاده شود، طرح قرار بود سال ۸۹ تحویل شود، اما نه تنها این طرح تحویل نشد دولت دهم نیز کنار رفت و دولت بعدی روی کار آمد تا این طرح بیش از ۴۰ سال از عمرش گذشته باشد و این طرح هنوز به مرحله اجرا هم نزدیک نشده است.

  • مدیرکل امور مالیاتی استان پاسخ دهند

    در کشورهایی که به دنبال رشد و شکوفایی اقتصادی هستند توجه به مقوله اقتصاد مولد و دارای ارزش افزوده بسیار مهم و حیاتی است. یکی از نمودهای اقتصاد مولد، رونق تولید داخلی و تقویت آن جهت رقابت در بازارهای صادراتی یا در مقابل کالاهای وارداتی است. از سوی دیگر در اقتصاد مولد تلاش می‌گردد نقش عوامل واسطه ای و فعالیت های فاقد ارزش افزوده و دلالی کاهش یابد تا کشش بازار به سمت فعالیت های مولد سوق پیداکند. آشفتگی بازار به علل متعدد همچون بی‌انضباطی مالی و عدم ثبات عوامل بسترساز برای کسب و کار و رکود اقتصادی از جمله عواملی هستند که می‌توانند رغبت به سمت تولید و خدمات با ارزش افزوده را کاهش داده و فعالیت‌های زیر زمینی و بدون شناسنامه را رونق بخشند.

  • نهضت سرمایه

    شهردار اصفهان در نشست تخصصی مشترک مدیریت شهری با سازندگان مسکن که از سوی کمیسیون شهرسازی، معماری و عمران شورای اسلامی شهر اصفهان برگزار شد، با اشاره به اینکه کلیات برنامه ششم توسعه کشور به تصویب رسید، گفت: در برنامه های توسعه کشور یک مشکل اساسی وجود دارد که همه شهرها و روستاها را درگیر می کند و آن نگاه از بالا به پایین به شهرها و روستاها است. وی افزود: در این راستا به صورت متمرکز برنامه هایی برای همه شهرها و روستاها تدوین و تجویز می شود این در حالی است که ظرفیت هر شهر و روستا با یکدیگر متفاوت است.

  • « شهرنما » در هر ۱۵ منطقه اصفهان

    مدیر طرح شهرسازی الکترونیک و برون سپاری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان اعلام کرد: سامانه "شهرنما" یا همان تصویر برداری ۳۶۰ درجه کل معابر شهر اصفهان در مناطق ۱۵ گانه شهرداری راه اندازی شده است.

    وحید مهدویان اظهار کرد: شهروندان بدون نیاز به مراجعه حضوری و نصب برنامه خاص می توانند به نشانی esup. isfahan. ir مراجعه نموده و تصاویر ۳۶۰ درجه هر کدام از معابر عمومی شهر اصفهان، میدان ها و فضاهای شهری را که بخواهند مشاهده کنند. وی اضافه کرد: یکی دیگر از سامانه هایی که راه اندازی و در اختیار شهروندان قرار گرفته، "سامانه اطلاع رسانی مردمی" است که در کل مناطق شهرداری اصفهان راه اندازی شده و در این سامانه کلیه طرح های شهرداری شامل ارتفاع، خیابان هایی که قرار است احداث یا تعریض شود، طرح هایی که قرار است در آینده در شهر اصفهان اجرایی شود، فضاهای سبز، نقشه های هوایی اصفهان و کلیه اطلاعات مربوط به طرح های شهرسازی بارگذاری و در اختیار عموم شهروندان قرار گرفته است.

  • بسته تشویقی ساخت و ساز به حل مشکلات حوزه مسکن کمک می کند

    معاون معماری و شهرسازی شهرداری اصفهان با اشاره به اینکه حوزه مسکن، بخش جذابی برای ایجاد شغل و سرمایه است، گفت: بسته تشویقی ساخت و ساز نیز بر همین اساس شکل گرفته تا هرچه سریع تر به حل مسائل در حوزه ساخت و ساز کمک کند. سید جمال الدین صمصام شریعت در جلسه هم اندیشی برای رفع مشکلات سازندگان مسکن و تشریح بسته تشویقی شهرداری اصفهان اظهار کرد: پاسخگوی هرگونه مشکلی در حوزه شهرسازی هستیم و آمادگی کامل خود را برای صدور پروانه ساخت و ساز اعلام می کنیم.

    وی ادامه داد: در سال گذشته از نظر آماری صدور پروانه برای ساخت و ساز کمتربود اما از نظر متراژ می توان گفت پروانه بیشتری نسبت به قبل صادر شده است.

  • غم شورا برای شهر

    رییس شورای شهر اصفهان گفت: برخلاف دستور شخص رییس جمهور و همچنین ابلاغ لایحه ۹ ماده‌ای برای احیای زاینده رود هنوز هیچ اقدامی نشده است. رضا امینی اظهار کرد: متأسفانه باوجود دستور شخص رییس جمهور و همچنین ابلاغ لایحه ۹ ماده‌ای برای احیای زاینده رود هنوز هیچ اقدام جدی‌ برای حل مشکل آب انجام نشده است. رییس شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: کاهش نزولات آسمانی دلیل قابل قبولی برای مشکلات امروز اصفهان نیست و اصفهان با توجه به کم آبی و آلودگی‌هایش به زودی شاهد اتفاق تلخی خواهد بود و متأسفانه امروز هم اخباری در مورد مهاجرت منفی به سمت خارج از اصفهان شنیده می‌شود.

  • ایران جایگاه چهاردهم در تولید فولاد جهان

    مهدی کرباسیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عامل ایمیدرو در جریان برگزاری دومین کنفرانس بین المللی آهن و فولاد ایران (متال بولتن) در هتل عباسی اصفهان گفت: امروز در حالی شاهد برگزاری این کنفرانس هستیم که بیش از ۱۵۰ میهمان خارجی از شرکتهای معتبر در قالب مدیران و کارشناسان شرکت های بزرگ دنیا در صنعت فولاد از اروپا و آسیا در اصفهان حضور دارند که این امر فرصت خوبی است برای معرفی ظرفیتها و تواناییهای ایران و همچنین توسعه همکاریهای بین المللی است.

    کرباسیان، سطح کنفرانس آهن و فولاد ایران در اصفهان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: اصفهان، جایگاه ویژه ای در تولید فولاد در کشور دارد از این رو مدیران شرکت های خارجی با حضور در اصفهان و بازدید از شرکت فولاد مبارکه و حضور در این کنفرانس، اطلاعات خود را در این زمینه به روز کردند و بیش از پیش با ظرفیت های کشورمان آشنا شدند.

  • اولویت توسعه با طرح های زود بازده

    بهرام سبحانی مدیرعامل فولاد مبارکه در جلسه کمیته مدیریت شرکت ضمن تأکید بر لزوم بهره برداری از ماشین ۵ ریخته گری و برشماری اهمیت احداث خط نورد گرم شماره۲ فولاد مبارکه تصریح کرد: در وضعیت فعلی حاکم براقتصاد جهانی بویژه در واحدهای خصوصی خواب سرمایه و معطل ماندن سایر واحدها برای اجرای یک طرح اصلاً توجیه اقتصادی ندارد اینجاست که فقط طرحهایی که زودتر به سوددهی می رسند توجیه اقتصادی دارند و لازم الاجرا هستند.

    به گزارش خبرنگار فولاد، بهرام سبحانی پس از استماع گزارش مربوط به اقدامات انجام شده پیرامون مصوبات جلسه کمیته مدیریت پیشین شرکت تصریح کرد: گزارشها نشان می دهد، خوشبختانه کلیه موضوعات مطرح شده در حال اجرا می باشند ولی آنچه که در این خصوص بیش از هرچیز اهمیت دارد، تصمیم گیری شایسته و به موقع و از دست ندادن زمان در اجرای این طرحها و پروژه هاست.

  • رتبه کشورها در تولید فولاد خام چگونه است؟

    براساس آمار انجمن جهانی فولاد، ۶۶ کشور عضو این انجمن در ۸ ماهه نخست سال ۲۰۱۶ نزدیک به یک میلیارد و ۶۵ میلیون تن فولاد خام تولید کردند که نسبت به مدت مشابه سال قبل افت ۰. ۹ درصدی داشته است، تولید این کشورها در ۸ ماهه ابتدایی سال قبل حدود یک میلیارد و ۷۴ میلیون تن اعلام شده بود. به گزارش انجمن جهانی فولاد، در ماه آگوست نیز این کشورها ۱۳۴ میلیون و ۳۰۵ هزار تن فولاد خام تولید کردند که رشد ۲. ۱ درصدی نسبت به آگوست ۲۰۱۵ داشته و حتی درمقایسه با جولای که تولید ۱۳۳ میلیون و ۶۴۶ هزار تن بود بیشتر است.

  • امیدواری به فولاد هرمزگان

    مجتبی خسرو تاج قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون در امور اقتصادی و بازرگانی ضمن گفتگو با امیرمسعود هراتیان مدیرعامل شرکت فولادهرمزگان، از خطوط تولیدی این شرکت بازدید نمود. ر این بازدید که جمعی از مدیران صنایع هرمزگان و خبرنگاران رسانه های بین المللی حضور داشتند، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاون در امور اقتصادی و بازرگانی ضمن اشاره به موفقیتهای فولادهرمزگان گفت: تلاش و کوشش کارکنان جوان فولادهرمزگان و کسب موفقیتهای مختلف نشان از داشتن انگیزه، هدف و برنامه برای تعالی است و آینده روشنی پیش روی این کارخانه است.

  • امسال تولید محصول تخت از سایر محصولات فولادی پیشی می‌گیرد

    مهندس تجلی زاده معاون فروش و بازاریابی فولاد خوزستان در جریان برگزاری دومین کنفرانس بین المللی آهن و فولاد ایران (متال بولتن) در هتل عباسی اصفهان ، گفت:از جمع صادرات ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد کشور بیش از ۹۰ درصد مربوط به شرکت های بزرگ است. یکی از مشکلات، همین حجم بالای صادراتی از سوی تنها سه شرکت بزرگ مبارکه، خوزستان و ذوب آهن است که باید توسعه پیدا کند. وی در مورد بخش تولیدات هم گفت: امسال تولید محصول تخت از سایر محصولات فولادی پیشی می‌گیرد. ظرفیت تولید فولاد خوزستان تا سال ۲۰۱۸ به ۵ میلیون تن، تا سال ۲۰۲۰ به ۸.

  • انجام موفقیت آمیز جابجائی بلوکهای هیدرولیک خط اصلاح ورق شماره ۴

    مسعود ضیائی کارشناس اجرای پروژه های ناحیه نورد سرد از انجام موفقیت آمیز پروژه جابجائی بلوکهای هیدرولیک خط اصلاح ورق شماره ۴ ناحیه نورد سرد خبر داد. وی افزود: خطوط نهائی ناحیه نورد سرد دارای چهار خط اصلاح ورق می باشد که هر کدام از این خطوط، وظیفه اصلاح کلاف شامل کناره بری، موج گیری و صاف کردن سطح ورق، روغنکاری و تقسیم کلاف را بر عهده دارند.

    کارشناس اجرای پروژه های ناحیه نورد سرد تصریح نمود: باتوجه به اینکه بلوکهای هیدرولیک خط اصلاح ورق شماره ۴ ناحیه نورد سرد در فضائی واقع شده بودند که دسترسی به آنها در زمانی که خط در حال تولید است به دلیل حرکت واکینگ بیم، کویل کار و دراگ چین نصب شده در ورودی و خروجی خط به لحاظ ایمنی، ناممکن بود و همچنین در زمان شات دان خط نیز به دلیل نبود فضای کافی، تردد کارکنان تعمیرات در اطراف بلوکهای والواستند به منظور انجام تعمیرات احتمالی، به سختی انجام می گرفت لذا پروژه ای تحت عنوان جابجائی بلوک و والواستندهای هیدرولیک تعریف و پس از طی مراحل مناقصه، به شرکت مهندسی کویر، پیمانکار اجرائی پروژه، ابلاغ گردید.

  • شرکت ورق خودرو، واحد نمونه ایمنی ، بهداشت و محیط زیست چهار محال و بختیاری

    طی مراسمی ویژه با حضور مقامات استان چهار محال و بختیاری، شرکت ورق خودرو به عنوان واحد نمونه در زمینه ایمنی، معرفی و با اهدای لوح ویژه به مهندس اسماعیلی مدیر عامل این شرکت از اقدامات مدیریت و کارکنان شرکت ورق خودرو چهارمحال و بختیاری قدردانی شد. حسینی رئیس اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی شهرستان بروجن رویکرد مثبت مدیریت شرکت ورق خودرو نسبت به سلامت افراد را رضایت بخش دانست و گفت: رعایت نکات ایمنی و همچنین برنامه ریزی در بحث آموزش در این حوزه قابل تقدیر است. وی در بخش دیگری از بیانات خود از همت و تلاش مهندس اسماعیلی مدیر عامل این شرکت قدردانی نمود و افزود: ایشان از ابتدای پذیرش مدیریت شرکت ورق خودرو تلاش بیشائبه ای برای اعتلای صنعت استان نموده و با مدیریت صحیح، اکنون شرکت ورق خودرو توانسته به گونه ای عمل کند که با وجود مشکلات فراوان بر سر راه صنعت استان کمترین آسیب را متحمل شود.

  • نوردکاران به دنبال تثبیت قیمت میلگرد

    نهمین نشست هم اندیشی تولیدکنندگان میلگرد با حضور رئیس و نایب رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد و مدیران شرکت های حاضر در جلسات قبل یعنی ذوب آهن اصفهان، فولاد خراسان، فولاد کویر، گروه ملی صنعتی فولاد، صبا فولاد زاگرس، پرشین فولاد، سیما فولاد جهان، آریا ذوب، فولاد یزد، نورد ایوان غرب، فولاد بناب، نیک صدرای توس، نورد فولاد گیلان و تجارت کالای آتیه برگزار شد. نکته حائز اهمیت در این نشست، بازگشت فولاد هیربد پس از چند جلسه وقفه و همچنین نخستین حضور چند شرکت در جلسات هم اندیشی بود که از آن جمله می توان فولاد آذربایجان، صدر فولاد و تعاونی حمایت فولادسازان معین را نام برد.

  • حاشیه ها از ورزشگاه بیرون نمی‌روند

    فرصت کم‌نظیر برگزاری دو جام جهانی در شمال و جنوب ایران، شرایط را برای اهالی فوتبال ایران بسیار حساس و سرنوشت‌ساز کرده است. فرصتی استثنائی که طی ۸ سال می‌تواند به خودی خود، آثار بزرگی بر فوتبال کشور به دنبال داشته باشد. برگزاری جام جهانی ۲۰۱۸ در کشور روسیه و پس از آن، برگزاری جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، به طور قطع فرصتی غنیمت برای اهالی فوتبال است تا با استفاده از آن و البته آشنایی با امکانات موجود در این کشورها، بهانه‌ای برای ارتقای کیفی سخت‌افزارهای فوتبال کشور فراهم شود.

    درست در دورانی که ورزشگاه‌های میلیاردی قطر، به عنوان یک کشور نزدیک به ایران، مشغول ساخت هستند، ورزشگاه قلب ایران‌زمین و به گفته بسیاری پایتخت فوتبال کشور، پس از نزدیک به دو دهه، به دوران پایانی بهره‌برداری نزدیک می‌شود: ورزشگاه نقش‌جهان که دو دهه پیش کار آغاز آن شروع شد و اتفاقاً در آن دوران یکی از پروژه‌های شاخص و فاخر بعد از انقلاب به شمار می‌رفت، با گذشت نزدیک به ۲۰ سال، تنها به امید بهره‌برداری و نه تکمیل اساسی، روزهای پایانی کارگاهی خود را طی می‌کند.

  • یاری که مهربان نیست

    میلاد مرتجی- سالهاست که به کتاب‌های درسی با کاغذهای سفیدرنگ آنها عادت کرده‌ایم، غافل از اینکه بدانیم این کاغذها استانداردهای لازم را ندارند و مضر هستند. چندی قبل حتی محمودرضا برازش، مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اذعان به غیراستاندارد بودن کاغذ کتب درسی کرد وگفت "مسئله تدوین استانداردهای مواد اولیه صنعت چاپ ارتباط زیادی با دفتر امور چاپ وزارت ارشاد ندارد و متولی تدوین استانداردها برای این محصولات که عمدتاً موارد بهداشتی را دربر می‌گیرد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است".

  • ورزش بانوان نیازمند نگرش جدی و منطقی

    مهدی قانونی

    عادت کرده ایم که به هر چیز معترض باشیم. اصلا کسی بیخود می کند به چیزی انتقاد کند یا حتی کمی به طنز در مورد موضوعی به بحث بنشیند. کسی حق ندارد به نانوا، رفتگر، کارمند، پرستار، پزشک، فوتبالیست و. . . بگوید بالای چشم‌شان ابروست. کشیدن کاریکاتور هم که این روزها جزء گناهان نابخشودنی است. اصلا چرا کسی باید به چیزی انتقادکند یا آن را دستمایه طنازی قراردهد؟ چه حقی وجود دارد که قرار باشد اتفاقاتی که می افتد و همه ما به آن واقف هستیم را کسی آن هم با لطافت طنز، نشان‌مان دهد؟ البته این حرف‌ها در مورد آنها که پشت تریبون ها و در مصاحبه های خود صریحا می‌گویند که نقدپذیر هستند و رسانه ها با نقد سازنده به کمک آنها بیایند، صادق نبوده و نخواهد بود.