شماره روزنامه ۶۱۶۱
|

دنیای ماشین

  • بازار چین در دست خودروسازان خارجی

    دنیای اقتصاد: خودروسازان چین اکنون بیشترین میزان خودرو را در جهان تولید می‌کنند و از این نظر بدون رقیب به پیش می‌روند. این شرکت‌ها که هر سال بازارهای صادراتی جدیدی را فتح کرده و جاده‌های جدیدی را به زیر چرخ خودروهای چینی می‌اندازند، در کشور خود آن‌گونه که باید و شاید یا دست‌کم آن‌گونه که انتظارش می‌رود موفق نبوده‌اند. سهم آنها از بزرگ‌ترین‌ بازار خودرو جهان تنها ۴۴ درصد است. این یعنی در رقابت داخلی خودروسازان چینی شکست خورده‌اند؛ اما آیا این همه ماجرا است؟ به نظر می‌رسد بخشی از این واگذاری بازار به رقبای خارجی یک استراتژی آگاهانه از سوی خودروسازان چینی باشد.
  • حق انتخاب در بازار خودرو - ۲۹ بهمن ۹۴

    دنیای اقتصاد: از این شماره در صفحه ۳۱ خودروهای هم‌کلاس و نزدیک به هم را از منظر خریداران بررسی می‌کنیم. هدف از این مطالب آشنایی حداقلی خریداران با ویژگی‌های کلی خودروها است. در این صفحه تمامی نظرهای داده شده نسبی بوده و تنها در مقام مقایسه دو خودرو با یکدیگر معنی می‌دهند. به این ترتیب از نظر نویسندگان ضمیمه هفتگی دنیای ماشین هیچ‌یک از خودروها به طور مطلق نه خوب هستند و نه بد. بدیهی است که در این مجال کوتاه امکان بررسی همه‌جانبه خودروها با یکدیگر وجود ندارد و دست آخر این خریدار است که برحسب بودجه و سلیقه خود اقدام به خرید می‌کند.
  • عضلات لندکروزربرای هایلوکس

    اسمش Hilux است و لقبش جان سخت. نسبش می‌رسد به کارخانه‌ای در کشور چشم بادامی‌های شرق آسیا یعنی ژاپن و زادگاهش کمپانی تویوتاست. زادروزش هم هشتم مارس سال ۱۹۶۸ است. یعنی حالا حدود ۴۸ سال دارد و چهل چلیش در حال اتمام است. نسل اولش در سال ۱۹۶۸ با کد N۱۰ ساخته شد. خودرویی که یک وانت کوچک بود و بی‌ادعا و اصلا کسی فکرش را نمی‌کرد روزی بدل به الگویی برای پیکاپ‌های دیگر شود. اما حالا تبدیل به خودرویی شده که در ۵ قاره جهان جولان می‌دهد. پیکاپی تمام عیار که تویوتا در ۴۸ سال گذشته توانسته بیش از ۱۶ میلیون دستگاه از آن را در سراسر جهان بفروشد و حالا نسل هشتم آن پیش روی ماست.

  • نبرد «پرل‌هاربر» تکرار شد

    در بامداد روز یکشنبه هفتم دسامبر سال ۱۹۴۱ میلادی، حمله ناگهانی هواپیماهای جنگنده ژاپن به پایگاه دریایی آمریکا در بندر «پرل‌هاربر» باعث اعلان جنگ رسمی یانکی‌ها مقابل چشم‌بادامی‌ها شد. این اتفاق آمریکا را عملا وارد کارزار جنگ جهانی دوم کرد. طی این حمله برق‌آسا بخش اعظمی از نیروی دریایی ایالات متحده از کار افتاد. حالا بعد از گذشت ۷۵ سال، باز هم ارتش سرزمین آفتاب تابان در حمله‌ای غافلگیرانه، چشم‌آبی‌ها را تهدید کرد. در حالی‌که شورولت کوروت در جبهه خودی درگیر مبارزه با دوج وایپر و در جبهه خارجی سرگرم زد و خورد با پورشه ۹۱۱ آلمانی و فراری ۴۵۸ ایتالیایی بود، حضور این ژاپنی را نمی‌توانست تحمل کند.

  • ایمن‌ترین خودروهای جهان - ۲۹ بهمن ۹۴

    ویژگی‌های متفاوت و شگفت انگیز خودروها در دنیای امروز باعث شده است انتخاب برترین خودرو بسیار سخت و دشوار باشد. سرعت، قدرت، شتاب، طراحی، قیمت، عملکرد، سبز بودن و ایمنی ملاک‌های تعیین‌کننده هستند که ممکن است نقطه قوت یا ضعف یک خودرو بر‌اساس این موارد در نظر گرفته شود. اما داشتن ایمنی و حفظ جان سرنشینان می‌تواند یکی از ملاک‌های مهم و تاثیر‌گذار در فروش یک محصول باشد. خودروسازان همزمان با افزایش قدرت و سرعت در خودروها، تلاش کرده‌اند به همان نسبت موارد ایمنی در محصولات خود را رعایت کنند. تجهیزات متنوع که محصول فناوری‌های روز است برای حفظ جان سرنشینان یا کاهش خسارت توسط شرکت‌های خودرو‌سازی معرفی و روی آنها نصب شده است.
  • آرنولد چلنجر!

    همه می‌دانند این شورولت کوروت بود که سبک جدیدی را در دنیای خودروهای آمریکایی باب کرد؛‌ سبکی موسوم به عضلانی‌ها یا ماسل‌ها. بعد از او، کامارو بود که سبک منحصر به فردی را آورد؛ ماسل‌های اسپرت. سپس نوبت به فورد موستانگ رسید که برای خودش پونی‌کارها (همان عضلانی‌هایی که انتهایی کوچک و سری بزرگ داشتند) را ابداع کرد. پونتیاک کسی بود که پایه‌گذار عضلانی‌های مسابقه‌ای شد. نکته مشترک درباره همه اینها، ادعای عضلانی بودنشان است. چیزی که در واقع فقط معطوف به یک کاپوت بزرگ و گلگیرهایی برآمده می‌شد. باید اعتراف کرد که اولین و آخرین عضلانی واقعا درشت‌اندام آمریکایی، چلنجر است؛ دوج چلنجر.
  • داستان فراری ۳۵ میلیون دلاری

    چندی پیش در حراجی که موسسه «آرت‌کیوریال» آن را برگزار کرده بود،‌ اتفاق چشم‌گیری رخ داد. در این مراسم یک دستگاه فراری ۳۳۵ اسپرت اسکاگلیتی مدل ۱۹۵۷ به قیمت باورنکردنی ۳۵ میلیون و ۷۱۱ هزار و ۳۵۹ دلار فروخته شد. حراج با قیمت پایه ۲۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار شروع شد. بازی از آنجایی داغ شد که ناگهان با یک درخواست ناشناس، قیمت به ۲۹ میلیون دلار رسید و پله‌پله خودش را تا مرز ۳۵ میلیون دلار بالا کشید. فراری این خودروی روباز را صرفا برای حضور در مسابقات جایزه بزرگ (نام قبلی فرمول یک) به تعداد تنها ۴ دستگاه تولید کرده بود.
  • رشد بی‌سابقه لوکس‌سواران چینی

    چین برای داشتن جمعیت زیاد رکوردهای عجیب و غریبی را به نام خودش ثبت کرده است. چین به‌عنوان بزرگ‌ترین صادر کنند توانسته بازار دنیا را در دستانش بگیرد و محصولات خود را در تمام دنیا به‌فروش برساند. این کشور با جمعیتی بیش از یک میلیارد و ۳۷۹ میلیون نفر بازار مصرف فوق‌العاده‌ای برای صنعت خودرو به‌حساب می‌آید که همواره در حال رشد و تحول بوده است. خودرو‌سازی چین به‌رغم تلاش‌های گسترده‌ای که برای افزایش کیفیت خودروهای داخلی خود صرف کرده است، تا به امروز نتوانسته جوابگوی نیاز داخلی باشد و چینی‌ها به دلیل نبود فناوری‌های روز در خودروهای چینی تمایلی به خرید خودرو بومی ندارند.
  • فرانما در خودرو

    در سال‌های اخیر واژه‌هایی مانند خودران‌ها و واقعیت مجازی و فرانما تیتر درشت اخبار شرکت‌های خودرو‌سازی بوده اند. تلاش‌های زیادی برای تحقق این اهداف توسط خودرو‌سازان بزرگ صورت گرفته و برنامه‌های زیادی هم برای آینده طرح‌ریزی شده است. در میان غول‌های بزرگ خودرو‌ساز، شرکت بی‌ام‌و (BMW) در این رابطه پیشگام بوده است، مدیران بخش توسعه فناوری فرانما
    (Head up display) توضیحاتی در رابطه با این فناوری جدید در قالب کلیپی تصویری ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهد ترکیب فناوری‌های مختلف با هم چگونه می‌تواند رانندگی بهتر و راحت‌تری را در آینده‌ای نه چندان دور فراهم کند.

  • مبارز زمستان نیسان

    در شرایط سخت و طاقت‌فرسا که دمای هوای به‌طور مداوم زیر صفر است، استفاده از خودروهای شاسی‌بلند مرسوم هم ممکن است جوابگوی جاده‌های یخی و پوشیده از برف نباشد. با توجه به بازگشایی صد‌و‌هشتمین نمایشگاه خودرو شیکاگو و سرمای شدید هوا در آمریکا، شرکت نیسان با ایجاد تغییراتی در توپی چرخ‌ها و فنربندی خودروهای مورانو، پت فایندر و روگ آنها را به زنجیر چرخی مخصوص برف مجهز کرده است که این کار فرصت تبلیغاتی ویژه‌ای در اختیارش قرار داده است.

    این مدلی مفهومی با نام دلاوران زمستان (Winter Warrior) معرفی شده است.

  • درباره ویتارای جدید

    سوزوکی بعد از مدت‌ها بی‌خبری از شاسی‌بلند سایز متوسط خود ویتارا، نسخه جدیدی از آن را برای عرضه در بازار آسیای مرکزی آماده کرد. خودرو جدید ژاپنی‌ها «برِزا» نام دارد. نسخه‌ای مدرن و زیبا از همان ویتارایی که حتی نسخه قدیمی‌اش هم با چهره‌ای قابل قبول عرضه می‌شد. ویتارای ۲۰۱۶ با افزایش ویژگی‌های اسپرت خود، علاوه بر مشتریان خانواده‌دوست، جوان‌ترها را نیز به سوی خودش می‌کشد. سوزوکی این ویرایش را با جلوپنجره بزرگ‌تر ساخته تا ساختار ریزاندامش را پنهان کند. چراغ‌های LED‌ نور روز، سان‌روف سرتاسری و یک اسپویلر عقب سقفی ویتارای جدید را خواستنی‌تر کرده است.
  • غول پر‌قدرت و ارزان روسی

    روس‌ها شهرت و تجربه زیادی در ساخت خودروهای غیر‌عادی با قدرت زیاد برای عبور از مناطق صعب‌العبور دارند. روسیه به سبب داشتن آب و هوای بسیار سرد و مقدار کم جاده‌های بین‌شهری، همواره به خودروهایی نیاز دارد که فراتر از همه‌ جارو‌های مرسوم بتوانند در محیط‌های پوشیده از برف زیاد، سطوح یخ‌زده، باتلاقی و ناهموار حرکت کرده و به نقاطی که حتی فکرش را نمی‌کنیم دسترسی پیدا کنند. هر‌چند وقت یکبار خودرو‌سازی این کشور غولی را معرفی می‌کند که عموما در تعداد محدود تولید و عرضه می‌شوند. مدتی پیش شامان آوتوروس هشت پا با اهداف خاصی طراحی و معرفی شده است که ویژگی‌های منحصربفردش در دنیا نظیر ندارد یا آتون ایمپلاس وایکینگ (Aton Impulse Viking) با ظاهری عظیم‌الجثه و البته زیبا و مدرنش صرفا برای عبور از مناطق غیر قابل دسترس طراحی شده است.
  • ایمن‌ترین خودروهای جهان - ۲۹ بهمن ۹۴

    دنیای اقتصاد: ویژگی‌های متفاوت و شگفت انگیز خودروها در دنیای امروز باعث شده است انتخاب برترین خودرو بسیار سخت و دشوار باشد. سرعت، قدرت، شتاب، طراحی، قیمت، عملکرد، سبز بودن و ایمنی ملاک‌های تعیین‌کننده هستند که ممکن است نقطه قوت یا ضعف یک خودرو بر‌اساس این موارد در نظر گرفته شود. اما داشتن ایمنی و حفظ جان سرنشینان می‌تواند یکی از ملاک‌های مهم و تاثیر‌گذار در فروش یک محصول باشد. خودروسازان همزمان با افزایش قدرت و سرعت در خودروها، تلاش کرده‌اند به همان نسبت موارد ایمنی در محصولات خود را رعایت کنند.
  • روح شیک‌پوش؛ محبوب چینی‌ها

    از دو سال پیش که رولزرویس این شاهزاده لوکس‌سازی ادعا کرد که بازار آمریکای شمالی دیگر برایش جذابیت ندارد، چینی‌ها و شیخ‌نشین‌های حاشیه خلیج فارس تبدیل به بازار بزرگ تولیدات خاص این شرکت شدند. حالا شرکت انگلیسی هم خوب رگ خواب مشتریان جدیدش را کشف کرده و گاه و بی‌گاه نسخه‌های سفارشی برایشان تولید می‌‌کند که از قضا بسیار هم با استقبال روبه‌رو می‌شود. مانند آخرین ویرایش سدان فول سایز گوست با نام «اترنال لاو» به معنی عشق ابدی. اسمی اغواگرانه و دهان‌پرکن که به شدت به مذاق چینی‌ها خوش آمده است. مراسم رونمایی از این خودرو در موزه هنر بیجینگ برگزار شد.
  • اتوبوس فضایی

    بزرگ‌ترین ون شرکت سیتروئن با همکاری یک گروه موسیقی فرانسوی، با چهره‌ای فضایی تولید شد. این خودرو که «هایفن» نام دارد روی پلت‌فرم همان اسپیس‌تورر سیترو‌ئن طراحی شده است. با این تفاوت که به لطف دستکاری‌های شدیدی که روی بدنه‌اش اعمال شده،‌ حالا باید از آن به‌عنوان یک خودروی مسافربری برای سفرهای فضایی یاد کرد. هایفن با استفاده گسترده از فایبر گلاس‌های برجسته و نارنجی‌رنگ و هم‌چنین رینگ‌های ۱۹ اینچی و تایرهای نامتعارف حتی اگر هم نخواهد،‌ جلب توجه می‌کند. پیشرانه در نظر گرفته شده برای آن یک نمونه ۵/ ۱ لیتری توربودیزل با ۱۱۸ اسب‌بخار قدرت است.
  • از پراید استاندارد تا جنسیس، یک سال بدون کلاس آزاد

    پنجمین مرحله از سری مسابقات اتومبیلرانی قهرمانی کشور در رشته سرعت روز جمعه ۲۳ بهمن ماه در پیست آزادی تهران برگزار شد. این مسابقه تنها یک روز بعد از یوم‌الله ۲۲ بهمن برگزار می‌شد. جالب آنکه در اقدامی ستودنی مسوولان فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی در روز پنج‌شنبه یعنی ۲۲ بهمن ماه، به همراه جمعی از ورزشکاران رشته‌های مختلف موتوری، در راهپیمایی این روز فرخنده حضور به‌هم رساندند. به این ترتیب بعد از پایان راهپیمایی ورزشکاران و مسوولان به پیست بازگشتند تا برنامه تایم‌گیری یا کوالی‌فای برای روز مسابقه انجام شود.
  • فقط برای هندی‌ها

    شورولت در نمایشگاه بین‌المللی دهلی هندوستان، از یک هاچ‌بک زیبا برای عرضه بومی در این کشور پرده‌برداری کرد. خودرویی به اسم بیت که پسوند Active‌ آن حکایت از برقی بودنش دارد. اگرچه این خودرو هنوز به‌عنوان یک نمونه مفهومی شناخته می‌شود ولی استفاده از چراغ‌های LED، جلوپنجره کروم، ریزه‌کاری‌های شیک آلومینیومی داخل کابین، ۶ اسپیکر،‌ نمایشگر دیجیتال ۷ اینچی با رابط کاربری مای‌لینک، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، صندلی‌های چرم، دوربین عقب، رینگ ۱۶ اینچی و کف‌پوش پشمی، اشاره به یک خودروی نیمه لوکس ارزان‌قیمت دارد.
  • اطلاعاتی بیشتر درباره شاسی‌بلند بنتلی

    تب تند شاسی‌بلند سازی توسط لوکس‌سازها و اسپرت‌سازها، سرانجام دامن بنتلی انگلیس را هم گرفت. موجی که ابتدا با لامبورگینی شروع شد، مازراتی آن را تشدید کرد و دست آخر رولزرویس آن را به اوج رساند. حالا بنتلی این لوکس‌ساز حرفه‌ای هم دل را به دریا زده و در میان انبوهی از انتقادات سرانجام پروژه «بنتایگا» را نهایی کرد. خودرویی که بعد از رونمایی از مفهومی ای. ایکس. پی۱۰، احتمال تولیدش بیشتر شد. شش ماه که از رونمایی نسخه کانسپت گذشت، شرکت پروسه تولید انبوه آن را به جریان انداخت. حالا هم از گوشه و کنار خبر می‌رسد که این خودرو با پیشرانه سنگین ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Wشکل تولید خواهد شد.
  • کانسپت عجیب هیوندای

    بزرگ‌ترین خودروساز کره‌جنوبی که دیگر این روزها باید او را جزو برندهای سرشناس جهانی بدانیم‌،‌ به طرزی عجیب از یک شاسی‌بلند بحث‌برانگیز پرده‌برداری کرد. شرکتی که در بین تولیدات ۲۰۱۶ خود محصولات زیبایی مانند توسان، وراکروز و الانترا را دارد، حالا با یک کانسپت به نام «HND کارلینو» آگاهانه یا ناآگاهانه رنج‌روور اِووک را هدف قرار داد. البته هیوندای سال‌هاست سراغ تقلید و مهندسی معکوس نرفته است، با این حال سوال آن است که چطور چهره این کره‌ای تا حد غیرقابل تصوری شبیه شاسی‌بلند لوکس انگلیسی‌ها شده است.
  • تاتا هم کراس‌اوور ساخت

    تاتا موتورز را دست‌کم نگیرید. این شرکت هندی که به عقیده بسیاری گمنام و پیش پا افتاده است،‌ مالکیت برند لندروور را دارد. همین شرکت سال گذشته نزدیک به ۳/ ۲ میلیارد دلار سودآوری داشته است. جدیدترین محصول تاتا شاسی‌بلندی است به اسم «نکسون». خودرویی که به‌‌رغم پیش‌بینی‌ها، چهره‌ای قابل قبول و دلپذیر دارد. نکسون همان کانسپتی است که سال پیش برای نمایندگان رونمایی شده بود. حالا خبر تولید انبوه آن کل بازار را متحول کرده است. این شاسی‌بلند جمع و جور چهره‌‌ای مانند ژاپنی‌های دهه اول قرن ۲۱ دارد. باورکردنی نیست که این خودرو ماحصل طراحی مهندسان هندی است.
  • والنتینوی تمام نشدنی

    موتورسوار افسانه‌ای ایتالیایی هنوز به مسابقه دادن فکر می‌کند. والنتینو روسی فصل قبل با بدشانسی در روزهای آخر جایگاه نخست را از دست داد و نتوانست به هشتمین قهرمانی خود در مسابقات موتوجی‌پی یعنی بالاترین سطح مسابقات موتورسیکلت رانی دست پیدا کند. اما دوم شدن در ۳۶ سالگی ظاهرا روحیه مضاعفی در روسی کهنه کار ایجاد کرده است. روسی هفته گذشته عنوان کرد که دست کم برای دو سال دیگر در مسابقات موتوجی‌پی خواهد راند.

    موتورسوار شماره ۴۶ این روزهای یاماها در سال ۱۹۷۹ در یوربینیو ایتالیا به دنیا آمد. روسی در سال ۱۹۹۶ برای نخستین بار در یک مسابقه جهانی موتورسیکلت‌رانی حاضر شد.

  • چهره جدید اوپل موکا

    اوپل قصد دارد فروش فوق‌العاده شاسی‌بلند موکای خود را ماه آینده با پرده‌برداری از ویرایش X آن جشن بگیرد. این خودروساز آلمانی می‌گوید برنامه مفصلی برای حضور در نمایشگاه ژنو ماه آینده دارد. موکای جدید با تغییراتی در جلوپنجره، LED نور روز، مغزی چراغ‌های جلو و عقب، سپر، مه‌شکن و رینگ بسیار گیراتر از نسخه قبلی خود مواجه شده است. اما باید اعتراف کرد که بزرگ‌ترین تغییرات این خودرو مربوط می‌شود به کابین آن. جایی که حالا همه‌چیز مدرن و لمسی شده است. کابین آن حالا بیش از پیش به جدیدترین محصول شرکتی یعنی آسترا شبیه شده است.
  • سفینه ای روی آب

    بخش طراحی شرکت‌های بزرگ خودروسازی در کنار کار اصلی یعنی طراحی و تولید خودرو، دست به طراحی دیگر وسایل نقلیه هم می‌زنند. یکی از دل‌مشغولی‌های بخش طراحی مرسدس بنز در چند سال اخیر طراحی قایق بوده است. اغلب این قایق‌ها با مشخصات قایق‌های تندرو طراحی می‌شوند. در این میان طراحان مرسدس بنز سعی می‌کنند تا ارتباطی بین زبان طراحی این قایق‌ها با خودروهای این شرکت نیز ایجاد کنند.

    قایق جدید مرسدس بنز با الهام از طراحی خودرو مرسدس GT-AMG طراحی شده است. نام آن را هم SD-GT۳ گذاشته‌اند. این قایق تندرو به سفارش یک تیم شرکت‌کننده در مسابقات قایقرانی طراحی و ساخته شده است.

  • اودیسه ژاپنی هیبریدی شد

    هوندا سرانجام پس از ماه‌ها انتظار، نسخه هیبریدی ون لوکس-اسپرت خود یعنی «اودیسه» را برای فروش در بازار ژاپن آماده کرد. این شرکت مدت‌‌ها با چالش موفقیت یا عدم موفقیت قوای محرکه جدید آن سر در گم بود. حالا گویا مدیران ژاپنی به این نتیجه رسیده‌اند که حضور اودیسه هیبریدی می‌تواند راهگشای آینده آنها باشد. خودرویی که ادعا می‌شود مصرف سوخت آن ۸/ ۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. موتورهای برقی آن ۲۳درصد کوچک‌تر از نسخه‌های مشابه هوندا هستند. این در حالی است که قدرت تولیدی آنها نیز بیشتر شده است. با توجه به اندازه بزرگ خودرو، پکیج باتری‌های یون-لیتیومی این خودرو به کلی قسمت تحتانی را پوشانده است.
  • آغاز ثبت‌نام فورد جی‌تی ۲۰۱۷

    پس از دو سال انتظار سخت برای هواداران فورد، جدیدترین نسخه کوپه رویایی جی‌تی برای ثبت‌نام در ماه آینده آماده می‌شود. خودرو پرحاشیه‌ای که گفته می‌شود اولین نسخه آن همین سال جاری میلادی به دست مشتری می‌رسد. شرکت در مورد زمان باز بودن ثبت‌نام توضیح خاصی ارائه نکرده است اما به وضوح معلوم است که زمان درخواست خرید متقاضیان به شدت کم خواهد بود. جدال برای ثبت عنوان مالک جی‌تی‌های جدید بودن، می‌تواند ماه آینده جنجالی را برای فورد رقم بزند. گفته می‌شود پیشرانه نسل جدید با حجم ۵/ ۳ لیتر و آرایش شش سیلندر Vشکل خواهد بود.
  • رازهای بازار چین

    برای یک ناظر بیرونی که حجم تولید خودرو در چین را می‌بیند محتمل‌ترین تصور این است که فکر کند این خودروسازان بازار کشور خود را اشباع کرده و اکنون در حال صادر کردن مازاد تولید خود به کشورهای دیگر هستند. اما واقعیت ماجرا چیز دیگری است. خودرو‌سازی چین صنعتی است که در درجه اول برای صادرات طراحی شده است. نگاه آنها کاملا بیرونی بوده و الزاماتی را در نظر می‌گیرند که به فروش بیشتر محصول در خارج از مرزها منجر می‌شود. اغلب خودروسازان چین و نه همه آنها، محصولاتشان در داخل این کشور به‌صورت یک محصول محلی عرضه می‌شود.
  • برنامه ویژه کرایسلر برای شیکاگو

    خودروساز لوکس‌ آمریکایی قصد دارد تا برای نمایشگاه اتومبیل شیکاگو از ویرایش ویژه سدان ۳۰۰S‌ خود پرده‌برداری کند. این یعنی یک تیپ لوکس‌تر برای خودرویی لوکس. محصول جدید بدون تغییر اساسی در مبانی طراحی، با یک جلوپنجره برنز تیره، اگزوزهای دوبل فولادی براق و رینگ‌های ۱۹ اینچی آلومینیومی حالا تجملی‌تر از قبل به نظر می‌آید. داخل کابین نیز با یک تریم مشکی پیانو و المان‌های تیتانیومی روبه‌رو هستیم. صندلی‌های چرم آن نیز یک‌دستی مشکی در نظر گرفته شده‌اند. حتی پدال‌ها، فرمان و دسته‌دنده آن نیز تیتانیومی مات هستند.
  • لباس رزم برای پورشه

    برخی از پروژه‌های تیونینگی هستند که حتی وقتی نگاهشان می‌کنید هم به شما حس هیجان می‌دهند. چه برسد به اینکه بخواهید پشت فرمانشان قرار بگیرید. مثلا‌ همین پورشه ۹۱۱ کررا ۴S که شرکت «تاپ کار» آن را زیر تیغ برده است. همین ابتدای کار،‌ رنگ منحصر به فرد بدنه‌اش است که شما را میخکوب می‌کند. رنگی که در اوقات مختلف روز، انعکاس خاصی از خود نشان می‌دهد. جلوپنجره تیز و کوسه‌ای این آلمانی،‌ خشونت ذاتی‌اش را دوچندان کرده است. بدون تردید رینگ‌های این خودرو نقطه قوت طراحی آن محسوب می‌شوند. رینگ‌های طلایی به قطر ۲۰ اینچ که در اوج هماهنگی با سیستم تعلیق خوابیده خودرو قرار گرفته‌اند.
  • جرات بالای یک تیونر

    تیونرها اغلب سراغ مرسدس‌بنز Sکلاس نمی‌روند. چون نه تمایلش را دارند و نه جراتش را. این کلاس فوق لوکس برای اسپرت‌ شدن قدری سختگیر و بدقلق است. شاید این تنها «فاب دیزاین» نامدار باشد که جسارت دست بردن به نسخه کوپه این خودروی لوکس را داشته است. آنچه می‌بینیم ترکیبی است از ذات تجمل‌گرای این خودروساز آلمانی و خواص اسپرت‌گرای هموطن تیونرش. فاب دیزاین با استفاده از همان چیزی که در آن تخصص دارد یعنی یک بادی‌کیت فایبرگلاس سرتاسری،‌ با حفظ زبان اصلی طراحی این خودرو،‌کمی خشونت نیز به آن تزریق شده است.
  • نقشه‌های هوشمند برای مصرف سوخت کمتر

    این روزها خبرهای صنعت خودرو به گونه‌ای شده است که بیشتر از گذشته یادآور فیلم‌ها و داستان‌های علمی تخیلی هستند. مرز رشد فناوری‌ها و در دسترس بودن و قدرت بالای تطابق‌پذیری آنها به جایی رسیده است که هر روز خبرهای جدیدی در رابطه با امکانات و ویژگی‌های خودروهای جدید می‌شنویم. نقشه‌های هوشمند که می‌توانند با محیط اطراف و سایر خودروها بدون دخالت راننده خود ارتباط برقرار کنند امسال یا سال آینده وارد خودروهای هوشمند می‌شوند. از نظر تئوری این نقشه‌ها به خودران‌ها (خودروهایی که بدون دخالت راننده می‌توانند به‌طور مستقل با مشخص کردن مقصد رانندگی کنند) کمک می‌کنند تا درک درستی از موقعیت خودرو درجاده داشته باشد و بتواند تشخیص دهد که در مسیر بعدی چراغ‌های قرمز و محدودیت‌های سرعت چه وضعیتی دارند.