شماره روزنامه ۵۹۹۵
|

جمعه‌نامه

  • چراغ راهنمای ارز در عصر تحریم

    دکتر مینو کیانی‌راد، معاون ارزی بانک مرکزی از آذر ۹۰ تا اواسط سال ۹۲ و تنها زن تاریخ بانک مرکزی بوده که در هیات عامل این بانک حضور داشته است. در دوره معاونت او پرتال ارزی طراحی شد که به پایش منابع و مصارف ارزی در کشور می‌پرداخت. اما تا زمانی که کیانی‌راد در مسند معاونت ارزی بانک مرکزی بود، تنها دو فاز از ۵ فاز طراحی شده رونمایی و پس از آن این پرتال در صندوقچه بانک مرکزی محبوس شد. او می‌گوید حالا وقت آن رسیده که پرتال ارزی بیشتر مطرح شود، تا بلکه مسوولان بتوانند از ظرفیت آن در شرایط تحریمی بهره ببرند. البته از نگاه او، استفاده از این ابزار زمان تحریم و غیرتحریم نمی‌شناسد، بلکه یک نیاز است که لازم است مانند سایر ابزارها از آن بهره‌گیری شود. او می‌گوید، بذر بسیاری از سامانه‌های کنونی در بحث مدیریت ارز در زمان معاونت او کاشته شد، اما در زمان رفع تحریم‌ها نیاز به استفاده از آن احساس نمی‌شد. از سال ۹۶ به بعد که بازار ارز متلاطم شده و نوسانات زیادی را تجربه کرد، بانک مرکزی مجددا به یاد استفاده از سامانه‌های ارزی برای مدیریت بازار ارز افتاد. کیانی‌راد معتقد است اگر بانک مرکزی، نقاط ضعف پرتال ارزی را برطرف کند و از این ابزار در شرایط تحریمی کنونی بهره ببرد، می‌تواند سریع‌تر به سامانه‌ای که برای یکپارچگی بازار ارز نیاز دارد، دسترسی پیدا کند.
  • رشد همگام سیاست‌گذاری با ابزارسازی

    نوزدهم بهمن ۱۳۹۰، محمود بهمنی به‌عنوان رئیس کل بانک مرکزی در کنار وزرای اقتصاد، نفت، اطلاعات و برخی دیگر از دستگاه‌های اجرایی، پرتال ارزی بانک مرکزی را رونمایی کردند. آن زمان در حقیقت، شرایط مشابه وضعیت کنونی بود، یعنی تحریم‌ها شدت یافته بود و نرخ ارز نوسانات قابل توجهی را ثبت می‌کرد.
  • تاکید فیفا برحضور زنان در ورزشگاه‌ها

    به فاصله دو هفته مانده تا بازی تیم‌ملی ایران در مقابل کامبوج، با انتشار بیانیه فیفا درباره حضور زنان در ورزشگاه‌ها و نیز اظهارات جیانی اینفانتینو در مراسم بهترین‌های سال ۲۰۱۹ فیفا، موضوع حضور زنان در ورزشگاه‌ها یک بار دیگر در شبکه‌های اجتماعی داغ شد. هفته گذشته فیفا در بیانیه‌ای اعلام کرد زنان ایرانی باید اجازه حضور در ورزشگاه را داشته باشند و فیفا توقع پیشرفت مثبت در این مساله را از بازی خانگی تیم‌ملی فوتبال ایران در ماه اکتبر دارد.
  • ماموریت دشوار روحانی در نیویورک

    امسال هم مثل سال‌های گذشته در آستانه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک یک بار دیگر بحث ملاقات میان روسای‌جمهوری ایران و آمریکا در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی داغ شده است. حسن روحانی پیش از عزیمت به نیویورک خبر داد که طرح «ابتکار صلح هرمز» را که اساس آن همکاری جمعی کشور‌های درون منطقه خلیج‌فارس است، به سازمان ملل می‌برد. طرحی که رئیس‌جمهور آمریکا هم اعلام کرد آماده است آن را بشنود.
  • بوی ماه مهر در فضای مجازی

    این هفته همزمان با شروع ماه مهر و آغاز سال تحصیلی جدید، فضای شبکه‌های اجتماعی آکنده از تصاویر، فیلم‌ها و کلیپ‌هایی درباره مدرسه و علم‌آموزی شده بود. امسال بیش از ۵/ ۱۴ میلیون دانش‌آموز سراسر کشور همزمان با اول مهر به استقبال سال تحصیلی جدید رفتند که از این میان حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز، کلاس‌اولی بودند.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • اعتیاد به استرس

    حتما تا به حال افرادی را در اطرافتان دیده‌اید که همواره از مشغله زیاد و سرشلوغی‌هایشان شکایت می‌کنند. بی‌وقفه در تکاپو هستند و وقتی را برای آرامش و آسایش خود ندارند.
  • چالش‌ها و دغدغه‌های آموزشی

    یک مجموعه کتاب از سوی انجمن معلمان دانشگاه کلمبیا درباره روش‌های گوناگون تدریس و تکنولوژی آموزشی تالیف شده است که «اخلاق تدریس» یکی از کتاب‌های این مجموعه است که با توضیحات و مثال‌ها و ارائه معماهایی به معلمان نحوه تصمیم‌گیری سریع را به نوعی آموزش می‌دهد؛ به‌عنوان نمونه از دغدغه‌هایی که برخی معلمان دارند، این است که در موقعیت‌های چالشی با دانش‌آموزان و در محل فعالیت خود نمی‌دانند چگونه باید تصمیم‌گیری آنی و درست داشته باشند؛ این امر برای معلمان گاهی مشکل‌ساز بوده است.
  • دیابت، ‌مولد بیماری‌ها

    هنوز برای معمای ارتباط بین دیابت با سرطان، پاسخ مطمئنی وجود ندارد. برخی از متخصصان تاکید دارند که افراد دیابتی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان، باید بیماری دیابت خود را تحت‌کنترل داشته باشند.
  • نور آخر تونل

    «تونل» نخستین رمان و شاهکار نویسنده آرژانتینی ارنستو ساباتو است که در سال ۱۹۴۸ به چاپ رسید. ساباتو را در زمره مهم‌ترین نویسندگان صاحب‌سبکی می‌دانند که اگرچه سه رمان بیشتر ننوشته اما آثارش چه از لحاظ بیان و چه از نظر محتوا بسیار غنی است. آنقدر که غول‌های بزرگ ادبیات چون توماس مان، آلبر کامو و همینگوی بارها نوشته‌هایش، خصوصا همین رمان تونل را مورد تحسین و ستایش قرار داده‌اند. ساباتو دکترای فیزیک داشت و به نقاشی علاقه‌مند بود. شاید همین علاقه به نقاشی باعث شد که شخصیت اصلی رمان تونل یک نقاش باشد. کتاب با این جمله حیرت‌انگیز آغاز می‌شود: «کافی است بگویم من خوان پابلو کاستل هستم، نقاشی که ماریا ایریبارنه را کشت.»
  • نوابغ خطوط تزئینی قاجار

    نمایشگاه «گرایش‌های نوین در خوشنویسی قاجار» ماحصل چند ماه کار پژوهشی است که در نتیجه همکاری من با موزه رضا عباسی شکل گرفت. در این مدت از بین ۸۰۰ قطعه خوشنویسی که در گنجینه موزه وجود دارد ۳۰ اثر منحصر به فرد که ویژگی نقاشی‌خط دارند را انتخاب کردیم. این گرایش از دوره تیموری وارد عرصه کتاب‌آرایی شد و در دوره قاجار به اوج شکوفایی رسید.
  • رابطه آزادی مطبوعات و فساد

    سریال «مرضیه» به اتفاقاتی می‌پردازد که در این چند وقت همه در خبرها شنیده‌ایم و بخشی از آن هم به فرهنگ عزاداری امام حسین (ع) پرداخته است و اینکه آیا این نحوه از عزاداری ما برای امام حسین (ع) چقدر درست است یا چگونه بهتر می‌توان عزارداری کرد؟من خاطرم هست که از کودکی که «ماجراهای تن تن و میلو» را می‌خواندم ، کاراکتر خبرنگار در آن اثر بسیار برایم جذاب بود.
  • خاطرات قطعه قطعه شده کودکی

    نمایش «آن یگانه می‌کشد» براساس قطعاتی از کتاب «مرگ، آن یگانه و هنر تئاتر» نوشته هاوارد بارکر و نوشته‌هایی از خودم روی صحنه رفته است. این اثر ترکیبی از پرفورمنس، مونولوگ، حرکات فیزیکال و تعامل با مخاطب است که در آن داستان به‌صورت قطعات پازلی در کنار هم چیده شده‌اند اما مخاطب می‌تواند خودش خط داستان را تغییر داده و این پازل را به شکل دیگری بچیند. «آن یگانه می‌کشد» اثری درباره زندگی، مرگ، عشق و هنر تئاتر است.
  • بزنگاه تصمیم

    «انتخاب اشتباه» یک نمایش واقع‌گراست که ایده نگارش آن از اتفاقات زندگی پیرامون خودم گرفته شده است؛ به این معنی که یا ارتباط مستقیم با وقایع مدنظر داشتم یا در جریانشان قرار گرفته‌ام. البته منظورم این نیست که کل داستان برپایه تجربیات شخصی‌ام بنا شده است؛ اما شاکله اصلی قصه بر مبنای اتفاقات واقعی است و سرنوشت چند آدم را که به یکدیگر گره خورده است، به تصویر می‌کشد. این افراد در بزنگاه‌های زندگی باید تصمیماتی می‌گرفتند و انتخاب‌هایی انجام می‌دادند و حالا سرنوشت تلخشان به ما می‌گوید که این انتخابات اشتباه بوده یا نه؛ این انتخاب آنها را به جای خوبی نبرده‌است. اتفاقات نمایش در یک کافه رخ می‌دهد که البته این مکان در ظاهر یک کافه است؛ اما در حقیقت در آنجا بیزینس کلیه و کارهای مربوط به خرید و فروش و پیدا کردن مشتری انجام می‌گیرد و در خلاصه نمایش آمده است: زندگی در جهنم انتخاب هیچ‌کس نیست...
  • کرمان، شهری که باید دید

    حمام گنجعلی‌خان غلغله بود،‌ از همان ابتدای ورود به حمام ناچار شدیم به سختی خودمان را به مامور تهیه بلیت برسانیم و بعد هم با سیل جمعیت وارد شویم،‌ خانم راهنمای گردشگری روی سکویی ایستاده و میکروفون به‌دست توضیحاتی درباره بنا می‌داد اما در آن ازدحام کمتر صدایش به گوش می‌رسید، با این حال کسانی بودند که دور او را گرفته و تلاش می‌کردند جمله‌هایی را به‌خاطر بسپارند. گوشه به گوشه مردم در حال عکس گرفتن بودند،‌ از طرفی کمی‌هم بوی نای حمام در فضا پیچیده و با تصویرها مخلوط شده بود،‌ با این حال گروهی چنان محو تماشای کاشی‌کاری‌ها،‌ نقاشی‌ها‌، مقرنس‌کاری و گچ‌بری‌های این بنای ۴۰۰ ساله بودند که همهمه نمی‌توانست آنها را از عالمی که داشتند، بیرون کند.حمام گنجعلی‌خان حدود ۱۳۰۰ متر مربع زیربنا دارد و در زمان شاه‌عباس توسط گنجعلی‌خان ساخته و نقاشی‌های آن توسط میرزا شکرالله روی سقف حمام کشیده شد‌ه است. گنجعلی‌خان آن زمان حاکم کرمان بود و علاوه بر حمام،‌ مدرسه،‌ ضرابخانه،‌ آب‌انبار و بازار را ساخت که سده‌ها بعد به‌عنوان میراث فرهنگی کرمان شناخته شدند.
  • عربستان ویزای گردشگری صادر می‌کند

    روز ۲۷ سپتامبر، مصادف با پنجم ماه مهر روز جهانی گردشگری است. عربستان سعودی تصمیم گرفته است در این روز از صدور ویزاهای گردشگری الکترونیک خود رونمایی کند.
  • درخواست فعالان گردشگری یونان از دولت

    روز سه‌شنبه گذشته کنفدراسیون گردشگری یونان از وزارت گردشگری این کشور خواست که یک استراتژی بلندمدت ملی با هدف ارتقا و بهبود هر چه بیشتر رقابت‌پذیری محصولات گردشگری یونان در قالب همکاری دولت و بخش خصوصی تدوین کند.علاوه بر این متخصصان صنعت گردشگری نیز خواستار یک سیاست مالی ترکیبی شدند که بر اساس آن مانعی برای رقابت‌پذیری کارآفرینان این صنعت ایجاد نشود. آنها خواستار معافیت اقامتگاه‌های گردشگری، خدمات رستوران‌ها و حمل و نقل داخلی مسافران از مالیات ارزش افزوده شدند. حذف مالیات اقامت و مالیات‌های تکمیلی دیگر در این حوزه از دیگر درخواست‌های آنهاست. صنعت گردشگری در یونان یکی از مهم‌ترین ارکان اقتصاد این کشور ساحلی محسوب می‌شود و هر سال گردشگران بسیاری از اقصی نقاط جهان به تفرجگاه‌های ساحلی آن سفر می‌کنند. آکروپولیس آتن، جزیره میکونوس، شهر رودس و تسالونیکی از جمله جاذبه‌های مهم گردشگری در این کشور هستند که طی بحران اقتصادی گذشته تنها به مدد صنعت گردشگری توانستند تا حدودی از بحران عبور کنند.
  • جهش ۹ پله‌ای مصر در گردشگری

    داده‌های منتشرشده از سوی مجمع جهانی اقتصاد حکایت از آن دارند که مصر موفق شده است در شاخص رقابت‌پذیری صنعت گردشگری ۹ پله صعود کند. بر این اساس، جایگاه مصر در رقابت‌پذیری صنعت گردشگری ۶۵ شده است. بر اساس یافته‌های این مجمع، مصر همچنین در زمینه ثبات محیط‌زیست و منابع فرهنگی، در جایگاه نخستین کشور خاورمیانه‌ای و آفریقای شمالی قرار دارد. در حوزه تبلیغات گردشگری و استراتژی بازاریابی نیز مصر توانست جایگاه پنجم را برای خود همچنان حفظ کند. این کشور بهترین عملکرد را در شاخص امنیت و ایمنی به خود اختصاص داده است. خانم رانیا ال‌ماشات، وزیر گردشگری مصر نیز در این باره با اشاره به برنامه جدید اصلاحات در این کشور گفت که جایگاه جدید مصر در رقابت‌پذیری صنعت گردشگری حاصل تلاش‌های این کشور در توسعه صنعت گردشگری است.
  • رویایی که کابوس شد

    رویاهای بلندپروازانه چشم‌ها را روی واقعیت‌های موجود می‌بندد. آنکه با چشم‌های باز رویاپردازی می‌کند چنان به افق‌های دور دست چشم می‌دوزد که از چاله جلوی پایش غافل می‌شود. هپکوها روایت چنین رویاهای بلندپروازانه‌ای هستند که امروز به کابوس‌واره‌های اقتصاد کشور بدل شده‌اند. تاسیس کارخانه‌های بزرگ به دلیل هزینه‌های کلانی که تا مرحله تولید و سودآوری به سرمایه‌گذار تحمیل می‌کنند، با سنجش جمیع شرایط، بررسی‌های دقیق کارشناسی، پیش‌بینی ریسک‌ها و موانع، تخمین حاشیه سود و... به مرحله اجرا می‌رسند. ممکن است نمونه‌های موفقی نیز بدون طی فرآیندهای مذکور به ضرب انحصار و تعرفه برای مدتی به ثمر بنشینند. اما موفق‌ترین نمونه شرکت‌های تولیدی هم ممکن است به مرور زمان دچار فرسودگی شوند یا با تغییر معادلات و شرایط اقتصادی، اجتماعی و... وارد رکود شوند. به لحاظ اقتصادی راهکار بهینه در مواجهه با این شرایط، خارج کردن شرکت زیان‌ده از چرخه اقتصاد و به کارگیری منابع انسانی و غیرانسانی در محلی دیگر است. در یک اقتصاد آزاد این اتفاق خود به خود رخ خواهد داد. اما در یک ساختار اقتصادی بسته و متمرکز، زمانی که بنگاه اقتصادی وارد مرحله رکود می‌شود، چشم به حمایت‌های مالی دولت می‌دوزد. عمدتا پس از صرف هزینه‌های کلان حمایتی برای بقای آن شرکت در نهایت به ضرورت واگذاری به بخش خصوصی پی می‌برند. اما فرآیند خصوصی‌سازی در یک اقتصاد بسته تا چه حد با آنچه مورد تایید علم اقتصاد است، مطابقت دارد؟ چرا در ایران به رغم اینکه ضرورت سیاست خصوصی‌سازی به تصدیق سیاست‌گذار و کارشناس می‌رسد، در مرحله اجرا با مشکل مواجه می‌شود یا پس از اجرا شکست می‌خورد؟ «دنیای اقتصاد» در گفت‌وگو با سه تحلیلگر اقتصادی این پرسش‌ها را مطرح کرده است. محمد ماشین‌چیان از روند خصوصی‌سازی در روسیه مصداق آورده و خصوصی‌سازی بدون آزادسازی اقتصاد را شکست خورده می‌داند. ماشین‌چیان همچنین بر اصل شفافیت تاکید دارد و خصوصی‌سازی بدون رعایت اصل شفافیت را فرآیندی عقیم تلقی می‌کند. مرتضی کاظمی معتقد است حتی در یک اقتصاد بسته، اجرای سیاست خصوصی‌سازی اگر در یک چارچوب مشخص و قانونی اجرا شود، راه را برای آزادسازی اقتصاد هموار می‌کند. امیرحسین خالقی می‌گوید به لحاظ تئوریک تنها از ارجحیت آزادسازی بر خصوصی‌سازی دفاع می‌کند. اما به دلیل شرایط اقتصادی خاص کشور و با این پندار که فرآیند خصوصی‌سازی رفته‌رفته تمرکز قدرت را به سوی توازن قدرت سوق می‌دهد، اجرای خصوصی‌سازی را به فال نیک می‌گیرد.
  • دورتر شدن از التهاب قیمت مسکن

    بازار معاملات مسکن در روزهای ابتدایی از نیم‌سال دوم ۹۸ قرار گرفته است و در مقایسه با نیم‌سال اول، دست‌کم دو تفاوت را تجربه می‌کند.
  • آخرین وضعیت اجرای پروژه زیرگذر گیشا

    برجسته‌ترین پروژه عمرانی حال حاضر شهرداری تهران قرار است تا پایان سال جاری تکمیل و آماده بهره‌برداری شود.
  • زنگ خطر تحقق درآمدهای شهرداری به‌صدا درآمد

    مدیران شهری در گوشه و کنار از وضعیت قرمز تحقق درآمدهای شهرداری در سال جاری خبر می‌دهند. رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در جلسه‌ای که اخیرا با حضور جمعی از کارشناسان برای تعیین نقشه راه ورود شهرداری به طرح عرضه مسکن اجاره‌ای برگزار شد، از هشدار معاونت مالی شهرداری نسبت به وضعیت تحقق درآمدها خبر داد. محمد سالاری می‌گوید: با توجه به آنکه مدیریت شهری طی دو سال گذشته سعی کرده ریل درآمدزایی برای اداره شهر را تغییر دهد و در این مسیر از فروش تراکم و ضوابط تا حد زیادی دست کشیده، تحقق بخش زیادی از درآمدهای شهرداری به خطر افتاده است. او عنوان می‌کند: معاون مالی شهرداری تهران می‌گوید تغییر ریل تصمیم‌گیری در حوزه درآمدزایی شهرداری تهران سبب شده که شهر قفل شود.
  • متقاضیان معاوضه مسکن در پایتخت

    با عمیق‌تر شدن دامنه رکود در بازار معاملات خریدوفروش واحدهای مسکونی در شهر تهران و همچنین نبود چشم‌انداز کوتاه‌مدت از بابت رونق بازار ملک طی ماه‌های پیش‌رو،گروهی از متقاضیان حاضر در بازار مسکن به متقاضیان معاوضه واحدهای مسکونی تبدیل شده‌اند.
  • رقابت چند بعدی در د سترسی سریع‌تر به زمان

    ماه‌های انتهایی سال میلادی شرکت‌های سازنده گجت‌های پوشیدنی در اندیشه ساخت بهترین ساعت‌ها با هم رقابت می‌کنند. دو شرکت کره‌ای و چینی در این رقابت که همزمان است با ارائه آخرین ساعت هوشمند شرکت اپل سعی می‌‌کنند هنرنمایی طراحان خود را به رخ رقبا بکشند. گلکسی واچ ۲ از سامسونگ و هوآوی واچ‌جی‌تی۲ از جدیدترین ساعت‌های هوشمند بازار جهانی هستند. بررسی ویژگی‌های منحصر به فرد این دو دیوایس می‌تواند دید گسترده‌تری برای خرید به کاربران علاقه‌مند ارائه بدهد. در ادامه برخی ویژگی‌های این دو ساعت هوشمند آمده است.
  • مدیریت همه ایمیل‌ها در یک فضا

    شاید یکی از بیشترین مشکلات روزانه کارمندان و حتی مدیران در شرکت‌ها چک کردن اینباکس‌ ایمیل‌های مختلفشان با اکانت‌های متفاوت باشد. گم شدن ایمیل‌ها در لابه‌لای کارهای طولانی روزانه، انتظار برای دریافت یک ایمیل مهم و فراموش کردن آن در یک زمان معین و حتی پیچیده بودن ارسال یک متن به ایمیل‌های دیگر از چند اکانت از جمله مشکلات مدیریت کردن چند ایمیل به‌طور همزمان است.
  • دسترسی دوباره به ایمیل‌های پاک شده در جی‌میل

    نگرانی برای از دست دادن ایمیل‌های مهم می‌تواند یک دغدغه همیشگی باشد، چراکه ممکن است برخی از ایمیل‌ها به‌طور اتفاقی پاک شوند اما چندی بعد شما به آن نیاز پیدا کنید.
  • ۱۵۰۰ خودروی وارداتی پشت در گمرک

    مشتریان بلاتکلیف، وارد‌کنندگان بلاتکلیف را برای دریافت خودروهای ثبت نامی تحت فشار قرار داده‌اند. این در شرایطی است که هیات دولت ظاهرا تصمیمی برای تمدید مصوبه خود مبنی بر ترخیص خودروهای جامانده در گمرک ندارد.
  • راز انبار سوپرلاکچری‌ها

    تجربه اهالی بازار نشان می‌دهد به‌دلیل محیط نامطلوب اقتصاد ایران، هرقدر یک خودرو کمیاب‌تر، مشهورتر و گران‌‌قیمت‌تر باشد احتمال رشد سرسام‌آور بهای آن در میان‌مدت بیشتر است. همین عامل هم به سرمایه‌ای شدن خودروهای لوکس در بازار منجر شده است.
  • پارکینگی برای خودروهای ناقص

    هر چند برخی مقامات صنعتی و مسوولان شرکت‌های خودروساز پس از افشای تولید ۲۰۰ هزار خودروی ناقص در دو شرکت ایران خودرو و سایپا وعده دادند که تولید محصولات ناقص را خاتمه خواهند داد، اما این وعده با وجود چالش‌های تامین قطعه هنوز عملی نشده است. تولید محصول ناقص، بدعت جدیدی در شرکت‌های خودروساز است که در تحریم‌های ثانویه هسته‌ای اتفاق افتاد. همان‌طور که از عنوان آن نیز مشخص است خودروسازان به‌دلیل کمبود قطعه، تولید را متوقف نکرده و محصول را به‌صورت ناقص از خط تولید خارج می‌کنند.این خودروها امکان تجاری‌شدن ندارند و عرضه آنها تا تکمیل تمام قطعات با تاخیر همراه خواهد بود.
  • بازارچه بهجت‌آباد

  • تلاقی دیروز و امروز

  • بام غرب

  • نه با تو نه بی تو!

  • قاب هفته

    مراسم نمادین جشن شکوفه‌ها صبح روز یکشنبه، ۳۱ شهریور در مدارس سراسر کشور برگزار شد. امسال حدود یک میلیون و پانصد هزار دانش آموز پایه اول ابتدایی برای اولین بار در کلاس‌های درس حاضر شدند. تعداد کلاس اولی‌ها امسال نسبت به سال قبل ۷/ ۱ درصد افزایش داشته. در این شماره نگاهی گذرا داریم به برگزاری جشن شکوفه ها درنقاط مختلف ایران.
  • اعتقاد راسخ به کسب‌ وکار خانوادگی

    اوژن شولر، شیمیدان جوان فرانسوی-آلمانی بود که روحیه کارآفرینی داشت. او در سال ۱۹۰۹ یک فرمول منحصر به فرد رنگ مو ساخت که از ترکیب مواد شیمیایی بی‌ضرر درست شده بود و بعد به خاطر شخصیت مصمم و بلندپروازانه، توانست آرایشگرهای پاریس را متقاعد کند که محصول او را بخرند. او در سال ۱۹۰۸ حق ثبت اختراع برای این فرمول را دریافت کرد و به این ترتیب بنیان‌گذاری شرکتی که بعدا به گروه لورئال تبدیل شد، کلید خورد. شولر اولین جرقه آنچه امروز به‌عنوان DNA شرکت بزرگ لورئال شناخته می‌شود را روشن کرد: تحقیق و نوآوری در حوزه زیبایی.
  • پلت‌فرمی برای تسهیل خرید

    ایران رنتر یکی از استارت‌آپ‌های دوست داشتنی این روز‌های اکوسیستم استارت‌آپی ایران است که با استقبال خوبی از سوی کاربران مواجه شده است. سراغ امیر حق‌رنجبر مدیرعامل ایران رنتر رفتیم تا با این استارت‌آپ که از جمله استارت‌آپ‌های فعال فین‌تکی ایران است بیشترآشنا شویم.
  • دادلی درست می‌گفت؟

    «باری ایچنگرین»، استاد اقتصاد در دانشگاه کالیفرنیا و مشاور سابق صندوق بین‌المللی پول است.
  • ترامپ در یک قدمی وحشت

    پل کروگمن، نوبلیست و اقتصاددان آمریکایی و استاد دانشگاه پرینستون است.
  • اتحادیه عرب مرده است؟

    «جازمین ام.ال-جمال»، یک عضو ارشد غیرمقیم در مرکز پژوهشی حریری موسوم به شورای آتلانتیک برای خاورمیانه است.
  • ترامپ: کله‌پوک‌های بانکی !

    «جینا اسمیلک»، اقتصاددان و مسوول ارشد رویدادهای فدرال رزرو آمریکا در نیویورک‌تایمز، به نشست پولی هفته گذشته کمیته بازار باز و درگیری مجدد دونالد ترامپ و جرومی پاول پرداخته است.
بیشتر