شماره روزنامه ۶۱۶۰
|

جمعه‌نامه

  • با اروپا چه کنیم؟

    دکتر عباس ملکی، دانشیار سیاست‌گذاری انرژی دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگویی با «دنیای اقتصاد» به بررسی تحولات اخیر در مناسبات ایران با اروپا و آمریکا از جمله راه‌اندازی SPV و تلاش واشنگتن برای برگزاری اجلاس ورشو پرداخت و با اشاره به راه‌اندازی کانال مالی اروپا و شرکت اینستکس ضمن آنکه این اقدام را یک گام مثبت تلقی کرد، گفت که این اقدامات اروپا، حداکثر و سقف خواسته‌های ایران نیست اما می‌تواند کف خواسته‌های ما را پوشش دهد. وی در رابطه با برخی اختلافات میان بروکسل و واشنگتن بر سر مسائل مختلف از جمله ایران تاکید کرد که نباید این‌گونه تلقی کرد که اروپا و آمریکا بر سر ایران با یکدیگر درگیر اختلاف و جنگ خواهند شد، چرا که نقاط وفاق آنها بیش از نقاط اختلاف‌شان است. دکتر ملکی همچنین در مورد اعلامیه اخیر اتحادیه اروپا توضیح داد که به‌نظر می‌رسد این بیانیه فهرستی از مجموعه دیدگاه‌های کشورهای عضو اتحادیه در سال‌های اخیر است. واقعیت آن است که این مجموعه بزرگ جهانی، در عین اشتیاق به داشتن روابط متعادل با ایران، نگرانی‌هایی نیز دارند. حالا میدان برای دیپلمات‌های ایرانی باز است که با مذاکره نسبت به رفع این نگرانی‌ها کوشا باشند. شاید برگزاری نشستی تحت عنوان دیالوگ ایران-اروپا در تهران یا یکی از شهرهای اروپا مناسب باشد.
  • چندجانبه‌گرایی نهادی اتحادیه اروپا

    رویکرد اصلی در سیاست خارجی اتحادیه اروپا، چندجانبه‌گرایی نهادی یا نهادگرایی چندجانبه است که منظور از این عبارت این است که اتحادیه اروپا به دنبال این است که از طریق ایجاد و تاسیس نهادهای بین‌المللی در سیاست بین‌الملل نقش ایفا کند. این رویکرد نهادگرایی چندجانبه هم در داخل اتحادیه اروپا و هم خارج از آن با مشکلاتی مواجه است.
  • جنجال پاداش در فضای ورزش کشور

    حواشی ناکامی تیم ملی فوتبال کشورمان از مرحله یک‌چهارم نهایی جام فوتبال ملت‌های آسیا این هفته با اظهارات جدید کارلوس کی‌روش درباره هزینه‌کرد مالی برای تیم ملی و نیز اعلام میزان پاداش‌های تخصیص‌یافته به فوتبالیست‌ها وارد فاز تازه‌ای شد. در این هفته به هشتگ‌های #تیم ملی، #کی‌روش و #فوتبال که از مدت‌ها قبل فعال شده بود، هشتگ #فوتبالیستی غیرت ازسوی برخی ورزشکاران در فضای مجازی اضافه شد.
  • اینستکس؛ گام نخست برای عبور از تحریم‌ها!؟

    نه ماه پس از خروج آمریکا از برجام و تلاش سایر کشورهای عضو توافق هسته‌ای برای ادامه این توافق بین‌المللی، سرانجام سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان با ثبت کانال ویژه مالی اینستکس بر تداوم همکاری‌های تجاری با ایران تاکید کردند. اینستکس ابتدا در فرانسه، آلمان و انگلیس اجرایی می‌شود و سپس دیگر کشورهای اروپایی می‌توانند به آن بپیوندند.
  • پرحاشیه‌ترین افتتاحیه فیلم فجر

    سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر در حالی آغاز به کار کرد که در روز نخست یکی از پرحاشیه‌ترین افتتاحیه‌های سال‌های اخیر خود را داشت. بخش‌هایی از مراسم افتتاحیه این رویداد هنری در شبکه‌های اجتماعی بازتابی گسترده پیدا کرد و مورد توجه مخاطبان مجازی قرار گرفت. فیلم بخشی از اظهارات فاطمه معتمد آریا در این مراسم که در برنامه بزرگداشت خود سخنرانی می‌کرد، حسابی در فضای مجازی پربیننده شد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • سنت حق‌خواهی

    در این کتاب بحث‌های گذشتگان را یادآور می‌شوم و مسائلی را درباره حق بیان می‌کنم. مثلا کسی که در خانه‌اش دود می‌کند، اگر این دود به اندازه‌ای باشد که به همسایه ضرر نرساند، اشکالی ندارد. البته ضرر تعریف مشخصی ندارد و به تعریف عرفی آن بسنده می‌شود. فقها بیان کرده‌اند که اگر کسی مثلا دود راه بیندازد و همسایه را اذیت کند، کار حرامی انجام داده است. اگر این‌گونه است، ماشین‌هایی که در شهر‌ها این اندازه دود می‌کنند و مطمئنا خانواده و کسی نیست که از آن متضرر نشده باشد، چرا فقها این را حرام اعلام نمی‌کنند.
  • ریچارد فورد و سرآغاز رمان‌نویسی

    در پی ترجمه‌های سلسله‌وار خود از نویسنده تخصصی‌ و محبوبم، ریچارد فورد، مدتی است که تازه‌ترین ترجمه‌ام از آثار او و همچون همیشه به یاری و همکاری بی‌دریغ نشر روزگار وارد بازار کتاب شده و این بار به نخستین تجربه رمان‌نویسیِ این نویسنده نامی و بزرگ ادبیات داستانیِ معاصر آمریکا یعنی تکه‌ای از قلبم پرداخته‌ام.
  • تضاد جامعه‌ سنتی و مدنی

    این پژوهش نشان می‌دهد که تحولات اجتماعی ایران برای گذر جامعه سنتی ایران به جامعه مدنی با سرمشق‌گرفتن از غرب مناسب نبوده است. تحول حقوقی انجام‌شده متناسب با زایش عنصر شهروند با حقوق و وظایف مشخص نبوده است و مردم کشور همچنان همان شاخص‌های حقوقی افراد مکلف و رعیت‌های موظف در جوامع ماقبل سرمایه‌داری را داشته‌اند. جامعه مدنی به‌منظور نمایندگی مصالح و منافع طبقات اجتماعی و درنهایت منافع عموم شکل نگرفت، در نتیجه زمینه جدایی دولت از جامعه فراهم نشد و جامعه جماعتی همچنان در قیمومیت حوزه سیاسی و جلوه آن ــ حاکم سیاسی مستبد ــ باقی ماند... این مناسبات الزاما به نوع دیگری از تحول انجامید که در اینجا از آن با عنوان سنت‌گرایی بازتابی نام خواهیم برد.
  • حق و ناحق

    من با دکتر موحد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از اینکه دعاوی حقوقی جمهوری اسلامی در خارج از کشور را عهده‌دار بودم، آشنا شدم. ایشان همواره از حقوق ملت ایران دفاع کرده‌اند و پیروزی‌هایی را برای ملت ایران به ارمغان آورده‌اند. استاد موحد در طرح دعاوی ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری علیه ایالات متحده آمریکا درباره انهدام سکو‌های نفتی نیز نقش مهمی برعهده داشت و طرح وی باعث شد که رأی خوبی مبنی بر مسوولیت آمریکا در انهدام سکو‌های نفتی صادر شود.
  • فرصت فیلمسازی در سبک‌های جدید

    نمی‌توان منکر آن شد که فیلم‌های ایرانی نه‌تنها در کشور بلکه در جهان از نظر پرداختن به سوژه‌های اجتماعی حرفی برای گفتن دارد که از جوایز بین‌المللی و گرفتن جوایز اسکار می‌توان به این موضوع رسید. اما منکر این موضوع هم نمی‌توان شد که فیلمسازی در ایران براساس سبک‌های گوناگون همچنان راه درازی در پیش دارد و شاید در گام‌های نخست فیلمسازی براساس سبک‌هایی باشیم که در حال حاضر جهان با سرعت بسیار در حال پیشروی در آن‌ها بوده و هست.
  • تبلور پارادوکس‌ها

    در این سال‌ها شرایط کار کردن در تئاتر برای جوانان تجربه‌گرا سخت شده است.نمایش‌هایی مثل «اسکیس»، «تیم‌شنا»، «صدای آهسته‌ برف»، «سوراخ» و «نمی‌تونیم راجع بهش حرف بزنیم» در شکل‌ اجرایی و رویکردهای‌شان، در روایت و کستینگ‌ها و شیوه‌های تولیدشان خیلی با هم متفاوت هستند. بخشی از این تفاوت‌ها از روحیه‌ تجربی و علاقه‌ام به پرسه‌زدن در شکل‌های اجرایی می‌آید و بخشی بازتاب‌دهنده‌ تفاوت‌های ذهنی ‌و روحی خودم در این سال‌هاست.
  • روایت ویرانی جنگ

    این اثر پیرامون تاثیرات منفی جنگ بر روان و روحیه انسان‌هاست و به تخریب‌هایی می‌پردازد که جنگ آن را به بار می‌آورد. «برزخ» اتفاقات پس از جنگ، اثرات منفی آن بر انسان‌ها و خانواده‌ها و تاثیرات مخرب روانی را که بر افراد می‌گذارد، مورد بررسی قرار می‌دهد.
  • اثر متفاوت گروه نیوش

    سومین آلبوم گروه موسیقی نیوش با شکل و شمایل متفاوتی منتشر می‌شود و این اثر با دو آلبوم قبلی تفاوت‌هایی دارد؛ به هر حال وقتی سن و تجربه کاری‌تان بیشتر می‌شود، دیگر نمی‌توانید تکراری باشید و تکراری بودن نشان‌دهنده این است که حرف تازه‌ای برای گفتن ندارید. تنظیم این اثر تفاوت‌هایی دارد؛ سه‌تار الکتریک در این اثر حضور دارد و «هارپجی» که یک ساز ابداعی و جدید آمریکایی است به نوازندگی کیکاووس مختاری به این ترکیب اضافه شده است.
  • عکسنوشت

    جشنواره فجر صنایع‌دستی برای سومین سال پیاپی در محل خانه هنرمندان ایران در تهران در حال برگزاری است. آثار منتخب فاخر که از جای جای کشورمان به دبیرخانه جشنواره ارسال شده، تا ۲۳ بهمن در چند گالری این مرکز فرهنگی به نمایش درآمده‌اند. چند روز آینده بهترین فرصت برای دیدن برخی از هنرهای دستی ارزشمند ایرانی است.
  • سفر به وقت جشن‌ها

    در سرتاسر ایران، با توجه به فصل، محصولات کشاورزی، باورها، عقاید و یا برای زنده نگه‌داشتن رویدادهای کهن، جشن‌ها و جشنواره‌های متعددی برگزار می‌شود. اگر به شناختن ایران آن‌هم از مسیر جشن‌ها و رویدادهای جذاب علاقه‌مندید، در این سفرنامه برایتان از سفر به چهار منطقه‌ای گفته‌ایم که حضور ما در آنها مقارن با برپایی آیین‌ها و جشن‌هایی دوست‌داشتنی بود.
  • شاه‌کلیدی به نام «برنامه‌ریزی»

    بسیاری افراد سفر را به‌عنوان یک تفریح پرهزینه می‌شناسند. همچنین دسته‌ای دیگر اعتقاد دارند فقط با هزینه زیاد است که می‌شود از سفر لذت برد. اما امروزه در جهان نوع دیگری از سفر در جریان است؛ سفرهای ارزان. با بررسی سفرنامه‌های افرادی که این نوع سفر را انتخاب می‌کنند می‌توان دریافت که بسیار لذت‌بخش است. در سلسله یادداشت‌هایی در این ستون، به ۱۰ راهکاری اشاره می‌کنیم که می‌توان از طریق آنها ارزان سفر کرد. هفتمین راهکار را بخوانید.
  • نت‌فلیکس، چگونه اولین غول استریم دنیا شد

    شرکت نت‌فلیکس از ابتدای کارش در سال ۱۹۹۸ در کالیفرنیا، به‌عنوان یک شرکت عرضه‌کننده DVD مسیری طولانی را پیموده است. در آن زمان، مشتریان می‌توانستند با پرداخت مبلغی به‌صورت ماهانه در سایت اشتراک بگیرند و به DVDهایی که برای آنها ارسال می‌شد، دسترسی نامحدود داشته باشند. رقیب اصلی نت‌فلیکس بلاک‌باستر بود که فیلم، بازی و فرستنده تلویزیون کرایه می‌داد. در ابتدای کار، نت‌فلیکس حدود ۹۰۰ عنوان فیلم و سریال ارائه می‌کرد، اما به تدریج به یک نیروگاه الگوریتم‌محور با بیش از ۷۰ هزار «خرده ژانر» مختلف تبدیل شد.
  • جسارت بی‌انتها

    قرارمان ساعت ۱۶:۳۰ دقیقه طبقه دوازدهم برج کیان؛ سعی کردم ۵ دقیقه زودتر سر قرارمان حاضر باشم. وارد دفتر شدم و به اتاقشان راهنمایی‌ام کردند. اتاقی با دیواری شیشه‌ای و چشم‌اندازی کم‌نظیر. چند تابلوی نقاشی با طرح‌های انتزاعی در اتاق روی دیوار سفید خودنمایی می‌کرد. مقابل مهوش طیرانی نشستم. کسی که در صنعت پتروشیمی شناخته شده است و شرکت نویان‌بسپار را پایه نهاده است. اما برای معرفی خود در این صنعت، راه طولانی را رفته است. او زنی قوی است که غیرممکن‌ها را باور ندارد. مسیرهای عبور از مسائل را یا می‌یابد یا می‌سازد. زندگی‌اش را که می‌خوانید، شما هم مثل من احساس می‌کنید که سقف آرزوهای بلندی داشته و هیچ‌گاه، در هیچ نقطه زندگی متوقف نشده است. با وجود این هنوز هم فکر می‌کند می‌شد که شرایطش بهتر از این باشد.
  • نتفلیکس؛ یادگیری از شکست و نوآوری مداوم

    شرکت نتفلیکس در سال ۱۹۹۷ با اجاره دی‌وی‌دی با ۹۲۵ عنوان مختلف از طریق پست کارش را شروع کرد. دو سال بعد نتفلیکس خدمات اشتراک ماهانه را اضافه کرد و در سال ۲۰۰۲ شاهد عرضه اولیه سهام خود بود و در سال ۲۰۰۳ نخستین سال سودآور خود را با درآمد ۲۷۲ میلیون دلار به ثبت رساند. تا سال ۲۰۰۵ این شرکت یک میلیون دی‌وی‌دی در روز ارسال می‌کرد.
  • سهم زمین از قیمت تمام شده مسکن

    حساسیت فعالان بازار ملک به تغییرات قیمت آپارتمان و مصالح ساختمانی، بیشتر از توجه آنها به مهم‌ترین رکن قیمت تمام شده ساخت مسکن یعنی «زمین» است.
  • مزایای خانه‌دار شدن در جوار باغ گل معروف تهران

    یکی از محله‌های پرتقاضا برای سکونت در محدوده منطقه ۱۴ شهرداری تهران، محله «آهنگ» است.
  • راه گریز از انباشت ساختمان‌های نیمه کاره

    پارلمان محلی پایتخت برای مقابله با احتکار مسکن به شکل ساختمان‌های نیمه‌کاره، شهرداری را موظف به اخذ «عوارض تعلیق» از ساختمان‌های نیمه‌تمام از ابتدای سال ۹۸ کرد. احتکار مسکن در کشور به دو شکل رخ می‌دهد. شکل اول خانه‌های خالی است که مالکان از عرضه آنها به بازار خودداری می‌کنند و شکل دوم مربوط به ساختمان‌های نیمه‌کاره‌ای می‌شود که سازندگان آنها با ورود به دوره رکود، سرعت ساخت وساز را کاهش می‌دهند. همین امر سبب می‌شود تعداد پروژه‌های ساختمانی نیمه‌تمام و حجم سرمایه‌گذاری در این بخش کشور افزایش پیدا کند.
  • حضور متفاوت خانه‌اولی‌ها در بازار مسکن

    واسطه‌های معاملات مسکن برخی مناطق شهر تهران از حضور متفاوت برخی خانه‌اولی‌ها و متقاضیان خرید آپارتمان در بازار ملک خبر می‌دهند. تحقیقات میدانی «دنیای اقتصاد» حاکی است طی روزهای اخیر برخی از متقاضیان خرید مسکن که عموما خانه اولی هستند و به‌دنبال جهش قیمت مسکن و ناتوانی در تامین هزینه‌های خرید واحدهای مسکونی به اجبار از بازار معاملات مسکن خارج شده بودند درصدد برآمده‌اند با محک زدن بازار پیش‌فروش در صورت رسیدن به جمع‌بندی نهایی اقدام به ورود به بازار دوم معاملات مسکن کنند. واسطه‌های معاملات مسکن می‌گویند این روزها جسته و گریخته تعداد مراجعات از سوی عمدتا دو گروه از متقاضیان مسکن برای اطلاع از شرایط پیش‌خرید واحدهای مسکونی افزایش یافته است؛ موضوعی که در ماه‌های گذشته در بازار معاملات مسکن یا مشاهده نمی‌شد یا تعداد آن بسیار اندک بود.
  • تازه‎واردهای میدان رقابت گوشی‌های هوشمند

    سامسونگ هفته گذشته نخستین گوشی‎های سری M را معرفی کرد. در حال حاضر این خانواده میان‌رده سازنده کره‎ای دو عضو به نام گلکسی ۱۰ M و گلکسی ۲۰ Mدارد و برای جانشینی برخی از میان‌رده‌های قبلی خانواده گلکسی A طراحی شده‌اند. در واقع سامسونگ می‎خواهد با عرضه گوشی‎های ارزان سری M گلکسی دوباره در سال ۲۰۱۹ و پس از آن رتبه اول را در بازار هند به دست آورد. زیرا شیائومی در سال ۲۰۱۷ موفق شده است بخش عمده سهم سامسونگ را در بازار هند از آن خود کند و آن را در سال ۲۰۱۸ هم همچنان در دست خود نگه دارد. اما در این میان، شرکت چینی شیائومی هم با عرضه یک گوشی ارزان قیمت، همچنان می‎خواهد در بازارهای آسیایی و حتی اروپا یکه‎تازی کند و نگذارد سامسونگ به هدفش برسد. گوشی جدید شیائومی که به تازگی صرفاً در توئیتر معرفی شده شیائومی ردمی گو (Xiaomi Redmi Go) نام دارد و به‌رغم قیمت پایین، از قابلیت‎های خوبی برخوردار است؛ بنابراین در این شماره می‎خواهیم ضمن معرفی این گوشی‌ها به طراحی، قیمت و سایر قابلیت‎های آنها اشاره کنیم.
  • قفل فوق هوشمند

    امروزه که همه کالا و خدمات رنگ و بوی دیجیتالی گرفته‌اند، سازندگان قفل در منازل هم از این قافله‎ عقب نمانده‌اند تا به لطف این پدیده دوست داشتنی، بتوانند دغدغه افراد درباره تامین امنیت منازل را به حداقل برسانند. شرکت Lockly نیز از آن دست سازندگان قفل در منزل است که به تازگی از محصولی رونمایی کرده که هوشمند بوده و در خانه را به پنج شکل مختلف قفل می‎کند.
  • روبات خودرو پارک کن

    مدیران فرودگاه گاتویک لندن که شاهد دردسر مسافران برای یافتن جای پارک بودند، برای حل این مشکل از روباتی به نام Stan استفاده کردند که قادر است خودروی افراد را در پارکینگ‌های بزرگ نظیر پارکینگ‌های فرودگاه‌ها با نظم و دقت و بهره‌وری در استفاده از فضا پارک کند. با این سیستم جدید مسافران خودروی خود را در یک گاراژ کوچک پارک می‌کنند، اطلاعاتشان را درون سیستم اسکن کرده و سپس بدون هیچ دغدغه دیگری با خیال راحت به سمت هواپیما می‌روند.
  • خواب بهتر با چراغ خواب هوشمند

    در عصر جدید تکنولوژی‎های نوین قابلیتی برای تولیدکنندگان فراهم کرده تا با کاربرد دیجیتال بتوانند محصولات بهتر و کاربردی‌تری عرضه کنند تا با جذب مشتریان بیشتر بازار خود را توسعه دهند. یکی از این محصولات قدیمی که به کمک دیجیتالی شدن، کاربردی‎تر شده، چراغ خواب هوشمند Casper Glow است که علاوه بر کارکرد قبلی، الگوی سالمی برای خواب تنظیم می‎کند.
  • موانع ترخیص خودروهای در گمرک مانده

    با وجود اینکه ترخیص خودروهای انبار شده در گمرک با ابلاغ دستورالعمل وزارت صنعت به ظاهر به خوان آخر رسیده اما دست‌اندازهای جدیدی مانع از ترخیص این خودروها شده است. یکی از این دست‌انداز‌ها طی هفته جاری ازسوی رئیس‌کل گمرک ایران رونمایی شد؛ به‌طوری‌که وی در نشستی خبری عنوان کرد که ممکن است یکسری از خودروهای موجود در گمرکات به‌دلیل نداشتن استانداردهای لازم موفق به کسب مجوز ترخیص نشوند.
  • هجوم عیدانه به بازار کارکرده‌ها

    به‌نظر می‌رسد با کاهش روزافزون عرضه خودروهای نو و روند افزایش مداوم قیمت‌ها در بازار، امسال هم خبری از گرمای خرید و فروش خودرو در شب عید نیست. اما آیا این تجارت بزرگ در ماه‌ها و هفته‌های پایانی سال ایام بی‌رونقی خواهد داشت؟
  • پیش‌فروش، منهای تولید؟

    زنجیره خودروسازی کشور این روزها در گرداب خودروهای «پیش‌فروش‌شده» افتاده حال آنکه اراده‌ای نیز برای توقف تداوم پیش‌فروش‌های خودروسازان وجود ندارد. آنچه مشخص است، تفاوت نگاه خودروسازی کشور به پیش‌فروش محصولات تولیدی با آنچه در دنیا رواج دارد است از آسمان تا زمین. هر چند کمتر اتفاق می‌افتد که خودروساز جهانی نسبت به پیش‌فروش محصولات خود اقدام کند؛ اما در صورت خواست مشتری نسبت به دریافت خودرویی خاص با آپشنی متفاوت یا خودرویی همچون مدل‌های خاص تسلا، خودروسازان پیش از تحویل خودرو، وجهی از مشتری دریافت می‌کنند که اصطلاحا از آن به‌عنوان پیش‌فروش خودرو یاد می‌شود.
  • تالار قائم

  • ستاره بازی طعم‌ها

  • حال خوب در درکه

  • کافه مَشتی

  • قاب هفته

    جشنواره فیلم فجر مهم‌ترین رویداد سینمایی ایران است که از سال ۱۳۶۱ تا امروز هر سال در میانه ماه بهمن در شهر تهران برگزار می‌شود، تا کنون ۳۶ دوره از این جشنواره از سوی بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شده است و امسال شاهد برگزاری سی و هفتمین دوره آن هستیم. / عکس‌ها: ایرنا
  • چرا برگزیت به اروپا آسیب می‌زند؟

    «سیگمار گابریل»، وزیر امور خارجه سابق آلمان، در تحلیلی به آسیب‌های احتمالی برگزیت بر اروپا پرداخته است.
  • چالش‌های یورو در بیست سالگی

    «جفری فرانکل»، استاد دانشگاه هاروارد کندی و عضو سابق شورای مشاوران اقتصادی رئیس‌جمهوری «بیل کلینتون»، مشکلات یورو در سالگرد ۲۰ سالگی را تحلیل کرده است.
  • انقباض پولی در روسیه

    «جاناتان ویتلی»، معاون گروه پژوهشی فایننشال تایمز در بخش اقتصاد بازارهای نوظهور به وضعیت نرخ بهره روسیه در سال‌های اخیر پرداخته است. بانک مرکزی روسیه روز جمعه با ۲۵/ ۰ درصد افزایش، نرخ بهره خود را به ۵/ ۷ درصد رساند. دلیل اجرای این عملیات انقباضی از سوی سیاست‌گذاران پولی، ریسک موجود درخصوص رشد تورم کوتاه‌مدت و تهدیدهای ناشی از تحریم‌های واشنگتن علیه مسکو عنوان شده است.
  • افزایش عمق بحران ونزوئلا

    «گیدین لانگ»، ستون‌نویس فایننشال‌تایمز به افزایش ابعاد بحران ونزوئلا پرداخته؛ بحرانی که اقتصاد، سیاست و جامعه را در این کشور به وضعیت ناخوشایندی رسانده است. نرخ برابری دلار آمریکا در بازار غیررسمی کاراکاس حدود ۵۰۰ تا ۷۳۰ هزار بولیوار گزارش شده است. نوسانات ارزی درکنار بحران اقتصادی-اجتماعی با شکاف سیاسی گره خورده و گسل‌های آماده کاراکاس را در آستانه فعال شدن قرار داده است.
  • چشم‌انداز مبهم ونیز کوچک

  • فرجام بحران ونزوئلا

    از نقطه نظر بسیاری از ونزوئلایی‌ها دیوارهای بقا برای نیکولاس مادورو بسته شده است و دولت او به سمت نقطه پایان حرکت می‌کند. صاحبان اوراق قرضه با بحران بدهی مواجه شده‌ و خطر سوخت دارایی‌های خود را احساس کرده‌اند.
  • ونزوئلا در غلاف قطب‌های قدرت

    در هفته‌های اخیر در دل تنش‌های سیاسی ونزوئلا، دولت‌های اروپایی به آمریکا پیوستند تا پشتوانه قدرت اپوزیسیون را تقویت کنند. بدین طریق شرق و غرب به دو گروه تقسیم شده‌اند تا به کمک مردم این کشور سرنوشت آنها را رقم بزنند.
  • دوگانگی قدرت در ونزوئلا

    هرج‌ومرج سیاسی در ونزوئلا با حمایت بین‌المللی از رهبر اپوزیسیون یعنی خوآن گوایدو به اوج رسیده است. در سال‌های اخیر ونزوئلا شاهد سرمایه‌گذاری بیش از ۲۵ میلیارد دلاری چین و روسیه بوده است، دو کشوری که مهم‌ترین حامیان رژیم درحال سقوط نیکلاس مادورو هستند. اگر چه چین و روسیه نگران سرنوشت متحد خود و سرمایه‌گذاری‌هایشان در این کشور هستند، سرمایه‌گذاران غربی رهبر جدید کاراکاس را تشویق کرده‌اند که می‌تواند به این کشور کمک کند تا به نقطه برگشت برسد. واکنش‌های متفاوت دولت سرمایه‌گذاران بین‌المللی، حامیان دولت ونزوئلا را به دو دسته تقسیم می‌کند: دسته اول شامل آمریکا، کانادا، برزیل و اتحادیه اروپاست که از گوایدو حمایت می‌کنند و گروه دوم شامل چین، روسیه و ترکیه که خواهان ابقای مادورو بر مسند قدرت هستند. پکن و مسکو میلیاردها دلار در کشور در معرض بحران ونزوئلا سرمایه‌گذاری کرده‌اند که عمدتا بازدهی آنها به حضور یا عدم حضور مادورو در راس قدرت بستگی دارد.
بیشتر